Új privát üzeneted érkezett!

Babarózsa! akkor nehogy repülj!

a netes vásárlást mi is kipróbáltuk, legalábbis majdnem beugrottunk egy marhaságba (az a házalós cég egyik üzletága, amelyik folyton újabb és újabb embereket akar terjesztőnek tudni). aztán rájöttünk, hogy a G-robi internetes lapján tök egyszerűen, mindenféle belépési díj nélkül lehet, olcsón vásárolni. Ajánlom bárkinek!

ancsipancsi

Sziasztok!

Votiv, Ancsika!

És azt, hogy kell?

Kép
Kép
pipocska

Gyerekek!
én nem bírom ki orrcsepp nélkül. tényleg egyik se mehet terhesség alatt??

Votiv, Neet, Baba, ti nem használtatok soha?

Pipocska, majd elmondom, de most rohanok, mert elutazunk.

ancsipancsi

Orcsepp:
A gyógyszertárban, ha megkérded, biztos megmondják.
Pár csepp sós víz nem hiszem, hogy árthat.
ila_mama

Orcsep = Orrcsepp
ila_mama

Ancsi!
Ha még itt vagy... Sterimar tengervízet tartalmazó orrspray használható és jó is!!!
ildi76

arik vagytok lanyokKép

egybe valaszolok:
Votiv: aranyos vagy, de Te csak szulj szepenKép
kuldhetsz pizzatKép
amugy hat igen tegnap mentem volnaKép

Ancsi: dehogy repulok, meg menni is alig, nem is birok...most hogy bent voltam 3 napig teljesen lepultem

G-roby-nagyon jo, en mar regota rendelek toluk!
nemar, hogy cipekedjek, csak sajna, ha ma rendelek akkor csak hetfore jon meg, ugyhogy hetvegen azt eszem ami a hutoben van, kenyeret vettem, marad a pizza rendelesKép

orrcsepp meg nem kellett, de homeos bogyot hasznaltam, meg forro viz citrommal!

Ildi: koszi az erdeklodest!
Nagyon ki voltam, hogy miert verzek, nagyon megijedtem, de szerencsere a mehszaj zart, es baba szivhangja is rendben volt, csak ez a lepeny, ezzel ijesztgettek a 20. heten is, de aztan, hogy majd feljebb megy, hat nem ment, es most is mondtak, hogy meg a szulesig barmi lehet, hat igen, barmi...

Kép
babarozsa

nekem a G-Roby nem jött be - elég drága volt, és ahhoz képest folyton volt vmi gubanc a rendeléssel - nem győztem ellenőrizni, mit felejtettek ki/cseréltek el ezek a slendrián, lusta malackák. aztán áttértem a Coop-ra, és azóta még nem volt panaszra okom, sőt, minden ****, pedig én aztán marha kényes vagyok Kép

orrcseppet életemben nem soxor használtam, szerencsére pár éve már nem voltam beteg se - ha az lennék, csak homeobogyókat szednék, terhességtől függetlenül is. megfázásra egyszer a GripHeel-t szedtem, 3 nap alatt elmúlt minden bajom.

Babarózsa, hát én is azt mondom, bárcsak már ott lennénk! de sehol még egy nyamvadt fájás se! a pizza jó dolog Kép mi ilyet sajnos nem eszünk, mert "undorítóan egészségtelen" Kép ma is zöldséglevest kellett főznöm, és kikaptam, mert beletettem egy icipici sót. most meg nassolhatok egy kis mandarint. az utsó édesség amit ettem, szőlőcukor volt...

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Már utálni fogtok, de orrcseppben se tudok tanácsot adni, egész terhesség alatt 1x voltam picit náthás, de elmúlt a teától meg a magzatvédő+ c vitamintól. Kép
Ez vicces, mert egyébként évente min.2x. elkapok valamit, most meg még a körmöm se törik! Kép

Votiv!
Ezen az orrbavágós dolgon is jót nevettem. Csak nem tetszik PICIT ingerültnek lenni? Kép Kép Kép Igen, az már nekem is feltűnt, hogy "okos" tanácsadók mindig vannak kéznél, de ne törődj velük.
Ne éld bele magad a hétfői NSTbe, mert vasárnap kéz a kézben fogunk vajúdozni, jó? Kép
Puszi és bírd ki még egy picit!!!
neet
neet

szóval a robiék slendriánok? én azt hittem, hogy csak a Móricz Zs. körtéren lévő üzlet csemegepultosai bunkótahók...habár mostanában nem látom azt a két ocsmány nőt, akiktől a falra másztam régebben.

orrcsepp. már indulok is Sterimárért! remélem tényleg használ, mert csak sóoldat Kép)

ancsipancsi

Votiv: nekem eddig nem volt gondom...

Coop oket hol talalom, csak kivancsisagbol...

sajnalom, hogy meg nem akar kibujni Isti, biztos jol erzi magatKép

Orsolka: nalad mi a helyzet???
hol tapad a lepeny?
tudod eddig is izgultam, de mindenki azt mondta, hogy nem kell, marmint az orvosok, merthogy nem lesz gond, es minden rendben

de most mar komolyan veszik

en meg err felbuzdulva tornaztam elotte valo nap, persze kismama, de akkor is, aztan ugyeket inteztunk jo sok setaval, aztan meg egyetemre mentem az is eg ymegallo seta oda vissza, aztan mar miert ne vasaoljak be a vissza uton par kilo gyumolcsot, mert az kell ugye
es masnap meg is volt az eremenye

es nemreg koltozkodtunk, meg jo, hogy akkor nem volt baj...

de mindegy mostmar pihi

Kép
babarozsa

már nem akarok többet nyafogni, mindjárt eldugulok, csak elköszönök, ki tudja, hazajöhetek-e még holnap. ha hazajöhetek, utána úgyis folytatom tovább a morgolódást...
mindenkinek szép napokat kívánok.
votiv

votiv 8)
votiv

Ancsi!

Sterimar jó de mire kellene neked orrcsepp?Nem találom azt a hozzászólást!
Homeopátiás orrcsepp:Euphorbium comp.-Hell
nagyon jó,nem ártalmas és használ.Somának is ezt szoktam ha be van dugulva az orra.Sterimárt pedig ha száraz a levegő pl.

Jucus
20170114224602

Elmentem a gyógyszertárba, és lebeszélt a csaj a Sterimárról. Azt mondta, hogyha van mit belül feloldani, oké,de nekem a nyálkahártyám van megduzzadva. Azt mondta, hogy van egy Salvus víz, amit torokba lehet spriccelni, megvettem. Ennek van egy orrspriccelős változata is, csak nem volt, én pedig két méter távolságról betaláltam vele az orromba Kép). Egész jól kidugította, habár fogadom, ha lefexem, nekem annyi! Kép)

Nem írtam ide, Jucus, de a pasim totál beteg volt a héten, táppénzen feküdt itthon, se puszi, se semmi nem volt köztünk, mégis elkaptam. Pedig óvatosan betegeskedett. Két napig nagyon fájt a torkom, most meg bedugult az orrom, és ha nincs épp bedugulva, akkor folyik. Amúgy a száraz levegőt nem bírja az orrom, sebes lesz, stb., de ez még csak távfűtéses (értsd agyonfűtött) lakásban fordult velem elő. Itt most padlófűtés van + néha túl sok pára.

Te továbbra is nagyon ismerős vagy nekem, a múltkor remélem nem sértődtél meg, mikor kérdeztem. Úgy érzem, hogy valahol láthattalak a kerületben, csak azt nem tudom hol. A régi melóhelyeden??

ancsipancsi

Kedves Votiv! jó szülést kívánok. bemenjünk meglátogatni? Kép (csak vicceltem!)

ancsipancsi

Kép
Kicsi fiam éppen kinyomja a popóját! Ekaptuk a pillanatot!
Claudia

Kép
claudia

hany hetes vagy?Kép

az enyem is szokta, de neki meg pici a popsija

Kép
babarozsa

35-36 hetes.
Claudia
claudia

Lányok!
Bocs ha valakit nem érdekel, egy ismerőstől vettem szuper hajszárítót,(gondoltam szólok nektek is), 6500.-Ft-ért, a boltban 13.000.-, van még pár darab, írjatok ha kell! Dobozban, teljesen új, kellékeivel. Én viszem magammal a kórházba, de ajándéknak is szuper!
Claudia
Kép
Van még róla kép.
claudia

Sziasztok!
Clau, jó a pocid! Kép Tudjátok, kb mekkora lehet a picur?
Votivot most biztos ezerrel vizsgálják... bár már holnap ilyenkor lenne, akkor én is túllennék a vizsgálaton!
neet(40+1)
neet

Szia Neet!

Kedden megyek ultrahangra, akkor fogom megtudni kb. mekkora.
Lehet, hogy Votiv már babázik is, én is szeretnék már!
Claudia 36
claudia

Babarózsa, az én méhlepényem a mellső falon tapad, és ugyanúgy, mint nálad, a széle éppen hozzáér a belső méhszájhoz. A dokim úgy fogalmazott, hogy "nagyon faramuci egy méhlepény", de a szülésig tényleg bármi lehet. A lényeg, hogy TÉNYLEG pihenj, engem a doki már a legelején letiltott a terhestornáról, pont mikor elkezdtem volna, emelni meg pláne tilos.

Én vagy két hete tünetmentes vagyok, de ellenállok a kísértésnek, hogy elkezdjek pl. házimunkát végezni. Egy kolléganőm is hasonló cipőben járt, azt mondja, simán ki lehet húzni a kilenc hónapot, csak tényleg pihenni kell.

Még azt akartam írni, hogy én Food Expresst eszem, és nekem eddig bevált. Napi menut eszem minden nap, és így borravalóval együtt kijön a heti kaja 3.500-ból, és én jóllakom vele, pedig nem vagyok egy csipegetős típus. Nézd meg a www.foodexpress.hu-t, ott megtalálod pár hétre előre az étlapot, és leírják, hogy hogyan lehet rendelni.
orsolka

Claudia, te mázlista, nekem már most tigriscsíkos a hasam, pedig van még időm a szülésigKép
orsolka

nekem most hatso falat mondtak...en mar nem ertem ezt, de az biztos, hogy egy verzes vegzetes lehet
szerencsere mar csak 2 honap van hatra

nekem az elejen volt par csepp ver, es egyszer egy kicsit tobb barnas, akkor el is mentem uhra, de semmit nem lattak

aztan mostmar nem mondtak, hogy vigyazzak, mert az uh szerint nem ert oda a szele, gondolom mostmar jobban latszik, vagy az uhs volt jobb

most persze mar mas a helyzet

azt mondta az orvosom, hogy amig nem okoz panaszt addig nem is kell vigyazni...
na, de megvarni mig baj lesz?

De Te is szulhetsz normalis uton, nem?

idegesito ez a tetlenseg, de nem is az, hanem, hogy mindenkinek mondd el, hogy nem tudsz ezt meg azt, mert ez a helyzet, nekem kinos

foodexpresszt ismerem, lehet, hogy januarra megrendelem

sajnos olyan a lakasunk, hogy eleg sokat kell menni egy vasajtohoz a tetoteren at, szoval , ha egyedul lennek es baj lenne akkor a mento sem tud bejonni, csak ha a szomszed vagy a gondnokno beengedi
na, de nem lesz gond, igaz?Kép

es neked ki segit?

Kép
babarozsa

Vajon Votivekkel miujsag? Drukk, drukk.

En is foodexpresst falok, de csak masodik fogast szoktam kerni, 2500bol megvan egy hetre. Es mar 9kor meghozzak, igy nyugodtan elmaszkalhatok napkozben.
moosejaw

halihóóóó!

hazajöttünk! de nagyon kalandos volt a napom. szóval 8-ra bementünk a kórházba. hát, nagyüzem volt, az összes szülőszoba foglalt + ketten a vajúdóban, és utánam még ketten érkeztek be! (jó sz*r lehetett a tévéműsor 9 hónapja Kép)

szóval még az is beletelt egy kis időbe, mire a doki meg tudott vizsgálni. azt mondta, csüt.-höz képest haladt előre a dolog - feszül a burok, kicsit nyílt a méhszáj, de a fej nem illeszkedik teljesen, szóval számíthatok a nagy placcsra Kép legközelebb kedden kell majd mennem vizsgálatokra és a rendelőbe, de persze most is azt mondta, hogy biztos már azelőtt fogunk találkozni... (már nem merem beleélni magam, úgyhogy csak annyit mondok: bárcsak!)

aztán az nst-re várni kellett, nem is keveset: 13:15-kor kezdték el. addigra négyen szültek meg az "orrom előtt". volt egy csajszi, aki 1x kicsoszogott az ajtón, és fél óra múlva gyerekestől kitolták! de volt olyan is, aki tegnap este 10 óta vajúdott, és még akkor se szült, mikor eljöttem.

persze ennyi szüléstől nekem is "jól megjött a kedvem" Kép és mire az nst-hez értünk, elkezdtem keményedni! na de ettől függetlenül eljöhettünk, mert ez még kevéske volt. és persze mióta hazaértünk, már ennyi sincs.... Kép

a kék szobában voltam, Neet, igazi élmény volt - ha lehet válogatni kérd azt!
nagyon kellemes, és tényleg éreztem, hogy kezd megszállni az "ihlet" - bár a fene tudja már, hogy nem inkább a sok üldögéléstől keményedtem-e...

a legjobb volt azt látni, amikor betolták a kiskocsit - a rózsaszínt vagy a kéket Kép akkor már megérkezett a baba Kép
láttam egy irtó nagyhajút is - Isti is csak ilyen lesz Kép
most teljesen fel vagyok villanyozva, és nem is félek - az emberkék ált. nagyon kedvesek voltak, aki az nst-t csinálta, egy tündér volt! a dokik közt (vagy 7-8 volt benn) volt nagyon topis, unszimpi fazon is, de nem tudtam elolvasni mindegyiknek a névtáblácskáját.

arra vigyázzatok, hogy nehogy átgyalogoljatok az osztályon, ezért nagyon morognak! és vécét se egyszerű arrafelé találni (én a fsz-en találtam csak).
ja és volt benn egy csajszi, akit még kismamatornáról ismerek, és (elsőre) szült egy 4,5 kilós 65 centis gyereket!!! Talán Manós is ott volt még, de meg se tudtam kérdezni, mert a nevét nem tudtam fejből.
na, elég hosszúra nyúlt az élménybeszámoló.
máris visszavágyódom Kép Kép
Neet, valamikor biztos találkozunk benn Kép

votiv 8)
votiv

Babarózsa, ti a mi lakásunkban laktok?! Kép

a legfontosabb, hogy vigyázz magadra meg a babádra! próbálj meg nem törődni azzal, hogy más mit szól. mikor nekem kellett feküdni, senki nem kérdezte, hogy segítsen-e. vagyis anyám kérdezte, de csak protokollból, mert aztán soha nem került sor rá, hogy bármit is tegyen. én is úgy voltam, hogy nehogy már szívességet kelljen kérnem, inkább pukkadjanak meg.

szerencsére átvészeltem ezt az időt - viszonylag kicsi a háztartás, nem volt látványos az úszkálás, és a párom is nagy nehezen segített, csak abban meg nem volt sok köszönet Kép de eszembe fog ez még jutni, mikor csőstül akarnak majd látogatóba tódulni a kedves rokonok és barátok...

votiv 8)
votiv

Votiv:ha nalatok is 12 m a belmagassag akkor igenKép

igen ez erdekes az emberekkel, ilyenkor csak az igazi baratokra szamithat az ember...

miert kellett fekudnod?
a pasik sem nagyon ertik meg, igy igaz

anyukam mondjuk segit, ha tud...most pl. nem enged kiszallni az agybolKép

de a koltozest egyedul csinaltam vegig, a be ki pakolast

en sem szivesen kerem

haztartas, hmm, el vagyok kicsit kenyeztetve, jon taakritono, most mar semmit nem kell csinalnom, anyukam nem engedKép csak tanulniKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Votivnak már smsben írtam, h hiába az ablakpucolás, meg főzés meg egyebek, azonkívül, h elfáradtam, mint a fene, sehol senki. Na, akkor holnap vizsgálat.

Votiv!
Te csak beállítottál vagy a dokid rendelt be? És rögtön fel a szülőszobára? 2.em. ugye?
Még jó, h nem ma mentünk, ha ilyen tömeg volt, bár kacérkodtam a gondolattal, elvégre az itteni doki úgyse tudja, h az enyém a holnapot mondta.. Kép Kép Kép
Ezek szerint jó, h maradtunk. Holnap akkor már csak nagyobb nyugi lesz, remélem. És még hogy kevés gyerek születik manapság...vagy az mind szentimrés?
A hasam önálló életet él, baromira fáj, keményedik, érdekes formákat vesz fel, stb. De ez régóta tart, lehet, hogy 2 hete egyfolytában vajúdok? Kép
neet
neet

Votiv ez nagyon klassz, hogy mar nem felsz Kép Nem is kell. Bar elso randi lesz, de mar regota ismeritek egymast a sraccal Kép Kép

En is eloszor a kekben voltam delutan nst-n, aztan masnap a sargaban szultem. Nekem nagyon tetszett a sarga, plane mert borus ido volt es esett. Napsutesben biztos szep a kek is. Allitolag a sarga a legnagyobb, hat mindegyik olyan csopp, de tkp. eleg az, es jobb mintha egy kaszarnya lenne, viszont otthonosak (fuggony, festmeny), sot pont attol is otthonosabbak, hogy ilyen picik. Nem az a fehercsempes remalom. Szerintem sokat szamit, hogy ilyen szep ez a korhaz, mar ettol sokkal jobban erzi magat az ember. (Meg attol, ha nem haloingben kavar, hanem valami masban.)
moosejaw

Neet, miert nehezited meg az utolso pillanatait szegeny bebinek odabenn? Ablakpucolas!? Nem csoda hogy nem akar kijonni, mit gondolhat, ezek utan mire szamitson... Inkabb csak heveressz a kanapen es gondold azt, hogy semmi mas dolgod nincs es semmi masra nem vagysz, minthogy ot olelgesd, rogton elindul Kép

En meg az vagyok, aki csak hevereszik a kanapen, mikozben a rajta alvo bebi azt gondolja, semmi mas dolgom es semmi masra nem vagyok, minthogy az o almat vigyazzam. Kép Hat, nagyjabol igy van, de azert aludhatna a kisagyban is. (Ha ott alszik el, akkor alszik benne ket-harom orat, ha viszont karban aludt el, akkor az agyban tiz perc mulva felebred es uvolt.)

Votiv, nem azert azonositottak be, mert fenn van a fotod? Ha most levesszuk, akkor ket ev mulva nyugodtan mehetunk a kovetkezo babaval?
moosejaw

Moosejaw, a fotót már rég leszedtem, és az azonosításhoz elég lehet a foglalkozásom is, de végülis mindegy, mert ugyanúgy vállalok névvel-címmel-telefonszámmal is mindent amit csinálok/mondok/írok Kép

igazad van, hogy tök klassz, hogy picik a szobák, ettől legalább intimebb a hangulat - én a Jánosban 10ágyasban születtem... biztos a sárga is szép, csak azt még nem láttam. a kékbe viszont teljesen beleszerettem. valahogy olyan békés hangulat szállt meg ott - pici izgalom, de türelmes várakozás, olyan "minden úgy lesz, ahogy lennie kell"-érzés Kép most még egy picit keményedik a pocim, de lehet, hogy csak a lelkesedéstől Kép nem merem beleélni magam, mert akkor holnap megint csalódottság meg hiszti lesz.

Neet, a dokim rendelt be, mert ő volt az ügyeletes. voltunk még páran az ő terhesei közül, de csak egyet fogott benn (aki velem egy napra volt kiírva, de már legalább a nyákdugója elment).
és persze engem is vár vissza Kép

egyenesen a szülőszobára mentünk, úgy van, második em. a parkolóból nehéz volt feljutni - a látogatói bejáratnál lyukadtunk ki, aztán végigtrappoltunk az egész osztályon... (később aztán rájöttünk a helyes útvonalra) nagyon kedvesen fogadtak, hogy ugye szülni jöttem Kép ha tényleg arról lett volna szó, nem bántam volna, ha ott kell maradnom... Te holnap cuccostól mész?

Babarózsa, a belmagasság nincs 12, csak 6-7, de nem olyan feltűnő, mert galériás. a tetőtér meg a vasajtó stimmel Kép klassz, hogy anyukád segít. igazán rendes tőle. nekem a 36. héttől kellett feküdnöm (amit én inkább sok pihenésnek fogtam fel) a nyílt méhszáj miatt, hogy picit még nőjjön benn a gyerek - hát, látod, milyen jól sikerült a benntartás!

votiv 8)
votiv

Sziasztok!!!
a 2004/2005téli babáktól jöttem át kérdezősködni!
mi január vége-február elejére vagyunk kiírva. egyre úgy tűnik hogy mi is a szt. imrében fogunk szülni. eddig a molnár gabi szülésznővel beszélgettünk, aki nekünk nagyon szimpatikus volt! és elvileg ha végre összejön akkor a dr. bálint balázs lesz az orvos.
-van-e valakinek velük tapasztalata????
-jaj, és az imrében van privát fizetős szoba??

ti is mind az ikea szobában szeretnétek szülni?? hányan vagyunk erre az időre kiírva?? ez nagyon érdekelne, hogy mekkora sorbanállás leszKép

köszi előre is!! ha itt nem ilyesmiket szoktatok megbeszélni, a profilomban ott az email címem is!

köszííí,
bagzer-eszter

KépKép

KépKép
bagzerka

Babarózsa!
Én nem értek hozzá, de szerintem ez egyszerű fizika: ha a néhlepény lent van, a baba és a magzatvíz súlya ránehezedik, és mivel az egész lepényt átszövik a kis hajszálerek, a nyomástól szivároghat belőle a vér. És mivel vízszintes helyzetben jobban eloszlik a nyomás, a vérzés esélye is kisebb. Persze lehet, hogy hülyeséget írok, de az én bölcsész agyammal ez tűnik logikusnak.

Ezért én a "ha nincs panasz, nem kell vigyázni" elvet csak fenntartásokkal alkalmaznám. Amint a problémára fény derült, a doki nem javasolta sem a szexuális életet, sem a sportot, (én még mélyizomtornázni se merek), és belső vizsgálatot is csak akkor végez, ha muszáj. A dokim még nem nyilatkozott a szülés módjáról, szerintem sem riogatni, sem hitegeni nem akar, ez úgyis akkor fog eldőlni, ha beindul a szülés. A szülésznő azt mondta, hogy mélyen fekvő lepénynél az összehúzódások megindulásakor nagyobb az esélye a lepény leválásának, ami erős vérzéssel jár, és az senkinek nem jó. Én mindenesetre igyekszem nem parázni, de lélekben felkészülök a rendkívüli helyzetekre, így pl. a császárra is.

Tényleg, az érdekelne, hogy az alapvetően baba- és mamabarát eljárás hogyan módosul császármetszés esetén, pl. bent lehet-e a férjem, odaadják-e legalább egy rövid időre a babát közvetlenül szülés után, vagy hogy amíg engem foltoznak, a papájával lehet-e?

A háztartási munkát lényegében a férjem végzi, nyilván kisebb intenzitással, így is össze-vissza rohangál szegény. Én mindenesetre a szépérzékemet háttérbe szorítottam, és nem esem pánikba, ha porosabbak a polcok a szokásosnál. Takaríthatok még eleget.

Más. Ma voltunk a Savoya Parkban lévő bababoltban (asszem Kenguru gold vagy vmi hasonló stupid neve van), és némileg visszatért az optimizmusom. Olcsónak persze nem mondanám, mert manapság semmi sem olcsó, de jóval korrektebb árak vannak, mint a Brendonnál, ami lényegében minden nagyobb konkurrensét felvásárolta (Megatoys, Madrina). Csak találomra néztem néhány ruhadarabot (kis zokni, hálózsák), ezek kb. fele annyiba kerültek, mint a Brendonban, és én minőségbeli eltérést nem igazán észleltem. A választék nem akkora, de minden lényeges dolog kapható, még egy szimpatikus babakocsit is sikerült kinézni. Ja, és a kiszolgálást is barátságosabbnak találtam, mint a B.őrsi Brendonban.
orsolka

Votiv, klassz, hogy mar ilyen nyugodt vagy. En is az voltam. Lehet hogy erre vart Isti. Szerintem ne eroltesd a szerdat, lehet, hogy sajat szulinapot akar es nem akar kozoskodni senkivel. Meg apaval sem. A mienk is korbe volt love juliusban a ket nagymamamajaval es az egyik nagynenijevel (20, 23, 30), de szepen olyan beallt a sorba (26.-a)...

Neet, a kod nem eleg feher? Mindenkeppen ho kell nektek? Kép

Orsolka, a Brendon ruhai tenyleg aranyarban vannak, en meg egy darabot sem vettem naluk, viszont sokminden mast ott vettem A Vaci utiba jarok, minden elado irto kedves es alaposan megmutogatnak meg elmagyaraznak mindent. A Kenguruban mindig vannak akcios ruhak, azok nagyon jok szoktak lenni es olcsok (mert egyebkent a Kenguruban is van 4ezerert rugdalozo), en a Becsi utit latogatom, de az Arkadban is van egy (eddig BabyBell, mostmar Kenguru), ott a legnagyobb az akcios meg kekaras resz, azt nezd meg. Ja es a Cora-t, az is olcso es az Influx markaju ruhak jo minoseguek (de vigyazz a hatulgombolosokkal, azoknak nagyon szuk a nyakuk).
moosejaw

Bagzerka-Eszter, Üdv közöttünk!
Jan. 29-re vagyok kiírva, de nem fogunk összeveszni az ikea szobán, nekem mindegy hol történik meg a nagy esemény Kép
Bálint B-t személyesen nem ismerem, de ódákat hallani rólaKép
Minden szoba 1 vagy 2 ágyas.Szerintem e kívánságodat figyelembe veszik. Fizetős nincs. A szülőszobák is 1 ágyasok, nagyon baratságosak. A szülésznőd meg tudja neked mutatni, vagy jovő héten csütörtökön lesz kismama klub, ott is megmutatják.
Milyen a külseje Molnár Gabinak? Eddig még nem sikerült szülésznőt választani, pedig már itt lenne az ideje...
Tudod a baba nemét?
Minden jót!
Votív, Neet! Mindennep gondolok RátokKép Ugy ülök le a gép elé hátha jön egy üzi, hogy megvannak a babák. (Sőt még kispapa is érdeklődik)Kép
Vitív, egy újabb hasonlóság: Mi is a 4.-en lakunk, persze lift nélkülKép
Sziasztok: Monesz
monesz

Monesz!
Ez aranyos, köszi! Mindjárt megyünk a Hba, azt csak mondanak valamit. Vagy semmit... na, majd meglátjuk. Kép

Moosejaw!
Igazad lehet, de a baba meg rájöhetne, h ha már kint van, akkor is pihizhet, ha én pl. ablakot mosok, nem?

Orsolka!
A szavojás bababolt nekem is tetszett, de épp nem vettünk semmit, viszont tényleg olcsóbb, mint a nagy nevek. Neked jó vásárolgatást, ha mész! Kép

Votiv!
Tőlem hupikék is lehet a szoba, ahol kijön a törpike, csak jönne már!!!
Na, este jelentkezem, h mi volt.
Sziasztok!
neet(40+2)
neet

Votiv, es szobak vannak?
mert nalunk nicsenek
csak egy lenti szint a gyerek kuzdoter, es a fenti ahol a mi agyunk van, meg nappali
de nehogy azt hidd, hogy lent vannak mindig:P
en nem is alszanak lent mindig, pedig a regi szep idokben
de most sajnos ugysem lehet rosszalkodni
legalabbis nekem nem, a parom elvezkedhet, nem igazsagKép
azert a nyitott mehszaj sem vicces...

azert a csalad varja az utodot?

Kép
babarozsa

Orsolka, logikus amit mondasz...
hat csak birjuk ki ezt a 2 honapot
en attol felek, hogy levalik a lepeny, mert ha meg siman korabban jon az nem olyan veszes

hazimunka annyiban jo volt, hogy megtartottam a parom takaritonojet, de az csak a heti 1 nagytakaritas
amugy a napi mososgatas, emeletrol levinni a cuccokat, az ram maradt, de most nem, hogy anyukam meg itt lakik nalam
utana meg a parom, de eleg idegesito, hogy nem tudom csinalni
meg a mosast sem szabad

rendet rakni azert rakokKép

a csaszart nem tudom, mert en nem itt szulok...

Kép
babarozsa

5 perce elment a nyákdugóm!
gondoltam, ezzel az örömteli hírrel indítok Kép
viszont fájások/magzatvíz sehol, szóval még ráérünk azzal az indulással...

elmentünk szavazni, és jól összezutyált a kocsi, meg össze-vissza keményedtem, szóval nem volt egy élmény. igazából nem is ezért mentünk, hanem mert a nagyi sütött isteni kacsamájat, és azt kellett felnyalábolni Kép

Bagzerka, ha úgy veszzük, minden szoba fizetős Kép
eleinte én is ikea-szoba párti voltam, de amióta a voltam a kékben... és biztos a sárga se rossz, meg a többi se Kép csak már ott lennék!

Neet már benn van, kíváncsi vagyok mit mond majd! lehet, hogy ihletet kap? Kép

tegnap megjegyezte a párom, hogy minden gyerek olyan nyugodt, békés volt, akit kitoltak a szülőszobáról. nem hisztiztek, még csak nem is sírtak... szóval tudhatnak valamit ezek a dokik + szülésznők Kép

votiv 8)
votiv

Babarózsa, te végülis hol fogsz szülni?
biztos vagyok benne, hogy ha pihensz, nem lesz semmi gond. a baba tudja, mi a jó neki, és benn fog maradni Kép látod, Istire csak picit kellett vigyázni, és most meg mintha be lenne betonozva. biztos kapaszkodni fog a köldökzsinórba, hogy ki ne essen, mikor már minden nyitva van lefelé.

nálunk a lakás két szélében van két szoba, 1 a miénk, a másik Istié. Középen nekünk is dühöngő van, a galérián meg a kupi Kép
én a 4. hónapban voltam, mikor költöztünk, iszonyú volt. rengeteg cucc máig sincs kipakolva. a könyvek pl. még dobozban állnak - de nem is lenne hová tenni, mert nincs egy polc se. kb. fél év múlva költözünk tovább, ezért nem is akarunk nagyon berendezkedni/kacatokat felhalmozni, pedig már szép adagot sikerült.

Neet, az ablakpucolás azért durva Kép mi lassan ki se látunk, mert utoljára a félidőben bírtam megpucolni az ablakokat, és majdnem belebetegedtem.

hallottam 1 sztorit, hogy vki elkezdett vajúdni, akkor szépen összepakolta a kórházi cuccát, kitakarított, megfőzte a vacsit, és csak ez után ment be a H-ba Kép

de nem féltelek, mert úgy vettem észre, nem vagy szívbajos

Moosejaw, szerintem Isti nem ismeri a naptárt Kép azt olvastam, hogy a gyerekben jelenik meg az a hormon, ami elindítja a szülést - szóval ha akarnám, akkor se tudnám programozni a lurkót, meg ráadásul nem is a máv-kórházban dolgozom...
én is jobban örülnék, ha saját különbejáratú + mikulásmentes szülinapja lenne!

Monesz, kedves, hogy szorítassz! pusszantlak! Isti is küld valami kis nyálasat, most még csak virtuálisan Kép

vajon mikor induljak el a kórházba? hátha még elcsípem Neetet Kép

votiv 8)
votiv

Kutvolgyiben

hat igen mi is koltozunk, itt nem is alkalmas gyereknevelesre
nekem sincs minden kipakolvaKép de mar nem is lesz
hacsak annyira raerek majd januarbanKép

hova koltoztok?

a korhazi taskat szerintem osszerakom jo elore, sosem lehet tudni
most is be kellett mennem ugye, es mar volt egy hatizsak amiben voltak dolgok, csak bedobaltam meg par dolgot, es rohantunk

ha nem surgos siman lehet meg zuhanyozni, pakolaszni

Kép
babarozsa

most azt olvastam, innentől kezdve ált. 1-2 nap a szülésig, de lehet 1-2 hét is! Kép

Biatorbágyra költözünk majd, a falu szélére, egy halastó mellé Kép télen lehet rajta korizni is. igazi paradicsom lesz Istinek. majd veszünk bicajokat, és nagyokat túrázunk a környéken. na és ott lesz a szomszédban Etyekwood is, én majd kijárok interjúkat készíteni Brad Pittel meg Nicole Kidmannel Kép

votiv 8)
votiv

Bagzerka, Monesz, én úgy tudom, a Szt. Imrében vannak ú. n. hotelszobák, de ebből az egyágyas állítólag 25 rugó/éjszaka. Nem tudom, pontosan ez milyen szobát jelent, gondolom tévé, saját zuhanyszó, kényelmes bútorok stb. Én vszínűleg, ha ki tudnám fizeti, akkor se venném igénybe, mert ha minden rendben lesz, a sima kórteremben is nagyon boldog leszek, ha meg neadjisten vmi gáz lesz, azon a luxusszoba sem fog javítani.

Votiv, Neet, én is nagyon szurkolok. Mikor múlt szerdán életemben először bent jártam a szülészeten, hogy beszéljek a szülésznővel, majd elbőgtem magam, annyira kavarogtak bennem az érzések: kezdett leesni, hogy nekem tényleg gyerekem lesz, még jobban izgultam, hogy minden rendben legyen, és ott szülhessek, féltem, és nagyon irigyeltem azokat, akik a babájukat mutogatták. Na jó, meg a lépcsőre ültem, mert minden ülőhely foglalt voltKép
orsolka

Babarozsa!
Nekem is voltak hasonló problémáim, néhányszor be kellett mennek a kórházba, bár csak egyszer kellett ott maradnom. Utána gyógyszer+ pihi. Hála az égnek a legutóbbi vérezgetés csak rövid ideig tartott.
Mostanában meg kevesebb a magzatvíz mint kellene Kép Mindig ijesztgetik a kismamákat. Ha a baba kisebb egy picit mint ahogy a nagy könyvben meg van írva baj, ha nagyobb az is baj, ha pont akkora az már furcsa Kép
Hol tartasz, mikorra vagy kiírva? Én jan.29-re. A védőnénim szerint jó lenne ha bekészíteném a kórházi cuuccot... Jó kikátások..
Nem lesz semmi probléma, igy kell hozzáállni!!!
Minden jót!
monesz

Ha már a sztárvilágnál és a lepényleválásnál tartunk: ha jól tudom, a 2. kölköt Madonna is pár héttel előbb szülte császárral lepényleválás miatt, oszt nézd milyen szép kisfiú lett belőle. Na jó, gondolom, ő többet tejelt az orvosi teamjének, viszont nem is olyan hamvasan fiatal, mint miKép Úgyhogy fel a fejjel Babarózsa!
orsolka

nem akarok senkit ijesztgetni, de a korhazban egy lany mar mire beert a korhazba meghalt a baba, lepenylevalas miatt
persze ez a legrosszabb vegso eset...a tejelessel igy sem lesz gond sajnos, de hat ez van

Monesz: febr. 10, ugyhogy meg lenne idom
milyen gyogyszert kaptal? nekem most mar csak
Magne B6ot kell, de antibiotikumot is kaptam, meg
a babanak tudo erlelot

Votiv, most olvasom csak, hogy nyakdugo???
akkor mostmar minden lehet...mar nem tart soka

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Semmi extra, marad a baba ahol van. Jövőhéten nst-k.
Votiv, email ment, köszi az sms-t!
neet
neet

Babarozsa,
Salbutamolt kaptam, még a régi dokimtól, de már nem kell szednem.(az új dokim javaslatára)
Magne B6-ot én is eszem.
Monesz
monesz

Monesz: meg nem hallottam rola, mire valo?

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?