Új privát üzeneted érkezett!

Navared:juhéé!!! Nagyon örülök hogy kezdhettek :lol:
Természetesen a Tiéd a Laptető :!:

Kép
marianna82

Má' megint lemaradtam a laptetőről :( na majd ha már aktuális lesz jobban belehúzok :lol:

Rózsa, nagyon fontos a pozitív hozzáállás, minden rendeződik majd, meglátod!!! Azért ne vidd annyira túlzásba a melót, mert a sok stressz nem kedvez a babagyártáshoz!

Kép
Kép
navared
Szfvár

Mariann, nagyon köszi!!!! :D
Te pedig élvezd a babavárást és ne aggódj feleslegesen!!!! :D Minden rendben lesz/van!

Kép
Kép
navared
Szfvár

Navared!
Drukk a kezdéshez. Nagyon szorítok. Remélem minél hamarabb "ki fog halni" ez a topic, és Mindenki átmegy a Babásba. Bár Én ott még mindig nem jelentkeztem.
Annyira jól érzem Magam itt köztetek. :lol:

Mariann,
Te mit dolgoztál? Én úgy tervezem, ha minden OK lesz és bírom végig jövök dolgozni. Irodai, ülő munka, minek tespedjek otthon? No meg a pénz is nagyon kell. :cry:

Kép

Kép

Babe:)
babe3

Navared: jjjjaaaajjjjj dddeeee jjjóóóóó :D :D :D :D

Andrea: megértem a döntéseteket...ha minden klappol akkor álljatok újra rajthoz..és az is lehet,hogy spontán sikerül,ha rendbe jön az IR-ed :wink: olyan hamar el fog telni márciusig az idő majd meglátod..nincs stressz,szuri, mászkálás a BMC-be..kell egy kis pihi...

Rózsa: persze,hogy nem felejtettünk el :D :D :D :D :D

Hencsi: druukkk,a bacimentességhez :D :D

Kép

Ne hagyd, hogy a tegnapod túl sokat raboljon el a mádból! /Willi Rogers/
kiss angyal

Navared!!

Tök jó, hurrá!!! Drukk!!!

ÁÁáááh, ma éjjel nem tudtam aludni, este nézem a tv-t, látom ki van írva, hogy vége a bkv mizériának, hajnal 4-ig gépeztem, gondoltam magamban, akkor már ma bemegyek bmc-be, szerintetek sikerült??? 6 körül kimentem pipilni és helyben elaludtam a wc-n. Gondoltam, azért ilyen állapotban mégsem indulok el. Na majd holnap, addigra talán kialszom magam. Borzalmas!!! Óránként alszok kb. negyed órát (se) a házban már megint lakásfelújítás van. :evil: :evil:
dmimi

Szegény Mimi!
A szurit tartom Neked. :lol:

Kép

Kép

babe3

Babe:én eü-ben dolgozom (gyerekintenzív)ill.dolgoztam 12órát naponta,egyedül.Mivel annyira kevesen voltunk,és testileg,lelkileg is nehezen viselném a munkám,bár a pénz nekünk is jól jönne,és mellesleg nem szeretnék összeszedni semmilyen bacit.

Kép
marianna82

Mariann,
értem, és teljesen igazad van. Én se mennék a Te helyedbe. Én meg egy ostya gyártó cégnél vagyok pénzügyes. Hát Én ezért járok melózni. Bár múlt héten hétfő kivételével, egész héten otthon voltam.
Állítólag az első 3 hónap ilyen álomkóros, aztán 3 hónap felélénkülés, majd az uccsó 3 hónap megint fáradtságos lesz.
Szóval Te ápoló néni vagy, ugye? Vagy doktor néni?
Az biztos, hogy lelkileg a gyermek intenzív nagyon megviseli az embert, Én speciel nem is bírnám. :cry:

Kép

Kép

babe3

Sziasztok,

Vayacon,
Első körben nem merem bevállalni a magzatvíz-vizsgálatot, így marad a kombinált teszt, (UH és vérvizsgálat) annak ismeretében, amennyiben nem lennének jók az értékek… akkor majd továbbgondoljuk. De a magzatvíz-vizsgálatnál ott a veszély a vetélésre.
Frankfurt nagyon jó volt, leginkább apának business, de mi is jól éreztük magunkat, sok hó és visszafelé 400 km 15 cm-es hóban, no comment, én ennyi és ilyen intenzív havazást az életemben nem láttam. Kifelé 160-170 mentünk, vissza 50-60-al jöttünk. Nagyon nagyon fárasztó volt így sajnos.

Sting,
Aranyos vagy, köszönöm szépen.

Navared,
Mire megszületik tökmag 36 éves és 1 hónapos leszek. Szóval 35 felett el kell mondania a dokkernak h mi a szitu én döntök (írásban) h kérem, nem kérem stb. stb.
Elsőnél is kombinált teszt volt, erre hagyatkoznánk most is, jó lenne.
De jó hogy nincs baci.

Andrea-1,
Pontosan így gondolom én is, istenhegyi és rózsakert (ezt a kettőt ajánlott a dokim) mert az uh-t ő megcsinálja, a többit meg ezen két hely valamelyikén és így 50% kedvezményem van, ami 30.000-nél nem rossz.

Kpn,
Drukk drukk.

Heni,
Drukk drukk bacimentességhez.

Sting,
Neked is hatalmas drukkok mennek.

Muzsi,
Húúú borzasztó lehetett ott úgy bent, hát tényleg kezdhette volna azzal hogy negatív és nyugi.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Sziasztok!

Ma voltam a BMC-be.. nagyon el vagyok kenődve.
UH-m volt, Azt hittem végre kezdjük ... gyógyszer felírás stb. E-helyett... E2 vérvétel és menjek vissza 2 nap múlva. Nem vagyok stímulálható /egyszer nem sikerült/.
Teljes kilátástalanság!

Két nap múlva a magánrendelőbe kértem időpontot. Ott valahogy másképp működnek a dolgok!

Kép
avarka

Rodina: de örülök, hogy végre mehetsz hsg-re!!!
Drukkolok neked nagyon és ne felejts el bevenni egy Cataflamot előtte! Kb. fél óra, mire az hatni kezd, de nagyon tuti!
Tényleg nem fájdalmas annyira!

Navared: a Deca az egy szuri? És miért utálatos? Lehet, h én is azt fogom kapni inszem előtt?

Lányok: valakinek van még Bromocriptin-nel tapasztalata?

Kép
lujzici

Kubu,
örülök, hogy jól sikerült a kirándulás és szerencsésen haza értetek.

Avarka,
Szegénykém. Miért is nem vagy stimulálható? Bocsi, de nagyon rég láttam már a táblát és nem tom, hogy kihez is jársz?
Szorítok, hogy magánba minden OK legyen.

Kép

Kép

babe3

Babe:ápolónéni vagyok :lol:
Persze ha nekem is nyugisabb,és ülős munkám lenne én is visszamennék.
Azért a szívem mélyén hiányzik a munkám,ugyanis nagyon szeretem,imádom a gyerekeket,sok szép emlékem van róluk,de sajnos nem kockáztathatok,most a Mi gyermekünk a legfontosabb.

Kép
marianna82

Lujzi,
Én úgy tudom, hogy a Deca-t csak a lombikosok kapják. Te szerintem Merional-al kezdesz, tüszőrepinek meg Choragon vagy Pregnil, esetleg Ovitrelle.
Szerintem. :lol:

Kép

Kép

babe3

Avarka nem értem!!! Most vettek le vért megint, hogy E2-t nézzenek? Nem úgy volt, hogy csináltatott neked 3. napi vérvételt? Ezt miért nem nézték akkor? Vagy nem jól gondolom?

Maccs
vörösmacska

Bocsi, mi az az E-2? Én még ezt se tudom.

Vörösmacska,
mikor kezdtek? Jól vagy?

Kép

Kép

babe3

Lányok!

November végén kezdtük az első stimulációt.. valahogy nem reagáltam a szurikra. Méhnyálkahártya: 2mm, az E2 a béka segge alatt. Petefészek nem látszott UH-n.

Voltam 2. napos vérvételen, ami lehet, hogy 4. napos volt. Ma voltam UH-n /12 v. 14. nap/: nem látszik megint semmi a méhnyálkahártya viszont 9mm.
Azt dünnyögte, hogy nem vagyok stimulálható, nem látszik a petefészkem, ezért nem tud velem mit kezdeni.. menjek vissza két nap múlva. :cry:
Tanárúrhoz járok.

Soha nem látta még rendesen a petefészkeimet, mégis azt mondta, hogy stimulálható vagyok, csak majd a vérvételre kell hagyatkozni. Amikor leállították a stimulációt, akkor Katalinnal megbeszélték és zöld filccel ráírták a lapomra, hogy legközelebb milyen injekciókra lehet szükségem! Már eltelt 2 hónap lehetne kezdeni!

Ha csütörtökön nem lesz semmi eredmény, akkor kikérem az összes papíromat :cry:
Nem várhatok, 35 éves elmúltam!

Kép
avarka

Avarka,
hát ez nagyon GÁZ!!!!!!!!!!! :( :( :( :( :( :(
Sajnálom nagyon. Mi az, hogy nem tud Veled mit kezdeni? Ők azért vannak, hogy minden ilyen zűrös esetet megoldjanak, vagy nem? Ezt így kimerte jelenteni a Tanár Úr? Nahát :shock: :shock:

Kép

Kép

babe3

Avarka :( .....ezért nem tud velem mit kezdeni.. ez furcsa :shock: , ez nekem sem tetszik, de ne hozz elhamarkodott döntést, várjuk ki a csütörtököt, mert azt mondják, nála az ember a legjobb kezekben van...

Maccs
vörösmacska

Azt hittem, hogy valóban a legjobb kezekben vagyok! A hugomnak én találtam anno és elsőre babás lett!

Csütörtökön minden kiderül!
Az FSH értékem 11 lett a 2-4 napos vérvételnél. Létezik, hogy már változókorba lépek és mindennek vége? :cry:

A 9mm mhny nem arra utal, hogy nem működök.
Holnap megyek talpmasszázsra... :cry:

Kép
avarka

Avarka szerintem a 11-es FSh még nem gáz, éppen határeset. Dehogy van vége mindennek! Semminek sincs vége! Persze, hogy működsz!
Kép Kép Egyébként a hoxán van egy lány, akinek nagyon magas volt az FSH-ja és tapmasszázsra kezdett járni, szépen vissza lett szorítva és az első lombikja sikerült.

Maccs
vörösmacska

Sziasztok

Rózsa, én emlékszem Rád?Remélem tudsz jönni többet!

Heni, reggel nem Ti álltatok a sorban legelöl?Nem mertelek megszólítani, mert nagyon pocsék arcmemóriám van :oops: Aztán mikor eldöntöttem, hogy mégiscsak odamegyek, akkor indult meg a sor befelé! :?

Navared, hajrá kezdés!!! Megvetted már a decát?

AVarka, sajnálom nagyon, de biztos minden rendben lesz!!

Én ma voltam megint uh-n, a tüszőim megnőttek normális méretűre végre, ma éjjel fél egykor repesztő, szerdán punkció!Már alig várom!
Vendég

Sziasztok lányok!
Ma regisztráltam és gondoltam írok is.Mi is most kezdtük a lombikot a bmk-ban Szücs dokinál,mert sajna endom van már 2x operáltak.A dokinak az a véleménye csak lombikkal sikerülhet,hát elkezdtük.Gonalt112 merional3doboztszúrtam naponta és mégis csak 1dbpetesejtem lett.Ezzel nem foglalkoznak ugyhogy 8.napon abbahagytuk a szurkálást és most várunk.De szerintetek meddig kell várni vagy következö hónapban lehet már inditani?
Avarka te most babát vársz?látom te sem vagy jól stimulálható vagy most hogy állsz?
pancsi76

Pancsi, üdv itt, nekem is az előző lombikot leállították októberben, és most kezdtük újra januárban.Nem mondta a doki, hogy mikor kell menned legközelebb? nem kell fogigátlót szedned?
Vendég

Zsu, na mondtam én, h. szerdán már lehet punkció!!! Szuper, tök jó :D
Izgulsz nagyon?

Lujzici, Babe-nek igaza van, a Deca (Decapeptyl) az egy szuri, amit a lombikosok kapnak, de főleg az egyik protokollnál (hosszú). Te nem fogsz olyat kapni és azért utálom, mert sok a cucc benne és hát nem nyomhatom magamba 2 mp alatt, hanem szépen lassan (néztem, volt, h. több mint 1 percig is tartott). És ezen idő alatt már olyan kellemetlen émelygésem van. De majd most nem lesz :D

Avarka, nagyon sajnálom :( :( :cry:
Még mindig nem tudom, mi az az E2??? Ne hagyd magad! Ha úgy érzed, h. tényleg nem tud veeld mit kezdeni, lépjél! Ilyen nincs, h. ennyi volt :oops: Nem lehetsz még klimaxos, ne hülyülj :shock:

Kép
Kép
navared
Szfvár

[quote="navared"]Z írta:navaredsu, na mondtam én, h. szerdán már lehet punkció!!! Szuper, tök jó :D
Izgulsz nagyon?

Jajj de szeretnék már én is itt tartani!!!!!

Holnap jön még vki bmc-be??
dmimi

Most csak gyorsan jövök. Fejleményeket feltettem a babásba. Kérem a drukkokat továbbra is. Eddig bejöttek. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Pancsi, üdv. Nálunk!
Ezek szerint Decapeptylt nem is kaptál, vagy már a stimulációs szurik 8. napján tartottál? Hát szegény, sajnálom...
Amúgy nekem is van endom és engem is műtöttek 2x, de többet nem fognak az tuti :( Mi most kezdjük a 2. lombikot és nekem is Szűcs a dokim. A múltkor, igaz, h. nehezen, de azért beindultak a tüszők és lett is elég, remélem most is!
Egyébként Avarka nem babás (sajnos), csak nehezen stimulálható, ill. a petefészkei nem jól láthatóak :(

Kép
Kép
navared
Szfvár

Pancsi!
Én is üdvözöllek!!

Heni!
azt hiszem te raktál be képet a pempős mézről. Arra jutottam, hogy most ezt is be fogom vetni, ártani legalábbis nem ártok vele.
Kérdés: Ebből mennyit kell enni naponta?
dmimi

Zsu!
Most olvasom csak!! Nekem is októberben állították le a stimut, de az utolsó 2 napon már 300 egys Gonalt böktem!!
Remélem 2010 már a mi évünk lesz!!
És drukkolok neked a punckióhoz. Legyen sok szép petesejted!!!
dmimi

Vicky, olvastalak, hát nagyon izgi! Szóval csüt-ön költözködés...
Írtad, h. beviszel laptopot? Ha igen, akkor kérjük a tájékoztatást, ha mégsem, akkor várunk vissza és addig úgy szorítunk, majd besz...unk :lol:
Jó nagyot nőtt Barbi-baba!

Dmimi, ne aggódj, amilyen gyorsan megy az idő, majd csak kapkodod a fejed, h. már itt is tartasz....?!

Kép
Kép
navared
Szfvár

Avarka: a 11 FSh szerintem sem olyan nagy gáz :roll: az E2 micsoda???

Zsu: szupi a szerdai punkció :lol: mekkorák a petikéid :?:

Pancsi76: üdv nálunk :D :D :D

Kép

kiss angyal

Avarka:Follicule Stimulating Hormone (FSH): Az FSH serkentésére a petefészekben megindul a tüszôk fokozott fejlôdése, ami a tüszôhormon (ösztrogén) termelôdés fokozott növekedésével jár együtt.
A petefészek stimulálhatóságát mutatja. Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelô, 10-13 nehezen stimulálható, >13 nagyon nehezen stimulálható. A PCO-s betegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1:1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnózisa valószínû..

Normálértékek:
a ciklus elsô felében 3-10 UI/l (vagy mUI/ml)
az ovuláció idején 10-30 UI/l
a ciklus második felében 2-10 UI/l
menopauzában 20-100 UI/l

13 FELETTI ÉRTÉK NAGYON NEHEZEN STIMULÁLHATÓ,DE STIMULÁLHATÓ :!: :!: :!: NE KESEREDJ EL :!: :!: :!:

Kép

kiss angyal

Navared, nagyon izgulok!Pénteken még be voltam szarva, hogy megint nem nőnek rendesen, de a nagyobb adagnak köszönhetően sikerült megnöveszteni őket! Szombaton és vasárnap 225+150gonalt nyomtam és 3 menopurt.Ja, és sokat dumáltam hozzájuk! :oops: :D

Dmimi, köszi szépen! Én a pempős mézet egy kiskanállal szoktam enni este, a papíron ez van írva.Egyébként 400ft-ért vettem olyat amilyet a Heni rakott fel!Ja, és egyél sok túrót, tonhalat, savanyúkáposztát!
Vendég

Kiss Angyal, van egy 33-as, amit nem tudnak már használni, van 22es, 19es (2db?), 18as, és 14esek, a db-számot nem tudom pontosan, mert annyira megörültem, hogy a doktornő örül, hogy elfelejtettem :oops: :D . A mnyh 12es lett!A hormoneredményem is nagyon jó lett!
Vendég

Hogy zajlik egy punkció?Meddig kell bentmaradni?
Vendég

Avarka!
NAgyon-nagyon sajnálom, de ne add fel! Várd meg, hogy mi lesz két nap múlva! HA kell kérdezzél, vagy kérj tanácsot a doktor úrtól, hogy milyen lehetőségeid vannak, mit tanácsol. Biztos, hogy van megoldás! Csak higgy benne!

Marianna!
Kösz a szorítást!

Lujzici!
Már voltam ilyen röntgenes hsg-n, de azért izgulok! Nem a beavatkozás miatt, hanem hogy minden rendben legyen! Te a hsg után mennyi idővel kaptál időpontot a dokidhoz? Lehet, hogy már most kéne időpontot kérnem az összegzéshez?

NAvared!
Örülök, hogy jó eredményei lettek apának!

rodina74

Senki nem tud válaszolni a korábbi kérdésemre:
CSütrötökön megyek hsg-re, akkor 2 nappal előtte és utána nem szedhetem a meforalt?

rodina74

Zsu: punkciónál el fognak altatni,semmit nem érzel majd...kapni fogsz infúziót, mikor kész vagy 1 órát kell várni utána lehet inni,enni...arra már nem emlékszem,hogy mennyit kell feküdni :? ....a mnyh-ád..az nem semmi :D :D :D jól be fog tudni fészkelődni a lurkó :D :D :D a 33-ast miért nem lehet használni :?: :?: :?:

Kép

kiss angyal

Zsu, szuper :D De jó, h. ilyen sok szép (méretű) tüsződ van!
Úgy látszik, nekünk endosoknak (neked is van, ha jól rémlik) több cucc kell a stimuláláshoz :( De legalább lehet...
Az első lombik végefelé már nekem is már 300 Gonal és 4 Merional ment, de ez csak a legvégén. Most azt mondta doki, h. inkább előbb kezdünk nagyobb adagokkal és utána csökkentjük... hát remélem beválik és minden okés lesz!!!!
Drukk szerdára!!!
És mit választasz: ICSI eljárással (1-1 ondósejtet "belehelyeznek" a petékbe) termékenyítsék meg a petéket vagy természetes úton, azaz amelyikek előbb célba érnek?

Kép
Kép
navared
Szfvár

navared: Csak akkor csinálom meg a netet, ha bent tart és még nem szülünk. De mindenképpen üzenek hogy mi újság.

rodina: Aznap reggel nem vettem be metformint, ha jól emlékszem.

Punkcióhoz, inszemhez mennek a drukkok.
vicky79
Budapest III. kerület

Angyalka, a 33 már túl nagy, gondolom, lehet már nem megfelelő, h. találkozzon az ondósejtecskével...? :D

Zsu, amúgy össz. kb. 3 órát kell feküdni. Bemész Apival együtt soron kívül fél 8-8 között (ezt nyilván tudod), kapsz egy ágyat, átöltözöl és szépen vársz a sorodra, amikor is próbálod nem összesz...ni magad az idegességtől, aztán besétálsz a műtőbe. Ott beszélgetnek veled egy kicsit, aztán jön a Nagy Fehér és addigra már meg is kaptad a drogot vénásan, amitől pár mp alatt olyan leszel, mint akit kiütöttek. Utána (ez amúgy kb. 10 perc) visszatolnak a szobába és felébresztenek vagy már magadtól fel is ébredtél és tök kóma vagy. Akkor aztán nekiállsz hülyeségeket dumálni és mindenki rajtad röhög, emiatt szégyelled magad, amikor már kezdesz magadhoz térni :lol: Hát kb. ennyi, ja és utána 3 óra fekvés, aztán fel a záróért a dokkerhoz. Közben (mialatt fekszel) bejön a biológus és megmondja mennyi petécskét sikerült leszívni épségben és megkérdezi, h. melyik módszert szeretnétek?!

Rodina, én sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni, ne hari :oops:
De köszi az örülést!

Kép
Kép
navared
Szfvár

Kiss Angyal, köszi a választ, annyit mondott a 33asról, hogy beáldoztuk a többiért, mert ez volt pénteken 22es, lehet azért, mert túl nagy...

Navared, nálunk csak ICSI jöhet szóba!Köszi a drukkot!Jó nagy adagod volt akkor neked is!! :shock:
Vendég

Rodina: ha a hsg az utolsó vizsgálat, minden egyéb vizsgálat megvan, és apánál is minden készen van (bacimentesség), akkor akár már aznap délután is lehet a leletösszegző!
Nekem legalábbis ezt mondta Szűcs doki.
Mi egy héttel későbbre tettük, de csak mert szerettem volna, ha a férjem is tud jönni, ő pedig nem ért rá a hsg délutánján.
Szerintem nyugodtan kérj már most előre időpontot!

Zsu:de izgalmas! Akkor hát lehet, hogy még a héten, de legkésőbb a jövő héten teherbe esel!!!:-)

Kép
lujzici

Zsu azt mondta a doki hogy kb 2 hét mulva meg fog jönni és akkor mennyjek be és felír fogi gyógyszert. Csak nem tudom hogy a védekezés miatt vagy ez is a kezelés része.És neked utána meddig kellet szedni?Mikor indult a stimud?
Mindenkinek küldök drukkot kinek mihez kell!!!!!!
pancsi76

Navared Zsu ha jól olvasom ti is endoval küszködtök.Mennyit kellet szúrnotok és mit? Nekem is azt mondta a Szücs hogy az endo miatt kiszámithatatlan a petefészek müködése sajna kevésnek bizonyult.Nektek is?
pancsi76

Pancsi, mi először Decapeptyllel kezdünk szerdán, aztán Gonal és Merional csatlakozik még ehhez, de hogy azokból mennyit, azt majd a doki mondja meg 2 hét múlva.

Sajti, Heni, Muzsi és a többiek??? Merre vagytok?

Kép
Kép
navared
Szfvár

Mit jelent a hosszú és rövid protokol? Azt tudom hogy melyik mikor kezdödik de mi dönti el?
pancsi76

Ez egy jó kérdés...! Nem mi, inkább ki (dönti el). Általában, ha endo probléma, ill. a pasival van gond, akkor hosszú protkó, ha pco, összeférhetetlenség, akkor inkább rövid, de ezek változhatnak sok esetben. Igazából nem tudom mi alapján döntenek :oops:

Kép
Kép
navared
Szfvár

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?