Új privát üzeneted érkezett!

Szia Soja!Arra még várhatunk,hogy rendszert vigyenek az életükbe,nálunk sem egyformák az éjszakák.Ma éjjel 10-kor aludtunk,3-kor keltünk,4-ig szórakoztunk egymással,de utána reggel fél 8 körül kelt.Az előző éjszakát 11-től végigaludta.Még összekeverik a nappalt az éjszakával,álítólag az elő 3-om hónap így telikel.Bukcsi!Talán akinek van teje valóban jó egy ilyen tanácsadás,nekem nincs,hiába szívja,csak napi 20 mil-t tudok préselni a 2 ciciből.Ezen nem tudnak segíteni,de talán Soja megpróbálhatja.Puszi

Kép
mushuka

Sziasztok!

Az éjszakai alvással kapcsolatban annyit szeretnék mondani, hogy eleinte nálunk is állandó volt az éjszakai műszak, Gergő mindig felébredt az éjszaka közepén. A 3.-4. hét környékén már nagyon kimerült voltam az állandó ébrenlét miatt, csak 3-4 órákat aludtam naponta. Aztán egyszer csak 7 hetes korában végigaludta az éjszakát. Ez szerencsére azóta is tart nála. Ez azt jelenti, hogy este 10 körül elalszik, és reggel 6 és 8 között kel. Tegnap csak éjfél körül aludt el, mert napközben sokat aludt, de így is ma reggel 3/4 8-ig bírta az alvást.
Néha előfordul, hogy éjszaka is felébred, de szerencsére ritkán. Olyankor általában éhes, megetetem, de utána már nehezen alszik vissza.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok Péterfys pocisok és anyucik! :) Már irtam közétek, néha visszakukk, miket irtok, csak a jó emlékeim miatt. :)

A szoptatással kapcsolatban, nekem nagyon sokat segitett, hogy már a kórházban igény szerint szopizhatott Barnus, ez megalapozta a későbbieket. Nagyon jó volt, hogy velem lehetett éjjel-nappal s igy akkor adtam neki amikor kért. Olyan szépen volt tejem, hogy hihetetlen volt Atis után, akit nagyon elszúrtak a másik kórházban, ott kötelező 3 óránkénti szopi volt, és előtte megetették, tehát tejem 0!
Esetleg tudnám ajánlani, hogy a Herbáriának van egy tejtermelést elősegitő teája, sajnos a nevét nem tudom, én Barnussal azt ittam és szerintem közrejátszott abban, hogy még le is fagyasztottam tejcit, annyi volt. De ez a tea unokatesóimnak is segitett egyébként. Meg szopik után megpróbáltam az utolsó cseppig kifejni ami maradt, előtte meg kicsit megmassziroztam, hogy könnyebben induljon meg a tej és ne legyen olyan kemény a mellem, igy a baba is könnyebben rá tudott kapni.
Ezek csak ötletek, gondoltam, hátha segitek kicsit.
És ne haragudjatok, hogy idepofátlankodtam, de visszahúz a szivem...... imádtam Barnus születését!

Ági
Vendég

Sziasztok!Soja,Roxi,mizu Veletek?Soja,végül alapítványi szobában voltál?Tegnap megtettük első sétánkat.Nagyon élvezte,végig aludt,teljesen nyugodt volt,aztán még séta után is órákat aludt,annyira kiszívta a leveegő.Ugyan ez van ma is.Óriási séta,azóta alvás.Délelőtt jól bekajált(2szer 120-at),+a friss levegő,olyan nyugodtan alszik.Nagyon édes.Csak akkor sír,ha éhes,meg esténként nehezen alszunk el,de éjjel csak egyszer kelt minket.Kisbogár eszik szépen?Pumpóka!Én már a második féle tejserkentő teát iszom,de semmi,a szokásos napi 20ml.Az a véleményem,hogy ezek a szerek azoknak jók,akiknek beindul a tej,és ettől még több lesz.Akinek nek indul be,a Világ összes teáját és homeopátiás bogyóját ihatja,eheti,e feje tetejére állhat,akkor sem lesz teje,miután ez valamennyire hormonális dolog.Nekem a terhesség végén sem feszültek a melleim,a szülést követően,és most sem.Teljesen puha,plötty mindkettő.Na mindegy.Puszi mindenkinek.

Kép
mushuka

Sziasztok!
Nálunk minden rendben van :-)))
mi is minden nap megyünk sétálni nagyon szereti!
Már a a furdes előtt foglalkozni kell vele, igényli nem akar ellenni a kiságyba, de hat varhato volt :-)
tejcsi egyre több, jo az etvagya is a tunderkemnek!!
puszi nektek :-)

KépKép
roxii

Sziasztok!
Velünk is minden rendben. tejcsi még van, bár már nem kemény annyira a mellem. Ami valahol jó, mert nem feszít annyira, de félek nehogy elfogyjon. Eddig mondjuk még nem panaszkodott :) A mérések szerint Kisbogár csak 50 grammokat eszik egyszerre, viszont nagyon sűrűn. Ma alig aludt nappal valamit. Csak a szopcsik alatt, meg apa mellkasán egy nagyot déltől. Remélem lesz hatása, és az éjszaka nyugodtabban telik. Tegnap két óránként keltünk nagyjából, viszont nem volt balhé. Szopcsi, és aztán alvás. Csak amikor az ágyába akartam visszatenni, akkor azonnal felébredt. Így az utolsó szakaszban már nem foglalkoztam vele, inkább hagytam magam mellett aludni.
Mushuka, végül egy kétágyasban voltam, szerintem jó volt. Az első két éjszaka egyedül voltam, aztán kaptam szobatársat csak. De szerintem megéri, sokkal kényelmesebb, hogy ott a mosdó, és elég tágas is, így nem zavarja egymást a két család.
Pumpóka, én a Laktorherbet vettem, de még nem mertem inni belőle, mert azt mondták, hogy a baba két hetes koráig hasfájást okozhat nála. A terhesség utolsó hetében málnalevél teát ittam. Annyi tejcsi van, hogy a picinek elég, de eltevésre már nem marad.
Puszi nektek:Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Mushuka, igazad lehet, van egy barátnőm, akinek hormonbetegsége van, és emiatt csak nagyon kevés teje volt, bár azt hónapokig oda tudta adnia babának. Innen szerzett tejet:
www.anyatejmisszio.hu
(Bár nem tudom,h én adnék e idegen női tejet a babámnak...)

Soja, ne aggódj, mellfeszülés csak az elején van, később tök puha, és mégis van benn tej! Ha növelni akarod a tejtermelést, akkor szopik után fejj egy kicsit, de csak egy kicsit,m ert akkor túl sok lesz. Ha pont annyi van, amenniy a Babának kell, az jóóó! Mert beállt a kereslet-kínálat: a szervezeted annyit termel, amenniyt a baba elfogyaszt.
Viszont ne lepődj meg: 3 hós kor körül van egy "fejlődési ugrás", amikor egyik napról a másikra többkell a babának, a szervezetednek viszont kell majd néhány nap, hogy kövesse. Átmenetileg kevésnek bizonyulhat a tej, és sokan ilyenkor kezdik a tápizást, amitől aztán már nincs visszaút. És minden csepp táp az anyatej helyét veszi el a babapocakban, kevesebbet szopik, ezért kevesebb tej fog termelődni. Ilyenkor a legjobb megoldás a gyakori mellretétel.
Tejserkentők lehetnek: homeobogyók (Urtica Urens, ch5; Phytolacca-de ennek jobb utánanézni), teák (Laktoheb, Hipp), meleg vízes zuhany+masszírozás, Weleda emlőápoló olaj, More milk plus tabletta (ezt én nem próbáltam, nemtom milyen), fejés (nem szabad túlzásba vinni!), de a legjobb: a Baba gyakori mellretétele.

Remélem nem haragusztok,h belekotyogok, csak gondoltam, hátha tudok vkinek segíteni a tapasztalataimmal. :)
B.
bukcsi

Sziasztok!Tegnap nekünk si hiszti esténk volt,nappal aludt a séta után,este fürcsi után nem volt hajlandó.Már találgattunk,melege van,fázik,éhes,aztán evett.Végül tegnap 650ml-evett.Ennyit még nem evett egy nap.10-kor elaludt,2-kor kelt,fél 4-ig voltunk Vele,mert kakiltunk is,ettől persze poci kiürült,és éhesek lettünk.Nálunk kazánfűtés van.így nem tudjuk szabályozni,és néha 27 fokra is felmegy a hő.Ezt még találgatni kell,mert éjjel nincs fűtés,akkor meg hüsi van.Soja!Szerintem az nem baj,hogy egyszerre nem eszik sokat,ők tudják,hogy mennyi a kapacitásuk 1 evésre.Dani sem egyszerre eszi meg a 100-120-at,általában 1 órát eszünk.Egyszer mi is magunk mellé fektettük,akkor a pocija fájt,és egész éjjel sírt,csak így aludt el.Azóta kapja minden kaja előtt a kamilla teát,és ez rendbe tarja a pocakot.De ez is baba függő,valakinek nem válik be a kamilla.Puszi

Kép
mushuka

Sziasztok!

Első körben: Gartula minden újdonsült anyukának. :D:D Még nem jöttem gartulálni. :oops: :oops: De nagyon lelkesen olvastalak titeket és drukkoltam mindenkinek. Örülök, hogy nektek is hasonlóan jó véleményetek lett a Péterfy szülészetéről, mint nekem annó. :D

Mushuka!
Milyen sűrűn rakod/tad mellre Danit? Tejet növelni tényleg csak akkor lehet külső szerekkel, ha van... a világ legjobb tejnövelői a babák. A szopiscsanácsadók sokat segíthetnek. Meg tudják mondani, hogy mi lehet a baj. Nekem se feszültek a melleim szülés előtt és egészen, amíg be nem lövellt a tej, nem is feszültek. De Hannát sűrűn raktam mellre (ha kellett akár óránként is) Ő aztán beállt a 2,5-3 óránkénti kajára kb 1 hét alatt. Ha nem akar szopni annyira a kicsi, akkor van neki masszás is, amivel a szopó szájtartást lehet korrigálni, ha azzal van baj. És az se mindegy, hogy milyen gyakran fejsz. Az ugyan úgy működik, hogy csak akkor tudsz szaporítani, ha gyakran csinálod (pl óránként) még akkor is, ha nem jön belőle.
Érdemes a tápikból is próbálni, hogy melyik az, amelyiktől nem fáj a pocija. Volt olyan barátnőm, akiknél a harmadik volt megfelelő a pici emésztőredszerének.
De ami a legfontosabb: anyatej nélkül is felnő a törpe és ugyan olyan okos és szép lesz, mintha szopizott volna. Nem ez a legfontosabb dolog a világon! Bár, tudom nem olyan egyszerű ezen túllépni. A szomszédoméknál pl nem nézte meg rendesen senki a babát, pedig szólt, hogy nem jól szopik és le volt tapadva a nyelve a kicsinek. 2 perc alatt rendbe tudták volna hozni. :( Így Peti tápos lett, de gyönyörű nagy pasi már és szerencsére az anyukája is jól vislete, de tuti nem volt könyű....

Soja!
Nekem a nagyon okos barátnőm azt ajánlotta, hogy ne is legyen itthon mérleg, mert csak belekukulok a sok mérlegelésbe és idegeskedésbe. Egyrészről egy 1 hetes babának az 50gr tökéletes. :D Másrészt a heti hízás a fontos. A melleid meg nagyon szépen beállnak majd Kisbogár igényeire. :D Én soha se tudtam fejni, Hanna viszont már 12 kiló körül van. Neki tuti elég volt és ő ki is tudta szedni belőle. Bízz magadban és a kicsiben!!!! Nem egyszerű az elején,d e rá fogsz jönni, hogy nagyon jól csinálod :D:D

Éjszaka:
Hááát, na, ez az, ami mindenkinél más. Egy a tuti: mire kamasz lesz, tuti átalussza az éjszakát :D:D Hanna még most is ébred legalább 1x. Én már megszoktam, pedig nagyon paráztam, hogy így hogy fogom bírni a melót...

Pumpóka!
Neked gartula hármaskához! :D Szép terhességet és könnyű szülést majd! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Szia Vok!Igen,tudom,hogy a babák a legjbb tejnövelők.Danit már a kórházban is sűrün tettem mellre,próbáltuk inspirálni,úgy,hogy cicin volt,kicsit szívta,aztán,miután nem jött semmi abbahagyta,ekkor a cici és a szája mellett egy kis cukrosvizet fecsiztünk be,akkor megint rácuppant,de hamar abbahagyta.Minden kajánál cicin van,próbálja szívni,de hamar rájön,hogy üres,ekkor vagy elkezdi szopizni,vagy sírni,mert éhes.A nyelvét megnézte a doktornő és a védőnő is,az rendben van.A tejnélküliséget örökölni is lehet,vannak anyák,akiknek ennyi tejük sincs,mint nekem.Lehet,hogy csak a gyermekágy ideje alatt lesz,aztán ez a kicsi is elapad,de addig is adom neki.Soja!Tényleg tudják,hogy mennyi kell nekik egy kajára.Dani sem evett többet 1 hetesen,aztán csak azt vettük észre,hogy 100-akat eszik.Mi is hetente mérjük,de ez más,mert látjuk,hogy mennyit eszik egyszerre.Tegnap nagyon nyügis napunk volt,szinte semmit nem aludtunk,és nagyon küzküdtünk a kakival,ami éjszakára érkezett meg.Remélem Ti jól vagytok.Puszi

Kép
mushuka

Szép napot nektek!
Nekem mindenesetre szép, mert kivételesen nagyon jól aludtunk éjszaka. Kisbogár már aludt fél 11-kor, és csak 4-kor kelt. Akkor is elég hamar túljutottunk a mélyponton. Igaz tegnap este nagyon megtömte a pociját, biztosan az nyomta el :)
A szopizással kapcsolatosan: úgy látom kezdünk beállni. Igaz, hogy nincs rendszer a szopizások idejében, de úgy látom, hogy elég neki. Legalábbis nagyon elégedett utána :)
Mushuka, ti mikor mentetek először sétálni? Ha jó idő lesz jövő hét vége felé, szerintem mi is tennénk egy kört. Kiváncsi vagyok mit szól a külvilághoz, úgy rá tud néha csodálkozni egy-egy dologra. Imádnivaló!
Mindenkinek szép napot! Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!Mi most csütörtökön mentünk először,2hét 2 naposan.Dani alszik a sétáknál,és utána is,teljesen elnyomja a levegő.Kivétel volt a tegnapi nap,mert szinte egész nap nem aludt,szerintep a pocin kívül érezte a frontot is.Ma séta óta alszik a babakocsiban.majd szól,ha éhes.Puszi

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Akkor a hétvégén már mi is megpróbálkozhatunk egy rövid sétával. Persze az időjárástól is függ. Egyébként hogy vagytok? Te hogy érzed magad mint anya? Szerintem nagyon jó érzés. Valahogy olyan, mintha mindig is velünk lett volna. Viszont vannak helyzetek, amikor az ember elbizonytalanodik, és akkor totál bénának érzi magát. De gondolom ezzel nem csak én vagyok így. Kisbogár ma nagyon aluszékony, pedig az átaludt éjszaka után azt hittem, hogy ma elemében lesz. Ebből is látszik, hogy nem lehet kiszámolni, hogyan fog zajlani egy nap, vagy éjszaka :wink:
Puszi nektek!

Kép
soja

Szia Soja!Osztom a véleményed,fantasztikus érzés,és röpülnek a napok,amióta itthon vagyunk.Sokszor én is bénának érzem magam,főleg,ha sír,és nem tudok segíteni.Ilyen volt a tegnapi nap,amikor érezte a mai szelet,és egész nap sírt,mert fájt a poci.Már a hasamban is érzékeny volt a hidegfrontra.Ma viszont 2-kor feljöttünk a sétából.és háromnegyed 6-ig aludt teljes nyugalomban.Imádom,ahogy rámnéz,ahogy gügyög...Szerintem még sokáig nem lehet kiszámolni a napjaikat,mi már azt tudjuk,hogy este fürcsi után,nyüzsi van,és csak 10 felé alszunk el,aztán 3-om körül kelünk,és utána csak reggel 7-8 körül.De még ez is változhat.Képet probálj feltenni,olyan kiváncsi vagyok.Puszi

Kép
mushuka

Sziasztok!

A babák tényleg megérzik a hidegfrontot, Gergő is mindig nyűgösebb olyankor.

Gergő pont ma 3 hónapos, és most a hosszú hétvégén volt nála olyan időszak, hogy úgy tűnt, kevés tejcsi. Addig nagyon sok tejem volt, eleinte fejtem is, de aztán leálltam vele, így utána pont annyi tej lett, amennyi neki kellett. Most csütörtökön viszont úgy tűnt, hogy semmi sem elég neki. Keztem kétségbeesni, hogy miért kevés a tej, biztos elapadóban van. Ez az estékre is rányomta a bélyegét, mert nem akart elaludni, éhes volt, még egyszer meg kellett eteni, és mindig csak éjfél körül aludt el. Addig is ittam a teákat (Laktoherb - Herbária, Fitolac - Naturland), de aznaptól kétszer annyit ittam. Gyakran mellre tettem, és egy szopizásnál volt, hogy két cicből is evett. Most úgy tűnik, elég neki.
Most olvastam Bukcsinál, hogy ez normális, így kicsit megnyugodtam.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!

Ma egy hete jöttünk haza Botonddal a kórházból és ezúton szeretnék köszönetet mondani az én drága Kia dokimnak és a szülésznőmnek, Adrienne-nek.
Ha valaki lelkiismeretes orvost keres a Péterfyben, tiszta szívvel ajánlom Dr. Kiát.
Botonddal jól vagyunk, gyönyörű kisfiú.:)
mártusek

Sziasztok!
Azt a hideg estét mi is végig kinlódtuk, szerintem fájhatott a pocija is, mert nagyon görcsösen sírt. Most éjjel viszont egy kisangyal volt. 10-kor elaludt, és csak kettőkor kelt fel, majd 7-kor. Tejcsi most úgy tűnik több van, mint kellene, mert folyik ki a száján szopcsi közben.
Catwoman, Kisbogár általában mindkét ciciből eszik egy szopcsi alatt, így nem keményedik be egyik sem. Teljesen most nem tudja kiüríteni, lehet, hogy meg kellene próbálnom félretenni belőle. Mushuka, próbáltam képet feltenni a mellékletben, de azt írta ki, hogy hiba történt. De azt nem tudom, hogy ez mit jelent. Tud esetleg valaki segíteni?
Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Sziasztok!Szerintem nagyon megérzik a hideget,Dani tegna este óta megint üvölt kissebb szünetekkel.Egyébként Ő is egyszer kelt minket éjszaka.Tegnap mértük megint,1 hét alatt 39dkg-ot hízott,már 4.04kg.A szeme váladékozik,eddig kamilláztuk,ma viszem orvoshoz.Soja!Lehet,hogy nagy a kép,ezért nem fogadja el,le kell kicsinyíteni,és lehet,hogy akkor sikerül.Puszi

Kép
mushuka

Sziasztok Lányok!

Tudom, hogy sokakat már nem érint, de szuperek a babaváró előadások a Péterfyben:) Tegnap voltunk a férjemmel. Cser Kati beszélt, lehetett kérdezgetni mindenről, az előadás után meg megnézhettük a szülőszobát. Rengetegen voltunk. Alig fértünk el az előadóban... :D Szóval mindenkinek nagyon ajánlom, hogy egy-egy előadásra nézzen be, ha módja van rá.

Kép
kona

Sziasztok Anyucik!

Bocsi, hogy idepofátlankodok egy kicsit, de úgy tűnik, én is a Péterfy-ben fogok szülni Rácz dokinál.
Egy pár oldalt visszaolvastam már, és látom, hogy Mushuka, Te is hozzá jártál. Megtennéd, hogy (akár priviben) leírod a tapasztalataidat vele kapcsolatban, mind a várandósság, mind a szülés alatt?
Minden érdekel a kórházról is! (egyelőre elég a szülészeti osztály.... :lol: )
Nagyon szépek a babáitok, remélem, én is beváltom a reményeket, mint ahogy azt írtátok egy pár oldallal ezelőtt, és nekem is szép, egészséges babám fog ebben a kórházban születni! :lol:

Gratulálok Mindenkinek!!!!

Előre is köszönöm az info-kat!

Kép
pété

Kona!
Én is szerettem volna menni az előadásra , telefonon fel is hívtam a kórházat, de senki nem tudott semmit az egészről, így feladtam. Hol tartják?

Kép
pété

A szülészeti osztály mellett a nagyteremben volt (a IV. emeleten)
Én is voltam, tényleg nagyon jó volt :)
A következő dec 4-én lesz, kedden, 17.30-tól

Kép
samu2007

Szia Pété!Örülök,hogy Rácz dokinál fogsz szülni,én csak jókat tudok róla mondani.Mind a várandóság alatt,mind a szülésnél(hiába volt császár)nagyon lelkiismeretes volt.Toxémiás lettem a terhesség végére,magas lett a vérnyomim,és nagyon odafigyelt erre is,nehogy a babának és nekem bajom essen.Ezért is indította meg 3 nappal a kiírás után a szülést.De vele kapcsolatban Soja is tud nyilatkozni,ráadásul Ő hagyományosan szült,akkor is biztos más.De bátran ajánlom!Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Mushuka, mi lett Dani szemével? Marcinak két hete átmosták, mert nem múlt a váladékozás. :( Sajnos a frontokat nagyon megérzik. Van olyan, hogy három órán át sír szegény, ha hidegfront közeledik. Tejcivel, hogy állsz?

Pété, Rácz doki nekem magzatvíz vizsgálatot csinált egyszer, de nagyon kedves és aranyos volt!!!

Soja, arra figyelj, hogy előbb az egyik cicit szívja ki rendesen és utána tedd a másikra, mert a hátsó tej a tápláló. :wink:

kispiskóta

Szia Kispiskóta!Kaptunk Brulamycin szemcseppet,és kamillával kell mosogatni.A kamillát már mi korábban elkezdtük volna,csak a védőnő azt mondta,hogy csak sima forralt vízel,mert a kamilla kiszárítja.De a végén mi nyertünk,a dokinő is a kamillát mondta(régi,jól bevált módszer)Szóval jobbnak látom már,az egyik,amelyik szebb volt,már nem váladékozik,a csúnyább is jobb már,ma reggel már csk rászáradt váladék volt,friss nem.Naponta 5-ször kell 1 cseppet tenni mindkét szemébe,elötte kamillával kimosni.Remélem rendbejön,és nem kell átmosni.Jövő héten kell megmutatni dokinéninek.Ti mivel kezeltétek a szemét Marcinak?Tejem már csak napi 10ml van.Szerintem hamarosan ez is megszűnik. :( Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Pété, Rácz dokiról én is csak jókat tudok írni. Nagyon kedves, és laza a terhesgondozás alatt, és a szülés alatt is. Nekem sokat segített, hogy ilyen volt!
Kispiskóta, Bogi szerintem elér a hátsó tejcsihez, mert iszonyatos szívóerő van benne. Az viszont biztos, hogy hiába szívja sokáig, szopcsi után ha megnyomom, még mindig csöpög belőle a tejcsi. Pedig néha úgy érzem totálisan kiürítette, zacskós tejnek érzem magam :lol:
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik lassan kezd kialakulni az éjjeli "menetrend". 9-10 körül alszik el, és 2-3 körül, utána pedig 6-7 körül kel Kisbogár. Ez már 3 éjszaka óta így van. Remélem így maradunk, mert ez így nagyon kényelmes!
A kép feltöltése nem akar sikerülni :(
Puszi mindenkinek: soja

Kép
soja

Mushuka, mi tobrexszel csepegtettük. Mi a Péterfyben voltunk gyermekszemészeten, és ott is azt mondta a szemész, hogy csak forraltvízzel szabad, mert a kamilla egysrészt szárít, másrészt allergizál. tehát forralt vízzel mostuk és Tobrexszel cseoegtettük. Háromhós koráig, de a gyulladás hiába szűnt meg, a könnye kifele folyt, ha nem sírt akkor is. Ezért döntöttek az átmosás mellett, de szerencsére járható volt a könnycsatorna, nem kellett szondázni. De így se volt egy felemelő élmény.

Soja, én nem akartam belebeszélni, csak írtad a két cicizést és annak idején nekem is ezt mondták, hogy ki kell hogy szipákolja teljesen, mert az a tápláló. "tejeszacskó"Kép

kispiskóta

Kispiskóta!Nem értem,régen jó volt a kamilla?Nekem is azzal mosta ki anyu,amikor váladékozott a szemem.Mindegy,nekünk most a dokinéni is a kamillát mondta,szebb is a szeme sokkal.Gondolom a Brulamycin is dolgozik,de már ébredésnél látom a szemét,nem ragad neki össze.Nekünk is könnyezéssel indult,és már akkor szóltam a védőnőnek,hogy nem tetszik a gyerek szeme.Remélem nem kezdtük el későn kezelni,és nem kell átmosni a szemét a kicsinek.Soja!Őrülök,hogy egyre több tejcid van(anyagilag is jobb,hidd el)Ha máshogy nem,mms-ben sem tudnál küldeni egy képet a telefonomra?Nagyon kiváncsi vagyok.MI is így alszunk el,és így kelünk.Puszi

Kép
mushuka

Kispiskóta! Semmi gond, tök jó tanácokat tudtok adni, és ezzel sincs semmi gond :)
Mushuka, képet küldtem mms-ben, remélem megkaptad! A tápszer árakról hallottam, iszonyú. És úgy tudom, hogy most emelni akarják 40 %-kal, mert a gyártónak nem éri meg (vagy valami ilyesmi) Hihetetlen, hogy ki tudják használni az embereket, mert ezen ugye nem spórol az ember!
Soja

Kép
soja

Kép
kona

Sziasztok

Régen jártam már én is itt, visszaolvastam egy párat és jóleső érzés fogott el. Bár Annánk mindjárt egy éves lesz és nemsokára tervezzük a tesóját is, akkor majd sűrűbben járok erre.
Üdv

Kép
gyniki

Sziasztok! Még új vagyok, de vszínű a Péterfyben fogok szülni. Csatlakoznék hozzátok. És rögtön lenne is egy kérdésem. Szerveznek szülés előkészítő tanfolyamot is vagy csak a havi 1 előadás van náluk? Üdv mindenkinek, L

Kép
ábella

Lányok, köszönöm az infokat!

Kép
pété

Sziasztok!
Azt hiszem most sikerül Kisbogár egy korábbi képét feltenni!

Kép

Kép
soja

Kedves Pété!

Lehet, hogy olvastad, a 72.oldal kb. közepén irtam Rácz doki vezette szülésemről. Én is csak azt tudom mondani, mint a lányok, nagyon jó doki. A szaktudása is nagyon ott van, laza és nagyon szivvel-lélekkel dolgozik. :) Amikor szültem, előttem egy nappal szült nála egy kismama, aki mesélte, hogy előre eltervezett csendes szülése volt. Mikor a dokinak emlitette, mit szeretne, semmi ellevetésbe nem ütközött, csak annyit mondott neki, hogy azt azért tudnia kell, ha baj lenne a babával, csendes szülés ide vagy oda, beavatkoznak. De ez neki is egyértelmü volt. Rendben ment minden és a doki is annyira betartotta a kismama kéréseit, hogy amikor mondott valamit, éppen hallhatóan csak a fülébe súgta. Szóval, mindent meg lehet vele beszélni.
Boldog babavárást neked!

Ági
Vendég

Kona, én is köszönöm, hogy föltetted a babaváróról az információkat. A Péterfy honlapján még a tavalyi volt fönn.

A Cser Kati által tartott (illetve szülésznők által) előadásra elmentem, nagyon informatív volt. Nem mondom, megijedtem egy-két dologtól (pl. rutin méhtisztítás), de továbbra is kitartok a Péterfy mellett. Még ugyan kicsit odébb van a dolog.
Vendég

Sziasztok! Szia Mushuka!
2005. decemberében született Lujzánk a Péterfyben és azóta is bele-beleolvasok az itteni írásaitokba. A negyedik hónapot kezdem a kistesóval, úgyhogy jövő májusban újra szülünk ugyanott és remélem ismét dr. Czikmántorynál.
Ahogy visszaolvastam a történeted, nagyon hasonlónak érzem a miénkkel és bár még sosem írtam ide, most mégis...
Szóval. Hosszú vajúdás és mindent megpróbálás után (nagyon szerettem volna természetes úton szülni) az orvosom az EDA-s császár mellett döntött. Természetesen igaza volt: Lujza háromszor tekerte magára a köldökzsinórt, csak így születhetett meg.
Az első napok izgalmai, a nehéz szülés miatt, vagy ki tudja miért, a tejem nem indult el, csak a negyedik napon, akkor is cseppenként. Addig Lujza és az egész csecsemősnővér-állomány folyamatosan próbálkozott, de nem ment. Én persze elkeseredtem, Lujza meg dühös volt. Az ötödik napon, mikor hazamentünk, már örjöngtem, hogy miért nincs tejem, a gyerekem éhezik és 40 dekát vesztett a születési súlyából.
A védőnőm és doktornénim azonnali telefonos tanácsára a férjem berontott egy ügyeletes patikába (vasárnap volt persze) és recept nélkül kisírt egy doboz tápszert. Lujza egy órán belül megnyugodott. Én persze tovább zokogtam, hiszen előolvastam a LaLeche Liga honlapját, az összes szoptatási szakirodalmat és gyakorlatilag az anyák utolsójának éreztem magam, amiért tápszert adtam a babámnak. (Most már nem olvasok szakirodalmat, csak amit nagyon muszáj:))
Minden fejés, olívás masszírozás (a védőnőm naponta jött), tea, homeopátia, forró borogatás millió tanács ellenére az eredmény közelített a nullához, Lujzi pedig egy idő után már azt is kikérte magának, ha mellre tettem.
Én egy csökönyös szamár vagyok, így az elkeseredést és önmarcangolást egy idő után dühös akarás váltotta fel és (feladás előtt egy kicsivel) mégis elkezdtem annyiszor fejni, ahányszor Lujzi megéhezett. Ez úgy nézett ki, hogy Lujzi szólt, megkapta a lefejt mennyiséget (minimálisat), majd a tápszert, amennyit kért, elaludt én pedig nekiálltam fejni. Éjjel is. Nagyon vicces volt, hogy a nap nagy részében Lujzival a vállamon vagy pumpával a mellemen mászkáltam. Volt olyan nap, hogy ezek mellett csak egyszer volt lelkierőm szoptatással próbálkozni, Lujzi annyira nem akarta. Volt olyan nap is, hogy Lujzi ahányszor jelzett, először cicivel próbálkoztam (persze, csak ha elfogadta) és utána kapta a többit. Volt, hogy a sorrenddel megfordítottam, hátha... Szóval Lujzi igényeinek szem előtt tartásával minden lehetséges variációt kipróbáltunk családi összefogással.
Nem akarom tovább ragozni az első idők őrületét, jön a lényeg.
Másfél-két hónap után elkezdett lassan, de észlelhetően nőni a lefejt tej mennyisége, a harmadik hónapra pedig eljutottunk odáig, hogy a 7-8szori megéhezéskor már csak anyatejet tudtam adni a Kislánykának.
Aztán a harmadik hónap végén egyik nap Lujzikám elkezdte követelni a cicit és úgy szopizni, mintha mindig ezt csinálta volna...
Most lesz kétéves és egy hónapja szokott le a délutáni és éjszakai szopizásról, mert a kistesó azt hiszem, csak a magáénak akarja tudni a szervezetemet :)
Hát nálunk így volt.
Sziasztok, minden jót!
boncabonca

Kedves Bonca,

gratulálok, ehhez rengeteg energia kellett! Nagyon ügyes vagy!!

Nálunk olyan szempontból hasonló volt a helyzet, hogy Borcsi ahogy szopizni kezdett, rögtön elaludt olyan mélyen, hogy ébreszthetetlen volt. Emiatt a tej nem is indult be rendesen, de én is fejtem örökké, csak ezért felkeltem éjjel és kb. a 3. hónapra jutottunk el oda, hogy elég lett a tejcsi. Nem vlt könnyű, de érdemes volt, mert másfél évig szopizott Bori és mostanában kérdeztem tőle, hgy emlékszik-e arra, hogy szopizott és szerette-e, akkor azt válaszolja, hogy igen. Sokat jelentett neki. Sajnos én a tesóprojekt miatt álltam le a szopival egyik napról a másikra.

Úgyhogy hajrá, csajok, ne adjátok fel!

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!

Bonca, minden elismerésem a tied!!! Nagyon ügyi vagy!!!

Pannati, hogy áll a tesó kérdés?

kispiskóta

Szia Kispiskóta!

Köszi, mivel csak IVF révén lehet babánk, úgy néz ki, karácsony körül tudunk belefogni a tesóprojektbe. Remélem, sikerül elsőre... :)

Ti jól vagytoki? Marciról hol lehet képeket nézegetni esetleg?

Szép napot mindenkinek és jó babázást!

Kép
Kép
pannati

Hello Lányok!

Nálunk most úgy tűnik, hogy kezd kevés lenni az anyatej Gergőnek. Eddig minden rendben volt, de kb. másfél hete azt látom, hogy nem elég neki.
Próbáltam a gyakori mellretételt, teát, bogyót, mindent, de nem lett több tőle. Most reggelente még elég neki, de délutánra elfogy. Két ciciből adok neki, az is kevésnek tűnik. Én is érzem, hogy valahogy nem termelődik annyi. Még korábban lefagyasztottam néhány adagot, most azt próbálom odaadni neki. Sajnos sem a cumisüveg, sem a pohár, sem a kiskanál nem kell neki. Tudtok valami praktikát, hogy hogyan tudnám ezek közül valamelyiket elfogadtatni vele? Vagy azzal kapcsolatban, hogy hogy lehetne több tejem?
Ma megyünk a 3 hónapos oltásra, és megkérdezem a doktornőt, hogy mit javasol. Azt hiszem tápszer lesz belőle, mert a hozzátápláláshoz talán még kicsi. Amíg lesz tejem, természetesen azt adom neki főleg, de sajnos kimerülőben van a "tejcsárda". :cry:

Catwoman

Kép
catwoman

Szia Bonca!Elismerésem,ügyes vagy.Én szombaton abbahagytam mert már 3-om napja csak 5ml-t tudtam kipréselni,3-szori nekifutásra.A mellszívó nálam egyáltalán nem vált be,mert nagyon erősen kellett préselni(pedig van kettő is belőle).Lehet,hogy azt gondoljátok,hogy pocsék anya vagyok,amiért abbahagytam annak az 5 ml-nek a fejését is,de ennyi mennység nem tartalmaz semmit,viszont a mellem már sebes volt.Visznt már 4480gramm,a szeme nagyon lassan javul,remélem nem kell átmosni Neki.Üdv.,szép napot.

Kép
mushuka

Szia!

Drukkolok, hogy minél előbb összejöjjön a kistesó!!!!!!!!!! Az IVF az lombik? De azt nem a Péterfyben csinálták, ugye?

Marciról, ha van iwiwed vannak képek a neve alatt: Papp Márton Zétény. Ha nincs, akkor berakok ide a fórumra.

kispiskóta

Sziasztok lányok!!!
merre vagytok, mi ujsag van veletek?

KépKép
roxii

Catwoman, 3 hónapos koruk körül van egy fejlődési ugrásuk, amikor több tejci kéne nekik. Hidd el nem kell tápszer, tedd mellre, amennyit csak tudod. Én is azt hittem, hogy el fog menni, de tényleg csak erről volt szó!

Ami sok kismamának bejött többek közt nekem is az az 50%os őszilé. Próbáld ki, veszteni valód nincs.

Mushuka, szerintem én is feladtam volna. Pláne, ha sebes lenne a cicim. Danika tápszeren mellett is fel fog nőni és ügyes nagyfiú lesz belőle! :wink:

kispiskóta

Zsú,

köszi, mindjárt megkukkantom Marcit!

Igen, az lombikot jelent, nem a PÉterfyben csinálják, hanem meddőségi centrumokban. Bori János kórházas baba. (mármint ott "készült")

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!

Kedden kaptunk egy kis tápszert, de csak tegnap adtam neki először. Muszáj volt, mert délutánra nem maradt tejem. Minden etetést cicivel kezdek, de alig volt benne, így utána pótoltam tápszerrel. Du. 6-kor egyáltalán nem volt tejem, az egész etetést tápszerrel oldottam meg. Estére is csak kevés termelődött, utána még 130 ml tápszert benyomott elalvás előtt. Ma reggel az első evésnél elég volt a tejem, még talán a következő etetés nagy részét is fedezem anyatejből.
A cumisüveg problémát is megoldottuk, vettünk másfajta üveget. Ebből tudja szívni, és nem folyik mellé semmi. Nagyon jó, ajánlom mindekinek: MAM, a gumi része kicsit lapos és érdes, hasonló a bőrhöz, alul pedig a vákum ellensúlyozására egy gumikarika van az üvegben.
Nálam az a baj, hogy nem Gergő szükséglete nőtt meg, hanem nekem alig volt tejem. Az utóbbi időben kicsit idegeskedtem, valószínű ez volt az oka. Továbbra is szedem a bogyót, iszom a teát, és nem adom fel. Remélem hamarosan megint sok tejcsi lesz.

Kép
catwoman

Catwoman, neked is csak ajánlani tudom az 50%-os őszilevet, sokaknál csodát művelt! :wink:

Mi is vettünk MAM cumisüveget, miután csak a MAM cumit fogadja el, de még nem próbáltuk ki.

kispiskóta

Kispiskóta!

Köszi a tanácsot, meg fogom próbálni! :)
Ma eddig mind a két evésnél elég volt a tejcsi :D

Catwoman

Kép
catwoman

Megy az! :D

kispiskóta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?