Sziasztok
Melcsi
Nyugi, annyi tejet kap, amennyi van. Ha nincs nem kap, ne aggódj rajta kérlek. Inkább nézd meg a másik két gyereked milyen stramm, Luku is ilyen lesz, akár kap sok anyatejet, akár nem.
Pompi
Medelát én is egy hónapig kölcsönöztem, de mivel nem is nagyon fejtem, és az avent kézi tényleg hatékonyabb visszavittük. Mondjuk arra jó volt, hogy rájöttem, hogy nem úgy kell pumpálni, hogy gyorsasági világrekordot döntsek, hanem lassan is jó. Szóval eleinte bénáztam, és másodpercenként 2-3 pumpáltam, de ennél sokkal megfontoltabban csinálta a gépi szívó és így én is. És kiderült, hogy lassan csinálva kevésbé is fárasztó, ám ugyanolyan hatékony
Pézsé
Aranyos Petra, láttam a babavárón a fényképét. Jó sokat alszik egyben, ez nagyon jó kezdet
Hajni
Balázs most három hónaposan hízott két kiló
Jó kis massziv lehet Olivér:)
Napirendünk nekünk kb két hónaposan lett, de azért, hogy ne legyen egyszerű közben folyamatosan változik, ahogy Balázs is növöget és változik. Mostmár pl kevesebbet alszik, ezért ha meleg van és sokat aktívkodott, hamarabb kér enni. Meg most van, hogy csak egyszer kel éjjel, és emiatt egész més ütemben indul a reggel, mert a reggeli evése után még visssza szokott újabban aludni. Szóval van némi rendszeresség, de azért képlékeny nagyon a dolog.
Én úgy oldom meg, hogy alkalmazkodom hozzá. Ha megyek valahova pelus, váltóruha van velem, és ha kell megszoptatom "bárhol". Otthon meg igykszem kis részletekben elvégezni amit kell, bár most szereztem egy takarítónőt, úgyogy ennyivel egyszerübb lesz.
Kata
Azon én is gondolkodam, hogy ha már átalusza az éjszakét, akkor mit fognak csinálni a melleim. Remélem ők is átaluszzák és nem tejelnek annyit éjszaka majd. Egyelőre, ha egyszer kel az éjjel, akkor általában az esti etetés óta telő mellem ébreszt reggel, nem Balázs.
Néha nekem is beszívja a cicimet, de olyakor leveszem és rászólok, hogy nyissa ki nagyra a száját. Bár az igazat megvallva ő szívva is úgy veszi be, ahogy kitátva (valahogy leigazgatja a száját), de nekem fáj a beszívás, így nem szeretném, ha rászokna. Viszont mostmár ha nincs cumi, de hiányzik neki, akkor stabilan benyomja az ujját/öklét.
Pelus: Az új Pampers (a Sleep&Play), nekünk nagyon bevált, szuperül szív fel mindent. Meg a huggies is nagyon jó szerintem, ezt a kettőt szeretem a legjobban, de néha kifolyik nálunk is ez-az. Bár ha belegondolok utoljára vagy két hete volt ilyen, és általában akkor van baleset éjszaka, ha átfordul az oldalára és úgy alszik.
Ringatás: Én délelött szoktam, akkor általában annyira túlpörög, hogy nem tud elaludni. De ha fáradt vagyok, akkor csak rázom a seggét a kiságyban és arra is remekül elalszik kb ugynannyi idő alatt. Ha már az sem elég, akkor franciágy, kis cici és egy perc múlva alszik. Szerencsére este elalaszik szépen általában, egyedül a délelőtt kritikus valamiért, bár az az alvás most kezd kimaradni, úgyhogy lehet, hogy ezentúl könnyebb lesz.