Új privát üzeneted érkezett!

Myra
Milyen elvetemült barom lop kismama övterelőt?! Fel vagyok háborodva!!!

Kika
Légzésfigyelő kinek ajánlott? (Alapból nem jutott volna eszembe ilyet venni...)

Meglepi
Persze én is nagyon várom már a lurkót, és annyira jó érzés vele lenni, de ugyanakkor még szinte elképzelhetetlen, hogy egyszer a karomban is fogom tartani... Kép
Tényleg jó sokmindent tud az a babakocsi...

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Az új Mammutban van egy baba-mama bolt, és ott láttam övterelőt. Nemtom pontosan milyen volt, de egy próbálkozást megér, szerintem...
(Nekem is kölcsön-övterelőm van, eddig nem aggódtam érte, de ezek után...)
Megdöbbentő, hogy milyen emberek vannak!

Kép
Kép
Kép
cas

Myra

Egyszerűen elképesztő, hogy ilyesmi megtörténhet! Hol parkoltatok? Még jó, hogy nem volt több érték a kocsiban! (Cas, ezt hallva valóban meggondolandó, hogy az autóban hagyja-e az ember a babakocsit ha az autó nem garázsban áll...)
A Mammut II.-ben én is láttam övterelőt (nem tudtam, hogy ez a hivatalos neve, én mezeien kismama-biztonsági övnek hívtam...), a Chicco boltban. Holnap de. ott is leszek (végre megérkezik a babakocsink!), megnézem, hogy még van-e, és hogy mennyibe kerül.

Cas

Légzésfigyelő mindenkinek ajánlott, akinél csecsemő áll a házhoz. (Azt írják, hogy a fiúknál gyakoribb a bölcsőhalál.) Vigyázni kell, hogy ne a hasán aludjon a baba, ne legyen túl melege, stb. A légzésfigyelő jelez, ahogy több másodpercig nem mozog a kicsike, ilyenkor általában elég megmozgatni, hogy újra lélegezzen. A Madarász u.-i kórházban vannak tanfolyamok a csecsemőhalál megelőzésére. Szerintem érdemes, ha mást nem bérelni egy készüléket, még akkor is ha nagy a valószínűsége, hogy nem lesz rá szükség. De mindíg mindenki azt hiszi, hogy ez vele nem történhet meg - még azok is azt hitték akikkel megtörtént. Jobb félni mint megijedni, ugyebár...
meglepibaba

Sziasztok,
Tegnap délután kaptam egy infot melóhelyemen. Biztos már a legtöbben tudjátok, én egy kissé kiakadtam, főleg a havi 74.000Ft-os lakástörlesztés mellett. A terhességi gyermekágyi segély összegét maximálták. Jövőre nem lehet több a minimálbér kétszeresének 70%-ánál, vagyis durván bruttó 70.000. Ez nálam 60.000 Ft megvonást jelent havonta. Kasa...
Marhára támogatják a családokat, és még csodálkoznak, ha kihalunk...
Így aztán gondolom a gyed is csökken, lesz vagy havi 50.000.
Na mindegy, nincs mese, fél éves kortól mehetek vissza dolgozni....
Ja, csak bölcsit találjak, hiszen oda kihalásos alapon van hely. Lehet, hogy már ma elkezdem keresni, és bejelentkezem, hogy még meg sem született gyerekemnek legyen helye.
Így jár az ember, ha férjét elbocsájtják a melóhelyéről, amint kiderül jön a negyedik gyerek. Aztán 43 évesen feleannyi pénzért talál új munkahelyet, csak az árakon nem látszik mindez.
Baromira hiányzott nekünk ez az EU.
Nálunk a cégnél csak leépítést hozott, néhány piac megszűnése miatt. Pedig ez egy multi, nem is a legkisebb. Na mindegy.
Engem meg tuti tárt karokkal várnak majd egy 2,5 0,5 éves gyerekkel.
Remélem nálatok nem ilyen kecsegtető helyzetek vannak.
Puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Lehet, hogy hülyeséget írok, a féléves szülési szabadság összegéről van szó. Nem tudom annak mi a pontos neve.
zsuzsa99

Sziasztok!

Termeltetek....
Tegnap nem raktam fel a táblát, mert korán elmentem (konyhabútort színt választani, meg Ritához terhesgondozásra). Ma tényleg felteszem! Kép

Orbis
Ma du./este írd meg az UH-t!

Fogorvos
Azt elfeljtettem írni, hogy ha valaki állandóra nem a III.ker.-be van bejelentve, akkor fizetni kell. Az ideiglenes lakcímet nem tudom, szóval inkább kérdezzetek rá, ne érjem meglepetés... Kép

Málnalevél tea
Mikortól lehet inni?

Jano
Köszi a névfelvilágosítást. A táblázatba nem szeretnél bekerülni?

Cas
Mi volt a dokinál (gyomrod)?

Szülésnél pénz
A 80.000,-Ft szerintem is sok. Én is közalkalmazott vagyok és csak a családi kedvezménnyel ennyi.... Tudomásom szerint dokinak 50, szülésznőnek (ha választott) 20-30.

Laga
Igen, az már a 30. heti lesz! Nagyon repül az idő!

Praxis
Mi 10.10-én vasárnap voltunk, az akkori árak: 8.000,-Ft alap, ebbe van a videó és 1 db fekete-fehér kép is, de kazit vigyetek! DVD 3.000,-, CD-re képek 1.000,-, 4d-s színes kép 1.000,-/db. Én ajánlom nektek, hogy Szántóné Kálmán Máriához jelentkezzetek be, ő a Margitban dolgozik. Nagyon kedves és szerintem velünk Margitosokkal kicsit kivételezik is (mi 3 db fekete-fehéret kaptunk, pedig csak 1-et szoktak adni...), és folyamatosan dícsérte a babát, hogy ez egy igazi Margitos baba.

Soso
Mikor mész az új dokihoz?

MB
Ma torna? Én megyek! A hátsómat én is nagyon szoktam érezni. Hetente hányszor jársz még úszni is?

Kismama övterelő
Én is kerestem ilyesmit, de nem találtam, ezért egy sokkal olcsóbb megoldást találtunk. Kihúzom magamra az övet és aztán rögzítem. Ha baj van ugyan úgy megfog. Ezt talán mindegyik autósboltban kapható...

Myra
Hol álltatok?

Tegnap voltam a terhesgondozóba, végre a vérnyomásom csak 120 volt. Viszont a vizelet leletem nem lett valami fényes, valami bacik vannak: sok. Ma (torna előtt) sterilizálva viszek be újabb mintát... Kép
nikcsi

Szerkesztőnél rákérdeztem mikor kerül archiválásra az "oldal"? Válasza: "60 hozzászólás után (Ismerjük meg egymást-ban 40 után ) van automatikus archiválás."

Előző archivba 40 volt... Most még csak 21 van, de iszonyú hosszúak....
Tehát a táblázatot később fogom feltenni!
nikcsi

Már megint én. Tudnátok segíteni? Szombaton megyek keresztelőre, és mit vegyek? Én leszek a keresztanya, és keresztfiam lesz (szóval kifiúnak mit illik?).
nikcsi

Sziasztok,
fúú, annyi mindent írtatok!

1. A tgyást-t maximálták?! (vagyis jövőre fogják?) Egy választás előtti évben? Mire számít ez a kormány? De most tényleg: én pont arra gondoltam, hogy egy választás előtti évben inkább osztogatnak. Na de elvonás?! Ma hívom a könyvelőt!

2. Meglepibaba: szerintem a fogorvos nem szokott az idegekig fúrni, legalábbis nekem nem. Egyébként hétfőn voltam fogorvosnál, hogy végre bepecsételjen a kiskönyvembe, mert már halálra szekáltak emiatt és csak gratulált és azt mondta nem ez a magyar átlag. Persze még soha nem húztak, azért az valószínűleg nem menne fájdalomcsillapítás nélkül.

3. Lista: nagyon helyes vagy, hogy ennyit fáradtál a beírásával. Lenne 1-2 hozzáfűznivalóm:
a kórházi babafelszerélésben nem találtam a rugit.
A kókuszmatrac nagy előnye az, hogy kiválóan szellőzik (+ megfelelő keménységű, gyorsan szárad stb.), de ha egy gumilepedőt terítünk rá, "kiöntjük a fürdővízzel együtt a gyereket", ugyanis nem fog szellőzni. A terhességem végén én betettem egy gumilepedőt éjszakára a lepedőnk alá, hátha elfolyik a magzatvíz éjjel. Ne tudjátok meg, hogy utáltam: tényleg éreztem, hogy alulról befülledek, és csörgött. Igaz nyár volt, de iszonyú volt.
Kád: ha belül formázott kádat vesztek, akkor nem kell bele ez az újszülött betét. Már sokszor írtam, hogy én túlhordtam a fiam. Ennek az lett a következménye, hogy szegény gyerek úgy született, hogy nem volt rajta magzatmáz, vagyis teljesen kiázott a bőre. 1 hónapos koráig szinte vedlett, ezért minden fürdés előtt egy spéci olajjal kellett bekenni. Na most képzeljétek el: kapálózó , sikosbőrű újszülött a vízben egy kezdő anya kezében... (Ja és szülés után úgy fájt a hátam a terhesség alatt felvett rossz tartás miatt, hogy képtelen lettem volna egy ilyen sikos halacskával görnyedni.) Így meg beletettem az olajos gyereket a vízbe, ő boldogan csapkodott én meg addig lemostam a sminkemet, stb.
Törölköző a bébinek: elég sok fajta van és mindenkinek más jön be, de általános tapasztalat, hogy a kifogó jobb nedvszívó mint a frottír. A kifogó egy bazi nagy méretű pelus. További előnyök: együtt mosom - fertőtlenítem - vasalom a pelusokkal, olcsó. Ha lehajtott sarkos törcsit vesztek, az jópofa, de egy pár hónapos izgő-mozgó babafej, nem mindeg lesz benne ebben a kapucniban.
Pelenkázótáska: annak idején nekem is fájt rá a fogam, de aztán valahogy nem vettünk és rájöttem, hogy egy pelenkázó alátéttel meg lehet úszni a dolgot. (Egyéb cuccoknak ott a 100 zsebes babakocsi, mindig volt hátizsákom.) Mi a Fixies 10 db-os pelenkázóalátétjét vettük, még mindig megvan a fele. (Összehajtva alig foglal helyet.)
Olló: egy alkohollal áttörölt bőrvágó olló pont jó. Alkohol meg úgyis van otthon a köldöke miatt. (Nem sör. - hahaha)
Germicid: feltétlenül a Germicid C-t ajánlom. A C változat egy kicsit nyugatós. Enélkül ne engedjétek beöltatni a babát. (Első oltás 2 hónaposan.) A fiam az oltás után olyan sírógörcsöt kapott, hogy rohantunk vele le az orvoshoz. Erre a doki adott neki egy ilyen kúpot és a gyerek aludt mint a tej. Van aki oltás után este mindenképpen ad egy ilyen kúpot a babának, hogy ne lázasodjon be.
Cumisüveg melegítő: jópofa, mi kölcsönkaptuk, de egyszerse használtuk. Lábas + víz, aztán kész. (De: tilos az anyatejet mikrózni vagy forralni, mert elszáll belőle az, ami a lényeg.)
Babakocsi: az egyik legfontosabb szempont a bolygókerék! Ha nem bolygókerekes, kizárt, hogy ne szenvedjetek.
Légzésfigyelő/bölcsőhalál: bölcsőhalálnak hívják azt, amikor a baba légzése alvás közben leáll és nem indul újra. Magyarán "elfelejt" levegőt venni. Nem tudják mi okozza, de esélyesebb ez fiúknál, akik koraszülöttek, ősszel és egy pici megfázás után. Hasonfekve is esélyesebb.
Nagyon érdeles, hogy megfigyelték, hogy a természeti népeknél nem létezik ez a jelenség. Kiderült, hogy ha a baba másokkal alszik egy szobában és hallja mások lélegzetvételét, akkor ugyan leállhat a légzés, de újraindul. A természeti népeknél meg ugye sokan alszanak egy helyiségben.
Sajnos a légzésfigyelők sokszor riasztanak tévesen. Most meg ne ijedjetek! Senkit nem akarok megrémiszteni. Nekünk nem volt légzésfigyelőnk, de ha ez megnyugtat benneteket, akkor bérelni is lehet.

Elnézést, ha úgy érzitek, hogy osztom az észt. Nem szeretnék okoskodni, bocs.

Myra,
ez egyszerűen hihetetlen!!!

Laga 17+1
laga

Nikcsi, mennyi idős a kissrác, mennyire "luxus" körülmények között él, mennyi pénzt szánsz rá?

Egyébként voltál a Visegrádi u-ban?

Laga
laga

Laga,
Ha mást mond a könyvelőd, légyszi írd meg. Én is úgy gondoltam, hogy választás előtti évben nem megvonás jön.
Bár utálom a politikát, tán megutáltatták velem itt az elmúlt pár évben, de gondolom ŐK most megszedték magukat az elmúlt 3 évben, átadják a terepet a Fidesznek, aztán újra ŐK. Így a politikusok mindegyike jól jár, minket, választókat meg úgy hülyítenek, ahogy csak akarnak.
Nekem a három gyerek mellett nem volt légzésfigyelőm, pedig ketten állandóan hason feküdtek, így is úgyis gyakran ránéz az ember a gyerekére. Bár a megnyugtatás szempontjából biztos jó dolog.
Én sajna nem is engedhetem meg magamnak ilyen tárgyak megvételét, de még csak a bérlését sem.
Ha belegondolok, hogy mielőtt felvettük a lakáshitelt kb. 2x ennyit kerestünk, 2 gyerekkel, most meg hitel is, jön a negyedik baba. Hát nem tudom. Lehet, hogy nekünk sem kellett volna olyan abortuszellenesnek lenni???
Na jó, nem írom komolyan, csak kicsit elkeserítő érzés, hogy amíg megengedheted eszedbe se jut, hogy két év múlva teljesen kicsúszik a lábad alól a talaj. Közben meg odafent arról pofáznak, hogy milyen kurta jól megy már manapság a családoknak az ő csodálatos szociálpoliztikájuk mellett. Na ja, cseréljenek velem egy hétre, s majd meglátják mit tettek itt a családokkal röpke két év alatt.
S nem hiszem, hogy minderre csupán az előző négy évi rossz döntések miatt volt-van szükség.
Na jó, bocsi, ha vki. politikai meggyőződésébe belegázoltam, tulképp. csak a saját véleményem, s nem akarok kampányolni senki mellett, mert mind megéri a pénzét.
Na csá,
Zsuzsa
zsuzsa99

Cas,
Ahogy MB is írta, tanácsos vagy ajánlott. A bölcsőhalál bekövetkeztének vannak kockázati tényezői, de vannak olyan esetek is amikor minden kockázati tényezőt mellőzve bekövetkezett. A témáról bővebben olvahatsz ha rákeresel dr. Szánthó Imre nevére a net-en, ő úis Mo-n ennek a területnek a szaktudora. Amúgy a Madarász utcai kórházban keddenként rendel is így személyesen is meg lehet Őt keresni.
A készülék akkor riaszt ha a baba meghatározott másodpercig nem lélegzik, tehát nem a mozgástól függ hanem a levegő vételtől a riasztás, bár a kettő össze is füg valahol.
Mi a Babysense II-t használjuk, résztvettünk a tanfolyamon is a Madarászban, sőt elmentünk a helyi Vöröskereszt egy újraálesztési tanfolyamára is. Soha ne legyen rá szükségünk, de rádöbbentünk, hogy hiába van készülékünk, ha esetlegsen nem téves a riasztás akkor nem tudunk mit tenni.
Mi a Tiva medtől vettük meg. van egy légzésfigyelős topic itt a babaneten ott szokott Snoppy nick alatt írni egy lány, neki van kapcsolata is a céggel (vagy ő a tulaj, vagy ő vezeti) szerintem biztos segít a témában.
Kika
kika

Zsuzsa99,
végül is azért írtam azt a hosszú észrevételt a beszerzendő tárgyakról, mert az a tapasztalatom, hogy minden kezdő, lelkes szülőt reklámokon vagy egyéb marketinges módszerrel meggyőznek arról, hogy mennyi mindenre van szükségük, persze egy csomó pénzért. A mai világban a gyerek a legnagyobb üzlet! Dehát nem lopjuk mi a pénzt!
Utólag sokszor rájönnek szülők, hogy ja hát ezt sem kellett volna... Persze több gyerekre még jobban megéri beruházni. De első szempont az, hogy praktikus legyen. Pl mi a Vilmosnak egy olyan pelenkázóval egybeépített rácsoságyat vettünk, ami átalakítható egy 170 cm-es sima ággyá leesésgátlóval + 2 polc (mármint a pelenkázórészből).
Sőt, próbáltunk olyan ruhákat venni, amelyek unisex színűek, hátha a 2. gyerek meg lány lesz. (Persze van egy csomó kék ruhája is, de egy kis rózsaaszínű harisnya, vagy sapka és máris kislányos.) Valószínűleg azért próbáltunk spórolósan vásárolni, mert mi semmiylen használt cuccot nem kaptunk mástól, szóval kész beruházás az első gyerek.
Persze tudom mekkora öröm vásárolni a gyereknek, de mint a te példád is mutatja, jöhetnek még szigorúbb napok. Na hívom a könyvelőt.

Laga
laga

Laga (és a többiek is nyugodtan írjanak....)
A kis Barnus 9 hónapos és 9 kiló, nem tudom hogy fogom bírni a szertartás alatt végig fogni???
Nagyon jó anyagi körülmények között élnek, mondhatnám, hogy a felső 10e-be... Összeg? Nem is tudom, max. 20 körül gondoltam. Keresztanyám aranyláncot javasolt... Atya isten? Én eleve utálom az ékszereket, szóval azt se tudom mekkorát, és mennyiért lehet venni?

Nem voltam még a Visegrádi u.-ba. Ez a hetem nagyon sűrű! A múlthét is ez volt, már annyira utálom. És most itt bent is nagyon tele van a hócipőm! Főnököm sosincs bent és lecsesz, hogy mikor bíráljuk már el a kérvényeket? Akkor most, de ő már itt sincs.... Jó fej, nem?

Zsuzsa
Politikai véleményeddel teljesen egyetértek! Utálom a mostai kormányt, amúgy egyik se jó, csak kicsit jobb. Én még attól is kiakadok, amikor nyilvánosságra hozzák az átlag keresetet. Se nekem (én be vagyok jelentve a teljessel - közalkamazott), se a férjem nem érjük el az átlag keresetet (férjem persze csak minimállal van bejelentve...). Na én is abbahagyom, amúgy is sík ideg vagyok a főnök miatt! Kép
nikcsi

Nikcsi,
az arany egy szimbolikus dolog is, tehát nem rossz, de én személy szerint frászt kapok, amikor alig totyogó gyereket vastag aranylánccal a nyakában látok. Ez balesetveszélyes is.
Ha ennyire jó körülmények között él Barnus, akkor valszeg mindene megvan. Nehéz...
Esetleg tudom ajánlani a Gulliver játéknagyker-t az M3-nál. Csak úgy nem mehetsz be, csak vállalkozók, de ha kíváncsi vagy megírom priviben a mi kódunkat és azzal vásárolhatsz ott. (Aranykártyások vagyunk 25%-kal olcsóbban az eredeti árnál.)
Egyéb ötletek: szép, igényes keresztelőruha, kirándulóhátizsák (olyan mint egy csővázas háti, csak a gyerek ül benne).

Zsuzsa99,
a könyvelő elment ebédelni, később hívom.

Laga
laga

Zsuzsa99,
azt mondta a könyvelő, hogy ez még nem jött ki törvényben, vagyis ez csak egy törvénytervezet, meg kell még szavazni. (Van még remény, hogy nem szavazzák meg!) A kalkulációd viszont pontos, mert jövőre 57 ezer lesz a minimálbér. Annak a kétszerese és annak a 70%-a, kevesebb mint 80.000. Na és ebből még adózunk. (Ennek tudatában legyetek "hálásak" a szülésért.)

Ha van valakinek infója erről a változatásról, írjon!!! (Lehet, hogy Szakbarbárt kellene megkérdezni.)

Laga
laga

Meglepibaba,
Ha meg tudod nézni nekem a Mammutban nagyon megköszönném.

Én még a mai napig nem tértem magamhoz az övterelő miatt. (Ilyen erővel az autó bármely alkatrészét cipelhetném magammal, ha kiszállok belőle.) Az egészségügyi suli elött parkoltunk, a Praktiker felöli végénél. Azóta kiderült, az egyik ismerősömék autóját pedig 2-3 hete törték fel szintén ugyanott. Mivel a férj iratait vitték el, aki külföldi állampolgár, többször visszamentek hátha kidobva megtalálják, és sikerült kifigyelniük egy három autóval tevékenykedő tolvaj bandát. Fő területük a Praktiker parkolója. Mikor elmentek a rendőrségre, ott kiröhögték őket, hogy ezzel ők nem tudnak foglalkozni.

Légzésfigyelő, én is nagyon gondolkodom rajta, bár még nem sikerült döntenem. Az AngelCare típusú (állítólag ez is nagyon jó, többszörös világdíjas) most akciós a MegaToysban, tegnap láttuk, 22.000 Ft.
Szerintem a bérlés nem túl olcsó, 3000 Ft/hó és mondjuk 8 hónapig használja az ember. Akkor inkább veszek egy újat, és utána eladom.

A TGYÁS jövő évi összegéről még nem hallottam, de a GYED-ről igen. Marad ugyanannyi mint idén, vagyis max. brutto 83.000 Ft.

Myra
myra

Myra,
a múltkor majdnem én is ott álltam meg, mert nem volt máskol hely, de végül is bepaszíroztam valahová a kocsit. (biztos örült nekem mindenki körülöttem.)

Laga
laga

Sziasztok!

Laga! Mit olvastál az archívban?! Nem tudok róla, hogy kálváriám lett volna az orvosommal!

Cas! Nekem is rengeteget égett a gyomrom Lacikával, és a Maalox-ot szedtem, mint Boglarka. Van belőle tablettás változat is. Sajnos lassan nekem is elő kell ásnom a maradékot. Kép

Meglepibaba! Második babásként is érdekelnek a linkek, és nagyon jó a kórházi listád is! Kép Így hirtelen nem is jut az eszembe más, ami kellhet. Csak azt nem értem, akkor miért volt hajókoffernyi a cuccom anno?! Kép

Zsuzsa! Mi, már a TGYS-nek is ilyen alacsony a plafonja?! (Eddig is volt, ha jól tudom, a TB köteles jövedelemhatár 70%-a.) A jó q... nénikéjüket... Kép

Nikcsi! Szerintem ha már a keresztanyja leszel valaki gyerekének, csak vagy vele olyan viszonyban, hogy megkérdezd, mit szeretne, mire lenne szükségük, nem?! Kép Gondolom egy keresztanya nagyobb ajándékot visz mondjuk egy szép fürdőlepedőnél, de a nagyobb dolgok meg mind annyira attól függőek, hogy mi van már nekik. Bár, most olvasom, hogy felső 10e, akkor gondolom mindenük van... A 9 hónapos fiúcskának vett aranylánc nekem forcsa 5letnek tűnik... Talán valami nagy plüss állatot vennék, vagy szobahintát... esetleg valami szép babatányér és/vagy evőeszköz készletet... Tényleg nehéz ügy...

BMárti

BMárti
bmárti

Nikcsi

Szerintem az aranylánc egy fiúnak nem valami nagy ötlet, persze ez a szülei izlésétől is függ. Nekem tetszik Bmárti babaétkészlet-ötlete! Ha 20e körül szánsz rá, akkor lehet, hogy érdemes elmenni egy Villeroy & Bosch boltba (vagy hasonlóba) és ott körülnézni. Nem tudom, hogy itt is forgalmazzák-e a babakészleteiket, Genfben nagyon szépeket láttam (ez mondjuk most senkit sem segít ki...) hátha itthon is van!
Mint láttad, ma nem tudtam elmenni a tornára mert új biztonsági zárak kellettek az ajtókra (mivel elhagytam a kulcsaimat...Kép). Manapság sose lehet tudni, hogy kinek a kezébe került és mit tehet vele...

Laga

Nagyon örülök a hozzászólásoknak, tudod én teljesen laikusként igyekszem összekaparni innen-onnan az ötleteket; tárt karokkal várom tapasztalt anyukák véleményét! Kép

Myra

"Be Safe" övterelőjük van a Chicco-soknak a Mammut II-ben, 11e ft.-ért. Azért ha látok még valahol, szólok... A légzésfigyelő bérlése is drága - én azt hiszem megcélzok majd egy-két bababörzét és megpróbálok beszerezni egy használtat. Ruhákat ott nem szívesen vennék, de egy légzésfigyelő vagy babamérleg még belefér.
meglepibaba

Cas

A doki szerint gyomorfájás szokott lenni terhességkor, de nem mondott egyebet. A Maalox-ot szokta felírni és általában beválik. A tájékoztató azt írja, hogy gyomorégésre és gyomorsav nyelőcsőbe történő visszafolyására jó és terhesek is szedhetik az orvossal történt beszélés után.
Az íze egyébként előszörre elég rossz, nagyon erős fogkrém ízű ?! lenyelve. Kép

Nikcsi!
Nekem egy ismerős nagymama a keresztelőre ezüst pohárkát vett és belevésette a nevet, dátumot, és ezzel keresztelték meg. Lehet hogy pohár helyett jobb lenne valami másba vésetni.

A TGYS dolog egy kicsit furcsa, mert ha a GYED marad 83e FT???, akkor csak nem teszik meg ???, hogy ezt meg az alá csökkentik.

Boglárka
(15+0)
boglarka

Nikcsi!

Most jutott eszembe, hogy nekem a nagyszüleim likőrt, vagy bort vettek a nevemmel felírva, hogy majd az esküvőn ezzel koccintsunk (így ha már nem élnek, gondolunk rájuk is). Sajnos én pont nem iszom alkoholt egyáltalán (a férjem sem), úgyhogy nem jött be, de gyerekkoromban, amikor még nem tudtam, hogy fogok az alkoholhoz viszonyulni, nagyon tetszett az ötlet. Kép

Boglárka
boglarka

Nikcsi!

Jövő hét pénteken megyek az új dokihoz! Már nagyon várom...

Mi a keresztfiúnknak aranyláncot vettünk horoszkópos medállal. Nálunk ez szokás a családba.Természetesen nem hordja, majd csak ha nagy lesz.Emellett meg kötöttünk neki egy megtarakítást, amit 18 éves koráig fizetünk, és ő akkor egybe felveheti.
ha jól emlékszem, mi nem vettünk semmi játékot, mert csak egy pár hónapos volt, nem igazán értékelte akkor volna, meg a család többi tagja ugyis azt vett neki.

Zsuzsa!
Ha jól emlékszem neked is ugyanaz az orvosod mint az enyém (bár lehet hogy volt), elolvastad amit írtam??
Neked van ez ügyben valami tapasztalatod nála?
soso

Köszi mindenkinek az infót a légzésfigyelőről!

Meglepi
Elsőre nagyon megörültem az autóban-hagyós ötletednek, de ezek után tényleg nem fogom merni otthagyni! Kép

Maalox: az a baj, hogy nekem az égéstől függetlenül fáj is. Kép De ezt a Maaloxot már ketten írtátok, remélem nekem is beválik, ha ezt írja fel a doki.

Nikcsi
Nem voltam dokinál, jövő héten megyek... Remélem mond valami építőt! (Mondjuk ma alig ettem, és most nem is fáj. Remélem nem a koplalás az egyetlen megoldás...)

Soso
Ki lesz az új dokid?

Tényleg, mi van akkor, ha egy dokinak 2 kismamája egyszerre kezd szülni? Tudom-tudom, kicsi az esélye... De akkor is?! Felfekteti őket két szomszédos ágyra, és szimultán levezeti a két szülést?! KépKépKép
("Nyomjon! Nem maga! Maga!!!" Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

sziasztok

MB listáján szereplő 1-2 dologhoz fűznék hozzá pár mondatot némi tapasztalat ismeretében.
Úszógumi..... Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem tudnak kellőképen odafigyelni a szoptatásra, tejbelövelésre, mert sokadik napon is a gátsebük fájdalmával vannak elfoglalva. Nem mondom azt, hogy nem fáj, mert fáj, de közel sem annyirra, hogy úszógumin kelljen ülni. A seb és az izmok pedig annál gyorsabban regenerálódnak, minél gyakrabban ahsználják őket. Aki tudja, már másnap kezdje el a gátizom tornát, és nyugodtan üljön rá. Elször kicsit fájni fog, és kellemetlen, olyan mintha egy szemlén ülne az ember. Nekem a szülésznő ajánlotta a jegelést, ami jót tett. A harmadik naptól ülve szoptattam, az ötödiken pedig terpeszben ültem az ágyon.
Elnézést a már szült kivételektől, a fenti tanács azoknak szól akiknek normál gátvarrásuk van, nem pedig össze-vissza repedt és foltozott, mert nyilván az fájdalamasabb.

Laga észrevételeit én is osztom a :kifogó törölköző jobb, nem létszükséglet a cumisüveg melegítő, és fontos a bolygó kerék a babakocsin illetően. Ja, és fölösleges 30 pelus, bőven elég 10-12 db is.

Nikcsi
Igaza van Sosonak, minden családban mások a szokások. Nálunk az a lényeg, hogy olyasmit vegyünk ami maradandó, vagyis pl. ne játékot.
Ebből a szempontból megfelelő az arany is, bár én sem szeretem a "feldíszített" kisgyerekeket. De nem is kell feltétlenül hordania, a lényeg, hogy emlékül megmaradjon. Az én kisfiam is aranyat kapott, a medálra az arcképe van gravírozva. Az első étkészlet (ezüst?)is szép, amibe szitén bele lehet valamit vésetni.

Mucus

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas
Tesóm így szült. Na nem egyszerre nyomtak, de a doki ingázott.

mucus
Tm

Mucus
Hát azért az a dokinak se lehetett egyszerű, meg a tesódnak se!

Kép
Kép
Kép
cas

Mucus

Azt olvastam, hogy azért jó a kétféle törölköző (kifogó és frottír), mert a pelenkaanyag jó nedvszívó, a frottír pedig melegen tartja a babát amíg motoszkálsz a ruháival vagy a pelussal (az elején az biztos eltart majd egy darabig... Kép a párommal együtt már négy balkézről beszélünk... ).
Gátvarrás: az úszógumi pont arra lenne jó, ha kell, hogy a lehető legkevésbé kössön le a fájdalomérzet... anyukámnak szörnyű élményei voltak a gátvarrással, és hallottam másoktól is kevésbé pozitív dolgokat. Őszintén remélem, hogy igazad lesz, és én is abba a kategóriába fogok tartozni ahol a gumi felesleges, de azért a kevésbé szerencsés változatra is felkészülök, előre úgysem tudhatom hogyan alakul majd...
Teljesen igazad van, ahány család annyi szokás (keresztelő-ügyben). Pl. a párom is keresztapja lesz az öccse születendő babájának. Mi nem vagyunk aranylánc pártiak, és mégis az lesz az ajándék, mert az anyuka azt szeretné.
meglepibaba

Sziasztok,
Soso,
Igen, én is a Mestyán dokihoz járok. De hogy őszinte legyek nálunk a párom barátja, tehát tök más a viszony. Adunk, amennyit adunk. Sőt, a vizsgálatokért nem is kell fizetnem, csak a szülésért.
Persze kicsit meglepődtem, hogy ennyit kér tőled, ill. másoktól.
Egy dolog viszont bizgálja a csőrömet, miféle vállalkozás tudja leírni az adóból a szülést, hiszen azt írod, ha számlát kérsz, még magasabb az összeg.
Nikcsi,
elég macerás dolog egy jó anyagi körülmények között élő gyerkőcnek ajándékot vinni. Gondolkodtam a dolgon. Én valami szobahintát, vagy nagyobb játékot, esetleg legot vennék.
Tudom, hogy még kicsi, de nálunk Zsombi már kb. 1 évesen, ja tavaly mikuláskor, nagyon élvezte.
Tudod, olyan jó nagy darabokkal, amit nem képes a szájába venni.
Legoban meg szinte nincs felső határ, mármint árban...
Vagy esetleg egy elektromos motor, ismerősünknek van, és azt is élvezte, tavasszal jártunk náluk, tehát 1,5 éves korában.
Bár lehet, hogy inkább megkérdezném a szülőket, nehogy olyasmit vegyek, amiből van már. Nehéz eset. Mennyivel egyszerűbb átlag családnak vásárolni.
Csajok,
tegnap jártam CTG-n. Az egész terhesgondozásnak ez a legcsodásabb része, ahogy hallgatod gyerkőcöd szíve dobbanását. Bár a méhszáj értékem tovább romlott, 1111, most már tényleg jöhet bármikor. Jó lenne kihúzni vagy két hetet, 38. hétig, de mostmár ha megszületik, az se nagy problem. Mondjuk, ha elfogadják a TGYÁS tervezetet, akkor bent lehetne akár évekig is még. Remélem a Fidesz, meg néhányan még nemet mondanak rá. Furi lenne, ha alacsonyabb érték lenne, mint a Gyed. Vagy ez csak a kezdet, aztán fél év múlva lehet a Gyedet is csökkenteni.
Lányok,
szülésznőnek mi a tarifa, ha nem választott??
Ne haragudjatok, de nincs idegrendszerem keresgélni, ki ajánlott homeopátiás szereket, légyszi írj, mit is lehet szedni szülés után a fájdalom csökkentésére, ill. tejci növelésére.
Meglepibaba,
ne aggódj a négy balkéz miatt, a világ legcsodásabb dolga az első baba körüli ügyetlenkedés. Pár nap, és megy, mint a karikacsapás.
Ahogy így visszaemléxem, az első szülés után voltunk a legszerelmesebbek egymásba. Mivel már 15 éve húzzuk együtt az igát, és kissé kezd ellaposodni a dolog, szívesen lennék ismét első babás. Remélem, újra ránktör Zsófi megszületésével a szerelem. (Főleg, hogy már 4 hete no szex -nyitott méhszáj-, még egy darabig szintén, utána pedig 6 hétig detto, szóval lesz mit pótolni.)
Írtam egy litániát, csak ilyenkor reggel a nagyok elmentek suliba, dolgozni, Zsombika még nyomja a szunyát, van egy kis nyugi. Azt hiszem visszafexem mellé egy kicsit. (A kiságy egyik oszlopát kivettük, így, ha éjjel felkel átmászik mellénk, általában fél éjszaka köztünk, de legalább nem ébreszt fel senkit.)
Na sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Zsuzsa99
4 balkéz nálunk is félő! Kép Bár mindkettőnknek van sokkal fiatalabb tesója (tehát bőven kivettük a részünket a csecsemőgondozásból, főleg én), azért az már nem ma volt! Lesz itt ügyetlenkedés az elején! Kép

Már nem első babás anyukák!
A fürdőlepedő kapcsán jutott eszembe: Ti hol fürdetitek a picit?
Az a problémám, hogy a fürdőt is szuperül be tudom fűteni, meg a hálószobát is, de a kettő között az előszobát és a nappalit már nem annyira. Anyám anno a babaszobában fürdetett, de elég macerás volt behordani kádat, vizet, utána feltakarítani a kipancsolást, stb... Szóval gondoltam ezt elkerülendő a fürdőben fürdetjük majd a lurkót.
Igen ám, de most, hogy hideg lett, félek amíg becipelem a meleg fürdőből a meleg hálóba a hideg előszobán és a langyos nappalin keresztül minden este, addig 3-szor megfázik... ???

Kép
Kép
Kép
cas

Még valami:
Az éjjel rettenetesen megijedtem, mert elég rendesen megfájdult a pocim egyik oldala (jöttek egyből a rémlátások, ráadásul rosszat is álmodtam előtte, úgyhogy pláne).
Valszeg csak sokáig aludtam az egyik oldalamon, így Zsebi is oda helyezkedett, de kőkemény volt az az oldal, fájt és hiába simogattam-dörzsölgettem, nem javult. Ráadásul a baba sem mozdult, úgyhogy a frász kerülgetett! Kép
Aztán nagy nehezen átfordultam a másik oldalamra, és így szép lassan csökkent a nyomás, aztán 1-2 püfölést is éreztem, ami valamelyest megnyugtatott.
Mostanra rendeződni látszik a helyzet, reggel már ficánkolt, hogy "reggelit!", de azért megmaradt bennem a rossz érzés, hogy nem lett-e valami baja?!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat (kersztelő). Én is gondoltam, hogy felhívom unokatesóm és megkérdem mit tanácsol. A kapcsolatunk nagyon fura! Keresztanyámmal nagyon jó, már csak azért is, mert kozmetikus, tehát havonta 1-szer meglátogatom. Lányával uncsitesómmal nem annyira tartjuk a kapcsolatot. Nyáron megbeszéltük, hogy valamikor lesz a keresztelő, aztán egyszer csak keresztanyám felhív, hogy megkaptam-e a meghívót? Fura volt, hogy levélben közlik, és a keresztanyám kérdez rá... A lego nekünk is eszünkbe jutott (duplo - az a nagy), de ha ékszert akarnak, akkor ám legyen! Szóval fel fogom hívni! De tényleg nem könnyű egy magasabb körökben mozgóknak megfelelő ajit venni. (Ráadásul a keresztapa Belgiumban él, szóval versenybe se vagyok!)

Laga
Annyira kedves vagy köszi! Ezért is szeretek ide jönni, ismeretlenül is mennyit segítünk egymáson. És öszintén itt tapasztalom először, hogy teljesen mindegy ki milyen családból, ill. anyagi háttérrel rendelkezik! Kép
A Gulivert ma már nem biztos, hogy bevállaljuk, mert nagyon nagy dugó van arra pénteken. De a későbbiek folyamán lehet, hogy élnék vele... Kép

Autófeltörés: köszi a helyszínt! De azért nagyon durva dolognak tartom, hogy a rendőrök csak röhögnek.... Kép Most ez annyira felbosszantot, hogy az jutott eszembe be kéne írni az Óbuda újságba! Kép

Gyes, gyed: tényleg kérdezzétek Szakbarbárt! Bár a babanetes oldalon keresztül nem szívesen válaszol, nekem anno ezt írta itt kérdezzem: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766 Amúgy elég macerás ide írni (regisztráció, stb.), ezért én megnéztem a freemailjét és közvetlen oda írtam.

MB
Villeroy & Bosch Itt voltunk, de csak csempéket néztünk... Mivel foglalkoznak még?
Láttam, hogy nem jöttél... Kép

Soso
Hogy bírod jövő hét péntekig???? Megölne a kíváncsiság!

Cas
A koplalás szerintem egyáltalán nem jó megoldás! Mihamarabb menj dokihoz! Táplálnod kell egy picurit is....

Zsuzsa
Már így is örülhetsz, hogy ennyi ideig bírta bent, most még két hetet kérsz tőle... Aztán még a végén kibírja végig! Milyen kis szófogadó Kép

Tényleg kicsit intim kérdésem van, ha nem akartok így nyilvánosan válaszolni, akkor tegyétek priviben, légyszi.
Felmerült a szex, én attól rettegek, hogy még a szülés utáni 6 hét múlva se megy majd... Na nem vagyok egy szexörült, de azért az fontos egy párkapcsolatban! Nem lesz később fájdalmasabb, rosszabb, stb? Hallottam olyat is (jó kis szélsőség), hogy fél után is fájdalmas volt...

Aranyhold
Te még olvasol minket?

Mindjárt megszámolom, hány hozzászólásnál tartunk, aztán ma már tényleg felteszem a táblát...

Jaj képzeljétek egy volt oszt. társam (vele nem tartom annyira a kapcsolatot, hanem egy másikkal és rajta keresztül tudtam meg), hogy tegnap előtt szült a Margitban, császárral. Ma megyünk be egy kis villámlátogatásra.... Alig várom a sztoryt!
nikcsi

Sziasztok,

Bmárti,
az archívban 2001 június 15-én 14.28-kor nem te vagy?

Cas,
"jó poén" lenne szimultán szülni, de ez azért ma már megterhelőbb lenne a dokiknak, mert egyik szobából a másikba kellene rohangálni. Anyáink idejében csak egy függöny választotta el a szülő nőket egymástól. Anyu mesélte, hogy volt egy nő, aki vonyított. Nem is tudott rámfigyelni, annyira megrémisztette az a nő. Meg is szült anyu hip-hop.
Fürdetés ügyben én a fürdőszoba pártján állok. Sokkal praktikusabb. Egyébként fürdés után nálunk az a rend a mai napig, hogy Vilmos már hálózsákban "jön" ki a fürdőszobából és fektetem be az ágyba. Nincs játék vagy tévé, mert akkor annak soha nem lesz vége, alvás van fürdés után. 6 hetes korától követjük ezt a rendet, ráadásul ugyanabban az időben fürdetjük és fektetjük. Ez azért jött be nekünk, mert a gyerekeknek van egy belső biológiai órájuk és pontosan tudják, hogy mikor mi következik, HA KÖVETKEZETESEK VAGYUNK. Sokszor hallom anyukáktól, hogy akár órákat is eltöltenek azzal, hogy elaltassák a kicsit. Ez szörnyű! Amikor végre az ember egy kicsit szusszanhatna, ott görnyed az ágy fölött? Szerintem a kulcsszó a rendszer. Ezzel a gyerekkel már az első naptól ugyanabban az időben és ugyanazzal a szertartással fogom végezni a fürdetést és az altatást. Neki is könnyebb így.
Bocs, tudom nem ez volt az eredeti kérdés, de kijött belőlem.

Mucus,
nálunk kellett a 30 pelus, sőt kell a mai napig. Imádja a pelusait, azzal alszik és a pelusok meg a cumika mindig megnyugtatja. Vilmos annyira válogatós, hogy neki csak a cseh pelus a jó, a magyar nem. Szerintem a cseh pelus puhább és van rajta egy cimke, amit lehet állandóan b..tatni. Őrület, mennyire imádja. A magyar pelussal az a baj, hogy nincs rajta cimke és a beszegés nyomot hagy az arcán, amikor ráfekszik.
Egyébként azért kellett ennyire sok pelus, mert Vilmos sokat bukott, még éjjel is, mert annyira falánk volt. + a sétához, mérlegre, stb.

Gátseb: csak addig rossz, amíg ki nem veszik a varratokat. Kb 4.nap. Reggel kivették nekem, délután amikor mentem haza és tettem be a mosást a gépbe, azt vettem észre, hogy nagy terpeszben guggolok. Megijedtem, hogy mit csinálok, de rájöttem, hogy nem is érzem. Szóval nyugi. (egyébként a szülés utén én is egy fenékkel ültem.)

Nikcsi,
ne aggódja a szex miatt. (legalábbis ne annyira, mint az a szexes kismami az előadáson.) Miért lenne fájdalmas? Ott valamit elszúrtak.
Küldd a táblát.

Laga 17+2
laga

MyraKép
Bocsi, hogy csak most irok, de ezer éve nem jártam erre. A Madlena kismama plazaban másfél éve pont ilyen övterelőt árultak. Fogalmam sincs, hogy aktuális-e még...

Boldog babavárást kivánok mindenkinekKép

Puszi:Doris
doris

Nikcsi,
elküldtem mindent a mailedre. Jó vásárlást!

Laga
laga

Laga
Köszi megkaptam, válaszoltam is!
Na azért a 6 hét előtt nem akarnék szexelni, mint az előadásos nő.... Ezt 100%-ig megérti az én Kedves Férjem!
Koll. nőm okt. 15-én Jánosba szült, és majd' 1 hónap múlva szétszakadt... És már fél éve no sex (5 hónaposan kinyilt a méhszáj). Kép

Szia Doris!
Tényleg nagyon régen jártál "felénk".... Üdv Kép

Táblázat én leszek az 51. szóval 9 szólás után új oldal... Akkor inkább ne várjunk? Bár én csak 14-ig vagyok ma, szóval hajrá!

Nikcsi 27+1
nikcsi

Nikcsi
Persze hogy nem koplalok (ki se bírnám), a tegnapi nap kicsit rohangászósra sikerült, és egy remek ebédet leszámítva (köszönet Corynak...) nem nagyon ettem - igaz nem is voltam igazán éhes (azért persze vacsiztam egy kicsit, hogy kihúzzam reggelig balhézás és tejfürdő nélkül).
Baj akkor van, mikor rendes reggeli után rendesen ebédelek is. Na akkor jön a fájdalom. És ez az esti lefekvésig így is marad (pláne mert még egy vacsora is jön hozzá). Kép
Szex: nekem a védőnő közölte, hogy a lepény elhelyezkedése miatt igencsak figyeljünk oda, hogy mit, meg hogyan... Újat nem mondott, mert amúgy is pont csak úgy kellemes...
Talán szülés után is érzi az ember, hogy mikor meddig mehet el anélkül, hogy rossz élmény volna...

Laga
Köszi a fürdetéssel kapcsolatosakat! De a meleg-párás fürdőben nem izzad be addig, amíg felöltözteted? (Na jó, gondolom gyorsan belejön az ember...)
Fürdetés után rögtön letenni: ez tetszik. Örülnék, ha nálunk is beválna... (Mikor etetted?)
Biológiai óra: szerintem is jól működik bizonyos gyerekeknél - legalábbis öcsém is ilyen volt, és én is ilyen vagyok még ma is. (Nem is bírom a rendszertelen életmódot...)
Anyukád szülése: brrrr... szegény!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
kicsit nyisd ki résnyire a fürdőszobaajtót, akkor fokozatosan csökken a hőmérséklet.
Esti etetés: nálunk nem az volt a rendszer, hogy szopizás közben rámaludjon, mert ennek az lehet az egyik hátránya, hogy akkor más nem is tudja elaltatni, illetve, hogy ha a baba felriad éjjel, akkor keresheti azt az állapotot, ahogy elaludt. (Mindenki fel-felriad éjjel, csak nem emlékszünk rá.) Namost, ha nem találja magát rajtad, akkor megijedhet és sírhat, te meg nem tudod, hogy mi a baja. Van egy könyv erről: Aludj jól gyermekem. A játszótéren kézről-kézre járt. Tehát az a cél, hogy magától aludjon el, mert felriadás után akkor magától is fog visszaaludni. Egyébként az elalvás egy kongnitív (tanulható) folyamat - ugye kedves pedagógus kollégák? Tehát meg kell tanítani elaludni a babát mindenfajta segítség nélkül (hátsimogatás, éneklés, stb.) gondoljatok bele: ha hatszor felriad a baba, akkor hatszor mentek oda énekelni éjjel?

Nálunk ez a rend: fürdés, öltöztetés, cumika, kijövünk a fürdőből "megyünk tentizni", sötét szobába be, ágyba be, fejsimogatás (egyszer, nem 25 percig) jó éjszakát Vilmoska, aludj jól, kijövök a szobájából.
Van az előszobában egy tükör nálunk. Kb 2 hónapos volt a Vilmos, amikor láttam ebben a tükörben, hogy amikor kijövünk a fürdőből és a vállamra teszi az okos fejét, már be is csukja a szemét. Tudta 2 hét elteltével, hogy aludni megy. (6 hetesen kezdtük ezt a szertartást.) Minél előbb kezded, annál előbb szokja meg.
Utolsó etetés: mielőtt lefeküdtem volna, 11-kor bementem, kivettem az ágyból és magamra tettem. 1 hét múlva nyitotta a száját ilyenkor, a szemét nem nyitotta ki, evett és aludt utána. Visszatettem és kész.
Egyébként az utolsó etetést igaztsd a fürdés előttihez. Teli hassal nem jó fürdetni, éhesen meg annál rosszabb: üvölt az éhségtől és elveszik a fürdés öröme.

Anyu alig ért be a kórházba velem, majdnem megszülettem a mentőben. Amikor beértünk, a doki kiabált anyuval, hogy szorítsa anyuka, és rohant anyu a folyosón összeszorított lábakkal. Fel az asztalra, 1 nyomás és kinn voltam. Mindenkinek ilyen szülés kivánok (magamnak is) - csak az a vonyítás volt rémisztő neki.

Laga
laga

Sziasztok!

Bocs, hogy megint beleszólok, de az aludj jólt nem bírom szó nélkül megállni.
Ezügyben érdemes elolvasni ezt az írást: http://babanet.hu/lazi/het_temaja/0304.htm
Schneiderné Diószegi Eszter pszichológus véleménye szerintem elgondolkodtató.
A könyvet olvastam. Azt gondolom, vannak gyerekek, akik első pillanattól el tudnak aludni egyedül, de vannak akik nem. Nálunk pl mindkétszer az első 3 hónapban az esték hasfájós üvöltéssel zajlottak. ha akartam volna sem tudtam volna őket lerakni aludni.
Szóval ez is olyan dolog, hogy vannak elvei az embernek, aztán vagy bejönnek vagy nem.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory,
ezek nem elvek, menet közben alakultak ki. Egyébként meg egy tapasztalat a sok közül. Nyilván másnak más tapasztalatai vannak. De egy biztos: a következetesség mindig beválik. Csak ki kell tapasztalni, hogy mire reagál jól a gyerek. Ha megvan, akkor azt kell követni. Egyébként hasfájós gyerekkel nyilván minden más.

Még egyszer jelzem: NEM AKAROM OSZTANI AZ ÉSZT! attól, hogy nekem már van egy gyerekem, nem szentírás a véleményem! Minden gyerek más és más, még testvérek esetében is. Ha túl "sok vagyok" eldugulok persze.

jó hétvégét!

Laga
laga

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba s.sz. Neve lakhely Orvos
Zsuzsa99 35 2004.12.23. negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Mzsx 27 2004.12.24. első lesz Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Orbis 23 2005.02.01. első lesz Borka v. Botond I. ker. Dr. Sárvári János
Bmárti 33 2005.02.14. második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz még nem tudjuk Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita
Cas 26 2005.03.25. első lesz még nem tudjuk Óbuda Dr. Sárvári János
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Laga 32 2005.05.03. második még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 32 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László
</pre>
nikcsi

Sziasztok,
Most gyorsan írok, Zsombi alszik, én is lefekszem. Kicsit besz..tam. Délelőtt pár csepp vér távozott belőlem. Fájdogál is a hasam...
Zsófi ugyanúgy püföl bentről, mint eddig, remélem nem kopogtat...
Nikcsi,
A szex, igen, nekem volt némi szűzlány szindromám a szülés után, jobban szorított a hüvelyem, de férjecskémnek ez csak tetszett. Na nem sokáig, egy-két alkalommal. Szóval szerintem nem kell félni.
Mivel apás szülésünk volt, én inkább attól tartottam, hogy esetleg a látvány után nem leszek kívánatos páromnak. De szerencsére ez pont fordítva történt.
Na puszi,
Remélem holnap is jelentkezem (lassan jönnek a csajok a suliból), nem fogok szülni...
Sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Laga
Köszi a fürdetéssel kapcsolatos tippeket mégegyszer!
Altatás: olyan ridegnek tűnik így "lezavarni" az elalvást. Értem én, hogy kényelmes éjjel, mert könnyebben vissza tud aludni magától, de NEKEM hiányozna az elalvás szertartása.
Hozzáteszem, hozzánk egészen nagy korunkig odabújtak a szüleink elalvás előtt egy 1/4 órácskára (még alsós korunkban is)... És ma is úgy alszom el a legszívesebben, hogy odagömbölyödök a férjem mellé egy kicsit. (Aztán hamarosan el is túrom, mert útban van... Kép Igen helyigényesen tudok aludni!)
Szóval valahogy annyira szeretetteljes szerintem odabújni altatáskor, hogy nem hiszem, hogy ki tudnám hagyni...
És lehet, hogy így magammal fogok kiszúrni, mert ezerszer kell majd felkelnem hozzá éjjel, de lehet hogy ezen az áron nem is kellene az éjszakai nyugalom... (Hehe, most még nagy a szám, mert nem vagyok teljesen kikészülve a fáradtságtól... Kép)

Cory
Mi már beszélgettünk erről picit, de mindjárt elolvasom a linket amit írtál ide.

Zsuzsa99
Kitartás! Nem lesz semmi baj! Írj, ha van valami fejlemény!

Kép
Kép
Kép
cas

Cory
Elolvastam az érveket pro és kontra is. Tanulságos mindkettő.
Viszont saját tapasztalataimból tudom, hogy a tanult tehetetlenség hamar rögzül, de egyáltalán nem jó. Az ember egész életére kihat... saját magamon látom.
(Hogy ezt így hívják, azt csak az egyetemen tanultam pszichológiából, ahol Mérő volt az előadó, ő beszélt kísérletekről, hogy a csecsemők milyen gyorsan leszoktak a sírásról, ha az anyjuk nem reagált rá - de ennek súlyos következményei voltak!).
A kölcsönös szeretet és bizalom egyik legkifejezőbb formája számomra az összebújás, az érintés, az ölelés. Én magam is csak akkor tudok jól elaludni, ha biztonságban érzem magamat. Nem hiszem, hogy egy kisbabánál másképp volna, és a legnagyobb biztonságérzetet ki más nyújthatná neki, mint az anyja?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!!!!
Most nincs időm senkit elolvasni, csak gyorsan írok egy-két sort!
Az UH szupi volt, megmutatta végra TUTI KISLÁNY!!
És a táblázat alapján is 28-30 hetes. (amúgy 31)
ÉS MÉG VAN JÓ HÍR: Rendbe jött a méhlepény dolog!! Úgyhogy már csak meg kell fordulnia! És járhatok tornára is!
Nikcsi, meg tudnád írni még egyszer, mikor is van? Mondjuk nekem valószínű inkább a délelőtti lesz jó!
Na most rohanok, üdv: Orbis
orbis

Sziasztok!

Alváshoz csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy senkinek sem kívánok olyan gyereket, mint az enyém volt kb. 8 hónapos koráig. Nem tudott elaludni egyedül. Ölben kellett ringatni. Ha letettem az ágyba annyira elkezdett sírni, hogy képes volt arra, hogy nem vett levegőt. Állandóan a kiságy mellett volt egy pohár víz. Volt olyan, hogy rá kellett önteni, hogy kizökkenjen a hisztiből és újra levegőt vegyen. Az volt a szerencsénk, hogy a szomszédban orvos házaspár lakott és amikor már nem tudtunk semmit sem csinálni ők megmutatták ezt a vizes trükköt illetve, hogy a lábánál fogva hirtelen emeljük ki az ágyból. Így a gyerek kap egy hirtelen sokkot és észhez tér. Tudom, hogy kicsit drasztikus a dolog első hallásra, de nem volt más választásunk, hogy a gyerek ne fulladjon meg. Volt olyan, hogy már kék volt a feje kb. fél perc után. Senki se tudja meg, hogy milyen szörnyű estéink és éjszakáink voltak. Még az volt a legszebb az egészben, hogy újszülött kora óta iszonyatosan kicsi az alvásigénye. Aludt 40-50 perceket a többit pedig ébren. Semmire sem volt időm. Három hónap után képes voltam állva aludni menet közben. Kb. 3 éves kora óta nem alszik délután. Most 9 éves és úgy kell bekönyörögni az ágyba este 10-kor.
Anyukám 3 gyereket nevelt fel és ő is széttette a kezét, hogy még ilyet nem látott. Orvosi talány.

A gátsebről annyit, hogy nem tudom, hogy lehetséges-e a Margitban olyan varratokat kérni, melyek maguktól szívódnak fel. Nekem olyan volt és már 3 nap után úgy tudtam ülni, mint a nagyok. Sőt! Varratszedésre sem kellett menni!!
hmmc

Hmmc

Azt mondta az előadó orvos múlt pénteken (Sávai doktor), hogy minden erre a célra használt varrat felszívódik, de az a szülész-orvoson múlik, hogy kiveszi-e vagy megvárja, hogy teljesen felszívódjon. Ő a kivétel híve, mert nagyobb a gyulladásveszély a fokozott váladékozás miatt.
Nem lehetett semmi az első pár hónapotok! Remélem a második kislány (???Kép) már jobb alvó lesz!

Zsuzsa

Örülök, hogy bent maradt még a pici, továbbra is drukkolok a következő pár napért.

Cas

Én még nem tudom, hogy hogyan fogok hozzáállni az alvás-kérdéshez, de az biztos, hogy az elején a mi szobánkban lesz a baba. Azt hiszem ez megnyugtatóbb lesz nekünk és a babának is.

Doris

Rég nem "láttalak", pedig kerestelek a többi topicban is! Hogy vannak a gyerekek? Hazajöttök karácsonyra?
meglepibaba

MB!
Biztos, hogy nem hagyományos varrat volt, mert fizetni kellett érte a kórház pénztárában.
Ez egy kicsit nevetséges volt.
Nagyon remélem, hogy most egy kicsivel többet aludhatunk?
hmmc

MB!
Elrontottam!!!! ?=!!! az utolsó mondat végén
hmmc

Sziasztok

MB
persze iagazd van, minden eshetőségre fel kell készülni (gátvarrás okozta fájdalom). Én a tanácsot annak szánom, aki egyébként jól érzi magát, vagyis nem 20 öltéssel van össze fércelve.

Zsuzsa és mindenki aki kérte a homeos szereket.
Szülés előtt két héttel Caullopyllum- méhszájra hat, Cimicifuga-méhre hat.
Szülés utánni fájdalom csillapításra Arnica 15 CH, vagy Staphysagria 9 CH. Az első fájdalamt is csökkent, a második csak a gyors sebgyógyulást segíti elő. Érdemes mindettőt szedni.
Tejbelövelésre Urtica urens 5 CH, ha depresszió miatt lövel be nehezen Agnus castus.

Nikcsi
sex terén nálunk nem is igazán azzal volt a gond, hogy fájdalmas volt, hanem inkább az első időkben azzal, hogy estére dög fáradt voltam. Persze lehet, hogy először kicsit kellemetlen lesz, sokaknak van szülés után hüvely szárazságuk, de erre vannak nagyon jó szerek.
Én amikor este ágyba kerültem alig vártam, hogy elaludjak mert állandóan az órát néztem és vártam, hogy mikor kel a babi kajálni. Öt hónpos koráig éjjel is 3 óránként szopizott.

Laga
a gyürőgetős elalvás nálunk is bejött. Van neki egy direkt erre a célra készült kis állatkája, de ha nincs kéznél, akkor bármi jó helyette, akár a saját ruhája is vagy a takaró.
Valóban a cseh pelusok jobbak, én is azt ajánlom!

Egyetértek Veled abban, hogy fontos a gyereknél a rendszer, amit minél előbb megkell hogy szokjon, mert ha nem akkor jönnek a vége nincs hisztik stb.
Ez vonatkozik mindenre, az elalvástól kezdve az evésére is.
Mi az első hónapokban a szobájába fürdettük, ilyenkor még olyan kevés víz kell, hogy azt nem volt problémás be- ill. kivinni.
A fürdteési időt is célszerú nagyjából azonos időpontra tenni, hogy ehhez is hozzászokjon. Egy idő után már tudni fogja, és ha szereti akkor várja a fürdést. Mi a mai napig fél nyolckor fürdünk, hálózsák, esti kaja, és nyolckor alszik.
Amíg szopizott addig rendszeresen rajtam aludt el (büfi helyett), de szerencsém volt, mert soha nem volt gond abból, hogy ha letettem akkor sírt volna, vagy arra ébred, hogy nem talál.
Amióta nem szopik azóta egyedül alszik el a kiságyába. Miután megette a kaját(tejpépet) Ő maga mutatja, hogy vigyem a szobájába és szinte kiugrik a kezemből az ágyába. Megkapja a cumit (sajnos) meg a gyűrögetőst és 5 perc múlva alszik.

Laga
az én anyukám is majdnem a mentőben szült meg engem. Ugyanaz a szitu mint a tiédnél. Ki se akarták onnan venni. Aztán mikor mégis, akkor meg már a szülészet folyosólyán elekzdék vetkőztetni, éppen felfeküdt, és már nyomultam ki 1000-el. Utánna szedték össze egy cipőt innen, egyet onnan stb.

Mucus

mucus
Tm

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?