Sziasztok lányok, hát túl vagyok rajta. De jó végre, most épp élvezem hogy nem a nagy hasamon kell egyensúlyozni a billentyűzetet, tegnap feküdtem először gép elé, kicsit fárasztók voltak nekem az elmúlt napok.
Köszönjük a gratulációkat!
Szüléstörténetem:
Már kb 1 hónappal a szülés előtt elkezdődtek a jósló fájásaim (most tudom csak hogy azok már azok voltak - jobb később mint soha
Aztán elkezdtek sűrűsödni, Ildikó amit most éreztek azok igen azok, majd 39 hét végén és 40. hét elején már tényleg nagyon sokszor fájt (akkor gondoltam is Bibiékre, hogy anno ők nem bírtak nyugton lenni, mehetnékük volt és én akkor azt írtam én biztos pihenni fogok az utolsó hetekben - hát bejött én már nem bírtam a fájásoktól semmit se csinálni, sokat pihentem, aztán 24-én reggel egy átvajúdott éjszaka után mentem nst-re sajna aznap épp nem volt bent se a doktornőm (V.-Horgosi Ágnes) se Magdika, előző nap meg mindent rendben találtak, még mindig teljesen zárt voltam semmi jele nem volt a szülésnek csak a fájások, az nst is nagyon jelezte, szóval 24-én megnézte a laboros nővérke és mondta hogy pecsételtessem le az ügyeletes orvossal és hogy szerinte hátra fog küldeni a szülőszobára, egész nst alatt is mentek a fájások, úgy kellett horgászni egy szülésznőt és megkérni hogy pecsételtesse már le az ügyeletes orvossal, természetesen így a kutya meg nem nézte rendesen hogy mi a helyzet, felhívtam Magdikát, azt mondta míg nem rendszeresek ... stb. addig nem számít, nagyon rosszul voltam a liftes néni meg is jegyezte, hogy ilyen rosszul van a kismama és hazamegy mondtam neki azt mondják ez még semmi. Naa aztán hazaértünk és bőgtem egy sort, rossz volt a bizonytalanság, akartam, hogy legyen már rendszeres hogy lehessen tenni valamit, aztán végre sikerült viszonylag néznem az órát (éjszaka nem nagyon ment azért csak félálomban van az ember bár tényleg egész éjszaka nem aludtam a fájásoktól) jött anyukám segített nézni az időt úgyhogy már egész nap 10 perceseim voltak, aztán délután fele kezdtek jönni 5-6-8 perces fájások még mindig kicsit tartottam tőle hogy mivel annyira még se szabályos ez még lehet még sem az, de már nem akartam tovább várni úgy voltam vele inkább menjünk feleslegesen, de én nem kockáztatok és azt sem akartam hogy már akkor keljen utazni amikor már nagyon sűrűek a fájások, úgyhogy elindultunk (de így utólag azért csak elhúztuk az időt, mert már 3/4 9 volt mire beértünk, az utazást se viseltem jól már nem vállaltam azt se hogy ülök, befeküdtem a hátsó ülésre és 3 perces fájásaim is voltak útközben. Beértünk az ügyeletes orvos megvizsgált 1 ujjnyira voltam csak kitágulva kérdeztem jókor jöttem azt mondták hát még várhattam volna (nagyon lazák, ezt csak azért írom, mert nem igazán tudom ő szerintük még mire kellett volna várnom, mivel innen már épp hogy be tudták adni az antibiotikumot a strepto miatt) utána jött az antibiotikum 9-kor amit 4 óra eltelte után meg kell ismételni, kaptam hálóinget (Ildi figyelj
) ami nagyon hasznos mivel nekem a szülőszobán repesztettek burkot és csurom víz lettem, én úgy csomagoltam hogy volt a rendes bőröndöm ami ráért csak szülés után, addig a kocsiban hagytuk és készítettem egy vajúdós táskát amiben a papucs volt, saját hálóing szülés utánra és az összes ilyen higiéniai cuccos mint nedves törlőkendő, papírtörlő, wc papír, betétek, zsepi ... - sztem ez jó dolog volt hogy így külön pakoltam tudom nektek ajánlani így jobban kéznél van ami kell vajúdásra, szülés utánra. Szóval antibio után borotválás, beöntés - hát kegyetlen volt lányok, ilyen sűrű fájásoknál, ha újra kezdeném inkább vajúdnék kicsit többet a kórházban csak ezeket ne úgy kelljen átélni, hogy szinte egymást érik a fájások
mást se hallott tőlem Magdika csak hogy várjunk mert most megint fáj
na mindegy nekem ahogy gondoltam nagy segítség volt anyukám ő jött be utánam a wc-re segíteni (Magdika szerint jól el lettem volna ott egyedül) Nekem Magdika nem jött be emberileg szakmailag igen, de nekem ilyen kiszolgáltatott helyzetben nem esik jól az ilyen katonás stílus, a doktornő viszont teljesen jó választás volt nekem (Titta ennyire nem vagyunk egyformák
én Magdikában csalódtam és a doktornővel maximálisan meg voltam elégedve
) szóval velem Magdika különösebben nem foglalkozott, mondjuk lehet azért mert hogy ott volt a párom is meg anyukám is, de csak jött gépiesen megcsinálta a feladatait és ennyi, illetve ha meghallotta hogy jujgatok akkor bekiabált hogy úgy vegyem a levegőt ahogy mondta, hát csajok ez a levegővétel ez kiakasztott rendesen, azt mondták azért kell így vennem hogy a baba kapjon rendesen oxigént, illetve segíti hogy könnyebben viseljem a fájásokat, hát a fájások ugyanúgy fájtak, úgyhogy maradt az hogy a baba miatt megpróbáltam helyesen lélegezni, nem is volt más választásom, a párom az ilyenekben nagyon szigorú, egyfolytában mondta hogy a baba miatt vegyem rendesen a levegőt, na aztán Magdika vizsgált folyamatosan, közben tágított is
rábeszélt a melegvízre, nem tetszett a hátam közepére kívántam a fájásokon semmit se segített, de tágultam úgyhogy kibírtam benne kb 1 órát biztosan de szörnyű volt, aztán kiszálltam visszamentem a szülőszobára, ja közben Magdika közölte hogy semmilyen fájdalom csillapító nincs csak az epidurális, de az nekem a gerincműtétem miatt elvileg el volt vetve, de Magdika folyamatosan mondta hogy ahogy így látja nem fogom bírni a nélkül úgyhogy intézné az aneszteseket hogy megnézzenek, de ahhoz meg kellett várni a doktronőt aki még akkor nem ért oda. A fájásokról annyit hogy az otthonit "simán" viseltem, de a kórházi az kegyetlen volt, nem erősödött folyamatosan ugyanolyan erősségű volt csak egyre sűrűsödött és semmilyen póz, légzés, melegvíz nem enyhített rajta. A szülésfelkészítőről annyit hogy ott olyan szépen előadtak mindent lásd fájdalom csillapítási lehetőségek, aztán ott meg közlik hogy választhatsz 1-ből, de arra is várj
meg hogy választhatsz szobát vajúdásra mi voltunk az elsők és a kutya meg nem kérdezte melyikbe szeretnék menni csak bekísértek az egyikbe (pont abba amiben szülni szerettem volna
) erről ennyit. Magdika egyik vizsgálatnál véletlenül burkot repesztett, de szerencsére utána már beért a dokinő, hát ő végig nagyon kedves volt, csendes, megsimított, mindennél mondta hogy nagyon óvatósan megvizsgál, nagyon dícsért, hogy milyen jól haladunk,milyen ügyes vagyok, kaptam egy méhszáj előkészítőt/tágítót nagyon jól reagáltam rá, aztán jöttek a tolófájások, de a 4 órához még volt hátra több mint negyed óra, a kicsi fájásokról nem is szóltam, de amikor már erősebb volt szóltam hogy már tolófájásaim vannak akkor még 15 perc lett volna de beadták a 2. adag antibiót és onnantól már 15 perc alatt meg lett édes Benedek baba. Nagyon elfáradtam a tolófájásokra már nem maradt erőm kb 3 jó nyomásom volt a többi nem sikerült úgyhogy Ági és Magdi érdeme hogy kijött belőlem a babó, dokinő szó szerint kinyomta belőlem, de amikor jól csináltam nagyon dicsért, meg az egész után nagyon dicsért hogy milyen ügyes voltam, mikor mentegetőztem még a vajúdás alatt hogy nem megy nekem a levegővétel akkor is mosolygott és mondta hogy nem baj csak lényeg hogy vegyek levegőt
szóval ég és föld volt Magdi és a dokinő, de szakmailag mindketten nagyon jók voltak. A bugyi témára abszolút nem emlékszem, annyi rémlik hogy amikor rendbe tettek akkor Magdi adott betétet de mintha bugyi nem lett volna rajtam oda kellett fogni, aztán mivel nem volt hely egy óra múlva át kellett mennünk az ikeás szobába oda már a saját hálóingembe mentem és gondolom akkor már bugyi is volt rajtam
A babát rögtön rám tették, apukája vágta el a köldökzsinórt, aztán elvitték rendbe tenni meg engem is ellátott a doktornő - PROFIN - végig beszélgettünk, jah nekem a tolófájás egyáltalán semmi nem volt ahhoz képest amilyen a kórházi vajúdási fájás volt
Szóval ennyi, fájdalomcsillapító nélkül végig csináltam, de mondogattam rendesen, hogy nem lesz több gyerekünk
Jah és dokinő azt mondta hogy ő azt hitte hajnal 6 körül fog gratulálni ahhoz képest épp hogy be tudták adni a 2. antibiót
Minjá felébred Benedek baba és jelentkezik ciciért
úgyhogy egyelőre ennyi ez volt a lényeg de még majd jövök.
Hajrá csajok túl lesztek Ti is rajta - nekem már a vége felé mindenki azt mondta hogy bent nem maradhat úgyse