Új privát üzeneted érkezett!

Meglepibaba,
nem vagyok fakír, de ha nekem csinál valamit a fogorvos, akkor szuri nélkül. Szerintem a szuri jobban fáj. (A szülésnél nem ez a helyzet.)

Laga
laga

Laga: a név francia, de én nem tudok franciául. Itthon leginkább elelel-ként emlegetik. De talán la lecse ligának mondják teljesen
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory,
köszi. Van egy franciás a csapatban, ugye? Meglepi, hogy kell mondani?

Laga
laga

Sziasztok!
Köszi mindenkinek az infót az előadásról. Akkor most Sávai vagy Sárvári tartotta az előadást?

Orbis
Nálad már biztos a császár? (Ha a lepény nálam is a "méhszájig ér"-ből még lejjebb mászik, akkor van rá esély.) A dokival beszéltél már erről?

Nikcsi
HOgy állsz az előtejjel? Én megőrülök, mert mostmár majdnem minden reggel cserélhetem a hálóingemet...

Laga
Pedagógus kontra doki: hát... én amúgy is elég akaratos tudok lenni, de eddig még nem volt nézeteltérésünk belőle. (Mondjuk a dokim kimondottan jó fej, mindig egyenlő partnerként kezel... asszem ez ma már elvárható, de anyu mesélt rémeseket még régebbről az orvos-beteg viszonyról.) Viszont a szülés körüli hercehurcánál asszem annyira meg leszek illetődve, hogy csak bólogatni fogok minden instrukciójára!Kép

Kép
Kép
Kép
cas

LányokKép
Köszi az invitálást a táblázatba.

Nikcsi, itt vannak az adatok.
MJ-Móni
31 év
második lesz
törökbálint
2005.07.15
Sophie-Ann / Dominik
Dr. Fábián Sándor

Üdv,
MJ-Móni
6+4
mj__móni

Sziasztok!
Nekem azt mondták, hogy nem 100% a császár, de nagyon sok dolognak kéne összejátszania, hogy elkerüljem. Nekem azt mondták, ha már a méhszájig ér a lepény, akkor császár lesz, mert akkor az születne meg hamarabb, és akkor nincs táplálék meg oxigénellátása a hátralevő időben a babónak. De a mi helyzetünket még bonyolítja, hogy harántfekvéses a baba, és lehet, hogy pont azért, mert a placentától nem tudja odatenni a fejét. Szóval ez nehéz ügy.
Ja, és a Sávai doktor volt az előadó!

Nikcsi! Szívesen. Én csütörtökön írogathatok bele, már annyira várom!!!

Üdv:
Orbis
orbis

Sziasztok!

Most szállt el az előzőleg begépelt üzenetem. Olyan aranyos sárga fejecskéket honnan lehet szerezni???

Szóval, nagy érdeklődéssel olvasom a teáztatásról és egyéb témákról a pro és kontra soraitokat. Remélem, amikor időszerű lesz eszembe jutnak majd a tanácsok.

Én még mindig nem tudom teljesen felfogni, hogy kisbabám lesz. Talán azért, mert még nincs szemmel látható és egyéb érzékelhető jele, nem tudom. Igaz, UH-n már kétszer is láttam. Ma készülünk bejelenteni a családnak a kis jövevényt (így három hónaposan). Kíváncsi vagyok a reakciójukra.

Még mindig nem gyógyultam ki a két hete múlni nem akaró megfázásból. Remélem, az én gyengélkedésem nem veti vissza a baba fejlődését.

További jó tervezgetést!

jano 14+6
jano74

Nikcsi!

Köszi a fogorvost. A dokihoz még egyszer el akarok jutni, utánna írom a táblázatba.

Boglarka
32 év
első baba
Óbuda
2005.05.19.

Jano74!

Még mi sem tudjuk teljesen felfogni, hogy babánk lesz. (Az UH mindig belelkesít minket).Kép A nadrágot ezen a héten nem tudtam először begombolni, úgyhogy lassan más jelek is lesznek. Kép
A sárga fejeket lementheted a levelekből is, a fej aljánál kijelőlve, majd jobb egérgomb mentés.

Boglarka
(14+5)
boglarka

Cory, Laga

"Lá les ligá"-nak kellene ejteni (milyen hülyén néz ki így!) Kép

Laga

Fúrták már a fogad...???

Jano

Én is aggódtam, hogy a pocakomon nem látszott szinte semmi, aztán a 16. hét után úgy elkezdett nőni, hogy csak na! Most a 22.-hez közeledem, és kismama nadrágra szorulok, igaz, még nem töltöm ki, de a rendes nadrágjaimba már nem férek bele kényelmesen. Én akkor kezdtem rádöbbenni, hogy van bent valaki amikor mocorogni kezdett.
meglepibaba

Sziasztok!

Nikcsi! Nekem is írd meg légyszi a fogorvos nevét! Még nem voltam se fogorvosnál, se a háziorvosomnál a kiskönyvemmel... Kép

Laga! Itt, a Babaneten van egy topik a szoptatásról, ott "tevékenykedik" néhány LLL-es tanácsadó. Én rengeteg hasznos tanácsot, és segítséget kaptam tőlük. Kép

EDA: Hát, amikor pontosan megtudtam, hogy mit és hogyan is csinálnak, engem is kilelt a hideg. Azután mikor tényleg megcsinálták, egy ici-pici szúrás volt, és én nagyon igyekeztem nem gondolni arra, hogy mi is történik a hátam mögött. Kép

Jano74! Ha az ember jó sok tanácsot hall, az azért jó, mert biztosan van benne néhány teljesen ellentétes vélemény. Kép Azután már csak ki kell választani, neked melyik a szimpatikusabb megoldás. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Jano74
Mi is sokáig nem fogtuk fel, hogy babánk lesz (főleg mert elsőre összejött), pedig már az 5. héten tudtuk, és igazán csak a 10. heti UH után kezdtem tényleg hinni, hogy valaki lakik bennem. Aztán teltek a hetek, újabb UH, igazán vacakul se voltam, nem is híztam, így semmi jele nem volt, hogy tényleg egy kis élet alakul odabent az ultrahangos látványt leszámítva. A 6. héten mi is csak a szűk családnak és 1-2 nagyon megválasztott barátnak újságoltuk el, a többieknek ki kellett várniuk a 12. hét környékét. (Nálatok nem fogják rossz néven venni, hogy ennyi ideig nem szóltatok?)
Mostmár aztán el se tudnék róla feledkezni, mert a kölök folyton püföl, és egyre nehezebben tudom felvenni a cipőmet! Kép De olyan jó érzés!
Ja, és jobbulást! (Nem lehet, hogy ez már nem megfázás, hanem vmilyen allergia?)

Zsuzsa99
Megvagy még? HOgy vagytok?

Boglarka
Az tényleg nagy hülyeség, hogy a hagyományos és a kismama ruhák között nincs egy "kezdő kismama" Kép méret! Én is sokáig szenvedtem, mert a nadrágjaim már nem voltak jók, a kismama nacik meg még leestek. Na mostmár nincs ilyen probléma! Kép

Fogorvos... Brrrrr... Még mindig halasztgatom... Kép Pedig a dokinőm egy tündér, és arany keze van, de akkor is...

Valaki!
Mit csináljak az állandó gyomorfájásommal? Mostmár tuti, hogy az a baj, hogy nem fér el, és nyomják a bordáim. Ha eszem, akkor azonnal megfájdul, ha nem eszem, akkor meg a kölök balhézik, hogy "kaját"! Kép Próbáltam már sokszor kicsit enni, de így egyrészt sokkal többet eszem, mint egyébként, másrészt délutánra így is ugyanolyan szar... ???

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Már csak ezen a héten dolgozom (jaaaajjjj, de jó!) Ezért szeretnék tornára járni. Mikor van és merre? Jövőhéten megyek az orvoshoz remélem meg fogja engedni. De ha nem azon sem fogok meglepődni.
Januárban mi is elfogunk menni a férjemmel az előadásokra, remélem még én is fogok találkozni babanetes ismerősökkel.
hmmc

Mj-Móni!

Kérlek segíts nekem és írj egy-két szót a dokidról, mert lehet, hogy én is nála fogok szülni.....

Már 22. hetes vagyok és megkérdeztem az orvosomat, hogy vállalja -e a szülést akkor?!?
Erre ő, hát igen, szokta vállani a betegei szüléseit, de azért külön honorárium jár. (persze ezt gondoltam, nem ez volt a meglepetés)
Aztán kinyögte, hogy 80 ezer ft, ha számlát is kérek akkor egy kicsit több.
Hát egy kicsit ledöbbentem az összegen is, meg az előadásán is....
És tudni kell, hogy a magánrendelésére járok, tehát hagyok nála pénzt rendesen.

kiváncsi lennék a véleményetekre, mert lehet, hogy csak én nem vagyok tisztába a tarifákkal, mivel most szülők elöszőr.....
Szóval ezek után lehet, hogy orvost váltok, amíg nem késő.
(Egyébként én olyan 50ezer körül gondoltam)
soso

Sziasztok,
Szerencsére még egyben vagyok. Köszi az érdeklődést. Olvaslak ám benneteket, csak soxor időm nincs írni. Mostanság a depresszió kezd úrrá lenni rajtam. Talán csak a szülés közeledte miatt. Meg elég sok macera jött össze. Ebben a hónapban nem teljesítettük időre a lakáshitelt, és hívtak a bankból, hogy elvehetik az állami támogatást (20 nap késés!!), ha ezen a héten nem rendezzük. Holnap derül ki, hogy lesz-e zseton, vagy lehet kuncsorogni az ismerősöknél. Karácsony, szülés előtt ez egy kasa hír. Na mindegy.
EDA-ról egy saját élmény. Én erősen ellenzője voltam, előző két szülésemnél nem is kértem. De két éve az istennek sem akartam tágulni, csak jöttek a fájások, egyre durvábban. Mikor már nem bírtam tovább, hát rászántam magam. És nagyon nem bántam meg. Semmit nem éreztem a szúrásból. Igaz, már alig vártam addigra, hogy csökkenjenek a fájásaim. Innentől kezdve már képes voltam mosolyogni a fájások közötti időben, s nem valami rettenetként megélni a tágulási szakaszt.
Szóval szerintem nem kell tőle félni, s tulképp ha már nem bírjátok a dolgot, ez ugye közben kiderül, úgyis kérni fogjátok, vagy nem....
Mindenkinek sok sikert. Most megyek, mert gyemekeim éhesek.
Sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok!

Elég ritkán írogatok, de azért mindig olvaslak titeket. Az a helyzet, hogy nem olyan rég döbbentünk rá párommal, hogy néhány hét, és itt a baba. De ennek a tömérdek babaholmin kívül semmi látszatja nincs. Ugye Niki? Kép
Az ágyikó még dobozban, az ágynemű még nincs kimosva, a ruhák fele is még mosásra vár, és a kis szoba, ami egyenlőre szabadidős szoba lesz a törpinek, még nincs kifestve, és a kutyák is ott vannak még. De áll. holnap már kifestjük a szobát, és a kuttyok is kiköltöznek az előszobába. Szegények, pedig, ha tudnák, hogy ez a jéghegy csúcsa, és még egy mütyürkével is osztozniuk kell majd. Kép Szóval mostanság állandóan jövünk-megyünk, hogy az én kórházi cuccom is végre összeállhasson, és a Bence babának is meglegyen mindene.
Köszi mindenkinek a véleményt, a különböző kórházi szobákról. Én asszem az első két nap maradok a hagyományos szobában, aztán, ha összeszedtem magam, megpróbálkozok a rooming-in-el.
A pelusos "csatározásaitok" is jól jönnek, mert az még nincs. Én úgy gondoltam, hogy veszünk egy nagyobb csomag new borne-t, és egy minit. Így valamelyik csak jó lesz rá.
A szoptatás meg tényleg olyan, hogy mindenkinél más. Anyu pl. tényleg csak 3 óránként szoptatott, sőt, mivel elég nagy baba voltam, éjjel egyáltalán nem kaptam enni, és bár az első 2 napban kicsit sírdogáltam, utána minden rendben volt. Én még nem tudom, hogy csinálom, de asszem hallgatok a kicsi fiamra. Kép

Puszi,
Zsófi
mzsx

Soso

Hát nem semmi a dokid! Ha csak ezért ennyit kér mennyi lesz a szülés???
Az enyém már azért is leszúrt, hogy miért jelentkeztem be a magánrendelőjébe amikor felmehettem volna hozzá a kórházban (díjmentesen)! Doki-függő a hozzáállás...

Hmmc

Most voltam először a tornán, egyáltalán nem megeröltető de jól megnyújtatja az izmokat. Kedden és csütörtökön du. van 15h-tól a B épület tornatermében, az 1. emeleten. Hétfőn és szerdán de. is van de nem tudom, hogy mikor. (Alszom ameddig csak lehet... Kép )

Mzsx

Ne is beszéljünk cuccok összeállításáról! Most lettem kész a "mi kell a babának?" listámmal, mindennel együtt 3 oldal!!! Az összes létező internetes listát átnéztem és ennek alapján szerkeztettem az enyémet. Elég hosszú... még van időm, de így is aggódom, hogyan lesz meg minden a baba érkezésére. (A babakocsink csütörtökön érkezik! Egy dologgal kevesebb...)

Ha valakinek esetleg kellenek babakelengye linkek, csak szóljatok, van a tarsolyomban egy pár... ;)

MB 21+2
meglepibaba

A TERMÉSZET PATIKÁJA

Számos tonizáló gyógynövény használható szervezetünk megerősítésére, élénkítésére, és ezek közül sok alkalmazható biztonsággal akár a terhesség ideje alatt avagy utána. Ezek közé tartozik a gyermekláncfű levele,gyökere, a vörös málna levele, valamint a csalán.

A gyermekláncfű levelében és gyökerében temérdek vitamin és ásványi anyag található, például béta-karotin, kalcium, kálium és vas. A gyermekláncfű levele enyhén vízhajtó hatású - elősegíti a vizeletkiválasztást -, de serkenti az epe ürülését, és enyhíti a terhesség alatt gyakran jelentkező emésztési problémákat is. A gyermekláncfű gyökerét hagyományosan a máj megerősítésére és működésének élénkítésére használják.

A vörös málna levele gyakran emlegetett, hagyományos gyógyszere a terhesség és a szoptatás alatt fellépő egészségi panaszoknak. Ez a növény nagyon gazdag vitaminokban és mineráliákban - különösen vasban -, erősíti a méhet, élénkíti működését, segíti a tejkiválasztást, és támogatja az anya szervezetének helyreállását a szülés után.

A csalánlevél ásványi anyagokban, elsősorban kalciumban és vasban gazdag, enyhén vízhajtó hatású. Gyarapítja és elősegíti a tej kiválasztását, és visszaadja a kismama elvesztett energiáját a szülés után.

A barátcserje. A tejkiválasztás elősegítésére és az anyatej mennyiségének növelésére évszázadok óta számos gyógynövényt használnak. A barátcserje a legelismertebb tejkiválasztást serkentő gyógynövény. Egy régebbi klinikai vizsgálat során megállapították, hogy napi 15 csepp barátcserje-tinktúra megnövelte az anyatej mennyiségét.
FONTOS, hogy senki se szedjen barátcserjét terhessége alatt, csak utána!!

Gyomorsav-túltengés ellen
(terhesség alatt is)
Apróbojtorján 2 rész
Cickafarkfű 2 rész
Mályvalevél 2 rész
Zsályalevél 2 rész
Bodzavirág 2 rész

Tejkiválasztást
segítő keverék
Ánizsmag 2 rész
Édesköménymag 2 rész
Csalán 2 rész
Majoranna 1 rész
Kakukkfű 1 rész

Ezeket most találtam. Gondoltam megosztom veletek!!
orbis

Orbis,
Phu!! Ez nagyon jó, állandó gyomorégésem van, pedig lassan már csak kenyéren és vizen élek (ettől is ég a belem, mint állat), illetve egy kis gyümölcs, de rögtön kezdődik az égés. Ezt a teakeveréket kipróbálom, mert főzöm a családnak a sok finom kaját, és egyszerűen csak belekostolok és itt a vég.
Puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok!

Ma bővült a táblázat, ezért fel is fogom tenni, bár szerintem megint arhiválva lesz... Kép

Bocsi nem nézem meg, de valaki kérdezte a kis acidokat. Ezek vannak (többit pedig másolni lehet): 1. Kép 2. Kép 3. Kép 1. Kettőspont) 2. Kettőspont( 3. Kettőspontnagyo Amikor ide le írod (küldéshez szöveg) még egyből nem látszik, csak ha a nézetre mész... Kép

Cas
Előtej: most egész jó, már napok óta nem veszem észre... Gyomorfájásodat pedig szerintem beszéld meg a dokival, mert lassan már a baba is érzékeli a fájásokat, ha jól tudom... Kép

Orbis
Majd mesélj a táblázat mit hoz ki? Köszi a gyógyteás dolgokat. De azt nem tudod/tudjátok, hányadik héttől jó inni a málnalevél teát?

Mj_móni
Már bent leszel a táblázatba! Azért nem semmi lesz Törökbálintról bejönni szülni... Mi innen a Margit kórháztól nem messze, szüleinkhez Budaörsre szoktunk menni, de az sem egy egyszerű menet (főleg péntek du.). Kép
A dokis dolgot meg nagyon ne halasztgasd, mert engem már a 18. héten volt, aki nem vett át!!!!!

Jano
Táblázatba nem szállsz be?

Boglárka és Bmárti:
fogorvos, annyit beszélünk róla, hogy elkezdett tegnap fájni az egyik fogam... Szóval lehet, hogy ott fogunk találkozni. (Bmárti elküldtem)

Hmmc
Kolléganőm 03.08-ra van kiírva és ő is már csak a héten fog dolgozni... Ezek a márciusiak. Ezt az évet még kihúzom, bár a december elég karcsú lesz, max. 5-10 munkanap, aztán szabi! Kép
Torna MB leírta a du.-it, de. hétfőn és szerdán van 11 órakor.

Zsuzsa: a hitelt ne is mond! Tök rettegek attól, hogy a baba mennyi kiadás lesz és nem fogjuk tudni törleszteni. Ráadásul 3 féle is van (autó, önkorm.-i, és banki). Mivel első gyerek nem is tudjuk mire, mennyire lehet számítani (kiadásban)?! Kép Ja igen és jön a karácsony! Kép

Zsófi
Ma lesz festés? Na kíváncsi leszek! Cucc van hozzá? Nekünk van euro2000 vagy mi, ha szükséges szívesen kölcsönadjuk! Majd aztán megyünk meozni a munkát... (Ez csak kifogás!) Kép

MB
Én kérek linkeket (privátba, ne foglaljuk a helyet), és azt a 3 oldalas listát is, ami a babának kell. Köszi! Kép
Jó volt tegnap találkozni. Bár furcsa, hogy ennyi friss kismama van és lassan én leszek ott a vén.. Zsófi igazán jöhetnél erősíteni.

Nikcsi 26+6
nikcsi

Soso
Nem semmi a dokid...
Amennyire én tudom (mások tapasztalataiból) a rendes terhesgondozás ára mögé szokás írni egy 0-t, és annyi a szülés. De ez persze dokifüggő. (Én sem tudom még, nem beszéltem még vele erről...)

Zsuzsa99
Gyomorégés nálam is jelentkezőben... Kép De szerencsére még csak esténként, ha olyat eszem. Csak víz és kenyér a jövő?! De én is olyan finomakat főzök a férjemnek! Kép
(Kivéve amikor nem. A borsófőzeléket fasírttal megint elszúrtam, pedig a világ legszimplább kajája...)

Mzsx
Szerintem még semmivel nem vagytok elkésve... Arra emlékszem, hogy anyám SEMMIT nem volt hajlandó előre megvenni az öcsémnél, pusztán mindent kinézett és írt egy listát. Úgyhogy mikor megszületett, apuval jártuk a boltokat, szereltük a kiságyat, stb. Nekünk jó buli volt! Kép
(Na jó, azért ennyire későig én sem akarok várni, anyu is csak azért, mert öcsikém késői gyerek volt és nehéz terhesség, ráadásul anyu korosztályában ismerősöknél előtte néhány hónappal történt baj, szóval rettenetesen félt.)

Meglepibaba
A linkeknek és a listádnak én is örülnék! Küldd el légyszi! (Bár én még januárig nem nagyon fogok semmit vásárolgatni, de a tervezgetést lassan el kellene kezdeni.)
Milyen babakocsitok lesz?
Én már előre ideges vagyok, hogy mi milyet fogunk venni. Magas belmagasságnál a 3-on lakunk, nincs lift, szegény szomszéd csajt is annyira sajnálom amikor látom cipelni a kocsit, a gyereket meg a cekkeket... És az én sorsom is ez lesz!
Persze az uram felajánlotta, hogy szerkeszt egy csigarendszert, így a földszinten bekötöm a kocsit, felmegyek, és az erkélyre felhúzom! Kép (Azon elvitáztunk egy darabig, hogy a gyereket addig benne kéne-e hagyni... KépKépKép)

Orbis
Köszi a listát a teákról! Asszem én is beszerzek abból a málnalevélből...
Viszont vigyázat, a csalántea allergiát is okozhat. Tehát aki rendszeresen issza, az nagyon figyeljen oda. (Allergológusom véleménye!)

Nikcsi
Ma reggel is tejben(-mézben Kép) fürödtem! Kép
A dokihoz megyek nemsoká, asszem tényleg muszáj lesz ezt a gyomorfájás dolgot megbeszélnem vele... Mire gondoltál, hogy a baba is érzi a fájdalmat? Az enyémet?!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nikcsi
Ha még nem késő a táblázatba
30 év, első baba, Pilisvörösvár, 2005. május 18., dr. Szigethy Adrienn

Zsuzsa
Remélem számotokra kedvezően rendeződnek a bankos dolgok. Mi is hamarosan hitelt felvenni kényszerülünk, épül a házunk, de lassan elfogy a saját pénzmag. Nem tudom, mekkora leterhelést jelent majd az én jövedelemkiesésem és a baba mellett a törlesztés, de gyanítom nem lesz könnyű.

Hmmc
Én is januárban szeretnék előadásra menni, már ha a munkám ezt lehetővé teszi.

Cas
Sajnos allergiám is van, mindenféle dologra, de most ugye tilos a gyógyszer. Azt mondta a doki, hogy hurutos garatgyulladást szedtem össze. Csak múlna már.

Meglepibaba
Nagyon örülnék egy összeszedett listának. Kérlek, küldd el.
jano74

Sziasztok,

Meglepibaba,
kösz a francia nyelvleckét. (Csak azt nem tudom, hogy mit jelent.) Fúrták már a fogam, de ha egy aranykezű doki csinálja, akkor meg sem érzed.
Egyébként ha a terhesség ideje alatt mentek fogorvoshoz, akkor készüljetek, mert semmilyen fájdalomcsillapítás nem ajánlott, ugyanis a baba is benarkózik tőle. (Marad a bunkósbot.)

Soso,
ez nagyon durva!!! Ha már így kezdi, mi lesz később?
Van egy történetem, ami hasonló hangvételű: kb 2 éve szült egy ismerősöm a Margitban (sajna nem tudom kinél, de rá fogok kérdezni). Nyár volt és azt hiszem hétvége, a doki Balatonról jött fel rövidgatyában. Meg is érkezett a szülés végére, majd mondta a szülés után a friss apukának (aki még alig volt magánál az ámulattól), hogy ő megy vissza Balatonra, kéri a pénzt. Szegény apuka meg mondta, hogy hát ők úgy gondolták, hogy varratszedésnél... Doki: akkor ő nem lesz itt, az apuka menjen le a Flóriánhoz, ott van egy automata, ki tud venni pénzt.
A kb 5 perces apukát éjjel simán lezavarta egy ATM-hez!!!
Amikor meghallottam, csak azon gondolkodtam, hogy ez a stílus nem jött elő a dokiból a terhességgondozás alatt? Én el nem tudnék ilyet képzelni az én dokimról.

Szóval Soso, én tuti váltanék. Egyébként tényleg 80.000 lenne egy szülés?! (+ a szülésznő!)

Cas,
ezt mi úgy oldottuk meg, hogy olyan babakocsit vettünk, amihez járt egy mózes (ugyan olyan puha anyagú, alul merevített, cipzáras két füllel) és a babakocsit lennhagytuk a garázsban és én csak a mózest cipeltem fel a gyerekkel. Nincs valamilyen közös tárolótok vagy garázsotok?

Bmárti,
köszi már megtaláltam az LLL-eseket, csak azt nem tudtam hirtelen, hogy minek a rövidítése.

Jön valaki jövő héten ultrahangra?

Laga 17+0 (fúú, már nagyon közel van a fele)
laga

Jano
Még nem késő, mert direkt nem rakom fel, nehogy egyből az archívba kerüljön. Különben megkérdezhetem mi a keresztneved? Mert nekem tökre fiú ugrik be a Janoról....

Laga
Mi csak dec. 15-én megyünk UH-ra pedig már annyira várjuk.... Kép
nikcsi

Jano
Brrrr... Az rettentően fájhat! Hát továbbra is csak jobbulást tudok kívánni!
(Én a tüszős mandulagyulladástól rettegek, évente többször is szokott lenni... Eddig megúsztam. Remélem amíg Zsebi meg nem születik, addig kihúzom, mert csak antibiotikumtól szokott elmúlni, és azt szívesen kihagynám...)

Laga
Ha a doki "lemarad" a szülésről, és valaki más vezeti le, akkor miért is tartja a markát?! (Hallottam már én is ilyet, de ott az ifjú szülők nem is fizettek semmit neki... ez egy másik kórház volt.)
Babakocsi: van a pincében saját "rekeszünk", de az egész pince olyan dohos és penészes, hogy oda be nem tenném a babakocsit. Szóval a cipelésen kívül nem nagyon van más megoldás.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
tulajdonképpen nem maradt le a doki a szülésről, mert a kitolási szakaszra odaért. De akkor is milyen dolog éjszaka lezavarni az apukát a pénzért az 5 perces gyereke mellől? Kíváncsi lennék, hogy mi lenne a doki reakciója, ha azt mondaná az apuka, hogy nem megy le és ha pénzt akar, akkor szedje is ki a varratot. Visszatömné a gyereket?

Nikcsi,
az már nektek a 30. heti lesz? Mi 3.-án megyünk az AFP utánira. Mivel nem vehető fel, viszem apucit is. (Remélem nem lesz csúszás, mert a férjem mindig örjöngőrohamot kap ha várakoztatják.)

Laga
laga

Laga: nem véletlen, hogy a pénzt csak és kizárólag a varratszedéskor szokták odaadni.
Teljesen megdöbbentett, amit írtál Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

A terhességgondozáson nem derült ki, hogy ilyen fajta ez az orvos, tök normális volt.
És ráadásul tavaly a barátnőmet, aki ugyanugy a magánrendelőjébe járt, ugymond ingyen szülesztette , vagyis annyit adtak, amennyit akartak, nem kért a doki.
Szóval így mentem hozz, ajánlás útján.
Nem gondoltam volna , hogy ilyen gyorsan változik a világ....

MOst bejelentkeztem egy másik dokihoz, Fábiánhoz, most csak abban reménkedem, hogy átvállal....

Dec.7én megyünk a Praxisba,van valakinek mostani adatai, hogy mennyibe kerül?
soso

Soso,
mármint minek mentek a Praxisba? 4D-re? Állítólag ha a babaneten keresztül jelentkezel be, akkor olcsóbb. - bár nem tudom hogy kell. Többiek! Ti tudjátok?
Egyébként nekem már "gyanus" az a doki, aki előre bejelenti a tarifát. És ez törvényellenes is. Annak idején a hálapénz.hu-n azok a dokik voltak fenn, akik előre lefixálták a tarifát. Vagyis mások is fenn voltak, de aki nem jelentette be előre, hogy mennyiért is vállalja, ahhoz nem volt összeg beírva.

Szerintetek 80.000 nem sok egy kicsit? Egy pedagógus havi nettója ennyi! Egy havi keresetet kellene adni?! (Persze tudom, a dokikat egyáltalán nem érdeklik, hogy közalkalmazotti fizetésből kellene ezt kigazdálkodni, kivéve ha a saját fizetésükről van szó.)

Cory,
a fent említett házaspár 2 hete szült megint a Margitban. Gondolom mondani sem kell, hogy nem az első dokinál... Ma este készülök őket felhívni a részletekről. Kérdezek tarifát is.

Laga
laga

Soso,
ki volt ez a rámenős doki, mert ez nem derült ki számomra. Ha akarod elküldheted a nevét a profilomban található email-re.
Köszi,
Laga
laga

Laga
Gusztustalan, hogy egyes orovsok mennyire nem humánusak. Én tutira nem engedtem volna le a páromat az automatához.

Nikcsi
Erzsinek hívnak, a Jano nevet a keresztlányomtól kölcsönöztem, akit az erősen kopaszodó nagybácsink után neveztünk Janonak, amikor még pici volt és igen gyér hajjal megáldott.
jano74

Laga
Hát az én párom biztos elhajtotta volna a dokit a sunyiba, ott ahol van!
UH: azért biztos ami biztos vigyetek kazit! Nekem a 18. hetit is a videós gépen csinálták (a másik éppen javításra szorult), és nagyon sajnáltam, hogy nem vittünk kazettát. (Sebaj, nemsoká megyünk a Praxisba, ott aztán lesz mozi!)
Csúszásra viszont készüljetek... (A én férjem is elég dühös volt, amikor már másfél órája vártunk, mert a munkahelyéről kéredzkedett el... Kép)
Most regisztráltam be a Praxishoz, ahol a 4d-s UH képek vannak a babaneten (a főoldalról lehet oda eljutni), ott van egy link az oldal alján, ahol ha beregisztrálsz, kapsz egy azonosítószámot, amit ha bediktálsz majd a telefonos bejelentkezésnél, akkor kapsz 1000 Ft-t kedvezményt. Még én se telefonáltam...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
nagyon köszi az infot a Praxisról. Mivel a 4D az okosok szerint a 25 és a 27. hét között a legjobb, így én csak januárban tervezem.
UH gép: nem a gép miatt lehet felvenni vagy nem felvenni az UH-t!
Én is értetlenkedtem annak idején a fiammal és állandóan elkenték a választ. (nem engedi az UH társaság, nem tudják stb.) Erre hallottam egy másik anyukától, hogy pl a Péterffy-ben simán felvehető az összes UH. Na erre kíváncsi lettem és megkérdeztem a területi védőnőmet. Amikor megtudta hogy nem engedik, először visszakérdezett, hogy tényleg? Mondtam, igen. Erre furcsán mosolygott. Kérdeztem, hogy tud valamit amit én nem?
Válasza: az AFP utáni UH (nagyfelbontású, genetikai) azért van, hogy az AFP lelettel együtt ki tudják szűrni az esetleges károsodásokat, eltéréseket. Ha ez mégsem sikerül, mert nem veszik észre, akkor azzal hogy ezt felvehetjük, ők adják a bizonyítékot arra, hogy szakmai baki történt, mert esetleg egy orvosszakértő utólag észrevesz olyan eltéréseket, amelyeket ők nem. Szóval nem vállalják a felelősséget.
Kicsit ledöbbentem ezen, mert akkor hogy is van az, hogy jogod van minden leleted és eredményed hozzájutásához? Lehet, hogy ezt meg lehetne piszkálni a betegjogi képviselőnél, dehát ki veszi a fáradságot?

Laga
laga

Még az a szerencsém, hogy viszonylag hamar megkérdeztem a dolgot, bár nem az anyagiakra kérdeztem rá, csak arra, hogy egyáltalán elvállalja -e a szülésemet.Így legalább van még egy kis időm dönteni...
Bár arra nem tértünk ki, hogy mikor kéri a pénzt, illetve , hogy mennyi időt tölt velem ennyi pénzért..

Csak ebben az a baj, hogy ha arra gondolok, hogy annyi pénzből mennyi mindent tudnék venni a csöppségnek..most nem azt mondom, hogy sajnálom a dokitól a pénzt, ugyis a lehetőségeimhez mérten (ha meg vagyok vele elégedve )a legtöbbet fogom adni, de azért mégis...
soso

Soso,
áruld már el ki volt ez a kaszagép?
Hány hetes is vagy?

Laga
laga

Cas,
most regisztráltam magam én is a Praxisban.

Laga
laga

Dr.Mestyán Rezső
23.hétben vagyunk, márc. 25 körül fogok szülni.

A Praxisba 4d-re megyünk, már bejelentkeztünk és sajna nem regisztráltattam megam előtte. ugyhogy valószínü lecsúsztam a kedvezményről.
Az igaz, hogyha viszek oda videókazit, akkor felveszi a mozi, és az benne van az alapárban?
Járt már ott valaki?
soso

Bmárti,
most olvastam az archívban a kálváriádat a dokiddal. Nem semmi.

Laga
laga

Laga
Amit a 18. heti UH videóról írsz, az valóban megdöbbentő!
A Praxisba valszeg 2 hét múlva megyünk (holnap hívom őket időpontot egyeztetni), akkor leszünk 25 hetesek (vagy 26 ha tényleg idősebb a lurkó egy héttel). Már nagyon várom! (Ugye nálunk volt egy kis probléma az AFP-vel... No meg azért én is látni szeretném, hogy tényleg fiú! Kép)

Soso
Én is márc. 25-re vagyok kiírva! Lehet hogy találkozunk? Kép (Bár jó eséllyel előbb fog jönni egy kicsit, mert a legutóbbi UH-on egy héttel idősebbnek saccolták...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Ezek szerint könnyen lehet, hogy együtt fogunk babázni....
Jó lenne....
soso

Laga

Nem csináltál kedvet a fogorvoshoz... ;) a tiédnek tényleg aranykeze lehet ha le tud fúrni a fogban úgy, hogy nem fáj ha az idegekhez ér! Az én fogorvosom kezeit inkább nem teszem próbára...

LLL: tudod elgondolkodtató volt a "leche" szó a dologban, ami franciául annyit tesz, hogy nyalás. A liga pedig ebben a formában nem létezik, de manapság már mindenféle más nyelvekből vesznek át... (azt is meglehetősen gyakran hallani Franciaországban, hogy "Insh Allah"...) Szóval arra jutottam, hogy másfelé kell keresgetni az erededét az LLL-nek, és a Spanyolnál kötöttem ki... tehát a La Leche Liga szimplán "A Tej Liga".

Orbis, Cas

A Mammutban szerettünk bele egy 3 funkciós babakocsiba, de drágálltuk nagyon. Aztán elmentünk a Madrinába, ahol hasonló árak voltak, és kevésbé tetszettek. Most pedig leértékelték a Mammut-bélit, így olcsóbb lett egy hangyányival mint amiket Budaörsön láttunk, úgyhogy a kocka el van vetve. Chicco babakocsi lesz (C-1 3 funkciós) 110e ft.-ért Kép amit az anyósomék megvesznek a kicsinek, így támogatják az unokájukat a távolból (Őszintén értékeljük, ez a legdrágább cucc az összes közül). A babakocsit azt hiszem az autóban hagyom majd, úgysem a mi utcánkban fogom sétáltatni a picit. A mózeskosárral csak elbírok majd... nálunk a lakásban nem férne el a babakocsi, a tároló is elég kicsi, és a közös helységben pedig nem hagyok egy ilyen drága holmit (még akkor sem ha csak 3 szomszédom van).

18. heti UH: erre nem is gondoltam! Azt a ravasz mindenüket! Én egy héttel később mentem el 4D-t csináltatni, tehát van kép erről az időszakról, remélem nem lesz rá szükség (egyébként tényleg a 25.-27. hetet ajánlják).

Nikcsi

A torna nagyon kellemes, a hátsómat azóta is érzem lépcsőzésnél... Kép (Még léteznek a farizmaim, hurrá!!!) Az úszással kiegészítve azt hiszem megteszek mindent ezért a babáért amit mozgás téren csak lehetséges.

Mindenki

Akit érdekel a "mi kell a babának lista", megtalálhatja a következő üzenetemben, akit nem érdekel (tapasztalt anyucik Kép ) ugorja át. Ha valakinek eszébe jut még valami, kérlek szóljatok.

Képzeljétek, ma életemben először elvesztettem a kulcsaimat. Cserélhetjük a zárakat... Kép
meglepibaba

Cas!

Én is gyomorfájós vagyok, főleg délutánra jön ki. Nekem a nőgyógyász írt fel egy Maalox nevű kanalas gyógyszert, ezt terhesek is ehetik. Valamelyest javít.

MB
Légyszi nekem is küld el a babalistát, hamár megdolgoztál érte, nekem ne kelljen, bár még messze van. Ja és a linkeket is.(arany.boglarka@freemail.hu ) Köszi. Kép

Boglarka
(14+6)
boglarka

Lista a kórházba

Ruházat:
meglepibaba

Sziasztok csajok,
Hátha másnak is probléma a gyomorégés, illetve már volt róla szó.
Nálam bevált, napok óta most este először nem ég a belem.
Párolt zöldség + virsli. (sárgarépa, krumpli, gomba, karalábé, semmi zsiradék csak só). A tegnapi kenyér + víz után tiszta felüdülés, na meg vitaminforrásnak se rossz.
Sajna sietek, mint mindig a három gyerkőccel, csak gondoltam megosztom veletek.
Sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Bútorok, stb.

Rácsos ágy (állítható magasság, fiókkal az aljában)
Kókuszmatrac
Matracvédő (alul gumi felül frottír, vízhatlan)
Rácsvédő (ha beüti a fejét)
Pelenkázólap (felül puha, szivacsos)v. pelenkázó bútor, ha van elég hely
Fürdető kád
Újszülött betét a kádba (csúszásgátló)
Babyphone, babafigyelő (Tefal vagy Philips)
Mozgásérzékelő (lehet bérelni)
Szemetes a pelenkáknak (kicsi, zárható)
Utazóágy (felemelhető aljal)
Babakocsi
Hordozó, mózeskosár
Autósülés
Napellenző az autóba
Kimenős pléd (kb. 80cm x 100cm)
Ágyneműgarnitúra (nagyobb, hogy 4 évig lehessen használni)
Ágyneműhuzat (3-4 garnitúra)
1 db. Vastag takaró
2 db. Vékony takaró
4-5 db. Lepedő (sztreccs a legpraktikusabb)
2 db. Hálózsák (nyári és téli)
30 db. Textilpelenka (párnának is)
Gyerekbiztos dugók a konnektorba
3 frottír fürdőlepedő (150 x 150)
2 kifogó (mint egy nagy textilpelus)
Párásító készülék
Zenélő forgó játék a baba ágya fölé
Pelenkázótáska kihajtható pelenkázólappal (pl. Penaten, Johnsons)
Eldobható pelenkázó alátét utazáshoz
Kenguru
Éjjelifény
Szobahőmérő
Járóka

Ha kell, fel lehet szereli egy polcot az ápolási cikkeknek a pelenkázó fölé + a játékoknak
Egy kisszekrény is kellhet a baba holmijainak
Babamérleget lehet bérelni

Tisztítás, ápolás

Körömvágó olló (biztonsági, lekerekített végű)
Vízhőmérő
Lázmérő
Orrszívó porszívó
Fürdőszivacs (nem túl kemény tengeri szivacs)
Steril vatta (50 vagy 100 grammos)
Hexachloropohen hintőpor (köldökhöz)
Steril géz (köldökhöz is)
Fültisztító pálcika (biztonsági)
70%-os alkohol (köldökhöz is)
Gyógyszertári babahintőpor
A vitaminos gyógyszertári babaolaj
Popsikrém
Fürdetőkrém (gyógyszertári)
Kamillatea (szorulás, szemgyulladás esetén)
Bébihajkefe
Baba étkészlet
Műanyag szemcseppentő (gyógyszer beadásához)
Amidosophen 0.1 vagy Germicid lázcsillapító kúp
Neogragormon krém, Sudocream (felázott popsira)
Hideg sterilizálásra folyadék (Chicco) vagy tabletta (Neomagnol), nem kifőzhető dolgok fertőtlenítésekor.

Szoptatás, stb.

Mellszívó (Avent Isis)
Tejtároló zacskó
Cumisüveg
Cumisüveg-termosz (utazáshoz)
Cumimosó kefe (Babynova)
Cumisüveg-melegítő
Előke
Melltartóbetét

Ruhatár (tavaszi-nyári)

4-6 db. Body (kombidressz)
4-6 db. Rugdalózó
3-2 db. Napozó
2-3 db. Póló
1-2 db. Pulóver vagy kardigán
1-2 db. Kiskabát
2 db. Kissapka
5-6 pár zokni

Természetesen a lista egyéni dolog, de ha van valamilyen észrevétel, ne kíméljetek ! Kép
meglepibaba

Soso
Hát lehet! Ha Nikcsi újra felteszi a táblázatot, kiderül, hogy hányan leszünk még (asszem van 1-2 babus, aki akkortájtra készülődik...). Kép
Jó lenne ismerőssel együtt bentlenni! Én még életemben nem voltam kórházban, tartok tőle kicsit...

Meglepi
Köszi a linkeket és a listákat. Most csak gyorsan lementettem, majd áttanulmányozom. Nagyon készülődsz már, hallod-e?! Kép Én még annyira úgy vagyok vele, hogy "ej, ráérünk még!". Kép
110 eFt egy babakocsiért?! Ezért pontosan mit tud?
Mondjuk a babakocsit nálunk is valszeg a nagyszülők veszik majd, de azért ezt egy kicsit húzós árnak érzem...
Autóban tárolni? Nem is rossz ötlet! Bár nekünk egy ezer éves kombink van, ami kellemes volna, mert könnyű betenni, kényelmesen befér, viszont belátni a csomagtartóba, és félek hogy feltörik emiatt. Az utcán tudunk ugyanis csak parkolni, igaz, nem rossz környék, de azért mégis...
Ráadásul az erkélyen kényelmesen elférne a babakocsi nálunk (fedett, nem esik be az eső, és a bejárat előtt van, tehát kényelmes is). CSak felcipelni ne kéne!

Boglarka
Neked mit mondott a dokid, mitől van a gyomorfájás? És milyen a hatása a gyógyszernek, amit írtál?

Zsuzsa99
Nem rossz a kaja, amit írtál - egyszer-kétszer. Na de eztán csak ilyet fogsz enni?! (Ahhoz nekem még túl sok van hátra, ráadásul rühellem a répát...) Kép

Kép
Kép
Kép
cas

MBKép

Nagyon jó a lista, kó lett volna ha korábban így lett volna egy ilyen összeszedett listám nekem is.
Egy apró megjegyzés ha elfogadtok tőle egy jóindulatú tanácsot sajna a saját tapasztalatomból: akik légzésfigyelőn gondolkodnak azok a Babysense nevű készüléket próbálják beszerezni, úis a több készülék is forgalomban van, de ezem készülék mögé a Madarász utcai kórház "mögé áll". Mi sajnos egy Maxi Cosi phone nevű készülékkel indítottunk ami egyben baby őr is és egymás után egy éjszaka több téves riasztásunk is volt, ez a készülék műszaki kivtelezéséből adódott mint később kiderült.

Kika
kika

Cas

Igen, már nagyon be vagyok sózva! Várom ezt a picit nagyon. Olyan lassan telik az idő Kép

Az árban benne van a babakocsi (még jó... Kép), egy mózeskosár, autóülés, táska, millió kis zseb itt-ott, állítható rajta minden ami csak elképzelhető. Könnyű, nem műanyag (erről azt hallottam, hogy fontos - van olyan ismerős, aki már a 3.-at veszi), és könnyen összecsukható. Megnéztem ezeket a cuccokat külön-külön is, de az ár hasonlóra jön ki. + igaz, nem biztos, hogy a drágább jobb, de nagyon meg kell nézni, hogy milyet veszel - elkerülendő, hogy tönkre menjen 3 hónap után. Tény, hogy drága, de megbízhatónak tűnik. Majd kiderül...

Kika

Én is Babysense-t néztem a Madrinában, még nem néztem utána, hogy bérelhető-e valahol. Jó lenne nem megvenni, hiszen nem használja olyan sokáig az ember...
meglepibaba

Innen lehet Babysense-t kölcsönözni:

http://www.tiva-med.hu/index1.htm
meglepibaba

Sziasztok!

Eddig csak olvastalak titeket, de most a segítségeteket szeretném kérni. Sajnos a múlt héten, míg a hétfői előadáson ültünk a Margitban, feltörték az autónkat, és értékek hiányában a kölcsönkapott (képen látható) kismama övterelőt lopták el belőle. Annak idején a Soroksári úti MegaToysban vették, de ott már rég nem árulnak ilyet (ill. semmilyen sincs).
A Brendonban pedig másféle van. Nekem ilyet kéne visszaadnom, ezért nagyon megköszönném, ha láttatok valahol megírnátok nekem.

Köszönettel: Myra
<!--attachment: ovterelo-131175.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*169.2*%f6vterel%26amp%3botilde%3b*ovterelo%2ebmp --><center><pre>
Képövterel&otilde;
ovterelo.bmp (169.2 k)</pre></center><!--/attachment-->
myra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?