Új privát üzeneted érkezett!

Szerencsemák, de jó, hogy Te is utánaérdeklődtél! Nem akartam naponta zaklatni az OEP-s hölgyet, úgyhogy épp várakozó álláspontra helyezkedtem, de ez így tök jó hogy Te is rákérdeztél! Biztatóak a fejlemények!

CTG-re holnap megyek a János kórházba. Körzetileg oda tartozom, úgyhogy nem zavarhatnak el, az ügyeletes orvos meg remélhetőleg megnézi az eredményt. Végül is ha nem lenne választott orvosom, akkor is így menne.

A Maternity-be legközelebb jövő héten megyek, UH-ra, a számlákat szépen félreteszem.

Kép
zagor
Darkwood

Sziasztok!

Örömmel tudatom, hogy március 12-én reggel villámgyorsan megszületett kislányunk, Lilla Borbála. 4-kor első fájás, 5-kor ébresztettem apát, 6-ig zuhany és készülődés, 6-kor indulás, 1/2 7-re kórházban, 7.10-kor már kint is volt Lilla. 3480g és 58 cm, + óriási tappancsok. Nagyon gyors és a nagy fájdalmak ellenére könnyűnek mondható, teljesen beavatkozás mentes szülésem volt (se beöntés, se borotválás, sem EDA, sem oxi, se gátvágás). Utána 2,5 órán keresztül minden zaklatás (mérés, fürdetés, öltöztetés) nélkül velem volt Lilla a szülőszobán. Utána egy zuhanyt követően (addig apa karjában szundított) én is kísértem a mérésre, fürdetésre, öltöztetésre, még fotóztam is. Rögtön tudtam jönni-menni, ülni, tök jól éreztem magam fizikailag. Szép élményként marad meg bennem. Nagyon édes volt a dokim és jó a szülésznőm. Köszönet nekik! :D

biribon

Biribon: nagy gratula Lilla Borbálához!!!Az expressz szülés, a zavartalan 2.5 órás együttlét és az azonnali jövés-menés nagyon jól hangzik, sajnos nálam egyik sem sikerült. Nagyon ügyik vagytok! Sok boldogságot, és rengeteg tejcsit kívánok!

Kép
szerencsemák

Biribon,
Gratulálunk, jó babázást és sok tejcit kívánunk! :)

Kép

Kép

Kép
memme

Új vagyok a Babaneten, egy barátnőm mutatta meg az oldalt. Szinte eláraszt a "jótanácsaival."
Ma voltam az új rendelőben a Kútvölgyiben, nekem tetszett, a Jánoshoz képest oázis. Vrvételen voltam, a hölgy nagyon kedves volt és nem vártam szinte semmit.
A Kútvölgyi honlapján március 1-től írják a fizetőst, nem lehet,hogy tényleg tévedés? Most tegyem el a számlát?
mayorkati

Új vagyok a Babaneten, egy barátnőm mutatta meg az oldalt. Szinte eláraszt a "jótanácsaival."
Ma voltam az új rendelőben a Kútvölgyiben, nekem tetszett, a Jánoshoz képest oázis. Vrvételen voltam, a hölgy nagyon kedves volt és nem vártam szinte semmit.
A Kútvölgyi honlapján március 1-től írják a fizetőst, nem lehet,hogy tényleg tévedés? Most tegyem el a számlát?
mayorkati

[quote="borossné becz márta"]S írta:borossné becz mártaissy, Szerencsemák!

Gyertek már, úgy szeretnék gratulálni! És hozzatok képeket és szüléstörténetet is! Meg kérünk szépen beszámolót az átalakulóban lévő szülészetről! Eddig nem túl bíztató, amiket hall az ember...

Márti!

Először is szeretnék gratulálni a kisfiad születéséhez, így utólag is. Remélem jól vagytok, s minden rendben. Ne haragudj, hogy nem tudtam jönni hamarabb, de a másik topikba is alig volt időm menni. A kicsi egy csomó időmet lefoglalja még a mai napig.

Drága Tigrincs, ahogy láttam kisegített engem, s megírta neked, hogy hol találod a születéstörténetemet. Remélem megtaláltad. Képet is a másik topikba szúrtam be gyorsan, nem tudom, hogy azt láttad-e???!

KépKép

Kép
sissy80
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Áldott Szép Húsvétot Kívánok Mindenkinek!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

De aranyos vagy Zsó, viszont kívánunk minden volt/van/lesz kútvölgyisnek!

És jó az új avatar . :)

Kép

Kép

Kép
memme

sziasztok,

a másik kútvölgyis topicból van itt pár ismerős,de most sikerült végignyálaznom az előző oldalakat és látom itt sok a mostanság szült,gondoltam hátha tudtok segíteni.engem biztosan a július utáni dolgok fognak érinteni...ami infóm nekem van az az hogy 400.000 a 38,héttől tartalmaz mindent,minden vizsgálatot is.DE nekem ezzel az a bajom hogy én mindent meg tudok csináltatni máshol(szóval közelebb,és mivel két kicsi gyerekem van,nem mindegy hova kell bebumlizzak...)nincs azzal bajom hogy kifizettetik a 400.000at akkor is,kifizetem nekik.de mi van ha kifizetem és az mondom köszi,majd szülni jövök?köteleznek arra 400.000ért hogy ott csináltassam????????????????? erről mit tudtok?

köszi előre is,és gratulálok a szép babákhoz :lol:
gigi
Vendég

Sziasztok!

Memme, köszike! Írtam privit, nem ment át? :wink:

Gigi, én júl. után szülök, és amiket írtál, eddigiek szerint igaz. Tehát, hogy a 400e tartalmaz mindent a 38. héttől. Azaz ctg-k, stb.....de sztem nem kötelező ott csináltatnod. Azért gondolom ezt, mert ugye a havi kötelező vizsgálatokat is csináltathatod, ahol akarod, attól még szülhetsz a végén a Kút.-ban. Szóval nem köteleznek egyenlőre az ottani terhesgondozásra. Annyival árnyaltabb a kép, hogy a protokoll megkíván pár olyan vizsgálatot, amiket ott kéne mégis megcsinálni, de erről meg a dokid tud majd felvilágosítást adni. Pl. a 22. héten csinálnak egy spec. szívuh-t a babának, amit máshol nem nagyon találsz meg. Ezzel rengeteg dolgot szűrnek ki. Nos, ez olyan nem kötelező, de elvárt, vagy mifene.
De két dolgot számításba kell venni: nagyon sokban változott eddig is az elképzeltekhez képest a dolog és még fog is, tehát előre jósolni nem lehet....így az a legtisztább, ha a dokiddal beszélsz meg mindent, mert ők tudnak a teljes (és épp aktuális) dolgokról!

Szólj, ha segíthetünk vmiben! :wink:
Ki a dokid?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsó,

most néztem - csak beszaladok általában megnézni, hogy mi újság, nem lépek be -, küldd el még egyszer, mert nem látom, hogy átjött volna.

Kép

Kép

Kép
memme

Nézem a Maternity honlapját, a "Magunkról" c. részt. Nem értem, hogy a Munkatársak között a szülésznők mért nincsenek felsorolva. Vagy szülésznők nem is dolgoznak ott? :? :wink:

Kép

Kép

Kép
memme

Meg hát van ott egy csecsemő-osztály gyerekorvosokkal, nővérekkel, nagyon jól képzett gyakorlott szoptatási tanácsadóval. Aki ott szül, esetleg érintett lehet ebben is és érdeklődne a honlapon (is).

Kép

Kép

Kép
memme

Memme, csak invitálni akartalak a régiek közé picit. Na, majd írom megint akkor, hogysmint vagyunk...
Sztem amúgy eléggé logikus a válasz a kérdésedre: a maternity az első emeleti összevont magánrendelő. Itt sok sok vizsgálat folyik, de független viszonylag az ötödik emelettől...egyenlőre. Szóval a jövő nem tudni mit hoz majd, de az pl. saját tapasztalat, hogy olyannyira más a két rendszer, hogy nincs is számítógépes kapcsolatuk. Tehát, ha van laboreredményed, azt az ötödik emeleten kapod meg, az elsőn nem látni még. Meg, ha először mész az elsőre, újból minden adatodat felveszik, hiába voltál már az ötödiken x alkalommal.
A szülésznők, meg csecsemősök meg ugye az ötödiken vannak....
De tény, hogy sokan nem tudják még, mennem-maradnak, hogy lesz.
És így tényleg nehéz dolog pl. a szülésznő választás is!
:cry: Remélem ez azért mihamarabb megoldódik és rendeződik megnyugtatóan!

Gigi, tartozom egy privivel, küldöm, de kérek pici időt, mert férjem ma du-túl egyhuzamban ügyel péntek délben ér haza, addig egyedül kell összekaparnom hármunkat... :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsó,

Majd írsz. Türelmem végtelen, mi is hasonló műfajt csináltunk tavaly, emberem ugyan nem ügyelt egyfolytában, de gyakorlatilag aludni járt haza sokszor, nagyon fincsi ez várandósan gyerekkel. :(

Szülésznőkre vonatkozó kérdésem költői volt.
Nyilván sok minden alakul júliusig meg utána is, de ha én mostanában szülnék, kíváncsi lennék a mostani csapatra is.
A szülésznőkről a szülésfelkészítő tanfolyamok kapcsán tesz említést a honlap, tehát mindegy, hogy ötödik emelet vagy első. Mondom, költői volt a kérdés.

Kép

Kép

Kép
memme

aprooka,

oké,várom :wink:
Vendég

Akit érint:

"A Közép-magyarországi Egészségbiztosítási Pénztár és a Semmelweis Egyetem között érvényes egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó finanszírozási szerződés szerint a Kútvölgyi Klinikai Tömbben a tb támogatott nőgyógyászat, terhesgondozás járóbeteg szakellátás 2010 április 1-től szűnt meg. Miután Pénztárunkhoz több kismamától érkezett az Önéhez hasonló tartalmú megkeresés, 2010 március 16-n kelt levelünkben a Semmelweis Egyetem vezetőjét felszólítottuk, hogy az 1997 évi LXXXIII. Tv. 38/A § a) pontja alapján a bizosítottaknak fizessék vissza a jogosulatlanul kért térítési díjat, és erről Pénztárunkat tájékoztassák. Ennek értelmében ha Öntől is kértek az ellátásáért térítési díjat és azt Ön kifizette úgy a számlával az egyetemet ketresse meg a visszatérítési igényével.Amennyiben az egyetem elzárkozik a visszatéritéstől ugy erről levélben történő megkereséssel az adatai és ellátássának pontos megadásával és a fizetést igazoló számla másolatával küldje meg Egészségbiztosítási Pénztárunkhoz.
Tisztelettel:
Dr Országh Attila egészségügyi igazgatóhelyettes
"

:D
zagor
Darkwood

Zagor: köszi szépen az infot! Bár azt nem értem, miért az egyetemet kell keresni, amikor a maternity szedte a pénzt. Te hol fogsz reklamálni?

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Szerintem ha a fent említett levélben az OEP illetékese azt irta, hogy az egyetemet kell megkeresni, világos, hogy azt kell tenni, amit a hivatal illetékese irt. Amugy meg a Klinikai Tömb az egyetem egy klinikája a sok közül szerintem.

üdv kispatak
Vendég

Memme, igen, írok!
Bocsi, nem gondoltam, hogy költői, semmi okoskodási szándék nem volt, azt hittem, tényleg kérdezed... :oops: :roll:

Zagor, Kispatak, Szerencsemák: az az érzésem, hogy lehet próbálkozni, de nem tudom érdemes-e, ugyanis lehet, hogy a Kútvölgyi az Egyetemhez tartozik, de a privatizáció épp azt jelenti, hogy a maternity tőlük már totál független. Tehát ez olyan, mintha valahol vmit vennétek és egy független másik helyen kérnétek vissza az árát.
Az meg, hogy egy Oep-es mit ír.....nekem benn a MÁK-ban saját jogon egy ügyintéző letiltatta a gyedemet, mert megszűnt a munkaviszonyom januárban. De a gyed szerzett jog, az jár a gyerekem 2 éves koráig automatikusan. Erre az volt a válasza, hogy teljesen igazam van, de másképp kell számolnia ha aktív vagy ha passzív jogon jár. Több mint két hónapig mint a templom egere, mert hiába volt igazam, ezeket rohadtul nem érdekli semmi és ha 5 percnél többet kell vmire rászánni, akkor ugye könnyebb a letiltás, mint a kétszer adminisztrálás.....persze tisztelet a kivételnek, de sajna attól hogy ott dolgozik vki, nem biztos hogy ért is a dolgokhoz.....de drukkolok Nektek!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szia Zsó!!

Látom nagyon haladtok előre :D :D és tudjátok,hogy Mazsolátok tökis/nunis lesz???? :roll: :lol: lehet írtad már.... :oops: :oops:
Kórház ügyben hogy döntöttetek?-marad Kút? :roll: Tóth doki???
és amúgy is-hogy vagytok??? :D :D :D -azért olvasom az élet zajlik körülöttetek is.....

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Sziasztok!

Pénz visszatérítés ügyben nekem most az a tervem, hogy jövő héten benézek a Maternity-be (úgyis találkoznom kell az orvosommal), és ha nem akarják visszaadni a pénzt, elküldöm az adatokat és a számlát az OEP-nek.
Mivel mára vagyok kiírva, sokat nem tudok járkálni az ügyben, bár lehet hogy rájuk uszítom a férjemet, azzal jelentősen megnövekednek az esélyeink :-D (elég határozott ilyen ügyekben :-D).
zagor
Darkwood

Zagor: ha esetleg keddig kihúzod, és doki után még hazamész...beszámolsz majd, hogy mi volt? Ha nem jössz, akkor meg elkezdem őket hívogatni.

Én is egy szombati napra voltam kiírva, és következő csütörtökön szültem, kíváncsi vagyok, Ti meddig lesztek 2in1. Hajrá!!!

Kép
szerencsemák

Szerencsemák, ma benéztem a Maternity-be érdeklődni a pénzvisszatérítés kapcsán, de Ők továbbra is az OEP tévedésének tartják az ügyet. Ahogy Aprooka is írta, a Maternity-től valószínűleg nem lehet pénzt visszakérni, viszont a kedvemért felhívták az igazgatót, majd felírták a telefonszámomat, és azt ígérték hogy nemsokára tájékoztatnak az ügyben...

Köszi a drukkot! :-) Legutóbb is egy hetet ráhúztam a kiírt időpontra, úgy néz ki hogy most sem sietjük el a dolgot. :-)
zagor
Darkwood

Zagor: Ezek szerint még mindig 2in1. :wink: Elvileg, ha az első gyerkőc késett, akkor jó eséllyel ugyanúgy késni fog a második is. Te vagy ennek az élő példája!
köszi az infot. Akkor írok a kórház és a maternity főigazgatónak is.

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Zagor, hajrá, hajrá!

Tenci, igen növögetünk. Öcskös lesz a második, meg családi hagyomány szerint a harmadik is...tesómék, anyósomék, férjem nagybátyja, sógornőm tesói mind mind 4.-re hoztak össze kiscsajt... :roll: :lol:

Kút. marad, de most Halász dokinál vagyok. Kicsit bonyesz a dolog....:-)

Eddig minden rendben, bár már azért alakulnak a pocakossági nyavalyák.

Köszi az érdeklődést!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

ZSÓ!

Nagyon örülök,pöcsös :lol: :lol: :lol: :lol: és,hogy minden rendben-klasszak vagytok..... hát ha a családi tradíciót nézzük-akkor aggodalomra semmi gond-emléxem mindig nagy családot szerettetek volna-hajrá :D :D :D
jó,hogy marad Kút...bizti nagyon jó lesz :D :D dokiváltást meg sajnálom-ill Te/Ti döntésetek...a bonyesz dolog érdekelne-persze csak ha úgy gondolod és szánsz rám pár percet priviben eldobhatnád-
További jó babavárást.....és persze azért figyuzlak :D :D :D

Kép
Kép
etenci
Ercsi

A Kútvölgyi szülészetén tényleg nincs lehetőség epidurális érzéstelenítésre ? Én azt gondoltam, hogy a XXI. században már alap az epidurális érzéstelenítést alkalmazni szülésnél, de most hallottam, ez nem így van... kicsit elkeseredtem, mert azért választottam ezt a helyet, mert jól felszerelt, rugalmas helynek gondoltam, ahol figyelembe veszik az ezirányú kérést is.
menorca

Ha Maternity klinika lesz, akkor majd lehet. Annyival is több lesz a klinika kínálata a mostani tb finanszírozotthoz képest.
nováky_rita

Négyszázezerért - terhesgondozás nélkül - nyilvánvalóan szükséges szolgáltatás az EDA. Csak meglepődtem, mert a legtöbb tb finanszírozott helyen ez azért simán kérhető, én ezt eddig nem tartottam oly nehezen elérhető extrának.
Második baba lesz, azt hittem, könnyebben...
menorca

menorca,
ez sztem attól függ hogy milyen beállítottságú a kórház...ha természetességpárti egyértelmű hogy nincs eda,sztem :oops:
de én is azt gondolom hogy ez a ritkább,én nagyon természetességpárti vagyok úgyhogy nekem nagyon erősen kellett keresnem hogy ennek megfelelő kórházat találjak 8)
de ha július után szülsz akkor lesz úgyhogy igazából akkor sztem sík mindegy hogy most van e vagy nem :wink: és sztem nem az edától függ hogy könyebb lesz e avagy sem :oops: :wink:
Vendég

Ilyen alapon ne kérjünk fájdalomcsillapítást foghúzáskor, és kisebb műtéteknél... szerintem az EDA egy tb által finanszírozott lehetőség, amivel lehet élni vagy sem, de egy jó kórháznak illene megadni a döntés szabadságát.
Az, hogy könnyebb-e, nem tudom, mert csak "simán" szültem eddig, de a neten elérhető vélemények elég egyértelműek.
Azt érzem, itt egy kórházi belső problémáról lehet szó, és nem a "természetességpártiságról". Sok kórházban az lehet az ok, hogy a többi orvos nem szereti a szülészorvosokat általában (anyagilag annyira más világban élnek), és itt pont az anesztesek segítségére van szükség, akik azért nem túl jól fizetett orvosok. A szülészek a magukéból másnak nem adnak át szívesen, a szülő nőt figyelmeztetni erre pedig olykor kellemetlen, és etikátlan is. Tudtommal az ÁEK-ben volt is abból botrány, hogy ott tízezerért adták az EDÁ-t, nyíltan egy időben, holott a tb felé elszámolt beavatkozást nem lehet így adni (hogy az utólagos hálapénz mitől más, a jó ég tudja).

Krasznai Péter Kisbabára várva c. könyvében azt írja, hogy ma már sok százezres statisztika bizonyítja, hogy az epidurális érzéstelenítéssel vezetett szüléseknél szövödmények nemhogy gyakrabban, hanem ritkábban fordulnak elő. A félelmek alaptalanok, és leginkább azok terjesztik, akik az epidurális érzéstelenítést nem tudják vagy nem akarják alkalmazni. És nem feltétlenül van ágyhoz kötve sem az ember, létezik sétáló epidurál is, csak mint minden módszert, ezt is meg kell tanulni alkalmazni. Persze, amúgy is megszülnek a nők, de ha lehet csökkenteni a szenvedést, és ezt a tb is finanszírozza, akkor miért nem élnek vele az orvosok?..
menorca

Menorca!

Gondolom az első babádat nem a Kútban szülted. És ahol szültél ott miért nem adtak EDA-t? Vagy először nem akartál kérni?
De ezt miért nem beszéled meg az orvosoddal? Ha az első "sima" szülésedről nincsenek jó érzéseid és esetleg nagyon megszenvedtél vele, akkor mondd el neki, hogy mondjuk te ezért (is) szeretnél EDA-t.
Egyébként van lehetőség EDA-ra, csak gondolom előtte le kell beszélni a dokival. És most nem a pénzről beszélek!!!!
Anno a mellettem szülő nő is kapott EDA-t, pedig nem császáros volt, hanem "rendesen" szülő. Van a Kútban is olyan doki, aki nem annyira ellenzi.
De mondjuk ahogy Rita is írta, ha július 1 után szülsz, akkor annyi pénzért miért ne adnának, ha kéred?!
Én mondjuk tuti nem kérnék és nem is kértem egyszer sem, mert ÉN akartam tudni, hogy amikor jön a fájás és nyomnom kell, tudjak rendesen nyomni és NE a dokinak meg a szülésznőnek kelljen megmondani, hogy anyuka, akkor most jött a fájás, nyomjon. De ez én vagyok! Nekem eléggé nagy a fájdalomküszöböm.
És ahány ember annyi féle. Ez igaz a dokikra a szülésznőkre és minden halandóra! Szerencsére! 8)
Bár mondjuk egy foghúzást és egy kisebb műtétet azért nem hasonlítanék össze egy szüléssel.
Az meg, hogy kisbabás/kismamás könyvekben mit írnak.....na ezekről inkább nem nyilatkoznék. A legtöbb mind hülyítés!!! Tisztelet a kivételnek! De hát a mai elkényelmesedett világban......

További boldog babavárást és jó egészséget kívánok Nektek! És legyen olyan a szülésed amilyennek szeretnéd!

Üdv.

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Kedves Tigrincs, a korábbi szülésem a kilencvenes évek közepén volt - nagy lesz a korkülönbség -, és akkor még nem volt annyira elterjedt az EDA, mint most, bár a barátnőm a Márvány u-ban (Honvéd K) már 94-ben is azzal szült. Akkor a Margitban K-ban szültem, ahol jelenleg tudtommal mindenkinek jár az EDA (de még kapásból sorolok jópár kórházat Bp-en). Nem ismerek onnan orvost, és szülés előtt pár héttel már nem is lenne jó váltani. Szóval nem júliusban fogok szülni.

Hónapokkal ezelőtt, amikor megkerestem a jelenlegi orvosomat, erre vonatkozott a második kérdésem hozzá, és ő magától értetődően bólintott, persze, van EDA, azóta szóba sem került. Most mondta nekem az egyik szülésfelkészítőn részt vett lány, hogy ott az hangzott el, erre nincs lehetőség jelenleg. Az orvosomat jövő héten azért megkérdezem, mi a helyzet, de egy kicsit azért csalódott vagyok, ha így van, csak azért mert nem erre számítottam. A világ persze nem omlik össze, ha nincs, csak örültem volna neki.
menorca

Bocsánat, elírtam, nem Márvány u., XII. Királyhágó u. volt anno a Honvéd K. szülészete.
menorca

Az elmúlt években sokakkal beszéltem, akik így is - úgy is szültek, és azt mondták, érzéstelenítve is érződik egy csomó dolog, fáj is, csak nem olyan intenzíven. A feszülés is egyértelműen érezhető - a császározott anyukák is érzik, ahogy feszegetik - húzkodják ott belül a dolgokat.
Amúgy a kisebb visszérműtétemhez is ezt javasolták (még előtte állok), és az ismerősöm sérvműtétjét is így csinálták, és más területeken is használják alapból sok esetben.

Lehet, a "kényelmesség" kategóriája az EDA, de hát nem tudok mit tenni, szorongok azért a szüléshez közeledve... anno halálfélelmem is volt szülés közben, sokkal rosszabb, elviselhetetlenebb volt, mint amire számítottam. Az EDA azért nem az első, és így a végén már nem szívesen cserélnék orvost, nem is hiszem, hogy ilyenkor máshol szívesen fogadnának.
menorca

Sziasztok!

Menorca!
Csodálkozom, hogy azt mondták, hogy nincs lehetőség EDa-ra, mert amikor 2004-ben a lányom született, akkor is volt a szobában, aki így szült. Csak előre meg kellett beszélni az aneszteziológussal a dolgot. MIndenképpen kérdezz rá a dokidnál, szerintem.
Ha Te így szeretnéd, akkor utána kell járni, mi a módja.
Fogfájáshoz meg: Én fogorvosnál jóformán a székbe se ülök be injekció nélkül, szülni meg fájdalomcsillapítás nélkül szültem mind a kettőt. Úgyhogy kinek ez, kinek az.

Egy kalappal!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

kedves menorca,

ha te a szülést egy foghúzáshoz tudod hasonlítani akkor nincs több hozzáfűznivalóm :roll: :oops: :shock:
Vendég

Sziasztok

ha jár erre valaki aki tud segíteni.
PKU szűrésünk a kórházban nem volt értékelhető. sajna el is felejtődött, most vettük észre a védőnővel a zárón :oops: :oops:
hogy/hol lehet ezt ismételni, vissza kell menni a kórházba? ennyi idősen (7 hetes) még lehet/kell?
védőnő azt mondja a gyerekdokink nem tudja mert nincs hozzá cucca.
hívom a csecsemősöket de nem veszik fel.

köszi előre is.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

azt írja a net, hogy 7 napos kor előtt kellett volna....

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kedves gigili,
meg ne sértődj már ezen. Igazából arra akartam utalni, ha egy sokkal kisebb volumenű dologhoz az emberek 99%-a elengedhetetlennek tartja a fájdalomcsillapítást, akkor ez miért kivetnivaló - de legalábbis "nem természetes" - szülésnél. A fogászati injekciónak is lehetnek szövődményei - félrenyelés, fulladás - , persze azok is ritkák, mint az EDÁ-é is.
menorca

Menorca-Gigi!

Nehogy mán "összevesszetek" ezen a szaros EDA-n!!!! :wink:
Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó! Okés, CSajok? :wink:

Meno!

Nekem Párom exneje a szi-ben szülte a gyerekeit és ők is 92-93-ban születtek és ott adtak EDA-t. Pedig ugye mindig azzal a kórházzal "dicsekednek" a legtöbbet, hogy természetességpárti, meg ott volt először IKEA-szoba, meg ott mehetett be talán először Apuka szüléshez, stb. Aztán most meg miket hallani onnan....na azt inkább hagyjuk! :?
Megértettem amit leírtál. De akkor meg, ha már a legelején megkérdezted a dokidat, hogy lehet-e EDA, és azt mondta igen, akkor most miért visszakozik???? Ez az amit nem értek! :roll: :oops: Szájából s..gget csinál? Egyébként Ő most ment oda a Kútba dolgozni vagy már régebb óta ott dolgozik? Nem kérem, hogy írd ide a nevét....ha gondolod priviben azért elküldheted.
Az meg, hogy mekkora a korkülönbség a két gyerkő között.....na puff neki! Mások is szültek "nagyobb" korkülönbséggel! :wink: :D Dédnagyanyáinknak is, akik több gyereket szültek, ott is volt, hogy az első meg a tizedik gyerek között volt vagy 10-15 év. Ez is mindenkinek magánügye, hogy ki mikor és mennyi gyereket szül.
Én továbbra is azt mondom, hogy HAJRÁ!!! :wink: De én rákérdeznék a dokimnál, hogy ha a legelején azt mondta, hogy kaphatsz, akkor most miért mondja azt, hogy nem?! :roll:
Egyébként mikorra vagy kiírva?

Üdv.

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Juti!

Nem tudom/tudtam mi az, de utánanéztem a neten. Ott azt írja, hogy 24 órás és 1 hetes kor között kell megcsinálni a szűrést.
Bemásolom inkább a linket és nézd meg.

http://www.labtestsonline.hu/Screening_ ... 012&page=7

Üdv

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Köszi Tigrincs
Én is ezt találtam meg.
Csak aza a baj, hogy mi már 7 hetesek elmúltunk.
Hát remélem nem lesz ebből gond, illetve már kiderült volna ha van valami gond.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Menorca:

Lehet EDA-t kérni, csak meg kell beszélni a dokival és az anesztessel a módot.
Ha a dokid ezt mondta anno, akkor ez számít, nem pedig amit a szülésfelkészítőn MÁS mondott.
Sztem kérdezz rá.
Amúgy tény, hogy nem szeretik annyira, nem magától értetődő, ezért mondják ezt a felkészítőn, mivel nincs 24 órás anesztes ügyelet az osztályon. Ha jól tudom, ott, ahol alapvető az EDA, ott van anesztes is hozzá. Itt meg van egy éjjeles(nappal talán több), a saját osztályán és slussz.
Nekem anno amikor kellett a csaszihoz a szuri, az sem ment 3 perc alatt, mivel lentről jöttek.

Szép babavárást Neked!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Juti, ki volt benn a csecsemős dokitok?

Mit mond a saját orvosotok? Érdemes ismételni? Én esetleg felhívnám valamelyik nagy csecsemőközpontot, ha itt nem veszik fel. Mondjuk Klinikák?

Teszel fel képet a legújabb Szépségről?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

tigrincs,

fogadjunk hogy te szakmádat tekintve vmi békebíró vagy :lol: így szakmai ártalomnak veszem hogy folyton békéltetni akarsz akkor is ha béke van :mrgreen:

menorca,
nem sértődtem meg :wink: csak azt gondolom hogy mi ugyanazt a dolgot nézzük és mégis két különböző dolgot látunk :) ami nem baj,mert ez elég gyakran előfordul az emberekkel.azért írtam hogy nincs mit hozzáfűznöm mert így van :lol: én a temészetes alatt valszeg mást értek,mint te úgyhogy én nem fogok tudni neked segíteni :oops: meggyőzni meg nem akarlak és sztem nem is tudnálak,meg nincs is rá szükséged 8) drukkolok hogy úgy alakuljon minden ahogy szeretnéd :wink:

juti,
nem tudod a gyerekdokit megkérdezni hogy ilyenkor mi van?vmi neonatológussal kéne beszélned sztem...de a magánvéleményem az hogy nyugi,semmi gond sem lesz ebből :wink: egy ismimnek elfelejtették levenni :shock: és 3 hós volt a gyerek mikor kiderült...de azt nem tom hogy akkot végül levették e,viszont semi baj sem lett belőle!
Vendég

Sziasztok
Hát ez az, hogy már mi is 2 hónaposak leszünk :roll: :roll:
a kórházban megpróbálták levenni, de mivel most mindenki hamar távozik, még nem szopott eleget. ezt rá is írták a záróra, meg hogy pár napon belül ismétlés kell.. csak elkerülte a figyelmünket, most jöttünk rá a védőnővel :roll: :roll:
gyerekdokkert megkérdezem majd, meg a Szűrőközpontot próbálom hívni.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Lányok,
Ez itt egy kórház topic. Próbáljunk fókuszálni arra a kédésre, hogy van-e ott EDA vagy nincs. Érdekes lehet, hogy ha van mért van, ha, nincs mért nincs. Hogy pl. hogy állnak ehhez a kérdéshez az egyes orvosok.

Nyilván az valóban elvárható, hogy az embernek legyen választási lehetősége, pláne, ha fizet nem kis pénzeket.

OFF:
Az hogy hogyan gondolkodunk/érzünk a szüléssel/szüléseinkkel kapcsolatban annyira mindenkinek az egyéni története, hogy nem tehetünk kategorikus kijelentéseket. Így pl. az EDA-val kapcsolatban sem, hiszen aki hánorítatlanul szeretne szülni, az azokat a statisztikákat fogja szem előtt tartani, amelyek arról szólnak, hogy normál várandósság és normál szülés esetén mennyire nem használ az EDA.
Nem mindenkinek ugyanaz a fontos a szülés című történetben. Ezért minden nagyon viszonylagos is benne. És mindannyian tudunk történeteket elősorolni pro és kontra az ilyen-olyan beavatkozásokról, magáról a szülés milyenségéről. De ez a topic nem erről szól, kérlek benneteket, hogy ne offoljuk szét vele. Ha pl. valaki leírja, hogy így meg úgy szült és ebben ennek meg annak volt szerepe az rendben van, de azt, hogy pl. ki mért látja előnyösnek vag ynem előnyösnek az EDA-t azt hagyjuk az EDA topicra.

Kívánom, hogy mindenki találja meg a magának megfelelő segítséget.

ON

Kép

Kép

Kép
memme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?