Új privát üzeneted érkezett!

Amúgy minden olyan babaholmiról lementem az összes tudnivalót, fényképet és tájékoztatót a netről egy külön mappába, amit veszünk, így ha később szeretném eladni, minden infót tudok a hirdetésben csatolni. Én konkrétan megőrültem attól, hogy az ikres kocsiknak nincs fent a mérete a hirdetésben és ha régebbi típus, akkor nem is tudtam rákeresni a neten.

Kép
Kép
cosmopolita

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cosmopolita 2008.11.27 18:17-kor.
cosmopolita

Cosmo: Nagyon szuper a kocsi!!! Mindkét szín tetszik, tök modernek :wink: A négykerekű nekem is szimpibb, valahogy stabilabbnak tűnnek úgy általában is, mint a háromkerekűek.
Nagyon szép neveket is választottatok!!! A Szófiát még nem is hallottam, nagyon szépen hangzik és olyan előkelő :wink: A Hanna meg alapból is tetszik, legalábbis nekem nagyon sokáig kedvenc nevem volt a Johanna, csak így "jo"-val együtt ma már túl komoly, nélküle meg (vagyis Hannaként) meg nem annyira illik a vezetéknevünkhöz. Nagyon szorítok, hogy kihúzzátok a 36. hétig, minimum!!!! Volt a Spektrumon egy-két éve egy ikres műsor, ott azt mondták, hogy ikrek esetében a betöltött 34. hét már megfelelő, úgyhogy minden ezután eltelt nap csak jobb. :wink: Milyen gondos vagy, hogy elmented az infókat a babaholmikról!! :wink:
lamme

Sziasztok Csajok!

Sz.Bettyna - örülök hogy szimpi volt a doki neked is.

Pepitanna- nagyon jó a szégyenlős kép. A mienk is hasonlókat müvel az ultrahangon. A vásárlással meg ne izgulj, a férjem se enged még vásárolni sőt nagyon néztelődni se. Amit már kinéztem azt a tesómmal tettem. A kiságyat és a babakocsit, pedig testvérektől kaptuk így az azért van már meg.

Cosmopolita - én se szeretném ha júniusban szabin lenne a dokink, mindenképpen ragaszkodok hozzá.
Nagyon klassz babakocsit vetettek, klassz a formája és a szine is, ügyesek vagytok. :)

Lamme - készültök Viviennel a húsvétra, jönnek locsolók?

Köszönöm hogy gontoltatok apukámra, sajnos még mindig nem tudjuk mi lesz, megnézte a plasztikai sebész a lábát, de azt mondta igazából 2-3 hét múlva szeretné újra megnézni, és akkor tudja eldönteni mi legyen. Szegény viszont még mindig kórházba van, még mindig nem állhat a lábára, ma délután megyünk be hozzá, vettünk neki egy kis TV-t, hogy ne unatkozzon.

A kis "gazfickó" meg nem hagy aludni mostanában, minden hajnalban felkel és órákig ficánkól, utána meg egész délelőtt alszik, mert akkor egyáltalán nem érzem, majd dél körül kezd megint rá. :D

Mindenkinek kellmes húsvéti ünnepeket kívánok.
toldikrisztina

Lamme: aranyos vagy :) örülök, hogy tetszenek a nevek és a kocsi is. Barátnőm a 30.héten szült és egészséges a babája (hozzáteszem, ha figyelmesebb lett volna az orvosa nem fordul elő), illetve volt egy ikres januárban a kórházban, akinek a 32.héten jöttek a babák és velük sem volt gond, szóval minden egyes héttel nyugodtabb vagyok, meg úgy általában is elég pozitív,csak néha jutnak eszembe ilyen dolgok. Hiszem, hogy minden rendben lesz :)
Azért mentem el az infókat, mert később így a saját dolgom könnyítem meg és talán eladásnál is számít, minél több infót tudok megadni.

Kellemes Húsvétot Mindenkinek!!! :)

Kép
Kép
cosmopolita

Krisztina! Köszi a babakocsi dícséretet. Dokinál rákérdezek a szabira, ha legközelebb megyek.
Apukádnak drukkolunk tovább. Remélem, hamarosan felkelhet!!! Addig nem is mehet haza, amíg a plasztikai sebész nem dönt?

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmopolita - ha minden igaz szerdán hazajöhet, de ezt kedden fogják eldönteni az orvosok.
Tegnap késő délután elmentünk egy kicsit csavarogni, és megvettük első ruhánkat Eszernek. Vagy is olyat vettünk ami jó lánynak és fiúnak is, mert még mindig nem 100 %, hogy lány lesz. Tudtunk volna még vásárolni, de mivel a neme még mindig nem tuti, így nem mertünk vásárolgatni. Három hét múlva megint elszeretnénk menni 4D-os UH-ra remélem akkor már jobban fog velünk kommunikálni.
A héten voltunk a fóti Corába ott is 1000.-Ft-ért nagyon jó rugdalozók voltak, ha valakit esetleg érdekel.
toldikrisztina

Krisztina: Köszi a rugis infókat! :) Nekem a sógornőm tegnap ajánlotta a Tescoban kapható Cheroke (nem biztos, hogy így írják) bodykat (vagy lehet, hogy nem body :oops: ) Több van összecsomagolva és így kevesebbe kerül, mint 3-400 Ft/db. Nem egy szuper minőség, de nem is olyan rossz.

Kép
Kép
cosmopolita

Teszek fel a gyerekszobáról képeket.
toldikrisztina

Kép Kép Lámpa
toldikrisztina

Kép Ez a mintája a bordürnek
toldikrisztina

Kép Ez pedig én
toldikrisztina

Krisztina! Nagyon szép a babaszoba!!! Klassz a minta, biztosan tetszeni fog Eszternek!!! :D Jó a kép Rólad is, aranyos a pocid! Neked mikor kell legközelebb dokihoz menni?

Pannaanya: rég írtál, mi újság Veletek?

Nekem most nagyot nőttek a babák (gondolom). Március 15-én 95 cm volt a hasam, ma pedig 99 cm :shock: Múlt héten még jó volt a kabátom, most meg több centire van egymástól a zip zár. :lol: Tuti ettől feszül a pocakom.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmopolita - nekem is hét elején hogy nagyon feszült, pont arra gondoltam, hogy tuti nekem is nővekszik most Eszter, mert én is észrevettem hogy most nagyobb lett a hasam. De nem baj, csak szépen nővekedjenek Neked is, a feszülést kibirjuk :D .
Nekem a 30. héten kell majd mennem legközelebb.
toldikrisztina

Hihetetlen, hogy kb. 4 hét múlva ekkora pocakom lesz! Nagyon szép vagy Kriszta! Eredetileg is van pocakom, husi vagyok, de arányos. És csak most kezdem én látni, hogy valami megjelent az úszógumi mögött... És az Eszterszobához is gratula!!! :D
Ma délután, mivel elkerül a fergeteges húsvéti hangulat, mocorgó Pannival a pocakomban, gyerekszobafal mintát tervezgettünk. Most már eldöntöttem, a mintát én fogom festeni! Krisztaszobához hasonlóan, derékban felemás szinű lesz a fal (citrom-, narancssárga) és a fölső felületre stilizált állatfigurákat fogok pingálni! És ha már a vasárnap ennyire nyugisra sikeredett, mondókákat is gyűjtöttem! Nem unatkoztam! 8)
Kedden megyek a dokinkhoz, majd én is rákérdezek, hogy ugye hozzánk tervezi a szabiját :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: de jó, hogy ilyen ügyes vagy! Biztosan szép lesz a Ti babaszobátok is. Majd tegyél fel képet, szeretnénk abban is gyönyörködni :)
Mi még nem döntöttünk véglegesen a színekről, de nálunk is felezve lesz valószínüleg a szoba. Én a nagymamák kézügyességére számítok, ha virágokat kell festeni, szerintem ők szívesen megcsinálják.

Kép
Kép
cosmopolita

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cosmopolita 2008.11.27 18:18-kor.
cosmopolita

Sziasztok!

Kriszta: Nagyon szép lett a babaszoba :wink: Csini kismama vagy :wink:

Cosmo: Te is nagyon szép kismama vagy :wink: Tényleg szépen növekedett a pocakod az elmúlt másfél-két hétben :wink:

Pepitanna: De jó, hogy te magad megtudod csinálni a babaszoba díszítését :)

Babarucik: Mi az Auchanban szoktunk venni bodykat, mert ezek még fogyóeszközök Vivinél is :D Tök jók vannak 299 :!: Ft-ért!! A legtöbb az fehér színű, és a varrása színes pl. kék, rózsaszín, narancssárga, stb., és az elején van valami aranyos minta pl. nyuszik, kenguru, autó, stb. Van olyan, amit Vivi már egy éve nyúz!!!! Nem mondom, az ilyen "öreg" már nincs valami szuper állapotban, de itthonra teljesen jó. :)
lamme

Sziasztok Lányok,

bocsi, kicsit elmaradtam, most meg épp visszaolvastalak Titeket. :)

Kriszta - remélem Apukád már lassan rendbejön. Sokat fog számítani, ha végre hazamehet. :) A gyerekszoba meg valami tündéri. :) Nagyon ügyesek vagytok. A pocid is nagyon csinos... :D

Cosmo - nyugi, ilyenkor nagyon lelkesek a babák. Nem tudom, hogy ismered-e a National Geographic filmjét, az "Élet az Anyaméhben - Ikrek" címűt. Nekem megvan (megkaptam húsvétra :D) és ha érdekel, összefuthatunk, merthogy mi is a XIII. kerületben lakunk. :D Nem utolsó sorban gyönyörű a pocid... :D

Pepitanna - gratula az erődhöz, hgoy Te fested a szobát - bennem ilyen fel sem merül. Igaz, hogy nincs gyerekszoba, de ha lenne sem... Engem elkapott a tavaszi "fáradtságnak" nevezett leütés, folyamatosan alszom, pihenek. Hálisten Pankám egy békés típus, és hagyja érvényesülni a tesót :D

Lamme - nekünk a Tesco logikusabb helyen van, és ott is vannak nagyon jó dolgok, én a 3-as vagy 7-es csomagolású rövid- és hosszúujjú body-kat szoktam venni, nagyon jó a minősége, nem megy össze, nem fordul el a dereka, és a sokadik mosás után is finom puha az anyaga. Vannak rugik is, csak féléves kor fölött pizsamának hívják, bár én sokszor azt adom rá napközben, mert szerintem nagyon praktikus, nincs kint a dereka. Sajna a lakás nem túl meleg, apja meg melegiszonyos, úgyhogy folyton lavírozok a fűtés és az aktív "szellőztetésnek" csúfolt hűtés között :D

Egyébként azért maradtam el ennyire, mert nagy újság van ám nálunk! :D (Na jó, annyira nem közvetlenül babás, de meg kell osszam Veletek.) Autómániákus lévén elég felfokozott hangulatot teremtett a lelkemben, hogy a 21 éves félroncs Mazdánkat lecseréltük egy 12 éves Ford Galaxy-ra, ami egy "családi"-nak titulált járgány, de jobban illik rá a férjem által ráragasztott "harckocsi" elnevezés. Akkora böhöm állat, hogy csak na, és minden földi jó van benne. Úgyhogy legszivesebben beleköltöznék most egy pár hétre... :D
Az apropó az volt, hogy Panka mellé jön a tesó, plusz a férjemnek van az előző házasságából egy majd 7 éves kislánya, azaz 3 teljesméretű gyerekülést kell bepasszírozni a hátsó ülésekre. Ez a mazdánál kizárt volt. Úgyhogy gondoltunk egy nagyot (mertünk ;)) és akkor már legyen jó nagy és kényelmes - beruháztunk az új családtagra. :D
Ő az:
Kép
(Ez még a hirdetés képe, de tényleg ő az :D.)
Bocsi, ha fárasztottalak Titeket, de nem bírtam ki.
Ígérem, hgoy legközelebb csak az UH-ról teszek majd fel fotót. :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Köszi Mindenkinek a babaruhás tippeket, jegyzetelek :)
A dícséreteket is köszi, aranyosak vagytok.

Pannaanya: nagyon rendi vagy!!! Köszönöm a felajánlást, de én is beszereztem már azt az ikres filmet. Tényleg nagyon édes! Nekem a sima is megvan, Élet az anyaméhben. Még mindig nem néztem meg, pedig régóta megvan. Azt mondják az részletesebb, ha bárkit érdekel, akkor szívesen adom én is (átírom).

Klassz a járgányotok!!! És nyugodtan írj, ha bármi öröm ér, együtt lelkesedünk veled! :) 3 gyerekhez kell is egy ilyen jármű!

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Pannaanya: Gratula az új "családtaghoz" :wink: Nagyon jól néz ki!! 12 éves? Én fiatalabbnak gondolnám a kép alapján :) Mi is tervezünk egy autócserét, remélem összejön. És nyugodtan írjál a babákon kívül másról is!!! Az egy dolog, hogy az a topik "fő" vonala, de hát azért más is történik velünk az életben :wink: Nekünk is közelebb van a Tesco, mint az Auchan, de nem szeretjük, ritkán megyünk, és nem mertük még bevállalni a rucijait. Ráadásul ebben a Tescoban a ruházati "osztály" kemény két pici gondola :? Meg tartok tőle, hogy be vannak csomagolva, és nem látom ténylegesen a méretet. Hiába van ráírva, hogy x hónapos gyerekre, mert biztos tapasztaltátok ti is, hogy két 56-os ruha tuti, hogy nem ugyanakkora :?

Cosmo: Én láttam mind a két filmet. Az egy gyerekes változatot pont akkor mutatták be a Spektrumon, amikor Vivivel voltam terhes, nagyon tetszett :) Mondták benne, hogy a 26. (?) héttől akár simán a fülünkkel is hallani lehet a baba szívverését, de sztetoszkóppal (fonendoszkóp?) mindenképpen. A párom eü fősulira járt két évet és hát neki van egy ilyenje, és attól a héttől naponta hallgatóztunk, de nekünk soha nem sikerült elcsípni a szívhangját :( :D Bár valószínűleg azért, mert a mellső falon tapadt a méhlepény és "hangszigetelt" :D :D

Tegnap feltöltöttünk egy csomó képet előhívásra és olyan jó volt nézegetni Niki újszülöttes fényképeit :) Róla egy csomót sikerült csinálnia a páromnak a szülőszobán és az ellátóban is :)
lamme

Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek. Látom volt időtök irogatni, mert alig győztem visszaolvasni. :D

Gratulálok a babaszobákhoz, az "új családtaghoz" akár motoros akár kézi hajtású :D és a rólatok és a pocaklakóról készült fotókhoz. Mindannyian gyönyörűek (vagytok)! :D Én még mindig csak irigykedem. "Kicsik" vagyunk még hozzátok képest, és nyagyon szívesen megtekerném egy kicsit az idő kerekét. :oops:

A csütörtöki randi után ápr. 8-ra hívott vissza a dokink a 12 hetes uh-ra és utána egy randira. Több dolgot is szerertnék kérdezni ezzel kapcsolatban, bár még arrébb van egy kicsit.
Be kell jelentkezni az U szinten előtte?
Bejöhet a párom, hogy ő is láthassa végre?
Kaphatunk képet róla?
Mit lehet ilyenkor látni? A pacánál már többet ugye?
Kb. mikor tudják majd megmondani, hogy kisfiú vagy kislány? Nem mintha nem lenne mindegy, csak nagyon kíváncsi vagyok! :oops:

Bocs, ha túl evidensek a kédrések! Előre is köszi a válaszokat!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: Én csak az uh-s kérdésid egy részére tudok válaszolni. Szerintem bemehet a párod is, legalábbis a Szabolcsban ez nem volt gond :wink: 12 hetesen már nem csak pacát fogsz látni, hanem azt a tipikus magzati formát, szóval már nagy élmény lesz :wink: A nemét leghamarabb a 16. héten tudják megmondani, de csak akkor, ha nagyon egyértelműen széttárja a lábait és a doki is elég tapasztalt. De a 18-19. héten esedékes genetikai un-n már csak a szégyenlőssége okozhat "gondot" :wink:
Nektek hogy telt a húsvét?
lamme

Bettyna: 12.heti UH-ra bemehet a Párod, az éppen ott lévő dokitól függ, hogy ad e fotót (ha nem kérsz, magától nem ad). Hogy be kell e jelentkezni, jó kérdés: mindenki mást mond. Szerintem menj fel bejelentkezés nélkül (megspórolsz 1,5 órát) és amikor hívják be a következő embert gyorsan kérdezz rá fent a másodikon. Akkor még mindig visszamehetsz a földszintre, ha kell. Barátnőm végigállta lent a sort (még sose járt ott előtte) és fent azt mondták neki, hogy nem kellett volna bejelentkezni.

Lehet, hogy ha nem lesz vizitdíj kisebb lesz a sor? Vagy ez nincs összefüggésben?

Elküldöm priviben a linket ahova az UHképeket feltöltöttem, ott van 12.heti kép is. Nekünk a 18.hétig nem nyilatkozott egy doki sem a nemükről. Barátnőmnek már korábban is megmondták, de utána a köv. UH-n meg az ellenkezőjét állította az orvos, úgyhogy ha nem egyértelmű, akkor érdemes kicsit várni. Ők most bizonytalanságban vannak a 21-22.héten.

Lamme: Nekem tegnap azt mondta a férjem, hogy Ő néha hallja a szívhangot. Az előbb rákérdeztem, akkor már azt mondta, hogy SZERINTE azt hallja :) Nekem is mellső fali a lepény - azt hiszem :oops: .

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo: De jó a párodnak, hogy hallja :) Olyan érdekes lehet!! Lehet, hogy neki "könnyebb", mint nekünk volt, mert két kicsi szivecske dobog a hasadban :wink: :) Én például nagyon kiváncsi vagyok, milyen érzés lehet "kívülről" érezni egy baba mocorgását. Még soha nem sikerült, pedig van egy két olyan barátnőm, aki szívesen megengedte volna, hogy "letapizzam" a hasát :D :oops: , de akkor nem mozogtak a babák :D :P Szóval ugye a lánykáimat éreztem, de azt belülről is, ami fantasztikus érzés, de kiváncsi vagyok, hogy milyen lehet így. :D
lamme

Lányok. Egy ismerősömnek kerestem a neten elérhető áron kismama ruhákat, és találtam egyet, ami nagyon jól hangzik. Felteszem ide a linket is, hátha érdekli valamelyikőtöket:

http://www.tothgyorgyne.hu/
lamme

Cosmo: Nem emlékszem, hogy kérdeztem-e már, vagy csak akartam, de honnan tudják, hogy melyik baba az A és melyik a B? Szóval gondolom az első alkalommal elnevezik őket, de aztán néhány hét elteltével, hogyan tudják beazonosítani őket? :)
lamme

Bettyna - UH-ra bemehet a párod. A 12. hetit a II. emeleten csinálják. Akkor kell bejelentkezni, amikor először mész a dokihoz. Azaz ha már voltál nála, akkor nem kell, ha most mész először, akkor kell. Ugyanis ilyenkor viszik fel az adataidat a kórházi rendszerbe. Utána már csak a vizitdíj miatt kell, az meg nekünk ugye nincs, ergo nem is kell menni, ha az adatok rendben vannak.
Kérj képet, de nem biztos, hogy adnak (pl. nincs papír, vagy ilyesmi).
A 12. héten anniyra látszik minden, hogy anno nekem azt is látta, hogy mozgatta az ujjait. Na én ebből semmit, de a testrészek egyértelműen megkülönböztethetőek.
A neme legkorábban a 16. héten látszik, de Panna csak a 20.-on árulta el magát egy 4Dn... Úgyhogy tessék még szépen izgulni kicsit (pont, mint mi) :D.

További kellemes pocaknövesztést, megyek adminisztráltatni a négykerekű családhordozóeszközt. :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Lamme: köszi a varrónő ötletet. Jó áron vannak rucik, majd a barátnőmnek is átküldöm.
Szerintem minden UH-n másik Babára mondják, hogy A és B :) Gondolom csak azt nézik, hogy mindkettő fejlődik e rendesen és valahogy el kell nevezni őket az adatok rögzítéséhez. Amúgy már más is kérdezte :)

Nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy a férjem a szívüket hallja, tegnap már kicsit bizonytalanabb volt :) Nekem az elején szokatlan volt, hogy mindenki a hasamat akarja tapogatni (nem kellemetlen, csak nem voltam ehhez szokva), de most már ha rúgnak és valaki mellettem van, ha szól, ha nem, rakom a kezét :D Általában nagy az öröm, ha elcsípnek egy nagy rúgást. Tegnap a nagyit rúgdalták.

Ti mikor éreztétek először, hogy milyen irányban fekszik a baba? Néha olvasom, ahogy írják a kismamák, hogy kinyomta a buksiját a baba. De én nem tudom :(

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Kriszta: szuper a babaszoba és a pocid is nagyon aranyos :)
Cosmo: Neked nem is látszik a pocakról, hogy ikrek :)) először nekem is furi volt a hastaperolás, de már én is kezdem megszokni :) mondjuk az én babám elég kis "sunyi" csak nekem, meg a férjemnek tombol általában :))
Pannaanya: szuper ez a nagyautó!!! Nekünk Megane kombink van, de most voltunk 2-n Németországban 5 napra, és alig fértünk el benne!!! Szerintem, ha 4 fős család leszünk, kell vagy egy 8 személyes kisbusz ;)

Hívtam ma a dokinkat a kenet eredménye miatt (most vettek először a terhesség alatt, a másik doki elhanyagolt...), hááát, nem túl jó: többféle gomba van bennem, a hüvelyflórát meg nem lehetett megállapítani. (érdekes, semmi tünetem nincs a folyáson kívül, de állítólag az természetes ilyenkor). Nem kommentálta, csak kérdezte, hogy mikor találkozunk. Mondtam, hogy pénteken megyek vércukorvizsgálatra. Majd akkor megbeszéljük a tennivalókat. Kicsit beparáztam, nem egy kismami vetélt már el nem kezelt hüvelygombától!! Remélem, babónak nem lesz baja!!!
vumenke

Vumenke: ne izgulj, azoknak a mamáknak biztos nem kezelték a problémáikat!!! Nem lesz semmi baj. Jó kezekben vagy :!:

Pocakom: aki ismer mindenki mondta, hogy csak a pocimra ment a "hízás", pedig nem fogom vissza magam. Mondjuk a kaja kb. annyi mint amit korábban etten (de akkor híztam is tőle) + sajnos elég sok édességet eszem, de azt most visszafogtam pár napja, mert csütörtökön én is megyek vércukorvizsgálatra. Én pénteken hívom a dokit, hogy mikor menjek legközelebb.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Köszönöm szépen az infokat. Én próbálok türelmes lenni, de olyan nehéz!!! :roll:

Cosmo, Köszi a privit, megkaptam. Mindjárt nézem is.

Lamme
Hogy telt a húsvét??? Köszi, izgi volt! Most árultuk el a nagy családnak, hogy októberben eggyel többen leszünk. Ezt hozta nekik a nyuszi. :) Hát volt nagy döbbenet, mert senki sem számított rá. Az egyik nagymamám ugrált és tapsikolt örörmében, az unokaöcsém meg totál lefagyott, utána meg végig vigyorgott, mint a vadalama. Ez volt a két szélsőséges eset, de természetesen a többiek is nagyon örültek. Leginkább az anyukám, hogy végre nem kell tovább titokban tartania, eldicsekedhet mindenkinek, hogy nagymama lesz. Ők Tatán laknak, ami elég kis város, tehát ha csak a munkahelyén egy valakinek elmondta volna, akkor hamarabb ért volna a hír a rokonsághoz, mint mi. Ezért kértük, hogy tegyenek lakatot a szájukra, hadd mondjuk el mi a gólyahírt. :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Cosmo: Én is erre gondoltam, hogy a lényeg, hogy legyen fejlődés, de azonosítani elég nehéz lenne őket. Én sem éreztem olyan egyértelműen, hogy hogyan fekszenek, amikor mégis, az már a végefelé volt. Főleg Vivinél volt egyértelmű, hogy fejjel lefelé van, mert a melleim alatt rugkapált állandóan, előtte meg pár héttel hol az egyik oldalam, hol a másik oldalam ütögette :D Nikinél még ennyire sem volt egyértelmű, ő mozgott mindenhol :D A végefelé izgultam is az uh-n, hogy nem-e fordult rossz irányba :D Illetve, most, hogy így visszagondolok, kb. középtájon volt mindkettőnél, hogy rendszeresen kidugták valamilyüket, amit én könyöknek azonosítottam be, de hogy tényleg az volt-e, az rejtély :D Szerintem nagyon sokmindentől függ, hogy az ember be tudja-e azonosítani.

Hastapi: Én utáltam, hogy kérdezés nélkül letapizták. Én mindig megkérdeztem a barátnőimet, hogy megtapizhatom-e a hasukat. Szerintem ez evidens, mert nem tapizza az ember a másikat csak úgy....

Vumenke: Terhesség alatt megváltozik a hüvelyflóra, és szinte minden kismamának előjön valami gomba. A lényeg, hogy kezelve legyen. Nekem Vivinél találtak gombát, pedig nekem sem volt semmi jel, ami utalt volna rá. Ráadásul nagyon makacs is volt, hosszú hetekig használtam hol Canesten, hol Klion kúpot (doki írta fel). Szóval ne izgulj, a doki majd ír fel valamit és minden rendben lesz :wink: Te hanyadik hétben is jársz?

Bettyna: Ez tényleg izgi húsvét lehetett :wink: Aranyos lehetett a nagymamád meg unokaöcséd :)

Én meg itt rötyögök magamban, mert Vivi ugrál, Niki pedig ezen hangosan kacag :D
lamme

Lamme: Nekem Anyós nem szokta kérdezni, hogy tapizhat e. Nagyon meglepődtem első alkalommal, azt hittem adni akar valamit, mikor elindult a keze :D :oops: Kellett pár alkalom, amíg tudatosult.

Aranyosak lehetnek a lányok, ahogy játszanak :D A Te lányaid között sincs olyan nagy különbség, jókat fognak majd huncutkodni együtt. Vivi beszél már?

Bettyna: Mi szentestén mondtuk el a nagy hírt a családnak :) de megkértük őket, hogy még 1 hétig ne adják tovább. Utána naponta kérdeztek rá, hogy most már lehet? Aranyos lehetett a nagymamád :) Unokaöcséd mennyi idős?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Most értem haza a dokinktól! Igaz, hogy 1kor találkoztunk, de útközben találtam egy babakocsiboltot, ahol másfél óráig tájékoztattak és tűrték a buta, kezdő kérdéseimet... Evvel kapcsolatban, illetve a Pierre cardin tipussal van valakinek saját tapasztalata? Segítséget kérnék.
Hát ez a MI dokink!!! Nagyon szimpi! Most volt a második alkalmam "szemügyre venni"... Barátságos, türelmes és szép a szeme 8) :lol:
Ahogy tőletek tanultam: listával mentem. Láb zsibbadása és a test bármely felületén fellépő viszketést az egyes idegek elszorításának tulajdonítja. Megnyugottam. A nagy mennyiségű előtej "ügyemere" csak annyit mondott, tűrjem. Velem ellentétben vannak olyan kismamik, akik ezt egyáltalán nem tapasztalják a 9hónap alatt. Irigylem őket, titeket, mert azért ez a jelenség, tud kellemetlen helyzeteket szülni :shock:
Bár mondtam, hogy a szabija idelye magánügy, de erre csak annyit mondott, hogy nagyon sok :!: júliusi kismamája van :lol: Csendben megjegyeztem, hogy tudom :lol: Augusztusban megy, rövid időre, ne izguljunk!
Annyira élvezem, hogy PanniCica ennyit mozog! (újabban így becézzük) Végre apának is megmutatta mit tud! Élvezem a gyarapodást és a készülődést! Nektek is hasonlókat kívánok! :)

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: megmosolyogtatott ahogy a dokiról írtál :D Amúgy szerintem fontos, hogy külsőleg is szimpatikus legyen az orvos.
Megnyugtatott, amit a szabiról írtál, akkor én már nem zaklatom ezzel a kérdéssel. Tök jó! :)

A barátnőmnek Pierre Cardin kocsija volt, most adta el. Ő azt mondta megbánta, hogy ezt választotta. Megkérdezem, hogy pontosan milyen típusa volt és mi vele a gond. Nem tudom mikor válaszol. Azt tudom, hogy 2 babahordozójuk volt, mert amit a babakocsihoz adtak, az valamiért nem volt jó az autóba.

Kép
Kép
cosmopolita

Pannaanya: megnéztem megint a fotóidat és csak most fedeztem fel a cicust a képeken. Nekem is ilyen fekete ördögfiókám volt 17 évig :D Édes ahogy nézi Pankát. Panka még nem próbálta elkapni a farkincáját? :lol:

Kép
Kép
cosmopolita

cosmopolita: Köszi, hogy ilyen gyorsan reagáltál, annak ellenére, hogy kezdeti lelkesedésem - a kocsik rejtelmeiben - kezd lelankadni... Sokat olvasgattam már ez ügyben, de nehéz dió. Hogy kell választani babakocsit :?: :roll:

Kép
Kép
pepitanna

Kép
Kép
cosmopolita

Hogy kell választani? Nem tudom, Nekem olyasmiket mondtak, hogy:
- gondoljam át hol használom leginkább (terep vagy utca)
- jó ha nagy kerekei vannak
- sokan ajánlják, hogy felfújhatóak legyenek a kerekek
- ne legyen nehéz
- praktikus a travel system (amikor a bébihordot is rátudod csatolni)
- legyen magyarországi szerviz
- lehessen váltogatni a menetirányt
- bolygósítható kerekek (bár ezt valaki pont nem szereti)
- 3kerekünél kis gyakorlat kell, mert nem annyira stabil (pl. járdánál megborulhat).
- vízszintesig dönthető legyen az első 6 hónapban vagy legyen hozzá mózes

Barátnőm ezt válaszolta a PC kocsira:
"az volt a baj hogy leesett a nagy hó, lefagyott és picik voltak a kerekei eléggé,meg a hordozóját tök szar/nehéz bekötni, ezért használtam kettőt,egyik fixen be van kötve a kocsiban másik csak hordozó. De azért nem volt olyan rossz ám csak én vagyok finnyás :o)) de vannak nála sokkal jobbak, persze sokkal drágábbak is" Sajna, a pontos típusra már nem emlékszik.
Remélem, egy picit tudtam segíteni.

Kép
Kép
cosmopolita

Nagyon köszi!!!
Ezt találtam ma:
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/pierrec?cid=52872
Elég nagyok a kerekei, ajánlották terepre (sokat lennénk Duna parton) 10kg. Klasszul rápattintható a bébihordozó (így háttal van a menetiránynak), első két kerék bolygósítható, a három kerekű egylőre nem is tetszik! Menetiránya nem változtatható, de a mózeskosár-elemet külön kell megvenni hozzá és csak(?) 175fokig dönthető... De arra is ajánlottak megoldást, hogy azt az 5fokot a vízszintesig, hogy lehet kiegyenesíteni.
Mára belefáradtam a kocsiügybe, holnap "végre" dolgozom :? Kicsit másra is figyelek :P
Még egyszer nagyon köszönöm!

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: Nekünk olyasmi kocsink van, aminek a linkjét feltetted, csak Top Rider a márkája. Én nagyon szeretem. Nem full extrás, de szerintem tök jó. Ezeket a típusokat hívják travel systemnek. De nézd meg ezt, ez ugyanilyen, viszont újszülött kortól használható, állítható a tolóirány is. Egy másik fórumos ismerősöm innen és ilyet vett és ő meg van elégedve vele:

http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=298

Örülök, hogy a doki nem a ti időtökben lesz szabin :wink:
lamme

Cosmo: babakocsiválasztásnál nálunk annyi paraméter volt, hogy fel sem tudom sorolni. Mivel XIII. kerület, legyen magasépítésű, hogy minél magasabban üljön a gyerek (benzingáz). Legyen gumikereke, akár felfújható, akár nem (díszburkolatok és általában a járdák állapota). Legyen kétirányból tolható, vagy kétirányban rátehető a felsőrész (először úgyis Te érdekled, nem a külvilág). Bolygósítható keréknek előnye-hátránya van, válasszon ki-ki kedvére.

Anno mi használtan vettünk egy Peg-Perego-t. Ez nem a mienk, mert nincs képem róla, de pont ilyen (Vateráról vadásztam :D) :
Kép
Nagyon szerettük, már egész addig, amíg le bírtam vinni (15 kg + gyerek + ruha). Akkor átkerült Anyuhoz, ahol van lift.

Most lett egy másik, ami egyrészt könnyebb, másrészt le lehet sétálni vele a lépcsőkön.
Kép
Itt már csak előre néz. De mostmár érdekli is.

Úgyhogy tökéletes babakocsi nincs (szerintem ;)), csak sokféle nagyon jó. És persze nagyon drágák. De azért fel a fejjel, meg lehet találni az optimálisat.

KépKép
KépKép
pannaanya

Jajj, dokiszabi, remélem Kistesó nem indul meg egy hónappal korábban. Szeptember 17-re vagyunk kiírva. Mert akkor megszíííívom...

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya: csak rövid időre megy a doki szabira, csak nem számolja ki annyira a baba az érkezés időpontját. Drukkolunk!!!
Babakocsit Pepitanna kérdezte :D

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Jézusom annyit írtatok, hogy alig birom visszaolvasni.

Cosmopolita - gratulálok Neked is a pocis képhez, hát tényleg nem látszik hogy ikreket vársz. :D
Ne izgulj, én se érzem, hogy mikor milyét nyomja ki, csak azt, hogy valami kidudoródik a hasamon hirtelen.

Pepitanna - ilyen ügyi vagy, hogy Te fested a mintát, én sajnos rajzolásból elég béna vagyok.

Pannaanya - gratulálok az autóhoz, nagyon szuper, mondjuk mi eleve nagyon szeretjük a Fordokat.

Vumenke - ne izgulj, tuti minden rendben lesz.

Babakocsihoz csak annyit, hogy szerencsére nekünk nem kell venni, mert a tesómék odaadták ami nekik volt. Ők Bergont vettek, és két gyerek után sincs semmi baja. Ha néha-néha én vittem valamelyik gyereket sétálni, vagy autóval nagyon szerettem. Annyi hátránya van, hogy nem lehet nagyon kicsire összecsukni, és elég sok helyet foglal el a személyautóban, de szerintem jó.

Mi tegnap megvettük a baba hordozót, először csak úgy indultunk hogy megnézegetjük milyenek vannak, de aztán megláttuk egyet, ami mind a kettönknek tetszett aztán férjem közölte, hogy akkor visszük. Olyan választottunk ami unisex, mert hát úgy még mindig nem eldöntött a neme tutira.
A Szentmihályi úton van a Bergonnak egy üzlete, ez egy lakóház pincéjében van, és van mindenük, pelenka, ágynemű, lézésfigyelő stb. és szerintem jóval olcsóbb mint a Kenguru, a Brendonról nem is beszélve.

Pár napja nagyon rosszul alszok megint, nagyon fáj a csipő csontom, ha jobb oldalamon vagyok ezért nem jó, a bal oldalra fordulók akkor meg állandóan piszkál. A bal oldalon való alvás valamiért az első perctől nem nagyon tetszik neki.

Képzeljétek el apukám ma jön haza a kórházból, majd 2-3 hét múlva kell csak visszavinni a plasztikai sebészhez. Bár még hogy lesz azt nem tudom, mert 2 hét múlva kezdenénk a nagy átalakitást itthon, és szegényt hova tesszük addig azt nem tudom. Már tesómnak próbáltam mondogatni, hogy akkor felköltöztetjük a szüleimet az emeletre hozzájuk, bár ennek annyira nem örült, de más választás nincs. Mire jön a baba készek kell hogy legyünk.

Bocsánat hogy ennyi mindennel fárasztottalak benneteket, mindenkinek szép napot, vigyázzatok a babákra. :lol:
toldikrisztina

Cosmo: köszi a szabiinfót, akkor nyugodtan alszom... Babakocsi: bocsi, szétestem, félrenéztem. :D

Kriszta: Panna csak bal oldalon hagyott aludni... Amúgy nekem az segített sokat, ha oldaltfekve a betömkörésztem a lábaim közé a takarót. Az kényelmes volt. Próbáld ki... ;)

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Kriszta: Örülök, hogy apukád hazamehet. Csak megoldódik valahogy a szüleid elhelyezése a felújítás alatt :wink: Én ismerem a Bergont, nekem nagyon tetszik. Mi ott vettük a pelenkázó feltéteket a lányoknak, ill. a kiságyat. Szerintem nagyon jó áron vannak a kiságyak és nagyon szuperek!! A babakocsijuk is nagyon jó, de ahogy írod, elég nagyok, szóval pl. bkv-zni nem nagyon lehet velük. De hogy a babának full-extrás, az tuti :wink: Engem Vivi "szivatott meg" alvásügyileg :D Eleinte csak egyoldalt tudtam vele feküdni, aztán csak a másikon, aztán pedig, ami a legrosszabb volt, hogy csak hanyatt :? Akkor kicsit paráztam is, mert ahogy oldalra fordultam, nagyon megfájdult a hasam, de szerencsére nem lett semmi gond. Amit Pannaanya ajánl, hogy a lábaid közé betömködöd a takarót, az is nagyon jó tud lenni. Bár Nikivel a végefelé hiába volt kényelmes, befájdult a hasam. Olyan furán tudnak ezek a babák "feküdni" bennünk :D :D

Cosmo: Javult a hasfájásod? Remélem már elmúlt és megnyugodtál :wink:
lamme

Csajok, ma nagyon nyűgős vagyok, rövid leszek.

Lamme: sajnos, még mindig feszül a hasam, sőt ma volt szerintem a csúcs. A mellem alatt egy sávban olyan mintha izomlázam lenne és megint szélesedtem. Ja és hajnali 2 óta korog a gyomrom folyamatosan, mindig ennem kell valamit. Már megőrülök tőle.

Krisztina, vagy aki még tudja: a két vérvétel között nem lehet enni semmit, ugye? Terheléses cukron.
Köszi a választ, holnap reggel megyek.

Örülök, hogy hazamehet Apukád!!! :)

Kép
Kép
cosmopolita

Ez nagyon durva, nem csoda, hogy szarul voltam ma. Hétfőn 99 cm volt a hasam, tegnap 100, ma meg 102. :shock: Nemsokára már majd látjátok a fotókon, hogy ikreket várok. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a pénteki UH-n hány grammosak lesznek a babák. Beletekernék egy kicsit az időbe... mondjuk úgy 100 napot :D

Kép
Kép
cosmopolita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?