Szia Márti!
Sóvágó magánrendelojében nincs ultrahang, általában a hagyományos viszgálatokat tudja ott elvégezni, amennyire én tudom. Ultrahangra a Margitba kell bemenni, de szerintem ez nem baj. Gondolom, nem nagy tragédia, ha nem kell minden vizsgálatért fizetni.
A Margit kórház terhesgondozásáról érdemes tudni, hogy nagyon jó (szerintem), mindent kiszurnek. Ha meglesz a választott orvosod, érdemes minél hamarabb bemenni a számítógépes adatfelvételre, ahol kapsz majd egy listát a vizsgálatok pontos idopontjairól. Utána már csak be kell írni a naptárba és nincs több gondod vele. (Egyébként ált. minden hatos végu héten -tehát 16,26,36- van vérvétel, és minden nyolcas végun UH.) A terhesgondozóban is és az ultrahangon is nagyon profik és általában kedvesek. Az orvosok "befektetosek", vagyis mindenért befektetnek a kórházba, de ez egy kis határozottsággal kiküszöbölheto. (Ha jót akarsz, ne a 18. heti ultrahangot akarja megnézni a párod, mert a Pálffy leharapja a fejedet.)
Sovi nagyon körültekinto, figyelmes, a poénkodása cseppet sem bántó vagy közönséges, inkább stresszoldó. Végtelenül udvarias, türelmes. Kicsit szájbarágós, mindent kétszer mond el, kétszer mond el
Lehet, hogy sok feledékeny kismamával találkozott és biztosra akar menni, hogy megjegyezzük, amit mond.
Egy hibája viszont van: orvos
Ezt úgy értem, hogy a várandósság ugyebár nem betegség, a kismamának mégis könnyen betegségtudata lehet a sok vizsgálat miatt. (Ebben neki az az álláspontja, hogy a kismamák szépirodalmat olvassanak, ne a terhességrol, komplikációkról szóló szakirodalmat)
Ebben lehet valami igaza, de szerintem mindenképpen jó, ha tájékozódsz. Legalább arról, hogy mi a normális. És különösen a lehetséges szülési módokról. Sóvágó rugalmas, én nem voltam hajlandó fekve szülni, még akkor sem, amikor a hagyományos szüloágyon vajúdtam, és o partner volt abban, hogy megvalósítsam az elképzeléseimet. (Ma még jobb elképzeléseim lennének, de sajna, nem szülök többet
)
A szülésznom is fantasztikus volt, zsákbamacska, nem fogadott. Mesterné, Ildikó a neve, halk szavú, duci, mindig felhívta a figyelmemet arra, hogy jogomban áll bármit kérni ill. megtagadni.
Alapjában véve jó tapasztalatokat szereztem a Margitban. A csecsemosökkel már nem volt ilyen rózsás a helyzet, de úgy tudom, azóta lecserélték a régi gárdát. Mintha itt a Babaneten is olvastam volna róla...
Anyagiakról inkább e-mailben írok.
Védono: Anit futólag ismerem, adott pár hasznos tanácsot, amikor a saját védononk szabin volt, de mondott olyat is, ami nem volt az igazi. Szoptatással, táplálással kapcsolatban érdemes még idoben rendes információhoz jutni, amikor megvan a baba, sokszor már csak a kapkodásra van mód. La Leche Liga csoportok, tájékoztató füzetek. Ha majd érdekel, szólhatsz, ez a vesszoparipám...
Gyermekorvos: Mi dr. Nagy Erzsébethez járunk vissza, abszolút szoptatáspárti, nem antibiotikum-mániás, homeopátiával is gyógyít.
Talán ennyi.
Üdv
Iboly