sziasztok
Brekuc: köszi az infokat előre is. Hátha kiderül valami okosság. Bár én is beszéltem már egy ügyvéd ismerőssel. Sok jóval nem kecsegtetett. Merthogy apuka akkor tud lemondani a gyerekről, ha nekem lesz valaki, aki örökbe fogadná. Addig meg ő az apja. Ha nem is iratom be az anyakönyvi kiv.ba, akkor ő beperelhet miatta, de annak az árát meg a perköltséget rámterhelhetik, úgyhogy fő, hogy ebben az országban ennyire védik az anyákat. Nyilván van olyan eset, amikor apukának is lehet igaza, én ezt elismerem, mert azért valljuk be, nőkben is vannak nagyon gáz típusok, de ezek mind-mind egyedi esetek, és azt hiszem van annyira kényes a dolog, hogy ezekkel egyenként kell(ene) foglalkozni. Amíg vér nem folyik, addig apuka azt tesz amit akar. Úgyhogy szerencsére "csak alig" vagyuk kiszolgáltatva nekik.
Tudod Brekuc, én a helyedben azt az embert be sem engedném a lakásba. Nem vagyok köteles bárkit beereszteni az otthonomba. Ha meg zargat, felhívnám a rendőrséget, hogy zaklat, zavarja a babát. Attól, hogy az apja, még nem kell neki bunkónak lenni. És azt is hallottam, hogy azért az nem gyakorlat, hogy egy ilyen picike babát elvegyenek az anyjától. Ahhoz nagyon nyomós indokot kell az apának felmutatnia, hogy anyukától elvegyék a babáját. Pláne ha még nem is fizet nektek, akkor mire veri magát?????!!!!!
Ha odamegy hozzátok, még ott kajál, sörözget, ez neked mind pénzedbe kerül, a gyerekétől veszi el ezt az összeget is. Abból vehetsz a babának egy csomag pelust, vagy akármit. De még ha a gyerekorvosnak adod, amiért rendszeresen ránéz a babára, vagy akár magadra költöd, még akkor is jobban jársz, minthogy az a féreg (már bocs) nyelje le! Az ilyen embernek egy pohár vizet nem adnék.
Bocsánat, ha túl durva voltam, de tényleg felháborító, amit némelyik pasi megenged magának. Én sajnos egy extrán eszetlen ex-élettársam mellett eléggé megkeményedtem ilyen téren. Ha kell, hajnali fél négykor kihajigálom a pasit a lakásból (volt már rá példa). Nincs az a pasi, akiért én (és persze most már a babára is gondolnom kell) bármiféle megaláztatást, vagy kényszert elviseljek. Ha valaki itt lesz velem, azért legyen, mert szeret, és ne azért, mert jön enni, vagy inni, vagy d...ni. Lehet, hogy ilyen felfogással sokáig leszek egyedül, de sajnos én is annyi rosszat éltem már át, hogy elég volt. Akkor inkább a nyugalom. És a babának úgyis erre van szüksége.
Te se nagyon kapaszkodj az ilyen pasiba. Tudom, hogy nem könnyű, meg nem két nap alatt éri el az ember azt, hogy ki tudjon állni a saját érdekei mellett, de meg kell tenni. Inkább menjél el tornázni, találkozz a barátaiddal, neki nem is kell róla tudni semmit. Ha megkérdi mit csinálsz, mond azt, hogy a dolgodat, ha azt kérdi hová mész, akkor a dolgodra. Nem kell az orrára kötni semmit. Egyszer csak rájön, hogy nem te vagy az, aki őérte kapar, hanem ő tapos érted. És akkor kell elzavarni. És a nejének is nyugodtan elmondhatod, hogy mi a véleményed a kedves uráról, meg hogy miért nem fogja otthon rendesen, meg mit képzelnek egyáltalán. Had tudja csak az a nő, hogy megkapta a főnyereményt, és ővé lehet a pasi, mert neked nem kell!
De szerintem a gyámügynél is megkérdezheted, hogy ő ugyan zaklat titeket, de minden nap hazamegy a feleségéhez, nem támogat semmivel, akkor lehet, hogy azzal is elérhetsz valamit. Bár ezt biztosan nem tudom.
Próbáld meg elhajtani a fenébe, lehet, hogy veszekedés lesz, de te vagy otthon, tehát ő menjen csak a fenébe, sőt, oda se menjen!
Nekem talán annyi szerencsém van a dologban (eddig), hogy apuka nem is jelentkezik. Remélem ezek után sem fog.
Más téma: ugye a múltkor nálad olvastam, hogy lőrinci vagy? Remélem jól emlékszem. Meg azt írtad, hogy még nem vettél babakocsit. Lőrincen a havannát nem tudom mennyire ismered, de ott a havanna 50-ben van egy lány, aki (teljesen hivatalosan) árul babaholmikat. A neten is van oldaluk:
www.babaholmiolcson.hu címen. És ott elég normális áron vannak dolgok. Én is ott vettem babakocsit, mert már elkezdtem vásárolgatni, mert mindent egyszerre se időm, se pénzem nem lesz. Garanciapapírt adnak hozzá, úgyhogy teljesen hivatalosan árulnak ott kiságytól kezdve majdnem mindent.
Amúgy félig én is lőrinci vagyok, vagyis a szüleim ott laknak, meg én is ott nőttem fel, most meg kispesten lakom. De nagyon sokat járok át lőrincre. Ha gondolod febr.15 után találkozni is tudunk. (addig adóbevallás van, és baromira el vagyok havazva melóval)
Remélem jól alakulnak a dolgok.
Meg persze mindenkinek.
sziasztok