Új privát üzeneted érkezett!

Cseriani,
mikor Enikő megszületett azt rögtön eldöntöttük hogy nem válogatjuk szét a gyerekeket nemük szerint lányokat reformátusnak fiúkat katolikusnak. Akkor még beszélgettünk róla sokat milyen vallásúnak legyen keresztelve Enikő, mert akkor az összes többi ami még születik annak lesz. Kicsit ő is nyilván a saját vallása felé húzott, meg én is a sajátom felé, a végén már ő is engedett meg én is, szóval volt ezzel gond, de a legvége az lett hogy Enikő református lett, és innentől bárhány gyerkőnk lesz mind ref. lesz. Egyházi esküvőnél nem volt gond mert ref. lelkész meg katolikus pap is összeadott minket, gyönyörű "vegyes-egyházi" szertartás volt. :) A faluban az első ilyen, és nem tudok róla hogy azóta is lett volna, úgyhogy kuriózum.
Enahma, felétek szokás?
Vendég

Áfi üdv a táborban. Én is református vagyok, párom katolikus. Evelint a katolikus pap keresztelte meg, mivel páromnak alá kellett annó írnia egy papírt, hogy a gyerekei katolikusak lesznek, mert különben a pap nem adott volna minket össze. Én szerettem volna a református imaházban az esküvőt, de azért nem lett ott mert, az a református pap aki összeadott volna, sajnos egy jó pár évvel előtte öngyilkos lett, ha élt volna akkor hozzá ragaszkodtam volna. A kedves "nyája" kergette bele. Azt a papot nagyon szerettem, gyerekkoromban ő tartotta hittant. Így maradtunk mi a katolikus templomnál, és papnál.
Vendég

Banoed, nagyon szép Zsófi, és télleg, mekkora haja van! Vigyázzatok magatokra! És, majd mesélj, ha lesz időd.
Rotavírus: erről lemaradtunk... :oops: De nagyon súlyos tüneteket tud okozni, ha mondjuk Ármin kisebb lenne és lenne közösségbe járó tesója (most lehet, hülyeséget mondtam), elképzelhető, hogy beadatnám neki. Bár nemtom, a mellékhatások... Előtte utánanéznék. Neten nem nézted, Cseriani? hanna megkapta a bárányhimlő meg az agyhártyagyulladás ellenit, most kapja ármin is ez utóbbit, ha meggyógyul - mert most beteg -, megyünk hétfőn a 2. szuriért. Rékababa, én csak azért, mert 1 éves kora után 1 szurit kap, inkább nem vártam - mi lesz, ha előbb elkapja? Na, de én már csak ilyen paramami vagyok.
Edied, gratula a pici (már nem is olyan pici) fiadhoz! Jól láttam, hogy Telkiben fogsz szülni? :D Mennyi fiú! Még jó, hogy Christellnek lánya lesz! :lol:
Moni, klassz, hogy hazajössz!
Enahma, komolyan mondom, reggel aszittem már férjed jelentkezett..
:wink: Jóvan, nem idegesítelek. Mit dolgozol? Mondjuk, az idő biztos gyorsabban megy úgy. Nehéz már ülni így a végén...
Áfi, grat a kis trónörökös keresztelőjéhez! :wink:
Na. Asszem mindent leírtam, amit akartam... Na, de majd még úgyis jövök! :twisted:
Vendég

Rékababa, jó fej vót az a katolikus pap... :shock: Mik vannak...
Vendég

rékababa a pap nem decsen lakott? Mert mikor hittanra jártam anno,a pap,aki tartotta,egyszercsak nem jött hittanra,felakasztotta magát...lehet te is erről a papról írtál??...
Vendég

emmamami mondj valamit az agyhártyagyull.elleniről légyszi-légyszi...
Vendég

Cseriani ő bátaszéki volt, a vonat elé ugrott, Ócsainak hívták. Én személy szerint nagyon szerettem, szerintem kedves, rendes ember volt. Nagyon szerette a gyerekeket és szívesn tanított is.

Az agyhártyagyulladás ellenit én is az Evelinnél egyből be akartam adatni, de akkor a védőnő és az orvos is lebeszélt róla. Azt mondták, hogy elég egy éves korába beadni. Cseriani mielőtt Eliza betölti az egy évet előtte kell a gyerekorvossal kiíratni, mert akkor még olcsób. A rotavírussal szerencsére nem találkoztunk. Az ember akkor adatja be a gyerekének a védőoltást szerintem erre, ha egyszer már megjárta. Én Rékának ezért adattam a bárányhimlőellenit. Nálunk Evelin járta meg csúnyán és én ezért is vagyok ennek a védőoltásnak a híve.
Vendég

Jesszus... Nagyon el lehetett szegény keseredve.
Hát, túl sokat nemtok mondani... :oops: Annyit tok, hogy a meningococcus C baktérium ellen véd, ami életveszélyes fertőzéseket okozhat; agyhártyagyulladást, vérmérgezést. Dokinéni javasolta anno Hannának, most ugyanígy Árminnak is; mi meg szót fogadtunk. :) Meg ez az oltóanyag nem tartalmaz se gyengített, se elölt bacikat. Aztán ennyit tudok... Olyan izé vagyok, amit a dokinéni mond, megyek utána, mint a birka, ha javasolja, már adatom is be, ha köll, ha nem... :lol: Najó, azért a bárányhimlő elleni előtt a védőnőnket is megkérdeztem, és ő is javasolta, így kapta meg Hanna. Ja, az agyhártyagyull. elleni ára 6400 Ft., vagyis ezt szorozd be kettővel, mert 1 éves kor előtt ugye kettőt kap.
Remélem, valamicskét segítettem... :wink:
Vendég

Úgy látszik, orvosa válogatja :wink: :D Szerintem, Cseriani, ha be szeretnéd adatni esetleg, kérdezd meg a véleményét a ti dokitoknak. Bár, úgyis ő irhatja csak fel, szal... :lol:
Vendég

Emma nálatok, hogyhogy ilyen drága? Rékának 3300 Ft körül volt.
Vendég

emlékszem,annak idején nekem is azt mondta a doktornő,hogy az agyhártyagyull.ellenit ha akarom,az egy éves státusznál beadja. De Kristófnál nem kértük. Ő a kull.okozta agyhártyagyull.ellenit kapta meg,meg a bárányhimlő ellenit. Te melyik agyh.gyull.ellenit adattad be?
Vendég

Nemtom, Rékababa. Ez a Meningitec C (ha jól emlékszem) nevű vakcina, és ennyi, uram tegnap váltotta ki a 2. szurit. De, ha itt lesz, rákérdezek... :roll:
Vendég

NeisVac-C vakcina nevő oltóanyagot kaptuk. Ti talán máisikat kaptatok?
Vendég

Sziasztok!
Banoed! Gyönyörű a lánykád! :lol: Daninak már kinéztük Emma Hannáját :lol: (majd Kristóffal eldöntik, hogy mi is legyen :lol: :lol: ), dehát Dominiknak is kell ám majd szép kiscsaj. Bár Cseriani Elizája is csodaszép :wink: Lesz majd kikből válogatni :lol:

Néhány kép a szülinapról - bár minőségre nem túl jók, nem tudok szépen kicsinyíteni :? , azért a lényeg remélem látszik :lol:
Kép

Kép

Kép

Ezeket apukám csinálta, nekünk nincs digitális gépünk, majd ha előhívatjuk a mi képeinket, azokon a díszítés is látszik. Tiszta lufi volt minden, meg szerpentin :lol: Vagyis nem volt, hanem még mindig olyan, nagyon tetszik a fiúkáknak :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Emma! Nekünk is azt az oltást írta fel a dokinénink, amit Rékababáéknak, és az tényleg ilyen "olcsó" 8) 11 hónapos volt Dominik mikor felírta, és 14-én megyünk tanácsadásra, akkor adja be neki. Meg az influenza ellenit is beadattam a gyerekeknek, Dani egyet kapott, Dominiknak kettő kell belőle, azt is 14-én kapja (de meg se nyikkant az előző oltásnál :D ). Tavaly nagyon betegek voltak, bár már írtam, ezért adattam be nekik. Dani megkapta a bárányhimlő ellenit is, Dominiknak is be adatom majd, csak elég drága, 7-8 ezer körül van :? Rotavírus ellen nem adatom be, írtó drága, meg amikor Dominikkal kórházban voltunk tavaly, mindenki rotavírusos volt az osztályon, csak mi nem kaptuk el, de én saját felelősségre haza is hoztam, épp ezért. Na megyek mert nagyon nyűgös ma a drágám, elaltatom gyorsan.

dadomi

rékababa Én nem is tudtam, hogy egyéves kor után csak eggyet kap. Azt mondta a háziorvos, hogy most kell beadatni én meg beadattam (nagyon jóba vagyok a gyerekorvossal aki annó még az én gyerekorvosom is volt; és tudom, ha nem muszály nem tömeti tele a gyereket gyógyszerrel) A bárányhimlő ellenit én kihagyom.
Mi is a NeisVac-C kaptuk.
Vendég

Bakker, megnéztem, az vagyon ráírva, hogy Meningitec C. Lehet ugyanaz, csak mnás gyártja és ezért ez drágább? (Dokinénink ajicsomagot kap a gyszergyártól, vagy mi? :roll: ) De valami Neisvac-ra is emlékszem, ha Á. felébredt, megnézem a kiskönyvét, bizitsen,most felcsigázódtam. Elvileg nem írhatja a drágábbat, ha ugyanaz a hatóanyag. Vagyhogy. :roll:
Vendég

Jajj, meg majd elfelejtettem: Dadomi, csodaszépek a csillagszeműid! :lol:
Vendég

Banoed gratulálok én is a kislánykához,Jó egészséget és sok sok tejcsit :D !!

Kép
Kép
josi

No, ahány anyuka annyiféle védőoltás-kombináció. Enikő bárányhimlő ellen nem kapott, jól is tettem, túlesett rajta könnyedén. Agyhártyagyulladás ellen mi is úgy csináltuk hogy 1 éves kora előtt kiváltattuk, egy éves kora után beadattuk. Így lesz Barnabásnál is. Mást meg nem kapnak, éppen elég szerencsétleneknek a kötelező oltások garmadája. :?
Rékababa,
Evelin akkor ezek szerint katolikus lett, és Réka?
Amúgy szerintem ha történelmi keresztény egyház kereszteli akkor igazán mindegy hogy katolikus, református, vagy evangélikus. :wink:
Vendég

Réka is katolikus lesz. Még nincs megkeresztelve, majd a nyárra tervezzük. Evelinnél sem siettük el, ő 2,5 éves volt mikor kereszteltük. Én csak azt nem szeretem mikor megmondják, hogy kit is kellett volna választanunk. Szerintem ez a mi dolgunk és hadd döntsem már el én és a férjem. Igazán szerintem mi a hagyomány miatt kereszteljük a gyerkőcöket, nem igazán vagyunk hívők. Ha van egyáltalán Isten akkor én nem vagyok jóban vele.
Josi már nem gyullad be a melled? Minden rendben van? Csillus jó baba?
Vendég

Rékababa,
a hagyományok tisztelete is nagyon szimpatikus tulajdonság. :)
Miért vártok olyan sokáig a keresztelővel? Olyan szép a csecsemőkeresztelés. :) Persze a nagyobbacska gyerek keresztelése is szép, csak valahogy kisbabával az igazi, nem? :)
Vendég

Biztos, hogy szép a picivel, de most nem szeretnénk a hidegben, a temploban amúgy is hideg az idő. Evelinnél nem készakarva lett ilyen későn, csak elment az idő mire észbekaptunk.
Vendég

Köszi a kérdést Rékabab,minden oké szopik szépen,bár kevés neki így pótolni kell és a Humana HA 1-et kapja. Azóta nem volt mellgyulladásom és nem is sebes.........azt hiszem....nem is mindenképpen megérte megszenvedni érte. Noémivel szerdán megyünk megint Pestre a Svábhegyre az allergiája miatt. Lányok ez nagyon elkeserítő hogy ennyi mindent ki kell hagyni az étrendjéből. Alig ehet meg valamit,a nassolni valókról már nem is beszélve. Itt nem csak a csokit és a cukrot értem hanem a kekszféléket is. Abba már beletörődött hogy csokit nem ehet,elég szar volt a Karácsony is emiatt mert mindenki hozta a finomabbnál finomabb csokikat,de mégse ehetett belőle :( .Kíváncsi vagyok tudnak-e okosabbat Pesten :shock:

Kép
Kép
josi

Keresztelővel kapcsolatba annyit hogy mi a Noémit 10 hónaposan kereszteltük és végigordította mert már nagyon álmos volt,akkor volt az alvásideje. Azt hiszem Csillát vagy a tavasszal vagy nyáron kereszteljük.És majd megint végigordítja.... :lol:

Kép
Kép
josi

Ja és Csilla nagyon jó babaeste 9-től reggel 8-ig bírja evés nélkül,de persze most hogy megkezdődött az ovi visszaállunk a félhetes kelésre....nem is nagyon tetszett neki hogy felébresztettem,de amikor cicire raktam megnyugodott és nem tiltakozott hogy nem kell :lol: így most 5x eszik 1 nap.Kicsit keveslem,de alkalmanként megeszik 150-180gr-ot.Ebből 80-100gr szopi a többi tápszer.Szerintetek?????

Kép
Kép
josi

josi Csilla akkor tényleg jó baba :D
A pótláshoz nem tudok hozzászólni,Kristófnál sem kellett,meg eddig még Elizának sem.

Írt Timi:túl vagyok rajta 2.5 órás volt a műtét a petefészkeket is ki kellett venni. Nagyon fáj a hasam és már felkeltettek!Jobban fáj,mint a császárnál a seb. Ezt ma reggel 6.18-kor írta...
Vendég

Szegény Timi :( Gyógyulj meg hamar! Kép
Vendég

Timesz drága, túl van rajta, ennél már csak jobb lesz... Majd küldök én is neki sms-t.
Josi, én se akarok nagyon beleokoskodni pótlásügyileg, mer nem értek hozzá, de sztem, ha megfelelően fejlődik Csilla, van bőven pisis (kakis) pelus, akkor ne aggódj emiatt az 5 evés miatt, dehát sztem egyébként is elég ez. Mikor Hannánál a pótlást kezdtük, kb így voltunk, mint te (és Hanna jóóó nagydarab bébi volt :lol: ). Szal, sztem ne aggódj. :wink:
Vendég

Josi,
én meg aztán pláne nem akarok belekutykurutty, de 2 melledből összesen 80-100 grammot szopik Csilla?
Vendég

Josi akkor nagyon jó baba Csillus. Ha elég neki a napi 5X evés akkor semmi baj. Szerintem szép adagokat eszik meg egyszerre. Míg jól érzi magát a babád, nem nyűgösködik addig nincs min aggódnod.
Timesznek én is nagyon szurkolok. Remélem mihamarabb felgyógyul.
Vendég

Most hogy így utánaszámolok Barna is 5x (de max. 6x) eszik naponta :D
Vendég

Akkor megnyugodtam.....mindíg csak egy mellemből eszik,este szoktam az utolsót úgy hogy mindkettőből. Próbáltam úgy is hogy mind a kettőből eszik minden alkalommal,de akkor mindíg kevesebb van következő szopira és estére meg már szinte semmi. Így is van olyan este hogy a kettőből összesen eszik 80-at. Pisi van sok,de kaki csak 2 naponta,de nincs szorulása,sőt........tegnap teljes ruhacsere volt :lol:

Kép
Kép
josi

Drága Timesz.......sok erőt,gyógyulj minnél előbb.

Kép
Kép
josi

Josi,
akinek kevés a teje annak nem szabad 1 mellből szoptatnia. Nem szabad tartalékolni sem a következő szoptatásra, mert ezzel (és a pótlással) épp azt éred el hogy még és még kevesebb legyen a tejed. A tejtermelést a gyakori szoptatás serkenti, ha gyakrabban ürülnek a mellek, 1-2 napon belül nő a tejtermelés mennyisége. Ha rápótolsz, nyilván később éhezik meg a baba mert a tápszer nehezebben emészthető, ritkábban ürülnek a melleid, így kevesebbet is termelnek, ráadásul mindig csak 1 melled ürül (ami nem volna baj ha volna elég tejed, de ugye nincs) és így egyre fogyni fog a tej, egyre több tápszer kell amitől méginkább fogy a tej...
Vendég

Teljes mértékben egyetértek Áfival!!!
Elizám is 5-ször eszik egy nap,plusz még éjjel,amikor felébred-ha felébred :lol:
Eliza(de annak idején Kristóf is)mindkét mellemből eszik,szinte egy hós kora óta...
Nekünk ez jött be...
Vendég

Írtam délelőtt, oszt elszállt. :evil:
Naszal.
Timesszel váltottunk sms-t, már elviselhetőbbek a fájdalmai, és nagyon reméli, hogy utókezelésre sem lesz szükség. Mindenkit puszil!
Timesz, nagyon várunk vissza! További gigamegadrukkok neked!
Josi, én is egyetértek Áfival és Cserianival, a tejtermelést valóban minél gyakoribb szoptatással lehet serkenteni - ideális és normális esetben.
Enahma, egyben vagytok még? Hogy vagy?
Vendég

Szóval egyöntetűen mindenki azt javasolja,hogy mindíg mind a kettőből egyen a baba........most is hallgatok rátok,mert a múltkor is igazatok lett(mellgyulladás).

Kép
Kép
josi

Áfi, Cseriani,a ti babáitok mennyit esznek?

Kép
Kép
josi

Josi, nekünk mindig igazunk van! :wink: :lol:
Vendég

Timesznek gyors gyógyulást!!!

Josi!
Fogadj szót a csajoknak! :lol: :lol: Azzal, hogy tartalékolsz, és estére akarod hagyni a több tejet, csak csökkented a mennyiséget. Azt mondják az okosok, hogy estére lehet, hogy kevesebb a tej, de laktatóbb. Szoptass mindig két mellből. Dominiknál is volt, hogy kellett neki mind a kettőből, aztán megint csak egyből evett, mert annyi tej lett :lol: Meg próbáld meg a homeós tejserkentőt, nekem bevált, meg a barátnőmnek is, Urtica Urens 5 CH, így kérd a gyógyszertárban. Meg igyál sok folyadékot, de azért túlzásba sem szabad esni, a túl sok folyadék sem jó. Meg egyél te is tartalmas, laktató kajákat, ne félj nem fogsz tőle meghízni. Én szinte zabáltam az első időkben, meg amikor úgy éreztem, hogy kevesebb a tejem, aztán most Dominikkal együtt vastag ruhában megmértem magunkat, 65 kg-t mutatott a mérleg, úgy hogy kezemben volt a gyerek, abból 10 kg Domi (hivatalosan digitális mérlegen mértük tanácsadáson!), ruha is volt rajtunk rendesen, meg anyósom szerint plusz 2 kg-t csal a mérleg. Lehet számolni mennyi is vagyok :lol:
Szóval egyél-igyál, pihenj sokat :wink: , szedjél homeós bogyót, szoptass mindkét mellből, és lesz dögivel tej, mással meg egyenlőre ne foglalkozz :lol: :lol: :lol:

dadomi

Nagyfiam romantikus kedvében van :oops: , elindította a Rómeó és Júlia dvd-t, egy szót nem ért belőle, mert a francia változat van meg belőle, de imádja :lol: :lol:

dadomi

Josi! Még annyit, hogy ha rá tudsz szánni 2 napot, akkor bújjatok be Csillával az ágyba, és szoptasd meg, amint kéri, ha félóránként, akkor félóránként. Semmi mással ne foglalkozz, legalább napközben, amíg ketten vagytok otthon. Vagy ha van segítséged, akkor kérd meg, hogy a nagylányod "rendezze" két napig. Csak annyi időre kelj fel, amíg el kell intézni a halaszthatatlan dolgokat (wc, kaja, pia :lol: ). Így tuti pihensz te is, Csilla meg bizti élvezni fogja a dolgot. A tej nem raktározódik, hanem folyamatosan termelődik, szopi alatt is. Figyeld meg alaposan, én éreztem a nagyobb tejbelövvelléseket, nekem olyan bizsergő, feszítő érzés volt, most már annyira nem érzem, de kicsi fiam nagyokat kortyol, úgyhogy biztos van még tej :lol: , meg mindig tiszta tej a szája :lol: :lol:
És próbáld meg a tápszert fokozatosan csökkenteni, vagy esetleg próbáld ki, hogy kihagyod, és inkább a gyakori szopit választod. Fárasztó de megéri.

dadomi

josi én nem mérem,nincs mérlegünk.
Eliza eleinte nagyon sokat hízott,3-4 hetente a kiló simán megvolt. Most legutóbb 4 hét alatt hízott 350g-t,ami kicsit kevés,viszont nőtt 4 cm-t,ami meg sok :D
De mondjuk elég érdekesen nézne ki,ha minden hónapban 1 kg-t hízna :)
3670 g-mal született,3630 g-volt,mikor hazajöttünk,és 3 hósan 5920 g,ami sztem tök jó. Meg a doki meg egy táblázat szerint is...
Vendég

dadomival is tökéletesen egyetlrtek,viszont,ha hajlamos vagy a hízásra,mint én,akkor azért ne falj egész nap :)
Vendég

Josi,
nem tudom mennyiket eszik Barna, szerintem a méregetés egyenes út a tápszerhez, így mi nagyívben kerüljük a mérlegeket. Havonta egyszer méri a védőnő, annyi épp elég. Így nem stresszelek hogy épp akkor mennyit, mért annyit, és mennyit kellett volna...
Javaslom neked is hogy amíg normálisan fejlődik, gyarapszik a gyerek és vannak alaposan pisis pelusai naponta többször (a kakis nem mérvadó, kakilhat 2-3naponta is nyugodtan, vagy napi 2-3x is), addig te is tedd a szekrény mélyére a mérleget. :)
Vendég

Kristófnál két hétig volt itt a mérleg. Ő nagyon keveseket evett,viszont rendszeresen 2.5 óránként,éjjel is. Ha keveset evett,próbáltam a szájába tuszkolni,és meggyőzni őt arról,hogy még éhes. De ő csak vigyorgott rám. Két hetes korában Zoli visszavitte a mérleget,elegünk lett. Fejlődött szépen...
Szerintem hülyeség az,hogy egy gyereknek mennyit kell enni..ilyen nincs. Kristóf 80-100-akat evett 2 hetesen,és elég volt neki. Eliza már a kórházban a 3.napon 110-et evett. Kristóf most sem eszik sokat,viszont 106 cm és 16 kiló 3 éves létére. És egyáltalán nem beteges. Neki ennyi elég. Tehát,szerintem ne mondjon senki olyant,hogy egy gyereknek mennyit kell ennie...
Vendég

Cseriani,
egyetértek :wink:
Még Enikő lányom volt csecsemő mikoris (az akkori pesti) védőnőnk és gyerekorvosunk meggyőztek hogy kölcsönözzek (tőlük!) csecsemőmérleget. Sőt arról is meggyőztek, hogy nem eszik eleget a kerekfejű hurkáscombú gyerekem. Én szerencsétlen meg el is hittem, pedig tejadó anya voltam, dőlt belőlem a tej. De hát nincs mese, éhezik a hurkás gyerek, pótolni kell. Lefejt anyatejet töltögettem szopás után a lányomba, merthát szegénykém... no ez egyszer volt így, ugyanis úgy hányta ki sugárba a teljes mennyiséget hogy öröm volt nézni. Nna, akkor saját szememmel láttam hogy nem evett keveset, mutasson bármit a mérleg. :twisted: Sosetöbbet nem látott cumisüveget a gyerek, és a mérleg is köszönettel vissza lett adva. :D
Vendég

Tominál volt mérlegem, szinte megszállottan mértem, mennyit evett. Most nincs, nyugodtab is vagyok. Azért olyan szinten izgat a dolog, hogy ha már van mérlegem, szerintem minden héten egyszer le fogom mérni, gyarapodik-e a súlya. A védőnő ma mondta, hogy kéthetes korára születési súly, aztán hetente 15 dkg az átlag. Hát, nekem elég optimista számoknak tűnnek, de majd meglátom.
Nekem egyelőre egy mellből eszik Zsófi, azt hiszem, csak pár hét múlva térek rá a kétmelles etetésre, addig is mindig egy keveset lefejek abból a mellből, amiből nem szopott. Nekem így Tamásnál is bevált.
Már nem emlékszem, kitől indult ez a téma (szoptatás), de üzenem neki: a legfontosabb a nyugalom és a türelem, és akkor minden menni fog...

Kép
Kép
banoed

Még mindig egyben... sőt, az NST alapján ez még egy darabig így is marad. :) A gyerek rengeteget mozog, kitűnő a szívhangja, és már lassan én is valószínűtlennek tartom, hogy valaha megszülessen. :lol:

Dolgozni: hát, most éppen egy házi könyvelőprogramot szerkesztgetek, mert ez nagyon leköt, jobban, mint a fordítás, ami pedig sürgősebb lenne, de egyszerűen nem megy. :S

Vallás: én is református vagyok, sőt, "hivatásos", de még nem adtam össze vegyes házaspárt (jellemző a falura, hogy az elmúlt hét évben nem volt hét esküvő). Kifogásom nem lenne ellene, de ezt eddig nem kellett ezt bebizonyítanom. Gyereket viszont már kereszteltem úgy, hogy anya katolikus volt, apa pedig vallástalan, és tudom, hogy az anya katolikusnak akarja nevelni a gyereket - az ottani plébános azonban visszautasította a keresztelőt apu vallástalansága miatt. :lol:

A gyerekoltás témába egyelőre nem tudok beleszólni, nyilván majd magamnak is döntenem kell, amikor odáig fajulunk - egyelőre bentmaradni szándékozó - gyermekemmel.

Szegény Timesz... remélem, azért nem annyira súlyos az állapota, és teljesen fel fog épülni.

Kép

Kép
enahma

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?