Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Cas! Bocs, ha túlreagáltam az írásodat. Kép

Meglepibaba! Nekem az Antoine, (illetve az Antoán Kép) egyáltalán nem hangzik idegenül, mert volt egy barátom, akinek ez volt a beceneve. Kép Teljesen "mezei" magyar név becézéseként. Viszont a Maxime-ról egy mulatóhely jut eszembe.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Móni
Én személy szerint nagyon köszönöm a kis beszámolót! Nagyon megnyugtató! Kép

Meglepibaba
Öszintén nem tudom ki vagy. Emlékszem, hogy valaki mondta, hogy a férje francia, de nem volt időm visszanézni ki is az. Most már szinte biztos vagyok - a mai levél után.
Tegnap volt egy lány a tornán és már kezdtem azt hinni, hogy Te vagy, de nem. Kép Viszont ő is ott volt az előadáson, azért volt valamennyire ismerős...
Vérnyomásod nem semmi... Nem akarsz állandóan elaludni? Kép
Maxime nekem is tetszik! Kép

Cas
Védőnő: már 3-szor voltam és csak a helyettessel találkoztam, aki nagyon szimpi volt. Tudomásom szerint összesen 4-szer kell menni... Ezért várok még! Ja igen, ott hallottam először a szívhangját, de a mozgását is élvezem, azért pedig nem kell oda elmenni.

Gombóc
Nagyon édik, bár tényleg a piciből nem sok látszik!

Vérnyomásom: tegnap 114, 115, 113 volt. Ma reggel 125, mondjuk kicsit tovább lustálkodtam, mint szabadott volna... De ezek a számok megnyugtatnak, nem közelít a 150-hez!

Nikcsi 26+1
nikcsi

Meglepibaba
A gyógyteát (főleg ilyen célzattal) tényleg megértem, egyébként az ánizs és az édeskömény tényleg elég gyomornyugtató hatású (anyu kutyult nekem gyógyteakeveréket még az első hónapokra émelygés ellen, és ha nem is tett csodát azért sokat segített). De akkor is legfeljebb üresen (citrom-cukor nélkül).
Maxime: mulatóhely? Az se rossz! Kép (Bár én csak egy Marxim nevű helyről tudok, és az eszembe se jutott...)
Persze az egész névválasztásnál az ember igyekszik kivédeni a "szerencsétlen" neveket. A férjem agya durrant el, amikor minden általa választott névre csuklóból gyártottam egy szójátékot, hogy minek fogják majd csúfolni szegény gyereket. Kép

Cory
Ha olvasod a topicot, esetleg tedd hozzá Te is a véleményed az itatáshoz légyszi. Nekem egyszer meséltél vmit, amit olvastál (no meg azért a két szopis gyerkőcöd is ad némi alapot Kép), de nem emlékszem rá pontosan, hogy mi volt, hülyeséget meg nem akarok írni. Plusz egy véleménnyel csak gazdagabbak lehetünk. Köszi!

Nikcsi
Te is oda a Péter-Pál templom mellé jársz az Árpád hídnál lévő rendelésre? Mert eddig én is csak a helyettesnél voltam, aztán múlt héten rámcsörgött a visszatért igazi, hogy felugrana, ha nem zavar (mert úgyis erre van dolga, itt a házban rengeteg a kisbabás anyuka). Felugrott, beszélgettünk egy negyed órát (nagyon normális volt) aztán le is lépett. Januárban vár, ad egy listát, mit érdemes majd vásárolni a babának (illetve ad egy listát, és elmondja, hogy mit érdemes róla beszerezni, mi jó, és mi az ami teljesen felesleges).
A mocorgás pedig tényleg jó! Kép Bár nem bánnám, ha nem hajnalban kezdené (ma is hajnali 5-től viháncolt, amit az elején még mosolyogva fogadtam, meg cirógákkal, de amikor még egy óra múlva se hagyott aludni, és egyre hullább voltam, akkor már egy kicsit fárasztó volt)...
Vettél végül vérnyomásmérőt? Milyen árban volt?

BMárti
Minden oké! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

SZiasztok!

Itatás: én úgy tudom, hogy a sárgaságért felelős billirubin nem a vizelettel, hanem a széklettel ürül, szóval ezügyben felesleges a teáztatás. Első napokban még nagyon-nagyon pici a babák gyomra, pont akkora, hogy az a kevés előtej pont elég nekik (ezt én sosem próbáltam, mert az elsőnél még nem tudtam, a második meg intenzíven volt az első napokban). Későbbiekben viszont már teljesen felesleges a teáztatás, sőt. A tea lemossa az emésztőrendszert bevonó védőréteget, ami ellenállóbbá teszi a piciket a mindenféle bacik ellen, és két hét kizárólagos anyatejes táplálással jön csak vissza.
Szomjúság: a tej először ürülő része hígabb, szomjoltóbb, a hátsó része, a zsírosabb, táplálóbb. Ha a baba szomjas, és az ember mellre teszi, akkor 2-3 korty után elengedi, és elégedett Kép
Az igény szerint szoptatott babáknak (igény szerint azt jelenti, hogy mindig mellre kerül, ha kéri, legyen akár ez fél órával az előző szopi után) nincs szükségük plusz folyadékra.
Azt, hogy elég-e a tej, elég jól mutatja a pisis és kakis pelusok száma. (ha 4-5-ször pisil egy nap és egy nap egyszer kakil (ez az első 6 hétre vonatkozik)), akkor tutira elég a tej, hiszen csak az tud kijönni, ami be is ment.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Az persze kimaradt, hogy azt tudni kell rólam, hogy mindkét fiam 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott, és mindkettő szopizik mai napig.

Persze itatással kapcsolatban is kihagytam valamit. Én azt gondolom, hogyha egy gyerek szomjas, akkor megissza az üres vizet is. A cukros löttyöket meg persze, hogy megissza, hiszen édesek. Viszont megtöltik a gyomrukat ezzel teljesen feleslegesen.
A cukros víz, meg igenis befolyásolja a későbbi szopit, mert valószínűleg cumisüvegből adják a babáknak, amitől cumizavarosak lehetnek. Nem feltétlenül lesznek azok, de én végigcsináltam Zsomával (ő a kisebbik) a cumizavart, és senkinek sem kívánom Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok,
állat mennyit írtatok!

Bmárti és Cas,
légyszi ne vesszetek össze (ez hány sz?), mert én dobtam fel a témát, mivel a politikusok frázisaik nem elegendőek ahhoz hogy felelősen döntsek. Egyébként nálam az a végeredmény, hogy a "nép" nem igazán jól informált ahhoz, hogy szavazzon és az egész szavazás csak arra jó, hogy ki privatizáljon, mivel az aki privatizál, az tuti hogy jól jár anyagilag. Ja és mellesleg a felelősséget hárítják, mert a szavazás után lehet azt mondani, hogy hát a nép akarta.

Teáztatás: annak idején azt mondták, hogy a nyári babáknál kell folyadékot pótólni, nehogy kiszáradjanak. Ahhoz meg elég a forralt víz. Meglepibaba, őszintén gratulálok, hogy rájöttél erre magadtól is. De most tényleg, örülök, hogy gondolkodsz! A cukor ahhoz kell(?), hogy boldogsághormonok szabaduljanak fel a bébikben az anyjuk nélkül és ne bömböljenek, mert az zavarja a csecsemősöket... Na meg, hogy ne fogyjanak túl sokat az elbocsátásig...

Cumisüveg: abszolút támogatom azt a véleményt, hogy érdemes bevinni picilukú cumisüveget.
1. ha abban gyüjtitek a tejet, akkor a csecsemősök hajlandóak abban adni a pótlást, mert ez kényelmes nekik is. Ha még partizánkodik is egyik-másik csecsemős a teával, akkor is megéri, mert:
2. volt egy anyuka, akinek a babája a benti bocicumit kapta és ellustult a gyerek a nagy lyuk miatt és nem volt hajlandó szopni. Anyuka vért izzadt és egy hónaposan el is apadt a teje.
3. a bocicumi latex anyagú és nem szilikonos. A latex (igazi gumi, kb 1968-ból) allergiát is okozhat. - Jó kis kezdés lenne!

Szoptatás: igenis fontos a babát rendszeresen mellre tenni, mert a tejtermelés a kereslet - kínálat összefüggés szerint alakul. Minél nagyobb a kereslet (sokat szopik a baba), annál több lesz a tejed. Tudom ez nagyon durva és fárasztó, de megéri!!!
A fiam 2 óránként szopott 1 órán keresztül, már zombi voltam a fáradságtól, de egy mellemben 250 ml volt, vagyis kb 3 hetesen 3 óránként fél liter tejet termeltem! Hármasikerim lehettek volna. Vilmos volt hogy hetente 40 dkg-t hízott. (Az átlag 15-20 dgk, de 10 dkg se rossz.)
A felesleget lefejtem és lefagyasztottam. (Fél évesen más sem volt a mélyhűtőnkben mint anyatej. Borult kifelé ha kinyitottuk az ajtót.) Az anyatejes táplálásnak köszönhetően soha egy pillanatig nem volt beteg a szoptatás alatt.
Soroljam még a további előnyöket?
Az anyatej mindig olyan hőmérsékletű amilyennek lennie kell, steril, nem romlik meg (a melledben), nem kell főzicskézni, imádja a gyerek, lelkiekben a maximumot adja és kozmikus energiát is ad (spirituális felfogásúaknak mondtam).
Tehát: már a kórházban mindent el kell követni, hogy a gyerek ne pótszereket kapjon, ha van egy ilyen tuti cucc mint az anyatej.
Persze tudom, hogy az állandó szoptatás iszonyú kötöttség is, de megéri.

Tejtermelés elősegítő tea:
eleinte Lactoherb nevezetű teát ittam. Na attól ordított a fiam. Utána áttértem a Milupa granulátum teájára. Sokkal finomabb, de piszkosul drága. 3 éve a Corában volt a legolcsóbb, 719,-Ft. Ma délután megyek vásárolni, megnézem, hogy most mennyi.
Egyébként szerintem aza fontos, hogy sokat igyatok! Napi 3-4 litert simán. Hogy tudnánk folyadékot termelni, ha nem iszunk?

Úristen, hogy dörög!

Philissa,
én tegnap voltam AFP-n és 16+1 voltam. Betöltött 16 hetesnek kell lenni, vagyis a 17. hétben jó.

Meglepibaba,
még Max-nak is lehet hívni, az más nyelvterületen is érthető. Hogy ejtik a Rémy-t? (Szerintem az se rossz.)
Ja, tegnap voltam a C&A-ban és vettem egy gatyót. Az összes kisméret le volt fosztva! (nem te voltál?) Egy 36-ost találtam ami jó volt, de az is olyan hosszú, hogy a majdnem 2 méteres férjemre lett volna jó. (Elvittem levágatni a szárát.)

Úristen jégeső!

Laga 16+2
laga

Ja és még valami:
szerintem a kórházban eltöltött napokat arra érdemes használni, hogy megtanuljon az anya szoptatni és fejni. 3 éve volt egy kimondottan szoptatós nővér (talán Melinda volt a neve), egy tündéri kis nő. Mindenkinek segített és hasznos tanácsokat adott. Szinte üldöztük!
Mellberepedésre van egy csodakenőcs. Nem emlékszem a nevére, a szülésfelkészítőn ajánlották. Világos kék színű, csak arra emlékszem. Kb 800,-Ft volt, de bőven elég 2 gyerekre is, olyan kevés kell belőle. Cory, Mucus, Bmárti , nem emlékeztek a nevére?

Laga
laga

Már megint kihagytam valamit:
nálunk nem volt elég napi 5 pelus, de az én fiam egy zabagép volt. Viszont ha rooming-ba mentek, akkor ott csak 5-öt adnak naponta, tehát a többit nektek kell bevinni + popsikenőcsöt és törlőt! Ha elfelejtitek, akkor a földszinten a gyógyszertárban meg lehet venni dupla áron.
Legalábbis 3 éve így volt. Később szülők, ez nálatok is így volt?

Laga ( na mostmár eldugulok)
laga

Laga: Garmastan Kép Én először nagyon megijedtem a színétől Kép
Én nagyon teáztatás ellenes vagyok, szóval, ha lehet, kerüljétek el, ha a kórházban ez lehetetlen, akkor tényleg vigyetek valami jó cumisüvege, cumival. Pl az avent nagyon jó, eléggé hasonlít a cumija a női mellre.

Az én nagyfiam 3 óránként 1,5 órán át szopizott. A kórházban mértem utoljára, és egy mellből, fél óra alatt 20g-ot szopott, majd újabb fél óra alatt, ugyanabból a mellből újabb 20g-ot. Szóval nem igaz, hogy 20 perc után csak nyammog rajta, bár elég sok "szakember" (védőnő, gyerekorvos) ezt mondja. Sajnos nem nagyon képzik tovább magukat szoptatás ügyben.

cory

cory
Budapest

Cory
Köszi a hozzászólást! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Laga,
popsikenocsot adnak, popsitorlot erdemes vinni (ill. adnak nagy dobozban termekmintakat, abbol erdemes kiszedni a popsitorlot es akkor nem kell bevinni)

LAga, Cory,
Teaztatas: igy ket gyerek utan en mar nem vagyok ilyen kategorikus. Kép
Szerintem ez az egesz teaztatas kicsit tul van lihegve es elegge gyerekfuggo. Termeszetesen az a legjobb, ha semmit nem kap a gyerek az anyamellen kivul, de azert lassuk mar be, hogy nem minden gyerek egyforma. Kép
CSak az en ket gyerekemet peldaul veve: az elsonel az osszes ilyen "elvet" be akartam tartani, aztan a gyerek majdnem az intenzivre kerult, es vegul a korhazban az utolso ket napon tapszerezni kellett (2-3 orankent szopiztattam egy-masfel orat - most mar tudjuk, hipotonias volt az arcizma Kép).
A masodik gyerek meg mar a 3. napon ugy orditott 6(!) oras nonstop szopi utan, hogy vegso elkeseredesemben nyultam a teahoz, meghozza korhazi bocicumival, es a gyerek fel decit bevagott belole majd elhallgatott. Kép
Szoval szvsz a legfontosabb az osztoneidre hallgatni es tanacsot kerni mindenkitol, akitol csak tudsz, aztan eldonteni, Nektek mi a legjobb! KépKépKép

A korhazban NEM hajlandoak a sajat cumisuvegegedbol a lefejt tejet odaadni a gyereknek ejszaka, barmit is csinalsz, attoltik korhazi cumisuvegbe es abbol adjak oda. Azt mondtak, ANTSZ eloiras. Nekem ez volt a tapasztalatom.

Gombóc
gombóc

Gombóc,
akkor ez változás a 3 évvel ezelôtti állapothoz képest, mármint hogy nem engedik a saját üvegbôl. Egyébként annak idején volt fertôtlenítô is ezért engedték.
Mi az hogy hipotoniás?

Megnéztem a Corában a tejelválasztást elôsegítô teát. Milusan a neve (Milupa termék) és egy kék teteju˝ hengeres dobozban van a tejpépek mellett bokamagasságban. Az ára 765,-Ft, ami hihetetlenül kedvezô pl a gyógyszertárhoz képest.

Cory,
kösz a kenôcs nevét. (Hiába, te már kétszer csináltad.)

Valaki említette a kismama harisnyát. A Bogdáni úton a Harisnyagyár mintaboltjában kb 150 és 200 ft között van. Az a lényeg benne, hogy a nadrág részében van egy V alakú betoldás, ami a pocakra kerül. Azt mondta az eladó, hogy ha ezt a részt hátrafordítjuk, akkor azoknak is jó, akiknek nagy a hátsójuk. Szóval ennyi a nagy tudomány. -ezért kár ezreket fizetni.

Mi az hogy szvsz?

Laga
laga

Laga
A kismama harisnya, amit vettem, olyan gombolhatós-gumis derekú, nemcsak egy plusz toldás van benne. Így nagyon kényelmes, és lehet állítani a megfelelő pocakméretre. Persze ettől még nem ér ezreket... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Lányok, tudtok nekem segíteni??? Pár hét múlva fogok szülni, de még mindig nem tudtam eldönteni, hogy a rooming-in-be, vagy a normál szobába menjek. Már sok előnyt is meg hátrányt is hallottam, de azért jó lenne a ti véleményeteket is hallani. Attól félek, hogy a roomi-ba esetleg nem foglalkoznak velem annyit, és mi van ha nem tudok szoptatni. Ő az első babám lesz, és nem szeretnék ártani neki. Viszont azt sem szeretném, ha folyton teával tömjék esetleg, és aztán meg azért nem szopizik. Nektek milyen tapasztalatotok volt eddig?
Ja, és szerintetek több gyógyi teát együtt lehet inni? Nem szeretnék begyogyizni tőlük, és a picúrnak sem szeretnék ártani velük.

Köszi a segítségeteket!

Zsófi
mzsx

Nem tudom ki kérdezte, de be lehet jelenteni bt-t is a Visegrádi utcába.
Cím: Visegrádi u. 25. , a Balzac u. sarkánál, lenn a pincében.
Nyitva tartás: H-P: 9-19, Szo-Vas: 10-18
Tel: 340-2392

Mzsx,
amikor én szültem nem volt hely a roomi-ban, csak két nap múlva. De én annyi vért vesztettem, hogy nem tudtam felállni, mert azonnal elájultam. Gyakorlatilag nem tudtam volna ellátni a gyerekem, csak kb 36 óra múlva. De ez csak szülés után derült ki... Mit is tanácsolhatnék?

Laga
laga

Laga

Köszönöm, igyekszem... ;)
Esküszöm, hogy nem én fosztottam ki a C&A-t, még nem jutottam el odáig.

Nikcsi

A párom szerencsétlenkedett a jelenlévők listájával és a tolladdal. Kép

Pelenka-kérdés: az első napokban milyen pelenkát kell használni? Newborn-t vagy minit? Minden weblap mást javasol...
meglepibaba

Sziasztok,
Mzsx,
Tulajdonképpen én a roomingos szobát ajánlanám. Egyrészt mert sokat lehet tanulni a többedik szülő anyukáktól, tisztábatétel, szoptatás stb. ügyben. Papírforma szerint én pl. egy nappal szülök hamarabb, mint te. Ha egyszerre szülnénk, én tuti segítenék neked. Meg a szopi szempontjából is sokkal jobb, ha nem három óránként szoptatsz, hanem ahogy gyerkőcöd kívánja. Én legalábbis sosem tartottam magam ehhez a modelhez. Nem tapasztaltam, hogy kevesebbet foglalkoztak volna velem a roomingban, pedig első nap nem volt hely, hanem
csak a rendes szobában. Tulképp azért az első napon jólesett egy kis pihi, mert harmadik gyerek ellenére egy teljes napot vajúdtam, reggel kilenckor kezdődtek a fájásaim, de csak éjjel 11-kor szültem.
Meg szerintem ha nem bírod vmi. okból a roomingot biztos kérheted, hogy helyezzenek át.
Meglepibaba,
Én kezdetben a newborn-t használtam, két maxi csomaggal, utána pedig a minit. De tulképp nagy különbséget nem tapasztaltam. Sőt jelenleg egy sokkal olcsóbb pelust használok, noname, de légáteresztős, és ugyanolyan jól bírja, mint a multik pelusai. Tán ugyanarról a gépről kerül le, csak nem csomagolják csicsásan.... Árban pedig a fele, s ez 1,5-2 év alatt nem mindegy.
Na sok puszi,
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok,
Sokat gondolkodtam hozzászóljak-e a teáztatás témához. Biztos nem leszek nagyon népszerű. Az a véleményem, hogy minden gyerek és helyzet más és más, nincs két egyforma eset. Elvek és ellen érvek mindig akadnak. Szerintem nagyon sok igazság van abban amit Gombóc leírt. A kórházban a csecsemősök - legalábbis az én tapasztalataim szerint-messzemenőkig figyelembevették ahol lehetett a kérésemet és mindig mindenben nagyon kézsségesen álltak az anyukák problémáinak megoldásához. Alap esetben sem lehet összehasonlítani eseteket mert a tejelválasztás megindulása más egy normál és más egy császáros anyukánál. Általában a császárosoknál később indul meg, nekem pl. igaából a 3. napon volt tejbelövellésem. Nem vagyok gyerekorvos csak egy totál laikus anyuka, de teljesen világos volt számomra, hogy egy 3 napig folyadékot nem kapott baba eljuthat a kiszáradás határához ha nem kap a 3 nap alatt vmilyen formában folyadékot és mivel az anyukának még nincs teje nyilván teát fog kapni. Gondolom egyetlen egy anyuka sem szokott 3 napon keresztül szomjazni, miért akarná egy anya azt, hogy a gyereke 3 napig folyadék nélkül legyen, arról nem is beszélve, hogy folyadék nélkül ezek a kis apróságok besárgulhatnak.

Mikor megszületett a kislányom -korábban nekem is szinte már világmegváltó elveim voltak a gyereknevelésről és a gyermekgondozásról- egyetlen egy cél lebegett csak előttem és lebeg a mai napig: mindent úgy teszek, hogy azzal a gyermekemnek még véletlenül se ártsak és mindent megteszek azért, hogy neki jó/és jobb legyen.
És amikor kiderült, hogy sajnos nem lesz elég a tejem, akkor nem mondom, hogy könnyű volt lelkileg, de tápszert kapott mert csak így tudtam azt biztosítani, hogy a testi és lelki fejlődése is egyensúlyban legyen és szépen gyarapodjon.

A kórházi körülményekről: napi 5 db pelust biztosítanak (ez auguszusi adat), popsi törlőt célszerű vinni, a köldök csonk ápolását megmutatják és minden ehhez szükséges hintőport, alkoholt a kórház biztosítja.

A lefejt tejet valóban kórházi cumisüvegben adják a babáknak oda, de mindig odaadják kérés nélkül a baba nevére megcímkézett és a hütőbe betett lefejt tejet. A címkézésnél fel kell tüntetni a fejés pontos idejét, mert a lefejt anyatej hütőben is csak meghatározott ideig tárolható. Amúgy lehet saját cumis üveget is használni, de ezt Ti használjátok. Az első használat előtt és mindegyik után sterilizálni kell. Az osztályon elhelyezett sterilizálós folyadékba kell a megadott időre betenni.
Fejés: a kórházban nagyon jók a fejőgépek. Medela elektromos mellszívók vannak a hozzávaló szettet külön kérésre a kórház sterilizálva biztosítja. A fejésben a csecsemős növérek és az osztályos szülésznők is mindenkinek segítenek.
Ruha: a babák a kórházi cuccokat használják, ruhát csak hazahozatalkor érdemes bevinni.

Most hirtelen csak ennyi jutott eszembe de ha vkinek van kérdése és tudok segíteni nagyon szívesen.
Kika
kika

Sziasztok

Húú, van mit visszaolvasnom. Régen jártam erre, mert a kisfiam beteg volt, most rajtam a sor, sőt még a gépünk is "gyengélkedik".

A tea-szopi témához:
már említettem, hogy nem tartom jó dolognak a babák teáztatását. Az egyik ok, hogy ha szomjas akkor megfelel a víz is, pl tápszeres babáknál. Ha anyatejes, akko a már említett előtej kiváló szomjoltó. ezzel nálunk csak az volt a baj, hogy az én pióca kisbabám nem állt meg pár korty után, hanem tovább lakmározott, akkor is ha előtte nem sokkal lakott jól. Így szépen, elég gyors ütemben hízott. A mások ok, hogy a kimondott babateák sokszor káros mellékhatással bírnak. Pl. ha valaki puffadás ellen köménymag teát ad, azzal lehet, hogy még jobban kiváltja a babánál a görcsöket. Nekem a gyerekorvos és ismerős gyógyszerész sem ajánlotta. Ezért adnak a kórházban fekete teát.
Ezen kívül az a tapszataltom, hogy a teéra szokott babák, amikor már abban a korban vannak, hogy át kellene aludniuk az éjszakát, gyakran felkelnek egy kis iszogatásra.

A szoptatós teákról szintén azt az információt kaptam, hogy a lényeg nem a teában van, hanem a sok folyadék fogyasztásában. Én nem ittam semit, és ahogy már írtam is, egy évig szoptattam, öt hónapig csak anyatejet kapott a babim.
Napi min. 3 liter foladékra van szükség, ami lehet akár ez a tea is, ha valaki ragaszkodik hozzá, de tény, hogy nem attól lesz a tej. Sőt! mivel ezekben is gyógynövény van, a tejben kiválasztódik, és azon keresztüli is puffaszthatja a babát. A laktoherb nevü teáról kifejezetten lebeszéltek.

A mellre való kenőcs a :garmastan, de nekem jobban bevállt a Bepanten.

Üdv
Mucus

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Ja még annyit!

igaza van Kikának! Minden baba más és más. Ezek a tapasztalatok, beszámólók arra jók, hogy mindenki levonja belőle a számára negatív és pozitív dolgokat. Sajnos hiába tervezi el az ember előre, hogy hogyan fogja csinálni, mert lehet, hogy a sors közbeszól.
Hozzáteszem, én állati szerencsésnek mondhatom magam, és csak kívánni tudom, hogy Nektek is így sikerüljön a szoptatás stb.

mucus
Tm

Sziasztok!

Mzsx, Orbis, Meglepibaba
Jöttök ma előadásra?

Meglepibaba
A jelenléti és tollas dologra emlékszem, de az arcok akkor sem ugranak be! Csak akkor, ha megerősítesz abban, hogy a Te férjed francia... Igazából a kép nem a teremből van meg, hanem amikor szülőszobára mentünk, előttünk álltatok (Te göndör haj, férjed pedig nagyon sötét)...

Laga
Én kérdeztem a Visgerádi u.-s dolgot. Meg azt is, hogy pl.: adószámra szükség van?

Ma talán előadás előtt lesz időm bemenni a cukor eredményemért, annyira kíváncsi vagyok!

Nikcsi 26+4
nikcsi

Sziasztok,

Meglepibaba,
pelus ügyben a következő tapasztalataim vannak: A newborn pelus csak egy reklámfogás és csak arra jó, hogy felárral vásárold meg a sima mini pelust. Igaz a köldöknél ki van vágva, de minden gyerek más "formájú", úgy hogy nem tudhatod, hogy a kivágás hová fog esni nálatok.
Ezenkívül a newborn sokszok 2-4 vagy esetleg 2-5 kg-s babára jó. Namost képzeld el, hogy szülsz egy majdnem 4 kg-s bébit, akkor az meddig jó? Nehogy azt hidd, hogy a súly intervallum (2-5 kg) tényleg kitart a felső határig (5 kg).
Én azt javaslom, hogy vedd a minit és lehetőleg a 4 minőségiből (Libero, Fixies, Pampers, Huggies). Próbáljátok ki ezeket és rá fogsz jönni, hogy melyik illik a gyerekedre.
Meg kell jegyeznem, hogy a fiúk sokkal nehezebb esetek minta lányok. A fiúk ugye elől pisilnek, a lányok meg alul, így a lányok esetében jobban eloszlik a pisi a pelusban. Képzeld, a fiam ráadásul csak hason volt hajlandó aludni! Elől olyan vastag volt a pelusa, hogy csak na, hátul meg tök száraz. Sokszor ki is pisilt éjszaka.
Ezért nagyon fontos: éjszakára mindig érdemes nagyon jó minőségű pelust ráadni a babára, ha csak nem akarod éjjelente teljesen átcsomagolni / átöltöztetni a babát. (Jó vastag popsikrémmel nem fog kipirosodni a feneke!) Éjszaka alszunk és nem öltözködünk - ezt jobb ha megszokja a baba minél korábban.
Nappalra olcsóbb pelust is kipróbálhatsz: Babylove - DM saját márkája (jobb hétközben venni, a hétvégére megemelhetik az árát - egy DM-es eladó mondta), vagy egyéb noname pelust.
Hozzá kell tenni, hogy ha az olcsóbb pelus kevesebbet bír, akkor nem biztos, hogy megéri.
Nekünk kimagaslóan a Huggies jött be, a leggyengébb a 4 minőségi közül a Pampers volt. (A sok agymosó reklám ellenére.)
A babák a leggyorsabban az első pár hónapban fejlődnek. (A fiam 3,65 kg-val született és 2 és fél hónaposan 6 kg volt.) Vagyis a minit hip-hop kinövik, de ez az időszak arra, jó, hogy kitapasztald, melyik pelus jön be nektek. Ha megvan a befutó, akkor akció alkalmával vegyetek többet ( ne felejtsétek el megbecsülni, hogy meddig lesz jó).

Tea: pár csepp kolosztrum + víz pont jó. Cukorra és serkentőszerre szerintem nincs szükség. Ha beteáztatják előre a bébit és rá fél órára szeretnéd megszoptatni, ott fogsz szenvedni, hogy miért nem akar szopni. Ha nem tudod mellre tenni sokszor a babát, nem is fog beindulni a tejed, vagy csak jó későn. (Éhes baba erősebben szopik, nagyobb az inger, jobban beindul a tej.)

Kika,
egyetértek, hogy mindent úgy kell csinálni ahogy az ösztöneid súgják és ahogy a babának a legjobb. De ennek a fórumnak az a célja, hogy megosszuk a tapasztalatainkat. Mellesleg ehhez a témához azok szóltak hozzá, akiknek már van gyerekük, tehát nem szülés előtti világmegváltó tervekről van szó. (Sokkal inkább keserves tapasztalatokról.)

Köldökcsonk-kezelés szempontjából nagyon jó a Margit. Minden egyes peluscserénél lekezelik a köldököt. A fiamnak 10(!) naposan leesett.

Nikcsi,
bocs adószám is kell, de tőlünk nem kértek semmilyen papírt annak idején, csak bemondtuk az adatokat. Megadtam a telefonszámukat, ha gondolod hívd fel őket.

Laga 16+5
laga

Jelenléti ív van előadáson? Miért? Mit csinálnak vele?

Laga
laga

Laga,
"keserves" tapasztalataim voltak bár én ezeket nem nevezném keservesnek csak egyszerűen tapasztalatnak. A világmegváltó terveken én a szülés előtti elveimet értettem és hidd el jónéhányat feladtam belőlük. A szülés utáni állapotról mi a gondolata egy anyukának, mint a filmeken a baba mellette, frissen és üdén fogadja a látogatókat. Igen ez mükődik a filmekben, de valóság sok esetben más. Akár így szül akár úgy (mindkettőt megtapasztaltam) kell egy kis idő míg "magához tér" az ember. Egyrészt saját magad ellátása is néha keservesen megy (ez leginkább az első nap) és még ott van egy apróság is akiről mostantól fogva Neked kell gondoskodni.
Amikor bent feküdtem volt olyan anyuka aki a szülése előtt szinte megszólta az a mamát aki a szülés után nem rögtön a rooming in-be kérte magát, majd amikor megszült akkor osztályra került vissza, de nem a rooming in-re kérte magát, sőt hazamenetelig osztályon volt. Erre mondtam azt, hogy az elvek feladásra kerülnek ha olyan a szitu.
Kika
kika

Kika,
nekem nem voltak terveim a szülés előtt. Persze úgy gondoltam, hogy én is roomingba megyek azonnal, de nem volt hely. (Szombaton szültem és pénteken sok a szülés, mert sok doki megindítja pénteken azokat az anyukákat, akik necces, hogy a hétvégén szülnek, hogy ne kelljen bejönni szombat vasárnap.) Szóval nem volt más választásom, csak a sima elhelyezés, de nem is lettem volna képes ellátni a babámat az első 36 órában. Sajnos annyira kivéreztem, hogy vért akartak adni és gyakorlatilag nem tudtam lábra állni, mert azonnal elájultam (nem volt annyi vérem, hogy eljusson az agyamig.) Halvány rózsaszínű volt a vérem, hematokrit:18. A dokik nem értették, hogy miért nem vagyok folyamatosan ájulásban.
Na mindegy, 2 nap múlva átköltözhettem a roomingba és a 4. napon hazamentünk.
DE: a 2. napon elementáris erővel tört rám a sírás, mert kétségbe estem, hogy mit is fogok csinálni ezzel az aprósággal. Utólag tudtam meg, hogy ez a szülés utáni hormonváltozás egyik kísérője. (Jó páran ugyanúgy a könnyeikkel viaskodtak. Főleg azok, akiknek nehezen indult be a tejük.) A csecsemősök nagyon elutasítóak voltak és a sok kezdő kismama csak egymásra számíthatott. Összesen 2 anyuka volt, akik a második gyereküket szülték és az egyikük külföldi volt...
Szóval jól jött volna egy-két tapasztalat, még akkor is, ha azok különbözőek.

A keservesről meg csak annyit, hogy ha feljebb is elolvasod a hozzászólásokat, akkor láthatod, hogy nem mindenkinek ment "filmszerűen" az első pár nap / hét. - de ezzel egyetértünk.

A fiam sokat sírt eleinte és állandóan szopott volna. 2 nő is üzente nekem, hogy biztos baj van a tejemmel, vizsgáltassam meg. Az egyik nőnek nincs gyereke, a másiknak van, de nem szoptatott... Szóval teljesen magam voltam. Első gyerekünk volt és első unoka is. (Anyám elutazott 5 hétre 2 nappal a szülés előtt.)
Tehát összefoglalva nem baj ha ütköztetjük a véleményünket nyilvánosan. Ha egy első gyerekes anyuka csak 1 dolgot is tud hasznosítani, már megérte.

Laga
laga

Laga
Köszi, tényleg telefonálni is lehet... Kép

Jelenléti ív előadáson: gondolom ez támasztja alá, hogy szükséges, mert lám-lám ennyien látogatják... (Apukáknak is alá kell írni!)
nikcsi

Nikcsi,
ha nem sikerül a Visegrádiban a regisztráció, akkor megírom priviben azt a céget akire mi is vásárolunk, de nem szívesen teszem fel a netre, mert már a fél város arra vásárol és nagyon ciki. Félünk, hogy visszavonják az engedélyt.

Laga
laga

Helló MindenkiKép
Csak egy rövid kérdésem lenne. Szerdán megyek a védőnőhöz a kiskönyvemért, csütörtökön szeretnék elmenni a margitba vérvételre, meg pisivizsgálatra meg egyátalán regisztrálni magam. Jól emléxem reggel 7-től, hányig lehet menni?

Előre is köszi a választ,
Üdv,
MJ-Móni
6+3
mj__móni

Mj_Móni,
első regisztráció csak bejelentkezésre megy. Telefonálni kell előtte. Ne lepődj meg, ha ezt összekötik az első ultrahanggal és vérvétellel (12. hét).
Ja és hiába adnak pontos napot és órát az első regisztrációra, úgy is csúsznak.

Laga
laga

Hát igen, az igény szerinti szoptatásKép
Csak a tapasztalatomat irom.

3-an voltunk a szobában. 3 anyuka 3 gyerekkel. Nahát az én kismanóm nem akarta kivárni a 3 órás szoptatási időket, bömbölt és sehogysem tudtam megvígasztalni. A végén már szégyelltem magam hogy sokszor óránként másfél óránként mellre tettem, mig a többiek 3 óránként pontosan.

Otthon persze folytattam ezt a szopi módot és az interntetről akkor jöttem rá, hogy ezt nevezik igény szerinti szoptatásnakKép Szóval tényleg az ösztönök segítenek.

Üdv,
MJ-Móni
6+3
mj__móni

Fúúúú akkor kérhetek telcsiszámot?
Köszi Laga,
Üdv,
MJ-Móni
mj__móni

Mj_Móni,
ha felhívod a kórházat, akkor kérd a terhesgondozót és kapcsolják. (Otthon van a száma.)

Igény szerinti szoptatás: a roomingban reggel és este 7-re be kell vinni a babákat az őrzőbe. (Vizit, fürdetés) Na az én fiam reggel és este fél hétkor üvöltött a legjobban az éhség miatt. Bekuncsorogtam magam a gyerekkel együtt és ott szoptattam. A csecsemős nővér meg annyit mondott, hogy az újszülöttek 7-szer esznek egy nap. Reggel 6, 9, 12, 15, 18, 21 és 24 óra. Kár, hogy erről nem tudnak a bébik...

Laga
laga

LagaKép
Köszi, köszi, köszikeKépKépKép Felhívtam őket, dec 8-ra kaptam időpontotKép Ja és a csaj emlékezett a nevemre 2 évvel ezelőttről Kép

Puszi,
MJ-Móni
mj__móni

Laga
Köszi szépen, elsőre megpróbálom a segítséged nélkül!

Móni
Még többször lesz erre a számra szükséged, ezért inkább leírom: 250-24-20/283-as a terhesgondozó.
nikcsi

Sziasztok

A pelussal kapcsolatban én a newborn-t használtam az első hetekben (baby love-t), de ennek a felső része pont a köldök közepére esett. Vagyis hiába volt újszülötteknek való, nem volt kivágva a köldök rész. ezután a Liberóra váltottam, mert az teljesen eltakarta a csonkot (megjegyzem, ez sem volt kivágva), és nem akadt bele. Egyébként akkor a kórházban is ezt használták. Most nem tudom mi a helyzet!
Említették az éjszakára jobb, nappalra gyengébb minőségű pelust. Nálunk, és azt hiszem sok babánál ez azért nem vált be, mert ilyen pici korban nagyon érzékeny a bőrük. És bár nekem is hihetetlen volt, de valóban ha másra váltottam, akkor rögtön kijött a fenekén az un. pelenka dermitis (vastagon kiütéses volt). Ezt jó alaposan krémezgetve hamar elmúlik, és előbb utóbb megszokja a bőre az új pelust, de én úgy voltam vele, hogy nem a saját bőrömmel "játszok", és nyilván fáj és csíp neki.
Nálunk ez a kiütés leginkább a Pempers pelustól jött ki, én a mai napig a Liberónál maradtam.
A multik pelusai sem rosszak, csak mint ahogy írtam, nem minden babánál lehet váltogatni. Aki azt választja, tanácsolom, hogy maradjon az mellett.

A kipisilésről pedig annyit írnék, hogy az én gyerkőm hiába kisfiú, az első napokban (2-3 hét) szinte minden éjjel át kellett öltöztetni, mert nem elől volt tele a pelusa, hanem hátul volt pisis a ruhája. Nemtom hogy!

Én is azt gondolom, hogy ezekből a tapasztalatokból sok segítséget lehet meríteni, én is örültem az ilyen,és hasonló információknak.
Aztán mindenki azt fogadja meg belőle ami számára szimpi.

Nekem sok jó és használható ötletet adtak arról, hogy mit vigyek a kórházba, aminek tényleg hasznát is vettem. Az egyik ilyen volt pl. a papír WC ülőke (dm-ben kapni). Nem egy kellemes dolog a klotyi fölé kuporodni egy gátsebbel, gyengén kimerülten és ki imátkozni magadból "valamit". Akinek 3 napig nem jön az a "valami", annak adnak hashajtót.

Tegnap jártam a Visegrádi utcai nagykerben, és azt kell, hogy mondjam nem sok minden volt.
A baba felszerelésből, baba ápolószerekből volt választék bőven, de ha most akarnék ott pici babának ruha félét venni, hát.....! Elég szerény volt a választék. Egy két évvel ezelőtt sokkal több volt a bébi ruha, és azt veszem észre, mintha inkább a nagyobb babáknak- gyerekeknek valókat kezdik inkább tartani, azok közül is sokkal több a lányoknak való.

üdv
Mucus

mucus
Tm

Laga

Köszönöm a tanácsokat, meg is fogom fogadni!

Nikcsi

Igen, azok mi vagyunk: én göndör fejjel, a párom pedig szinte fekete hajjal. Remélem eljutunk ma az előadásra (sok elintéznivalónk van előtte), nagyon érdekel a mai téma.

Móni

Én meg sem vártam, hogy a kórházban kapjam meg a kiskönyvet, hanem megkerestem a körzeti védőnőmet. Így nem kellett kapkodnom az EKG-val, stb. (Igaz, hogy a fogorvos még mindíg hátravan... BRRRRRRR...)
meglepibaba

Sziasztok!
Nekem van egy nagyon szuper "kórházi csomag" listám, ha gondoljátok nagyon szívesen felteszem. Kicsit hosszú, csak az a baj, hogy már nem tudom, honnan szedtem le. De tényleg hasznos szerintem.

Nikcsi!
Én jövök délután, de sajna csak egyedül mert apa 5-ig dolgozik ma. Pedig ezt neki is hallania kéne, de majd elmesélem neki.

Pusssz
orbis

Meglepibaba
Akkor találkozunk ma! És holnap torna?

Ne izgulj én is csak 18-20 héten voltam a fogorvosnál (addigra 3 jel is volt a fogorvos mellett: aláhúzás, karika, felkiáltójel). Elég sokáig húztam, viszont egy elég normális dokit ajánlottak a Vörösvári úti sztk-ba. Ha valakit érdekel leírom a nevét, rendelési idejét... Kép (Ez itt a reklám helye. Kép)

Orbis
Ma úgy tűnik pasimentes nap van. Az én férjem se jön, Zsófié sem, Neked sem. Már csak MB marad, aki kedvesével jön. Amúgy a mai előadáshoz van írva, hogy rokonok, hozzátartozók.... Ennyit erről! De szerintem Zsófin kívül még mindenki ráér evvel! Férjemmel meg is beszéltük, hogy dec.-be vagy jan. végén elmegyünk ismét erre, együtt (persze ha érdemes). Kép

Nem is meséltem vasárnap tv-t néztem és az irányítót a pocimra, takaróra raktam, és a kis édi baby, akkorát kapálózott, hogy majdnem lerúgta/ütötte. Először azt hittem rosszul látok. Nagyon édi! És csak dec. 15-én láthatjuk UH-n... Kép
nikcsi

Sziasztok!

Cas! Nekem is nagyon tetszett pl. a Zsófi név, de Laci azt mondta, ZsóFIKÁzni fogják. Kép

Laga! Nekem is pont ez a bajom ezzel a népszavazással, hogy érdemi konkrét információk helyett csak a hangulatkeltő nagy üres lózungok jönnek mindenfelől. Hogyan lehetne így megalapozott véleménye bárkinek?! Kép
Nem emlékszem a csodakenőcs nevére, szerencsémre soha nem volt rá szükségem. Kép
Micsoda?! A DM-ben nem ugyanannyiba kerül egy pelus szerdán, mint szombaton?! Ez döbbenet... Nekünk is a Huggies pelenka jött be legjobban, a newborn mérettől fölfelé. De a Pampers newborn pelusa verhetetlen volt!

Zsófi! Én tuti a rooming-in-be mennék újra első babával is. Persze csakis, ha szülés után elég jól érezném magam! Egyrészt mert nincs időkorlát, hogy meddig, és mikor próbálkozhatsz a szoptatással, tuti nem kapod meg beteáztatva, és viszik el 20 perc múlva úgy, hogy a szemét se nyitotta ki. Másrészt ott biztonságos terepen kezdhetsz ismerkedni a babázással, van aki segítsen. Eléggé gázos, ha a hazaérkezés után, otthon, hozzáértő segítség nélkül próbálkozik az ember lánya pl. az első pelenkacserével. Nekem a 3 gyerekes védőnő nővérem állt a hátam mögött, de még így is jeges gleccserek araszoltak a hátamon az első napokban, ha öltöztetni, pelenkázni vagy éppen fürdetni kellett Lacikát. Kép

Meglepibaba! Az, hogy az első napokban milyen pelenkát kell használni, attól függ, mekkora súllyal született a babád. Kép Egy 4 kg.-os újszülöttre már nem nagyon passzol a newborn. Kép Az én (3 éves) tapasztalataim a Pampers newborn pelusáról nagyon jók voltak. Volt rajta egy hálós borítás, ami az anyatejes székletet (az első magzatszurkot még nem) szinte tisztára lepucolta a baba fenekéről, és távol is tartotta tőle utána. Nem igaz, hogy ugyan olyan, mint a mini, én nagyon sajnáltam, mikor Lacika kinőtte a newborn-t. Ja, és újszülött korában (3,25 kg.mal és 50 cm.rel) a newborn is a mellbimbójáig ért, a mini pedig nagyobb. Az újszülöttek döbbenetes gyorsasággal nőnek, semmi esetre se érdemes nagyobb készleteket felhalmozni előre pelenkából. Az is igaz, hogy sose jók a csomagolásra írt felső súlyhatárig, csak kb. "félútig".

Mucus! A száraz pelus, hátul pisis ruha efektus nálunk is gyakori volt, és eleinte fel nem foghattam, hogyan csinálja a fiam. Kép Később rájöttem, hogy az a gumírozott szélű perem, ami a pelus két oldalán van, tudja így "megvezetni" a pisit, ha nem sikerült tökéletesre a pelenkázás.

Szopi témában 100%-ban osztom Cory és Laga véleményét. Kép Sőt, Gombócét is, mert tényleg minden gyerek más és más, biztosan előfordulnak olyan esetek, amikor szükséges a tea, nem szabad makacsul elvekhez ragaszkodni. Az elhangzottak közül az én fiam tartja a csúcsot a 1,5 óra szopi, 1,5 óra alvás "mutatványával". Kép Én anno úgy jártam, hogy dec.23-án szültem, jött 3 ünnepnap, és nem volt benn az a tényleg nagyon kedves, Melinda nevű védőnő. A csecsemősök elláttak tanáccsal Kép, 3 óránként 20 perc, punktum. Hazajöttünk, az itteni védőnő is ezt mondta, és a nővérem is, a szakma szent nevében. Kép 20 perc szopizás után Lacikát alig lehetett letépni a cicimről, és két szopi között leginkább üvöltéssel és/vagy cumizással töltötte az időt. Már a kórházban szóltak, hogy hozassak be játszócumit (máig cumifüggő Kép), mert olyan erős a szopóreflexe, hogy különben örökké ordítani fog. Naná, szegény éhező kicsi porontyom, még szép, hogy ordított... Kép 6 hetes korában aztán a területileg illetékes védőnő közölte, hogy nem fejlődik kielégítően, és adjak neki tápszert. Mondom neki, hogy tele van a fagyasztó lefejt tejjel! Mire ő: akkor adjam neki azt. De hát minden szopi után fejek frisset, miért adjam a fagyaszttat?! Akkor adjam azt, amit az előző szopi után fejtem! Na, ez volt a pont, ahol úgy döntöttem, a védőnéni tanácsai ezentúl egyik fülemen be, a másikon ki! Ilyen hülyeséget kitalálni! Tele a cicim tejjel, de adjam üvegből az előzőt, fejjem, hűtsem, melegítsem, sterilizáljam a cumit, szopi után rohangáljak a pótlás után, mikor azt is megette kezdjek fejni?! Na, azt már nem! Persze kaptam hozzá kilószámra a fenyegetést, hogy ha 20 percnél tovább van cicin a gyerek, akkor majd kisebesedik a mellem, és utána egyáltalán nem fogok tudni szoptatni. Meg hogy ha a 3 óránkéntinél gyakrabban eszik, akkor a friss és a félig emészett tej összekeveredik a pocijában, és hasfájós lesz. Stb. Na, ez után a 6. hetes "tanácsadás" után eldöntöttem, hogy ezentúl az LLL-es tanácsadókra fogok hallgatni, még akkor is, ha a "szakma" mást mond. Cicire tettem Lacikát, letelt a 20 perc, mondtam neki, hogy na, kisfiam, eddig volt a szopi, most jön a pótlás, te leszel anya bio-fejőgépe, hajrá! Eleinte még egy kicsit próbáltam a szopizási időket korlátozni, de aztán egy csomószor elaludtam közben, és azt figyeltem meg, hogy ha 1-1,5 órát szopikálhat, utána az én kisfiam maga a megtestesült elégedettség! 1,5 óráig... Kép Aztán kérte újra a cicit.. Úgy kb. 5-6 hétig a fél életemet a szopi fotelban töltöttem, a kisfiam közben heti 30-35 dekákat kerekedett, és 4 hét múlva a látogatni jövő védőnő a csont és bőr, ijesztően vézna baba helyett egy szépen kikerekedett, elégedett kicsit talált. Büszke is volt magára, hogy milyen jól útbaigazított! Kép 3 hét alatt 1 kg.-ot gyarapodott Lacika! Kép Azután szépen fokozatosan beállt, és egyre rövidebb ideig tartott, mire jól lakott. Talán csak el merte engedni a cicit, mert már bízott bennem, hogy újra megkapja, amikor csak kéri, és ameddig csak akarja. Kép Ő is csak szopizott 6 hónapos koráig, és 16 hónapos volt, mikor teljesen abbahagyta. Kép Hasfájást, cici kisebesedést csak hírből ismertünk, hálánk örök a Babaneten ténykedő LLL-es tanácsadók iránt. KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Nikcsi!

Én most szeretnék menni a fogorvoshoz a Vörösvári úti sztk-ba, ki az akit te ajánlasz, hogy jó volt és mikor rendel? (vagy e-mail: arany.boglarka@freemail.hu)

Boglarka
(14+4)
boglarka

Sziasztok!

Boglárka
Elküldtem!

Tegnapi előadás: én azt mondom a 3 közül ez volt a legjobb! Dr. Sávai György adjunktus nagyon jó előadó és még humoros is! Viszont nagyon mélységesen beszélt az EDÁ-ról is, én pedig vizuális alkat vagyok, szóval már borzongtam. Kép
Kíváncsi vagyok Orbis és MB mit mond? Egyszer szóltam MB-nek nézzen körül, olyan elképesztő arcok voltak... Az előadáson az egyik apuka nagyon bele taposott a lelkivilágomba, biztos viccnek szánta, de nekem egyáltalán nem volt az! Kép Komplikációkról volt szó, megkérdeztem, ha valami gond van a babával, akkor arról azonnal fogok tudni? Erre apuka: nem levélben értesítenek. Én arra gondoltam, amit ki is fejtettem, hogy ha valamiért elviszik az intenzívre és nem hozzák vissza, öszintén elmondják, hogy ez és ez van? Vagy ködösítenek?
Szerintem jobb, hogy Zsófi nem jött el, parázik enélkül is! EDA bekötését is részletesen elmondta, a gátsebről is elég sokat beszélt, meg a régi módszerekről... De az EDA mellett volt. Azt mondta, aki bírja a fájdalmat, annak nem kell, akinek alacsony a tűrőképessége az kérjen, de már ne egyből a portánál... Ja és EDA bekötésénél az apukát megkéri, hogy fáradjon ki, mert már találkoztak közelről a radiátorral. És inkább az anyukával kellene foglalkozni, mint az apukával... Ha jól értettem minden anyukát megkérdez a szülés után, hogy ilyenre számított? Többnyire azt a választ kapja, nem. Általában mindenki alábecsüli a fájdalmakat. Ami szinte nem is csoda, mert ilyen még nem volt, és ehhez hasonló sem (hacsak már nincs túl egy szülésen)...
nikcsi

Sziasztok,
köszi az infót az előadásról.

Pelus: amikor még volt Teszt magazin, akkor csináltak egy tesztet a pelusokról. Kiderítették, hogy a Pampersnek van egy olyan kémiai összetevője, ami allergiát okozhat. Mucus, szerintem ez volt nálatok.
Egyébként néhány baba bőre annyira érzékeny, hogy mág azt is lereagálja, ha mosóport váltasz.

Hol pisilnek ki a fiúk? Ha bepelusozásnál a "csodaszerszám" felfelé áll, akkor ha hanyatt fekszik a baba, a dereka mellett kicsoroghat.
Egyébként minden kezdő anyukánál elő fog fordulni, hogy rosszul pelusozza be a kicsit. Nagy dolog! Pár nap vagy hét és rájössz mennyire kell meghúzni a derekánál és hogy igazgasd el. Egyébként a Huggiesnak a ragasztószalagja extra vastag: jobban tart és ha szorosabbra húzod, nem vágja a derekát.

Védőnő: az enyém azt tanácsolta, hogy szoptatás után fejjem le a maradékot és adjam oda a babának kiskanállal!!! Próbáltatok már egy újszülöttnek kiskanállal folyadékot adni?!

Bmárti,
Vilmos annyira erősen szopott, hogy a kórházban egyszer nővért kellett hívni, mert hárman nem tudtuk leszedni a mellemről akkora volt a vákum(ugyanis elaludt). (Bár sokan irigyeltek ezért, mert volt baba, aki nem akart szopni.)

Mj_Móni,
mikorra vagy kiírva? Nem iratkozol fel Nikcsi táblájára?

Laga 16+6
laga

Sziasztok!

Nikcsi!
Itt a link, amit ígértem:
Kép

Az előadás tényleg jó volt, nekem a doki nagyon szimpi. Sajnos az EDA-hoz nem sikerült meghoznia a kedvemet, valami megmagyarázhatatlan ellenszenvet érzek iránta. Dehát ha császár lesz, úgyis mindegy, hogy akarom vagy sem.

Na további szép napot:
Orbis
orbis

Nikcsi,
ezek az okos apukák dobják a hátast szülés közben a leginkább. (Hívhatjuk radiátor effektusnak is.)

Ja és ha már ennyi pedagógus összejött: szülés után bevallotta a dokim, hogy a szülészek a pedagógusoktól és a pszichológusoktól félnek a legjobban, mert mi hozzászoktunk ahhoz, hogy mi vezénylünk és ez szülés közben nem túl szerencsés. Erre megkérdeztem, hogy nagyon szörnyű voltam? Azt mondta: ááá, nem. (Remélem tényleg így is gondolta.)

Laga
laga

Orbis,
honnan tudod hogy császár lesz? Hány hetes is vagy? (Állandóan archiválják Nikcsi táblázatát.)

Laga
laga

Sziasztok!

Orbis
Köszi meg is néztem, de hát UH-s papírom csak 18 (kórház)-20 (Praxis). heti volt. A 30. heti pedig csak dec. 15-én lesz... Már alig várom!

Laga
Köszi aranyos volt a radiátorefektusos megjegyzés. Ha lesz alkalmam majd még visszavágok (ha másnem szemtől szembe megjegyzem neki)!

Azért arhiválódik a táblázat, mert sokat termelünk! Kép
Mj_Móni írjál nyugodtan és akkor felrakom!
Boglárka Te még nem oldottad meg a doki kérdést?
nikcsi

Mi az az LLL?

Laga
laga

Laga: LLL= La Leche Liga. Szoptatással foglalkozó szervezet. NÉzz körül itt: http://www.lll.hu
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Az előadás nekem nagyon tetszett, Sárvári doktor tényleg szimpatikus volt. Az EDA-ról már így is tudtok mindent, úgyhogy nem untatlak a részletekkel (ám egy-két tévhitet szétoszlatott: pl. derék- és fejfájás EDA után). Van egy dolog, ami nagyon tetszett: az EDA ellenérzésről beszélt, hiszen normális, hogy nem rajong azért senki, hogy a gerincénél babráljanak. Találó hasonlatot talált. Amikor a fogorvos beadni készül egy injekciót a fogínybe, hasonló ellenérzés támad bennünk, de mégis hagyjuk, mert ki akarja érezni a fogtömést vagy a foghúzást? Végül nem is olyan rossz az az injekció mint ahogy elképzeljük, mégha kellemetlen is. Eddig sem voltam az EDA ellen, és most is úgy gondolom, hogyha megfelelő lesz a helyzet a szülésnél akkor nekem nyugodtan adják be. Ha már az orsvostudomány eljutott odáig, hogy ne kelljen annyira szendvedi, akkor miért ne éljek vele? De természetesen mindenkinek megvan a saját véleménye amit tiszteletben tartok, bármi legyen is az.

Nikcsi

A kedves apuka beszólása tényleg elég hervasztó volt, remélem nem lesz gondjuk a babájukkal, de azért megnézném, hogy ilyen bátran pattogna-e egy vészhelyzetben.
Ma megyek tornára, ott találkozunk!

Mindenki

Még egyszer köszönöm a pelus-hozzászólásokat, azt hiszem tényleg egyéni helyzettől függ, hogy kinek mi válik be, de tényleg nem fogok óriási készleteket felhalmozni egy fajtából. Köszönöm Anyukák!
meglepibaba

Cory,
és hogy kell kiejteni (ez nem francia?)

Laga
laga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?