Sziasztok!
Katuc!
Timcsivel csak egyetérteni tudok, a kórházról sok sok jót lehet elmondani. Szülőszobák szépek, hangulatosak, a kórtermek sem olyan lepukkantak, mint a magyar kórházak általában (látogattam más kórházakban barátnőket..
)
Az én lánykám agusztus végén született, Tóth dokis vagyok, csupa-csupa jót tudok róla mondani, magasztalom akárhányszor módomban áll!
Szintén császsárosok voltunk. Én nem tehettem mellre a babát egy csomó ideig, inkubátorozott a csajszi, de akkor amikor én bent voltam, mindegyik császáros babát dedugták a melegedőbe.
Miután felkelhetsz a spinális érzéstelenítés után megkaphatod a babát, és egész nap, sőt éjjel is veled lehet (elméletileg - mert nálunk nem volt elég "guruljka", és ezért nem tudtam tolizni, ha látogatók jöttek le kellett adni, mint egy kis csomagot, és éjjelre is be kellett vinnem). Ez csak a császáros szobánál volt így, (ott nagyon szuper speckó elektromosan mozgatható fogantyús ágyak vannak), aztán átkerülsz egy rendes szobába, ott az ágy végében van kis rekesz és akkor aztán abszolút együtt lehettek. A látogatás nálunk úgy zajlott, hogy 11kor műtöttek, aznap nem jöhettek be hozzám, mert másnap reggelig feküdnöm kellett, így másnap 10kor láttam először a családomat. Bármikor jöhetnek hozzád, Te kimehetsz a hallba, de a babát nem viheted, és délután 3-6ig (ha még jól emlékszem) apa (kizárólag ő) be is jöhet a gyermekágyas folyosóra és ott együtt babázhattok..
Judit!
A Mecsek teával kapcs. ahogy már Timcsi is irta nem mindenkinek van jó tapasztalata. Nálunk sem vált be
, de volt akinek az segített. A kamilla tea itatását különben sem ajánlják, mert allergizálhat, az édeskömény meg szélhajtó, ettől még jobban pukizott szegény baba.
De jó, hogy nálatok segített!
/Jut eszembe: a Laktoherben is van, az is átmegy a tejen keresztül és gyötörheti a babapocit!!! Inkább igytok snassz csipkebogyó teát (az az alapanyag az igazi tejserkentő) vagy szedjetek homeós bogyeszt a tej menniség növelésére, ha mindenképp úgy érzitek, hogy szükség van rá./
Santha!
Azt hiszem ezt már írtam, de azért még egyszer leírom, hogy az én legnagyobb tévedésem az volt a szoptatással kapcs. hogy azt vártam, hogy majd a babusz jól bekajál és jóllakottan elterül mint a képeken, ha teliette magát. Na ez abszolut nem igaz. Nálunk ha egyszer-kétszer elengedte a cicit, esetleg el is fordította a fejét, azt jeletette, hogy kész elég volt, ne tömj tovább..
Úgyhogy lehet, hogy nálad is ez a hiba!
Azért ne aggódj, az anyatej még nem ártott meg egy gyereknek sem!
A pocifájás pedig elég gyakran előfordulhat, pár hónap alatt elmúlik, és utána aztán jönnek a jobb napok..
(és a fogak!) Tudom milyen rossz nézni, ha gyötrödik a baba, én is végig éltem, de túl lesztek ezen is!
Hasfájásra a szereket mi mind végig próbáltuk: Infacol, Espumisan, Sab Simplex, és volt valami GRipe W... is, aztán írt fel a doki papaverines gyógyszertárit, de abban meg nyugtató van, ezért nem igazán kultiváltam.. A legjobb a homeós bogyó volt, és az legalább nem káros, szerintem hagyjátok ki nyugodtan a szintetikus sz@rokat, de ez magánvélemény.
Hozzátápi: Leginkább kifelé köpködi, imádja, hogy bele lehet pancsolni a kistányérba, és a feje búbjáig maszatos, de a sszájába lenyelésre elég kevés kaja kerül..
Furcsa még neki a "szilárdabb" halmazállapot, jókat öklendezik tőle, mire odaforgatja a nyelvecskéjével a kajcsit, hogy le tudja nyleni..
Az is igaz, hogy én igazán hozzátápizok és nem elválasztani akarom a babát, tehát szopi után ált. egy órával adok neki, és csak amennyit ő szívesen megeszik. A védőnők azt szokták ajánlani, hogy a szopi előtt adj neki plussz kaját, de ez az elválasztás módszere, én meg addig amíg természetesen van tejcsi és lehetőségem, szoptatni szeretnék.
Puszi mindenkinek, pocisoknak kitartás, és vigyázzatok a csúszos utakon!
Macs