Új privát üzeneted érkezett!

Gumicukor,

de ez magatol alakul igaz? az ember nem tehet semmit, hogy hanyszor kel fel a babo?

ha ejjel 2x kelne nem szolnek semmitKép

Kép
babarozsa

Emilia 3 hetes

Kép
babarozsa

Santha,

olvastam a hozzászólásodban valami homeopátiás szerről hasfájás ellen. Márk is pocifájós néha. Szeretnék neki segíteni. Mi ez a szer? Hol irattad fel? Mikortól szedheti a Picibaba?

Egyébként nem panaszkodhatunk Márkra. Szépen eszik, napközben 3-4 órákat, éjszaka 6 órát alszik. Csak néha a pocifájás gyötri.

Timi
timcsi8

Ildibaba!
Köszi!!És köszi a tanácsot is, ki fogom próbálni.
A könyv nekem is megvan.
Most próbálkozunk a kamillateával.Tegnap éjjel segitett, bár azt hallottam, hogy nem jó a gyomrának, úgyhogy nagyon keveset kapott.
Az ember sosem tudja hogy mi a jó...
Mikor fogsz szülni?

Kingu!Az én dokim is a Vida volt,és nagyon szerettem, bár szülni sajna nem tudtam nála, mert sielt.Pech!
Azt mondják CTG-nél legyen nálad csoki, az felélénkiti a pocimanókat.
Próbáld ki, hátha.

Timi!

Mintha a saját kisfiamról irtál volna.
Amit most használunk kb egy hete azt úgy hivják, hogy Dioscorea Villosa.Azóta mióta ezt kapja tényleg alig fáj a pocója, viszont nagyjából azóta van gond a kakival, persze lehet hogy semmi összefüggés nincs a kettő között.
Nekünk van egy homeopátiás füzetünk kifejezetten babáknak, amit a patikában adtak, abban találtam.
A dózist is ott mondták, nem orvos, de holnap megy vissza a férjem (mert van ott egy gyógyszerész aki nagyon otthon van a homeopátiában, pont most volt valami homeos képzés miatt szabin), és fog vele beszélni az adagról.
Majd megirom.

Baba!
Egyedül vagytok otthon a picivel?
Nem irigyellek...Én már attól is ki vagyok, ha dolgozik a férjem.
Remélem hamarosan rendeződik Emilia alvása.

Jó éjszakát mindenkinek: Barbara
santha

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Kezdő kismama révén (várható szülés okt.vége)információkat szeretnék kérni Vida doktorról, illetve a terhesgondozáshoz és szüléshez kapcsolódó "piszkos anyagiakról". Utóbbira - tekintve a kérdés kényes mivoltát - az e-mail címemre direktbe is írhattok:
ildus76@freemail.hu

Segítségeteket előre is köszönöm!

Ildus
ildus
Miskolc

Babarózsa!
Kitartás, most jól "megnyugtatlak": igazából csak az első 4 hónap elég rázós, de aztán kezdődik a babázás szórakoztatóbb része !Kép
Az éjszakák alakulni fognak, ha olyan a baba nem tudod befolyásolni, ha a fejed tetejére állsz sem. Pl. augusztusi ismerőseimnél is van akinek még mindig alig alszik 3 órákat egyhuzamban éjszaka a gyerkőc Kép. Ezt nem elkeserítés képpen írom, inkább vigaszként, ők már fél éve nem aludták ki magukat, mégis még megvannak! Kép

Nagyon rossz lehet egyedül, én belebolondulnék.. Kép /akkor is ha nem lenne pici baba mellettem! Kép/ Libanon? Hmm... Gyakran jár ilyen békésnek jóindulattal sem mondható helyekre a párod? Üzleti út?

Barbara! Kép Ne köszönd, én tartozom hálával azoknak, akik nekem segítettek anno! Kép
Már előre szólok, hogy a lázmérőzésre mindenki mást fog mondani, de nyugodj meg, mi is használtuk, egész 4 hónapos koráig, aztán mégis meg tanult magától kaksizni, és minden rendben van a pocijával!Kép Azért ha napközben megy a kaki, akkor nem biztos, hogy szükséges matatni a popiját! Kép A nyögés sem feltétlenül jelenti az erőlködést, a nem pocakfájósok is mondták, hogy álmunkban keservesen nyöszörögött a baba. A gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni szélcsővet is (kb. 1200 volt a nyáron) és azzal is tudsz segíteni ha sok a gáz a pocijában, ráadásul számomra egy fokkal "szoftosabbnak" tűnt, mint a lázmérő. Nekem sokan mondták, hogy ne csináljam se ezt se azt, mert hozzászokik a kis manó, és akkor nem tud majd magától, de nem szokott. Kép
Ne aggódj, nem szabad, mert megérzi a baba! Kép Manapság szeretik az édesanyák önbizalmát elvenni, de ne hagyjátok magatokat, igenis, hogy ügyesek vagytok és mindent jól csináltok, csak manapság sok mindent túlspiráznak.

Timi! A homeós szereket nem kell "feliratni", de jó ha konzultálsz homeópatával, aki tudja alkalmazni és adagolni a szereket. Az előző hozzászólásomban találsz honlapcímet hozzá. Vannak un. alkati szerek is az is ők tudják ajánlani, fenti címen találsz róla leírást is, hogy mire jók. A szerek homeópátiás patikákban kaphatók vény nélkül.

Gumicukor! Kép Hú, de sportos egy banda vagytok! Kép Szerintem a sport"érzék" ugyanúgy örökölhető, mint a művészhajlamok! Kép Aztán nem ám kidobófiút nevelni sportolás címszóval a kissrácból! Kép

Pocakosok! Kép Jó sok baba születik márciusban! Kép Hajrá-hajrá! Kép Még egy kis türelem, és majd ti is megkapjátok a jutalmatokat! Kép Vizesedés ellen kevés fűszer (só és cukor, mindkettő vízkötő) és lassan itt a hónaposretek időszaka (ha egyszer hajlandó lesz a tavasz megérkezni) az vízhajtó és vesetisztító hatású! Kép Aludjatok most amíg tudtok, mert ez az utolsó pár hétben még baba nélkül sem egyszerű, utána meg a baba nem fog hagyni benneteket.

Pusz:
Macs
Ui.: Fülek-foga rangadó első végeredménye: 2:1!! Kép Ja, és már tud a drága pár másodpercig magától 4kézláb állni! Kép Mindezt vasárnaptól máig, közben némi hányással fűszerezve a napjainkat. Kép ÉN nem unatkozom, mint egyesek... Kép/Irigy, irigy!/
maccs

Ildus,

írtam a prividbe, remélem kellő infóval láttalak el.

Ildibaba
ildibaba

Barbara,

remélem hasznos lesz a ringatás és beindul a kis pocak. Mi most tapossuk a 29. hét végét, május 11-14-re várjuk a kis trónörököst.
Ja, a könyvben nem nagyon volt semmi, de gondolom ezt te is láttad.
Ildi
ildibaba

Szia Timi!

A "hagyományos" poci maszi, lábemelgetés, alkaron ringatás is használ hasfájásra. Az első pár hétben minden babának fáj a hasa, de nekünk pl. egy hónapos korára elmúlt magától. Én ilyen kicsi korban talán nem adnék neki homeopátiás szert sem. Ez egy folyamat, amin át kell esni a babóknak. Persze ez az én véleményem...
Az élettani sárgaság miatt az első két-három hétben különben is aluszékonyak, gyorsan eltelik ez a pár hét.

Andrea

KépKép
Áron

Szia Barbi!
Sajna nem volt jo az internetunk par napig azert nem tudtam feljonni a forumra.Sajnalom Kristofot, de biztosan hamarosan rendezodik a dolog.Egyebkent en is inkabb a szelcsovet partolnam,mint maccs valahogy az humanusabbnak tunik mint a lazmero.Kulonben en is hallottam hogy hozza tudnak szokni a gyerekek, de en ebben nem hiszek.A mi kis Lilikenk egyre csak no es no.Mar 4770g a mult het ota 270g hizott.O is sokat mocorog, lathatoan szenved a kakitol,szeltol,de van amikor segitseggel(has simogatas),vagy nelkule sikerul megkonnyebbulnie.Este 11-kor szoptatom utoljara, reggel pedig 5 ora korul.Szoval azert szep lassan fejlodunk.Mar 3x voltam kint setalni vele, es persze mindennap levegoztetem(foleg hogy most nagyon hidegek vannak,inkabb az utobbi)Te hogy allsz a dologgal?Tapasztaltad mar milyen fantasztikus vegig 'szaguldani' Budakeszi utcain babakocsival?
Judit
mirror

Barbara!!

Köszi a tippet, de a fiam most a reggeli CTG-n olyan aktív volt, hogy majdnem lerúgta a hasamra erösített szalagot...nagyon cuki volt, ahogy mozgolódott, tetszett!! Amúgy a dokim megnézte a CTG papírt és azt mondta, hogy innentől kezdve bármi lehet (gondolom úgy értette, bármikor jöhet a nagy nap!!) Én is összehasonlítottam az előző CTG-n levő rajzolmányokat a mostanival és azt vettem észre, hogy sokkal nagyobb és több hullám van rajta, ami talán azt jelenti, hogy közeledünk??.........?.....
Kicsit izgulok, hogy már ennyire a célegyenesben vagyok....Kép)
Amúgy néha napközben többször szoktam érezni a hasamban olyan fajta fájdalmakat mint amikor meg akar jönni...ez már valami?? na persze még messze nem redszeresek ezek....

Vigyázzatok magatokra ebben a ramaty időben, influenzajárvány sajnos megkezdődött...Kép(

üdv.

kingu
cica29

Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni.Ma meglatogatott bennunket a gyerekorvos, aki kozolte, hogy a babucim csipoje elegge kotott.Van valakinek ezen a teren tapasztalata, mert nagyon aggodom.Az egy kicsit fura, hogy a korhazi vizsgalata (mielott hazajottunk)negativ lett.Lehetseges,hogy a csipoficam 6 het alatt kialakul?Jovoheten megyunk a 6 hetes vizsgalatra, de nagyon idegesit a helyzet.A doki mondta, hogy tornaztatni is kell a labat talan meg nem keso?
De ez meg nem minden ma mar voltunk a Betezdaba, mert a Lilike koldokenek egy resze nem akart begyogyulni,maradt egy kis csonk a koldok aljaba na ezt a csonkot leszettek .Persze engem kikultek,azt hittem megorulok az alatt az 5 perc alatt,de szerencsere nagyon jol turte a megprobaltatasokat.Nem is sirt
judit
mirror

Sziasztok!
Segitsegeteket szeretnem kerni.Ma itt volt a gyerekorvos es kozolte, hogy a picimnek eleg kotett a csipoje.Szamomra ez azert furcsa mert a korhazi vizsgalatnal(haza tertunk elott) negativ lett az eredmeny.Jovoheten megyunk a 6 hetes vizsgalatra.Elkepzelheto hogy a csipoficam kialakul 6 het alatt?Van valakinek valamilyen tapasztalata?Azt mondja a doki tornaztatni is kell.
judit
mirror

Bocsi hogy 2x irtam le, de az elso nem jelent meg egybol, mar azt hittem elveszett, ezert irtam egy rovidebb valtozatott masodszor.
Judit
mirror

Lányok,

köszi a hozzászólásokat a pocifájás orvosolásáhozKép

Timi
timcsi8

Macs!
Nem érdekelne ennyire, ha csak nyöszörögne, de mivel nincs kaki reggelre, az egész délelőttünk nyügis volt.
Sűrűbben kért enni és még akkor is bukott az előző etetésből, és csak 70-et evett a szokásos 120-150-hez képest.
A dokinő azt mondta, hogy ilyenkor nem fér bele annyi, mert még bent van a régi.
Szóval, nekem úgy tűnt hogy szenvedett, ráadásul egész nap 2 órát aludt reggel 8 óta.
Aztán lehet, hogy másért nem aludt, de ásitozott.
Gratulálok a négykézlábazáshoz, nagyon édes lehet.
Néha én is úgy szeretném ha már nagyobbacska lenne, de szerintem csak azért hogy elmúljanak a poci gondok.
Mindenesetre nagyon jó lehet, amikor nap mint nap produkél valami újat.
Remélem nem beteg a kislányod. (a hánykolódás miatt)
Jobbulást!

Ildibaba!
Lassan a célegyenesbe érsz! Izgi! Pihenj sokat, és élvezd a pocaklakódat.

Cica!
Nincs mit. Az én babám is majdnem mindig mocorgott mint egy Duracell nyuszi, és tényleg nagyon zabálnivaló volt.
Meg is vizsgólt a doki? Kiváncsi vagyok, mikor bújik ki.
santha

Szia Judit!
Szegény kis Lili, remélem nem lesz baj a csipőjével.Szoritok!
A torna mondjuk logikusnak hangzik, és ártani nem árthat.
Te szoktál teát adni a Lilinek a kaksi miatt?
Ha igen, milyet?
Mi még nem sétáltunk, csak levegőztünk itta teraszon, illetve ma voltunk lent a faluban autóval, mert én már kész vagyok, állandóan itt fent a hegyen.
Nemsokára lesz hordozókendőm, abban azért sétálgatunk majd legalább a kertben, mert itt a hegyen áldatlan állapotok uralkodnak az utakon, kimenni rájuk nem mernék babával.
Szépen hizik a Lili is!
Van valami új produkció?
Tegnap a Kristi nevetett rám, olyan jó volt.
Sterintem ez már igazi nevetés volt.
Irj majd, hogy mi újság a Lilivel!
Sziasztok: Barbara
santha

Cica!
Bocs, hogy nem azonnal válaszolok, de a férjemre vagyok utalva internetügyileg, és nem mindig sikerül megszereznem a telefonját, ha hazajön. Meg néha a bébi is másképp gondolja Kép
Lányom van, Panna, és viszonylag könnyű volt, amikor már elment a magzatvíz, 5 és fél óra. Nagyon békés volt a dolog, hagytak mindent menni a maga útján. A Holdvilágban szültem.
A szülőszoba látogatáson nálunk sem volt levegő, főleg a műtő előterében nem, és volt egy kismami, aki állandóan kérdezett és többen rosszul akartunk már lenni és csak ott billegtünk a pocakokkal, elég érdekes volt.
Kriszta
kriszta35

Barbara!

Sajna a doki nagyon sietett így nem vizsgált meg és ultrahangot sem tudott csinálni, így most kicsit izgulok, mert amióta iszom a málnalevélteát azóta vannak napközben kis görcseim a pocakomban, de aztán lehet ennek semmi köze a teához..?....Azért még jó lenne ha legalább 1 netán 2 hetet bennt maradna a pocaklakóm, na de ő dönt..!!!Mindenesetre a márc 25 nagyon távolinak tűnik, szerintem addig nem bírjuk ki....azért az sem lenne piskóta ha márc. 15-én születne...Kép))

Kriszta!

Semmi gond, a lényeg hogy írtál. Nagyon szép neve van a kislányodnak!!Hát igen, én is szívesen kiegyeznék 5 és fél órával!!! Bízom benne, hogy szerencsém lesz és jó ütemben megy majd a szülés!!! Úgy látszik ez a Holdvilág szülőszoba nagyon népszerű, ugyanis a múltkor is éppen az volt foglalt!!!
Lenne egy kérdésem a piszkos anyagiakkal kapcsolatban, engem egy tól-ig határ érdekelne, doki+szülésznő...küldheted a magán e-mailemre is iriminage@freemail.hu, előre is köszi a segítséget!!!

Carezza!

Mi volt az utolsó CTG-n? Mit mondott a dokid? Nagyon csöndben vagytok, csak nem előzöl meg?..Kép))
Vigyázzatok magatokra!

üdv.,
kingu
cica29

Sziasztok!

Kingu! Kép Azok az összehúzódások már valószínűleg jósló fájások. Kép Nekem csak 2-3x voltak. Kép Vannak akiknél olyan erős, hogy alig tudták megkülönböztetni az igaziaktól, nekem annak idején azt javasolták, ha ilyen lesz, akkor ha a forró fürdő+egy pohár borra nem múlik el, akkor már élesben megy az "action"! Kép Kipróbálni nem volt módom ezt a receptet! Kép
Én csak 2 CTG-t "értem meg" a többi már szülőszobán volt! Kép Lilim is örökmozgó volt, nem is hazudtolja meg magát most sem, állandóan jár keze lába, még alvás közben is! Kép Hajrá nektek, drukk megy! Kép Azért most már várjátok ki ennek az influenzajárványos időszak végét, mert milyen rossz lenne, ha látogatási tilalom alatt szülnél Kép

Judit! A csípőficam alakulhat a fejlődéssel szép fokozatosan is. Ezért kell az első ellenőrzés után még minimum 2 kontrollra elmenni. Ha minden ok. először 6 hetesen aztán 3 v. 4 hónaposan. Ha egy kis eltérés van, akkor sem kell megijedni, fő hogy időben észrevegyék. Tornával, terpeszpelussal szokták kezelni. Egyik sem örült nagy kínzás a babának, az őszibabás topikunkban mindkettőre volt példa, és mindegyik baba jól tűrte a dolgot, és teljesen meggyógyult. Nekünk nem kellett volna tornázni, de a pocakfájásnak is jó, úgyhogy mi minden este tornáztunk. Saját "mondonkánk" volt: behajlít- pillangócska- kisbékaterpesz. Lili imádta, jókat kacagott, /és pukizgatott, sőt néha némi kaksi is kibuggyant/ és már nagyon korán, 3 hónapos korában elkezdte a pillangócska szóra magától szétnyitni a lábacskáit Kép Ne aggódj, minden rendben lesz! Kép

Barbara! Kép Szerintem te érzed a legjobban, hogy kell-e a lázmérő vagy sem, biztosan helyesen döntesz, én csak azt tudom mondani, hogy nagy problémát nem tudsz okozni vele. Kép Ha a baba közérzete jobb tőle, akkor valószínűleg szükség van rá. A délelőtti gyakrabb szopikérés és bukás lehet hogy csak nyafizás, és a cickón nyugszik meg, bár nem éhes, de ezt sem tudom biztosra megmondani. Próbáltad már ilyenkor valami mással lekötni? Zene, ének, színes textil, játék, forgóka, stb.. ? Ha ásítozik elég valószínű, hogy fáradt, próbáld meg megkeresni a megfelelő alvási pozíciót neki, vagy próbáld meg levegőn altatni, vagy mesével, stb.. A lényeg szerintem, hogy legyél következetes, ha egyszer bejött valami legközelebb is próbálj ragaszkodni ahhoz a módszerhez.
/Azért ez a "benne van a régi" elmélet a dokidtól számomra meglehetősen antiprofesszionálisan hangzik, végülis nem egy kis tubus az a gyerek, hanem van külön gyomra, vékonybélrendszere és vastagbelecskéje, és a kaksi és a tejcsi között van egy kevés különbség, de én nem vagyok orvos, tehát biztos nem überelhetem az ő okosságait! Kép/
/Babusom lehet hogy valami enyhe bacit szedett össze, vagy csak nem tetszett valami a pocijának, ugyanis most kezdtük a hozzátápit, de mindenesetre már nem hányt!Kép/

Pusz
Macs
maccs

Szia Barbi!
Igen adok teat a Lilinek, mert az orvos javasolta,hogy ket tejci kozott ha nagyon nyuszi akkor jot tesz neki.A tea neve Mecsek Tea, azt hiszem ez az egyetlen tea a gyogyszertarba (Poci patika)amit csecsemonek nagyon jo.Kamilla es komenymag kevereke,szerintem kimondottan jo ize van.En rakok bele egy kiskanal cukrot es par csepp citromot.Leszoktam fozni 1.5-2dl van olyan nap amikor 1.5dl meg is iszik.Mindig megmelegitem, hogy langyos legyen, igy a Lili jobban szereti.
Pont ma mondtam a ferjemnek, hogy mar mennyire unom a rossz idot es havat.Semmit nem lehet csinalni, csak a negy fal kozott tengetjuk az eletunket.Gondolom a hegyen meg rosszabb a helyzet, ott aztan tenyleg alldatlan allapotok lehetnek.
Egyebkent koszonom a biztatast neked es Maccsnak is koszi az otleteket, remelem minden rendben lesz a szuresen.Mindenrol beszamolok majd
Judit
mirror

Sziasztok lányok,

tanácsot kérnék szülésznőválasztással kapcsolatban. Lenne javaslatotok? Ti választottatok egyáltalán?

Ildi
ildibaba

Szia Ildi!
Nekem volt valasztott szulesznom.Rakoczi Agnesnek hivjak,es el kell hogy mondjam nekem nagyon sokat segitett, mind a szules elott mind pedig a vajudasom alatt, sot azota is tartom vele a kapcsolatot.Nagyon lelkiismeretes fantasztikusan jo szakember.Egyebkent nagyon gyakran fellatogat a forumra,keress vissza ra, rengeteg hozzaszolasa van a szules, szuletes temaban.
Judit
mirror

Szia Cincin!
Jottok a szerdai csiposzuresre?jo lenne talalkozni.
Judit
mirror

Judit,

köszönöm, Rákóczi Ágiról én is sok jót hallottam és persze olvastam a hozzászólásait is. Most igyekszem begyűjteni a véleményeket, mert úgy gondolom mindenképpen szeretnénk szülésznőt választani.

Ildi
ildibaba

Ildi,

az én választott szülésznőm Keszegh Évi volt. Maximálisan segített szülés előtt, közben és utánna is, amikor gondjaim voltak a kórházban. A szülés éjszakáján ő hívott fel utoljára, hogy szóljak ám, ha megindul a szülés. Nagyon kedves és emberi.

Mirror,

egy napig én is adtam ezt a Mecsek teát Márknak. Aznap volt a legtöbb pocifájása):
A védőnő és a gyerekdoki is azt mondta, hogy vannak babák, akiknek csak ronthat az állapotán, mert felfújja őket.

A szülési célegyenesben tartóknak hajrá! Élvezzétek még ki az utolsó pillanatokat is a pocaklakó figyelésére és pihenésre. Mindkettő hiányozni fog egy kicsit szülés után.

Timi
timcsi8

Mirror
Daninak is ezt mondták. A pici babáknál az első pár hétben, hónapban gyakori, hizsen gondolj bele milyen pózban voltak a méhben. Sokat kell hason fektetni, az jó neki. az ortopéd orvos anno nekünk megkérdezte hogy alszik a Dani, és a hason alvásr azt mondta, hogy a csípőnek nagyon jó. mondjuk kezdettől fogva hason aludt, hanyatt csak nyüglődött. ma tök úgy alszik, ahogy én, még a lábát is uúgy húzza maga alá. egyébként főleg lányoknál szokott előfordulni csípőficam, fiúknál ritkább.
Szerintem ne aggódj, minden rendbejön!
A torna meg csak jót tesz, amit Macss is írt.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Már nagyon régen jártam itt is. Most csak egy dologra írnék gyorsan.
Mirorr :-)
Ne ijedj meg a Pici csipője miatt! nekünk a 6 hetes kontrollon mondták, hogy túl laza a csípője Lucának és betétes rugit kell hordania. Én nem hittem el a dolgot és megnézettem az Ortopéd Klinika főorvosával és kiderült, hogy semmi baja a csipőjének. Most voltunk a kórházban a 4 hónapos kontrollon és tényleg semmi baja nincsen, pedig nem is hordtuk a betétes rugit. Megvettem és beraktam az ágya alá a fiókba :-)
Ha érdekel meg tudom adni a dokinő elérhetőségét. Van magánrendelője is, de házhoz is megy, ha a XII. kerületben laktok. Ha érdekel, akkor írj egy emailt a gabriella.huth@axelero.hu emali címre. Sajnos nálunk is mindenki beteg így nem tudom folyamatosan nézni a fórumot.
Gabóca
gaboca3

Edina, Cica, Zsuzsi,

Bocsi, hogy nem irtam Nektek, csak ledontott a labamrol ez a natha nyavaja... Meg mindig fujom az orrom, de legalabb a torkom mar nem faj.

Szoval CTG-re kedden vagy szerdan megyek. Egyebkent ezen a heten ketszer is voltam, mert az elso nem tetszett a dokinak, mert épp bealudt a baba, es nem voltak szep gorbeink, de aztan masnap is beturaztam a korhazba, es akkor mar volt nagy dizsi, ugyhogy lettek szep gorbek.

Szoval jovo het kedd vagy szerda CTG, pentek UH, aztan hetfo (14-e) doki rendelo. Edina, Te mikor jossz?

Egyebkent a Diaphyilin-re mondtam neki, hogy hát, nem szedtem, mert semmi bajom, es mondta, hogy jo, ha lesz valami majd szoljak... Ugyhogy nem volt lecseszés. Kép

Beszeltem az EDA-s orvossal is. Hat, gondoltam, hogy nem lesz olcso mulatsag, de mit tehetunk? 25 ezernel kezdodik a tarifa, ha odarangatom a szuleskor. De egyebkent nagyon szipmi doki, bar jobb lenne, ha EDA nelkul tudnek szulni. Egyebkent vajon mi van akkor, ha odarendelem, de megsem kell az EDA? Akkor mennyit illik adni?
Segitsen akinek van tapasztalata....

Cica, szerencsere nekem nincs vizesedes, dagadas sehol. A kezem az ujjaim picit ducibbak, de alig latom, csak a karikagyurun erzem, hogy picit meg van duzzadva.

Ja, es marcius vegen domping lesz. Multkor a CTG-re is csak marcius végi kismamak varakoztak... Erdekes lesz...

37+0
carezza

Sziasztok!

Macs!

Örülök, hogy jobban van a kislányod.
Mit szól a különböző kajcsikhoz?

Tényleg azon gondolkozom, hogy egyszerűen csak túl sokat eszik a Kristóf és a kis emésztőrendszere nem képes megbirkózni a mennyiséggel.
Ma reggel 150-et, délben pedig (3 óra múlva) 130-at szopizott.Persze akkor sem úgy hagyta abba, hogy elégedetten elengedte a cicit, jelezve hogy jóllakott, hanem feszengett, fészkelődött, addig-addig, amig kiesett a szájából, én meg már nem raktam rá vissza.Aludni sem tud rendesen, mindig felébred, és akkor sirdogálás a vége.
Abban maradtunk a férjemmel, hogy most két napig kevesebbet kap, ha nem használ, akkor másik 2 naoig kipróbálunk vmi mást, és igy tovább, amig rá nem jövünk mi a baj.Aztán persze ahogy javasoltad, következetesen tartjuk hozzá magunkat.
Az alvással szerintem nem lenne baj, ha nem fáj a poci, akkor alszik egyfolytában 3-4 órákat.
Igazi kis álomszuszék!
Amugy a lázmérőzés utám ténzleg mindig megkönnyebbül.Köszi a biztatást.
Remélem első körre eltaláljuk, és javul a helyzet.
Majd tájékoztatlak.

Judit!

Hogy vagytok? Mostanában nem sirdogál a Lili?
Beállt a szopi?
Cumisüvegből adod neki a teát?
Szoritok majd szerdán!
Remélhetőleg minden ok lesz.
Mostanában mész majd a 6 hetes kontrollra a Vidához is ugye?

Szép napot mindenkinek!

Barbara
santha

Sziasztok finiselök!

Még jól érzem magam bár engem is kerülget valami kórság,remélem sikerül megusznom.
Carezza! Nekem már nem kell menni a dokihoz a rendelöbe, 14-én már nem akartam menni mert én 17-re vagyok kiirva. Hétfön este megyek a szülésznöhöz ctg-re, majd csütörtökön reggel ujra, szerintem akkor megint megvizsgál a doki, persze ha addig nem történik semmi. Szerintem Dorka megvárja a következö melegfrontot.
Én egyenlöre ugy döntöttem nem kérek eda-t, az elsöt is kibirtam, nem volt olyan vészes csak az utolsó egy óra. Persze ha egy vagy fél napig kéne szenvednem én is biztos kérnék. Na de nem igy indulok neki, remélem hasonló gyorsan fog zajlani minden mint az elsö alkalommal.

Lányok !Igaz nekem nem volt nagyon hasfájós a fiam , talán ha 3-4 alkalommal volt nagyobb sírás,akkor adtam neki Sab Simplex nevü lötyit és az segitett neki, persze már csak végleges megoldásként Amig szopizott semmi más folyadékot nem fogadott el igy a görcsöldó tea sem kellett.Talán kérdezzétek meg a ygerekorvost vagy a védönöt erröl.Nagyon rossz öket szenvedni látni.

Üdv mindenkinek: Edina
antaledi

Barbi!
Jol vagyunk,a hulye idojaras ellenere.A Lilike tok jo,alig sirdogal,a 6-8 ig van minden este egy kis nyuszi,de alapvetoleg tenyleg nincs sok gondom vele.A szopival is jol meg vagyunk, tartjuk a 3orat minden gond nelkul.Este 11-kor etetem utoljara es 4-ig 5-ig siman birjuk.Igy hat azt kell hogy mondjam nekem bejott amit az orvosom javasolt.Ha a 3 oras szopik kozott nyugoskodik kicsit megtornaztatom, es ha az sem segit akkor adom neki a teat cumisuvegbol.A doki azt mondta, hogy kis luku legyen a gumi az uvegen.Ez azt jelenti, hogy ne follyon a tea, hanem csak csopogjon.Szerintem probald ki,egy miset meger.Ha esetleg gondolod nagyon szivesen adok par filtert,kiprobalod es ha bejon csak akkor kell vennetek.
Igen, hetfon felhivom a Vidat es megbeszelek vele egy idopontot.
judit
mirror

Sziasztok! Most vagyok 11 hetes kismama, és szeretnék minél többet megtudni a kútvölgyi szülészetéről:-milyen szobák vannak, a szülés után a szobába bejöhet-e a látogató, volt-e császáros szülése valakinek ill. ki volt a dokija? nekem az első császárral végződött, mert a feje nem fért be a csontom közzé. Akkor azt mondta a dokim, hogy valószínű a következő is az lesz.
katuc

Szia Katuc,

az én élményeim a kórházról egész frissek. Márk múlt kedden született, és szombaton jöttünk haza.

Én csak jót tudok írni a Kútvölgyiről. Az egész olyan emberi, a hangulata nem igazán kórházi jellegű. A szülőszobák nagyon hangulatosak (van szülőszobalátogatás, oda mindenképpen menj el), az orvosok, szülésznők, csecsemősök mind mind kedvesek és segítőkészek voltak velem.

Az orvosom Szalay főorvos úr. Ha még orvosválasztás előtt állsz, olvasgass bele a topikban, sok orvosról olvashatsz benne. Igazából majdnem mindegy, hogy kit választasz, nagyon rosszat senkiről nem hallottam, de első a szimpátia és bizalom kialakulása köztetek. Főleg az utóbbira lesz szükség a terhesség alattKép

A császárt epidurális érzéstelenítéssel csinálják, és úgy láttam gyorsan gyógyulnak az így szülők.

Sok sikert és jó egészségetKép

Timi
timcsi8

Carezza!

Jobbulást nektek, nagyon vigyázz magatokra!!!
Ha minden igaz én is kedden megyek CTG-re, reggel fél 8 körül beszéltem meg a szülésznőmmel, kiváncsi vagyok most milyen hegycsúcsokat produkálunk a papíron...Kép))
Én még az EDA-val kapcsolatban nem beszéltem senkivel és nem is hozta szóba se a dokim se a szülésznőm. Én is úgy indulok neki, hogy nem szeretnék, de ha közben derül ki hogy nem bírom és mégis kéne, akkor mi van? Kár hogy előre kell szólni, hogy kérek vagy sem, mert ugye ki tudja előre megjósolni, hogy milyen erősek lesznek a fájdalmai??? Lehet még mindig az a jobb ha azt mondom kérek és akkor tuti ott van kéznél az EDA-s doki ami lehet biztonsági érzést ad ....az engem is érdekelne, hogy ha odahívom és mégse kérem akkor mi van? Mennyit kell neki adni??

Macs!!

Köszi a biztatást, na meg hogy drukkolsz, most ránk is fér..Kép) Izgul az egész család, de legjobban ÉN...mondtam a kisfiamnak, hogy legalább még egy hetet, 10 napot várjon, mert amúgy is ramaty most az idő, na meg még én sem készültem fel lelkileg, úgyhogy remélem meghallgat engem...Kép

üdv.,

kingu
cica29

Santha
Megkérdezhetem, milyen kajákat eszel? Az is zavarhatja a babát, ha vmi olyan megy át a tejbe. Iszol tejet? Ha igen, próbáld meg elhagyni, lehet nem tetszik neki.
Nekem ebből a szempontból óriási szerencsém volt, mert bármit ehettem, akár kukoricát és káposztát, karfiolt, brokkolit is, Daninak semmi meg se kottyant. a Légtelenítő rendszere mai napi nagyon jól működik alul és felül is. így 2,5 évesen jókat röhög, amikor böfizik. Vagy pl. a troliközönséget megörvendezteti a legnagyobb csendben, hogy : "Anya, pukiztam!" Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Köszi Timi!
A látogatás hogyan zajlik? A babát császár után engedik hogy mellre tedd? A baba veled lehet egész nap? Még ezekre ha lesz időd válaszolj légyszi. Neked sima szülésed volt vagy császár? Nem hallott valaki valami infót Tóth Ferenc v. Szathmáry dokikról?
katuc

Edina, akkor lehet, hogy nekem is a 14-e hetfoi randi az utolso a rendeloben, mert a rakovetkezo heten (25-e) elvileg szulunk. Egyebkent nekem azt mondta, hogy nagyon lent van a baba feje, erzi a kezevel, es el van vekonyodva a mehszaj (igaz nincs kinyilva), ugyhogy szerinte szep szules lesz. Hat, adja az eg, hogy igaza legyen. EDA-t en is csak vegszukseg eseten fogok kerni, jobban felek egy hatba dofestol, mint a szulestol Kép

Cica, koszi a jokivansagokat. Te kit valasztottal szulesznonek?
carezza

Sziasztok! Kép

Katuc! Kép Timcsivel csak egyetérteni tudok, a kórházról sok sok jót lehet elmondani. Szülőszobák szépek, hangulatosak, a kórtermek sem olyan lepukkantak, mint a magyar kórházak általában (látogattam más kórházakban barátnőket.. Kép)
Az én lánykám agusztus végén született, Tóth dokis vagyok, csupa-csupa jót tudok róla mondani, magasztalom akárhányszor módomban áll! Kép Szintén császsárosok voltunk. Én nem tehettem mellre a babát egy csomó ideig, inkubátorozott a csajszi, de akkor amikor én bent voltam, mindegyik császáros babát dedugták a melegedőbe.
Miután felkelhetsz a spinális érzéstelenítés után megkaphatod a babát, és egész nap, sőt éjjel is veled lehet (elméletileg - mert nálunk nem volt elég "guruljka", és ezért nem tudtam tolizni, ha látogatók jöttek le kellett adni, mint egy kis csomagot, és éjjelre is be kellett vinnem). Ez csak a császáros szobánál volt így, (ott nagyon szuper speckó elektromosan mozgatható fogantyús ágyak vannak), aztán átkerülsz egy rendes szobába, ott az ágy végében van kis rekesz és akkor aztán abszolút együtt lehettek. A látogatás nálunk úgy zajlott, hogy 11kor műtöttek, aznap nem jöhettek be hozzám, mert másnap reggelig feküdnöm kellett, így másnap 10kor láttam először a családomat. Bármikor jöhetnek hozzád, Te kimehetsz a hallba, de a babát nem viheted, és délután 3-6ig (ha még jól emlékszem) apa (kizárólag ő) be is jöhet a gyermekágyas folyosóra és ott együtt babázhattok.. Kép

Judit! Kép A Mecsek teával kapcs. ahogy már Timcsi is irta nem mindenkinek van jó tapasztalata. Nálunk sem vált be Kép, de volt akinek az segített. A kamilla tea itatását különben sem ajánlják, mert allergizálhat, az édeskömény meg szélhajtó, ettől még jobban pukizott szegény baba. Kép De jó, hogy nálatok segített! Kép /Jut eszembe: a Laktoherben is van, az is átmegy a tejen keresztül és gyötörheti a babapocit!!! Inkább igytok snassz csipkebogyó teát (az az alapanyag az igazi tejserkentő) vagy szedjetek homeós bogyeszt a tej menniség növelésére, ha mindenképp úgy érzitek, hogy szükség van rá./

Santha! Kép Azt hiszem ezt már írtam, de azért még egyszer leírom, hogy az én legnagyobb tévedésem az volt a szoptatással kapcs. hogy azt vártam, hogy majd a babusz jól bekajál és jóllakottan elterül mint a képeken, ha teliette magát. Na ez abszolut nem igaz. Nálunk ha egyszer-kétszer elengedte a cicit, esetleg el is fordította a fejét, azt jeletette, hogy kész elég volt, ne tömj tovább..Kép Úgyhogy lehet, hogy nálad is ez a hiba! Kép Azért ne aggódj, az anyatej még nem ártott meg egy gyereknek sem! Kép
A pocifájás pedig elég gyakran előfordulhat, pár hónap alatt elmúlik, és utána aztán jönnek a jobb napok.. Kép (és a fogak!) Tudom milyen rossz nézni, ha gyötrödik a baba, én is végig éltem, de túl lesztek ezen is! Kép
Hasfájásra a szereket mi mind végig próbáltuk: Infacol, Espumisan, Sab Simplex, és volt valami GRipe W... is, aztán írt fel a doki papaverines gyógyszertárit, de abban meg nyugtató van, ezért nem igazán kultiváltam.. A legjobb a homeós bogyó volt, és az legalább nem káros, szerintem hagyjátok ki nyugodtan a szintetikus sz@rokat, de ez magánvélemény. Kép
Hozzátápi: Leginkább kifelé köpködi, imádja, hogy bele lehet pancsolni a kistányérba, és a feje búbjáig maszatos, de a sszájába lenyelésre elég kevés kaja kerül.. Kép Furcsa még neki a "szilárdabb" halmazállapot, jókat öklendezik tőle, mire odaforgatja a nyelvecskéjével a kajcsit, hogy le tudja nyleni.. Kép
Az is igaz, hogy én igazán hozzátápizok és nem elválasztani akarom a babát, tehát szopi után ált. egy órával adok neki, és csak amennyit ő szívesen megeszik. A védőnők azt szokták ajánlani, hogy a szopi előtt adj neki plussz kaját, de ez az elválasztás módszere, én meg addig amíg természetesen van tejcsi és lehetőségem, szoptatni szeretnék. Kép

Puszi mindenkinek, pocisoknak kitartás, és vigyázzatok a csúszos utakon! Kép
Macs
maccs

Carezza!

Hát ezek tényleg jó hírek, örvendek, hogy ezt mondta a dokid. Én is abban reménykedem, hogy kedden engem is megvizsgál és mondd valami bíztatót....!!!
Az én szülésznőm: Király Katalin. Igazából még csak egyszer találkoztam vele személyesen, de szimpatikus, kedves, fiatal lány.
Engem nagyon megnyugtat az a tudat, hogy bármikor felhívhatom telefonon, ha úgy érzem "itt az idő"..Kép Én mindig is attól féltem, hogy ha beindul a dolog, akkor nagy ijedtségemben kit fogok felhívni....de ez is megoldódni látszik....Kép

Jó hétvégét mindenkinek

üdv.,

kingu
cica29

Katuc,

nekem sima szülésem volt, de úgy tudom, hogy a császárosoknak is odaadják a babát.

A felkészítő tanfolyamról a recepciós pultnál találsz tájékoztatót, az egyes programok havonta ismétlődnek.

Mindkét dokiról jókat hallottam. Két szobatársam pont ennél a két dokinál szült. Mindketten elégedettek voltak. A dokik - mint általában mindenkinél - szülés után is minden nap benéztek hozzájuk.

Remélem tudtam segíteniKép

Timi
timcsi8

Sziazstok!

Most jöttünk haza a kórházból. Áron elkapta ezt a fránya vírust. Fulladt szegény a sok váladéktól Kép.

Katuc!
Én is Tóth doki párti vagyok, de rosszat még nem igazán hallottam egy orvosról sem.

Timcsi!
Küldj friss képet a babóról, ha van.

Vigyázzatok a babátokra! Fullosak a kórházak.

Andrea

KépKép
Áron

Cica,
Hát igen, nekem a dokim is azt mondta, hogy a szulesznot hivjam, ha barmi gond van, vagy ha ugy erzem megindult a dolog, es mennénk a korhazba.

Edina, Neked nem volt 38. heti UH?
carezza

Szia Carezza,

múlt héten volt Szülés - együttszülés előadás, amit Király Kata tartott. Ő azt mondta az érzéstelenítéssel kapcsolatos hasonló kérdésre, hogy az anesztes orvos, akivel egyeztetnek a kismamák általában azt mondja, hogy őt rögtön értesíteni kell, de ez nem így van. A szülésznő tudja, hogy mikortól van szükség az epire, (nem kell rögtön az 5 perces fájásoknál beadni) ezért ő fog majd szólni. Tehát, ebből én arra következtetek, nem kell izgulnod, hogy nem lesz aki beadja, illetve ha meggondolod magad, akkor sincs semmi. Egyébként azt mondták, hogy akkor van gond, ha valaki nem egyeztet az anesztessel és szülés közben gondolja rá magát az érzéstelenítésre, mert az nem megy, ilyenkor csak csak egyéb fájdalomcsillapítási lehetőség van.
Ha van választott szülésznőd, akkor vele ezeket meg tudod beszélni.

Ildi
ildibaba

en hivtam a szulesznot, de mivel meg nem szultem, O csak kesobb jott be
az ugyeletes szulesznovel konzultalt mindig, hogy mi a helyzet

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Carezza! Voltam 38heti uh-on, mindent rendben találtak, lepény, magzatviz és 3100g-ra becsülték a csajszit. Gergö 3300g-al született, szerintem hasonló lesz Dorka is. Hétvégén már elég sokat keményedett a hasam, ma megyek be este a szülésznQhöz és csinál egy ctg-t kiváncsi vagyok mit mutat majd. , legközelebb csütörtökön találkozok a dokival. Kiváncsi vagyok mit mond, hétvégére igértek melegfrontot lehet hogy babázok majd.Húú de izgi ! Ti hogy vagytok ? Olvasom hogy lent van a lányod fejecskéje, ez jó jel nem lesz hoszszú vajudás, nem is kell majd epidurál hidd el! Amikor meg kérnél már nem is adnának mert hamarosan kibújik . Nekem még nem volt lent a fejecskéje, de most jobban érzem hogy nyomakodik majd kiderül.

Üdv: Edina
antaledi

Ildibaba, koszi az infot, akkor még rákérdezek a szulesznore is. Minden esetre esszeruen hangzik amit mondtak Kép

Edina, gondolok majd Rad, uzenj azert, ha megvan a baba. Kép
Jo lenne, ha tenyleg nem kellene az EDA. Nagyon bizom benne, hogy hipp hopp kibujik a kicsaj, es ugyesek leszunk Kép
carezza

Carezza, Edina!!

Nekem nagyon az a gyanúm, hogy mi együtt fogunk babázni, vagy legalábbis napok fognak elválasztani bennünket. Én is a melegfrontra tippelek, akkor általában beindul a folyamat..Kép)
Na majd kiderül, addig is kitartás lányok, vigyázzatok magatokra!!
Holnap reggel CTG, remélem jó híreket mond nekem is a doki. Örvendek, hogy nektek minden rendben van, csak így tovább!!!

üdv.,

kingu
cica29

Edina

Hajrá, szerintem te is fogsz a héten babázni! Én szurkolok, hogy kihúzzuk jövő szerdáig egyben, amíg vissza nem ér Mészáros doktor. Utána jöhet a kiscsaj. Nekem is rengeteget mozog, rugdos, és még annál is többet keményedik a hasam. (Most is.) Biztos vagyok benne, hogy ezek jóslófájások. A szeméremcsontom is nagyon fáj, lehet, hogy ez annak a jele, hogy kezd beilleszkedni a buksija?

Carezza, ezek szerint biztos, hogy neked is lányod lesz? Tele lesz kislányokkal a szülészet március közepén-végén. Kép
Írsz priviben emilt a telcsiszámoddal?

Zsu
tothzsuzsi

Edina, Kingu, CArezza, Zsu! Kép

Hajrá csajok! Kép

Aztán értesítsetetek ám ha feljemény van! Kép

Puszi:
Macs
maccs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X