Új privát üzeneted érkezett!

Én még mindig nem csüggedek! Ment egy másik...
hettuli

Léda: nagyjából mindent megtaláltam. Tudom miért mondtad, hogy ott hideg van :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hettuli 2008.10.19 04:14-kor.
hettuli

ment a privi..

Kép
leda2002

Jó reggelt mindenkinek!

Én ébredtem legkorábban. Tünci láttam hogy itt vagy....... :roll: ...jól láttam?

Kép

Kép
melcsike70

héééééééééééééééééé!

egy órája olvasom,amit termeltetek!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Jó reggelt!!!

KépKépKép
tünci28

Elég későn kerültem én is az ágyikómba. Aztán meg mégsem tudtam aludni, még néztem kicsit a tévét. HOgy ébredtél?

Kép

Kép
melcsike70

Látom sokan felkeltetek már :) én mindjárt készülök lefeküdni :)

Kép
leda2002

Hali,

milyen vicces ez az időeltolódás, nem? Leda, most már én is értek "mindent" (mármint a hideget), de privi majd megy. Inkább ne olvasd most, feküdj csak le, elvégr nálatok már éjfél felé jár, nem?

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

igen.. éjfél van. megyek is.. szép vasárnapot mindnekinek, nekem jó éccakát :)

Kép
leda2002

Leda,

akkor talán érted azt, amit én éreztem, bár kicsit különböző a helyzet, mert nálunk van még két idegen nyelv. Mi is angolul beszélünk, poénból néha belekavarva néhány német meg holland szót. Szóval Pieter holland, én magyar, angolul beszélünk és Magyarországon lakunk.

Néha nehéz, hogy olyan sok mindent nem tudok megosztani vele, vagy ha igen, akkor csak óriási körmönfont magyarázkodások árán... a nyelvben kifejeződő nemzeti mentalitást, irodalmi dolgokat, népdalokat, meg ilyeneket. Ami egy azonos anyanyelvűnek magától értetődő. Az is bonyi, hogy a gyerekeim szükségképpen kimaradnak a mi diskurzusainkból, hiszen nem tudnak angolul, illetve fordítva, Pieter marad ki a mieinkből, mert ő meg magyarul nem sokat tud.
Én sem sokat fogok fel a hollandokból, ezért elkezdtem tanulni, óriási lelkesedéssel, ami mára egy kissé lelohadt.

Mondtam neki, hogy a kisfiunkkal majd hollandul beszéljen, ne angolul, mindenki az anyanyelvén jó ha beszél a gyerekével. Eleinte tiltakozott, de aztán kezdett hajlani rá. Főleg, mert Andris kettős állampolgár lett volna, és hogy veszi az ki magát, hogy egy holland áll.polg. nem tud hollandul?

Én pedig annyira szerettem volna megismerni a kisfiamat... olyan kíváncsi voltam, hogy alakul majd az élete, milyen lesz az identitása, milyen nyelveken fog majd beszélni, hogyan gondolkodik majd, hogy fog kinézni... szerettem volna látni mindazokat az egyediségeket, amik két nemzetből származnak, és egyesülnek egy emberben... Hát, most már soha nem fogom megtudni... :cry:
kisanyácska

HAJ-RÁ, Tünci, HAJRÁ, HAJRÁ!!!

Szia, Melcsike :)
kisanyácska

végigolvastam,van sok mondanivalóm,de most megyek főzni,kb egykor jövök és jól teleírok két oldalt!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
tünci28

Huu amig bekészitettem a mosást de megszaporodtunk. Leda jó éjszakát.ó

Kép

Kép
melcsike70

Főzzél finomat, Tünci! Ha erős leszek, én egykor fogok indulni Piet felé a félúton lévő városba. Ha nem, akkor itthon idegeskedem majd, hogy nem sokára itt lesz. Addig meg mondjuk... takarítok!
kisanyácska

Szia, Melcsike!

Én is mindjárt fölrakom a mosást, de főznöm ma hál' Istennek nem kell, anyukám vállalta.

Hogy vagy ma?
kisanyácska

Szia Kisanya hogy aludták? volt min gondolkodnod ugye? Nem irigyellek most?

Kép

Kép
melcsike70

Tünci, még egy pár dolgot akartam mondani!

Múltkor ott vezettem, ahol az általad a top7-be (?) beválogatott szálloda állt, amire mondtam, hogy nagyon forgalmas helyen van. A pirosnál ráértem számolgatni, és hát 16 sáv találkozik ebben a csomópontban!!! Ehhez képest a fotón egy autó sincs, de még közl. lámpák-táblák se nagyon...

A látszat csal!

És mit írtak a szövegben? Arra már nem emlékszem. Remélem, csak annyit, hogy a "belváros szívében" fekszik. (Bár ez is túlzás, inkább a belváros beleinek mondanám.)

Lefoglaltátok már a szállásotokat?
kisanyácska

HOva rakod föl a mosást??????? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, ki voltam ütve, mire lefeküdtem... Még mindig nem szedtem össze magam, hogy megmondjam Pieternek, ne jöjjön hozzám. Nem tudom, mert bántani sem akarom. És tény, hogy nálam kényelmesebb, mint egy porfészek pangó pizzériájában üldögélni...

Gondoltam, fontis lesz az álmom, amit m éjjel álmodok. Reggel nem emlékeztem semmire, de most már kezd összeszedődni.
kisanyácska

Miért, felétek nem úgy mondják? Fölrakom a krumplit, fölrakom a mosást... (Vagy lehet, hogy nálunk is csak az ételre mondják?... :oops: Elbizonytalanítottál...)
kisanyácska

úgy értem: fontos
kisanyácska

Felrakom az éltelt és berakom a mosást. :lol: :lol: Ahány ház annyi szokás szokták mondani :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Szerintem Lányok,

mindannyiunknak érdemes lenne megnéznie a Bíborszín (The color purple) című filmet (Leda kedvencét), mert sok mindenben összecseng a mi történeteinkkel, bár a kiindulópontja egészen más. A végét elcsíptem youtube-on, egészen katartikus. Könnyeim folytak...

A másik, ami pár napja bevillant, a Kirikou és a boszorkány című (magyar közreműködéssel is készült) rajzfilm. Ismeritek? Olyan 10 éve láttam moziban, akkor különösebben nem hatott meg. De most már egészen másképp értelmezem. (Onnan az avatárom is.) Ismeritek, megnéznétek, vagy mesélhetek kicsit róla?
kisanyácska

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisanyácska 2008.10.19 09:58-kor.
kisanyácska

Kép
kisanyácska

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisanyácska 2008.10.19 10:10-kor.
kisanyácska

ÉN is főzök csajok mennem kell. Majd jövök én is ha enged a leányom.

Kép

Kép
melcsike70

Gyönyörű képek Kisanya 8) 8) 8)

Kép

Kép
melcsike70

Ugye, szerintem is nagyon szépek.

Kép
kisanyácska

És számomra most sokat jelent ez a film, bárcsak meglenne olyan nyelven is, amit értek. Youtube-on fönn van, franciául (ez az eredeti nyelve), portugál felirattal. Egyiket sem beszélem, de azért meg lehet érteni a történés fő vonalait. Ha van kedvetek, itt lehet belekukkantani (1. rész a nyolcból):

http://www.youtube.com/watch?v=gxUiV9-R ... re=related

Szerintem a főhős nem is Kirikou, hanem az édesanyja. De lehet, hogy csak nagyon elfogult vagyok...

Kép
kisanyácska

Jó "reggelt" mindenkinek!

Sikerült ma 11-ig aludnom, azóta olvasom a lemaradásomat:)

Kisanyácska, hát, elég sok pozitívumot leírtál, amik a Pieterhez fűződő érzelmeidet kicsit megmagyarázzák, de ahogy látom a negatívumok többségben vannak...:( És igaza van Ledának abban, hogy ha nelli kiesik a képből, lehet, hogy lenne más, akiben az anyagi biztonságot keresné. És persze, van esély rá, hogy valaki megváltozzon. De ehhez akarnia is kell, és itt szerintem csak te szeretnéd, hogy megváltozzon. A másik: foggal körömmel szeretné a védekezést a lehető legbiztonságosabbá tenni. Ez nem arról árulkodik, hogy szeretne gyermeket. Persze, hiányzik neki Andris, de szerintem, ha Andris itt lenne veletek (nem csak a kis lelke), Pieter akkor is ezt az életmódot folytatná, hol itt, hol ott.
Vendég

Attól meg, hogy bevallotta neked, hogy nellivel (ilyenkor mindig a nelli az elefánt jut eszembe:):)) lefeküdt, attól még szerintem nem megbocsátható a dolog. Megtörtént, akár beszél róla, akár nem. A legrosszabb meg, hogy neki ez teljesen természetes. Az együttlét egy másik emberrel a legbensőségesebb dolog is lehet. Persze, már egy csók is lehet a legbensőségesebb (nálam már itt kezdődik a megcsalás, nem kell ahhoz lefeküdni senkivel, hogy megcsaljanak, elég a csók is). Ezt szerintem nem lehet csak úgy megtenni, hogy kellett egy kis sex, mi kivetni valót találsz benne, hiszen elmondtam...

Félre ne értsd, nem bántani akarlak a szavaimmal, a véleményemmel, csak én is féltelek. Bár még nem találkoztunk, de tényleg nagyon fontosak lettetek nekem, olyan, mintha ezer éve ismernénk egymást.

Néha én is parázok, hogy azzal, hogy itt leírunk csomó mindent, nyitott könyv leszünk bárki számára. De, ha jobban belegondolunk, egy becenév mögé bújva nemigen jön rá senki, hogy kik vagyunk. Kivéve, ha annyira ismernek minket, hogy egy egy írásunkból megismernek. Ezt viszont nem is bánom, mert egy csomó mindent nem merünk szemtől szembe megmondani az ismerősöknek, itt legalább láthatnak pozitív-negatív hozzászólásokat egyaránt.

Kisanya, légyszi, nem miattunk, hanem magad / magatok miatt: hagyd a csudába Pietert. Kegyetlen érzelmi játékot játszik veled, és ahogy írtad, hogy volt a három napos kiesés is, nehogy tovább romboljon téged.
Vendég

Hettuli, jó volt a "züllés"? :lol: :lol:

Leda, látod, Jakupcsek példája szerintem mindenkinek erőt adhat. És hol vagy te még attól a kortól? Simán beleférsz még a gyermekvállalós időbe:)
Most már én is kíváncsi vagyok, hogy melyik részen laktok:) Majd megírod nekem is priviben?

Kisanyácska, nagyon szépek a képek:)

Lányok, már nagyon várom azt a találkozót. Mondjuk szerintem valahogy kora délelőttre kellene tenni, mert tényleg kevés lenne a fél nap:):)

Ja, egy jó hír: 12 napja kezdtem el inni a zöld lötyit és lement már 1,8 kiló:):):)

Ez lehet, hogy nem tűnik nagyon soknak, de nálam az, mert elég lassan akarnak a kilók eltűnni...
Remélem most már nem állok meg az "álomsúlyig":)
Vendég

Jó reggelt Boboka! :lol:

Hát igen még meg kell skubiznom hogy mennek a vonatok mert szerintem nekem is kb. 2,5 -3 óra az út. És nem akarok lassú vonattal menni remélem lesz IC hu de régen mentem vonattal. Izgulok miatta. De a férjem sem akarja hogy kocsival menjek egyedül Pestre. Félt.

Hettuli

Én is szeretném ám tudni merre laksz ? :roll:

Kép

Kép
melcsike70

Jaja! Hétig fent voltam. Öcsémék befutottak éjfélkor, a férjem nem volt itthon. Megitattam velük fél üveg whiskey-t, kajáltunk dumáltunk. Miután elmentek rácuppantam a netre és kiélveztem, hogy nem rángatnak pici karok el a monitor elől...

Poén volt, hogy pontosan 7:00-kor lefeküdtem és az ébresztő óra két perc múlva megszólalt. Hála istennek nyolcig tudtam frissülni, mert akkor keltett a "biológiai órám" Kérte a kakaóját. Micimackó adott nekem még fél órát, úgyhogy még megvagyok. :roll:
hettuli

Lányok most elköszönök mert megyünk anyámékhoz vidéki levegőt szivni. De visszatérek.. :lol: :lol: :lol:

Legyetek jók............

Kép

Kép
melcsike70

KIsanya

Megnéztem a mesécskét kár hogy én sem értem, én talán azt vettem le belőle igy első látásra talán azért született meg, hogy a szüleinek segitsen. Én nem láttam ezt még csak most. Nem tudom jó lenne érteni.

Boboka

Talán én is igy gondoltam jobb a Melcsike, mint az .............. vagyis a igazi. Azért jó lenne ha csak regisztráltak tudnának minket olvasni, bár amig nem hivott Betti én sem gondoltam hogy van ilyen topik az is igaz. Na mindegy csajok mennem kell, majd este leszek szerintem. Pusz mindenkinek.

Kép

Kép
melcsike70

Hettuli, akkor még jól bírod az "éjszakázást":)

Épp tegnap beszéltünk barátnőmmel, hogy kb. 5 évvel ezelőtt még volt, hogy szinte a buliból mentem dolgozni... Hát már nem bírnám. Sőt, bulizni sem vágyok, inkább az ilyen itthoni vagy beülős beszélgetős estéket csípem mostanában. Tavaly előtt csináltunk a csajokkal egy lányos estét. A szórakozóhelyen iszonyat sok bunkó volt, úgyhogy nem sokra rá, hogy odaértünk hívtam is apát, hogy jöjjön értem, mert ebből már kinőttem:)

Melcsi, jó levegőzést:)

Kisanyácska, messziről szorítok, hogy erős legyél, bárhogyan is döntesz.

Tünci, merre vagy?
Vendég

http://www.youtube.com/watch?v=gxUiV9-R26k

Melcsike,

az 1. részben Kirikou kikiált az anyukája hasából: "Anyám, szülj meg!" Mire az anyukája: "Az a gyerek, aki beszélni tud, egyedül is meg tud születni."

- Kirikou a nevem. Fürdess meg.
- Egyedül is meg tudsz fürödni.
- Ne fröcskölj ki annyi vizet, Karabá, a boszorkány elapasztotta a forrásunkat.
- Anyám, hol az apám?
- Karabá, a boszorkány rabul ejtette, akárcsak a többi férfit a faluból. Csak egyetlenegy férfi maradt, a nagybátyád. Karabához indult, valamiért reklamálni.

Kirikou is vele megy a kalap alatt, segít neki kivédeni a támadásokat. Karabá észreveszi a "varázskalapot", és a nagybácsi valamiért cserébe odaígéri neki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisanyácska 2008.10.19 13:27-kor.
kisanyácska

http://www.youtube.com/watch?v=6baFO9FJ ... re=related

A 2. részben nagyon örül a falu népe, hogy Kirikou nagybátyja épségben visszatért a boszitól. Ekkor látják először Kirkout is, hiszen nem rég született.

Rájönnek a boszorkáék, hogy nem is az igazi varázskalapot kapták meg, ezért a fétisek eljönnek a kalapért, de az sem mágikus, és helyette az összes maradék ékszerüket követelik.

Kirikou közben állandóan kérdezgeti a falu főnökét meg az édesanyját, hogy ki ez a boszorkány, és miért gonosz, de nem igazán akar-tud neki válaszolni senki.

A nők átadják az ékszereket, hátul Kirikou, mert nagyon kíváncsi volt a boszira. Aztán bátran előremegy, és megkérdezi: "Karabá, miért vagy gonosz?" Karabá rájön, ő bújt a "varázs"kalap alá. Az egész falut el fogja pusztítani, mert annyira haragszik Kirikoura, hogy becsapta (asszem).

A falusi nők is dühösek Kirikoura, mert ő hozta rájuk a bajt. Az anyukája megvédi K-t, mondván: a baj már régóta rajtuk van, és Kirikou megmentette a nagybátyja életét.

Ekkor berontanak a fétisek, mert rájöttek, valaki nem adta át az összes ékszerét Karabának. Kiszagolják azt a kunyhót, és meg is találják a nyakláncot a földbe rejtve. Bosszúból felgyújtják a házat.
K. kérdezi, miért nem oltjuk el: mert nagyon messze van a forrás, mire ideérnénk a vízzel, már úgyis porig ég.

K. és édesanyja vízért mennek, közben anyukája magyarázza, hogy Karabá lassan el fogja pusztítani az egézs falut, mert víz és ékszerek nélkül képtelenek lesznek életben maradni. Kirikou a fürdőző gyerkekkel akar maradni, anyukája hazamegy. A gyerekek piszkálják és kinevetik Kirikout, mert olyan kicsi. Odaúszik egy szépséges csónak a gyerekekhez. Kirikou figyelmezteti őket, bele ne szálljanak, mert az igazából a boszorkány. De a gyerekek nem hallgatnak rá, és a csónak egyre gyorsabban száguld velük, hogy elrabolja őket. Szerencsére Kirikou elég ügyes, hogy megmentse őket. A gyerekek örvendeznek, a boszorkány majd megpukkad mérgében.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisanyácska 2008.10.19 13:26-kor.
kisanyácska

http://www.youtube.com/watch?v=m12U2uu7 ... re=related

A 3. részben Kirikou hiába figyelmezteti a gyerkeket, hogy ne másszanak fel arra a gyönyörű fára, a gyerekek nem hallgatnak rá. A fa persze megint a boszi, és meg is indul velük szélsebesen. Kirikou megint megmenti őket. A boszi tombol, a gyerekek ünneplik, hogy milyen bátor, és hogy megszabadította őket a bosziól.

K. hazaviszi a vizet és beszámol anyukájának arról, hogy mi történt. A falubeliek meg csak dünnyögnek, hogy milyen dilis nótát dudorászik, és milyen kicsike és miylen fegyelmezetlen Kirikou.

Kirikou meg akarja tudni, miért apadt el a forrás. A boszi azt mondja, megöli, ha újra vizet fakaszt. A tűznél ülő nénike is ráordít Kirikoura, hogy tilos a forrás közelébe menni. De K. nem izgatja magát, ő rá akar jönni. Odabenn egy tapír-féleséget talál, ahtalmasra megduzzadva, mert az nyeli le az összes vizet, ezért nem folyik a forrás. Kirikou rájön, a kis tapír a vadász elől menekült be ebbe e lyukba, és azóta itt szívja a vizet.

Kirikou egy kicsit elkeseredik, hogy mit tehetne ő ezzel a nagy hólyaggal. De aztán rájön.

Víz! Víz! - üvölti a néni. Örvendezik az egész falu, hogy lett víz végre. Megjön az anyukája: - Hol van Kirikou? - Szegény barátnőm, megfulladt a fiad.

- Meghalt?
- Igen, megfulladt.
kisanyácska

Jaj Lányok, ezt én nem bírom! Pieterrel ma délután találkoztunk volna, de egszen fél kettőig nem volt bátorságom hívni. Aztán azt mondta, nem jön, ne találkozzunk máshol sem, mert ez az idő úgysem elég. Mondtam neki, csak két hét múlva lesz megint ilyen szabad napom, de akkor már nem szeretnék találkozni vele, mondja el vagy most, vagy semmikor, amit akar. Akkor semmikor - válaszolta.

De eszembe jutott, hogy szerdán még lesz valamennyi gyerekmentes időm, úgyhogy akkor fogunk találkozni (utoljára).

Lényegében nem maga ez a szörnyű beszélgetés volt, ami így kiakasztott, hanem az előszele annak, hogy VÉGE... Iszonyatosan érzem magam már ettől is.... Elmenekültem anyukám asztalától, meg a tesóm idióta barátja elől, mert a hülye vicceitől alig tudtam megállni, hogy ne bőgjek. Nem tudom, hogy fogom kibírni. Húz vissza minden a régi önsértéshez :cry: :cry: :cry: :cry: Ha belül fáj, fájjon kívül is

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Feladom,nem tudlak utolérni titeket... :shock:

KépKépKép
tünci28

De jó, hogy itt vagy, Tünci!!!!!!!

Utolérni, miben? Engem hülyeségben biztos nem tudsz.
kisanyácska

éppen most végeztem a visszaolvasással...olyan nehéz így mondani valamit is,mert az ember mégiscsak azt várja szorult helyzetében, hogy vígasztaló szavakat mondjanak,de sajnos nem tudok Kisanyácska..csupa olyat fogok mondani amitől egyáltalán nem érzed majd jobban magad..

Ezt nem szívesen teszem, mert amikor nekem van nagy-nagy szükségem rátok, akkor mindig olyan szépeket mondtok...

Szóval még dilemma:mondjam,ne mondjam... :roll:
tünci28

Melcsike:

http://www.youtube.com/watch?v=7VkiUpGx ... re=related

K. felkiált: - Én győztem!
- Ő győzött!

A boszi meg dühöng, hogy víz is van, Kirikou is van.

Anyukája le akarja fektetni K-t, de K. csak nem nyugszik bele, hogy miért ilyen gonosz Karabá. Édesanyja azt mondja neki, hogy csakis Öregapó, a hegy mélyén élő vén bölcs tudná megválaszolni a kérdéseit. Hiába lelkes nagyon K., édesanyja szerint soha nem tudna eljutni ahhoz a hegyhez, mert előtte áll a boszorkány kunyhója. A boszorkány nem akarja, hogy bárki elérjenek Öregapóhoz, mert nem akarja, hogy a falubeliek bármit megtudjanak tőle. Ezért a kunyhó tetején a fétis éjjel-nappal éberen őrködik, még a legkisebb rovart is meglátja.

- Bárcsak nagy lennék! - sóhajt fel Kirikou.
- A nagyság önmagában semmit nem segítene rajtad.
- Anyám, van egy ötletem, segítesz?
- Segítek.

Kirikout nem veszi észre az őr, az anya pedig nem érdekli Karabát. Azt hiszik, csak levesbe való növényeket gyűjtöget. Elbúcsúznak.

Kirikou pont a boszorkány kunyhója alatt találja magát.

Nagyon elfárad, és elalszik. Egy borz motoszkálására fölébred.

- Borzasztó! Hol vagyok? Vér és csontok!
- Micsoda bűz!
kisanyácska

Tünci, mondjad!
kisanyácska

Nekem most az segít, ha mondjátok, kíméletlenül... Mert szerintem tudom már én is, hogy ennek így nincs értelme, de nem merem megtenni. Borzasztóan fog fájni, ebből most az előbb kaptam egy kis ízelítőt. Nagyon félek...
kisanyácska

azt hiszem sejtem a mese végét..de ne az legyen, jó???!!!

Kisanya mindjárt..

KépKépKép
tünci28

Melcsike!

http://www.youtube.com/watch?v=oqdsbqaP ... re=related

-Nem kapok levegőt, megfulladok!

Aztán Kirikou végre felsóhajt.

- De édesek vagytok! Nem bántalak benneteket. Jó, jó, megyek már.

- Teljesen eltévedtem. Soha nem fogok eljutni a hegyhez, és Öregapó barlangjához.

- Köszönöm. Mmm, de finom. Köszönöm, köszönöm... Pók! De szép virág!

- Ez a madár elijesztette a barátaimat. Itt vagyok a kunyhó mögött, de nem tudok eljutni a hegyhez úgy, hogy meg ne lássanak. Ki kell találnom valamit. Álcázni fogom magam! Sziasztok, barátaim! No, bátorság! Nevetségesen érzem magam. Borzasztó! A madár le fog leplezni!

- Ne oda bámulj, buta fétis, Kirikout figyeld! - mondja a boszorkány.
- Igenis, Úrnőm. Sehol nem látom.

- Megérkeztünk! Meg vagyok mentve! Hosszú út van még előttem, de legalább szabad vagyok, és biztonságban vagyok!

Nem tud elmenekülni a vaddisznó elől, de felugrik a hátára, és így már nem bírja bekapni. Kirikou rájön, hogy nagyon érzékeny az állat füle, és ennél fogva irányítani is tudja.
kisanyácska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?