Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Látom mindenki éli a "munkás" hétköznapokat :-) Hát nem könnyű egyedül, úgyhogy átérzem Melus problémáját. Nálam ez annyival rosszabb, hogy szinte mindig így van :roll:
Most már azt vettem észre, hogy velem másképp viselkedik Blanka sokkal hamarabb elhallgat, "szót fogad" mint az apjának. Talán azért mert kevesebbet látja. Parázom is rendesen, hogy nagyon anyás lesz. Mondtam is Bálintnak, hogy hétvégén ővé a gyerek! Ha felkel ő megy be hozzá, és játszon is vele sokat ... mert nem szeretném ha csak rajtam lógna a későbbiekben és csak tőlem fogadna el mindent.

Én azért nem jelentkeztem napokig mert anyósoméknál voltunk és így legalább volt egy kis szabadságunk :-) Voltunk barátokkal étteremben, meg egyik este moziban ... igaz ez ilyen promótáló vetítés volt, mert a férjem csinálta a Csingiling rajzfilmnek az összes reklámanyagát ... na de mindegy mesét is kell nézni :-)))

Blanka a cipellőt utálja, ha nagyon elfoglalja magát akkor egy-két órát elvan benne, de amint unatkozik már is leszedi a lábáról. Biztos kapunk majd szidást a doktornőtől, hogy miért hagyjuk neki. :roll:

Kriszti, utólag én is boldog szülinapot kívánok!
Szopival kapcsolatban pedig kitartást neked. Szerintem is még korai a két cicis etetés, de ha így lakik jól, akkor etesd így! Az a fontos, hogy szopizzon.

Tamara! Sajnálom, hogy Anna már nem szopizik. Én is nagyon odavagyok hogy meddig fogom még szoptatni Blankát ... de úgylátszik hogy most nálunk minden rendben van. Nagyon szépen eszik megint és ennek nagyon örülök.

Múlthéten kaptuk meg a 4. hós oltást és a prevenárt és mi ettől a kettőtől belázasodtunk. Egész nap semmi baja nem volt, de éjjel többször is kelt, meg sírdogált, én meg 11-től fél 1-ig járkáltam és cumit próbáltam a szájába dugdosni. Majd 3/4 1-kor úgy döntöttem megetetem, és amikor kivettem, hogy megszopiztassam, éreztem, hogy a gyerek tiszta meleg, lázas volt. Úgy szégyeltem magam, lelkiismeretfurdalásom volt ezerrel. Fel is keltettem az apját miközben szoptattam, hogy jöjjön már ő is nézze meg, gyorsan megmértük a lázát és 37,8 volt szegénykém. Igaz ez még nem az a vészes láz, de hát nem volt jól ... kapott egy kúpot éjszakára meg picit vízes ronggyal borogattam neki egy kicsit a homlokát aztán már aludt is tovább. Később még ránéztem és már nem volt meleg. Úgy mentem vissza aludni, hogy milyen szar anya vagyok, hogy nem vettem észre másfél órán keresztül, hogy lázas a gyerekem. De a férjem azt mondta, hogy majd akkor leszek rossz anya, ha ő mondja :roll:

Ivett! Szerintem, ha unja a gyümit Dorka, adjál neki főzeléket. Vagy az almához krumplit. Próbáltad már? Most nagy sütőtök szezon van én fogok venni és megcsinálom majd pépnek aztán lefagyasztom, mert lehet mire ehetnénk már nem is lehet sütőtököt venni.

Tündi, Hajni, Linda, Kriszit! Kitartást a nagyobb gyerkőcökhöz. Még szerencse, hogy ez a dackorszak csak egy nagyon rövid ideig tart a gyermekévekhez képest :-)

Na megyek, mert lejárt a mosógép ...

Timi

Kép
manati

Sziasztok!

Linda, ezek szerint egy újabb védettséggel több van nálatok is. Igaz, elég nehéz három nap.

Melus, kitartás.
Már másoktól is hallottam ugyan, hogy apuka otthon szokott segíteni, mégis még mindig kerek szemekkel olvasom, hogy féltek az egyedülléttől. Nekem ugyanis az a fura, ha itthon van és levetkőzteti a fürdéshez a Szandrát. :? (szerintem az enyém azt sem tudja, hogy kell fürdetni. Azon sem csodálkoznák, ha lábánál fogva mártogatná a gyereket a kádba. Utoljára szülés (Roland) előtti napokban fürdette a Dorinát, aki akkor volt kettő és fél éves, úgyhogy már nagyjából egyedül fürdött).
Na, ezt most elpanaszoltam.
Te is nagyon ügyi vagy, simán intézel mindent.

Timi, ez már a levont érték? Mert, ha nem akkor sem magas láz. Igaz, még soha nem ment vissza magától egyiknek sem, úgyhogy gyógyszert mindig adok én is, mégha nem túl magas hője, akkor is.

Nekem a gyerekek nem rosszabbak, mint egyébként szoktak, én viszont elég labilis vagyok a napokban. Lehet elkapok egy biciklis és jól belerúgok, már úgyis elegem van belőlük. :D
Hátha lenyugszok.

A hétre vártuk a parkettásokat is, olyan púp van keresztbe a lakásban, mint egy fekvőrendőr. Remélem a jövő héten tényleg jönnek.

Hajni, túl van Lali a dolgon?

Kriszti, boldog szülinapot utólag is!
[/img]http://szbea15.uw.hu/smiley-uj%20(27).GIF

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Csak egy gyors bekukk.
Anikó: Sajnos nem. Most egy jó nagy adag Laevolacot adtam neki.
A gyógyszerész nem akart keményebb dolgot adni. Pedig én bizony
beadtam volna neki. Hát majd legfeljebb megyünkj a kórházba, mert
egyszerüen nem tudok már mit csinálni.
A férjem nekem is ilyen. Nekem se fürdeti, pelenkázza a gyerekeket.
Lali nálunk nagyon sokáig csak tőlem fogadott el mindent.
De érdekes, hogy most nyáron amikor először ment el tőlünk a nagyszülőkhoz több napra, nem volt probléma. Jól viselte a dolgot és örült neki.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak így betörtem, de orvost keresek és Gerencsér Gézát ajánlotta az egy ismerősöm. Ismeritek? Szült nála valaki? A kórházi körülményekről valaki fel tudna világosítani?
nellike

sziasztok!

már szinte alvajáró vagyo egész nap. épp reggel mondtam a férjewmnek, milyen jó a szemüvegem,pont eltakarja a karikát a szemem alatt :(
Dorkának tegnap hőemelkedése volt, 37,3 levonva. nagyon sírós volt tegnap. már kibújhatna a fogacska. sajna semmit nem eszik a tápon kívül.most hanyagolom.
Timi! én is fagyasztottam le sütőtököt, és magától felengedtettem, és fini volt. sajna nekem kell megenni,mert Dorka összezárja a száját. de már másnál is hallottam ezt fogzáskor.
na,mentem mert dolgom 1000.
puszi mindenkinek

Kép
.ivett

Sziasztok!

Csak gyors bekukk részemről. Este hazajött a férjem, de vasárnap este megy 6 napra Párizsba, úgyhogy most mosok, vasalok stb.
Éjjel Boti először életében átaludta az éjszakát (fél3kor adtam neki cumit), 5kor kelt és akkor evett, aztán visszaaludt fél 8ig, majd még 8-tól fél10ig :roll: szóval nem panaszkodhatok. Igaz, tegnap 1,5 órát aludt összesen napközben...Jógán is nagyon nyűgös volt, mondjuk a többi gyerek is!
Ma még mennem kell piacra, meg palust is venni, majd ebéd után indulok, addig még pakolok, teregetek stb.

Tamara, nem írtál a babamasszázsról!!!Mi jógán mindig azzal kezdünk és kb 40 perc a masszázs, de ott minden gyereknek tetszik, igaz nem meztelenül vannak, csak a lábukat szabadítjuk ki, nehogy megfázzanak.

Kitartást az első gyerekek dackorszakához!!!!

Timi, nektek meg a kiscipőhöz!!!!

Szép napot!

Melus

Kép
melus79

Ivett, nektek is türelem a fogacskához!!!!Szerintem lassan Botinak is jön, mert mindent betöm a szájába, iszonyúan folyik a nyála és nyűgösebb a korábbi önmagához képest!

Melus

Kép
melus79

Sziasztok Lányok!

Melus! Kitartást az apa nélküli napokra ... biztos nagyon nehéz lesz, de megoldod. Ügyes vagy!!!

Az én Blankám is nyűgösebb nappal, ezerrel folyik a nyála, mindent rág. Ha reggel bemegyek hozzá akkor szájában a paplannal vigyorog rám. A takarója pedig csöpög a nyáltól :lol:

Mi nagyon szuperul alszunk most már napok óta. Este kb. fél8 és 8 között teszem le aludni, aztán hajnalig egy nyikk sincs. Ma reggel is fél5-kor kelt először, kapott jó kis tejcsikét aztán aludt fél9-ig. Már rég fent voltam, de azért az ágyban lustálkodva vártam, hogy felébredjen :oops:

Ivett! Jó, hogy vettél sütőtököt. Nem baj, ha most nem eszi meg, majd megeszi később. Dorka ínye is duzzadt?

Én nem vettem még észre, hogy duzzadt lenne Blanka ínye, inkább csak azt, hogy keményebb. Meg amikor rágni próbálja az ujjam, akkor már erősebb a harapása :-)

Szerintetek a fogzási időszakban a kaki büdösebb? Tudom hülye kérdés, de nálunk most olyan savanyú szaga van. :-(

Anikó, mit jelent az hogy levont érték? ÉN a lázát, homlokmérős lázmérővel mérem. Nem a popsiban. Lehetne ezzel a hőmérővel a fülben is mérni, de arra ő még kicsi.

Nellike! Üdv! A dokidat nem ismerem, érdemes lenne érdeklődnöd a 2009-es topikban is róla. Igaz ott még a szülésen nincsenek túl de lehet, hogy más információkkal azért tudnak szolgálni. Milyen kórházi körülmények érdekelnek? Ha van konkrét kérdésed, kérdezz nyugodtan szerintem tudunk segíteni. EGyébként ha visszaolvasol akkor is találsz hasznos infókat.

Ja, Blanka a cipellőt ma lerugja a lábáról, tegnap meg szinte egésznap ebben volt, még aludni is ebben aludt. Nem lehet kiszámítani a gyerekemet :lol:
És arra is rájöttem, hogy mi egy kicsit később érő típusok vagyunk, mert már minden baba pörög-forog, de mi meg csak énekelünk a hátunkon :lol:

Timi

Kép
manati

Hát akkor mi meg sem szólalunk Timi. Mi már hat hónaposak vagyunk,
és a kisasszony ahelyett hogy átfordulna, inkább eszi a lábát.
Épp azt mondta ma a védőnő, hogy rakjuk össze a járókat, hátha ott
jobb neki. Majd behozatom anyósékkal, mert nálunk van kint.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

Hát akkor mi meg sem szólalunk Timi. Mi már hat hónaposak vagyunk,
és a kisasszony ahelyett hogy átfordulna, inkább eszi a lábát.
Épp azt mondta ma a védőnő, hogy rakjuk össze a járókat, hátha ott
jobb neki. Majd behozatom anyósékkal, mert nálunk van kint.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

sziasztok!
eléggé eltűntem mostanában, de néha azért előbukkanok :-) és ha írni nincs is időm mindig, sokszor olvaslak titeket!!! Múlt héten meg Siófokon voltunk 5 napot anyuéknál, mert férjem külföldön volt munkája révén. Úgyhogy Melus teljes mértékben átérzem helyzetedet, és tudom milyen rossz :-(, de bíztasson az, hogy egyedül azért mégsem vagy, mert ottvan veled az édes Boti, és sajnos férjednek még ez sincs. Férjem is könnycseppekkel szemében búcsúzott tőlünk múlt héten, mert tudta, hogy most jó pár napig nem lát minket...
Timi örülök, hogy te legalább mindig hírt adsz magatokról!!! Jó tudni mi újság nálatok! Látom a kiscipővel nyűglődtök, meddig kell hordania Blankának? Jó, hogy írtad a sütőtököt, majd én is fagyasztok le. Megsütöd először és úgy teszed el?
Anikó - te nagyon karakán vagy, így elboldogulsz a 3 gyerekkel!!! Kicsit nővéremre emlékeztetsz, aki 4 gyereke ezer programját (foci, hittan, zongora, lovaglás, zeneiskola, matek) próbálja (igen jól) összehagolni úgy, hogy mostmár dolgozik is...
Ivett - szorítok Dorka fogcskájának kibújásához!
Hajni - Lali problémájáról nem javasolt semmit a dokinő vagy a védőnő, hogy hogy lehetne megoldani?
Tamara - nálatok minden oké? Annácska kalandjai?
Kata, Andi - nem láttam, hogy írtatok volna mostanában...mi újság felétek?
Kriszti! megkésve, de nem feledve - követtem is az eseményeket -nagy-nagy gratula a kis Annához! Kérdeztél a fejésről. Én csak az elején fejtem, mostmár soha és van elég tejecske. Ha úgy éreztem, hogy kevesebb, akkor mindig gyakrabban szoptattam, meg elkezdtem inni megint a szopis teát, meg a homeósbogyókat. Glóriának 3 hónaposan volt egy fejlődési ugrása, de így megoldódott.
Glória még minidg kel éjjelent - jelenleg éjféltájt, 3-kor és 5-kor vagy 6-kor. Ha 5-kor magam mellé teszem, és ha megébred, akkor a cicimen szokott potyázni és akkor akár fél 8-ig is kibírja az alvást. De már beletörődtem, ezt a pár hónapot már kibírom.
Múlt héten oltást is kapott: kötelezőt+prevenart a pneumo ellen, az jól kiütötte: bár láza nem volt, de 3 napig nyűgösködött, hogy alig lehetett vele bírni...
És hétfőn amikor masszíroztam fürcsi előtt (mert először elől majd a hátát szoktam masszírozni) képzeljétek megfordult Glória: hasról hátra :-) Nem hittem a szememnek, de 3szor is megismételte. Egyébként azóta se sikerült neki újra - mondjuk utál hason feküdni és csak este szoktunk gyakorlatozni!
Na most jól leírtam mindent, lassan gondolkozhatnánk egy újabb babanetes találkozóban is, vagy lehet, hogy már újévre kéne tenni, mert lassan itt a karácsony (legalábis az Auchanban meglepődve tapasztaltam, hogy már karácsonyi díszítés van)...

Kép
chesther

itt egy kép is a kis Glóriáról :-)
Kép [/img]

Kép
chesther

Szia Eszter!

Jó, hogy jöttél :-) Glória nagyon édes bébi :-)
Biztos jó lehetett egy kicsit a szülőkkel, legalábbis nekem mindig jól szokott jönni, mert nem vagyok egyedül és sokat segítenek. Amennyire féltem tőlük most annyira szeretem ha jönnek vagy mi megyünk.

Ügyesek vagytok fordulás terén. Szuper!!!!! Csak így tovább! Nektek nem folyik a nyálatok egyfolytában? :lol:

Na jó mi is produkáltunk már fordulást, de valahogy nem annyira élvezetes Blancinak. Még nem jött rá arra, hogy a beszorult kezét, hogyan szabadítsa ki maga alól, így mindig sírás a vége és segítenem kell. Valószínűleg ezért nem is próbálkozik olyan sűrűn. Inkább ülne, de azt állandóan. :lol:

Nem tudom még meddig kell hordani a cipellőt, mert hétfőn kell vissza menni kontrollra. Majd akkor kiderül, mit mond a doki.

Sütőtök. Én úgy olvastam, hogy egyszerűbb (időben is) a főzési változat, mint a sütés. 10 dkg sütőtökhöz 1 szem krumpli, apróra vágni kevésvízzel puhára párolni aztán össze turmixolni. Hígitani anyatejjel v. táppal v. egy kis főzővízzel. Ennyi. Én ezt fogom kipróbálni. De lehet almával, és banánnal is ízesíteni a sütőtököt.
Már nagyon várom, hogy főzzek ilyen finomságokat.
Igen, szerintem megfőzöm és kisműanyag edénykében lefagyasztom a bébiételt. Annyi, hogy tejet nem teszek hozzá, csak magát a masszát fogom fagyasztani. De magát a zöldséget is lehet fagyasztani. Legalábbis én nagyon sok mindent lefagyasztok, gyümiket, petrezselymet, friss fűszernövényeket.

Hajni! Én is sokat teszem a járókába, mert ott produkálja leginkább magát. De mondom, legtöbbször háton fekszik és dumál vagy énekel.

Timi

Kép
manati

sziasztok!

nekem voltak üres bébiételes üvegeim. abba töltöttem meg,nem tele a sütőtököt. meg répát is,mert hoztunk anyósoméktól. nemtudom mikor próbálkozunk újra ezekkel. kedden megyünk a dokinénihez,kiváncsi vagyok mit fog mondani

Kép
.ivett

Sziasztok!

Jol vagyunk, nyalunk nekunk is ezerrel folyik, 2-3 kendo egy napra, Anna is ulne allandoan, de mar hatrol hasra is sikerul a porges neha, de a keze neki is altalaban alatta marad, es ettol duhbe gurul.
Ettunk almat bereckot, keveli oket, de nem igazan van turelme, erje kanallal enni, teval fel szoktam higitani neki es megissza.
Tapibol mindegyiket megeszi( szerencsere, mert most kaptunk tobb maradekot is) es egyre nagyob adagokat. ejjszaka szokasos, egyszer kel enni, es mar alszik is vissza.
Szaja be nem all, de mostanaban amiota ilyen szurke az ido nyugibb es faradekonyebb.
Masszazs: igazibol inkabb eloadas volt, de a hasfajasra valot meg is mutatta, csinaltuk, igaz az ismertem, hasznaltuk, mig hasfajos volt.
Viszont volt tv felvetel, es Annat vette az egyik kamera masszazs kozben csak nem tudom milyen csatornan lesz, ha lesz.
Rakerdeztem a miert nem szereti dologra, es mondta azert mert nem fokozatosan vezettem be a kulonbozo testreszek masszirozasat, meg az is lehet, hogy szuletese utan rogton o nem kapott kello simogatast, erintest( 1 napig nem volt velem:( ) es emiatt nehezebben fogadja el az ilyen fajta kozeledest.
Igazibol azota csak a labat masszirozom, azt mar elviseli, de nem mesztelenul, csak alulrol vetkoztetem le. O nagyon nem szeret mesztelenul lenni.

Hat rolunk azt hiszem roviden ennyi.

Melinda: aterzem az egyedulleted, alt en is egyedul vagyok, mostanaban Aleko sokat delutanos, igy egyedul fordetek, feketek....
Hetfon megyunk a bbgoba kiprobani a baba mama tornat de jarni sajna nem fogok tudni mert 8ezer a berlet:(

Gloria tunderi! es nagyon ugyes!

Blanka is ugyes hogy megturi a cipocsket es hogy mar forgolodik is. Ez nalunk is megfigyelheto, hogy amikor egesz heten nem letja a papajat akkor nehezen oldodik fel az apukaja kezeben , vagy nem tudja ferjem megnyugtatni ot, stb...de mikor hetvegen vele kel,eszik, stb, akkor minden ok. Csak ez a ket nap tul keves( tegnap este ferjem mar sirt, hogy o rossz apa nem tudja megnyugtatni a lanyat, nala sir, nalam vigyorog, stb....de mondtam neki, nem rossz apa, csak o nem ismeri Annat annyira mint en es Anna is nehezebben oldodik el nala mint velem. De imadja, laszik ahogy mokaznak, es ahogy Anna ranez, es mosolyog ra csak hat nem egyszeru igy hogy reggel megy este/ejjel jon.

Jajj azt hiszem kicsit sok lesz mar belolem:)

Igen karacsonyi keszulet van mar nagyon, de igazibol mindjart itt is van:)2 het es advent 1.vasarnapja :shock:
mindenkinek szep napokat!
aaa3

Sziasztok,

Hat nallunk sajna vannak rossz hirek is...pentek ejjel sajna elojott megint a holyaghurutom (pedig azt hittem, hogy par eve vegleg leszamoltam vele), ugyhogy ugyelet es most antibiotikumot szedek.Az urologian az volt az elso kerdes, hogy mikor jartam utoljara nogyogyasznal :D (irto undok volt a doki, nem tulsagosan orult, hogy ejfelkor "ilyen komoly" problemaval kell foglalkozzon, hogy receptfeliras :)). Mondtam, hogy 2 hete szultem, hat megvolt a vart hatas, elegge elkerekedett a szeme (ezek szerint nem kulonosebben nez ki belolem, hogy anya vagyok).

Anna tovabbra is tunderi baba, sulya is kielegito(13dkg/het), ugyhogy elrakom a merleget es abbahagyom az idegeskedest, mert valoszinu ennek is koszonheto, hogy lebetegedtem. Anyukam is hazamegy holnap es utanna jon anyosom :(. Ejjel mar veszekedtem vele almomban, mondtam is a ferjemnek, hogy addig jo, mig legalabb almomban leeresztem a gozt, mert nappal azert "kulturaltan" viselkedem. Raadasul meg fogom mondani, hogy a vasarlasban illetve a haztartas vezeteseben kerem inkabb a segitseget, mert az elmult heten ismet egy angyal Adi (es igazabol csak parszor kellett raszoljak).

Vera-val vajon mi van? Lassan neki is itt az "ideje", ha eddig nem szult volna meg.

Tamara,
Az en ferjem se igazan tudta megnyugtatni Adit mig kicsi volt (vagy csak o tudta :D), most viszont en megszunok letezni Adi szemeben, ha az apja megjelenik. Amint egy kicsit no Anna ra fog jonni, hogy keves idot tud majd vele tolteni es azt csak vele akarja majd. Amugy Ti, hogy hivjatok Anna-t? Mert nallunk egyenlore az "Annacska" a nyero. Nekem nagyon tetszik a "Panka", de vhogy ugy erzem, hogy nem illik hozza.

Kriszti

Kép
Kép
angelke

Sziasztok!
Timi, a végbélben mért hőből 0,5 -öt kell levonni (ha mért 37,6, akkor a hője 37,1C). De bőrön ez nem kell.
Én bőrön csak akkor mérek, ha tájékozó mérést akarok, ha ott gyanús valami, akkor fenékben is. De Nektek komolyabb bőrhőmérőtök lehet, az biztos megbízható.
Nagyoknak már csak hónaljban, ez már egyszerűbb. :D
A kaki büdösebb, mert savasabb a széklet a fogzás idején, ezért maródik fel a popsijuk is. Ez kihat az egész pocakjukra.
Eszter, nagyon huncut mosolya van Glóriának. :D
Tamara, én a helyedben nem hígítanék semmit üvegre, a kanállal nagyon szépen tudnak enni a babák, csak egyszer kell őket megtanítani. Mindegy mikorra hagyod, kis időt igényelni fog.
Én Szandrának nem is adtam cumisüveget, egyből csőrös itatót adtam. Egy gyereket már "leszoktattam" a cumisüvegről és az tovább tartott, mint enni tanítani kanállal, vagy inni tanítani pohárból.
Persze Neked még van időd, Anna még pici, de hidd el fogékonyabb az új dolgokra, mint gondolnád.
Nekem alapszemlélet, hogy a gyerek csak azt tudja, amit én nyújtok Neki. Tehát, ha nem kínálok kezdvezőbb lehetőségeket, akkor Ő nem is tud róla. Nem alszik köztünk soha, tehát nem tudja, hogy lehetne ott is. Nem kap cumisüveget, így nem tudja, hogy létezik. stb....
Bocs, hogy ilyen szigorúan veszem, de ez életemnek igen nehéz időszaka volt az első gyereknél, és csak jótanácsot szeretnék adni.

Vera, én is épp gondolkoztam, hogy mi újság?

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Kriszti, jobbulást!
Jaj, elfelejtettem, Szandra táncol ezerrel a fenekével, nagyon rázza. És már tud végre kúszni, bár néha arcra esik, ha a keze alul marad, amikor elrugaszkodik.

kissani

Sziasztok!

Tegnap este férjem elrepült Párizsba, péntek éjjel jön haza. SZerencsére viszont szerdán jön anyósom, így most könnyebb hetem lesz :D Köszönöm a múlt heti bíztatást!
Jól vagyunk, ha minden ok lesz, holnap beviszem Botit a munkahelyemre, kíváncsi vagyok mit szólnak hozzá :roll:
Már majdnem 1 hete Boti 5 és fél6 között kel reggel :oops: Nagyon büszke vagyok rá!!!Egyre jobbakat alszom én is!
CSatolok nektek is egy új képet majd!

Kriszti, jobbulást, nem irigyellek!!!!

Tamara, szerintem is próbálkozz a kanállal! Ahova mi járunk jógázni (Padma) 5200Ft a havi bérlet (ez 4 alkolmra szól, amit 8 hét alatt kell lejárni), ez nem lenne jó neked?

Eszter, Glóri nagyon aranyos!Gyere többször is írjál gyakrabban :D

Timi, Blanka remélem hamar megszabadulhat a cipőtől!Kitartást nektek!

Szép napot nektek! Kép Kép Kép

Melus

Kép
melus79

sziasztok!

én is tudom osztani Anikó véleményeét. én Drokát már régóta pohárból itatom, max. a vizét kapja cumisüvegből. a kanálevészetbe is hamar belejött. ma megint elkezdem megpróbálni nála a bébiétel evészetet,mert már csillapodott a fogzása szerintem. éjjel sem kel fel sokszor. most inkébb azért ébred meg,mert kiseik a cumi a szájából.
vége a nagy sétáknak. max 1 órát bírtunk ma kint lenni, úgy fújt a szél :cry:

Kép
.ivett

en nem mondom hogy nincs igazatok, sot! Jo hogy nalatok mukodik!
Anna iszonyatosannem tud poharbol inni:( Sot kettes feju cumival se, csak egyessel. kanallal meg eszik(szopogatja le a kanalrol a dolgot) csak het feladja , duhos lesz, ezert szoktam a maradekot cimiba tenni. De most nem kap epp gyumit, mert tegnap eleg hig volt a szeklete, es 3szor is volt, lehet a barcktol. Most pihen a gyomra par napot.
Csoros poharon en is gondolkodtam de az van rairva 6honaptol. De ha lehet elobb akkor veszek neki azt.

Melinda: Boti tovabbra is gyonyoruseges a nagy szemeivel! Olyan okos fiunak tunik!
Hat ha osztok szorzok a bbgo olcsobb mert a 10 alkalom 8 ezer, de sajnos nem megy. Tan ha mar ne lesz futes szezon...2 fogamat kene megcsinaltatni, karacsony....aramelesek, valsag, lehet januar utan Alekonak nemlesz munkaja...szoval na, nagyon nincs penzunk:( babauszasra sem tudom vinni annat pedig szerettem volna, se ringatora, se sehova ami penzbe kerul. szomoru, de ez van!
Azert probalunk neki mindent biztositani( az etelet meg legalabb meg tudjuk venni meg a pelusat) de semmi ami "luxus" nem engedhetjuk meg magunknak.
Most is hogy ruha kell neki mese nincs turiba megyek. Remelem atmeneti ez az allapot kulonben nagyon hamar kell majd munka utanneznem:(

Jajj de nem akarok panaszkodni!

Koszonom az otleteket!
Probalkozunk!
aaa3

Sziasztok!
Melus, nagyon gyönyörű Boti. :D Tuti, hogy a munkahelyeden is oda lesznek érte! Fiatal korosztály a csapat nálatok? Csak mert majd kapod a telefont pár hónap múlva, hogy menjél dolgozni, mert mindenkinek szülni támadt kedve. :D

Tamara, mivel én hat hónapos kora után kezdtem kiegészíteni, így nem volt gondom, de úgy rémlik Avent itatóból van 3 hónapos kortól csőrösfej.
Még Szandra is sokszor kitúrja a nyelvével az ételt, de ez nem az undor jele, csak keveri a szopival.
Sok sikert Annának!
A turival semmi gond. Én mostanában többször voltam, mégha nem is vásárolok. Annyira tündér kis ruhákat találni. (Én a hímzett kis farmeroktól vagyok kész, meg a kötött kardigánoktól.)És ez a korosztály még nem igazán használja el. Amúgy is a teljesen újszerűket válogatja az ember, azon azért látszik, hogy honnan jöhetett.
Itt a Bosnyáktól nem messze van egy, ami kereskedőket is kiszolgál, úgyhogy érdemesebb ilyen helyen nézelődni, hogy a hozzá tett áron spórolni lehessen.

kissani

Sziasztok!

Ezer bocsánat, hogy így eltűntem!
Jól vagyunk, Zsófia nagyon édes baba.
Tegnap mértük, 3 hónaposan, 6150 gr. Már 4szer megfordult a hátáról a hasára. :D Nem nagyon szeret hason lenni, de a kezem a mellkasa alá teszem,majd elengedem és így valameddig el van. Illetve én is este szoktam hasra tenni fürcsi előtt, mert akkor élvezi a csupaszkodást és nagyon jó kedve van.
Már fog és nyúl dolgokért. Kétszer is kacagott már hangosan.
Két napja alszik a saját szobájában, mert a bölcsőjében többször is felébredt az utóbbi napokban és így tegnap este először átaludta az éjszakát a kiságyában. Este 9-től reggel 7-ig. :D

Kriszti gyógyulást kívánok!

Sütőtökről jó, hogy írtatok, mert éppen tegnap gondolkodtam azon, hogy elkellene már most tenni. Hogy is van ez lányok? Hogy csináljam? Meddig lesz szerintetek sütőtök?

Most már fogok jönni gyakrabban! :D

Kép
andaka

Köszönjük a bókokat!
Mi is 1 órát bírtunk kint lenni csak a szél miatt!

Anikó, hol van pontosan az a turi, amit írtál, hogy közel van a Bosnyákhoz, mert én meg overállt, meg 2 részes meleg nadrág és kabát kombinációt keresek.
Előre is köszi!

Tamara, kitartást!!!

Melus

Kép
melus79

Sziasztok!
Gratula Zsófinak, 3 hónaposan nagyon ügyes!
Melus, a nagypostatától nem messze (a Bosnyák felé) van egy nagy parkoló és annak az udvarán. KI van írva, hogy angol ruházat vagy mi. Pont a két megálló közé esik. Remélem sikerült értelmesen megfogalmaznom. (angol tanárnak mindig könyörögtem, hogy csak útbaigazítást ne, mert az magyarul sem megy. :D )
Sajna egybe overált pont nem láttam, azt én is szeretnék még, de annyi bontatlan zsák volt ott ...

Kata, nálatok mi újság? Te is olyan rég voltál.

kissani

Ja, Melus, ez kilós! Majdnem 2000ft/kg.

kissani

Anikó, a nagy posta alatt az Amerikai út-Thököly úton lévő postát érted? Bocs, lehet, hogy én vagyok értetlen :oops:

Melus

Kép
melus79

Sziasztok!

Ha valakinek van tapasztalata Dr. Járányi Beával kapcsolatban azt kérem írja meg ide vagy a beger13@gmail.com-ra. De mindenekelőtt az elérhetősége kellene és, hogy hol rendel.
Előre is köszönöm mindenkinek.
Brigi
bri

Melus,
Nem, hanem a Nagy Lajoson lévőt.
Pont a posta előtt van megállója a 3-as és 62-es villamosnak, de oda nem érdemes a templomtól (Bosnyák)felszállni, mert félúton van az egy megálló alatt.
Remélem így már jobban tudtam segíteni.

kissani

Szia Melus!

A turi az a Nagy Lajos kir. újtán található nagy posta. Én is néztem már, de a férjem valahogy nem szereti ezeket a dolgokat. Azért
egyszer majd elnézek.

Ne búsulj Tamara én sem voltam Lalival sőt Abigéllel sem jógán, de sehol másutt sem. Lalinál nekünk sem fért volna bele, most meg
itt volt-van ugye a lakásfelújítás még mindig. Lalinál még elmentem volna, de most már nem hiányzik ez a dolog.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni

sziasztok!

hat szotfogadtam vettem avent varazsitatot, amugy 6 honaps a legkisebb, de sajna nem tud belole inni, morog, vorosodik, ha meg veletlenul sikerul megszivnia omlik:(
szoval elnapoljuk, mert igy semmi folyadek nem megy le....
tudom hogy nem a kanallal adott etellel van baj hanem magaval a kanallal, hat kiserleti fazisban vagyunk es csak eljon az ido hogy valami a szajaba is kerul!

Zsofi nagyom ugyes!

Botinak elmult mar a szajpenesze?

Kaphatunk Annacskarol kepet?Amugy nalunk Anna Anna, eleinte volt Annacska, de en leginkabb bubanak es bubacskanak hivom( foleg hogy mindenki azzal jon olyan mint egy jatekbaba:) )
aaa3

sziasztok!

nem tud valaki egy turkit Budaörsön? Na jó, csak vicceltem :-). Nekünk is kéne még egy overáll. Bár anyósom nagyon rendes volt, és mikor meghallotta, hogy nincs overálja Glóriának, elment és vett neki egyet este 8-kor. Ma megyünk gyógytornászhoz, megnézi Glóriát, mert múltkor a védőnő azt mondta, hogy nem fordítja rendesen a fejét bal oldalra... Na majd m,ost kiderül

Nagyon aranyos Boti!!! Igazi férfiszépeség!

most mennem kell, de még megpróbálok jönni

Kép
chesther

Sziasztok,

Melus, Boti gyonyoru baba, nehez dolgod lesz, ha majd ezek a szemek konyorgoen neznek, hogy kiharcoljon valamit :).

Gloria, nagyon ugyes baba, ugy emlekszem Adi is ennyi idos volt amikor megfordult. Azota is a mozgasfejlodese gyorsabb, mint az ertelmi :(. Szoval Eszter ne rakd messze a futocipoket :D.

Tegnap Adi hanyassal kezdte a napot, ugyhogy a delelotti moka az volt, hogy 5 percenkent 1 kiskanal vizet kapott (dokineni javaslatara). Szepen helyre is jott, viszont Anna is ugy dontott, hogy leutanozza, ugyhogy orankent evett 20-30ml-t. Szoval a tegnapi nap tebolyda volt. Hala az egnek(vagy inkabb az antibiotikumnak) en mar jol vagyok.

Amugy turiba en is a Hada kft-hez jarok csak en a Rakoczi uti boltba.(de most majd kirpobalom ezt is) Adinal nagyon elleneztem a turit, de a multkor veletlenul beszabadultam es amennyi gyonyoru csajos cuccot talaltam :oops: ...ugyhogy sztem Anna 2 eves koraig onnan fog oltozkodni.(nagyobb ruhakat viszont nem nagyon talaltam) Fehernemut soha (body, harisnya nallam annak szamit) viszont felso ruhazatot neha onnan fogom beszerezni.

Sztem aki nem engedheti meg maganak, hogy vigye a gyereket ide-oda az egyalltalan ne busuljon! Sztem egy gyereknek sokkal tobbet szamit, hogy az anyukaja szeresse es foglalkozzon vele, mintsem, hogy elviszi ide-oda. Mi is csak uszni jarunk, azt is csak azert, mert ez a heti csaladi program, amit a ferjem is tiszteleben tart (ez szent es serhetetlen, ami a hetvegere nem vonatkozik). Ja es 2 gyerekkel mar ez is komoly kiadas lesz.

Szep napot mindenkinek,

Kriszti

Kép
Kép
angelke

Sziasztok Lányok!

Gyorsan írok, míg Blanka elpihengél magában :lol: Sajnos mostanában elég ritkán tudok jönni, tegnap is dolgoztam a munkahelyemre. Meg mostam, takarítottam, gyerekeztem. Plusz még ortopédiára is menni délután. Úgyhogy már alig vártam, hogy a férjem hazaérjen!

Sétálás nálunk már csak annyi, hogy együtt levisszük a kutyát, aztán alszik a teraszon. Megmondom őszintén nekem nincs kedvem hidegben sétálgatni egyedül, múltkor is már majd lefagyott a kezem. Ha még lenne egy másik kismama akivel "elsétafikálnék" itt a lakóparkban akkor talán. :oops:

Tamara, szerintem is fel a fejjel. Krisztinek igaza van, egy ilyen pici babának csak is kizárólag az anyukájára van szüksége. Mi sem járunk sehová, és még egy ideig nem is akarok kifizetni egy fillért sem azért, hogy elmondhassam én elviszem a gyereket ide-oda. Mindenképpen megakarom várni, hogy legalább üljön egyedül, és csússzon-másszon.
Szerintem ha jön majd a jó idő és Anna is nagyobb lesz, mehettek majd a játszóra és ott kisbarátokat is szerezhet. A legolcsóbb szórakozás, mégis gyerekek között van, velük játszik, levegőn van.
A kanalas etetéshez pedig kitartást, valószínűleg korán kezdted ezért utasítja el. Nekem ezt mondta a barátnőm, 4 hósan elkezdte a babája hozzátáplálását, először el is fogadta a pépet, aztán valamiért egy hónapig nem akarta a kanalat még látni sem. Azt mondta, hogy ő a másodiknál már csak akkor fogja így etetni ha kinézi a szájából az ennivalót :-) Olvastam hogy állítólag ehhez is meg kell érnie a gyereknek.

Turi: nekem szinte minden gyerekruha kölcsön kapott. És vettem is már turis ruhát. Szerintem egyáltalán nem ciki, mert ezek a ruhák szinte újak. Nem lehet a kisbabaruhákat elhordani, ezért vannak ilyen jó állapotban.

Kriszti, örülök hogy már jobban vagy. Ádinak is jobbulást. Szopi hogy megy Annának?

Andi, jó hogy Te is bejelentkeztél. és nagyon ügyes Zsófi baba, hogy már fordul :-) Látom szépen gyarapodtok. Fentebb írtam a sütökkel kapcsolatban. Én úgy fogom eltenni, fogalmam sincs mennyi ideig lesz kapható.

Anikó! Köszi az infót a hőméréssel kapcsolatban. Azt tudtam, hogy a popsiban mértből le kell vonni fél fokot, de a homlokon mérttel nem voltam tisztában. Hát elég drága darab ez a hőmérő ami nekünk van. Jól ránk sózta a nő a minimanóban a legdrágábbat, de a férjemet mindennel meglehet etetni. Közölte vele, hogy mennyivel humánusabb, hogy nem a fenekébe kell beletenni, hanem egy másodperc alatt már tudjuk is hőmérsékletét a gyereknek, ha a homlokán végig húzzuk ezt a szerkezetet. Nos nem volt kérdés melyiket veszi meg a drágám. :lol:

Cipellő: tegnap voltunk az ortopédián és a doktornéni nagyon durván beállította neki a cipőt. Most olyan a lába mint Chaplinnek :-)) Szakadtunk rajta a röhögéstől. Bár Blankának nem olyan vicces, mert simán lerugja. Gondolom marhára feszítni neki. Doktornéni azt mondja, hogy alakul a molekula :-), úgyhogy már csak fél napot kell viselni. 2 hét múlva megint kontroll.

Boti nagyon szép kisfiú! Ennyi csaj között jó dolga van, mert mindig csodáljuk, dicsérjük :lol:

Eszter, majd írd meg mi volt Glóriával a dokinál.

Majd még jövök!

Timi

Kép
manati

megjöttünk a gyógytornásztól. Megindító volt. Előttünk egy sérült fiút maszírozott és szegény végigüvöltötte az egészet. De akkor már gondoltam (meg mert a barátnőm is már mesélte), hogy nálunk se lesz ez másképp. A Dévény módszerrel masszíroz és nagyon profi. Glóri - valószínűleg mert farfekvéses volt - bal oldalán "gyengébb a tónus". Nos, Glória is végig üvöltötte az egészet (én soha nem láttam így sírni), de 2 - 3 kezeléssel korrigálható az eltérés, és akkor a jövőben nem lesz belőle problémája (gerincferdülés stb.). Durva volt nagyon ... szegény édes pici babám...Most meg annyira kimerült, hogy bealudt már hazafelé úton.Megyek, azt hiszem én is ledőlök - megpróbálom bepótolni az éjszakait...

Kép
chesther

Sziasztok!

Tegnap reggel iszonyú fejfájásom volt, szerintem éreztem a frontot!
Aztán szerencsére lemúlt (bár muszáj volt bevennem egy fájd.csillapítót), A déli szopi után meg bementünk a munkahelyemre. Boti hős volt, nem sírt, pedig nyúzták rendesen :roll: Sok bókot kaptunk :oops:

Ma jön anyósom, marad péntekig, egy pár dolgot el akarok intézni amíg ő itt van. Elkezdtem a karácsonyi készülődést :D az idő is téliesre változott, de remélem még tudunk sétálni délutánonként!

Timi, továbbra is kitartást a cipőhöz Blanka egy kis hős :D

Tamara, nem azért írtam a jógáról, hogy fájdítsam a szívedet, meg másokét...Nem ettől leszek jó anya, ezzel tisztában vagyok. Máshova én se hordom Botit, meg nem is fogom. Na mindegy.
Remélem azért nem leszmunkanélküli a férjed!!!

Kriszti, remélem Anna szorogosan szopizik és nem lesz gond. Szerintem se méricskéld túl gyakran. Én egy hétig csináltam, hogy minden szopit mértem, de olyan nagy különbségek voltak a szopott tej mennyiségben, hogy eltettem a mérleget, mert csak ideges lettem volna. Mi már csak kíváncsiságból mérjük Botit minden héten (főleg azért, hogy férjem megnyugodjon, nem éheztetem a fiát :lol: , aki most 8 kg!)

Eszter, neked is kitartást ehhez a masszázshoz. Gondolj arra. hogy Glórinak így hosszútávon jobb lesz, nem lesznek problémái. Nekem kis koromban rosszul ágyazódtak be a derekamnál a csigolyák, és meg van csavarodva a gerincem. Sok fájdalomtól megszabadítottak volna, ha idejében felismerik az orvosok...de a mi gyerekkorunkban nem foglalkoztak ennyit a picikkel.

Na, most már sok lettem...

Szép napot!

Melus

Kép
melus79

Anikó, Hajni, köszönöm pontosítást, majd megnézema turit!

Melus

Kép
melus79

sziasztok!

Dorka most már 2 napja ismét átalussza az éjszakét, de a nappaljaink valami elviselhetetlenek. tegnap 12-4 küzütt aludt 40 percet, közbe pedig altattam. nem tusom miért ne alszik többet. pedig mikor felkel (és gyakran sírva) még álmos. ti hogyyan altatjátok az aprókat?
tegnap voltunk dokinéninél. jövő hónapban kapja a prevenált, mert 6 hós kortól csak 2 kell kapnia. 8410 g, és 67 cm.
reggel percekig álltam az ablak előtt, hogy havasa e a háztető,vagy csak deres. nagyon hideg lett. szeritnetek télen mennyi időt tölthet kint a baba a levegőn?
kaptam egy karácsonyi ötlet tippet. gondoltam megosztom veletek. só víz liszt keverékéből tésztát kell gyúrni,és lenyomatot lehet csinálni. nemsokára kapok hozzá utasítást,ha gondoljátok leírom. szerintem nagyon szép ajándék.
ismét eszik Dorka kanállal, ma sütőtök és krumpli keverékét próbálom adni neki.
Dorka ínye még mindig duzzadt,de fogacskának nem sok híre van. a fájdalmon kívül.
szép napot mindenkinek.

Kép
.ivett

Sziasztok!
Glória tegnap annyira kimerült a tornában, hogy 3 órát aludt egyhuzamban. Még az éhség se keltette fel, így ámában megetettem. Hihetetlen a kiscsaj: enni minden esetben tud szinte bármikor.
Timi - megszabadultatok a kiscipőtől?
Kriszti - tényleg tegyél fel képet Annáról, azt hiszem én még nem is láttam!
levegőztetés - szerintem amíg meg nem fagyunk mi menni fogunk legalább egy órát sétálni naponta. Most kapott Glória overált - mondjuk még egy kicsit nagy rá. Én mindig zenét hallgatok a telefonomon (sajnos rádió nincs rajta), és a barátnőimmel trécselek telefonon (ezzel ugye simán elmegy az egy óra). Mondjuk nekem nagy szerencsém, hogy nagyon kedvezményesen hívok másokat. Pont ma voltunk Glóriával a Decathlonban, hogy beszerezzek valami kényelmes, meleg nadrágot, de nem igen találtam :roll:. Glória szépen elnézegetett. Mivel nem nagyon szoktunk kimozdulni, ezért neki minden hely nagyon csodálatos és érdekes :lol:
karácsony - szerintem idén örülök először a karácsonynak úgy mint rég. Mert ez lesz Glória első karácsonya és alig várom, hogy láthassam mit fog majd szólni a csillivilli díszekhez :wink: .
Melus - te jól kijössz ki az anyósoddal?
Tamara - kitartást az itatáshoz! Lesz még rosszabb is, amikor már fog tudni enni, de majd semmi se kell :lol:
Andi - gratula Zsófikához! Nagyon kis ügyes már!
lassan megyünk is sétálni (én most szüntettem be 2., az esti sétát (17.30 körü), mert akkor már tényleg eszméletlen hideg van...)

Kép
chesther

Sziasztok!

Eszter! Kitartást Glória maszírozásához. De amit muszáj azt muszáj, a lényeg, hogy egészséges legyen. Nekünk még kell hordani a cipőt. 2 hét múlva lesz kontroll. Egész jól tűri ahhoz képest, hogy most jobban kivan feszítve az orr- része kifelé.

Napközbeni alvás: Ivett ne aggódj, szerintem ez normális már ennyi idősen :-) Egyre kevesebbet fog aludni, Dorka. Blanka azt csinálja, hogy fent van 2 órát majd alszik 1-et, aztán megint fent 2 órát és így tovább. Nagyritkán előfordul, hogy 1 nap egyszer bealszik 3 órára napközben, de ez olyan ritka mint a fehér holló. :-) Altatni nem altatom, már nagyon régóta. Max, ha nagyon nem akar elaludni, mint most is (dumál a kiságyban) akkor bekapcsolom neki a forgóka zenéjét, arra valahogy megnyugszik és elalszik.

Só-liszt gyurma jó ötlet, régén sokat csináltam. És kilehet égetni is sütőben, utána lakkal, temperával megfesteni. Valami hasonlóra gondoltam a nagyszülőknek ajinak. :-)

Karácsony: én is csak Blanka miatt várom, és valószínűleg most már csak miatta lesz érdekes ez az ünnep!!!

Melus! Én is gondoltam már rá, hogy beviszem Blankát a munkahelyemre, de nálunk ez másképp van, meg ott csak pasik vannak, nem tudom mit szólnának egy picukához, lehet nem is érdekelné őket. :lol:

Na megyek ránézek a csöppömre, mert nagy a csönd :wink:

Timi

Kép
manati

Sziasztok,

Mikor hazajottunk raktam fel 3 kepet.

Itt egy ujabb.

Kép Picurka

Kriszti

Kép
Kép
angelke

Melinda: jajja nem szo sincs rola, nem fajditottad a szivem, nem is irigykedem, csak ugy kitort belolem, hogy mashogy terveztem....
de azert nagyon remelem hogy nem lesz februartol munkanelkuli, akkor fogalmam sinc smi lesz velunk.....Inkabb nem is gondolok ra!

Annacska nagyon kis tunder! Olyan jo ilyen picurkat latni! Anna mar nagylany :lol:
Irtam mar hogy hatrol hasra tud fordulni?
szerencsere meg nem megallas nelkul uzi eme tudomanyat, csak epp ha valamit latni akar, igynincs miatta nyafogas, de azert emiatt elkezdett bukni, pedig o elotte soha nem bukott.
Hat tegnap kiserleteztem megint kanallal, eleg ugyi volt, kb 3 kanalnyi le is csuszott:)
en csak amiatt nem birom nagyon ezt a kanalazast, mert a 3 kanal elokeszulete, belekanalazasa, es az utana valo tkaritas aranyaban nem igen "eri meg".
Jo, tudom e nelkul soha nem fogja megtanulni!
Talan meg tenyleg kicsi hozza.
Csak hat ez a franya tap ne kellene.

Glorianak jot fog tenni a masszazs. Ismerek egy eleg beteg kisfiut akai jar ere a devenyi masszazsra es gyonyoruen fejlodik, mar o is atfordul, pedig elvileg a betegsegebol adodoan nem tudhatna eg ezt, de ot a szulei heti 3szor viszik, es igen jol halad.
En tobb even at gyogytornas volta- utaltam- es nem tudtak rajtam segiteni, ha ugy mint most kiskorunkban oda figyeltek volna jobban az ortopediai dolgokra ma nem fajna ennyit a hatam....
szoval meg ha sajnaljuk is ilyenkor a kicsinket, muszaly arra gondolni a kesobbiekben mennyivel jobb lesz neki!
aaa3

Sziasztok

rég jelentkeztem, én karácsonyozok ezerrel már. Ezek még csak előkészületek, de nagyon jó dolgot találtam, beleszerettem és most harácsolom a hozzávalókat a netről.
Az én ajándékom a családnak scrapbook album lesz, mindenki más-mást kap. Korábban nem érdekelt ez, de most nagyon tetszik. Ez az amikor a fotókat szép papírra kiegészítőkkel rakod el, van hagyományos papír alapú és van digitális változata. Az előbbi munkásabb, piszok drága ( én egy vagyont költöttem el ) mire felfedeztem a digitális változatát ami sokkal szabadabb, kreatívabb és a netről minden összeszedhető. A férjemnek és a nagyszülőknek hagyományos kézi albumot csinálok most ami annyival lesz feldobva még, hogy a Levi aranyköpései lesznek benne. Ez egy emlék mindenkinek az idei évről. A só-liszt jó ötlet, köszi.

Képzeljétek a dacördög úgy tűnik tovább állt tőlünk. Visszakaptuk a régi kedves imádni való kisfiúnkat. Nincs mindennapos harc, hiszti , ellenkezés mindenért. Együttműködő, partner és tök jó fej újra. Persze, vannak kisebb mérgelődések és hisztik, de mivel nincsenek az idegeim pattanásig feszülve, ezeket tök lazán lekezelem és nem egy állandó harc az egész napunk. És azóta naponta minumim 5x szerelmet vallunk egymásnak Levivel. :) Úgy örülök. Már nagyon el voltam keseredve. Egyrészt hogy hova lett az imádni való tündéri kisfiam, másrészt utáltam magam hogy milyen sz.. anya vagyok, mert egyzserűen nem volt türelmem hozzá. Szóval kitartás lányok, nagyon nehéz 3-4 hónap van mögöttünk, de úgy tűnik tényleg egyzser csak elvágják és elmúlik.

Sütőtök: párolt almával mennyei
Levi imádta és én is, kóstoljátok meg ! krumplival szerintem fujtós lesz.

most megyek harácsolni, :)
linda

Kép
Kép
prünty

ja a súlyra, eszik nem eszik dologra, ha van széklet, pisi elég nem ordít akkro tuti nem éhezik. Vivi 4 hó és 1 hetesen volt 5700 gram, amit nem keveselt se a doki, se a védőnő. Szerintem most is csak kb alulról suroljuk a 6 kg-ot, de én ezen nem aggódok.

Kép
Kép
prünty

csak mintának csatolok néhány fotót, ha valaki nem tudja mi az a scrapbook.
én sem tudtam eddig hogy ezt így hívják, csak miután beleszerettem.

ezek még nem az én műveim, csak gyönyörködök bennük és gyűjtöm az ötleteket, hátha másnak is kedvet hoz kari ajándéknak vagy csak hobbinak

Kép Kép
Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.0244.jpg[/img]

Kép

Kép
Kép
prünty

és még kettő ami egyszerű, de nagyszerű

Kép Kép

Kép
Kép
prünty

Sziasztok!

Linda, irigyellek a kitartásért :) a dm-nak a fotós részlegén lehet (neten) digitális, egyedi fotókönyveket csinálni. Tavaly a férjem az esküvőnkből csinált egyet, az 7e Ft volt. Nem tudom, hogy a kézzel csinált mennyire jön ki a végén, de jól néznek ki, biztos sikerük lesz!

Voltam turkálni Lányok, és 690,-Ft-ért vettem Botinak kisinget, nadrágokat 1e Ft volt a dzseki. Igaz, én a Rákóczi úti boltban voltam, de szerintem tök jó. Nagyon cuki lány rucikat is találtam...

Nemrég jöttünk haza jógáról, Boti most alszik, teljesen kiütötte magát. Ma még csak 1 órát aludt délelőtt, szóval nem csodálom!

Mindenkinek szép estét!

Melus

Kép
melus79

Sziasztok Lányok!

Linda, jó kis ajándék lesz ez! Én maradok a só-liszt gyurmánál idén :-)
Majd jövőre ha már próbálkozik talán rajzolgatni akkor azt adjuk a nagyiknak :-) Még gondolkozom a naptáron, mert a párom tud ilyet, jó hogy kéznél van itthon egy grafikus :-)

Blancikám is alszik ... VÉGRE :-))

Kriszti! Nagyon édes Anna baba. Olyan cuki! Tényleg jó látni egy ilyen picurkát :-))

Tamara, kitartást a kanalas evéshez, majd meg tanulja Anna. Igazából minden babának meg kell ezt tanulni és ehhez idő kell, türelem. Ja és ügyes hogy már így forog.

Nekünk most a hason fekvés nagyon tetszik, tök furi mert idáig utált így lenni, egy pár napja pedig kifejezetten tetszik neki :-)

Lányok, mit szóltok ehhez, hogy balhé van abból, hogy az EDA-t pénzért adták a ÁEK-ban? EGyébként a híradóban is azt mondják ez egy ingyenes ellátás. És tőlem is pénzt kértek volna, ha természetes úton szülök és akarok ilyet. És nem 5-10 ezer forintot, hanem 20ezeret. Nem semmi, hogy mindenki a kismamákon akar meggazdagodni. Felháborító!

Na megyek, mert sül a vacsi :-) Szép estét mindenkinek!

Timi

Kép
manati

Sziasztok

nem tudom pontosan milyen ok kapcsán pattant ki ez az EDA balhé csak tegnap az Indexen olvastam egy cikket ezzel kapcsolatban.
Nem tudom ott miylne körülmények között kértek pénzt az EDAért amit én ehhez mondani tudok, a saját tapasztalatom kapcsán, hogy hiába ingyenes, alanyi jogon kapható érzéstelenítés, ha nincs aki beadja. Én a második gyerekért fizettem érte, és az elsőért is fizettem volna, ha lett volna kinek, de a dokim telefonált össze-vissza és nem volt aki beadja ( pedig a kórházban volt anesztes, csak másik osztályon de nem jöhetett át a szülészetre ). De ez a díj amit mi fizetünk nem az EDAért van, hanem hogy legyen aki beadja, mert erre nincs személyzet a kórházban. Más kórházban van rá személyzet és tök ingyen megkapja a kismama ha kéri. Szóval én úgy érzem most megint meghurcolnak pár embert, aminek következtében aki eddig kockáztatatott és vállalt ilyen jellegű "szolgáltataást" az nem fog a jövőben, amit megint a kismamák szívnak meg, mert aki fizetne érte sem kap majd EDA-t.

Szóval ez a díj arra volt, hogy az anesztes készen álljon és ha jönnie kell jöjjön. A nődokinak, szülésznőnek mindenki fizet ezért, az anesztesek meg inkább kimennek külföldre szabadidejükben dolgozni. ( első gyereknél így maradtam EDA nélkül )
Én nem sajnálom tőlük, azt sajnálom, hogy most a kismamák számára egy nagyon nagy segítséget tesznek kockára ezzel a "műbalhéval".

Kép
Kép
prünty

Timi, én természetes szüléssel kezdtem, fizettünk az EDA-ért, aztán mégsem használt és bealtattak a mütéthez. Mi így jártunk, de szerintem nem én voltam az egyetlen :roll:

Melus

Kép
melus79

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?