Sziasztok!
Zsu! Faros macád lesz?!
Ne aggódj, még van egy csomó időd, még akár vissza is fordulhat, pláne, ha ilyen ficánka, Judy babusa ha jól emlékszem a legutolsó hét környékén fordult vissza..
Drukk megy!
Tök jó, hogy pozitívan állsz hozzá, akkor is ha nem fordul meg. Van rá példa, hogy simán meg lehet szülni a faros babát is!
Timi!! Gratula a babácskához, jó egészséget, sok boldogságot, kevés gondot és tejcsit kívánok! Jó, hogy van egy-két olyan szerencsés kismami, aki villámszülésről számplhat be nekünk!
Barbara!
Alvás ügyileg én semelyik könyvet sem olvastam, bár 3-at is ajánlottak. Mindegyikről volt jó sok ellenvélemény, ezért inkább hallgattam az ösztöneimre. (ennél különben jobb tanácsot nem is tudok senkinek adni, mert ennél a csodaszernél nem létezik jobb!
) A tanulás menet az volt, hogy eélőször nekem kellett megtanulnom, hogy hogyan szeret elaludni a manó (2,5 hós köra körül váltott a háton alvásról a hasonalvásra)
Úgy vettem észre, hogy a babáknak rettentő fontosak a rituálék. Így pl. ha alvásról van szó nálunk mindig ugyanaz a "kispárna" /lapos téglalap alalkú nyáladzó..
/, takaró/pokróc és textil pelus a kellékek. Először hasratettem, és ugyan teli torokból sírdogált, de ott maradtam mellette, és énekeltem neki, vagy mondtam neki mesét, vagy verset. Mai napig a Családi kör a kedvenc /már 4 versszakot tudok kívülről.. /. A hasonfekvés óta a hát lassú, de ritmusos simogatását is nagyon szereti Lilike. Aztán a 20 perc sírás egy hét után már csak 10 perc volt, ekkor már nem is maradtam mellette, így egy hét múlva megtanulta, hogy ha hasra teszem a megszokott környezettel, akkor a lvás van. Ez annyira bejött, hogy ha visszük az ágyneműt, szinte akárhol el tudom altatni.
Lásd: Január közepén bementem a melóhelyemre ügyintézni a manóval:
Amit mi nagyon megsz..vtunk a következő volt: egész hétvégén torkaszakadtából sírt a baba, és nem tudtam miért nem alszik, annak ellenére ásítozik, de nem fáj a hasa, mert a tipikus jelek nem láthatók, mire rájöttem, hogy a szörp elfogyott otthon, és én jegesteaport csináltam helyette, azt ittam 2 napja, de az is tartalmaz koffein jellegű élénkítő szereket..
Szóval az ilyen "apróságokra" oda kell nayon figyelni.
Azon ne lepődj majd meg, ha a fogzás kapcsán a manó alvókája megint elromlik majd!
Lányok, többiek! Örülök, hog Barbinak segíteni tudok, de ha benneteket zavar, akkor légyszi szóljatok nyugodtan, hiszen ez a topik elsősorban a kútvölgyiről szólna, akkor privátban folytatjuk tovább!
Kingu! Málnalevél: annyian válaszoltak, hogy én már csak annyit írok, hogy én ittam, végül a 37. hét elején elfolyt magzatvíz, viszont nem tágultam, mert a babus nem jött lejjebb, mivel "nyakkendős" volt, hogy a drága jó doktorurat idézzem!
Szóval nem hordtam túl, de nem is tágultam.
Ártani nem ártott, szerintem idd nyugodtan, neked lehet hogy többet segít.
Edina! Boldog névnapot!
/picit megkésve ugyan!/ Azért apát csak noszogasd nyugodtan, a kiságy nem baj, ha össze van szerelve, mert ha babusz korábban kikívánkozik egyedül nehezebb lesz neki otthon összerakni, és még a sok dolgot intézni ahhoz, hogy haza tudjátok hozni a lurkót!
Judit!
A Spock féle könyvet is olvastam, de az eleje nagyon elvarázsolt már a mai szemmel (szvsz
) és az általam fent említett könyvben a másik rész, ami az élettani leírásokra is vonatkozik kicsit könnyebben érthető módon van leírva!
Ebben pl. a táplálással kapcsolatosan 3 módot is tárgyal: szoptatás, táposzerezés, vegyes /szopi + minél hamarabb egyéb bevezetése/, ezzeket kicsit "ósdinak" éreztem.
Szóval mindkettőnek van jó és rossz oldala is!