Új privát üzeneted érkezett!

Tothzsuszi! Kép Gratula a szép kis Alexandrához! Kép
maccs

Sziasztok Lányok!

Épp tegnap olvasgattam az új Kismamát és írtak benne olyan témákban, amelyekről nemrég érdeklődtetek.
Babarózsa: egy kétoldalas cikk van a kezdeti szoptatási nehézségről, nagyon érdekes.
Santha: a csuklásról egy rövidke írást olvastam, lényegében ugyanazt írják, amit Maccs írt. A lényeg, hogy lehetőség szerint ne zargassátok a kicsit, ahogy nő a csuklás szép lassan elmaradozik. A citromlevet pedig feltétlenül kerüljétek.
Szép hétvégét mindenkinek

Ildi és a kismanója (29)
ildibaba

Sziasztok Lányok,

tegnap olvasgattam az új Kismamát és találtam két olyan témát, amiről nemrégiben írogattunk.

Babarózsa: volt egy a hozzátok hasonló szoptatós történet, bár ebben a baba nem szopott, illetve nem gyarapodott. Nagyon érdekes volt és úgy tűnik a tanácsadó nagyon nagy segítséget jelentett amellett, hogy hangsúlyozták a nyugodt, kiegyensúlyozott környezet jelentőségét.

Santha: volt egy rövid írás a csuklásról, lényegében ugyanaz van benne, mint amit Maccs írt. Ahogy nő a babuci, fokozatosan elmúlik a csuklás. Amit ők is hangsúyoztak, hogy ne adjatok neki citromlevet!

Szép hétvégét mindenkinek, most olyan szép idő van!

Ildi és a kismanója (29)
ildibaba

Maccs

Köszi szépen Alexandra nevében is! A kis piszok már majdnem irányban volt, erre visszafordult farfekvésbe. Valamiért jobban érzi úgy magát, ezek szerint. Szerdán megyünk a köv. ctg-re, az első most volt pénteken, leányom az elején rúgott egyet-kettőt felháborodásában, hogy már megint csesztetik, aztán bealudt. Kép Kép

Puszi
Zsu + Alexandra 34+3
tothzsuzsi

Sziasztok,

kedd reggel villámszüléssel megérkezett Márk baba. 56 cm és 3300 gramm. Egy kis tündér.

Ma hoztuk haza, úgyhogy indulnak az izgalmas hétköznapokKép

Majd biztos jövök segítségért.

Köszönet Keszegh Évinek és Szalay főorvosúrnak a sok-sok segítségért!

Képet tettem fel a profilba.

Timi
timcsi8

Timi és Baba
Ahhoz képest, hogy pár nap különbséggel kellett volna szülnünk (feb. 10, 14 és 16) kéthetente keddenként (jan. 25, feb, 8 és 22.) jöttek ki a babák és egyazon súllyal. Ez nekem tetszikKép

Timi gratula, de áruld el, hogy mit jelent vagy mit takar az a villámszülés?
Következőre szeretnék én is olyat, úgyhoyg várom a receptet!!!!
Vendég

Cini,
hanyat terveztek?Kép

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 06:49-kor.
Vendég

Timi!!!

Gratulálok Márkhoz, szép kis hajasbaba, és a villámszüléshez is.
Nagyon sok boldogságot kivánok Nektek.

Macs!

Nagyon köszönök minden segitséget.
A férjemmel együtt úgy gondoljuk, hogy ezek a tanácsok sokkal hasznosabbak, mint bármelyik könyv.
Mostanában mindenki könyvet ir, függetlenül attól, hogy van-e igazán fogalma a témáról.
Az itt olvasott tanácsok legalább kipróbáltak, általatok, akik valóban babáztok.
Egyszer irtad, hogy megtanultatok aludni.
Ez érdekelne. Erről olvastam Tracy Hogg Suttogó cimű könyvét, amiben szerintem van logika, de én úgy látszik hogy mostanában lekésem a jeleket, mert mire elérünk az ágyikójáig, mindig sirás a vége.
Lehet, hogy csak nem akar egyedül lenni? Társaságra vágyik?
Olvastad Tracy Hogg módszerét?
Te hogy tanitottad meg aludni a babát?
Mostanában mintha nem fájna a pocink, viszont alvás helyett teli torokból kiabálunk amig meg nem nyugszunk.
Kár, hogy nem adtak használati uatsitást Kristihez a kórházban.Nem mintha nem lenne jó érzés megfejteni mi a baj, csak hát az idő, és utálom hogy addig szenved ez a kis drága.
Azóta kipróbáltam a Dioscorea-t en is, de feltétlenül meg fogom kérdezni a doktornőt.
Szóval utólag is, és előre is köszi mindenkinek minden tanácsot.

Ildi, Neked is.

Kellemes vasárnapot mindenkinek!!!

Barbara
santha

Sziasztok!!
Még új vagyok itt, de elsősorban szeretnék így ismeretlenül is gartulálni a mostanában született babákhoz!!!! Én is a Kútvölgyiben fogok szülni, elvileg márc 25-ére vagyok kiírva.Első baba lesz és kisfiú. A szülésznőm ajánlotta, hogy kezdjem el inni a málnalevél teát és ebben kérnék egy kis segítséget, hogy valaki közületek próbálta-e ezt és ha igen milyen tapasztalata van evvel kapcsolatban....ha ez már volt téma nálatok itt akkor bocsi....de engem érdekelne, mert azt is hallottam, hogy akik isszák esetleg túlhordják a babát..?...?
Előre is köszi!!

Kingu
cica29

Sziasztok Lányok!

Elöször is gratula Márk babához,ezek szerint szép szülésed volt, majd ird meg hogy zajlott a nagy esemény.
Én márc 17-re vagyok kiirva, de ugyérzem nem mard bent addig Dorka.A lábam pár napja jó dagadt,holnap megyek dokihoz , szerdán ctg-re kiváncsi vagyok milyen eredménnyel.
Kinga ! Az elsö babámnál ittam én is a málnalevél teát, a szülésznö szerint hasznos volt,és nem hordam túl a babát. Most már nem kell innom mert félö hogy nem érünk oda idöben,állitólag ilyenkor a méhszáj már máshogy tünik el.
Zsuzsi ! Remélem szerdán találkozunk,én már azért kezdek kicsit izgulni, a kiságyat sem raktuk még össze, apa valahogy nem tudja felfogni hogy alig van idönk, én meg addig nem megyek szülni mig mindent el nem rendeztem itthon.

Üdv: Edina
antaledi

Edina!

Mi tegnap raktuk össze a kiságyat, jövő héten nekiállok babaruhákat előszedni, és az újonnan vásároltakkal együtt átmosni, kisvasalni őket. Bár nekünk egy kicsit több időnk van, mint nektek, én is úgy vagyok nyugodt, ha ezek a dolgok el vannak rendezve.
Majd szerdán kikérem Gabi véleményét, hogy mikortól igyam a málnalevél teát, faros szülés esetén - azt hiszem - sokat fog segíteni, ha gyorsabban tágulok. Valahogy úgy érzem, Alexa sem marad bent a kiírt időpontig, de úgyis Ő a főnök, majd meglátjuk, mikor akar érkezni.
Puszi
Zsu
tothzsuzsi

ki vallal faros szulest?

Kép
babarozsa

Második babánál már majd a legtöbb doki bevállalja. Az én dokim szerint mehet a dolog így is, gondolom ha első baba akkor azért jobban meggondolják.
Vendég

Edina!
Köszi szépen a gyors választ, azt hiszem elkezdem inni, remélem jó hatása lesz..Kép
Teljesen igazat adok abban, hogy szeretnél mindent még szülés előtt otthon elrendezni, evvel én is így vagyok..Már a korházi csomagom is elő van készítve, így nyugodtabban alszom, amúgy a dokim szerint nem kell sietnem mert márc. második fele még messze van, de én nem úgy érzem, hogy a kisfiunk addig bennt maradna...?..
Márc. 1-én megyek a "szülőszoba látogatás" tanfolyamra, kiváncsi vagyok hová is fogok én kerülni...Csütörtökön reggel pedig CTG-re....
Szült valaki közületek Király Kata szülésznővel??

kingu
cica29

Szia Kingu!

Én Jan. 26-ra voltam kiirva, de egész várandósságom alatt úgy éreztem hogy Pocakmatyi előbb fog kibújni.
Kb a 35.héttől kezdve ittam a málnalevél teát szorgalmasan, átlagban napi 1-1.5 l-t.
Ettől függetlenül fájásgyengeségem volt (bár én nem éreztem gyengének), és 13 órát töltöttem a szülőszobán.
Pedig a teán kivül massziroztam a gátamat és intimtornáztam is mindennap a gyorsabb tégulás reményében.
Persze lehet hogy ezek nélkül akár 2x ennyit is élvezhettem volna a Holdvilág szülőszoba kényelmét.
Ki tudja?
Ettől eltekintve a szülésem gyönyörű élményként maradt meg bennem.
Minden rendben lesz!!!!!!!!!!
Szoritok Nektek.

Barbara
santha

Szia Kingu!

Én Jan. 26-ra voltam kiirva, de egész várandósságom alatt úgy éreztem hogy Pocakmatyi előbb fog kibújni.
Kb a 35.héttől kezdve ittam a málnalevél teát szorgalmasan, átlagban napi 1-1.5 l-t.
Ettől függetlenül fájásgyengeségem volt (bár én nem éreztem gyengének), és 13 órát töltöttem a szülőszobán.
Pedig a teán kivül massziroztam a gátamat és intimtornáztam is mindennap a gyorsabb tégulás reményében.
Persze lehet hogy ezek nélkül akár 2x ennyit is élvezhettem volna a Holdvilág szülőszoba kényelmét.
Ki tudja?
Ettől eltekintve a szülésem gyönyörű élményként maradt meg bennem.
Minden rendben lesz!!!!!!!!!!
Szoritok Nektek.

Barbara
santha

a masodiknal meg mar nem lehet, mert az elso csaszar volt
valaki csaszar utan sem vallal sima szulest

Kép
babarozsa

Babarózsa

Az én dokim Mészáros Gábor, ő vállalja az esetleges faros szülés vezetését. A szülésznő, ha minden igaz, Várnai Gabi lesz.

Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok,

Gratula a babakhoz, Mark nagyon szep kisfiu Kép

Cica, en is marcius 25-re vagyok kiirva. Neked ki az orvosod?

Edina, holnap 15.45-re megyek a dokinkhoz, ha jol emlekszem, Te 6-ra. Ha minden jol megy addigra mar nem leszek ott, bár ki tudja...
Epp torokfajassal kuzkodom, remelem holnapra jobb lesz...

Maccs, koszi a biztatast. Kép Ez a csecsemokre liheges tenyleg sokkolt engem... Kép
De majd csak megusszuk valahogy. Kép

Jon valaki a csutortoki szules-egyutt szules eloadasra?
carezza

Szia Kingu!
En januar 21-re voltam kiirva es januar 25-en burokrepesztessel szultem meg a kislanyomat.A szulesznom ajanlasara en is rendszeressen ittam a malnalevel teat kb 7-8 dl/nap.Azt nem tudom, hogy a tea hatasara, de nekem nem volt gatmetszesem pedig a pici nem is szuletett olyan kis sullyal.Igy utolag en mindenkeppen ajanlom neked, meg annak ellenere is hogy a vegen mar a fulemen jott ki.(tegyel hozza egy kis citromlevet, ugy elvezhetobb.
judit
mirror

Szia Barbi!
Regen nem beszeltunk,remelem minden rendben van veletek.Mi szepen fejlodunk, mar 4600g a kis Lilike.Gyonyoru baba szerelmesek vagyunk bele.....
Mindenkeppen megakartam irni neked, hogy vettem egy nagyon jo konyvet (a reformatus templom folotti konyvesboltban)SPOCK DOKTOR csecsemo es gyermekgondozasa cimmel.Minden benne van amire valaszt szeretnel kapni a picurral kapcsolatban.Bar nem olcso, de azt gondolom,hogy megeri az arat.
Judit
mirror

Szia Cincin!
Mi ujsag van veletek?hogy van a picur?
Judit
mirror

Szia Barbara!
Köszi a bíztatást, ma már meg is ittam az első adag teát, ahhoz képest nem is olyan rossz...na de jó pár hétig inni ...Kép)) a te 13 órád azért nem semmi, így nekem kicsit soknak tűnik, de majd ha én leszek ott!!Majd megnézem magamnak kedden azt a Holdvilág szülőszobát..!!Mindegy a lényeg hogy túl vagy rajta és már babázhatsz, jaj már én is nagyon várom!!!!Amúgy hány kg-al született a babád és hogy hívják?

Szia Carezza!! Én a Vida dokinál fogok szülni, ha minden igaz...És te? Hogy érzed ki fogod addig bírni? Én néha azt érzem, hogy előbb fog jönni, habár a dokim szerint márc. második fele, de az még olyan messze van..Kép( Párom szerint a pocakom szépen ereszkedik lefelé, a fiatalember készül a nagy napra..Kép) 2 hete 2600gr volt, dokim szerint 3500gr körüli lesz majd születéskor a súlya...hát majd meglátjuk!!!

Judit!!
Azt hiszem ez a citromlé jó ötlet, mert hosszú távon ez a csoda tea kissé élvezhetetlen lenne csupaszon..Kép))Az fantasztikus, hogy megúsztad a gátmetszést, nagyon szerencsés vagy!!!Én is reménykedem, hátha.....majd kiderül...

kingu
cica29

Sziasztok! Kép

Zsu! Faros macád lesz?! Kép Ne aggódj, még van egy csomó időd, még akár vissza is fordulhat, pláne, ha ilyen ficánka, Judy babusa ha jól emlékszem a legutolsó hét környékén fordult vissza.. Kép Drukk megy! Kép Tök jó, hogy pozitívan állsz hozzá, akkor is ha nem fordul meg. Van rá példa, hogy simán meg lehet szülni a faros babát is! Kép

Timi!! Gratula a babácskához, jó egészséget, sok boldogságot, kevés gondot és tejcsit kívánok! Jó, hogy van egy-két olyan szerencsés kismami, aki villámszülésről számplhat be nekünk! Kép

Barbara! Kép Alvás ügyileg én semelyik könyvet sem olvastam, bár 3-at is ajánlottak. Mindegyikről volt jó sok ellenvélemény, ezért inkább hallgattam az ösztöneimre. (ennél különben jobb tanácsot nem is tudok senkinek adni, mert ennél a csodaszernél nem létezik jobb! Kép ) A tanulás menet az volt, hogy eélőször nekem kellett megtanulnom, hogy hogyan szeret elaludni a manó (2,5 hós köra körül váltott a háton alvásról a hasonalvásra) Kép Úgy vettem észre, hogy a babáknak rettentő fontosak a rituálék. Így pl. ha alvásról van szó nálunk mindig ugyanaz a "kispárna" /lapos téglalap alalkú nyáladzó.. Kép/, takaró/pokróc és textil pelus a kellékek. Először hasratettem, és ugyan teli torokból sírdogált, de ott maradtam mellette, és énekeltem neki, vagy mondtam neki mesét, vagy verset. Mai napig a Családi kör a kedvenc /már 4 versszakot tudok kívülről.. /. A hasonfekvés óta a hát lassú, de ritmusos simogatását is nagyon szereti Lilike. Aztán a 20 perc sírás egy hét után már csak 10 perc volt, ekkor már nem is maradtam mellette, így egy hét múlva megtanulta, hogy ha hasra teszem a megszokott környezettel, akkor a lvás van. Ez annyira bejött, hogy ha visszük az ágyneműt, szinte akárhol el tudom altatni.
Lásd: Január közepén bementem a melóhelyemre ügyintézni a manóval:

Amit mi nagyon megsz..vtunk a következő volt: egész hétvégén torkaszakadtából sírt a baba, és nem tudtam miért nem alszik, annak ellenére ásítozik, de nem fáj a hasa, mert a tipikus jelek nem láthatók, mire rájöttem, hogy a szörp elfogyott otthon, és én jegesteaport csináltam helyette, azt ittam 2 napja, de az is tartalmaz koffein jellegű élénkítő szereket.. Kép Szóval az ilyen "apróságokra" oda kell nayon figyelni.

Azon ne lepődj majd meg, ha a fogzás kapcsán a manó alvókája megint elromlik majd! Kép

Lányok, többiek! Örülök, hog Barbinak segíteni tudok, de ha benneteket zavar, akkor légyszi szóljatok nyugodtan, hiszen ez a topik elsősorban a kútvölgyiről szólna, akkor privátban folytatjuk tovább! Kép

Kingu! Málnalevél: annyian válaszoltak, hogy én már csak annyit írok, hogy én ittam, végül a 37. hét elején elfolyt magzatvíz, viszont nem tágultam, mert a babus nem jött lejjebb, mivel "nyakkendős" volt, hogy a drága jó doktorurat idézzem! Kép Szóval nem hordtam túl, de nem is tágultam. Kép Ártani nem ártott, szerintem idd nyugodtan, neked lehet hogy többet segít. Kép

Edina! Boldog névnapot! Kép/picit megkésve ugyan!/ Azért apát csak noszogasd nyugodtan, a kiságy nem baj, ha össze van szerelve, mert ha babusz korábban kikívánkozik egyedül nehezebb lesz neki otthon összerakni, és még a sok dolgot intézni ahhoz, hogy haza tudjátok hozni a lurkót! Kép

Judit! Kép A Spock féle könyvet is olvastam, de az eleje nagyon elvarázsolt már a mai szemmel (szvsz Kép) és az általam fent említett könyvben a másik rész, ami az élettani leírásokra is vonatkozik kicsit könnyebben érthető módon van leírva! Kép Ebben pl. a táplálással kapcsolatosan 3 módot is tárgyal: szoptatás, táposzerezés, vegyes /szopi + minél hamarabb egyéb bevezetése/, ezzeket kicsit "ósdinak" éreztem. Kép Szóval mindkettőnek van jó és rossz oldala is! Kép
maccs

Huupsz, a kép lemaradt valahogy, íme:
Kép

Macs
maccs

Cica
Én ittam málnalevélteát kb. a 35. héttől és a 39-en szültem. napi 7 dl-t ittam, mézzel és citromlével lehűtve, nyáron jól is esett, bár az ízét nem nagyon bírom a gyógynövényeket.
népgyógyászati tapasztalatok alapján segíti a méhizomzat ellazulását, tágulásást, szülés előtt pár héttel már lehet inni, előbb nem, mert vérbőséget okozhat, ami vetéléshez is vezethet.
Gyors és könnyű szülésem volt, nem tudom, hogy ettől vagy mástól, de gyorsan tágultam (már 2 ujjnyival mentünk be). az is lehet, hogy az állandó pörgés segített hozzá, uis én ilyen pörgős vagyok Kép Na meg mindvégig erősítettem magamban, hogy könnyű és gyors szülésem lesz, és az is lett. persze ha nem így lett volna sem lettem volna elkeseredve, arra is felkészültem.

Az én babámra tuti nem lihegtek, mert reggel 6-23 ig velem volt, éjszaka meg kihozták szopira, akkor meg ugye nincs látogató. a másodikkal szeretnék éjjel is együtt lenni, nem akarom beadni a "gyűjtőbe". semmi rossz élményem nem volt ezzel kapcsolatban, csak már talán 2. gyerekkel rutinosabb leszek.

Dr Spock
Nekem is megvan vannak benne jó dolgok. Azt tudtad, hogy a gyereke öngyilkos lett? ő meg osztja az észt...

Zsu
elemlámpázzátok a hasad alját, hátha visszafordul Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Macs!
Köszi szépen a válaszodat, most éppen én is a 37. hét elején vagyok és remélem még legalább 1-2 hetet vár a pocaklakóm a kijövetellel, mert még jó pár dolgot szeretnénk elintézni...Kép))
Nagyon ari a babucid, olyan békésen szundikál a kisasztalon, cuki!!

Fiatal anyukák!! Lenne egy kérdésem: ti milyen hőmérőt szereztetek be és bevállt-e? Egyszerűen nem tudom milyen fajtát vegyek: fül, popsi, homlokhőmérő vagy mi?....
előre is köszi

kingu
cica29

Gumicukor!
Örvendek, hogy szép emlékeid vannak a szülésről!! Ha hiszed ha nem de én is ezt mondogatom magamban már régóta, hogy gyors és könnyű szülésem lesz...remélem be is jön...habár az első gyerkőcnél azt olvastam, hogy 12-14 óra kb a vajúdás...hát majd kiderül...fő az optimizmus
Amúgy én is nagyon pörgős vagyok, mindig is az voltam, igaz mostanában kicsit lelassít az a 17kg+ amitől remélem szülés után meg fogok tudni majd szabadulni..(amúgy 56 kg-ról indultam..)
Amit nagyon sajnálok, hogy várandósságom alatt nem mozogtam eleget..Kép( pont vizsgaidőszakom volt és el is lustultam, szóval majd a másodiknál többet szeretnék tornázni...

kingu
cica29

Zsuzsi,
az szuperKép
Gabit is ismerem, szerintem, Ő is aranyos

Kép
babarozsa

Cica, en Szabo doktornal fogok szulni.
Homero ugyben mi olyat vettunk, amit mindenhova lehet dugni Kép
En szeretnem, ha a baba bent maradna minnel tovabb. Persze varom nagyon, hogy lassuk vegre, meg tul legyek a szulesen, konnyebb legyen a pocak, de sztem jo dolga van odabent, es minnel tovabb marad, annal jobb Kép
A malnalevel tearol megkerdezem szerdan a szulesznot, es ha rabolint, akkor a heten elkezdem.

Kellemes hetet Mindenkinek,
Eva
carezza

sziasztok!

Köszönöm a névnapi üdvözletet. Jelentem tegnap összeszerelte apa a kiságyat,itt volt délután a barátnöm mi lefoglaltuk a fiamat/aki egész hétvégén egyébként rejta csüng/Q meg addig szerelt. Ma reggel be is rendeztem az ágyat, még majd összekészitem a ruhákat amit a kórházba kell majd hozni Dorkának és kész is vagyok.
Lázmérö: az aventes mintaboltban talált a férjem samsung digitális lázméröt ami 10mp alatt mér, az elözö is samsung volt de nem volt pontos. ez szuper és azt a 10mp-et minden gyerek kibirja, még a fiam is aki nem bir egyhelyben maradni.azt hiszem 2520ft volt.
Carezza !
1/2 6 ra megyek ma, jó lenne talizni, bár az is biztató ha már nem talállak ott mert akkor nem kell olyan piszok sokat várni.
Zsuzsi!
Ha szerdán összejön a randi jó lenne egyszerre bemenni a ctg-re és van jó 20 percünk a beszélgetésre és Gabi is pont ott lesz mindkettönkkel. Na mit szólsz? Jól kigondoltam ?
Edina
antaledi

Cinicini,

a szülés összesen 3 és fél órás volt mindenféle segédeszköz, hozzáadott anyag nélkül.

Hétfőn be kellett feküdnöm a kórházba, mivel túl voltam a terminuson, és 2 ujjnyira ki voltam tágulva. (Ezt mellesleg meg sem éreztemKép)

A szülés 1 perces fájásokkal hajnali 4-kor kezdődött, és fél nyolc előtt már meg is volt a baba.

Receptem nincs, de a szülés előtt állóknak is hasonló szülést kívánok.

üdv: Timi
timcsi8

akkor azert csak az 1 perceseket ereztedKép
a tobbit siman ataludtadKép

Kép
babarozsa

Hát Timi akkor neked tuti csak jó éléményed van a szülésről. Tudom ez pont annyira szerencse, mint alkat kérdése.
Én egy deci málnalevélteát sem ittam és 3 héttel elöbb szültem. Ki érti ezt? Kép

szia Mirror!
mi is hízunk ezerrel, főleg fejre. Hiába vettem neki garbós bodikat nem tudom a tokája miatt ráadni, pedig úgy örültem amikor kaptam ilyet. Mi tegnap voltunk 4170 gr. Jól alszunk és eszünk hál'istennek. Néha ég is a fejem, amikor mások arra panaszkodnak hogy hullafáradtak én meg még unatkozni is szoktam.
nekem rengeteg babás könyvem van, de ha keresek valamit akkor az tuti nincs benne egyikben sem (mörfi).
és ti hogy vagytok? megy a nézelődés? tényleg van valami amit nagyon szeret kukkolni? és valami új tudománya a lánynak? mi még nem igen csinálunk semmit, de azt hiszem még nem is kell, bár így a fiam után nem is tudom, hogy várjam-e. Addig jó míg fekszik, alszik és eszik, utána jön a nemulassKép
Vendég

Szia Cincin!
mi is tok jol vagyunk, a mi tokank is no mint a gomba,de hala istennek en inkabb nagyobb cumokat vettem,igy meg hordhatoak.Nem akarom elkiabalni, de mi is ugy allunk mint ti, nagyon csondes babuci, en is sokszor erzem hogy uncsi a nap.Rengetegszer erzem azt hogy odamennek hozza felebreszteni,olelgetni, csokolgatni......Mi mar nagyon sokszor mosolygunk, a logos allatkakat mar erdeklodve figyeli es nevetgel.Pont most tettem az egyik majom fenekere egy kis tukrot.Es az uj tudomany az, hogy eloszeretettel kakil le engem.Kiveszem a pelusbol (egy kis szellozesre, persze mindig megvarom a kakit es csak utana szellozunk)es mar jon is a kovetkezo adag.Ma csak 2x csinalta.Imadom :-)
mirror

Szia Edina!

Köszi a tippet, utánanézek hol van a közelünkben aventes mintabolt, tényleg jó az a 10 mp, azt még ki lehet bírni egy kis csöppségnek is!!

Carezza!

Ha tényleg a kiírt időben jönnek a babáink, akkor találkozni fogunk a korházban..Kép) Megnéztem, márc 25.-én telihold lesz, na meg persze előtte frontok ezerrel, úgyhogy kiváncsi vagyok mi lesz rám nagyobb hatással...!!
Nálad vannak ilyenek, hogy: kéz és lábdagadás? netán újjak zsibbadása? mert nálam ez már egy jó pár hete tart, ami a legérdekesebb, hogy a jobb kezemen a középső újj 2 hete folyamatosan el van zsibbadva, úgymond teljesen érzéketlen, lehet, hogy a kisfiam úgy fekszik, hogy nyom valami ideget??.....na sebaj, ezt a pár hetet még kibírom, utána azt az ígéretet kaptam, hogy minden problémám megszűnik..Kép)
cica29

Cica
Nekem is hasonló volt, mint Timcsinek. du-án 3kor bementünk fél 5ig teljesen ok volt, csak 5 perces alig érezhető fájások voltak. aztán 19:20kor megszületett a fiam. ebből kb. 1 óra volt brutál az összefüggő fájásoknál.

Cica
Én tornáztam sokat, kismama torna, lépcsőzőgép, alakformáló heti 2x, ahogy az előtte lévő években is, tehát nem volt újdonság a mozgás.
a másodiknál is tervezem, hogy tornázok, akár otthon, akár vmi tornaklubban.
talán ennek köszönhető, a fiam állandóan utánoz, amikor tornázok, és baromi ügyes a mozgásos dolgokban, pedig rém lusta volt, 32 hetesen volt hajlandó először a hátáról a hasára fordulni, és 13 hós 1 hetesen elindulni önállóan. ennek ellenére sosem esett bazi nagyokat, mint néhány gyerkőc. mondjuk anno amikor szertotnáztam a gerenda és a korlát volt a kedvenc szerem, oda kell a jó egyensúlyérzék. nem tudom ezt lehet-e örökölni, de ha igen akkor ez tőlem van. meg a férjem is világéletében sportolt, atlétizált és úszott. mára hobbi szinten megmaradt mindkettőnknél. meg is zakkannék mindig egy helyben ülnék.
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!!
Hát nem csoda hogy a kisfiad is jól mozog, egy ilyen sportszerető családban...??...ez tényleg jó dolog, szerintem lehet örökölni!!!
Mi is sportoltunk a párommal, jó pár évig aikidoztunk (japán harcművészet), na de sajna neki nem volt elég kitartása és ő abbahagyta....én még utána folytattam, de egészségügyi okokból nekem is abbamaradt..Kép( Nagyon hiányzott a mozgás , így eljártam hetente 2X vagy ha időm engedte 3X a Határ uti fitnessbe, ami nagyon szupi volt...aztán jött a sulim és szépen lassan lecsökkentek ezek a jó kis edzések, de én úgy hallottam fiatal anyukáktól, hogy a kis csöppségek gondoskodni fognak hogy anyuci eleget mozogjon...Kép))
Barátnőm adott egy kismamatorna kazit, hát sajnos nem használtam ki a lehetőséget amikor még jól tudtam mozogni, most már kicsit késő lenne elkezdeni így szülés előtt pár héttel..Kép)
Na de saját hibájából tanul az ember, ugyebár....

kingu
cica29

Cica!

A XIV.kerületben a Dorozsmai úton van Aventes mintabolt, a barátnöm látta ezt nálam, de bababoltokban nem talált én vettem neki ott végül még egyet, ha nincs is aznap megrendelik és másnapra mehetsz érte.

Carezza!
Mi volt tegnap a dokinál? Mit szólt a gyógyszerre?
Nekem is viszonylag szerencsem volt mert csak hárman voltak elöttem, igaz ha 5 perccel késöbb megyek már öten. Nálam lassan de alakulnak a dolgok. A külsö méhszáj már puha és a belsö is nyiladozik, bár még a baba feje nincs nagyon lent.Én már csak a korházban találkozok a dokival. Holnap ctg és uh. Te mikor jösz ctg-re ?Én egyre sürübben igy csak összefutunk majd.

Üdv: Edina
antaledi

Hát a két mozgás nem egy és uaz, mármint a gyerek utáni rohangászás és a rendszeres torna. simán izomlázam volt egy-ey úszás vagy aerobic után. én mikor pici volt dani akkor vele együtt tornáztam, jártam baba mama tornára a MÁV-ba. aztán ahogy nagyobb let kezdtem el újra apránként és növeltem az adagot. most otthon tornázom Béres A-ra, vagy taposógépezek. nem uaz, mint régen, de a semminél ez is jobb. a bringaidőszakot várom már nagyon.
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kingu!

A kisfiamat Kristófnak hivják, 3500 gr-mal és 56 cm-rel született 8 nappal a kiirt időpont után.
Én egyébként izesitettem a teát, bár nem tudom hogy lehet-e.
Ugyan szeretem a gyógyteákat, de a várandósságom alatt nem birtam izesitetlenül inni.
Jó egészséget, és sok sikert kivánok a nagy eseményhez!

Macs!
Megint csak meg szeretném köszönni a sok segitséget.
Édes a babád, és jó a beállitás.ű

Lányok!
Köszi a türelmeteket, még nagyon kezdő, és eléggé aggódós vagyok.
De tényleg, ha zavar a Maccsal folytatott levelezésünk, légyszi szóljatok.

Mindenkinek jó gömbölyödést, vagy babázást kivánunk: Barbara és Kristóf
santha

Mirror!

Örülök hogy minden ok, már azt hittük, hogy sokat nyűgösködik a Lilike, és ezért nincs időd.
Köszi az infót a könyvről, anyukám is ajánlotta.
Gratulálok a Produkciókhoz!!!!!!!!!!!!
Mi is növögetünk, 9 nap alatt 400 grammot hiztunk.
A pocink mostanában nem fáj, hála a homeopátiának (kop, kop, kop), de a kakival viszont vannak gondok.
Nappal pont úgy megy mint nálatok.Simán, és bárhová (apu, anyu, szőnyeg...), de reggelre általában üres a pelus, viszont haéllani ahogy álmában nyöszörög,és erőlködik.
Olyankor be szoktuk neki dugni a lázmérőt a popsijába egy kicsit, az segit.
Engen ez egy kicsit aggaszt, de a dokinő szerint nem lesz tőle baja.
Remélem...
Már nagyon unom ezt az időjárást.Mennék már sétálni.
Ti levegőztök már?
Vigyázzatok Magatokra, jó babázást.
Szia: Barbara
santha

Cica!
Én decemberben szültem Vida doktornál Király Katival. Csak jó élményeim vannak.
kriszta35

Edina!!

Köszi a címet, megnéztem térképen a Dorozsmai utcát de jó hosszú, véletlenül nem tudsz házszámot, vagy azt hogy mihez van közel? Előre is nagyon köszi!!

Gumicukor!!

Na persze, igazad van, a két mozgás tényleg nem ugyanaz, én sem így gondoltam, csak legalább kis bemelegítésképpen azért az sem rossz, aztán amíg párom vigyáz a fiunkra, addig hátha nekem is jut majd egy kis idő elmenni edzeni, vagy otthon kazettára....de ez még kicsit odébb van..Kép)
Amúgy ez a babamama torna sem rossz ötlet, ott legalább együtt vagyunk a kicsivel!!!... ki fogom próbálni!!!

Barbara!!

Köszi a jókívánságokat!! Kristóf tökéletes méretekkel született, remélem nálunk is hasonló lesz, a dokim szerint is 3500gr körüli lesz a súlya, na majd meglátjuk...én is minden jót kívánok nektek!!

Kriszta!!

Köszi hogy írtál, örvendek, hogy jó véleményed van róluk. A dokit én kb. fél éve ismerem és teljesen meg vagyok elégedve vele. Katival még csak egyszer beszéltem, de ő is szimpinek tűnt. Bízom benne, hogy a nagy napon minden rendben lesz....Amúgy "könnyű" szülés volt? Kisfiú vagy kislány?

Ja amúgy ma voltam a szülőszoba látogatáson, hát nem mondom, kicsit megviselt...egyrészt nagyon sokan voltunk, az V. emeleten ott az előtér csordultig volt emberrel, 2 csoportban mentünk be, amit a csoport első fele kérdezett és hallott azt a hátul levőknek esélyük sem volt hallani, ráadásul a Holdvilág szülőszoba pont foglalt volt, éppen egy kismama vajúdott, szegény próbált eljutni az előkészítőbe, de át kellett verekednie magát ezen a jó kis embertömegen, én éreztem kellemetlenül magam...nem volt neki éppen elég baja még mi is ott lábatlankodtunk..nagyon meleg is volt, levegő meg semmi, a vajúdás hangja és látványa engem kicsit megrémisztett...tudtam én mindig, hogy ez nem lesz könnyű, de így látni mást, ráadásul élesben... aztán a szülésznő nagyon sietett, ezért csak 1-2 kérdésre volt idő szóval kicsit össze volt csapva az egész...amúgy a szülőszobák tényleg szépen vannak berendezve, olyan kis otthonosak, és az is tetszett, hogy szabadon lehet mozogni, nem kötelező lefeküdni. Na majd pár hét múlva én is ki fogom próbálni.Kép).....

kingu
cica29

Cica,

én nemrég kukkantottam meg az Avent honlapját. A címük, illetve egyéb elérhetőségük:
1142 Budapest,Dorozsmai u.52.Tel.:06 1 363-2903 e-mail: mail@pro-mama.hu * www.pro-mama.hu
Én is sok jót hallottam ról, és ráadásul sok akciójuk is van.

Ildi
ildibaba

Barbara,

gondolom mások nevében is írhatom, hogy nem zavar a levelezésetek, hiszen hamarosan többünkre is ez vár, legalábbis nem hiszem, hogy az első babás anyucik rögtön abszolút rutinnal kezdenek. Így legalább mi is készülődhetünk, aztán meg majd mi kérdezünk.
Bár hasfájós babáknál hallottam, de lehet, hogy segít az alkarra fektetés és az így történő ringatás, mert ez megmozgatja a kis belecskéit. Hátha így beindul a kaki. Ha gondolod, megnézem a kismamás szoptatós könyvet is, hátha van benne valami okosság erre vonatkozóan.

Ildi
ildibaba

sziasztok,
mostmar neha 3 orat is alszunkKép
de nem ejszakaKép

es a papanak Libanonba kellett mennie, ugyhogy most arvalkodunk ketten....

Kép
babarozsa

Babarózsa
Nálunk is 5 hetes kor körül kezdett a Dani aludni éjjel is. ez azt jelentette, hogy este 11kor kajált és csak 5kor kelt fel ismét. aztán lett belőle 11-7-8 óra, majd 6 hónapos korától ismét ébredt éjjel 2x szopira. igazából úgy 1 éves korától aludta át mindenféle kelés nélküól az éjszakát. ja és napközben esze ágában sem volt aludni, csak 1-1 órákat. aztán fél évesesn aludt még délelőtt 1,5, és délután 1 órát. jelenleg 2,5 évesen délután 2-3 órát alszik, éjjel nem ébred, 9- 7ig alszik, csak néha átjön a mi ágyunkba és ott nyomja tovább a szunyát, de ez ritka, egyébként a saját ágyában alszik.
6 hetes és 3-4 hónapos korban van egy fejlődési ugrás, amiikor a világ összes anyateje nem elég Kép pár nap alatt rendeződik gyakori szopival a cicin lógás Kép

fel a fejjel babarózsa, egyre jobb lesz meglátod!
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Ildibaba!

Köszi a címet, már meg is néztem neten, majd pénteken ellátogatunk hozzájuk a férjemmel, remélem a hiányzó dolgainkat 1 nap alatt be tudjuk szerezni, ja és persze 1 helyen, mert nekem már a mozgás kicsit nehéz..Kép(

Holnap reggel CTG...már nagyon várom....mivel tudnám mozgásra bírni a kissrácot a hasamban? Mert ami eddig , otthon bevált, az a korházi CTG alatt egyáltalán nem jön be, mintha direkt nem akarna mozogni..Kép) a kis hamis....no sebaj, hátha szerencsém lesz és mozgolódós kedvében lesz!!

kingu
cica29

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?