Sziasztok,
Mihelyst leulnek leirni az elmult hetek esemenyeit Anna egybol soron kivul felkel
.
Ugyhogy csak roviden...
Egy csomo okbol(amit itt most nem ecsetelnek) ugy dontottunk, hogy 27en burokrepesztessel meginditjak a szulest, ugyhogy 16kor szepen besetaltunk a korhazba a parommal. 16:30kor megtortent a burokrepesztes majd elokezites. Mivel fajasok nem nagyon erosodtek (elotte 2 napja mar voltak joslok rendesen), doki ugy dontott 18:00kor, hogy veget vet a tracspartinak es bekototte az oxitocynt. Ettol aztan jol felerosodtek a fajasok, 19:00kor "bekoltoztunk" a szuloszobaba 3 ujnyival. Innen aztan nagyon felporogtek az esemenyek (legalabbis nekem ugy tunt). Doki 19:15kor megkerdezte, hogy nem akarok fajdalomcsillapitast, de mire elgondolkodtam volna a dolgon mar jottek is a tolofajasok es 2 fajasra 19:22kor megszuletett "raketa Anna". A mai napig csodalom, hogy a szuleszno es a doki, hogy tudtak olyan gyorsan osszerakni a dolgokat
. Egy picit repedtem, de este 10kor mar ulve tudtam szoptatni.
Doki, szuleszno csillagos 5ost erdemel, korhaz most nallam 4es fole szerepelt. Mondjuk nagyban kozrejatszott az is, hogy a 14es szobaban voltam egyedul. Ha mar tema a takaritas akkor elmondom a friss elmenyt, hozzam a 4 nap alatt 3szor jottek takaritani, es sztem a tusolo is elfogadhato, de ez persze fugg az aktualis betegektol. De takaritani az 100%, hogy takaritjak oket.
Csecsemosok kozzul meg mindig vannak jok es rosszak
, pozitiv elmeny, hogy Nagy Erzsike minden nap vegigjarta a szobakat es megkerdezte, hogy van-e valami gond. Ez lehet tavaly is igy volt, de mivel tavaly en pont husvet elott szultem es az unnep alatt voltam benn, akkor ez nem volt igy (pedig akkor nagy szuksegem lett volna ra).
Tegnap kilyukasztotuk a fulet, hosiesen lefogtam, de miutan elment a noverke elpityeregtem magam. Ma itt volt a gyerekorvos, minden ok, ranezett a gyerekre es azt kerdezte, hogy konnyu szulesem volt? Merthogy alitolag latszik a baban is, hogy nincs megviselve.
Tejcsi is van most, 60-70eket szopizik, ejjel aludna, mint a bunda, de sajna meg koltogetnem kell a heten, mert picit be van sargulva.(az ejjel 1 oran at koltottem, hogy egyen valamit, gondoltam is magamban, hogy nem vagyok normalis).
Nagyon sajnalom, hogy lemaradtam a talirol, de akkor mar annyira lemeritett Adi, hogy nem volt energiam meg maszkalni is.De majd lekozelebb....
Timi,
Adi eleg nehezen viseli a konkurenciat, mig benn voltam a kh-ban beteg is volt. Aztan szombaton hazajottunk, de mig a hetvegen itt volt az apja rollam nem nagyon vett tudomast (neha azert megszertgetett, de latszott a szemen a szemrehanyas). Ma hogy elment az apja dolgozni, lassan visszalopom magam a szivebe.
Annaval is ugyanez a helyzet, neha megszertgeti, de a legtobbszor durvan kozelitene fele, ami nem csoda, hisz neki meg nincs kifejlodve a finommotoros mozgas (peldaul nem tud simogatni meg ilyesmi). Szoval naprol napra jobb, gyerekdoki szerint teljesen atlagosan fogadta.
Na megis jo hosszura sikeredtem
Kriszti