Sziasztok!
Drága Mirror! Csak ne sírdogáljatok!!
Ha feszült és aggódós vagy a baba nagyon megérzi és még rosszabb lesz a helyzet! Én azt mondom, hogy ha nagyon meg vagy zavarodva, akkor ne hallgass se rám, se a dokira, se másra (bár látod itt járt Judy is, és személyesen elmondta a tapasztalatait)ajánlom neked Martinovichné Debulay Biancát, (202-2157) La Leche Ligás vezető szoptatási tanácsadót, ő erre szakosdott szakember, biztos nem fog "átverni"!!
Santha és Mirror! Próbáljatok meg kicsit figyelni az étkezéseitekre is, nálam nagyon komoly diéta kell ahhoz, hogy ne puffadjon a manó, de ha betartom, akkor egy puki sincs hetekig.
MINDEN átmegy a tejben, még a hormonok, vagy pl. adrenalin is, szóval csak NYUGI!!! (ja, ja, tudom, kibicnek semmi sem drága!
- azért 6 hó alatt még nem felejtettem el milyen volt az eleje, higgyétek el, de magamat is mindig úgy tudtam nyugtatni, hogy erre gondoltam.)
Hasfájás: nagyon egyértelmű jelei vannak: pl.: lábacskák felrángatása has felé, hát ívben hátrafeszülése, hirtelen felsírás, ököllel csapkodás szopi közben.. A
http://home.tvnet.hu/~a3807 honlapon /menüsor felül, ha jól emlékszem a második oszlop alatt van olyan, hogy az első hetek, vagy valami hasonló/ a homeós dokinéni nagyon jól leírja a különböző jeleit, és az egyéb gyakran jelentkező problémákat. Hasfájásra: gyakori büfiztetés, pocakmasszírka, lábtorna (apa szava járása szerint "hajtogatás"
/, alkaron hason fektetés segíthet, aztán ugye jöhetnek a szokásos vagy a homeós szerek..
Santha: A buki nem csak a túlevéstől, hanem a hirtelen evéstől is lehet, de attól is, hogy a gyomorszájacskájuk még nem olyan erős és könnyen visszafolyihat belőle a kajcsi. A túlevés pl. a székleten látszik igazán: marad benne sok emésztetlen tejdarabka és esetleg zöldes színű lehet. Van különben egy "clusterfeeding" nevű jelenség is, amikor a baba egész délután a cickón lóg, jó sokat eszik, aztán kihányja, majd vígan tovább szopizik, csupán azért mert az jó érzés neki!
Nálunk ez is benne volt a "puttonyban", de a bimbó-cumi zavart is eljátszottuk.
A baba sírhat azért is mert fáradt, az ilyen picikének nagyon sok alvásra van szükségük, most még rengeteg az inger, elfáradnak. Bizony az első néhány napban volt, hogy akár 20 percet is sírt a babus, de most már megtanult elaludni. Nálunk az is gond volt, hogy a kórházban hason aludt, aztán itthon 2 hónapig háton, majd egyszer csak a hsafájós időszakban a hason alvás lett jó neki rá ismét. De mire erre rájöttünk..
És az egyik legnagyobb tévhitem a szoptatással kapcsolatban, hogy a jóllakott baba édesen kiterülve elalszik: ez egyes babáknál lehet hogy így van, de nálunk egyszerűen csak abbahagyta és én nem értettem, miért tuszkolom hiába a szájába, biztos nincs elég tej. Aztán jól rászoktattam egy ideig a cickón elalvásra, és utána jöttek a fent említett 20 perces sírással fűszerezett alvástanulások!
És ahogy már írtátok is: én tanítottam rosszul és szegény baba itta meg a levét..
Szörcsögés!Ne aggódjatok, normális, pontosan nem tudom megfogalmazni, de tejcsi marad az orrocskája "tövében" attól van váladék és szörcsi. Természetes és egyszerű modon megoldható azzal, ha a nozijába cseppentesz 1-1 csepp anyatejet, az klasszul és "környezetbarát" módon átmossa!
Cumi: az én lányomnál néha elkeseredésemben próbálkoztam vele, vagy pl. ha úgy éreztem jó lenne kipelusozás nélkül megúszni egy lázmérést (kaptunk ajándékba vkitől egy digilázmérős cumit) de ő szabály szerint nagy ívben köpi ki, tehát ez nálunk alapból ugrott!
Lilluska!! IRGUMBURG! Ilyet még tréfából se írj le könyörgöm!!! (fogyiság)
Azért gratula a járáshoz!
Éva! Én az Ászia centerben vettem párat annak idején, darabját 1500-ért, az éjszakai szoptatási időszakra jó volt,nem túl szexi, inkább aranyos, finom, pamutpóló-szerű..
Babarózsa! Éjszakai fél-cici!
Szerintem Te is nyugodtan hívd fel Biancát, fog tudni mondani valami okosat erre is!! Gyönyörű a baba, el sem hiszem, hogy már 6 hó telt el azóta, hogy az enyém is ilyen kis manó volt!
Csak amikor ezeket a káépeket látom, akkor veszem észre milyen nagy "kajla" lett már!
Puszi és jóéjt:
Macs /a főokostojgli!
/