Új privát üzeneted érkezett!

Mirror Kép
Én ajánlottam ezt az 5 perces dolgot. remélem, hogy bejön nektek is. Kiváncsi vagyok a fejleményekre, légyszi írd majd meg, hogy jobb lett-e a helyzet nálatok? Szorítok nektek! Még egy fontos dolog lehet, esetleg nem ettél fűszereset, vagy valami nehezebb kaját? Sajnos minden átmegy a tejen keresztül a babákhoz.
Én sem akarok tovább okoskodni. Remélem nem vettétek annak!
Gabóca
gaboca3

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:25-kor.
Vendég

Kedves Kismamák!
Én a Kútvölgyi Klinikán szeretnék szülni, egyrészt mert közel lakom hozzá, másrészt mert sok jót hallottam róla, viszont nem ismerek ott egy orvost sem. Tudnátok ajánlani valakit?
Heni
csillagvölgy

Szia Csillagvölgy!

Sok jó doki dolgozik a Kútvölgyiben, lehet válogatni. Én a Tóth dr.-nál szültem, ajánlom neked is. Kedves, megbízható orvos.

Andrea

KépKép
Áron

hat most lehet, hogy bezavart a cumi, az egyik cicibol nem tudott szopni az ejjel, nappal megy

Kepek:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/me_tog/album?.dir=/1e5b&.src=ph&.tok=phfzviCB7oqHu x3z

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Baba,jaj, nagyon kis tündér, de nem tudnám megmondani kire hasonlít. Bár a lányok az apjukra szoktak. te jó ég mennyi gyerek, hát..... nem irigyellek. Bár lehet, hogy nem olyan rossz, hogy ennyi segítőkéz vesz körülKép
Annyira vicces, ugyanezek a ruhák voltak rajtunk is, mert a csecsemősök ragaszkodtak a rózsaszínhez. Nem baj, mi bent ki rózsaszíneztük magunkat, itthon úgysincsenek ilyen ruháink, mert a fiam miatt inkább kékek és semlegesek a cuccok.
Abban a kis satyekban nagyon jól mutat a kisasszony, nem is hiszem el, hogy szokott sírni, olyan nyugodt a képeken.
Nekünk megvolt az első rossz éjszakánk. Nem tudom mi volt, de mindkét gyerek felváltva bögött. Ilyet Máté nem is csinált még. Ráadásul este eltünt a kutyánk, a buta kifutott amikor apja este hazajött. Úgyhogy volt izgalom bőven.
Viszont Mira megint nem sírt, hanem szörcsög, de borzasztó hallgatni. Most van itt pár újszülött anyuka ezért is kérdezem, hogy nálatok is van ilyen? Mintha egy vaddisznóval lennénk egy szobában, aki túrja a földet. Persze így nem lehet aludni, úgyhogy két órát nyüglődött a gyerek velünk együtt, majd mire elaludt megszólalt a nagy. Legalább egyszerre a csinálnák.
Reggel bejelentettem a gyepmesternél, hogy eltünt a kutyánk, erre nyitom ki a garázsajtót és ott áll megszeppenve. Majdnem segberúgtam. A szívbajt hozta ránk az eltünésével. Végülis minden jó, ha vége jó remélem ez csak egy "különleges" nap volt.
Viszont a szörcsögésre írjatok légyszi, mert tényleg nem tudok már mire gondolni!
Vendég

Cini.

segitokesz az tulzas, azaz nem igaz

asszem normalis a szorcsoges

Kép
babarozsa

Hali!
Szopi az örök téma.
Hát nálunk Danivak nem jött be a 3 óra. volt hogy óránként evett, de volt néha fél óra is, a hasa sosem fájt, és nem is ette túl magát. Még 6 hónapos kora után is, amikor elkezdtük ez első gyümölcsöt és fözelékeket, akkro is 2 óránklnt cicizett. most 2,5 évesen sem lehet panasz a kajálására.
nem mondom hogy nem volt fárasztó az első pár hét. pláne nekem még mellygulladásom is volt, berepedt mellbimbókkal, 40 fokos lázzal. és a gyereket így is el kellett látni, mert tápszerröl hallani sem akartam. ami a legszarabb volt, hogy a láztól csak kovályogtam. végül a gyerekorvos tett helyre homeopátiás bogyeszokkal, mert emellett szoptatni is tudtam. hát az első 6 hét így kínszenvedés volt, minden szoptatás bőgéssel kezdődött, mert annyira fájt. én is azt mondtam, hogy inkább szülök egymás utáni nap, csak ne lenne ez a kínzó fájdalom. aztán helyrejött minden, 6 hetes volt Dani és akkorra meg már tejcsárda lettem, vitték az anyatejgyűjtőből a tejet, meg egy tejtesónak is fél évig. a fiam 11 hónapig szopizott ezek után. nem volt egy leányálom az első időszak, de túléltem, és ma sem csinálnám másképp.

cumi
én rettentő cumiellenes vagyok, a fiamnak egyáltalán nem volt, illetve a kórházi csomagban igen, de azt egy kollégám használta el, aki kisbabának öltözött egy farsangi bálonKép
igazűból az zavar benne, hogy a szülők szoktatják a cumihoz a gyereket, aztán meg elveszik tőle. én mindig cicit adtam neki, ha sírt, mégsem lett cicifüggö, az ujját sem szopta soha. szóval így is lehet. nekem sem volt cumim, a páromnak sem. második babánál is remélem ez müködni fog. a fima cumisüveget is csak akkor kapott, amikor én vmi miatt nem voltam otthon, és abból kapta a lefejt tejet. mai napig nem értem, hogy pl. egy 3 éves gyereknek miért kell még mindig a tápszerét (egyáltalán miért tápszerezik még akkor is) cumisüvegből innia, pláne lefekvéskor... de mindiki másképp csinálja, más módszer válik be. nálunk elég hamar elkezdődött a pohárból és kanálból itatás, a fiam kb. 15 hósan önállóan evett kanállal és ivott pohárból. egyszerűen nem engedte magát etetni. ásványvizes üvegből szokott inni, de cumi nincs. nem szeretem a játszótéren, amikor egy már 4 éves gyerek cumival a szájában beszél, és nem érteni semmit. meg a pici babákat pofiját is alig látni a nagy cumitól.
talán így a fiamat nem fosztottam meg semmitől, hogy nem szoktattam rá, majd vettem el tőle.

még a bimbóvédöröl:
rám is rámerőltették, mondván nehogy berepedjen a bimbó. és mivel jó kis vákum lett benne, amikor szívta a fiam, jól kirepedt... nem is használtam sokáig, kidobtam a francba. nagyikám mindig mondta, hogy a gyerek szája és az anyatej begyógyítja a sebet, amit anno ő is átélt, hittem neki, és úgy is lett.
tudom, nehéz az első pár hét hónap, de egyre jobb lesz, könnyebb lesz, csak kitartás kell és menni fog. kicsit áldozatot kell hozni az igaz, de megéri!

KépKép
KépKép
gumicukor

Hali
Nekem is 3 óránkénti egy mellből való etetést javasolta a doki/védőnő az első fiamnál, aminek az lett az eredménye, hogy 3,5 hetes korára majdnem elapadt a tejem. Szerencsére sikerült visszahozni, bár kapott pótlást is, de végül 15 hónapig szopizott.
Most a másodikat igény szerint szoptatom és nem volt gond. Az első 5 hétben valóban hasfájós volt, de szerintem valamilyen szinten minden baba az, hiszen még alakul is a bélrendszerük.
Cumi: egyik fiam sem cumizott, nem is fogadták el, csak a biocumit szeretikKépKép
Bimbóvédőt sem használtam én sem, igaz mind2 gyereknél lejött egy réteg bőr a cickókról az első héten, de azóta semmi gond. Az tényleg fájdalmas volt, de a cickók hozzászoktak az igénybevételhez, no meg a baba is ügyesedik.

Csillagvölgy
Tóth dokit én is csak ajánlani tudomKép

Babarózsa
Szép a lánykádKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Amikor mellgyulladásom volt a nővér, aki segített eltüntetni a csomót azt mondta: nem fejni kell anyuka, henem a csomókat elmaszírozni és fejni. Ezt gondoltam még elmondom a szopi témához.

Cumi nekünk sincs, viszont van egy egész öklünk Kép.

Andrea

KépKép
Áron

Mirror!
Egyetértek. Ahány orvos, védőnő, szoptatási tanácsadó vagy rokon, annyi féle variáció.
Nehéz okosnak lenni.
Tegnap a szokásos 3-4 óra helyett 2.5 óra után kért enni a Kristóf.
Én, és a férjem is úgy gondoltuk ha éhes hát egyen, de sajnos sirás lett a vége és puffadt poci, ráadásul nagyon sokat bukott, úgyhogy kezdem elhinni hogy ő tényleg túl tudja magát enni.
Ma megpróbáltunk adni neki forralt vizet, hogy kicsit húzzuk az időt, ahogy a dokinő mondta, de nem kellett neki se csőrös pohárból, se kiskanálból, se cumisüvegből, igy maradt a cici és a para, hogy fog-e sirni, de nem volt sok gond.
Viszont napközben alig aludt megint.
Az éjszakákat szeretem, akkor nyugi van, és alvás.

Lilluska!
Én is ebben reménykedem, köszi a megerősitést.

szia Csillagvölgy!

Az én orvosom a Vida doktor volt, de sajnos szülni nem sikerült nála, mert pont sielt, és másnap jött haza.Ilyen az én formám...
Viszont mindig nagyon kedves és emberséges volt velem, és a férjemmel is. Azonkivül nagyon jo a humora. Sajnálom hogy nem vérta őt meg a babám, biztos vagyok benne, hogy nem csalódtam volna benne.Nagyon szereti a lurkókat.
Legközelebb is őt fogom választani.

Cincini!
az én kisfiam folyton olyan hangokat hallat mint E.T..Félelmetesen fura hangok jönnek ki belőle.
Szerintem édi.

Baba!
Nagyon szép a pici lányod, és a többi gyerkőc is.
Gratulálok.
Látom Ti is a Holdvilágban találkoztatok először.

Gumicukor!
Én is megpróbáltam cicire tenni cumi helyett, de a kis zabagép nem csak cumizott rajta, hanem evett is akárhányszor rátettem mig végül bukott, és kinlodott egész este.Aznap kellett kihivni a dokit.
santha

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:28-kor.
Vendég

Sziasztok,

Gratulalok Minden babahoz! Kép
Babarozsa, gyonyoru a baba, megneztem a fotokat Kép

Nekunk mar csak 36 napunk van a nagy napig, es felelem helyett inkabb egyre kivancsibb es izgatottabb vagyok Kép

Ma voltunk Gyermekagy-szoptatas eloadason, nagyon hasznos volt. Az viszont nekem nagyon nem tetszett, hogy a szuper higienikus gyerekagyas osztalyra, ahova majd kizarolag apuka johet, ő is csak 3-6 ig, de rokonok senki, ott vegiggyalogolt az egesz husz fos "turistacsoport". Raadasul a pici ujszulotteket 5 centi tavolsagrol vegignezte egy csomo ember, paran tok kozel hajoltak hozzajuk... Haaat, en nem orulnek, ha az en par oras vagy egy ket napos gyerekemet tiz centirol nezegetne husz vadidegen ember, foleg ebben a nathas idoben...

Más. Nem tudtok segiteni abban, hogy hol lehet kapni elol nyitott haloinget? Babarozsa, amiben a kepen vagytok a picivel, az nagyon kis csini Kép Hol lehet ilyet beszerezni? En sehol sem talaltam...

Csillagvolgy, en Szabo doktorhoz jarok, ot is szivesen ajanlom Neked, bar en meg az elso babat fogom szulni nala, ugyhogy szules elmenyem meg nincs, de ez ugyben is csak jot hallottam rola.

Udv,
Eva
carezza

Sziasztok!

Drága Mirror! Csak ne sírdogáljatok!! Kép Ha feszült és aggódós vagy a baba nagyon megérzi és még rosszabb lesz a helyzet! Én azt mondom, hogy ha nagyon meg vagy zavarodva, akkor ne hallgass se rám, se a dokira, se másra (bár látod itt járt Judy is, és személyesen elmondta a tapasztalatait)ajánlom neked Martinovichné Debulay Biancát, (202-2157) La Leche Ligás vezető szoptatási tanácsadót, ő erre szakosdott szakember, biztos nem fog "átverni"!!

Santha és Mirror! Próbáljatok meg kicsit figyelni az étkezéseitekre is, nálam nagyon komoly diéta kell ahhoz, hogy ne puffadjon a manó, de ha betartom, akkor egy puki sincs hetekig. Kép MINDEN átmegy a tejben, még a hormonok, vagy pl. adrenalin is, szóval csak NYUGI!!! (ja, ja, tudom, kibicnek semmi sem drága!Kép- azért 6 hó alatt még nem felejtettem el milyen volt az eleje, higgyétek el, de magamat is mindig úgy tudtam nyugtatni, hogy erre gondoltam.)

Hasfájás: nagyon egyértelmű jelei vannak: pl.: lábacskák felrángatása has felé, hát ívben hátrafeszülése, hirtelen felsírás, ököllel csapkodás szopi közben.. A http://home.tvnet.hu/~a3807 honlapon /menüsor felül, ha jól emlékszem a második oszlop alatt van olyan, hogy az első hetek, vagy valami hasonló/ a homeós dokinéni nagyon jól leírja a különböző jeleit, és az egyéb gyakran jelentkező problémákat. Hasfájásra: gyakori büfiztetés, pocakmasszírka, lábtorna (apa szava járása szerint "hajtogatás" Kép/, alkaron hason fektetés segíthet, aztán ugye jöhetnek a szokásos vagy a homeós szerek.. Kép

Santha: A buki nem csak a túlevéstől, hanem a hirtelen evéstől is lehet, de attól is, hogy a gyomorszájacskájuk még nem olyan erős és könnyen visszafolyihat belőle a kajcsi. A túlevés pl. a székleten látszik igazán: marad benne sok emésztetlen tejdarabka és esetleg zöldes színű lehet. Van különben egy "clusterfeeding" nevű jelenség is, amikor a baba egész délután a cickón lóg, jó sokat eszik, aztán kihányja, majd vígan tovább szopizik, csupán azért mert az jó érzés neki! KépNálunk ez is benne volt a "puttonyban", de a bimbó-cumi zavart is eljátszottuk. Kép
A baba sírhat azért is mert fáradt, az ilyen picikének nagyon sok alvásra van szükségük, most még rengeteg az inger, elfáradnak. Bizony az első néhány napban volt, hogy akár 20 percet is sírt a babus, de most már megtanult elaludni. Nálunk az is gond volt, hogy a kórházban hason aludt, aztán itthon 2 hónapig háton, majd egyszer csak a hsafájós időszakban a hason alvás lett jó neki rá ismét. De mire erre rájöttünk.. Kép És az egyik legnagyobb tévhitem a szoptatással kapcsolatban, hogy a jóllakott baba édesen kiterülve elalszik: ez egyes babáknál lehet hogy így van, de nálunk egyszerűen csak abbahagyta és én nem értettem, miért tuszkolom hiába a szájába, biztos nincs elég tej. Aztán jól rászoktattam egy ideig a cickón elalvásra, és utána jöttek a fent említett 20 perces sírással fűszerezett alvástanulások! Kép És ahogy már írtátok is: én tanítottam rosszul és szegény baba itta meg a levét.. Kép

Szörcsögés!Ne aggódjatok, normális, pontosan nem tudom megfogalmazni, de tejcsi marad az orrocskája "tövében" attól van váladék és szörcsi. Természetes és egyszerű modon megoldható azzal, ha a nozijába cseppentesz 1-1 csepp anyatejet, az klasszul és "környezetbarát" módon átmossa! Kép

Cumi: az én lányomnál néha elkeseredésemben próbálkoztam vele, vagy pl. ha úgy éreztem jó lenne kipelusozás nélkül megúszni egy lázmérést (kaptunk ajándékba vkitől egy digilázmérős cumit) de ő szabály szerint nagy ívben köpi ki, tehát ez nálunk alapból ugrott!Kép

Lilluska!! IRGUMBURG! Ilyet még tréfából se írj le könyörgöm!!! (fogyiság)Kép Azért gratula a járáshoz!Kép Kép Kép

Éva! Én az Ászia centerben vettem párat annak idején, darabját 1500-ért, az éjszakai szoptatási időszakra jó volt,nem túl szexi, inkább aranyos, finom, pamutpóló-szerű.. Kép

Babarózsa! Éjszakai fél-cici! Kép Szerintem Te is nyugodtan hívd fel Biancát, fog tudni mondani valami okosat erre is!! Gyönyörű a baba, el sem hiszem, hogy már 6 hó telt el azóta, hogy az enyém is ilyen kis manó volt! Kép Csak amikor ezeket a káépeket látom, akkor veszem észre milyen nagy "kajla" lett már! Kép

Puszi és jóéjt:
Macs /a főokostojgli!Kép/
maccs

Még egy kérdés, ezek szerint senkinek sem jött össze a Prikadat vagy a Napsugár?? Kép
maccs

nekem a Pirrkadat osszejott volna, de ott nem volt olyan jo az agy

Kép
babarozsa

Carezza, az a korhaziKép
amugy en a Csalogany uban vettem, nagyon bevalik, nem kell gombolni

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Áron, Juti, Santha és Carezza, köszi szépen a tippeket! Úgy tűnik tényleg sok jó orvos van a Kútvölgyiben, ami jó hír. Olvasgattam az archívban is. A Tóth doktor elég szimpatikus a leírások alapján. A Szalay doktorrol tudtok valamit? Az igaz, hogy éjszaka nincs gyerekorvos a klinikán?
csillagvölgy

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:29-kor.
Vendég

meg van a szörcsögés oka. Most volt kint a gyerekorvos. Megfázott a kis drágám. Jobban mondva nem ő, hanme én és elkapta tőlem. Kaptunk orrcseppet, de annyira nem tragikus a helyzet.
Én a napsugárban szültem az van az ablak mellett. Az elsőt is ott csak akkor még nem így nézett ki.

Valóban nincs gyerekorvos este és éjszaka. Kivéve, ha császár mert akkor berángatnak egyet.
Igaz Mirror, mi ezt már csak tudjuk?
Mi egy napon szültünk, ő du. 3-kor én este 9-kor és egészen másnap 11-ig nem nézett orvos a gyerekekre. Én ezt akkor nem nagyon értékeltem, főleg mert nálam úgy tünt, hogy egy fertőzés miatt indult be elöbb a szülés.
Vendég

Koszi Mindenkinek az infot. Kozben Cinicini is megnyugtatott, hogy a korhazban is adnak elol nyitott haloinget, ugyhogy ezen akkor nem aggodom tovabb... Kép

Kellemes hetveget Mindenkinek!
carezza

Babarozsa, esetleg ha a "Csalogany utcat" reszletezned, akkor elmennek oda. Hany szam, vagy milyen boltot kell keresni?

Koszi Kép
carezza

Kép
babarozsa

Babarózsa!
Mikor jártál ott utoljára?Én nap mint nap ott megyek el a Csalogány utcában,mert a bölcsink a Varsányi Irén u-ban van,de én több hónapja nem láttam nyitva a boltot,sőt még az is ki van írva,hogy eladó vagy kiadó.
sziasztok A.
almavirág

en decemberben...
de az hogy nyitva nem is latszik kintrol

fel kell hivni oket, en nem tudom

Kép
babarozsa

Babarózsa,

Nagyon aranyos a babóca!

A bolt amit ajánlottál tényleg jó, megnéztem az áraikat.... nagyon kedvezőek.

A szülésről még nem írtál semmit, pedig engem érdekelne, hogy állt a kéréseidhez a doki. Ha gondolod írt privátba. vtn@freemail.hu. Előre is köszi.

Nóri
srain

Sziasztok,

Sok babér itt nem terem nekem, mert mindenki már babócával rendelkezik, vagy már nagyon a végén jár... Babarózsa: hihetetlen cukik a képek....

Nekem még rendgeteg időm van hátra... úgyhog türelmesen várok és növögetünk...

Mindenkinek szép hétvégét

johannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Srain, mar irtam egy masik helyre
priviben is szivesen barkinek, de annyira nem volt kedvem irni rola, mert persze nem ugy sikerult ahogy elterveztem, de azert olyan rossz sem voltKép
roviden annyi, hogy elfolyt a magzatviz, es 48 ora mulva inditottak, sajnos
de vegeredmenyben szep volt

Kép
babarozsa

Szia Csillagvölgy!
Én a Szalay dokinál szültem és nagyon meg voltam vele elégedve. A terhesség alatt mindent meg lehetett vele beszélni és bármit kérdezhettél tőle. 5 telefonszámot adott meg, még az otthonit is! A szülésnél a kitolási szakaszra jött be, utána minden nap bejött érdeklődni, hogy vagyok, mi a panaszom. Bár ő nem az az "ágy szélén" ülős típus, de én nagyon elégedett voltam.
tuszka

Babarózsa,

Mi a másik hely, szívesen elolvasnám. Köszi,

Nóri
srain

a Szent Imres topikban irtam
Te beszeltel mar a dokival?

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Carezza, elgondolkodtató volt, amit írtál a gyerekágyas osztály előadás utáni meglátogatásáról. Valóban, nem túl logikus, hogy pl. édesanyám nem jöhet be még a folyosóra sem, és csak az ablakon keresztül láthatja a kislányomat, vadidegen kismamik, kispapik pedig 5 cm-ről "lihegnek" esetleg a babára... Bár, amikor decemberben én voltam ezen az előadáson, a gyerekágyas osztályon nem mehettünk be a szobákba, csak az ajtóból nézhettünk be. Tehát a babák közelében nem jártunk.

Én a magam részéről alig várom a szülést, 14. után már "zöld út' van Alexandrának. 9.-e után megvan a 36. betöltött hét, a dokim pedig 14.-n jön vissza a szabiról. Nem is bánnám, ha akkortájt megszülnék. Neked lesz választott szülésznőd?
Úgy rémlik, azt írtad, kislányod lesz. Eldöntöttétek már a nevét?

Felrakok egy képet Alexandráról. Tegnapelőtt készült a Praxisban. Kb. fél óra után sikerült elérni, hogy elvegye a kezét a pofija elöl. Rengeteg haja van, 2400 gramm, 50 cm, 33 cm a fejkörfogata.
Ha gondolod, írj priviben is. tothzsuzsi@vnet.hu
Levélben telcsiszámot is cserélhetünk, ha akarod.
puszi
Zsu + Alexandra (uh. szerint 34+4)
Kép
tothzsuzsi

Sziasztok!

Jó rég jártam erre, de talán még emlékeztek rám Kép
Jan 30-án hajnalban nekünk is megszületett Kati lányunk, 3750g-mal és 58 cm-vel. Aztóta jól vagyunk, eszik, alszik, néha nézelődik (legalábbis eddig, a mai napot végignyügizte, de remélem, ez nem lesz nagyon gyakori)
A szülés szép volt, jó volt, főleg jó gyors Kép Éjfélkor jött az első kemény fájás (és milyen jól felismerhetően más volt, mint az adigi jóslók), és fél 4kor pontban kinn volt a baba. Igaz, azért az időpontot jól kiválasztotta a leányzó, mert előtte egész nap mászkáltunk, és hullafáradtak voltunk, én egy percet se, apja másfél órát aludt, de sebaj Kép
allyra

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:30-kor.
Vendég

Sziasztok!

Hasfájás: Vettünk egy homeos bogyót, Chamomilla Vulgaris a neve.Tegnap este, és ma háromszor kapott belőle a fiatalúr.Ma azért volt nyűglődés, de nem tudom pontosan hogy pocifájás, vagy csak fáradtság volt-e.
Mindenesetre majd tájékoztatlak benneteket a hatásról. Ezenkivül van még másik 3 bogyó, ha érdekel valakit megirom a nevüket.

Macs!
Én nagyon örülök az okostojáskodásodnak.
Minél többet hall az ember, annál jobb.Ki tudja mi fog beválni?
Szóval köszi.
Barbara
santha

U.I.
Én választhattam volna bármelyik szülőszobát, de mivel csak a Holdvilágban volt csak labda, azt választottam.És nem is jött be a labda.
pech! Pedig a Napsugár szinei jobban tetszettek.
santha

Teljesen tompa vagyok, mindent elfelejtek...

Szerintetek nem baj ha napjában többször is csuklik a baba?

Macs, a Kristi 3-4 órát is alszik egyfolytában, éjjel meg akár 6-ot is.Nem kellene sűrűbben szopiznia? Ne keltsem fel?
A tej elapadása ellen fejek.Éjszaka is kell fejni?
Bocs, hogy téged zargatlak, de Te olyan sokat segitesz mindenkinek.
Köszi: Barbara
santha

Babarózsa,

Megtaláltam a leírást. Sajnálom, hogy nem úgy sikerült ahogy szeretted volna, de a lényeg, hogy megvan a baba és egészséges és gyönyörű.

1 hét múlva megyek hozzá, akkor megbeszéljük a részleteket.
srain

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 06:40-kor.
Vendég

Szia Lilluska!
Nagyon köszi a válaszokat.
A csuklás igazából az apukáját aggasztotta, most már remélem megnyugszik.
Csak azért gondoltam a keltésre, hogy ne legyen túl éhes, mert akkor úgy fal, mint egy kis bélgép.
De lehethogy témyleg jobb megvárni amig magától kel, én is utálom ha alvás közben zaklatnak.
Szóval még 1x köszi mindent.
Jó éjszakát mindenkinek, szép álmokat a kis manóknak!
Barbara
santha

Szia Babarózsa,

olvastam, hogy problémáid vannak a szoptatással. Bár én még nem szültem, de úgy gondolom, az is gond lehet, hogy nem tudsz lazítani. Ami persze sajnos érthető is...
Nem gondoltál arra, hogy tanácsadóhoz is fordulj? Például ott van a La Leche Liga (www.lll.hu), ők telefonon keresztül is nyújtanak segítséget, de kérésre házhoz is mennek. Illetve most találtam egy másik tanácsadót, aki házhoz megy, bár ezért fizetni kell, de nagyon szimpatikus (www.iboly.hu).
Remélem, hamarosan megoldódnak a gondjaid és élvezheted a gyönyörű kisbabáddal való új kapcsolatot.

Ildi
ildibaba

Apropó, valaki érdeklődött kismama fehérnemű iránt. A Kékgolyó utcában (Déli pályaudvarnál) van az Anita márkakereskedés, ahol közvetlenül a gyártótól lehet venni a termékeket, így jóval olcsóbb, mintha viszonteladóktól vásárolnánk. Ott érdemes megnézni a szoptatós hálóinget. Én még csak kismama melltartót vettem ott, de nagyon aranyosak és készségesek voltak és mint kiderült több ezer Ft-tal olcsóbban vettem, mint az egyik kolléganőm, aki a Megatoysban vásárolt.

Ildi
ildibaba

Ildibaba, probaltam hivni oket, de nem sikerult eddig elernemKép

Kép
babarozsa

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lillian 2012.08.25 21:21-kor.

Kép
lillian

Szia Lillian !

Nekem Szabó doktor az orvosom, és a második babánkat várom,március közepére. Én nagyon elégedett vagyok vele, bármikor bármit kérdezhetsz töle. A magánrendelöjében hétföként fogad, telefonon kapsz idöpontot, de arra fel kell készülni hogy sok a csúszás, várakozni kell.
Nagyon figyel hogy mennyit hízik a kismama, de elmagyarázza miért fontos, ezért ezen a téren szigorú. De megnyugtatlak nincs olyan kismamája akinek nem lenne piros beírása :-)Én maximálisan megbíztam benne az elsö szülésnél is, és szerencsére minden rendben zajlott , remélem most is igy lesz.

Szia Carezza!
Én holnap már a második ctg-re megyek, csütörtökön is voltam de olyan csúcsforgalom volt a szülöszobán hogy egy óra alatt jutottam be, remélem holnap szerencsésebb leszek.Elött persze becsokiztam hogy mozogjon Dorka de nem gyözte kivárni igy bealudt.A dokihoz 28-án megyek fél hatra , lehet hogy összefutunk!Jól vagytok,szeded a gyógyszert ?

Üdv: Edina
antaledi

Sziasztok,

A bolt amit Babarózsa ajánlott üzemel, mert ma voltam Náluk. De azért érdemes előtte telefonálni, mert elég rugalmas a nyitvatartási idő, főleg a nyitás.

N.
srain

Sziasztok!

Tud valaki valamit Timcsiről?
Egy ideje nem jelentkezik. Csak nem izgulhatunk már érte?

Mirror, Te is nahyon el vagy tűnve, minden ok?

Barbara
santha

Sziasztok!

Timcsi kedden reggel megszülte Márk babát.

Andrea

KépKép
Áron

Edina,
En is 28-an hetfon megyek a dokihoz, de en 15.45-re, ugyhogy nem biztos, hogy talalkozunk...
A gyogyszert vegul nem valtottam ki, nem szedem. Lehet, hogy hetfon kapok majd erte a fejemre, de sebaj. Tenyleg se vizesedes, se gorcsok, se szuszogas, se semmi... ugyhogy nem szedem... Mi ma voltunk az elso CTG-n, Tothzsuzsival futottam ossze. Sehol nem kellett sorban allnom (EKG, labor, CTG), egy ora alatt vegeztem volna... ha a doki nem pont az orrom elott megy be a mutobe. Es mivel ezt a GBS kenetet le kellett vennie 3 orat vartam ra. Mar minden bajom volt.... De lenyeg, hogy minden rendben, ugyhogy ennel nagyobb baj ne is legyen, mint hogy varakozni kell.
Ket lannyal is talalkoztam, akik marcius 26-ra vannak kiirva, ugyhogy lesz forgalom a szuloszoban marcius vegen... En szeretnem ha minnel tovabb bent maradna a baba... Jo neki ott, az biztos Kép

Zsuzsi,
Igen, kislanynak lattak a legutobbi ultrahangon. Olginak fogjak hivni, az Olga nev jol megy a vezeteknevunkhoz. Egyebkent a parom valasztotta, de nekem is tetszik. Kép
Az eloadason egyebkent a szobakba mi sem mentunk be, hanem az elotte levo csecsemos reszen vonult vegig az egesz csoport, ahol volt vagy negy ot baba... Hat, asszem ha en ott leszek minden nap ot orakor, amikor kezdodnek az eloadasok magamhoz veszem a babat, elekerulendo az ilyen eseteket....
carezza

Sziasztok! Kép

Bocsánat, pár napig nem voltam /vidéki rokontúrán voltunk - többek között déd- és ükmamáztunk! Kép/, és a bnet is rendetlenkedett.. Kép

Johanna! Kép Ne butáskodj, hiszen neked is itt a helyed természetesen, csak most talán egy kicsit több a kérdésük a már babázóknak! Kép Azért nagyon drukkolunk minden egyes pocakosunknak is!!!!! Kép Kép Kép

Barbara! Kép Bocsánat, tőled is hogy csak most válaszolok! Kép Lilluska szuper ügyesen megtette helyettem, mindennel csak egyet tudok érteni, és köszönöm neki! Kép Kép Kép (Nr./= Nondoctor/ Okos Tojás) Tudod én nagyon örülök, ha segíthetek, mert nekem is sokszor jól jött a nálam tapasztaltabb mamik tanácsa, néha én is ott tartottam, hogy feladom, jöjjön a tápszer, és lám csak lám, van egy "hatalmas" anyatejes kismanóm, aki már elmúlt 6 hónapos és még csak most kezdem ismertetni az ízekkel, és nem azért mert muszáj, hiszen tejcsi még van bőven!! Kép Azonkívül, hogy egészséges Lilike, az a második legnagyobb örömöm, hogy ilyen szépen sikerült táplálnom. Kép Kép

Csuklás normális, nálunk is volt, pláne, ha nagyon jóllakott a baba. Állítólag, de ez nem hiteles forrásból hallottam, azért van, mert még a perisztaltikus mozgás nem túl fejlett a babácskáknál, és ezzel segítik a hami lejjebb jutását. Nem állítom 100%-ra, hogy igaz, de ezt mondták. Citromot viszont ne adj neki (mert ezt szokták ajánlani a drága jó nagymamik), mert az összerántja a tejcsit a gyomrában, és nálunk igen komoly öklendezés, bukás volt belőle. Ha nagyon zavar inkább még egy kis cicivel, vagy forralt vizecskével nyugtasd le a csuklást, de alegjobban az vált be, ha békén hagytam! Kép

Nekünk a csuklástól gyakran jött vissza pár csepp tejcsi (nem buki, az tömény és darabos, hanem a még "friss" sima folyós tej), ez sem jelentett problémát.. Mai napig, ha szopi után nevettetem és csuklik, néha folyik ki a pofijából tej Kép
Én sem fejtem éjjel, viszont reggel mielőtt megszoptattam a babát, egy kicsit fejtem, hogy kevesebb előtejet kapjon, és ne feszüljön annyira a cici, könnyebben be tudja kapni.
Keltegetés: ismét Lilluskával értek maximálisan egyet, ha már nem sárga a baba, örülj neki, hogy ilyen jó alvó, jelentkezik ő ha éhes. Tulajdonképpen erről szól az igény szerintei szopi nem? Kép Ha meg utána móhon eszik, legfeljebb kicsitt gyakrabban kell büfiztetni. Kép

Én sokat tanultam a "Kismamák és kisbabák egészségkönyve" c. könyvből, bár nem olcsó, esetleg ajánlom beszerzésre. Ebben olvastam a csuklásról, a koszmóról, a szájpenészről, és még egy csomó más olyan "jelenségről" ami gyakran előfordulhat és ijesztően hathat a manónál! Kép

Homeós bogyik: nálunk is azok jöttek be, de nem a Chamomilla. Azt javaslom, hogy kérdezz meg dokinénit, hogy melyiket ajánlja (mert jobban megtalálja a megfelelő szert) pl: www.home.tvnet.hu/~a3807 honlapon. Nekünk a lycopodium + dioscorea kombinációt ajánlotta, és tényleg sokat segített! Kép A Chamomilla viszont majd később még a fogzásnál is sokat segíthet!!! Kép

Babarózsa! Kit hívtál? Sajnos az LLL-s kicsit elavult, és néhány szám már nem elérhető. Mivel fent van a La leche liga honlapján is, ezért le merem itt is írni a számokat, akik nekem segítettek: Juhász Judit 23/523-397 vagy Martinovichné Debulay Bianca 202-2157.

Carezza! Előadások alkalmával a mi csoportunk sem mehetett be a csecsemős osztályra, és azalatt az idő alatt sem láttam soha ilyen csapatot, amíg bent voltam. Szóval szerintem ez egy egyszeri, kivételes eset volt, az ilyen "bacidús" időben biztos nem engednek be ilyen bámészkodókat a babák közelébe, ne féljetek ilyenektől! Kép Ha minden igaz és a szülés úgy alakul akkor meg nem is kell 5kor magadhoz venni a babát, mert a.) ott lesz nálad egész nap, b.) minden nap már 3-6ig apával fogtok együtt babázni a folyosón! Kép

Puszi mindenkinek:
Macs
maccs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?