Új privát üzeneted érkezett!

Liliviki!
Tudunk olyanról akinek 11 gyereke született császárral (az én gyakorlatomban 5 a csúcs)
Mivel a 2. általában nagyobb, hááát az esély is nagy az ujrázásra, de nem 100%.
gyuri
Szeged

Ildi!

Gondolom már nagyon várod a végét!
Ági 36+4-re született, igaz ő simán, de szerencsére elkerültük az inkubátort.

Tényleg ha csüt lesz akkor bent fogod tölteni a Szentestét. Igaz ha minden jól megy majd akkor kedden már hazamehettek, ez lesz ám a nagy karácsonyi ajándék, én nagyon szurokolok, hogy minden rendben legyen.

Egypetéjűek, vagy kétpetéjűek?
Tényleg, miért nem várjátok meg a 38. hetet? Vagy már nagyon nehezen bírod?

Üdv :Dóri
Vendég

Szia dóri, kétpetéjűek. A 37. hét a vízválasztó állitólag a koraszülésben. nagyon vizesedek, és a lányok már 3 kg felé közelednek...

Max bízom a dokimban.

Rólad mit lehet tudni?

Ildimama

Ildimama

Kép
ildimama

Hogy rólam mi tlehet tudni, bármit, mit szeretnél?
Áprilisban szültem, itt nagyon könnyű szülésem volt és a kórházzal is maximálisan meg voltam elégedve. Egyágyas kórteremben voltam, és nagyon élveztem.
Igen a 37. héttől már nem számít koraszülöttnek, azt hiszem, nekem azt írták a záróra, hogy koraszülött, mivel születésekor akadtak légzési nehézségek, de szerencsére egyedül megküzdött vele a kiscsaj, nem kellett inkubátorba tenni. Már a 2 napon besárgult, ez is a koraszülöttekre jellemző és még tiszta máz volt amikor megszületett.
De szerencsére a gyerekdoki szerint bíróság előtt letagadhatná, hogy koraszülött volt.
Szóval most már minden rendben van, csak nem tudott rendesen szopni, ezért 2 hónapos kora óta csak tápon élKép
De egészséges és ez a fő!

Én is vizesedtem ,nem jó ....
Habár nálam szerencsére toxémia nem alakult ki.
Azér tindult mega szülés, mert a méhlepény elöregedett és már nem tudta táplálni. Nem bánom, mert így nem lett komolyabb baja...

Teszek fel képet is.Kép
Vendég

Dóri, nagyon édes baba!

Toxémiám nekem sincs, hálistennek, minden rendben avval. Nagyon számolom már a napokat...

Ildimama

Kép
ildimama

Ildimama!
Kollégám felesége is idén áprilisban szült, szintén ikreket (nem itt), egy fiú, egy lány, 2,9 és 3,2 kilóval születtek és teljesen időre!!! Április 13-ra volt kiírva, és császárral születtek aznap. Nem tudom, miért indították meg a szülést végül, mert teljesen eseménytelen volt a terhessége, mintha csak egy bébi lett volna a pocijába. A csaj egyébként még 160 cm sincs, baromi vékony egyébként. Én nem láttam nagy hassal, de el nem tudom képzelni, hogy fért el benne két ekkora gyerek. És még annyi tejcsije is volt, hogy mindkét bébi kizárólag azon élt.
Minden jót nektek (hármatoknak)!

üdv.

Marq

Doktor Úr!
Nem tudom, olvasta-e a fenti sorokat, de ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ha valaki ikreket vár, a terhesség komplikációmentes, és a kiírt napig nem indul meg a szülés, ilyen esetben megindítják esetleg már a kiírt napon? Köszönöm,

Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Kedves Doktor Úr!
Köszönöm a válaszát. Azért kérdeztem, mert nagyon eltérő infókat hallottam, pl. nem lehet csak kettő, volt olyan orvos aki 4-et mondott, stb. Még legalább két gyereket szeretnénk és volt aki kizártnak tartotta, hogy császárral lehet ennyi.
liliviki

Szia Dóri!
Nagyon aranyos a kislányod, egy idős az én lányommal!
liliviki

Kedves Csákány Doktor!

Nagyon szépen köszönjük az egész éves segítségét, válaszait! Boldog Karácsonyt!

És Boldog Békés Karácsonyt MINDENKINEK!

Kép
picipocak19

Kedves Doktor úr!

Ezúton szeretnénk Önnek, Farkasinszky doktor úrnak és a jól szervezett "csapatának" békés, szép karácsonyi ünnepeket kívánni:

Kép

Racsits Fanni és anyukája

KépKép
tibicsoki75

Doktor Úr!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, és békés, boldog karácsonyt kívánunk az egész "stábnak"!
És remélem, hamarosan találkozunk! KépKép

Kép Kép
fricky

Köszönjük a jókívánságokat, mindenkinek Boldog karácsonyt és termékeny boldog újévet (bár addig még találkozunk)
gyuri
Szeged

Kedves Doktor Úr!

Kislányom és a magam nevében szeretnék Önnek és minden kollégájának nagyon békés karácsonyt és boldog, sikerekben gazdag új évet kívánni!

Kép

Tisztelettel: Fabó Zsófia és anyukája.

kizsó

Kedves Doktor úr

Majával is csatlakoznánk az előttünk szolókhoz, és kérem adja át Jávorkai doktor úrnak is KépKép

üdv: Györgyi
eper8

Doktor Úr!

Ezúton szeretnénk önnek és az osztályon dolgozó összes kollégának kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánni.

KépKép

Kép

Kép
mtücsök

Kedves Doktor Úr!

Csatlakoznánk az előttünk szólókhoz, és nagyon boldog ünnepeket kívánunk Önnek és minden kollégájának!

Vandlik Danca és Kárpáti JuditKép

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Kedves Doktor úr!

Mi is kellemes ünnepeket kívánunk!
Kép
Markovics Judit és Gergő

jucus1

Kedves Doktor Úr!

Békés, Boldog Karácsonyt Kívánunk Önnek és családjának!

Kérem adja át jókívánságainkat dr. Csütörtöki Attilának is.

Üdvözlettel: Bertha- Litavszki Zsófia és családja
kira

Boldog karácsonyt! Kép
vantal

Én is, én is minden szépet s jót !
nyeste

Kedves Doktor Úr!
Magam és a kislányom nevében is szeretnék áldott, békés ünnepeket kívánni az osztály valamennyi dolgozójának!
Kérem adja át a jó kívánságokat Tolnay Doktor Úrnak is!!!
Üdvözlettel:
Kovács Anett és a lánya VivienKép
liliviki

Sziasztok!
Új bejelentkezőként szeretnék egy kis segítséget kérni "tejcsinálás" ügyben.
Október 31-én született meg második kislányom, Rékababi (3450gr, 51 cm), aki 1 hétig inkuban volt, mert szülés közben elakadt, bekékült, belilult, majd a 2. naptól besárgult. De hál'Istennek már egy hét után semmi gond nem volt vele. Mivel az inkubátorból az infúzió adás miatt nem vették ki a nővérkék, igy szép lassan leszokott, sőt rá se szokott a cicire. 8 naposan jöttünk haza, hiába próbáltam rátenni mellre, úgy üvöltött, mint akit nyúznak. Tehát maradt a tápszeres pótlás, mivel tejem nem igazán van/volt. Próbálok fejni (több-kevesebb sikerrel), de 120-130-akat képtelen vagyok kisajtolni magamból. Pedig megvettem mindenféle filteres tejserkentő teát, sőt, valami céklás gyógynövényes tablettát is, sok folyadékot iszom, de nem érzek semmit.
Tehát lányok, tejcsinálás ügyben kérek SOS választ, tanácsot, mert nagyon el vagyok keseredve és ha lehet ilyet mondani utálom a tápszert! Igaz, Rékuci 8 hetesen már 4,5 kg és 55 cm, tehát fejlődik rendesen, de azért szeretném vissza varázsolni a tejcit, ha erre még van esély :o))). Előre is köszi!
gyumodore

Gyumudore!
Nekem nincs sok ötletem - nekem sem volt igazán tejem Kép Mi is tápoztunk, de nekem semmi negatívum nincs azzal kapcsolatban.
Amit hallottam, hogy a homeos bogyók között van egy Urtica Urens (ha jól emléxem) nevű, ami a tejtermelést segíti elő. De mielőtt megvásárolnád, előtte feltétlenül kérdezd meg az ott dolgozót Kép

Üdv, és sok sikert!

Kép Kép
fricky

Gyumodore!
A gyakori mellre helyezés mindenképpen jó. Nálunk ez nem nagyon ment, mert nem akart olyan sűrűn enni. Ezért maradt a sűrű fejés!
Homeopátiás bogyók közül kettő is van, ahogyan Fricky is írta az urtica urens 5-ös hígítású és a ricinus communis 5-ös! Ezeket egyszerre is lehet szedni, naponta 2x5-öt a nyelv alatt. Viszont én is azt tanácsolom, hogy a védőnővel beszéld meg előtte. Nekem is ezt tanácsolta az én védőnőn és bevált.
8 hónapos a lányom és még mindig szopik.
És természetesen pozitívan hozzáállni!!!!
Sok sikert!
liliviki

Gyumodore!

Nekem szerencsére van tejem, de azt tapasztaltam, h ha többet pihenek, eszem egy csomó sütit, tésztát(szénhidrátot), laktoherbet iszom akkor sokkal több van. Speciel én nem fejek, mert nincs türelmem hozzá. Igény szerint szoptatok és ez úgy tűnik bőven elég. Nincs se teázás, se víz csak a tej.
Szerintem kipróbálhatnád, hogy beköltöztök pár napra az ágyba és nagyon gyakran cicire teszed,
vagy a www.lll.hu oldalon kaphatsz még segítséget szakértőktől.

Sok sikert!

KépKép
tibicsoki75

Gyumo!

Az Urtica Urens 5CH tutira segít! Bármely homeopátiás gyógyszertárba beszerezheted, valamint igyál rendes mennyiségű folyadékot, legjobb, ha tényleg Lactoherbet, egyél tésztát és sztem lesz eredménye. Szorítok! Kép Majd írj az eredményről!
picipocak19

Aranyosak vagytok, köszi az 5leteket. Lilivikinek: mikor 8 naposan hazajöttünk, a védőnőtől kértem segítséget, hogy nem tudok szoptatni, ő nem is igazán bíztatott, aszonta, hogy 8 nap elég ahhoz, hogy a kicsi elszokjon a cicitől. Sajnos, bejött a "jóslata", Rékuci abszolút nem szopik, annyit sikerült csak elérnem, hogy kb. 2 hete esténként mégis "ráröpül" a cicire, amolyan nyugtatásként, kaja után. Az Alfa C kapszulát is a védőnő ajánlotta, tehát beszéltem vele a problémáról.
Egyébként nekem a védőnő hozzáállása is fura, mert össz. 2szer volt nálunk, azóta se láttam. 12 éve mikor szültem a nagylányom, akkor majd' 2hónapig jött a védőnő (ennyit változott a világ, hogy ez mostmár amolyan fakultatív lett?!)

Frickynek: a tápszer miatt azért van bennem negatívum, mivel először a Milumilt kaptuk, de a büfizésnél olyan sokat bukott vissza, hogy a drnő a Bebát írta fel, ami kimondottan bukós babáknak való. Mondanom se kell, Rékuc ettől is bukik. Viszont azt vettem észre, hogy amikor valamicske tejcit kipréselek magamból és azt adom, azt nem bukja vissza, tehát ezért szeretném inkább ezt a megoldást választani.
De ígérem, amint beáll a kedvező és régen várt változás, megírom nektek!
Még egy kérdésem lenne: lett-e valaki cukros a terhesség alatt? Majd legközelebb kifejtem bővebben, most mennem kell, mert ébredezik a királylány.
Jó éjt és köszi még 1szer a tanácsokat!
gyumodore

gyumo!
Én még most sem látom reménytelennek a helyzetet. Keresd meg (gyorsan) a La Leche Liga (www.lll.hu (?)) szakembereit pl. Sződy Juditot, akár hivatkozz rám, és majdnem biztos, hogy tudnak segíteni. A Kiskegyed c. lapnál is dolgozik, onnan is el lehet érni. Ne add fel.
gyuri
Szeged

Ildimama!

Ha minden igaz, ti már hazajöttetek!
Tudom, h nincs sok midőd, de majd írjál mindenről, mi volt bent, milyenek a babák, hogy vagytok stb....jó?

KépKép
tibicsoki75

Gyumodore!
Az én lányom kb. 3 hónapos koráig szépen szopizott és utána elkezdett hisztizni a cicin. A mai napig nem tudjuk miért csinálta, rendesen és bőségesen jött a tejcsi. Amióta kap mást is (5 hónapos kora óta) azóta csak 2-3 alkalommal akar szopizni és kész. Hát igen, minden gyerek más.
Sződy Judit felkeresése is jó ötlet.
A védőnőnk 3-szor látta Vivit mióta megszületett, ebből egyszer az utcán a babakocsiban. Úgyhogy én is a tapasztalt kismamáktól tudok tanácsot kérni, mert a védőnőt soha nem érem el.
Persze nem azt várja el az ember, hogy mindig a nyakán üljön, de szerintem havonta 1 alkalommal illő lenne felkeresnie az anyukákat.
Nem biztatott a védőnő a szopira??
Hát ez elég érdekes...
liliviki

Védőnő kérdésében nekem is nagyon nagy csalódásaim vannakKép Pedig még irigyeltem is őket, hogy milyen jó szakma lehet, hát igen, így tényleg az lehet, nálunk 2x volt védőnő, másodszorra úgy kellett szinte könyörögni, mert tejcsi segítség kellett volna, persze hiába jött segítség=0!!!
Ildimama, ha tudsz tényleg gyere és röviden számolj beKép
Dee!
Mi újság Veletek? Aggódom a leveled óta, írj, ha benézel!!!
picipocak19

Sziasztok lányok!

Remélem tudtok segíteni nekem. Én tavaly augusztusban szültem itt a 3. kislányomat a Fejérvári doktorúrnál (az előző két lányt Csepelen szintén nála). Mivel a csepeli SZTK épületét átépítik szeretném megkérdezni tőletek, hátha valaki tudja, hogy most hol van helyette a rendelés, ill. hol rendel az én kedvenc dokim.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Gyumodore! Picipocak!

Nálunk szuper védőnő van, eleinte kéthetente, majd havonta jött, és bármikor hívhattam is. Õ azt mondta, hogy gyakori mellre tétel (evés előtt, ha már mást is kap), sok pihenés, sok tészta és nagyon nagy önbizalom: csodákat tesz. Nekünk bevált.
nyeste

Sziasztok, itt vagyok, most már taklán lesz egy kis időm csacsogni itt a fórumon. Szóval: Emma és Nelli megszülettek dec 22-én, reggel, 2500 és 2600 grammal, 46 cm-vel, jól vannak, itthon vagyunk, sok tejecske van, esznek, isznak, én is jól vagyok, most, hogy már itthon!

Próbálok albumot csinálni, előállítottam (Matyasovszky Emma és Nelli a címe, de mindig azt üzeni, hogy hiba történt a feltöltéskor. Aki tud segíteni, inkább most egy privát emailt küldjön: simon.ildiko@interware.hu, nagyon megköszönném!!!!!

Próbálok visszaolvasni, de egy darabig nem tudok sokat jönni, csak percekre. De ami a lényeg: BABÁK, MAMA ÉS APA NAGYON NAGYON BOLDOGOK!!!!!!!!!!!!!!

Ildi

Ildimama

Kép
ildimama

Ildi!

Gratulálok és BUÉK!
Albumot még nem csináltamKép
De valaki biztos segít.
Jó nagyok a babucik.

Pihenj sokat!

Üdv: Dóri
Vendég

Ildi!

Gratula nektek, minden jót és a lányaid pont 3 hónappal idősebbek az enyémnélKép
Õ 09.22.-én látta meg a napvilágot

Üdv

KépKép
tibicsoki75

Kedves Ildimama!
Gratulálok a lányokhoz!!!
Biztosan nagyon édesek!
Várjuk a fényképeket!
Üdv: Liliviki
liliviki

Kedves Ildimama!
Gratula a babókákhoz!
Akkor nem is voltatok inkubátorba sem, meg semmi, ugye?
Ja, én kicsi fiam meg dec. 21én született tavaly! Kép

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok! Ez csak egy próba.

Kép
Kép
sidney

Gyumodore, létezik a Szoptanít (SNS) készülék, amit pont ilyen esetekre találtak ki. Az a lényege, hogy miközben szopik a baba tápszerpótlást kap mellé egy kis csövön keresztül, így nem kell cumisüvegezni és a mellet is elég inger éri. Az LLL szoptatási tanácsadói meg tudják mutatni, pontosan hogyan kell használni.
A szopáshoz úgy tudsz kedvet csinálni neki, ha gyakran a mezítelen mellkasodra teszed. Ettől beindulnak az ösztönei és eszébe jut a cici Kép

Egyébként nagyon gratulálok a döntésedhez, sokan már ilyenkor fel szokták adni. Sok kitartást hozzá, biztosan meg tudjátok oldani a dolgot!

üdv,
mirminc
mirminc

Sziasztok, nem voltak inkubátorban, velem voltak az osztályon végig. Már két képet felpakoltam itt aneten: Matyasovszky Emma és Nelli az album címe, majd folyamatosan töltögetem fel.

Ildi

Ildimama

Kép
ildimama

Ildimama!
GRATULÁLOK!
Jó egészséget és sok boldogságot Nektek!!!!Kép
Várunk a JFK babásai oldalon!
picipocak19

Ildimama!

Nekem azt írta, hog az album üresKép

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok Csajok!
Oriási kérésem volna hozzátok:
Szlovákiábol költöztem Magyarországra,Dabasra pár honapja.Párommal még nem vagyunk házasok,nem vagyok munkaviszonyban,nincs TB kártyám...
De már elkezdtük járni az utat,hogy ez is megoldodjon.Ami nehezebb számomra,hogy 10 hetes terhes vagyok,és nincs még orvosom!!!Természetesen szlovákiában van,és 2hetente járok hozzá,de ez hosszu távon nem megoldás..
És most kérném a segitségeteket:mivel Dabashoz a Jáhn Ferenc korház van a legközelebb,ezért ott szeretnék egy szupi orvost találni,és majd e korházban nála szülni!!!
Szivesen olvasnám tanácsotokat,ajánlásaitokat.
És részletes informáciot a korház szülészeti osztályárol!!!!
Előre is köszönöm!!!
vivien_2

Szia Vivien,

Üdv köztünk! Én azt tanácsolnám neked, hogy olvasgass vissza a hozzászóásokban. Nagyon sok érdekes és hasznos infót fogsz találni a kórházról, az orvosokról... Szerintem mindenki a saját orvosát fogja ajánlani neked. Szerintem, szinte bármelyik orvost választhatod, nem fogsz csalódni!
Ha konkrét kérdésed van, kérdezz csak nyugodtan!

Üdv,
Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Karpijudit!
Amit írtál az minden jókívánságnál jobban esett!
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Még mindig nem tud senki infót DR Fejérvári Szabolcsról, illetve a csepeli SZTK-ról, hogy hol van most a rendelése?

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Vivien!

Szerintem is olvass vissza ha van időd! Naná, h mindenki a saját orvosát ajánlja majdKép

KépKép
tibicsoki75

Vivien!

Üdv körünkbenTényleg nehéz orvost ajánlani. Szerintem tényleg mindenki a saját orvosát fogja ajánlani. Hiszen minket ők segítettek végig a terhességünk alatt. Aztán persze a szülésnél is. Szerintem ez egy elég erős kapocs a beteg és az orvos között.
Bárhogy is dönts biztos, hogy jól választasz.Csak Jó orvosokkal találkoztam itt. Akik nagyon sokszor nehéz körülmények között is próbálják a legjobbat nyújtani a "betegeinek".

Kíra.
kira

Sziasztok!
Már régebben olvasgattam a társalgót, de valamiért nem kaptam meg a regisztrációs levelet ezidáig.
Amikor az ünnepi köszöntőkre került a sor és sokat elküldték a gyermekükről a képet, teljesen meglepődtem, rájöttem, h ebben a régióban csak szép babák születnek!!!!!
Ezúton szeretnék mindenkinek gratulálni, tényleg nagyon édesek!
Előreláthatólag márciusban fogok szülni és nagyon megnyugtató, h már most néhány dolgot megtudhatok a kórházról. Pedig pont itt voltam gyakorlaton néhány éve, de most olyan elveszettnek éreztem magam. :D

Kerekes97!

Tudok neked segíteni Dr Fejérvári Szabolcshoz járok és ha gondolod megadom a rendelési idejét. A Felújítás nem zavarta meg a rendeléseket, csak egy kiscsit átrendeződött. Szép új helyet kapott a rendelő. A betegirányítóban is szívesen elkalauzolnak, ha megkérdezed hol van. Viszont minden ajtóra kiírták,mikor, hol ki rendel.
Ha a lépcsőn felmész az első emeletre balra levő folyóson 4 v. 5 ik ajtó.
Írj mailt és ha gondolod leírom a rendelését, nekem most csak a terhesrendelési ideje van meg.
samonyo@freemail.hu

Samonyo
samony

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?