Új privát üzeneted érkezett!

Melike!
pecsételő vérzés lehet a gyűrüvel összefüggésben, a többi azonban nem ....
Ha biztos módszert keres, miért nem azokból akar választani (tabletta, spirál-ok, gumieszközök) A Pharmatex nem az.

Zska3!
A babiülés a biztonságos és úgy van kiképezve, hogy ujszülöttnek is kényelmes!
gyuri
Szeged

ZSka: nem gyerekülésbe szokták, hanem hordozóba. Gyerekülésbe csak akkor ültetik, ha már magától tud ülni. A hordozók ugyanúgy beköthetők és szabályosak is. Mi úgy csináltuk - és még sokan mások, hogy a bébihordozó aljába tettünk egy párnát, és így raktuk bele a bébit. Így teljesen vízszintesen fekszik, mégis be lehet kötni rendesen a biztonságiövet, és persze rögzíteni az autóba. Ölbe azért nem kéne. Egy nagyot fékez az autó, vagy belétek megy valaki, akkor a gyereknek komoly baja lehet Kép Hordozót meg amúgy is kell venni, legalábbis nehezen megúszható dolog, viszont tökéletesen kihasználható vagy egy éves koráig.
vantal

Zska3!

Osztom az előttem szólók véleményét.Szerintem ne kockáztass.Annyi örült utazik az utakon. Engem a családtagjaim próbáltak lebeszélni a hordozóról de nem hagytam magamat, mert mi van ha épp akkor történik a baj. Soha nem tudnád megbocsájtani magadnak.
kira

mi a különbség a hordozó és gyerekülés között?
gyuri
Szeged

Gyuri dr!
A hordozó az a "modern mózeskosár". Van fogantyúja, ki be lehet pakolni a kocsiból. A gyerekülést fixen berakja az ember a kocsiba. Elméletileg a gyerekülés a nagyobb babáknak jó, akiknek elég erős már a dereka az üléshez, de az újabb gyereküléseknél már feltüntetik azt is, hogy újszülött kortól is használható.
Egyébként mi pólyában hoztuk el Bencét, a kontrollra már hordozó lett bekötve, és most már a gyerekülést használjuk, mióta "rendesen" ül.

Kép Kép
fricky

Hordozó:
Kép

Gyerekülés:
Kép
vantal

A nagyon újabb, ritkán kapható, ám de sokkal drágább gyereküléseket lehet annyira megdönteni, hogy fél év alatti gyerkőcöt lehessen bele tenni. De ez tényleg ritka, a megatoysban is egyet tudtak nekünk mutatni, valahogy 60E körül mozgott az ára, ha jól emlékszem. A "normális" gyerekülés nem dönthető vízszintesen, csak annyira, amennyire a gyerekülés képemen látszik. Na már most egy ilyenbe fél éves korig (vagy ameddig a baba fixen nem ül) nem szabad betenni a gyerkőcöt. A hordozó viszont újszülött kortól használható, mert ez ugyanúgy rögzíthető, ám de fekvő pozícióban, és nem ülve van benne a gyermek.
vantal

Csajok!

A "modern mózeskosár" olyan, mint amilyen nekünk van, ami beköthető az autóban és vízszintesen van benne a gyermek.
Szerintem a hordozó is gyerekülés, azzal a különbséggel, hogy kivehető és csak 0 kategóriás azaz max. 13 kg-ig jó. SZóval a hordozó a biztonsági gyermekülés egy fajtája, mivel abban sem fekszik a gyerek, akármilyen párnát adnak hozzá, arról viszont mindenkit lebeszélnék, hogy otthoni fejlesztésekbe kezdjen e téren.
Az, hogy 1,5 éves korig jó az náunk nem volt igaz, Ági már most sincs el benne, szóval én nem nagyon ajánlom senkinek sem. Ági 6 hós koráig a mózeskosárban utazott(így tudott aludni a kocsiban rendesen), ugyanolyan biztonságos, mint a hordozó és most kapott egy dönthető ülést, amit 22000 Ft-ért vettem.

A hordozó, mivel nem vízszintes max. 1,5 órát lehet benne a gyerek.
Ezért a hordozó annak jó, aki keveset utazik amíg pici a gyerek és rövid távon, tehát összesen max. 1-1,5 órát van távol otthonról.
Kép
Vendég

Levonva a tanulságot,lényeg a lényeg, hogy se sima, "ülős" gyerekülésbe, sem pedig az ölébe ne vigyen senki fél éven aluli bébit autóval.
vantal

A hordozó vsz sokkal biztonságosabb, mint az ölben szállítás, szerintem se kockáztass.
Egyébként szerintem a másfél óra sem igaz, egy kényelmes hordozóban miért ne lehetne többet a gyerek? Szerintem semmi baja nem lesz tőle, vannak gyerekek, akik kifejezetten abban szeretnek aludni...Nekem mindkét gyerekem 3 hónapig egész nap ölben volt, ami egy fokkal rosszabb, mint a hordozó és gyönyörű a tartásuk, semmi bajuk nem lett tőle. Éjszaka persze vízszintesen aludtak.
A Pharmatexről és társairól: ha a Nuvaring fertőzést okozott, akkor ettől aztán tuti gombát kapsz. Gyakorlatilag kiirtja a normál hüvelyflórát. Én is hittem, hogy jó lesz ez, nem leszek könnyen terhes, nem kell túllihegni ezt a védekezés-dolgot, de gyakorlatilag nem tudtuk hosszabb távon használni (pedig nem vagyok egy könnyen fertőződő típus).
Kedves Doktor!
Mi van a Nuvaringben, ami miatt úgy gondolja, hogy nem okozhat libidócsökkenést? Régebben ugyanezt állították a tablettákról, én pedig sajnos nagyon is tapasztaltam ezt a hatást, aztán pár éve kiderült, hogy 10-ből egy nőnél igenis okoz hangulati problémákat és libidócsökkenést még az (akkor) legújabb generációs tabletta is.
moncaberta

Köszi. Tanulságos a dolog, úgy látom nektek is. Szerintem a hordozó egy sépci gyereülés, a valós különbség a beépithető mózes.

Nuvaringből kioldódó progestagén: egy komponens, helyileg hat, nem szívódik fel. Ami leginkább hasonlít rá, az a hormontartalmú spirál. Egyébként minden fogamzásgátlónak van a nők egy részénél libidócsökkentő hatása, ennek lelki okai lehetnek. Másoknál ugyanez a módszer libidónövekedést okoz. A lelki ok szerintem az anyasági motiváció, talán. Aki még (és amikor) gyereket akar, mindíg nagyobb a libidó is.
gyuri
Szeged

Ezt azért így nem mondanám, mert a hordozó elsősorban nem gyerekülés, csak annak is használható. Babakocsi helyettesítő inkább. Viszont a gyerekülés az csak gyerekülés, ami nem használható hordozónak. Nem minden gyerekülés hordozó, de minden hordozó gyerekülésként is funkciónál. Na ezt így most jól megaszontam Kép
ps: ma jelent meg a csepeli Helyi Témában a kórházas anyag
vantal

Sziasztok!
Elég régen írtam ide, most sem teszem nagy kedvvel.
Nem tudom, mennyire emlékeztek rám. Ikreim vannak és pénteken lesznek 7 hónaposak.
Szülés után nagy örömmel és tisztelettel írtam a JF-s orvosokról és az én fogadott orvosomról.
Nos, azóta a véleményem és a JF-hez való hozzállásom gyökeresen megváltozott.
Súlyos gondok vannak a kisfiammal, amik valószínűleg egy életre szólnak, sajnos.

Annak idején, azzal fektettek be, hogy igen magas lett a fehérjém a 24órás pisi gyűjtésből(8 valamennyi, már nem tudom pontosan), ugrált a vérnyomásom (többször volt 140/100, 150/100..stb.), fájt a fejem és iszonyatosan elvizesedtem. Ennek ellenére egy teljes hétvégét töltöttem úgy bent, hogy kizárólag 1x volt CTG-m és újabb vizeletgyűjtés történt, aminek az eredménye már SZOMBATON DÉLUTÁN megvolt.(9,valamennyi!!!!) Erre mondta Gyuri doki, hogy olimpián is indulhatnék vele... Ezekkel az eredményekkel (sőt, már hetekkel előtte!!) szóltam a dokimnak, hogy toxémia gyanúsnak érzem magam... Mégis, hétfőn fél1kor került sor csak a császárra, amikor is, a kisfiam már úgy került kiemelésre, hogy el volt fehéredve és tónustalan volt. Magyarul: oxigénhiányos állapotban volt, már ki tudja, mióta!!!!
Szeretném megkérdezni Gyuri dokit, hogy miért nem végeztek nálam egy teljes körű flowmetriát, ahol lehetséges, hogy már a befektetésem napján (csütörtökön) kiderült volna, hogy a méhlepény már nem látja el megfelelő módon a kisfiam és ebből nagy baj lehet???!!!
Olyan agykárosodása lett, hogy jelenleg is gyógyszeres beállítás alatt áll, mert epilepsziás lett. A szellemi teljesítő-képessége kétséges, a mozgásfejlődése pedig egyszerűen tragikus.
Minden esetre emlékeszem arra is, hogy többször kihangsúlyozták nekem, hogy NEM vagyok toxémiás, ehhez képest most olyan papírok vannak a kezemben, melyek HELLP szindrómát is említenek...
Tehát kérdésem az, hogy miért nem ellenőriztek engem/minket, az eredményeiknet alaposabban?? (ráadásul lombik-bébik, tehát nem ment nekünk "az" olyan könnyen...)

Megtisztelne, ha válaszolna nekem, mert folyamatosan kétségek gyötörnek, hogyha hamarabb megnéznek alaposabban, akkor a fiam egészséges lehetne...
dee

Kedves Dee!
Már csak homályosan emlékszem az "esetre" ezért kérem, hogy akár saját emilemre írja mag nevét, előkeresem az adatokat és őszinte választ kap, ha akarja itt, vagy személyesen is.
csmgy@axelero.hu
gyuri
Szeged

Dee: reggel olvastam a hsz-ed, és egész nap az jár a fejemben, hogy milyen borzasztó nehéz lehet most Nektek Kép Valószínűleg ezt nem lehet elképzelni, sajnálom, hogy át kell élnetek Kép
vantal

Szia Dee!

Összeszorult a szívem amikor olvastam a hozzászólást, mivel mi személyesen is találkoztunk a szülőszobán és ott akkor úgy tűnt, hogy minden rendben. Adódtak kezdeti nehézségek, de aztán összeszedték magukat a kicsik.
Azt írod, hogy "valószínűleg", ez azt jelenti, hogy akkor még van remény a teljes vagy részleges gyógyuláshoz?

A kislányod azért jól van? Õt nem említetted a mailben.

Üdv: Dóri
Vendég

Kedves Dee,
én is sajnálom. Nagyon nagy elkeseredést érzek a hozzászólásodból. Talán biztathatlak azzal, hogy hihetetlen regenerációra képes az agy, főleg ilyen kicsi korban. Persze nem ismerem a pontos diagnózist, de sokszor az orvosok a legrosszabb prognózist mondják. Akkor a szülők max örülnek , ha mégis jobb jön be. Ilyen alapon lenne ma nekem egy értelmi fogyatékos unokahúgom, aki most egyetemista... Remélem megtaláljátok a legmegfelelőbb fejlesztő helyeket..
Ami miatt írok az az, hogy nagyon tiszteletreméltónak tartom, hogy ezer bajod között utánajársz a felelősség kérdésének. Nyilván ezzel magadnak is tartozol, de ha kiderül, hogy tényleg történt mulasztás és hivatalos útra terelődik a dolog, akkor lehet, hogy másokat mentesz meg ezzel a hasonló helyzetektől.
moncaberta

Drága Dee!

Nem is tudom mit írjak. Én teljesen ledöbbentem. Természetes, hogy emlékszem rád/rátok, még ha régen is írtál, de gondoltam ikrek mellett fórumozni nem olyan egyszerű, ilyen problémára nem is gondoltam. Én nagyon-nagyon sok erőt és kitartást kívánok, és azt hogy ez az egész csak egy rossz álom legyen mire az ikrek felnőnek. Az epilepsziát én úgy tudom ki is lehet nőni. No meg ahogy már Moncaberta is írta a regenerálódási képesség ebben a korba elképesztő. Azért jelentkezz, ha lesz időd. Nagyon szorítok, hogy minden rendbe jöjjön!!!!
picipocak19

Szia Dee!
Sokszor eszembe jutottatok, mióta olvastam a szülésed történetét, és az utolsó napok izgalmait. De akkor csak azt írtad, hogy picik voltak a babák. Nagyon drukkolok Nektek, próbáljatok meg minden létező módszert, mindig van remény. Barátnőm súlyos oxigénhiányos, agyvérzéssel született kisbabája a Dévényi féle torna (ha jól tudom a nevét) hatására ma teljesen egészséges óvodás.
nyeste

Dee!

Együttérzek veletek, nekem is toxémiám lett és ki kellett venni a kislányomat!
A Dévényi módszerrel már nagyon sok babán segítettek.Remélem minden a lehető legjobban alakul majd a későbbiekben!

KépKép
tibicsoki75

Dee!
Ha kell (kispesti) dévényes gyógytornász elérhetősége, akkor írj! (vantal@inext.hu) Erik nyakával csodákat tett! Születése után még középre is alig tudta fordítani, most meg már szinte tökéletes. Látványra már teljesen, de még "dolgozik kicsit rajta". Mindenféle mozgásszervi bajokkal járnak hozzá, és nagyon kedves nő emberileg is.
vantal

Sziasztok!

Köszönöm szépen, már járunk dévényezni, egyelőre még nem olyan nagy sikerrel. Első lépésben a legfontosabb lenne legyőzni az epilepsziát, mert még sajnos nem tünetmentes.
Nagyon bízom a többféle módszerben és a fiamban. Természetesen nem adom fel egykönnyen, de azért nagyon örülnék már annak, ha legalább a fejecskéjét tartaná rendesen, de még azt sem...
Kép
Kincső hál'Istennek rendben van, egy iciri-piciri feszessége neki is van, úgyhogy ő is dévényezik.
Drukkokat köszönöm...ránkfér.
Jó egészséget kívánok Mindenkinek!
Sok pussz!
Dee

Doktor Úr!
Köszönöm szépen a válaszát. Nem is igazán számítottam másra.
dee

Dee!
Sajnálom, hogy a válaszom nem volt kielégítő, azt hiszem nem is lehetett a jelen helyzetben, de vissza- elolvastam az áprilisi üzeneteket és ott többször említenek egy sokoldalas szüléstörténetet, melyet és is szívesen elolvasnék, ha másért nem okkulásul. A meghívásom, pedig él.
gyuri
Szeged

Kedves Gyuri!
Õssejt levételével kapcsolatban írta, hogy van rá lehetőség a JF-ben, de minek?
Érdekelne bővebben a véleménye, miért nem tartja szükségesnek? (én sem ragaszkodnék hozzá, ha nem muszály, és van valami megygyőző érve, amivel meg tud nyugtatni.) Köszönöm.
trixi1973

Sziasztok!

Segítségeteket kérném, legfőképpen azoktól az anyukáktól akik nem rég szültek a Dél-Pesti kórházban.
Visszaolvastam néhány régebbi levelezéseitek és még mindig nem vagyok biztos, hogy 2006 márciusában a Dél-Pestiben szeretném megszülni az első kisfiamat!
Ellenérveim:
1. a szülés után a papát hazaküldik és ő sem láthatja a babaát 3-4 napig csak egy üvegfalon keresztül. Ez még mindig igy van? Az apja nem fogja kibírni, hogy születés után 3-4 napig ne szeretgesse.
2. A babát szeretném magam mellet tudni, kivéve, ha pihenek ill. fürdök. De ezt én szeretném eldönteni.
3.Szülői kérés ellenére a csecsemősök tápszerezik a babaát?

Ami mellette szól:
1. A dokim : dr. Bottyán Ferenc. ( Ha tudtok róla infót nagyon érdekelne)
2. Írtátok, hogy a szülésznők és a körülmények normálisak.

Előre is nagyon köszönöm a válaszotokat.

Era (21+2)

KépKép

KépKép
lingelera

Dee!
Azért néha gyere és mondd el mizujs, mi mindannyian nagyon drukkolunk és szorítunk!
picipocak19

Era!

Én idén márciusban szültem és akkor még ezeket tapasztaltam:
1. Szülés után két órát vagytok még szülőszobán, addig az apuka is ott lehet. Tényleg üvegfalon keresztül mutogatják a babákat, amit én személy szerint nagyon jónak tartok. Gondolj csak bele mekkora baj lehet abból, ha egy ilyen pici baba elkap valamit.
2. a babákat reggel hétkor viszik ki és este 10-11 nem tudom pontosan vannak kint. Kivétel a látogatási idő, mert akkor beviszik őket, rendbe rakni és mutogatni.
3. Én kértem, hogy ne adjanak neki semmi pótlást és nem is kapott. Mindig farkas éhes volt és soha nem folyt semmi a szájából.

Én meg voltam mindennel és mindenkivel elégedve ezért biztos vagyok benne, hogyha lesz kistesó akkor ő is itt fog születni.

Remélem tudtam segíteni

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Trixi!
Annak idején mi is nagyon gondolkoztunk ezen az őssejt dolgon, és én is az orvosom javaslatára nem vetettem végül le.
Az ő érvei a következők voltak: azokat az őssejteket, amiket megtalálni a köldökvérben, azokat megtalálni a csontvelőben is. Jelenleg semmi nem biztosítja azt, hogy megfelelően és végletekig tudják tárolni az őssejteket. Azonkívül az orvostudomány bevallása szerint jelen pillanatban kb. két féle "betegséget" tudnak vele kezelni.
De persze Doktor Úr javítson ki, ha nem így van!! Kép
Egyébként engem is érdekel a konkrét véleménye.
És ha már nem egy orvos mondja azt, hogy nem éri meg, akkor abban lehet vmi Kép

Eszti

Kép Kép
fricky

Szia Era!

Nekem szeptemberben született a lányom és én is meg voltam elégedve a kórházzal és az ott dolgozókkal.
Sőt, kifejezetten kellemesen éreztem magam, igaz, hogy egyágyasban voltam és sokkal kényelmesebb volt így.

A baba melletted lehet csak reggeli vizitre, látogatási időre és éjszakára viszik be, de ha akarod magad mellett lehet éjjel is, ha egyágyasban vagy.
Szülői kérésre nem adnak a babának tápszert.
Ha lefejed a tejet azt kapja.
(Max ha nem gyarapodik,akkor kap tápszert de ezt nem tudom biztosan-az enyém kapott mivel picike volt, de mióta hazajöttünk csak szopik és az égadta világon semmi baj nincs se a szopási technikájával se az"étkezési szokásaival")
A babákat mutassák csak üvegfalon keresztül, nem feltétlenül fontos rögtön összeszednie mindenféle bacit. Én kifejezetten örültem, hogy nem fogdossa össze mindenkiKép
A lányom császárral született, szóval az apukája épphogy láthatta, de kibírta, hogy az ötödik napon vehette kézbeKépigaz nagyon hiányoztunk neki!!!!!!!!!
Olvashatsz mindenféle véleményt itt, remélem jól fogsz dönteni.
Ha az orvosoddal meg vagy elégedve szerintem nem fogsz rosszul járni a kórházzal.

Sok sikert!

KépKép
tibicsoki75

Õssejt ügyben ugyanaz a véleményem, mint amit Fricky orvosa mondott. Ugyanez olvasható az angol nőorvos társaság hivatalos homepage-n mint a társaság javaslata (nem tilos, de minek)
gyuri
Szeged

SZia Lingelera!
Az én dokim is dr. Bottyán Ferenc, és én áprilisban szülök nála:-)
rhoney

Kedves Doktor Úr!

Lehetséges-e az, hogy szüléskor keletkezett méhszájrepedés későbbi méhszájsebet okoz? 11 hónapja szültem, és a méhszáj gyógyulásakor nőtt egy "vadhús", amire a kezelőorvos azt mondta, hogy majd felszívódik. Lehet ebből méhszájseb v. semmi köze hozzá? Okozhat-e gondot az esetleges 2. terhességnél, ha ott vmi nem szívódik fel rendesen?

Erika
erika2004

Doktor!

Szülés után mennyivel esedékes a rákszűrés, és van-e szükség mammográfiára, (Fruzsi 6 hónapig szopizott, közben 3 mellgyulladásom volt)?
picipocak19

Erika!
Az un. méhszájseb nem egy "seb", akettőnek nincs egymáshoz köze. Amit méhszájsebnek hívnak az azt jelenti, hogy a méhszáj külső (hüvelyfelé nező) felszinén nem az előírt un. el nem szarusodó laphám van, hanem a méhnyak nyálkahártyája. Mivel az sötét piros, első látásra úgy néz ki mint egy sebzés. Rossz kifejezés.

Picip!
Rákszűrésre átlag évente van szükség.
mammográfiára pedig ált. 40 felett. ha a felmenők között volt emlőrák akkor a szűrést előbb kell kezdeni. És el kell végezni a vizsgálatot (nem szűrés!), ha bármi eltérés tapintható az emlőben, ami nem odavaló.
gyuri
Szeged

Doktor Úr!

Köszönöm szépen a válaszát!

Erika
erika2004

LingeleraKép
Írtam neked eimailt.Üdv: Csema

KépKép
csema

Sziasztok,

jövő héten esedékes a császárszülésem a Dél-pestiben. Kérdésem volna, hogy szerintetek, ha normál súlyúak a gyerekek (ikreket várunk), akkor megkaphatjuk őket műtét után? És ott lehet velünk s férjem egy ideig?

Köszönöm a választ, ha bárki ír,

Ildimama

Ildimama

Kép
ildimama

Kedves Gyuri!

Két évvel ezelőtt méhnyakrák miatt loop és hidegkéses conisatio-t csináltak nálam.azóta szültem egy gyönyörű egészséges babát.Kérdésem az lenne, hogy így van-e mód arra, hogy mirena-t tegyenek fel nekem.Több babát nem szeretnénk.Olvastam valahol, hogy még a rák kockázatát is csökkenti. Te szoktad javasolni ezt a módszert?

Köszönettel,

Zsorka
zsorka70

Szia Ildimama!

A lányom szeptemberben született császárral, miután kivették bebugyolálva megmutatták, puszilgattam, stb.. utána kivitték a férjemnek meg anyunak megmutatni( ők csak a műtő előtt várhatnak-ott lehet kamerázni, fotózni).A műtét után letoltak a 24 órás megfigyelőbe, nekem speciel műtét után odajött az orvosom és odahozta a babát, de nem tudtam vele túl sokáig foglalkozni, mert bal karban infúzió, kicsit koma voltam és spinális érzéstelenítés után nem árt ha 24 órát fekszel és nem emeled a fejed.Férjem oda bejöhetett egy kicsit. Másnap reggel 7kor kihozták Fannit, akkor került először cicire, rögtön elkezdett szopni és azóta is csak anyatejet kap a bébikémKép
Nekem nem lett semmi gondom a tejjel, van bőven, szóval semmilyen hátrányát nem éreztem a császárnak, kivéve a fájdalmat, de az elmúlik.

Vigyál szívószálat mert sok folyadékot kell inni és fekve egyszerűbb!
Ha van kérdésed bombázz vele nyugodtan!

Kinél fogsz szülni?

Üdv

Tibicsoki

KépKép
tibicsoki75

Szia Tibicsoki, de jó, hogy válaszoltál! Szóval akkor nem lehetünk négyesben együtt, ez fix, ugye? Mert a 24 órás megfigyelőben nem lesznek ott a babák. Később a normál szobába meg a férjemet nem fogják beendgedni, ugye? Hmm, ez elég rossz hír.

Hartman doktornál fogok szülni jövő héten csütrötökön, ha addig nem indul el spontán. Nem tudom, hogy szokás-e ezen a fórumon pénzről beszélni, de neked "mennyibe került"? Van privát emailem is: simon.ildiko@interware.hu, ha így jobb válaszolnod.

Te kinél szültél? Mennyivel született Fanni? Mikor jöhettél haza? Foglalkoztak veled, hogy miként szoptass és pelenkázz? Nekem első lesz és ráadásul ikrek, de elég nagy súlyúak, ezért remélem, tényleg megmutatják a férjemnek.
Bocs a sok kérdésért, de most nagyon leszűkült hirtelen a végtelen idő.

Köszi előre is.
Ildimama

Ildimama

Kép
ildimama

Kedves Ildimama!

Valóban nem lesztek túl sokat négyesben. A műtét utáni megfigyelőben örülsz, hogy élsz ha kimegy az érzéstelenítés és elkezd a méhed összehúzódni.... Elvileg adnak Algopirynt ha kérsz, de sokat nem ér.Én kértem, legalább valamicskét tudtam aludni.Éjszaka rendbetesznek, letisztogatnak, na az nagyon jól esett.Reggel ébresztés után fel kell ülnöd majd elsétálni zuhanyozni. Segít a nővér de nagyon fog fájni a sebed.Nekem kb 20 percig tartott míg felültem.De ez napról napra jobb lesz, ne aggódj. A babáid úgyis kárpótolnak majd minden fájdalomértKép
Nálunk spinális érzéstelenítés volt, gerinc tájékra deréktól lefelé elzsibbadt mindenem és csak este 8 körül tudtam megmozdítani a lábaimat.(13:25kor születtett a baba)
Ja és nem árt ha csak forgatod a fejed és nem emeled.
Sok-sok folyadékot kell inni és lehet erős fejfájásod is a 2.3. naptól. Nekem volt de kibírtam.Sokat ittam, feküdtem.
A normál szobába pár percre bejöhetett a férjem behozni a kaját, ásványvizeket stb...de hozzá kell tegyem én egyágyasban voltam, ami tök jó volt. Csak magunkra figyeltem. Ha aludt olvastam, és ha társaságra vágytam telefonáltam, szomszédoltam, beszélgettem a többi kismamával.
Csütörtökön született Fanni és kedden jöhettünk haza, császár után elvileg 5 nap.
Nekem toxémia miatt lett császár, mivel nem fejlődött bent rendesen.2750 gr volt a születési súlya és szintén első baba.
Dr Farkasinszky Tibornál született a 38. héten, minden rendben volt a műtéttel és most is remekül vagyunkKép

A gyerekágyas részleggel meg voltam elégedve, megmutatnak mindent csak kérdezzél!!!!!!!!Én jól éreztem magam de baromira tudok alkalmazkodni mindenhez és mindenkihez!

Írok mélt is!

Drukkolok nektek.

Tibicsoki

KépKép
tibicsoki75

Szia, köszi tibicsoki az üzenetet, a méledre válaszul írtam, hogy a fura karakterek miatt nem tudtam olvasni. Ezzel a fej és sebfájással már többen risogattak, lassan hozzászokom a gondolathoz! Azt hiszem, ikresként, engem is az egyágyaba tsznek, akkor oda néha bejöhet az uram? De jó is lenne, csak legalább pár percre hadd nézze meg őket, olyan régóta várunk rájuk!

Én is alkalmazkodóképes vagyok, és nem szégyenlek kérdezni. Köszi még egyszer!

Ildimama

Ildimama

Kép
ildimama

Ildimama!
El is felejtettem gartulálni!Tudod a babák nemét?
Hanyadik hétben vagy?

Az egyágyast kérni kell, beszéld meg a dokiddal.Oda csak akkor mehet be a párod ha látogatási idő van, szóval a bébik épp nem lesznek ottKép
Ha megszületnek, a műtő elött megmutatják a férjednek őket.
Biztosan nagyon rossz, de hamar eltelik az 5 nap és utána gyönyörködhet bennük.
Az én férjem is nagyon izgult miattunk és nehezen bírta a külön töltött napokat.

Fej és sebfájásról annyit, h a gyerekek miatt tényleg ki lehet bírni.Ülni és feküdni tök jó, csak felkelni az ágyból( jó magas az ágy) és járkálni nehéz. Ja meg a nevetés, köhögés, tüsszentés.............
Napi 4-5 l folyadékot kell inni.Én asszem a harmadik napon vizit után, amig a babák a csecsemőosztályon voltak lementem lifttel a másik egyágyasban lévő lánnyal egy tejeskávéra. Az tök jól esett a fejfájásra és úgy egyébként is.
Mikor lesz a műtét?

Tibicsokoládé

KépKép
tibicsoki75

Zsorka70!
Igen, semmi akadálya, de azt hiszem, sajnos, a rák kockázatát nem csökkenti. Nem is növeli.
gyuri
Szeged

Tibicsoki, minden hszt lementettem egy doksiba, és most próbálom emészteni az infókat. A műtét csütörtökön lesz, éhgyomorra kell bemennem. A gyerekek kislányok, Emma és Nelli a nevük és a 36. hétben vagyok, de a súlyuk teljesen oké, mert a múlt héten egyikük majdnem 2800, a másik pedig 2600 gramm volt.

Most hogy rnnyi infóm van, végre van egy-két normális kérdésem a dokihoz is, köszi, hogy ennyit törődtél velem, és ha megjöttünk a kórházból, írok!

Ildimama

Ildimama

Kép
ildimama

Hát kedves Ildimama, akkor sok sikert!
Biztos minden rendben lesz!

Várom majd a beszámolót, amint lesz időd!

Tibicsoki

KépKép
tibicsoki75

Lányok, hétfőn megyek szülni, van még plusz négy napunk, mert a dokim szerint jobb, ha nbtöltöm a 36. hetet... Még húznom kell egy kicsit,

Ildimama

Ildimama

Kép
ildimama

Tisztelt Doktor Úr!
Az önök kórházában született a lányom 8 hónapja. Császáros lett, mert nem fért ki. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi az esély arra, hogy a következő is császáros lesz? Mitől függ? Hány gyereket szülhetek, ha mindegyik császáros lenne?
Köszönöm szépen!
liliviki

Ildi!

Sok sikert!
Drukkolok!

Üdv: Dóri
Vendég

Dóri, köszi! Mégis csütörtök lesz, mert kell a betöltött 37. hét, ez a lányoknak is jobb, én meg nyilván kibírom! Majd jövök és írok!

Ildimama

Ildimama

Kép
ildimama

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?