Új privát üzeneted érkezett!

Tibicsoki: gratulálok Kép

Doktor: köszönöm a válaszát - tényleg semmi sem segített Kép
vantal

Kedves Doktor Úr!
Lehet, hogy furát fogok kérdezni - lányok tőletek is várok választ, ha esetleg tapasztaltatok ilyet - de kérdezném, hogy normális dolog-e, ami tegnap éjszaka történt velem:
Arra ébredtem 29.terhességem hetén, hogy a hasam elkezdett vadul remegni kb. 10 mp-ig. Ez nem rúgás vagy fordulás, ütés volt, hanem remegés. Kicsit meg is ilyedtem. Aztán elmúlt. Ez már a harmadik terhességem, az előző kettőnél nem tapasztaltam ilyen furát. Ezen élmény előtt néhány héttel is előfordult ilyen, de az napközben, és csak 2-3 mp-ig, így annak nem tulajdonítottam jelentőséget. De ettől az éjszakai élménytől megilyedtem.
Mi történhetett? Esetleg bajt jelenthet? Az jutott eszembe, hogy lehet, hogy epilepsziás a baba?? Vagy csak álmodott, és belerázkódott?
Várom tapasztalatát, hallott-e már ilyen sztorit a Doktor Úr, illetve van-e okom aggodalomra. Köszönöm: Trixi
trixi1973

Szia Trixi1973!

Én 26 hetes terhes vagyok, és a múlt héten én is
tapasztaltam ilyet, amit írtál. Én a hasam felső részénél, jobb oldalon. Szerintem a baba biztos nem lehetett, mert ő lejjebb helyezkedik el, én is csak lestem hogy mi lehet ez. Kiváncsi lennék én is a válaszra...

Kriszti
kriszti79

Nekem többször volt ilyen, mindig mondtam is, hogy a fiam szállni tanul a hasamban, és rezegteti a szárnyacskáit. Aztán megszületett, és utána láttam "élőben" hogy csinálja a kis kezével. Még beszéltünk is róla a szobatársammal, hogy na ez volt az a fura érzés! - mert ő se tudta soha Kép
vantal

Vantal!

Végigjártam a "tejutat". Tudod mi vált be? A körömvirágkrémKép Még van tejcsiKép
tmira

Lányok!
A leírt jelenség vagy semmi vagy az un. magzati légzőmozgások, amit csuklásnak is szoktak hívni. Érdekes lenne meglesni UH-gal mi van ilyenkor odabenn.
gyuri
Szeged

A csuklás az tök ari, nekem Fruzsi rengeteget csuklott de inkább csak a vége felé éreztem igazán, az utolsó harmadban. Viszont az tuti, hogy légzőmozgás, mert nekem volt egyszer ilyen általatok leírt remegős szerű fura érzés, és Ica pont uh-zott és olyan volt a képernyőn mintha ásított volna Fruzsi Kép
picipocak19

Sziasztok Lányok!
Szept.30-án nekem is megszületett a kislányom császárral.Sajnos a kórházi létről én nem mondhatom el,h jól éreztem magam.Voltam olyan "szerencsés",h dömpingben szültem,így az egyágyas szoba lehetősége fényévekre volt.Mint előre sejtettem,a szobatársakat ugyebár nem mi válogatjuk,így talán jobb ha csak annyit mondok nagyon rosszul éreztem magam.Viszont a szülészet dolgozói és az orvosom előtt le a kalappal!
Nekem a csecsemősökkel sem volt gondom,ha kértem segítettek,nem volt olyan kérésem amire nemet mondtak volna.Próbálom elfelejteni a kellemetlen "élményeket",hiszen a legfontosabb h a baba és én is jól vagyunk,és már itthon folytatjuk az ismerkedést egymással.
liu

Liu Gratulálok!!!!
mik a baba paraméterei? miért lett császár?

milyen furi, milyen sok lett a császáros mostanában.

üdv: Györgyi
eper8

Liu!

Gratulálok én is és sok boldogságot,jó egészséget kívánok nektek!
Érdekelnek engem is Eper kérdései adott válaszokKép
Tudtad előre, h császár lesz?

Az tök jó, h a kórház dolgozóiban nem csalódtál te sem!!!!!!!!!

Üdv

Tibicsokoládé

KépKép
tibicsoki75

Gratulálok Liu!
Sok boldogságot és egészséget!
A rosszra meg nem fogsz sokáig emlékezni, hidd el!
picipocak19

Kedves Dr.Úr!Én a HIETES-ekhez tartozom,de azért kérdezhetek?Tegnap aste tettem fel az első Nuvaringet,erről lenne pár kérdésem,tudom,hogy a nőgyógyászt kell kérdezni aki felirta,de vele csak egy hónap múlva találkozom.Azt szeretném kérdeni,hogy amikor felraktam akkor éreztem a peremét az ujjamal,nem kell teljesen felnyomni?Az elsőt egyébként miért nem nőgyógyász teszi fel ,hogy utánna érezzem,hogy milyen.Attól félek ,hyogy a Wc.kinyomom véletlenül.Ez a gyürü ugyanolyan megbizható mint tabletta?A válaszát előre is köszönöm és várom.Melinda.
Vendég

Melike!
Nekem sincs még sok tapasztalatom vele, de azt állítják, hogy ugyanolyan megbízható. Annyira kell feltolni, amennyire csak lehet.Akkor jó helyen van.

Picipoc!
Kösz a kiegészítést és is erre gondoltam, ha ez így van akkor ez egy pozitív jel, mert a "csuklás" azt jelenti, hogy a magzat oxgénellátása rendben van.
gyuri
Szeged

Kedves Gyuri Dr!Tehát azt mondja,hogyha jó helyen van nem fog kiesni.Más.Mi a véleménye ha szülés /császármetszés /után haskötöt hord az emberlánya?Nem renyhiti el az izmokat? Nekem mindkét szülésem császár volt és sajnos az első mütét után megereszkedett a hasam.Gondolom azért mert átvágták az izmokat.Most is csúnya maradt a hasam,igaz mégcsak 4 hónapja történt a szülésem. Hogy csinálják a sztárok,hogy szinte a műtőasztalról mennek a fotózásra?
Vendég

Melike!
Plasztikai sebésszel Kép

Kép Kép
fricky

Melike!
Nem vágják át az izmokat. Haskötőt 3-4 napig érdemes hordani, mert fájdalomcsillapító és a sebgyógyulást is elősegíti. Utána tornázni kell: mint a sztárok, akik azért, nem a műtőasztalról mennek és keményen megdolgoznak az alakjukért!
(+ha kell plasztikai sebész)
gyuri
Szeged

Sziasztok Lányok!
Becsüljétek meg a Dr. Gyurit , mert jó fej,hogy válaszolgat mindenféle kérdésre.Bánom,hogy amig nem fedeztem fel előbb ezt az oldalt,mert terhesen elég nyűgös voltam és megnyugtató a válasza.
Kedves Gyuri Dr!Köszönöm a válaszait a kérdéseimre.Még egy.Ez a kérdés már rég foglalkoztat:aki hüvelyen keresztül szül annak visszaáll az eredeti rugalmassága /mármint a hüvely rugalmassága/? Üdv:Melike
Vendég

Kedves Gyuri Dr.!

2 hónapja szültem császárral. A vágásom jobb oldalán egy kemény dudor van belül. Estére már fáj is kicsit. A 6 hetes kontrollon még nem éreztem ezt. Ez normális érzés? Vagy még gyógyulnak bennem a dolgok?
Válaszát előre is köszönöm!

Jucus

jucus1

Jucus
én három hónapja szültem császárral, és nincs semmijen dudor, szerintem irány a doki, ne várj!
üdv Eper

üdv: Györgyi
eper8

Mellike!
Kösz a méltatást, de van önbizalmam enélkül is.
Válasz: Alkati kérdés, de sajnos olyan mint "újkorában" nem lesz, karban tartható intim tornával. (a férj sem olyan mint újkorában: vigasz)

Jucus!
A "sarokban" kezdjük varni, ott lehet (nem kötelező) egy kisebb dudor, de elmúlik. Ha nem mutassa meg .. ld. Eper8
gyuri
Szeged

Kedves Gyuri Dr.!

Köszönöm válaszát, szerencsére elmúlt a dudór.

jucus1

Kedves Doktor!

Pár évvel korábban mint terveztük, de úgy tűnik terhes vagyok. Max 2-3 hetes lehet (inkább kettő) a valódi kora. Egy hete a kisebbik lányom fejét meg kellett röntgenezni, mert beverte a homlokát. Persze én tartottam a fejét. Két kattintás volt a Heim Pál elég ósdinak tűnő gépén, a gyerek mellett álltam de kaptunk ólom(?)kötényt. Ön szerint mekkora a rizikó, hogy károsodhatott a magzat? Úgy tudom ilyen korai stádiumban még inkább nem marad életképes a magzat, ha komoly sérülés éri. Kérem nyugtasson meg, hogy ha megmarad, akkor nem lesz baj:-((
moncaberta

Kedves Gyuri Dr.!

Hallottam egy új fogamzásgátlóról, yadine a neve. Ön kinek ajánlaná ezt, vannak már tapasztalatok róla?

kizsó

Kedved Dr. Úr!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye a PG/53-as tesztről? Lehetséges-e az, hogy helyes használat mellett, össze-vissza mutat fogamzóképességet? 11 hónapja szültem, de még mindig szoptatok, az első menstruációm 15 napja jött meg először a szülés óta, viszont a 9. napon már fogamzóképességet mutatott a minimikroszkóp, majd másnapra elmúlt, de 3 nap múlva újra "pozitív" lett. Ugrálhat a hormonszint a szoptatás miatt? Egyáltalán van értelme nézegetni v. még úgysem állt helyre a hormonszintem egy menstruáció után?

Erika
erika2004

Szia Kizsó!

Nem baj, ha írok a Yadine-ról?
Én a terhesség elött folyamatosan ezt szedtem, kb. két és fél évig, jó drága három havi adag 6000 Ft körül van, de nekem bevált, elmúlt a menstruáció elötti fokozott vízvisszatartás, nem volt rajtam a felfalom az egész hűtőt, nem voltam idegbeteg és leginkább elmúltak a fájdalmas görcsölések, nem kellett a vérzés első napján kettesével szednem a Meristint.
Abbahagytam novemberben a szedést, igaz elvileg kellett volna várni 3 hónapot, mi csak kettőt vártunk, januárban terhes is lettem.

Szóval szerintem jó gyógyszer, csak drága.

Üdv,
Tibicsokoládé

KépKép
tibicsoki75

Tibicsoki!

Köszi a választ, ilyesmire gondoltam. Ha bele gondolok, eddig is ilyen drága gyógyszert szedtem, úgyhogy nem lesz nagy érvágás. Azért szörnyű, hogy ilyen áruk van!

Üdv neked is, Kizsó

kizsó

Monca!
Nagy valószínűséggel nem okoz bajt. Valóban az a helyzet, hogy ilyen koraterhességban (milyen? mert 2-3 hetes terhesség nincs!, a terhességi kort ugyanis az utolsó mensestől számítjuk, tehát valószínűleg 5-6 hetes terhességről van szó) a károsodás gyakran a terhesség végét jelenti. De nem mindíg. Viszont az olomkötény és az hogy két felvétel (pillanatszerű sugár) történt arra utal, hogy csak minimális dozis érte.

Erika!
Ezt a tesztet én nem tartom megbízhatónak még szabályos ciklus mellett sem. Szoptatás alatt m,eg nem is értem, miért használja? Ugyansi a szoptatás alatt elvileg nincs peteérés. gyakorlatban persze teherbe is lehet esni, tudjuk, de ritkán. Most mit szeretne? Terhességet?

a Yadine egy speciális fogamzásgátló, mert egyik komponense rendhagyó, a szokásos hormonhatáson felül vizhajtó tulajdonsággal is rendelkezik, valamint, épp emiatt vérnyomáscsökkentő hatása is van. Azoknak szoktam ajánlani, akiknél a szokásos tabletták tulzott vizfelszaporodást okoznak, vagy kisebb magas vérnyomásuk van. De ezeket a tulajdonságokat nem szbad túlbecsülni, nem fogyókurás szer. Viszont a leírások egy része arra figyelmeztet, hogy épp ezzel a fogamzásgátlóval több a trombozis (mások vitatják).
A menstrációs fájdalmat mindegyik kombinált szer csökkenti.
gyuri
Szeged

Kedves Dr. Úr!

Köszönöm a válaszát!
Azért kezdtem el most használni a tesztet, mert arra gondoltam, hogy mivel már megjött az első menstruációm a szülés óta, akkor már van esély arra is, hogy teherbe eshessek. 11 hónapja szültem, és 2. gyereket szeretnénk, tehát a cél az volt, hogy kiderüljön, hogy egyáltalán van-e már peteérésem. Lehet, hogy rosszul, de arra gondoltam, hogy a menstruáció megléte arra utal, hogy a szervezet kezd helyreállni,hormonilag is rendbejönni és felkészülni az esetleges, újabb terhességre.

Egy másik kérdésem is lenne. Mitől függ, hogy vkinél amniocentézist v. chorionbipsziát csinálnak a JFK-ben?

Erika
erika2004

Kedves Doktor Úr!
Érdeklődnék, hogy a szülés megindításhoz alkalmazott méhszájtágítás mennyire elterjedt illetve bevált módszer, esetleg rosszul is elsülhet a dolog, vagy nincs benne kockázat a babára és az anyára nézve?
válaszát előre is köszönöm
Trixi
trixi1973

Erika!
A JKF-ben egyiket sem, mert ezt valamelyik genetikai centrumban végzik és terhességi kortól és a centrum gyakorlatától függ melyik módszert végzik, mindegyiknek van előnye-hátránya.

Trixi!
A szülés megindításának alapvetően két módszere van: burokrepesztés vagy prosztaglandinos szer használatával. Ha a méhszáj nem "alkalmas" indításra és mégis indítani kell, akkor jobb a császármetszés.
A méhszájat a fájások tágítják. Mivel a szülés megindításának (helyesen) anyai vagy magzati indikációja van, kockázata (mindennek van) kisebb, mintha nem indítják meg a szülést. Sikertelen indítás esetén,aminek oka hibás módszerválasztás, császsármetszést lehet (kell) végezni.
gyuri
Szeged

Kedves Dr. Úr!

Köszönöm a válaszát!
Lehet, hogy kicsit pontatlanul fogalmaztam. Azt tudom, hogy a JFK-ben egyik vizsgálatot sem végzik, de az ottani kezelőorvos valamelyik vizsgálatot fogja majd kérni 35 felett, ugye? Ilyenkor mitől függ, hogy melyiket kérik? Konkrétabban, nálam biztos aktuális lesz majd valamelyik, és mivel a JFK-ben szültem és majd valamikor újra ott fogok, ezért szeretném csak tudni, hogy mire lehet számítani. Egyébként Ön melyik módszert preferálja?

Erika
erika2004

Erika!
Budapesten 3 helyen végeznek ilyet: az I. Női Klinikán a az amniocentesist, a Szabolcs utcában (én oda iránytom a "betegeimet") és a Schöpf Mereiben inkább a chorionbiopsziát.
gyuri
Szeged

Kedves Dr. Úr!

Köszönöm a válaszát!

Erika
erika2004

Sziasztok!
A változatosság kedvéért most a csepeli Helyi Témában írok. A Dél-pesti szülészetéről is lesz egy bemutató cikk, amihez képként úgy gondoltuk, hogy a kórházban - az elmúlt 1-2 évben - született CSEPELI gyerekek képeiből csinálunk egy összeállítást. Tehát, ha csepeli vagy, és a kórházban szültél az elmúlt időszakban, és szeretnéd, ha a gyerkőcöd képe megjelenjen, akkor keress meg e-mailben! vantal@inext.hu Ha lehet ma vagy holnap...
Kellene a gyermekről egy jó minőségű fotó - lehet újszülött kori, vagy új - a neve, és a pontos születési dátuma!

Doktornak is küldtem egy e-mailt az imént!
Viki
vantal

De tőlem nem kértél ujszülött képet
gyuri
Szeged

Valóban nem Kép De ha született gyermeke a kórházban az elmúlt időszakban, és csepeli akkor kérek Kép
vantal

Sziasztok!

Segitséget szeretnék kérni Tőletek: pár nap múlva fogok szülni ebben a kórházban, azonban szülőszoba látogatáson nem voltam, igy nem tudom, hogy a szüléskor mit lehet bevinni a szülőszobába és mit nem. Vagy egyáltalán lehet bevinni valamit? Amit én szeretnék, azok az alábbiak: -ásványviz, szőlőcukor, textil zsebkendő, a védőnő azt mondta,hogy készitsek a férjemnek valami ennivalót is. További kérdésem, hogy lehet-e vajúdás alatt zuhanyozni, mert állitólag segit és saját hálóinget (+köntös) kell-e ilyenkor felvenni, vagy adnak kórházit. Lehet, hogy túlbonyolitom a dolgokat, de tudjátok, ez az első baba ... Remélem, valaki lesz olyan kedves és válaszol a kérdéseimre, amit előre is köszönök! Zska3
zska3

Szia Zska3!

Kaját vigyél a férjednek, ki tudja meddig lesztek bent.
Ásványvíz, szőlőcukor mehet,majd ott úgyis elmondják mit ehetsz-ihatsz. Szitutól függ.
Én ihattam vizet.

Adnak kórházi hálóinget, de ezt csak a kitolási szak előtt, szóval addig a saját kell, köntös nekem nem kellett a szülőszobára csak utána a gyermekágyra.
Zuhanyozni lehet, illetve én meggyőztem a szülésznőt, mert túlságosan ki voltma már tágulva, és picit aggódott, de ált. lehet, csak szólj, van zuhanyozó.
Betétet (min. Tena Maxi, kisebb nem elég) és olyan bugyit is vigyél amit utána nem sajnálsz majd, mivel vagy kimosod azonnal vagy kuka....
Nekem csak Tena normál betétem volt és a hálóingem meghalt, nem tudtam kimosni.

Papucs a férjednek és kényelmes ruha neki, meg valami cukros innivaló, a rossulétek elkerülése végett (gyümölcslé).

Én az egágyasban szültem (lila szoba)nagyon jó volt, csak 4-en voltunk doki, szülésznő, férjem és én.

Gyermekágyon lehet egyágyas szobát kérni, ha ide mész, akkor adnak csekket vagy a helyszínen is hozzá járulhatsz a Alapítványukhoz cserébe( összeg rádbízva).

Ha még van kérdésed írj nyugodtan.
Dóri
Vendég

Szia Zsk3!

Még annyit tennék hozzá Dóri listájához, hogy Fényképezőgépet vigyetek a szülőszobára. Ja, és Wc papírt.

Jucus

jucus1

Kedves Lányok!

Köszönöm az információkat! Féltem, hogy túlpakoltam magam, de most már látom, hogy nem. Még egyszer köszi mindent! Üdvözlettel: Zska3
zska3

Kedves Gyuri Dr.!

Köszönöm a válaszát!
Kizsó

kizsó

Zska3!

Minden jót a szüléshez, illetve gyors és könnyű szülést! Már ha van ilyen!KépAztán küldhetnél majd képet a babás topicbaKép, ahol szeretettel várunk!!!!
picipocak19

Tisztelt Doktor úr!

Segítségét szeretném kérni!
Kisfiam 13 hónapos, 9 hónapos korában jött meg a mensesem.Jelenleg is napi 3 alkalommal és még éjszaka is szopizik! Most már egy hete késik, de a tesztek negatív eredményt mutatnak. Bár egyik tesztet sem a reggeli vizeletből csináltam, ez holnapra marad!
Domonkos lehet hogy kicsit többet szopizott az elmúlt hónapban, mivel kirándulni voltunk és volt nap hogy az anyatejen kívül mást nem fogadott el, bár ez 1 nap volt!

Előfordulhat hogy a szopi ennyire megzavarta a dolgokat, menjek orvoshoz, meddig várjak!?
Nagyon rossz a bizonytalanság, terveztünk feltételesen 3. babát bár egy kicsit későbbre!

Válaszát előre is köszönöm!
Kinga
döngy

Kedves Gyuri Dr,

Szeretnék még gyereket, de a menszeszem ált. hosszabb mint 35 nap. Elsőnél sem volt rendben, hőmérőzés meg 2 év után szedtem clostylbegytet. Második adag után lett baba! Ezt általánosságban felírja nekem nőgyógyász, vagy speciálisan meddőséggel foglalkozóhoz menjek? Kell valamilyen vizsgálat?
Anikó
poteczin

Döngy!
Nem zavarta meg, ez tök normális. Szoptatás alatt minden "vérzésminta" norm. Ha nem terhes. Miért nem védekezik?

Aniko!
beszélje meg orvosával, azt hiszem most is kell majd egy kis segítség.
gyuri
Szeged

Tisztelt Doktor úr!

Köszönöm válaszát!
A ciklus nagy része alatt védekeztünk, a menses utáni első napokban voltunk együtt védekezés nélkül. Legalábbis emlékeink szerint!
Kinga
döngy

Doktor Úr!
Köszönöm a válaszát a szülés szakszerű megintdításával kapcsolatban.
Még egy kérdésem merült fel:
Van lehetőség a JF kórházban őssejt levételére?
köszönöm, Trixi
trixi1973

Trixi!
igen. csak minek?
gyuri
Szeged

Kedves Gyuri Dr! 3 hete kérdeztem Öntöl,hogy mit tud a Nuvaringről.Hát én sok jót nem tudok elmodnani róla.3 hétig egyfolytában pecsételő vérzésem volt,fájt a hasam,gombás fertőzést kaptam és a libidómat is elhagytam valahol szóval teljes csőd.Az a kérdésem,hogy a pharmatex kúp,krém stb. mennyire megbizható?Mert nem igazán szeretnék több bébit és halottam már,hogy terhes lett melette valaki.Válaszát várom.Melinda
Vendég

Kedves Lányok!

Nagyon kedvesek voltatok, hogy a múltkor segitettetek! Most egy újabb kérdés merült fel bennem: a baba hazahozatala. Anyósom szerint kötelező a gyerekülésbe berakni, aminek persze van fejszűkitője. Én úgy gondoltam, hogy az ölemben fogom elhozni, pólyába rakom és bebugyolálom egy takaróba. Ez a klasszikus megoldás. Vagy van a babakocsinak egy hordozhatós kosár része, olyan dzseki anyagú és abban rakom be a hátsó ülésre és persze ott leszek vele. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy 4-5 naposan beleültetem egy ülésbe... Tegnap taxival jöttem haza a kórházból, mert inkább már nem kockáztatok szülés előtt, de a taxis nem tudott segiteni, csak annyit mondott, hogy a taxiban nem bünteti meg a rendőr, ha úgy szállit haza babát, ülés nélkül. Egy kicsit bonyolult a megfogalmazás, és lehet, hogy én is túlbonyolitom az ügyet, de ez a kérdés nagyon foglalkoztat... Nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre, amit előre is köszönök! Zska3
zska3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?