Sziasztok!
Nem tűntem el, csak... Lili elkezdte elfogadni a darabos kajákat. Igaz, kellet hozzá, hogy megkóstolhassa anya husilevesét, meg csiripörijét. Olyan édesen tömte befelé. Azért még mindennel bizalmatlan, de már nem öklendezik tőlük. Úgy örülök!
Szöcsi!
Sajnos sapkácskát én sem találtam, ezért nem is jelentkeztem. De legközelebb is megnézem, ha megyünk a H&M-be.
Étkezési rendünk:
Ébredés után tejcsi, tízóraira gyümi vagy joghurt, ebédre főzelék, meg egy kicsi az anyáéból is, uzsira tejpép, vacsorára tejcsi. És folyamatosan nassolunk is, kedvence a kukó (ennek a nevét olyan tisztán ki tudja mindani
), keksz, fonott kalács, gyümölcsök, és tegnap evett ropit is.
Tejjel kapcsolatban azt mondta a doktornénink, hogy ha anyagilag megengedhetjük magunknak, akkor inkább tápszert kapjon Lili 2 éves koráig. Savanyítottan kaphatja direktben a tejet (gondolok itt pl. a joghurtra, sajtra, vajra stb.) és ha pl. a főzeléketeket azzal habarod be, abból is kaphatnak, csak direktbe ne igyon tehéntejet. Én most így csinálom, és Lilin nem láttam semmilyen reakciót (kiütés, hasmenés) tőle. Felvágottat kiüti a kezemből, vagy kiköpi, így azt nem eszik.
A tejjel kapcsolatban sajnos úgy van, ahogy Hunci írta, a bölcsiben és oviban is azt kapnak, de én amíg az orvos tanácsolta addig inkább tápszert adok Lilinek.
A csapvízzel kapcsolatosan most nagyon meglepődtem. Nemrég én is kérdeztem, hogy a gyerek mennyi idős koráig kell felforralni a vizet, és akkor én olyan leszúrásokat kaptam azért, hogy csapvizet adok a gyereknek, hogy csak kapkodtam a fejem. A kérdésemre nem is kaptam választ, de most végre én is megtudtam, amit akkor szerettem volna.
Xandra!
Gratulálok a különdíjhoz! A járásra irigy vagyok, de majd csak elindul Lili is.
Etetés. Én is bébiételt adtam Lilinek, mert télen kezdtem a hozzátápit, és nem nagyon volt a piacon friss gyümi (citrusfélét meg csak 1 éves kor után kaphat ugye). Sajnos bio termékeket nem hoznak, mert nincs rá kereslet, de paprikát, paradicsomot tudtam már biot venni.
Angel!
Nagyon ügyesen fejlődik a csajszi! Gratulálok.
Topiktali milyen volt? Élménybeszámoló, fényképek esetleg?
A Ti gyerekeitek mostanában nem nyűgösebbek a megszokottnál? Lili 2-3 napja hisztizik, sokszor szó szerint üvölt. A fogát nem engedi megnézni, de mindent szétrág, így gondolom az is bánthatja, de a barátnőim is panaszkodtak, hogy az ő csemetéik is elviselhetetlenek. Telihold, front? Mi van mostanában? A vérnyomásom időnként eléri a 250!