Szia o'hara!
Először is gratulálok a kisbabádhoz és nagyon szép babavárási időszakot kívánok neked!
Nyugodtan kérdezzél, ha tudunk válaszolunk rá.
Én eredetileg úgy terveztem, hogy szülésznőt választok, és nem lesz választott orvosom, aztán az élet máshogy hozta. Én is úgy gondolom, hogy a szülésznő a fontosabb, mert ő végig veled van, tudja, hogy mikor mi történik, hogy tud neked segíteni, ápolja a lelkedet...míg az orvosok általában csak rád-rád néznek, hogy hol tartasz és a legvégén lesznek veled...
Én tudom magamról, hogy nekem, ha nem császárral szülök, kellett volna a segítség végig.
Hogy hogyan válassz szülésznőt ennek számtalan módja van, de túl korán nem érdemes, és nagyon a végére se hagyd. (Na ezzel most sokat segítettem
)
Kérdezősködj itt, hogy ki kis ajánl, de úgy is lehet, hogy bemész a szülőszobára, amikor a kórházban jársz és aki szimpatikus számodra, őt megkérdezed.
Ajánlani tudom neked a kórház által szervezett szülésfelkészítő programot, ami azt hiszem 6 alkalmon és ott nagyon sok fontos információt lemondanak neked. Egyrészt a szülésről, a lehetőségekről, a babaápolásról, van lehetőség szervezetten szülőszobát látogatni és nem utolsó sorban lehet kérdezni.
Hirtelen nem emlékszem, hogy mikor volt, de azt hiszem szerdánként van a felkészítő az ebédlőben 15 órától. Lányok erősítsetek meg, hogy jól tudom-e. 6 alkalom, 6 témakörrel és vetésforgóban újra és újra indul.
Nagyon sokféle szülésre van lehetőség a kórházban, de azt elmondják az egyik alkalommal, hogy ha úgy látják, hogy a baba és mama érdeke úgy kívánja, akkor beavatkoznak és átveszik az irányítást. Érdemes felkészültnek lenni, hogy mit akarsz, de nem szabad a végtelenségig ragaszkodni ehhez, mert nem mindig ez a jó.