2010.10.23 16:05
Szerző: nováky_rita
Vica,
a regisztrálás a kórhzba egy adminisztratív kérdés, feltehetően megoldható. Ez nem kíván sokat.
A BMI index-hez kötni azért fontos, mert egyrészt, aki magas BMI index-szel él, annak valamilyen problémái. Életmód, étkezési szokások, endokrin problémák- esetleg kivizsgálatlanul- és egyebek.
Szülés közbeen egy nagyon elhízott kismamánál képtelenség kitapintani a magzatot, és vannak olyan fogások, amelyeket hason keresztül nézünk, nem beszélve arról, hogy ott tudjuk figyelni a szülés haladását. Nomost ott a sok feleslegtől bajosabb. A szívhangot is sokkal nehezebb megtalálni. Tudom, ismerem a műfajt.
Aknek meg alacsony a BMI-je, azzal is hasolnó gondok lehetnek, táplálkozási, étkezési szokások, psziché problémák, amiket kell tudni és várhatóan egy alacsony bMI-s kismamának a magzata sem iztos, hogy jól ellátott úgyhogy szerintem kórházban a helye.
Én voltam az egyeztetésen kedden. Úgy gondolokodom róla, mint idáig mindig az első trgyalások után, hogy bizakodó vagyok. Remélem, hogy ez a társaság nem fogja a bizakodásomat megrendíteeni.
A szülészeti szakmai kollégiumot nem lehe kihagyni, bár magam is kihagnám, de sajnos nem lehet távoltartani őket, de másokat sem, mint a neonatológusokat, védőőket stb.
Az otthonszülősök azt szeretnék, ha mi, kórháziak sem lennénk ott, de akkor megint megtszűnne mindenféle egyeztetés és sajnos bizoonyos kontroll is. Éshát mi is a szülőágyaknál (szülőszéknél, kádnál stb) állunk áb köözött, mi is ugyanúgy várjuk felbukkanni a babák kopnyáját, mint az otthonszülős bábák.Mii is masszírozzuk a hátukat, ringatjuk a csípőjüket, guggoliunk a földn kuporogva vagy üldögélünk hangtalan egy széken vagy diszkréten kivonulunk, mint ők. Viszont a kórházba jönnek be a problémás esetek és azokból jóval többert láttunk, mint az orrhonszüősök és nem kéne minket mindig icsit lesajnálni és az elefántcsonttoronyba vissszavonulni azzal, hogy mi tudjjuk a szakmát, ti meg az orvosok jobbkezei vagytok.
És van ilyen is, olyan is. De ugyanúgy a babákat várjuk, a családokat segítjül mint ők.
De asszem megint túl sokat beszéltem.