Zsuzska,
az én programozott császárom úgy zajlott,. hogy a megbeszélt napon reggel 7-re bementünk a kórházba, sajnos ekkor nem volt ágy és a kezelőben lefektettek, kaptam kanült a karomba (nem fáj, ne félj
) lecsorgott vagy 4 zacsi (kb 2 liter) folyadék a kezembe, majd 3/4 10-kor jött értem a műtős fiú egy gurulós ággyal...na itt volt az első kellemetlen élmény, hogy le kellett vetkőzni, egy szál mosolyban felfeküdni az ágyra. Letakart egy lepedővel és felvitt a harmadik emeletre a műtőbe.
Ott rettentően hideg volt...de ahogy betolt, lekapta rólam a lepedőt és kaptam a fejemre és a lábamra fej és lábvédőt (nagyon fontos testrészek...
) ott feküdtem továbbra is egy szál mosolyban. Majd megkértek, hogy feküdjek át egyedül a műtőasztalra...
Na nekem ezek voltak kellemetlen részek...aztán felfeküdtem a műtőasztalra és jöttek az orvossegédek, meg a nővérek...megnézték, hogy minden megvan-e a műtéthez.
Aztán jött az aneszteziológus, és megkaptam a spinális érzéstelenítést. Ez nekem nem fájt, de rettentően féltem tőle.
Az aneszteziológus végig mondta, hogy mi fog történni, és minden tényleg úgy volt.
Volt még egy ilyesztő, hogy amikor az érzéstelenítőt megkaptam, hirtelen mindenki odaugrott hozzám és hirtelen lefektettek az asztalra és már éreztem is a forróságot a lábaimban. Majd kikötözték a kezeimet is és a lábaimat is. JA és ekkor kaptam a katétert is.
A Babát 12 perc alatt kiszedték, odatették a fejemhez, megmutatták, megpuszilgattam, majd kiadták az apukának és a nagymamának.
Utána engem foltoztak össze majd 45 percen keresztül
Ahogy kész voltam, visszavittek az osztályra és feküdnöm kellett.
Az tény, hogy a fejedet addig nem szabad megemelni, amíg teljesen ki nem megy az érzéstelenítés a testedből ,mert borzasztó erős, migrénszerű fejfájást okozhat és azt el sem tudják mulasztani semmilyen gyógyszerrel.
A tej miatt tényleg ne izgulj. Áron baba 4 hónapos lesz holnap és még mindig csak szopizik.
Úgyhogy hessegesd el a félelmeidet ezzel kapcsolatban és ne foglalkozz senkivel, aki vészmadárkodik esetleg, hogy ha császáros leszel, nem tudod majd szoptatni a babádat.
A legfontosabb, hogy legyen melletted a kicsi, mert a testi közelség nagyon jót tesz a tejszaporításnál.