Az abortuszhoz szólnék hozzá kedves Anyuszok. Nagyon off, de már egy hete poshad bennem ez a téma és bár nem tudott letisztulni, összeszedetté válni a történet, de muszáj megosztanom Veletek, hogy könnyebbüljek:
- nemrég előadást hallgattam egy olyan asszonytól, aki azokkal az anyákkal beszélget el, akik abortuszt terveznek. Elképesztő volt, ahogy kezdte a témát. Statisztikákkal tarkította nulla mondanivalóját. A fogamzásgátlás marketingje volt a valódi tartalom, melynek feltehetően nem is volt teljesen tudatában. Ha mégis, akkor most megjárta. Ugyanis kevesen voltunk, csak pár anyuka, s vesztére jómagam. Mivelhogy vannak dolgok, amikre ugrom: pl. egyik helyi nőgyógyász orvos szerint - ezt az előadó mondta - a nők felelőtlenek (merthogy nem, vagy nem megfelelően védekeznek) és ezért sok az abortusz hazánkban. Bezzeg Hollandia!!!!
Ekkor már beszóltam neki, hogy ítélkezni nagyon könnyű. Azért nem ártana megvizsgálni, hogy mivel kell szemenéznie egy holland nőnek, ha ilyen választás elé kerül, s mivel egy magyarnak.
De tudjátok, min akadtam ki teljesen? Rákérdeztem, hgoy hogyan bír el azzal, hogy az aláírásán áll vagy bukik egy baba élete? A válaszból kiderült, hogy ez az ember, aki gyakorlatilag az aláírásával engedélyezi a kérelmezett abortuszt, na ez az ember menekül, és menekül. És páncélt növeszt, hogy nehogy már megérintsék a történetek. És önigazol, hogy ő nem is igazán megfelelő erre a posztra. Meg kiég.....
Próbáltam megfogni, ahol csak lehetett... Végül elintéztek annyival, hogy az érdeklődő - értsd kötözködő - anyuka kezébe nyomnak egy szórólapot a kisbaba fejlődéséről az anyaméhben
Összegezve ez derült ki:
- ha vki abortuszt tervez és elég meggyőzően adja elő érveit, akkor a nem ítélkezés jegyében meg is kapja (nők önrendelkezési joga címszóval)
-
azonban nem kerül vizsgálat alá, hogy az illető tisztában van-e azzal, mit tesz. Csupán az anyánál fellépő fizikális következményeket taglalják neki, a lelkieket szőrmentén. Sőt nem is "terrorizálhatják" lelkileg (pl. Szívhang hallgatás, uh, babafejlődési tájékoztató)
Erre megszólalt egy örökbefogadó szülő, hogy milyen sokan várnak gyerekre, mért nem lehetne ezt megemlíteni nekik? Válasz: az anyák többsége felháborodik, hogy kihordja, megszüli és aztán odadobja valaki másnak a saját gyerekét????
Értitek???? Nagyon felkavaró volt. És nem volt szó nyitott meghallgatásról, bizalom elnyeréséről, segítségnyújtások lehetőségéről, abortusz utáni lelki gondozásról, feldolgozócsoportról, semmi-semmi igazán hasznos dologról. Úgy tűnt csak két válasz létezik: kritikátlan elfogadás és elítélés. Az asszony az elfogadás mellett döntött. De menekülnie kell. Menekülni, csukott szemmel.