Rokica,
Geréb Ági lassan csepegett bele az életembe
Még egyetemistaként végigolvastam a Természetes szülés topikot az Indexen. Később láttam róla dokumentumfilmet (talán a "Nagykata"?)
Később, amikor élesre fodult a helyzet, szempont volt, hogy ő mégiscsak orvos (mostmár persze tudom, hogy csak orvos VOLT), míg Nandu "csak" bába.
(Aztán persze G.Ági közelébe se jött a szülésemnek, két "csak szülésznő" futott be - jellemző módon abszolút nem számított)
Az info esten egyébként Ági kiemelte, hogy míg náluk 150-250 szülés van évente, a Holdudvarban (egyelőre) jóval kevesebb, így ott mindenképp sokkal személyesebb ellátásra, több odafigyelésre számíthat az emberlánya, mint a Napvilágban.
Azért az USAban sem teljesen elfogadott az otthonszülés, nem? A nődokik nagyon fújnak a bábákra, a ACOG hivatalos véleménye az otthonszülésről vetekszik a hazai SZNSZK "felvilágosult"ságával... Ja és persze vannak államok, ahol bábák nem praktizálhatnak, akár börtönbe is csukhatják őket, ha elkapják...
Mamacsibe,
a két év nagyon bejött, tündériek együtt, csak én vagyok egy boszorkány
Azért jó lenne, már mindketten kicsit önállóbbak lennének, mikor a következő kis csimpaszka megszületik. Illetve, nem hiszem, hogy még egyszer akkora szerencsém lesz, hogy ilyen áldott tündér gyerekem születik, mint a Zsófi. Plusz még tervben van, hogy elkezdenék egy kétéves sulit szeptemberben, de ezen nagyon gondolkodom...
Zsu - ugye nem, nem, csak nem leszünk már olyan anyukák, mint a sajátunk, akik miatt most kínlódunk? Ha csak pár játszmát felismerek és el bírok majd kerülni, annyival is könnyebb legyen a gyerekemnek.
Boti 2005. okt. 12-én, Zsófi 2007. aug. 28-án született.