Szia fekete!
Én írtam itt korábban rosszakat Musztafa doktor modoráról, de azóta sok víz lefolyt mindkettönk hátán, úgyhogy tartozom a történelmi hüségnek egy kis kiegészítéssel. Akkor az egyszer volt velem nagyon pokróc, és soha többé. Valószínüleg akkor nagyon zürös napja volt, így utólag azt is meg merem kockáztatni, hogy a terhesség elsö heteiben talán még az is elöfordulhat, hogy én is érzékenyebb voltam a megszokottnál...
Szóval én Musztafa doktorhoz járok, ha most lennék az elején, most is hozzá mennék, hogy ajánlom-e, az attól függ, mit vársz egy nögyógyásztól. Az tény, hogy Musztafa doktor nem az a negédes, nyájas modorú ember, akivel az ember lánya ooollllyan jóóóóól elbeszélget. De ha neked az a fontos, hogy szakmailag tuti legyen, hogy biztonságban érezhesd magad és a kisbabád, és csacsogási célra van néhány barátnöd, akkor merem ajánlani. Természetesen pontosan megfogalmazott, konkrét szakmai kérdésekre korrekt választ kapsz Musztafa doktortól, de vele jobb, ha tömör vagy és célratörö. Én azóta a modorát is megkedveltem, mert öszintének érzem, szemben mások kedvességével...
Azért ha mellette döntessz, akkor javaslom, hogy a magánrendelésére menj, mert a Terhesgondozóban néha annyian vannak (vagyunk
), hogy egyszerüen képtelenség is lenne abban a két órában mindenkire elég idöt szánnia. Szóval az ott néha nagyüzem és futószalag. A magánrendelésen megkapod a pénzedért (sajnos ilyen világban élünk
) azt a negyed óra teljes figyelmet.
Rajta kívül én személyesen Sóvágó, Szép és Gulyás doktorokkal találkoztam, róluk van körvonalas véleményem.
Sóvágó doktor kedves volt és vidám, nagyon-nagyon barátságos, de mintha lehelletnyit felületes és szétszórt is lett volna. Ugyanakkor róla csak jót hallottam, akik hozzá járnak imádják, és jó sokan vannak, akik hozzá járnak.
Szép doktorral te is könnyen találkozhatsz, ha elmégy a hétfönkénti szülés-felkészítökböl azokra, amit ö tart. (Hónap elsö és negyedik hétföje.) Ö nekem eléggé barátságos, dumcsizós típusnak tünt, elég vicces és jópofa is volt egyik másik beszólása az elöadáson, kicsit felülemelkedö humorral kezelte a szülés árnyoldalait, és ez nekem nagyon szimpatikus volt. Egyetlen megjegyzése rontotta el a szám ízét, amikor azt mondta, hogy ne kérj azonnal fájdalomcsillapítást, próbáld ki, hogy birod-e, aztán is ráérsz FELADNI. Nem tudom, miért és minek a feladása a szüléskor fájdalomcsillapítást kérni... Szóval ha természetes szülést akarsz fájdalomcsillapítás nélkül, akkor ö a te embered.
Aztán ott van Gulyás doktor, aki egy tündéri, bübáj kis öregúr. Alapjában véve imádtam, a terhességem elött hozzá jártam. Nála a magánrendelésen is több idö jut egy páciensre, és ö olyan kis beszélgetös is. Nagyon kedves és türelmes, olyan kedves doktorbácsi hangulata van. Ha hozzá mégy, igazán érezheted, hogy rád figyel és rád is ér. Amiért én hütlen lettem hozzá, az az volt, hogy többen is mondták róla, hogy éles helyzetben, amikor szülés közben pl. komplikáció adódik, akkor elég határozatlan. El tudom róla képzelni, hogy így lehet, belefér a róla kialakított képembe, de persze az is lehet, hogy ez csak rágalom. Egyszerüen megingott a belé vetett bizalmam ettöl a véleménytöl, akár igaz, akár nem...
Ez persze mind csak a saját véleményem, és elég megalapozatlan is még mindegyik orvos esetében, hiszen én szülni még egyiküknél se szültem, csak emberileg ilyennek látom öket. Tudom, milyen nehéz a helyzeted, minden orvosról hall az ember jót is és rosszat is, és nem szeretné a rosszat a saját börén tapasztalni. Ráadásul képtelenség megismerni öket (pláne mindet), mielött választanál. Én is nagyon nehezen választottam, de csak azt tudom mondani, hogy újra így döntenék.
BMárti