Új privát üzeneted érkezett!

Ha valakit érdekel, nekem megvan a Lelki köldökzsinór című könyv, és szívesen megválok tőle, nekem nem igazán jött be és egyébként is már élőben beszélgetek a kisfiammalKép))
zsebi2004

Sziasztok!

Örülök hogy a könyvekkel kicsit feldobtam a forgalmat.Kép)
Ildi, céges, de néha olvasgatom, bocsi ha nem válaszoltamKép
A bába válaszol című könyvről én is jót hallottam, meg is szeretném venni, főleg az olajok miatt is. Ildi, pl. a gátmasszázsos keverék is benne van. Kéne egyeztetni annak a kotyvaléknak is az előállításátKép Bár még van időnk kezdeni. Talán a málnalevél teát kellene beszerezni már most, mert azt hallottam a hideg beköszöntével nehezebb beszerezni belőle a kellő mennyiséget.
Ildi, azért szerintem egy komplex babaápolási könyv nem árt, legalább kiindulásnak mit mihez viszonyítsunk. A pelenkázás azért eléggé az alap ennél sokkal több dologban lesz szükségünk segítségre. Én egyedül ettől nem tartok, mármint a pelenkázástólKép))
Votiv, köszi, akkor nem aggódomKép Reméltem, hogy erre lehet következtetni, lesz tejem amivel etessem a kis éhenkórászomatKép Tuti nagy kajás lesz. A családban minden férfi imád enniKép
Jucus, Neet csak a kismama klubban mutatnak szülőszobát.
Akkor én most könyveket fogok venniKép Lassan elkezdek a vásárolandókról is gondolkodni. Talán egy babakocsit már érdemes lenne megcélozni, ahogy ismerem magamat nem lesz egyszerű menet. Mire minden boltot végigjárok, összehasonlítom a kínálatot az árakat, majd kicsit tökölök rajta... szóval ez legalább egyhónapos projekt leszKép
Azt hiszem ennyi tellik ma tőlemKép
Fibi! jelentkezz!!
Manós
manós

Zsebi, eloben is jo, de az masKép

persze gondolom ettol nem lesz hatranyos helyzetu senki babaja

Kép
babarozsa

szia Ildi!
olvasgatod a konyvet?

Kép
babarozsa

Moosejaw,Manós!

Igazából én is kismama-klubba mennék,mert a többi előadás nem nagyon tud már újat mondani szerintem.Tehát akkor elvileg minden hónap 2.csütörtökjén megmutatják a szülőszobát,ha éppen nincs teltház?Akkor októberben elmegyek!
NEET!Gyere Te is!
Jucus
20170114224602

Sziasztok!
Manós, Fibi!
Ti előrébb vagytok mint én, és a többieknek is, akik vásárolgatnának:
Szept. 26. Fővárosi Műv. Ház - Bébi és gyermekruha vásár 9-13 óra
Okt. 28. BNV - Kismamabörze
Itt biztos olcsóbbak a cuccok! Valaki már végigérdeklődte a boltokat árak tekintetében? Állítólag baromi nagy árkülönbségek vannak! Jó lenne tudni egy boltot, ahol olcsón, de jó minőségben megvehetők a szükséges cuccok! Ha valaki tud ilyet, írja meg légyszi!
Manós! Akkor emilben elküldöm, hogy mi volt az intimtornán!
Szia Babarózsa!
Igen olvasom a könyvet! Még az elején vagyok, ma akarom belevetni magam! De érdekeseket ír, pl, hogy a babák magzatvíz-vizsg.-nál sokkot kapnak! Hát ez a mi babánknál abszolút megfigyelhető volt! Egészen addig ficánkolt, amíg a tűt be nem szúrták, aztán behúzódott a sarokba, összehúzta magát és meg sem moccant vagy 1-2 percig, amíg a tű bent volt! Biztosan megérzik!
Sziasztok
Ildi(23)
ildi76

sziasztok!

indítok egy szülésznőválasztós kört. Kit ajánlotok, kedves friss anyukák?

a dokim azt mondta, nem lehet nagyon mellélőni, mert kivétel nélkül minden szülésznő normális, de mégis a legjobbak, legnépszerűbbek és egyéb leglegleg a Nyulas Jolán, a Fantha Zsuzsa és a Kecskemétiné Vera.

csak az a gáz, hogy egyikükre sem emlékszem már a múlt havi kismamaklub óta. menjek oda a szülőszoba ajtaja elé, és nézzem meg őket közelről? Kép

Attól tartok, hogy a következő kismamaklubig, ami 2 hét múlva lesz, lecsúszom a bejelentkezésről, és már nem válogathatok (ami végülis szintén nem olyan tragikus). szóval nyugodjak meg, és maradjak a fenekemen kismamaklubig?

Manós, babakocsiügyben majd tedd közzé a tapasztalataidat, légyszi. én még az égvilágon semmit nem szereztem be, se ágyat, se ruhát, se kis csörgősforgós izékéket. még picit várok, hátha lepottyan valami a rokonoktól/ismerősöktől. mert tuti az lesz, hogy valamit veszek, és másnap jön anyám/tesóm egy ugyanolyannal...

hallottatok már olyan babakocsiról, aminek az ülése levehető, és autós ülésként is használható? vagy ez még csak az én fantáziámban jelent meg ? Kép

votiv (32)

votiv 8)
votiv

Ildi!
A baba BIZTOS megérzi a tűt, pláne, ha olyan közel van. Nekem akkor is hatalmasat rúg, majd összetöpörödik és elnémul(szerintem), amikor a vasat kapom, pedig az a vénámba megy, ami azért odébb van...
Én valamiért az okt.24et jegyeztem meg, mint bababörzét a BNVn, lehet, h rosszul tudom?

Jucusmamus!
Már nem ígérek inkább semmit, de az okt.i klubba azért szívesen elmennék. Az hánytól van? Mert kora du. a városban vagyok, és akkor tán pont oda is érnék.
neet(31)
neet

Szia Votiv!
Kecskeméti Vera nem volt ott a klubbon, Őt előadásokon láthattad asszisztensként, rövid hajú, más ismertető jegyre nem emlékszem!
Nyulas Jolán az illóolajokról beszélt a klubbon, hosszú, egyenes, fekete hajú, Ő úgy tudom karácsony körül nem nagyon vállal, mert a családjával szeretne lenni! Fantha Zsuzsa a szülésről beszélt a végén, fekete, Kleopátra-szerű haja van! Hátha így jobban beugranak az arcok! Szerintem ne ess pánikba, de ha valamelyikük szimpi volt, inkább mostmár válaszd ki és hívd fel!

Neet!
Nem tudom melyik időpont stimmel (BNV), majd utána járunk!
Azt is olvastam, hogy a baba a magzatvíz ízét is érzi, lehet, hogy a vas is átjut a magzatvízbe és furcsa íze lehet, talán ezért csinálja??? Ez csak úgy eszembe jutott!
Szió
Ildi(23)
ildi76

Sziasztok,
A bababörze október 24-én lesz.
Azt javasolom, hogy csak a legszükségesebbeket vegyétek meg, mert ha van baráti kör akkor valószínűleg kaptok majd dolgokat, sőt ha olyan viszonyba vagytok akár meg is mondhatjátok hogy mi legyen az, de lehet, hogy rá is kérdeznek. Ilyen például az ágyra szerelhető zenélő forgó, ez egyébként sem kell az első hetekben a babának, utána viszont szerintem nagyon jó főleg amikor már izeg-mozog pelenkázás közben, akkor nagyon le tudja őket kötni. Amit szerintem nem árt figyelembe venni, hogy a babák az alapszíneket látják először, tehát célszerű olyat választani amiben van piros, kék, sárga. Ezek lehet, hogy nem olyan jól néznek ki mint a legújabb divatú pluss forgók viszont sokkal hasznosabbak a baba számára.
Kecskeméti Vera vörös hajú, én nála szültem és nagyon elégedett voltam vele. Amikor kellett mindíg ott volt, de nem volt erőszakos, ha valami nem esett jól (pl. oldal fekvés) akkor nem erőltette. Ha valamit nem jól csináltam akkor szólt és elmondta, hogy annak mi lehet a következménye. Szülés után is ha volt valami gondom akkor segített.
zsebi2004

Sziasztok !
3 hete szültem. Az orvosom Kocsis doktornö, a szülésznöm Kecskeméti Vera volt. Legközelebb is náluk szeretnék...

Mivel Veráról itt olvastam elöször, tartozom azzal, hogy megirjam az én tapasztalatomat is:
Az utolsó 3 hétben jártam hozzá NST-re, nagyon szimpatikusnak találtam, rendkivül segitökesz volt. Mindent végigbeszéltünk, a felgyülemlett kérdéseimet megválaszolta, stb.
A szüléskor pedig kedves de határozott volt, és sokat segitett azzal, hogy folyamatosan "feladatokkal" (torna, idömérés, stb) látott el engem és a páromat is, nehogy unatkozzunk :-) Aztán egyszercsak megszületett a baba ...
schmo

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy terhes vagyok. szeretnék egy jó orvost találni a Szent Imrében. Viszont anyagilag nem vagyunk jól eleresztve, ezért fontos lenne, ha nem kérne sokat egy szülésért.
Adjatok tanácsot, légyszi!
Athene
athene77

Ildi!

Mini Manó Zuglóban nagyon jó árakkal dolgozik,Madrina viszont még a Brendonnál is veszélyesebb!

Neet!

5-1/2 7-ig tart a kismama klub.

Votiv!

Babakocsi:ha sokat jársz autóval akkor érdemes olyan babakocsit venni ami tulkép. egy váz amire rá tudod kattintani az autós ülést.Pl.Neonato Combinato,Bebe Comfort tris,Maxi Cosi Taxi.De szerintem ez hosszabb sétához nem annyira kényelmes a babának.
De a Peg Perego Venezia is olyan,hogy az autósülés rákattintható ha pl.elaludt a baba,de egyébként mélykocsiként is használható.Teljesen vízszintesig dönthető,később pedig sportkocsiként használható.Nekünk ilyen volt Somával és nagyon jól ki tudtuk használni.Most is ilyet fogunk venni szerintem.
Bocs a szómenésért.

Jucus
20170114224602

Sziasztok!
Akkor jól félreinformáltam mindenkit! Tehát akkor Okt.24. a Bababörze időpontja!

Jucus!
Tudsz címet írni (Mini Manó) vagy hogy kb hol van? Köszi! Milyen cuccaik vannak? Van babakocsi is stb vagy csak bébiruhák?

Athene!
Szerintem írj egy e-mail címet, arra meg tudják írni neked az infókat, ha van valakinek!
Ildi(23)
ildi76

Ildi kösz a tanácsot.
E-mailcímem: athene77@axelero.hu
Várom az infókat mindenkitől.
Athene
athene77

Jucus,
kösz az infot. Már csak azt kéne tudni, melyik nap lesz. Kép Okt.14? Az a 2.csüt.elvileg.
Ja, és a Madrina tényleg iszony drága, mi csak benéztünk, de fordultunk is kifele...

Ildi,
valószínűleg érzi a vasízt, én is rögtön érzem a számban, ahogy benyomják a karomba, vicces. Ja, és állítólag a fogínyvérzés is ettől van, de most ne úgy képzeljetek el, hogy itt ül Drakuláné, szájából vér csorog... Kép) Csak még soha nem volt ilyenem, azért furcsa, de ahogy hallom, elég gyakori prob.
neet(31)
neet

Neet!
annyira verszegeny vagy?
szegenyKép

Ildi!
örülök, hogy tetszik a könyv, most megrendeltem az előző könyvét is.
Nem is mondtam felhívtam egy számot, nem tudtam kié, de Hidas György volt.
Annyira nem volt szimpi, sajnos. És ehhez az egészhez bizalom kell ugyebár.
Megtudtam, hogy 8000Ft az első alkalom, és utána jövedeltől függően 5000fttól felfelé.
Szóval, ahhoz képest, hogy kutatási alanyok vagyunk, és még mi fizetünk, egy kicsit sok a 8000ft. Vagy nem tudom mire fizetjük a 8000ret?
Azt hittem a segítség a fő cél.
Bár a pszichológusok mindig dragákKép
Először látni kéne, hogy mire fizetek, és ha tetszik, akkor szívesen adok akármennyit.

Kép
babarozsa

Neet!

Szerintem akkor lesz.

Ildi!

Mini Manó a Nagy Lajos király útján van,XIV.ker.Pontos házszámot nem tudok.Vannak babakocsik,ágyak...stb.Mi pl. anno az utazóágyat vettük ott.

Jucus
20170114224602

Jucusmamus!
Köszi a címet, egyelőre még nem vásárolgatunk, korai is, meg én is megvárom mit kapunk a rokonságtól, de felírom magamnak!
Babarózsa!
Teljesen egyet értek veled! Én felháborítónak tartom, hogy nem szégyelnek ennyit elkérni! Most tartok a könyv háromnegyedénél, de még mindig nagyrészt szkeptikus vagyok a témában!
Ildi
ildi76

Sziasztok lányokKép

Nekem is meg van a Lelki köldökzsinór. Nekem nem igazán tetszett. Most, hogy meg írtátok,hogy mennyibe kerül, teljesen el vagyok képedve!!! Szerintem simán kapcsolatot lehet teremteni a kicsivel úgy is ,hogy közben csak mi vagyunk ketten. Jó drágán dolgoznak és az semmit sem ér, ha mondjuk a terhesség alatt egyszer-kétszer elmész. Tavaly olvastam a könyvet, de úgy rémlik, hogy a kismamák rendszeresen jártak hozzájuk. Nem semmi kiadás. Én azt a pénzt akkor már inkább közvetlen a babára költöm.
Ildi! Mikor lesz meg az amnió eredménye?

Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!

Azt mondták 4 hét múlva postázzák, ez jövőhét kedden telik le, úgyhogy mostmár nagyon aktuális, hogy küldjék! Ha gond lenne, akkor már kellett volna szólniuk! Legalábbis remélem, hogy ennyire nem linkek, mert az nagyon durva lenne!

Ildi(23)
ildi76

Sziasztok!
Próbálok a szóbanforgó kérdésekhez hozzászólni. Hálóing:Novemberben szültem és iszonyú meleg volt a fűtés és a hormonok miatt is, szerintem a szabadidőruha túl sok, napi 1 hálóing kellett nekem.Viszont le is lehet venni szoptatásnál, sőt éjjel még az is kellemetlen volt, ha a mellbimbóhoz ért.
Melltartó: szerintem az is jó megoldás, ha szilikonpántosat vesztek, mert ahoz van normál pánt is és elől ki lehet kapcsolni-bár nálam a baba néha úgy üvöltött, hogy csak fel vagy lehúztam a melltartót, minél gyorsabban szopizhasson-a Rákóczi térnél a körúton van egy alagsori fehérnemű bolt nagy választékkal én itt tavaly kb.1800 Ft-ért vettem szoptatós melltartót is.
Fogínyvérzésre: Parodontax fogkrém pl DM-ben is kapható kicsit drága...,de jó a Rutascorbin tbl,ami a c vit-hoz hasonlóan érfalakat erősíti. Ha fogmosás után erősen sós vízzel öblögettek az is csillapítja a vérzést. Jó babavárást!
bcickany

kapcsolatanalizis:
ok, hogy ők dolgoztak ki ezt a modszert
es hiszem is, hogy mukodik, mert foglalkoztam mar pzsichoanalizissel, es hasonlo dolgokkal, de az ára...
és szerintem az is jó, ha beszélgettek a babával, csak ez melyebb szinten működik, és ha valami probléma adódik közben egyedül nehéz megoldani
pl. nekem sokszor elkalandozik közben a figyelmem
nem csak a babára figyelek, de aztán megint vissza...remélem nem veszi zokonKép
meg tényleg a zenehallgatás nagyon jó vele, és fogok egy mesét is majd neki olvasni, meg énekelni
hintaszék egyelőre nem lesz, mert amit láttam az túl drága, de majd lemegyek a parkba hintázniKép

Kép
babarozsa

Sziasztok !
Schmo ! Nekem is Kocsis doktornő az orvosom , örülök , hogy jókat irtál róla !
Sok boldogságot a babához !

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!
Votiv, akkor lehet, hogy összefutunk. Szülésznő témában szerintem tényleg lehet, hogy jó lenne igyekezned, mert tudomásom szerint nagyon tele vannak. Én Kondor Katalint választottam, ha valaki ott volt a Bálint Balázs által a múlt hét kedden tartott előadáson, ő volt vele. Nagyon kedves és segítőkész, többször találkoztunk már mostanáig is és az NST-ket is ő fogja csinálni.
A Mini Manó a Lehel tér sarkán van és igen, van mindenféle: babakocsi (Pierre Cardinból nagy választék) járókat, bútor, ruha stb., szóval minden. Még az Üllői úton a Brendon kifutó cuccok áruházában ki lehet fogni jó és olcsóbb dolgokat, ha jól tudom. A bababörze viszont várhatóan tényleg olcsóbb lesz, mint máshol. Érdemes egyébként a kisebb üzleteket is megpróbálni, bár pl. babakocsikat tényleg elég hasonló árfekvésben árulnak mindenhol...
Igen, sajnos a baba-mama klub tényleg nagy csalódás volt...
Üdv.
Mazs
mazsolka

Sziasztok én most találtam rátok az előtt már kreállatm egy üzit, de elveszett az éterben most próbálom megodani ezt a technikai problémát. Én is a Szent Imrében fogok szülni méghozzá rövidesen azaz október 27-re vagyok kiírva.

Nagyon tetszik amiről írtok és sok hasznos információt szereztem már. Pl.: a férjem nem lehet benn a vajúdás alatt.

Már van egy 7 éves nagyfiam aki most bírkózik meg az elsővel. Én meg úgy döntöttem, hogy amit az élet lejátszott lehetőséget a szerint az igazi karier számomra az lehet, ha még egy gyerekem lesz. Aztán jött is bekopogtatott váratlanul a kis vendég. Én pedig nagyon boldog vagyok.
auróra

Jaj, de örülök végre az előző üzim már megjelent a sorban a többi alatt.

Most már bátran írhatok.

Valaki szült már az ikeás szobában? Milyen élményetek volt ezzel kapcsolatban? Én félek attól, hogy nehezen viselem az 5 ágyas szülőszobát. Talán önző dolog, de annál intimebbnek tartom a szülést, mint körülményt, minthogy engem halgasson valaki. A fiammal szerencsém volt, mert egyedül voltam a szülőszobában.

Légyszi ezzel kapcsolatban is írjátok meg, hogy mit tapasztaltatok!

Szerintetek nem lesz abból gond, hogy nem választok szülésznőt? Én már biztos lecsúsztam róla hiszen már ezen a héten belépek a 9. hónapba.

Megkérdezem a dokit is mit mond. Ha valaki pontosan tudja mikor van az a csütörtök amikor megmutatják a szülőszobát stb. légyszi írjon egy dátumot. Október hanyadika?

Előre is köszi szépen a válaszokat.

Én is a Praxisban voltam 4D ultrahangon még az elején és alig láttunk belőle valamit úgy elbújt azt mondta a dokinő, hogy még szerencse, hogy ilyen vékony a hasfalam és így azért végül az arcoskáját is megnézhettem. Persze egy kicsit csalódott voltam, senki nem mesél erről a lehetőségről. Aztán úgy döntöttünk többet nem kockáztatunk és máshová költjük azt a pénzt ami ezzel jár. Pedig úgy gondoltam az összeset ezzel az új technikával csináltatom majd.

Ennek ellenére mindenkinek ajálom ezt az új eljárást, mert úgy gondolom, hogy nagyon nagy élmény volt.
auróra

Sziasztok!

Ma végre megjött a magzatvíz-vizsg. eredménye, már éppen ideje volt! Nincs Down-kórra utaló jel, úgyhogy megnyugodhatunk! Ha belegondolok, hogy mennyit idegeskedtünk e-miatt a hülye AFP miatt!

Ildi(24)
ildi76

Szia Auróra!

Valamit félreértettél! A Szt. Imrében nincs 5 ágyas szülőszoba! 1 ágyas szülőszobák vannak(talán 4 darab?) és van egy 5 ágyas vajúdó! A férjek az 5 ágyas vajúdóban nem lehetnek jelen, elvileg!
Bár olyankor nem tudom mi van, ha esetleg teltház van???

Szió
Ildi
ildi76

Ildi!
jaj, de joKép nagyon örülök!

Kép
babarozsa

Auróra!

A szülőszobák egy ágyasak, ami öt ágyas, az a vajúdó. Én tavaly szültem, de sajna nem az IKEAszobában, mert infúziót kaptam, és azt ott nem lehet. Az pedig, hogy nem lehett ott a párod a vajúdásnál, az attól függ, hogy alakul a szülés. Pl. én csüt. éjjel mentem be és péntek estig valóban csak kint lehetett a váróban, ahová én mászkáltam ki. Aztán péntek kb. este 8-kor vonultunk be a szülőszobába, ahová már ő is bejöhetett. Szombat hajnalban született meg a kislányunk. Szóval azért a vajúdás javánál már együtt voltunk, és ha lenne második babó, később mennék be, hogy minél kevesebb időt kelljen egyedül fájdogálni. Persze nem biztos, így alakul.

Szülésznő kérdés: ritkán olvasok itt Vastaghné Nagy Éváról. Én nála szültem, nem választott szülésznőm volt, ő volt ügyeletben, de bátran merem mindenkinek ajánlani. Ha lesz második babó, őt fogom választani. Egyébként a Szülőszoba c. műsorban pont ő volt a szülésznő, ha vki emlékszik...

Jó babavárást mindenkinek!

dé_

Ja, most látom, hogy Ildi is írta a szobákat. Én is úgy emlékszem, hogy 4 db egyágyas szülőszoba van.
Teltház esetén? Na olyankor lehet, hogy mégis szülnek a vajúdóban is... Kép

dé_

Szia Auróra!
Pont ma 15 hónapja szültem a SZImrében, tehát nem a legfrissebb a tapasztalatom, de amiről írni szeretnék az biztos, hogy nem változott azóta.
A szülőszoba nem 5 ágyas, hanem van 5 darab egyágyas szülőszoba. Ebből az egyik az Ikeás, a másik négy hagyományos, de nagyon barátságos, hangulatos, profi, állítható szülőággyal. A vajúdó az valóban 6 ágyas, de ott nem vagy sokáig (én kb. 15 percet voltam ott), csak lepakolod a cuccaid, átöltözöl, és ha már olyan stádiumban vagy (nem a végén, hanem kb. két ujjnyinál), akkor be is mehetsz a szülőszobára. A vajúdás java pedig úgyis csak ekkor jön, tehát az sem egészen igaz, hogy nem vajúdhatsz a férjeddel, hisz ő a szülőszobába már bemehet.
Szerintem nem lesz semmi gond abból, hogy nem választottál szülésznőt, én sem tettem, mert a dokim azt mondta, hogy ő mindenkivel jól együtt dolgozik, válasszak szimpátia alapján, ez viszont nem ment, mert az előadás alapján nehezen tudtam eldönteni, hogy vajon milyenek lesznek szüléskor. Tehát az ügyeletes szülésznő volt bent, nagyon rendes volt, kedves, segítőkész, és utólag örülök is neki, hogy azért a kis időért, amit velünk töltött, nem rángattam be valakit, csak azért, mert én őt választottam.

Üdv: Bogárka (+Petra 15 hó)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Látom megelőztek Kép

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

IldiKép

Hát ez nagyon jó hír! Éljen-éljen!!!Kép
Gondolom nagyon nagy kő esett le a szívetekről!

AuroraKép
Én október 29-re vagyok kiírva!! Lehet,hogy találkozunk????

Gigi

KépKép
gigi28

Athene, van egy ilyen temaju oldal, bar nem tul frissek az infok rajta: http://halapenz.cjb.net/korhazak_budapest_korhaz_id-11.htm
Egyebkent en sosem beszeltem a dokimmal errol. A baratnemat megkerdeztem, aki egy honappal elottem szult ugyanennel a dokinal. Azt mondta, eldontotte, mit ad, es a szules utan a hathetes kontrollon boritekolta neki. En is igy csinaltam, csak mas osszeggel. Mondjuk egyikunknel sem nezte meg, csak megkoszonte.

Ami a beszerzeseket illeti, szerintem azert nem lehet ennyire altalanositani, hogy melyik uzlety draga, melyik nem, mert ez termekenkent is valtozo. illetve azt is figyeljetek, milyen minosegu cuccot vesztek. En pl. az utazoagyat es a kismillio aventes homit (cunisuvegek, sterilizalo, bimbovedo...) a Kikaban vettem, mert volt valami akcio majusban, -10% mindre, a babakocsit a Brendonban, van egy uzletuk a Nagyvarad ternel, ahol a kifuto termekeket lehet kapni (igy 10ezerrel olcsobb volt, csak mert nem a legujabb szinvaltozat), a C&A-ban egy rakat ruhat (nagyon jo minoseguek, es 2-3 rugit, bodyt szoktak osszecsomagolni, nem draga igy, illetve itt is vannak akciok). Mondjuk tegnap eppen nem volt szerencsem. A Coraban minden gyerekruhat 25 % kedvezmennyel adtak. En persze osszevasaroltam egy csomot, de a teljes arat fizettem. Kiderult, hogy a gyerekruhat aketeves merettel kezdodnek. Szoval a bebiruha az nem gyerekruha! Jo, mi?
moosejaw

Votiv, igyekezz a szulesznovalasztassal, mar igy is lehet, hogy lemaradtal rola. Tenyleg nagyon be vannak tablazva elore (meg van hatarozva, hogy havonta max. hany mamat vallalhatnak). En egyebkent Ujvari Borinal szultem (de asszem mar tobbszor irtam), szerintem szuper volt, legkozelebb is ot szeretnem.

Babakocsi: en eleg rossz velemenyeket hallottam az olasz es francia tipusokrol, ugyhogy egy marha massziv nemet (ABC Design) darabot valasztottam.

Neet, en a Madrinaban vettem egy tok jo lazmerot: fulben es homlokon mer, 7e volt, es nem kell meresenkent eldobalni a kupakokat, mint a tobbi fulhomeronel, amik 14be kerulnek + a gatyad ramegy a kupakokra. Epp tegnap teszteltem, ugyanolyan jol mer, mint a higanyos a popsiban, de gyorsabb es kevesbe kellemetlen babanak.
moosejaw

MoosejawKép

Mi is ABC D. babakocsit vettünk. Mivel a mi babánk október végén fog születni (elvileg) fontos volt, hogy jó nagy mózeskosaras legyen. Elég masszivnak is tünik.
Én olyan kis szettet vettem még amiben van digitális hőmérő, orrszívó, gyógyszer adagoló ,olló és ez így asszem 10 ezer volt. (Bebe comfort márkájú a Megatoysban)A hőmérő feje rugalmas úgyhogy popóba is mér.
A C&A-ban nagyon jó kismama ruhákat lehet kapni. Vettem egy farmert meg felsőket és sokkal jobb az áruk mint a külön erre szakosodott boltoknak.

Gigi

KépKép
gigi28

Manós!
Remélem minden rendben van! Hiányoltalak az intimtornán!
Fibi!
Nagyon rég nem jelentkeztél!

Ildi(24)
ildi76

Babarózsa, Gigi és többiek!

Köszi, hogy drukkoltatok a vizsgálat miatt!

Ildi
ildi76

Ildi!
Jól rádijesztettek, mi? Azt hallom, lehet, h eltörlik az egész AFP-s vizsgálatot (jövőben valamikor??), pont az ilyen esetek miatt. Na minegy, fő, h minden OKÉ!!! Kép

Moosejaw!
A cunisüveg az kislányokra specializált cumisüveg? Vagy valamit elírtál? Kép
Persze, a Madrinában, mint mindenhol, lehet kifogni jó dolgokat is. De a fő bevásárlás biztos nem ott lesz nekünk. Az IKEA viszont megint nagyon megfogott, gyerekágy, stb, nagyon tetszenek, árban is, meg mindenhogy.Érdemes megnézni, ha ráértek.

Mérleget tudtok ajánlani konkrétan?
Köszi!
neet(31)
neet

Neet!

Én nem cifráznám a mérleget!Sománál volt egy digitális de tiszta idegesítő,hogy mindig mértem a gyereket ,más-más adatot mutatott és ezen stresszeltem magam.Inkább sima ,hagyományos amit védőnő is tud kölcsönbe adni.

Lányok!

Én nem a szülőszobákra lennék kiváncsi hanem a "kórtermekre".Ha jól tudom akkor 1 és 2 ágyasak.Mitől függ,hogy ki hova kerül.Én pl. nem szeretnék 1 ágyasba menni,mert azért jó az ha van akihez szólhat az ember a babócán kívül.És a császárosok külön szobában vannak-e?

Köszi:Jucus
20170114224602

Neet, mérleget venni akartok vagy bérelni? Szerintem elfogadhatóak a bérleti díjak és szuper digitális babamérlegeket lehet bérelni. És mivel 2 hetente úgyis vinni kell a gyereket a dokihoz,ott meg megmérik, igazából szerintem csak a legelején lehet hasznos (de van hogy akkor sem kell).
zsebi2004

Neet!
Szerintem is már éppen ideje volna, hogy beszüntessék az AFP vizsgálatot! Külföldön a legtöbb helyen már nem is csinálják a nagy hibaszázalék miatt!
Jucus!
Te döntöd el, hogy 1 vagy 2 ágyasba akarsz-e kerülni, persze csak ha van hely! Ha valaki császáros akkor nem tudom, mi a helyzet, én nem hiszem, hogy külön kerülnének, mivel csak 1 és 2 ágyas szobák vannak! Ha jól emlékszem jövőhéten kedden lesz előadás a szobákról! Majd informálódom, mert engem is érdekel!

Jön ma valaki tornára? Előadásra?

Sziasztok
Ildi(24)
ildi76

sziasztok!
két lázmérős kérdésem van:

Moose, a tiedet mennyi ideig kell a fülben tartani? és megírnád a márkáját?

Gigi, a tied hol mér még a popón kívül? (fül?), és mennyi ideig kell bent tartani?
(egy kétévesnél már ez a legfontosabb...)
Mi annak idején a Brumi Maci bababoltból (Mester utca)kölcsönöztünk mérleget - akkor a legolcsóbban. 3 hónapot ki kellett fizetni, utána asszem havonta vagy kéthavonta, de már nem emlékszem pontosan. az tény, hogy kétszer ugyanannyit nem mért Kép érdemes megkérdeznia védőnőt, mert ők is tudnak adni kölcsön, és lehet, hogy nem is lesz rá szükségetek csak az első pár hétben.

Ildi, aranyos vagy, hogy biztattál, mikor úgy el voltam kentyeredve. A kisfiam tényleg nagyon aranyos, és képzeld, annyira szereti a kisbabákat! Játszótéren, mindenhol megy oda hozzájuk, és mondogatja, hogy "kicsi baba, kicsi baba", és meg akarja őket simogatni Kép ezért szeretnénk neki gyorsan egy kicsi babát... Kép
Ági
kajamán

Neet, eliras volt, kosz Kép

KISAGY: Neet, vigyazz, mert az IKEAs kisagyak nagyon kicsik. Altalaban 60x120 es 70x140 meretuek vannak. En egyebkent IKEAfuggo vagyok, de az o kisagyaik meg a 60x120asnal is kisebbek, szoval nem ott vettem, hadd forgolodjon majd kisember kedvere egy 70x140esben. Mellesleg meg nem hasznaljuk, mert ejjel kozottunk alszik, nappal meg a karomban, szoval lehet, hogy raersz kisagyat venni, ha ovodas lesz Kép Ha veszel, akkor viszont elso naptol oda pakold majd be. Meg jo, hogy a mienk atalakithato racsos agybol rendes kisgyerkocagyra, igy talan kesobb megis hasznat vesszuk Kép

MERLEG: en eloszor nem akartam, de mikor hazajottunk a korhazbol, megis kolcsonoztem egy Tefal digitalisat (3e/ho, 10e kaucio). Hat, neha elegge osszevissza mukodik, es konnyebb a gyerek eves utan, mint elotte. A korhazban is ezt hasznaljak az ujszulottosztalyon, es ok is panaszkodtak ra. (Valoszinuleg reszben ennek is koszonhetem az elso mellgyulladast. Mindenesetre mostmar amig szoptatok, vegig hasznalni fogom, mert teljesen eluralkodott rajtam a merleg-para.)

KORTEREM: 1 es 2 agyasok, sajat furdoszobaval, vagy max. kettonek van kozos furdoszobaja asszem (szepek, tisztak, zuhany van. de ulhetsz alatta, az agyak sajnos magasak es keskenyek, gatsebbel fel-leszallni sz*r ugy). Ha van hely, valaszthatsz, milyet szeretnel. Mindegyikben van pelenkazoblokk (kadnak hasznalhato mosdoval), illetve egy plusz mosdo, meg etkezoresz. Erkely is van, bar mostmar mindegy. Ha deli vagy nyugati, utcai ablakos szobaba kerultok, az vilagosabb. En eszakra, belso udvarra nezobe voltam, hat ilyen borus idoben meg nappal sem tudtam volna olvasni. Szerintem szornyen lehangolo egy felhomalyos korteremben a kispapa nelkul egy hetig... Kép

LAZMERO: Kajaman, a lazmeronk Scanéo tipusu (TS9 series). Pontosan 7990 penz volt. 8 masodperc alatt mer fulben es homlokon is. Azert tetszik nekem annyira, mert pontos (ugyanannyit mert, mint a higanyos popsiban, pedig a legtobb digitalis nem tul pontos, meg allitolag a popsi a legbiztosabb, de en akarom ezzel bantani a babamat) es nem kell meresenkent kupakot cserelni (ami marha sok penz).
moosejaw

Kicsit pontosítom Moosejaw szobákról szóló leírását. Plusz mosdó (vagy inkább kádnak használható mosdó nincs) nincs minden szobába mint ahogy étkezőrész sem. Azokba a szobákba ahol nincs étkezőrész (én ilyenben voltam) elég nehézkes enni, ágyon görnyedni főleg ha még a gátsebed is piszkál, de túl lehet élni. Vagy ki lehet menni az étkezésre kialakított helységbe.

Szerintem 60x120-as ágyat ne vegyetek, nagyon keskeny, és ha szerencsétek van akkor a gyerkőc nem egyhelyben van hanem mozog (felhúzza a lábát és kinyújtáskor egy kicsit arréb rakja le), így előfordulhat hogy reggelre keresztben ébred az ágyban. Nálunk rendszeresen van ilyen.
zsebi2004

Ildi köszi a segítséget, még mindig nem döntöttem. Majd talán a hétvégén.

Athene
athene77

Sziasztok!
Én eléggé digitális-ellenes vagyok, nem szeretem, mert összevissza mér, ahogy ti is írjátok. Ezt utálom a terhesgondozásban is, bezzeg a védőnéni ezeréves mérlege mindig pontosan mér! Kép
Szóval lehet,h nem is méregetem, ha jól fejlődik, akkor pláne, de ha nem, majd veszünk valamilyet. Hány hónapos korig használatos? Mert lesz addigra egy 4 hónapos baba a közvetlen családban...hátha ott már nem is kell. Bár ők is panaszkodnak, néha szopi után kevesebbet mér, mint előtte... Kép

Az ágyas tippet köszi, a 70*120 már jó?

Éljenek a 2ágyas szobák! Úgy érzem magam, mint oszt.kir.előtt anno, amikor azt tervezgettük, ki kivel, hány ágyasba megy majd... Kép

Dec.5.körülre vagyunk páran kiírva, ahogy olvasom. Ki jön velem egy kétágyasba? Nem horkolok, és jó vicceket tudok! Kép
neet(31)
neet

ÁgiKép

A hőmérőt gondolom lehet hónaljban is használni. De most teljesen elbizonytalanítottál!Kép
Mi végül vettünk egy digitális mérleget (Momert 16 ezer)mert át lehet alakítani és 20 kilóig mér. Ha pár hónapig kölcsönzünk lassa kijön az ára. És ezt tudom használni 4-5 éves koráig. Szerintem hosszú távon megéri.

Neet, nagyon csábító az ajánlatod, de addig nem tudom tartogatni a picurt!Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?