Takitimi, igen ez nagyon szimpatikus a klinikán, hogy eléggé szem előtt tartják a gátvédelmet. Én az első kislányomat a Dél-pestiben szültem, ott is megpróbálták, de nem sikerült. Nem szomorodtam el, mondták, hogy első gyereknél ritkán sikerül, de inkább vágnak, mint magától repedjen meg.
Itt a klinikán végül egy nagyon aranyos, idősebb szülésznőt kaptam, imádtam. Kedves volt, akkor volt ott amikor kellett...stb. És másodszorra sikerült a gátvédelem. Délutánra gyakorlatilag a "régi" voltam.
A Móni, hát nem tudom, lehet, hogy rossz időben fogtam ki, sajnos csak annyit láttam belőle, hogy a vajúdóban rárakott a CTG-re, ami olyan remekül működött, hogy szorítanom kellett a hasamra az oldalamon feküdve 3 órán keresztül. Ő jött-ment, mikor elhaladt mellettem,odavetett egy pillantást, mintha azt mondta volna a szemével, 'jól van, szorítsad csak...". Aztán egy másik szülésznő megkegyelmezett, kieresztett a folyosóra, majd egy óra múlva megint jött a Móni, az ítélet újabb 2 óra felemelő CTG volt.
Majd a szülőszobán egészen a szülés végéig, ugyanazon az oldalamon feküdve... Gyakorlatilag 10 órát ketyegtem CTG-n a bal oldalamra fektetve. Talán mostanában nem kapok már idegbajt, ha a bal oldalamra gondolok, de az itthon lévő B&W hangszórókat örökre a garázsba száműzettem a férjemmel.
(A szülőszoba plafonján ugyanis igen sokáig csak ezeket csodálgattam...).
Kubi, a Sipos doktor és az Eta szülésznő párosról csupa-csupa jót hallok, a barátnőm szült velük nem olyan régen és nagyon meg volt elégedve, azt mondta jobban nem is választhatott volna. Úgyhogy hajrá!
Végül, látom, hogy téma a beöntés. Illetve a hiánya. Hát igen... Nekem hála az égnek nem volt probléma, mert hosszabban vajúdtam, előző nap meg sok programom volt, így nem vittem túlzásba a kajálást, de valóban, szóba sem került a beöntés. Én mivel gyorsan szültem az elsőt, akkor sem kaptam, de egy biztos, amikor az ember már nagyon ott tart, ez a legkisebb problémája, akkor ez már tényleg mindegy. Senki nem fog csúnyán nézni érte, ez természetes és ha történik is bármi "olyan", nagy valószínűséggel tudni sem fogtok róla. Amiről pedig nem tudunk...