Sziasztok!
Délután megjöttünk Kecskemétről. Visszaolvasok majd. Amit decemberben fogytam, most anyámnak sikerült visszahízlalni rám
Na de ilyen menüvel:
Első nap egy kis lightos almaleves, sertéspörkölt galuskával kombináció, csak később keményített be.
2. nap sárgaborsókrémleves (füstölt szalonnával, egy csipetnyi kolbásszal, mert szerinte csak így jó), csülök pékné módra country burgonyával.
3. nap borókabogyós szarvaspörkölt burgonyakrokettel, s mivel nem volt otthon áfonyalekvár, így meggybefőttel, a levesre már nem emlékszem.
4. nap szilveszter: becsináltleves, lacipecsenye fokhagymás-tejfölös krumplival (ebből nekem nem nagyon jutott, mert ebédidőben altattam), csináltak még sok-sok kaszinótojást, vacsira meg egy jó kis lightos rakklettsütés (alig másfél kiló sajt fogyott el, 6 felnőttre számítva)
5. nap marhahúsleves, rengeteg főtt hússal, majd a gyerekekre tekintettel rántott hús, rántott máj. Délutánra meg hamis wellington bélszín (anyám Stahl könyvet kapott ajándékba, abban volt a recept, évekig rendes w. bélszínt csinált ilyentájt)
mára már csak némi kommersz marhapörkölt tarhonyával jutott. Az édességeket meg már le se írom....
Gyerekszáj ma délelőttről, Leventétől:
Mostani szava járása szerint épp azt mondogatta, hogy Tettyű, Tettyű, Tettyű... Erre megkérdeztem tőle: -Tettyű, tettyű, mi vagy Te, tettyű?
Mire kissé felháborodott hangsúllyal válaszolt: -Babú!!!
Benedek még mindig nem alszik, de ő most legalább nem az én gondom. Lesznek majd képek is, beszámolók, most még akklimatizálódok.
Kormi