Sziasztok!
Sajnálom nagyon amit írtatok Gabi, Detti!
Most olvasom, Gabi "jobban Vagy". Hála az Égnek!
Gyorsan leírom, amit 1 perce hallottam a rádióban. A babák táplálásáról volt szó 6 hónapos korig, belevéve a legújabb ajánlásokat, kutatási eredményeket.
A doktornő és a Professzor úr szerint:
A kutatási eredmények kimutatták, a teljesen anyatejes babáknál sem megfelelő a csak anyatej adása 6 hónapos korig. Már bizonyított, sajnos, hogy ha pl. 6 hónap után kezdik el a hozzátáplálást, nem kisebb az esély az allergiára, inkább nagyobb!
Az anyatejes babáknál a 4. hónap után erősen ajánlott elkezdeni a gyümölcs adását, de legeslegkésőbb a 6. hónap elejére mindenképpen el tanácsos érni 1-2 gyümölcs adását, mert a vizsgálatok szerint az anyatej nem elégíti ki a 4-6 hónapos gyermekek tápanyagszükségletét.
Persze a legjobb az, ha 6 hónapos korig az anyatej adása nem szünik meg, a napi 2-3x anyatejes táplálás is "elég", a lényeg, hogy legyen.
Innivaló 4 hónapig elég az anyatej, tápszert kapó babáknál pici folyadékpótlás is szükséges lehet.
Röviden ennyi. Igaz, hosszabban fejtegették, de ez volt a lényeg.
Nem befolyásolni akarok senkit, még véletlenül sem, csak leírtam, mert ezek azért új info-k.
Minket sajnos már nem érint egy része, hiszen nálunk már csak babatej van /de ezt tudjátok, ki is borultam ettől már néha
/, és Ádám eddig nagyon szereti az almalevet, a pürét még inkább kifelé tolja a szájából, de kifejezetten balhézik velem, ha nem elég gyorsan adom a levet.
Bea:
Nálunk is van sikítás, bár nem olyan hangos.
De nagyon élvezi Ádám a saját hangját, viszont ez az élvezet egyik pillanatról a másikra átcsap sírásba. Utána megint minden OK.
És a kb. 3 órakor következő etetés után kezdődik a nyűgi, és este éri el a tetőpontját.
Azt utóbbi napokban nagyon sokat fejlődött, eszméletlenül figyeli minden mozdulatunkat, a gyors mozgást is követi a szemével, jobban leköti, a főzés, takarítás stb. ,mint a játékok.
És sokkal hamarabb elfárad. A dokink azt mondja: a látásfejlődése sokkal előrébb van, mint a korának megfelelő.
Ez jó! Csak éppen eszébe sem jut ismét, hogy fordulhatna magától is hasra...Inkább kúszik ide-oda, és oldalra fordulva nézelődik, de meg kell lökni, hogy forduljon. Néhányszor megmutatta, hogy tudja ő azt is, és ennyi.
Ja, ezzel csak annyit akartam, hogy szerintem iszonyú mennyiségű információ jut az agyba, mozognak rengeteget, tanulnak, és délutánra már teljesen elfáradnak.
Detti! Hol Vagy?!
Chanel:
Szuperügyes Hella!!!
Nekünk még van 1-2 nap szerintem, hogy totál áttörjön.
Már vettem Chamomilla-t, de még nem kellett bevetni, most kis szünet van ezügyben.
Annus:
Klassz a meglepetés!
Majd mesélj az új gépről, és persze várunk képet, amit készítesz vele.
Használjátok a Babé testápolót, krémet?
Van tapasztalat?
Nálunk szerencsére nyoma sincs "válságnak", jobb együtt lenni a férjemmel, mint eddig, bár azt hittem annál már nincs jobb.
No, persze 2 házassággal a hátam mögött talán már megérdemlem, hogy ez így legyen.
Úgyhogy nagyon is megértem, amit írtok...
Ha apa itthon van...