Lukácsné:
Én is tegnap adtam fel a Zuramét.
Nálunk most az van, hogy megjött a polg.m.hivataltól a hagyatéki eljáráshoz szükséges nyilatkozat, amit 15 napon belül vissza kell küldenem. Ez így nem is lenne gáz, csak éppen olyanokat kérdeznek, hogy kik az örökösök. Felhívtam (nem emiatt) a hagyatéki ügyintézőt, aki felhomályosított, hogy minden szóbajövő örököst be kell írnom
gyerek, házastárs, testvér, szülő, nagyszülő, azok leszármazottai. Persze ezt úgy értik, ha nincs gyerek, akkor házastárs, ha az sincs, akkor...stb...
Könyörgöm, nekem honnan kéne tudnom, hogy volt-e testvére, vagy azoknak gyereke, meg ilyenek? Az üi szerint ezt a nyilatkozatot büntetőjogi felelősségem tudatában teszem, tehát az én érdekem, hogy kinyomozzam. Na, de 15 napon belül?
Elküldött a lakcím-és népességnyilvántartóba - aminek már vmi más neve van, hogy ott illeték fejében kapok ilyen papírt. Ma ott voltam, majdhogynem körberöhögte az ottani üi az önkormányzatos csajszit, mivel ők nem tudnak ilyesféle adatokat szolgáltatni, rokonságról fehomályt adni... Ő is azt kérdezte, hogy a hagyatékis üi miért nem kéri le ezeket az adatokat hivatalból vhonnan... Én már nemtom mit tegyek... A bácsi (aki meghalt) elvált, tehát felesége nincs; anyukája meghalt, apukájáról nem tudok semmit - vszeg már az is rég meghalt; tudomásom szerint gyereke nem volt, nekünk ezt modta, amikor a szerződést kötöttük vele. No de, hogy testvére volt-e, arról fogalmam sincs! Nagyon sürget az idő, tényleg tanácstalan vagyok...