Zsuzsa,
ez szép volt! De szt hiszem, erre az őrült nagy áttekintést igénylő munkára nem vagyunk még felkészülve... Mindaddig, amíg az itt hozzászólók nagyobb része, vagy - nem számoltam utána - nem elhanyagolható része úgy gondolja, hogy a hálapénz jár az orvosnak, sőt, ha fogadott orvos, akkor még inkább, itt nem lesz komoly változás. Már az sem tetszik nekem, hogy fogadott orvos. Miért kell azt külön megfizetni, aminek teljesen természetesnek kellene lennie, nevezetesen azt, hogy aki a terhesgondozást végezte, lehetőség szerint az vezesse le a szülést is? Ennek így kellene lennie magától értetődően, hiszen ő ismeri legjobban a kismamát és az adott terhességet, neki van a legtöbb fogalma arról, milyen komplikációk léphetnek föl. De persze nem kell elvárni, hogy éjt nappallá téve csak a kismamáié legyen az orvos, ha nem akkor szül a mama, amikor ő éppen az intézményben van, akkor neki kellene gondoskodnia arról, hogy a helyettesítő kolléga mindenről pontosan informált legyen. És ennek munkaköri kötelességnek kellene lennie, plusz pénz nélkül!
Ha már valaki az ügyvédes példát említette, olyan ez, mint amikor egy ügyvéd elvállal egy ügyet a feltárási szakaszban (nem vagyok jártas a témában, nem tudom az ide vonatkozó szakkifejezést), de a tárgyalásra nem megy el, ott védje az ügyfelet a kirendelt ügyvéd, hacsak nem fizet neki egy újabb nagyobbb összeget... (Egyébként is sántít az ügyvédes hasonlat)
K Tamas,
ez a hivatkozásod, hogy a gyógyítás miatt nem jut idő lobbyzni a saját érdekeitekért, ne is haragudj, de mellébeszélés. Nem neked kell a szülő nő lábai közül kiszállva érdekérvényesítened, arra való a szakszervezet, amely a ti érdekeiteket képviseli. Csakhogy úgy látszik, a ti érdeketek távolról sem az, hogy ez a kérdés rendeződjék... Nem akarlak én is bántani, teszik ezt itt elegen, de muszáj elmondanom, hogy farizeus duma a másik írásod is, miszerint a sztrájk veszélyezteti a betegek életét, meg hogy szenvedni hagynátok őket. Na ne... Te is tudod, hogy minden sztrájknak vannak szabályai, egy eü sztárjknak pontosan az az alapszabálya, hogy emberi élet emiatt nem károsodhat. Vannak még eszközök bőven a kezetekben, csak használnotok kellene őket, már ha tényleg zavarna titeket ez a helyzet... (Habár sok rendelőben ma is úgy érzem, hogy lassítósztrájkot tartanak az orvosok!
)
Kékapu,
hogy is van ez? A hálapénz ne jelentsen előnyt számodra, de azért adod, hogy mégiscsak...? Egyrészt értem, mert utólag adtad, mint írtad, és mert persze hálás vagy a gyereked és a feleséged egészségéért, de vajon adnál-e akkor is, ha nem szeretnél legközelebb is ugyanahhoz az orvoshoz fordulni, és mert aggódsz, ha nem fizetsz MOST, akkor nem lesz veled szívélyes KÉSŐBB? Nem arról van-e szó, hogy előre bebiztosítod magad? El nem ítéllek, azt ne hidd, magam is így vagyok vele...Csak sajnos aztán a későbbiek nem igazolnak teljes mértékig.
És még egy, amitől lúdbőrős leszek (különben szeretem, ha írsz, tudod
): "Ha nem tetszik, ne fizess adót. Az sem jó és jól tudod, mások jólétét fedezed belőle. De gondolom mégis fizetsz, mert ha nem pórul jársz." Na ez aztán tényleg a dolgok teljes kiforgatása! Csak nem azt akarod mondani, hogy a hálapénz egy újabb adónem? Csak van egy kis különbség: nem folyik be az államkasszába, és jottányit se gazdagít téged, meg engem, meg a rászorult fogyatékosokat, meg... meg... tudod te. Itt az egyik fő baj az, hogy a hp után még csak adózni se kell.
Csi,
sajnos, igen, ez van. Én is egyre inkább érzem, hogy csak verjük itt a habot, de a tortára sose kerül föl, mert torta nincs és nem is lesz még egy jó ideig.
Az viszont nagyon klassz, hogy nálatok nem így folynak a dolgok! Nem jelentnél be hozzátok ideiglenesen?
Virág,
"És mi? Mit tudunk csinálni? Mi is kimehetünk sztrájkolni." Na ezt most nem értem. (Mostanában semmit, mi?
) Hogy érted ezt? hogy lassabban látjuk el a gyerekeineket? Ritkábban cserélünk pelenkát?
Eddig volt a hihi, de most kérlek, magyarázd el bővebben, mit értesz ez alatt?
Kíváncsi