Új privát üzeneted érkezett!

Helló csajok, pénteken megyünk győrbe, 10.napon leszek, lesz vérvétel, uh és konzi, remélem ebben a ciklusban végre valahára belevághatunk.

Zsiri:mizu nálatok?

Csibe:boldog Csibenapot így utólag is.

Kép

Kép
jázmin20

Jázmin: ez szuper hír! Nagyon nagyon szurkolok, hogy most már tényleg semmi és senki ne feküdjön keresztbe!

Nálunk szerdán punkció :D

Zsiri
kiszsiráf

Zsirikém:sok sok szép érett, egészséges sejtecskét kívánok, gondolok Rád!+++

Kép
jázmin20

Zsiri:majd gyere, ha tudsz, remélem csuklottál! :wink:

Kép
jázmin20

Sziasztok!

Hogy vagy Zsiri? Mi volt ma? Hányan lettek? Szorítok érted.
:lol:
Jázmin! Jó, hogy jelentkeztél te is. Nálatok is akkor visszaszámlálás indult. Drukkolok értetek is.
Hogy most jó hírt is közöljek, ha minden igaz az elmúlt hónapokban 2, azaz kettő sikeres PGD-s beülti is volt az intézetben. Remélem lányok, hogy ti folytatjátok ezt a sort.
( Jázmin egyébként Te vagy az aki csodás sütiket készít?)

Csibének nagyon boldog szülinapot kívánok utólag is.

Lulu
lulu3

Sziasztok Csajszik!

köszi a drukkokat, 20 petesejtünk lett és 15 babánk lett belőle mára :D
Szomabton lesz a mintavétel, és kedden lesz a beülti.

Drukkoljatok még, remélem 8,5 hónapig drukkolhattok még:):):)

Lulu: honnan vagy ilyen jól informált! Ez tök jó hír, legalább ad egy kis reményt pluszban :D
Puszi nektek!

Zsiri
kiszsiráf

Hű, Zsiri! :o Nem semmi.
Ezt a számot hogyan sikerült elérni? Mennyi injekciót kaptált? Nem semmi a 15. Hasd? Nem akart szétdurranni?
Mit kapsz progi pótlást? Meg mit kell szedned?
Igyál nagyon sokat, na meg a vörösbort se hagyd ki. Természetes csak módjával.
Info. Voltunk mi is konzultálni és rákérdeztem. Szóval remélem a szerencse időszak még nem ért véget. Szorítok.
Jázmin! Te holnap mész, ugye?
Drukk neked is, hogy minden rendbe menjen. Valami díjat már neked biztosan ki lehetne osztani a várakozásért január óta.
Csak ügyesen csajok!
Írjatok majd. Ne hagyjatok itt info nélkül. Tényleg érdekel. Mintha legalább én lennék a helyetekben.

Lulu
lulu3

Jázmin, szólj majd, mi volt ma a dokinál! :)

Lulu: gonal, cetrotide és luveris injekciók voltak. Ebből eddig csak a gonal volt ismerős, a többivel még én sem találkoztam. Előzőleg egyébként 26 ps. lett, szóval ahhoz képest nem is olyan sok a 20 :D

Nem volt baj a hasammal, végig dolgoztam, most is dolgozom. Azért feszített, de semmi egyéb.
Most viszont a szokásost szedem, doxicyclin, metypred.
Progipótlónak pedig az utrót ma kezdtem 3*2.

Zsiri
kiszsiráf

Hűűű Zsirikém, nem semmi, majd adsz kölcsön 1-2 gyereket, ha neked nem kell mind? 8)
Nálunk annyi van, hogy baromi alacsony az egyik hormonszintem, de van egy spontán tüszőm, abból mindenképp ki akarja venni a petesejtet, hogy a fagyasztott 13 mellé legyen egy spontán, friss is.Holnap újra megyünk, vérvétel, uh és konzi.A dokik helyükön vannak, minden adott, mostmár tényleg belevághatnánk....Na majd holnapra többet tudunk.
A hülye fejemmel már ennek is örülök, hogy megint benne vagyunk a mókuskerékbe, haladunk...egyszer csak eljön a mi időnk is. :roll:

Zsiri:drukkolok nektek, nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakul ez a kezelés.+++

Kép
jázmin20

Nagyon szurkolok Nektek is! Rendes a doki, hogy a spontán petesejtet is leveszi, biztos, ami biztos!
Most már nálatok is felgyorsulnak az események, de jó!!!! Végre, végre!

Egyébként, hogy lásd, nemcsak nálatok jön közbe dolog, jó mondjuk nálunk csak 1 nap, de ki tudja jelen esetben mit jelent 1 nap. :roll:

Elviekben holnap kellene lennie a beültinek, eddig mindig az 5. napon volt, de holnap az Istenhegyi Klinikások tanfolyáson vannak, és ezért csak kedden lesz a PGD meg a beülti. Egyébként 13 babából sikerült mintát venniük. :)

Zsiri
kiszsiráf

Sziasztok!

Látom pörögnek az események, annyira de annyira drukkolok Jázmin és Zsiri!!!!!!!!!!

Csibe köszöni szépen a szülinapi köszöntőket! hatalmas cuppanós puszit küld minden néninek. :D

13-as az egy szuper király szám, nekünk is annyi volt és az 1-es meg a 3-as számút kaptam vissza a pocimba. Majd a mi kis csodánk megszületett egy hónap 3. napján. Apa 13.-án született és ha jól elgondolkozok a számokon én 12.-én. 1+2=3
Szóval ezek jó kis számok!!!!!!!!
csodacsibe

Sziasztok Lányok,asszonyok!

Csak tudatni szeretném,hogy a Versysnek megtekinthető a honlapja!!
Sajnos nem várt akadályok miatt volt a késlekedés,mindenkitől elnézést kérek!!

Szép napot és sok sikert mindenkinek!
az élet csodája

Megvagyok én is, jobb a hormonom, van egy hatalmas domináns tüszőm és a nyálkahártyám is szépen vastagszik, kaptam tegnap egy dupla szurit meg ma reggel is kellett, holnap reggel ismét menni kell, vérvétel, uh és konzi, péntek vagy szombat punkció és a többiek felolvasztása, hétfő körül eredményhirdetés és jövőhét közepe ET.
Szép tervek, reméljünk minden oké lesz.Izgi...

Zsiri:babaragacsok mennek!

Kép

Kép
jázmin20

Sziasztok!

Jázmin:

Csak így tovább! nagyon szuper hírek.

Zsiri:

Ragacs szállítmány elindítva!
Kép
csodacsibe

Tegnap minden rendben volt, a szurikra nagyon jól reagáltam, holnap 10.30 punkció és a többi 13 sejt felolvasztása és megtermékenyítése.Aztán küldik fel őket Pestre és hét elején lesz eredmény, szerdán ET.:-)

Zsiri:hogy vagytok?Fekszel?Hány napot javasoltak otthon maradni?
További ragacsokat küldök és nagyon drukkolok magunknak! :D

Kép
jázmin20

Sziasztok! Köszi a ragacsokat!!!!

13-at tudtak megvizsgálni, és 2 egészséges volt, szóval 2 babával jöttem haza :D
Aznap feküdtem, másnaptól munka. Nem javasolnak több fekvést, persze nem baj, ha pihen az ember, de nekem már kétszer a fekvés nem jött be, úgyhogy most dolgozom. Úgy vélem már, hogy nem ezen múlik...

Jázmin: de szuper, holnap punkció! Nagyon nagyon szurkolok nektek!
Várunk majd folyamatosan a hírekkel!

Lulu: kérdeztem én a sikeres PGD-kről a dokit. A doki mondta, hogy már állítólag van olyan nő, aki a PGDs babája PGDs tesóját várja. Több sikeres volt mostanában.
Egyébként Ti az új klinikára mentetek a végén, vagy a Kaáliba?

Zsiri
kiszsiráf

Sziasztok,

a tegnap leszívott egyszem spontán sejt elindult szépen, a 13 fagyasztottból 6 kelt fel, 5-öt termékenyítettek meg és ebből 3 indult el.Picit szomorú lettem, többre számítottam de holnap még telefonálok, hátha a maradék 2 is összekapja magát.Mostmár nagyon ideges vagyok, izgulok, hogy keddre mi lesz a pgd eredménye, remélem ebből a 4 embrikéből fele legalább egészséges... :roll:

Zsiri:továbbra is drukkok és jövök majd a hírekkel.

Kép
jázmin20

Jázmin: szép eredmény ez, ne feledd egy befutó is elég lehet a sikerhez! Nagyon nagyon szorítok! :D
Rendben kell lennie! Lehet mind egészséges lesz :D

Zsiri
kiszsiráf

Kedves Zsiri és Jázmin!
Mi is nagyon szorítunk!!!
p1rosk4

sziasztok!

Jázmin:

nagyon drukkolok és tuti rendben lesz minden! Lesz egészséges embrike az biztos!

zsir:

remélem jól alakulnak a dogok nálatok is, továbbra is mennek a drukkok!
csodacsibe

Zsiri, Jázmin!

Nagyon drukkolok. A múltkor már írtam, de sajna az elszállt. Mi most más gondokkal is küzdünk. Ez a projekt kicsit háttérbe került.
Egyébként Zsiri maradunk a megszokott intézetnél.
Mit kaptok egyébként? Vitaminok, Utro, stb?
Nagyon szurkolok mindkettőtöknek.
Írjatok, mert tényleg érdekel.
Mikor teszteltek, vagy csak vérvétel?

Puszi!

Lulu
lulu3

Jázmin, Zsiri!
Mindkettőtöknek nagyon szorítok!

Bocsi, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de nyaralni voltunk, utána meg behavazódtam a meóhelyen.
Nálunk egyelőre semmi változás, még néhány vizsgálatot elvégeztetek (pl. endokrinológus), aztán talán évvégén, vagy évelején nekivágunk a dolgoknak.
Bár már több, mint egy fél éve volt az előző lombikom, most még egy porcikám sem kívánja az újrázást.

Élet csodája írta a fórumon, hogy már működik a versys honlapja, de én a honlapo, az előzetes információk ellenére nem talátam, hogy végeznének PGD-t is. Kár!

adnaV
adnav

Lányok, most beszéltem a biológussal.Két körös a pgd vizsgálat, Kónya Marci elsőkörben azt mondta, hogy 4ből 3 jó, de a végleges eredmény holnap reggel 9kor lesz meg.Akkorra ott kell lennünk, mert ha átmennek a második rostán is és , akkor 9.15 ET.
Nyugtassatok meg, hogyha elsőkörben rendben van, akkor másodkörben is az lesz...annyira félek még.
:roll:

Lulu:Én utrot nyomok napi 6 ot és dermistil tapaszom van, ezenkívül femibiol 400 és cetebe 500 mg, mindez 3 liter folyadékkal spékelve.Én még nem gondolkoztam előre, hogy tesztelés vagy vérvétel.Egyenlőre a holnap a cél.

Köszönöm a drukkokat, annyira kell a lelkemnek... :)

Kép
jázmin20

Jázmin, nyugi minden rendben lesz, nagyon szorítunk! Én nem tudtam róla, hogy kétkörös a vizsgálat, de annál biztibb lesz az eredmény, és jöhetnek a babák a pocidba!
Nagyon ölellek!

Andav: én is pont ezt mondtam a férjemnek, hogy semmi infó nincs a PGD-ről a honlapjukon. Érdekes, pedig pont ezt kellene kiemelni. Hmmm...

Zsiri
kiszsiráf

Jázmin!

Ez szuper teljesítmény. Nekem egyszer kb. 10-ből volt jó 3, nem 4-ből. Meg ugye teljesen mindegy az eredmény csak legyen egy legalább jó és az megmaradjon.
A tapasz az milyen hormont pótol? Én egyébként a folydék mellett fehérjebevitel gyanánt sajtot-sajttal ettem. De a fene se tudja mi jó igazán.
Zsiri ez neked is szól:Tüneteket nem keresni, mindenki más. Foglaljátok el magatokat. Én amikor otthon voltam végig, az nem tett jót. A testem minden rezdülését figyeltem. Tudom, könnyű ezt így mondani, amikor benne van az ember egészen másképp látja a dolgokat.
Adnav, jó újra hallani felőled. Endós dokihoz hová mész? ha akarsz írhatsz pü-t is bár az nekem eddig nem működött. Apropó! Volt már nektek lapar műtétetek? Nekem javosolták a sok sikeretelen után.
Lulu
lulu3

Sziasztok!

Jázmin:

Ha elsőre rendben van akkor 2.-ra is úgy lesz ez tuti!

Én sem tudok amúgy 2. körről. Drukkok mennek!
csodacsibe

Jázmin!
Megvolt a beülti? Szorítok!
Zsiri!
Neked is mennek a drukkok!

Lulu!
Dr. Alföldi Sándorhoz szeretnék menni, de még nincs időpontom.
Nekem volt már laparom kétszer is, potosabban diagnosztikus laparoszkópia+hiszteroszkópia+petevezeték átjárhatósági egy altatásban. Legutóbb 2009. júliusban. Nálam egyszer sem találtak semmit.

adnaV
adnav

Jázmin gondolok rád! Mennek a drukkok! Várunk a hírekkel! :)

Zsiri
kiszsiráf

Sziasztok!

Jázmin???????
csodacsibe

Lányok, 2 translocatio mentes kispötty lapul a hasamban tegnap 10 óra óta.Annyira boldogok voltunk, amikor meglett az eredmény.Nincs is több embrike, a másik kettő beteg volt és a többi nem indult el.És képzeljétek, ez egyik ép embrió a spontán ciklusból leszívott volt!
Ma és holnap itthon leszek, de nem fekszek 24 órában, csak netezek, olvasok, tv-zek, ma meg délután már kimegyek a kutyával is és hétfőtől megyek az irodába a normál ritmusban.
4.-én lesz HCG vérvételem.

Zsiri:Ti hogy vagytok?Mikor lesz vérvételed?

Kép
jázmin20

Lányok,
egy kicsit eltűnök, és máris ennyi egészséges embrió termelődik közben?? Ha csak ezen múlik, hónapokig felétek se nézek :lol: :lol: :lol:

Zsiri, Jázmin,
nagyon-nagyon örülök, hogy mindkettőtöknél ilyen ígéretes a helyzet!! Szívből kívánom, hogy ezek a bébik veletek maradjanak!!
Zsiri, egyébként teljesen egyetértek veled, szerintem se a fekvésen múlik a dolog, az csak akkor számít szigorúan, ha vérezgetés van. Csináld azt, ami jólesik, persze ne erőltesd magad!
Nekem ez a 2 hét várakozás a legidegtépőbb mindig a beültetés és tesztelés között :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nagyon várom a híreiteket!!

CGH ügyben nyomoztam egy kicsit, de sajna nem sok biztató eredménnyel. Van egy orvos ismerősöm, aki benne van kicsit a SOTE számára is dolgozó magánlaborban, múltkor voltam nála és beszéltem neki azokról a génchipes vizsgálati lehetőségekről, amikről mi is értekeztünk itt a fórumon. Felvetődött, h ha megvalósítható lenne és megérné, akkor ők is esetleg bevezetnének ilyen vizsgálati lehetőségeket a laborjukban és mindjárt el is tudtam beszélgetni a főlaborosukkal a témáról, aki a következőket mondta:

- a teljes génkészlet analízis a szülőknél viszonylag egyszerűen megoldható vizsg., vérvételből történik, fejenként kb. 150.000 ft körüli összeg lehet. Ebből azonban csak az derül ki, h a szülőknek van-e vmi genetikai rendellenessége, ez ugye sokkal részletesebb, mint az eddig nálunk is végzett vizsgálatok, tehát tul.kép arra lehet jó, h kiderüljön:
1) van-e vmi olyan probl., ami teljesen kizárja, h egészséges utód legyen és akkor legalább azt tudja az ember, h nem érdemes tovább erőlködni,
2) van-e még vmi az ismert kromoszóma transzlokáción kívül,, amire utána lehet az embriót szűrni.

- az embriónál PGD keretében végzendő génkészlet analízisre viszont nagyon ingatta a fejét a laboros, azt mondta, h mivel itt egyetlen sejtet nyernek csak az embrióból (a szülőknél a vérvétellel nyilván egy csomó sejtjük lesz), ebből nagyon nehéz ilyen képet kapni, túl nagy a hibalehetőség, ráadásul ez nagyon drága lenne, 1millió ft körüli összeg (szorozd meg annyival, ahány embriót vizsgálnak…Zsiriéknél elég vicces kis összeg lett volna.....). Vagyis úgy tűnik, h bár az elvet tekintve ez több információt ad, technikailag ez is nehezen kivitelezhető, anyagilag meg pláne elérhetetlen.
Amikor mondtam neki, amit Zsiri kiderített, h az egyik cég állítólag fog cgh-t csinálni a közeljövőben, azt mondta, h majdnem biztos, h csak arról van szó, h a szülőket tudják ők is ilyen módon kivizsgálni, meg, h vsz Fekete prof is így értette, h nálunk is ez az, amit még meg lehetne nézni. Hát ezek után nagy kérdés, h ennek lenne-e bármi értelme az égvilágon.

Nem azért írtam ezt le, h elkeserítselek benneteket, de sztem rossz, ha hiú reményeket táplálunk magunkban, h pár hónap és jön egy csodamódszer, ami mindent megold. Gondoljunk inkább arra, h mégiscsak születnek ezek szerint PGD-s babák, és bízzunk benne, h mindjárt négy is lesz a fórumról (Zsiri és Jázmin ikrei) :D :D :D

Kockásfülű
kockásfülû

Jázmin: nagyon sok gratula Nektek! Vigyázz a babáidra,és teljes együttérzéssel szorítok, hogy 8,5 hónap múlva egészségess gyermek(ek)nek adj életet :D

vérvétel hétfőn! Már tűkön ülök:)

Kockás: érdekes dolgokra derítettél fényt ismét, remélem, hogy nem lesz rá tényleg szükségünk, de ha mégis, akkor rövid úton kiderül a turpisság, ha kérek időpontot. Felettébb gyanús, hogy az új Klinika oldalán semmi infó nincs a PGD-ről... Fura lett volna 13 milliót elkértek volna :D annyi pénz nem a mi fánkon terem :D :D :D

Egyébként ti merre és mikor mentek tovább?:)

Puszi mindenkinek!

Zsiri
kiszsiráf

Jázmin: hogy vagy? Gondolok rád! :)

Zsiri
kiszsiráf

Zsirikém, én meg Rád de méginkább Rátok!:-)
Izgulok a hétfői vérvételed miatt, remélem jóóóóó sok lesz az érték.Mielőbb gyere a hírekkel, már bent leszek az irodába, úgyhogy félóránkénr frissíteni fogok. :wink:

Megvagyok, tegnap óta már minden csinálok, csak nem emelek 1-2 kilónál nehezebbet.Szúrkál a hasam alul és olyan mensisen fájdogált reggel, de nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, teli vagyok hormonokkal.Minden rendben lesz...ezt mondogatom mindig magamban.
Te érzel valamit?Milyen gyógyszert szedsz?

Kép
jázmin20

Sziasztok!

Jázmin:

ragacsok neked is postázva! Nagyon sokat gondolok rád! Hatalmas HCG-t neked és Zsirinek is!

Kép
csodacsibe

Csibe:köszi a nagy kiszerelést, jól jön! :D

Zsirikém: ???
Úgy izgulok...

Kép
jázmin20

Zsiri, gyere már a hírekkel plíz, tűkön ülök!

Kép
jázmin20

ziasztok!

Jázmin:

Igazán nincs mit, csak használjon!

Zsiri:

gyere már légyszi!!!!!!!!
csodacsibe

Bocsi, jövök, jövök már:) 197 lett a hcg-m, 1 baba fejlődik :D

55 a prolaktin. A prolkatinra azt mondta a doki, hogy az az alsó pozitív határ, így csütörtökön ismét vv.

Szóval a hcg-nek nagyon örülök, a progiszintet nem tudom hova rakni. Délben pedig elkezdtem barnázni, úgyhogy a frász jött rám. Dokit hívtam, utrót 3-2-3-ra emeltük.

Szorítsatok még, remélem azért minden rendben lesz.

Zsiri
kiszsiráf

Zsiri:szuper!!!Nagyon örülök.És annak is, hogy így tudom, hogy ez az érték jónak számít, ugyanis annyi variációt találtam a neten, hogy tulajdonképpen fingom nincs, mi is a jó tartomány.Szóval mettől meddig jó a hcg szint?

Neked is fájdogál a hasad mensisen?Nekem normálba ma holnap kéne megjönnie és tegnap nagyon be voltam tojva...

Továbbra is mennek a babaragacsok neked és magamnak is! :D :D :D

(Csibe gondoskodik az utánpótlásról, nehogy elfogyjon)

Kép
jázmin20

Zsiri!
Nagyszerű hírekre jövök. Ezek szerint használt a ragacs szállítmány.Hanyadik napon volt a vérvétel?
Jázmin!
Itt a pozitív példa előtted, úgíhogy hajrá! Kitartás! Tudom ez a két hét nagyon szörnyű a várakozás tekintetében de hidd el, lesz eredménye.
Nálunk semmi jóról nem tudok beszámolni, a történéseket figyelembe véve. Sajna semmilyen téren, de remélem ennek is vége lesz egyszer.
Üdv:

Lulu
lulu3

Sajnos a barnázás folytatódik sőt erősödik, úgyhogy holnap lesz a vérvétel. Nem vagyok nyugodt :cry:

vv a 13. napon volt egyébként.

Zsiri
kiszsiráf

Zsiri:nagyon drukkolok nektek....((()))
Próbálj megnyugodni, lélekben veled vagyok! :oops:

Kép
jázmin20

Sziasztok!

Zsiri:

Nagyon nagyon drukkolok holnapra és minden jót kívánok!!!!!

Kép

és ezt is küldöm mind kettőtöknek:

Kép

Jól bebetonozom nektek a lurkókat!
csodacsibe

sajnos nem sikerült... :( A hcg szint felére csökkent mára, úgyhogy utrót abba kell hagyni, és meg fog jönni a mensim.

jázmin: neked viszont mennek a drukkok továbbra is!!! Neked sikerülnie kell :)

Zsiri
kiszsiráf

Zsirikém:itt ültem és frissítgettem nonstop...nagyon nagyon sajnálom, de ez azt hiszem a legközhelyesebb baromság, amit mondhatok most.(((((((((()))))))))))
:cry: :cry: :cry:

Kép
jázmin20

Zsiri!
Nem tudok semmit mondani. Ilyenkor nem lehet. talán csak annyit, én is átéltem már ilyen helyzetet, veled érzek, igazán.

Jázmin!
Nehogy feladd!!! Sok-sok erőt kívánok. Írjál, akár privit is, bár a múltkori az üresen jött át.

Lulu
lulu3

Azt mondta a doki, hogy a baba megtapadt, de a beágyazódásnál megszakadhatott a folyamat. Keresem a magyarázatokat, de nem találom...

Bejelentkeztünk az új klinikára, elmegyünk meghallgatjuk, hogy mit mondanak erről a génchipes PGD-ről és az áráról. Annak függvényében döntünk, hogy hol folytatjuk. 12-ére kaptunk időpontot.

Jázmin, mindent bele, tényleg ne belőlem indulj ki! Nálatok rendben kell mennie! Nagyon szurkolok! :)

Lulu: nálad is ilyen volt?

Zsiri
kiszsiráf

Igen, hasonló. Nekem is 100 felett volt a HCG-m, ami jónak mondható. Aztán ET+21. nap elkezdtem barnázni. Nálam csak ekkor csinált a saját orvosom ismét vérvételt, aminek az eredményét nem tudtam, de bementem az intézetbe. Nagyon durva lesz amit most írok, de sajnos igaz.
Előtte az intézetes orvosomnak telefonáltam, nem értem utól, majd amikor személyesen ott jártam, lecseszett, hogy nem látom mennyien vannak, telefonon sem ért rá. Menjek haza, igyak egy pohár bort, a természet majd eldönti.( ez csak egy részlet)
Nem akartam ezt eddig megírni, nem kívánom senkinek, amikor tudod, hogy baj van, akitől meg segítségre számítasz attól nem kapsz. Ha a természetre bíznánk magunkat, akor ilyen hely közelébe se mennénk, nem beszélve az anyagi, a lelki és fizikai dolgokról. De sajnos értek még a többinél is kellemetlenségek. Aztán döntöttem: nála nem maradok.
Higgyétek el, sokat számít az orvos hozzáállása is, amikor amúgy is magam altt voltam, már a végén nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek.
Remélem ilyen senkivel nem fog megtörténni. Viccnek még elmenne, de sajna igaz történet.
lulu3

Lulu:privi ment, már 2 is!

Kép
jázmin20

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?