Zsó,
Néztem, hogy minden hónap utolsó szerdáján van szülőszoba-látogatás, hát olyasmi. Igen, összefuthatnánk.
Hogy pontosan melyik ilyen szerdán mennék, az nekem sokmindentől függ, majd meglátom.
Elképesztő azért, hogy mi megy. Ez az állandó bizonytalanság, már mióta. Először korlátozni akarják a 32. hétig-re a szülésznő választást, aztán mégse...Be van ígérve a szülőszobák átalakítása, aztán megint bizonytalanná válik... Nincs normális UH, kérdés, mikor lesz végre...
Egyszercsak majd lesz ott valami kiszámítható rendszer. (?) Mert az például nem lenne rossz sokaknak, ha a járóbeteg ellátás (azaz a terhesgondozás) és a szülés helyileg jól el lenne szeparálva. Nekem ugyan nagyon jól megfelelt így is, sose kellett várakoznom sokat és volt egy hangulata. Szülés közben és után se zavart. De tudom, hogy sokaknak azért nem mindegy, hogy szülés után esetleg az UH-ra, ctg-re, erre-arra várakozó párok előtt kell átszambázni a gyermekágyas folyosókra. Nem szerencsés az se, amikor nappal egy császárost tolnak át így az emeleten. (Engem eléggé zavart a látvány mindig, hát még azt esetleg, akit vittek épp.) Az se mindig szerencsés, amikor egy leendő először szülő a ctg-n hallja, ahogy vajúdik valaki a mellette levő helyiségben...(De többedszer szülő ctg-s se biztos, hogy élvezi). És hát az ott dolgozóknak sem mindegy, nagyon nem.
Egy magánszülészettől x tarifa mellett az emberek el fogják majd várni, hogy ezek a dolgok ne legyenek majd problémák. Persze mindenhez idő kell.