Ma kivételes odaadással tűrte Manócska, hogy a házimunka reggeli részét letudjam, és aztán el is aludt gyorsan, úgyhogy visszajöttem.
Zsuzsi! Szerintem is az a legjobb, ha megtalálod, mi nyugtatja meg. Szerintem olyankor sokkal nyugodtabban és mélyebben is alszanak. Igaz, sokan mondják, hogy nem emlékszik rá a gyerek, hogy sírva aludt el, és úgyis vigyorogva ébred, ez így igaz, de attól még a hatása benne marad tudat alatt, ebben egészen biztos vagyok, de ez már egy másik, nagyon hosszú téma lenne, úgyhogy nem megyek bele.
Tejcsi fronton, közben nekem is megjött, és nálunk is hasonló volt a helyzet, de 2-3 nap alatt visszaállt minden a normális menetre. Most várom, hogy mi lesz a másodiknál... és hogy egyáltalán mikor jön... De szerintem ez is egyedi, hogy kinél mennyit számít, mert egy barátnőm az első menstruáció után még több, mint fél évig szoptatott, úgyhogy nem feltétlenül apad el a tej tőle. Ti egyébként hogy viseltétek? Mert én mintha megint 10-12 éves lettem volna... annyira nyűg volt, és annyira bennem volt minden pillanatban, hogy megvan...
Remélem, csak azért, mert elszoktam tőle, és a következő már természetes lesz...
Ja, még az éjjeli ébredésekről. Fura, hogy ezt írjátok, hogy mostanában nem alusszák át az éjszakát, mert nálunk is ez van egy ideje. De nálunk egyértelmű az ok, talán ez segíthet.
- Azt vettem észre, hogy a kisfiam náthás de nem volt egyértelmű egy pár napig, mert nem szörtyögött, csak néha krákogott, de azt hittem, csak játszik a hangjával, aztán rájöttem, hogy nem, hátul megy le szegénynek a cuccos. Be is rekedt aztán rendesen, olyan kis repedtfazék hangja van. De most már fújok az orrába sterimart, és szívom is, azóta javulni látszik a helyzet. Nagyon édes, ahogy tiltakozik, aztán egyszer csak láthatóan megnyugszik, és tartja az orrát, felfogja, hogy jobb lesz utána, és a végén vigyorogva nagyokat szuszog.
Az éjjelt már sikerült végig aludni.
- A másik amiért néha felébred éjjel, ez kb 2-3 naig tart, mikor "ugrik" és nem elég neki a kaja. Evéseknél láthatólag jóllakik, de aztán felébred éjjel, és semmi más nem nyugtatja meg, csak ha adok neki enni. És ilyenkor egy pár nap után megint végig alussza, csak reggel korábban kel, aztán megint pár nap után már a szokott időben. És így felturbózza magának a tejcsit. Ez gyakorlatilag ugyanolyan, mint a gyakrabb mellre tétel, de vmiért ha nap közben csinálom, nem vevő rá, hát beletörődtem ebbe, a lényeg, hogy így beszabályozza magának. Szerintem azt nézzétek, hogy egész nap mennyit eszik, ne etetésenként. Az informatívabb, mert látszik, ha ugrik, napokon keresztül többet eszik, és aztán az lesz az állandó napi érték. (Legalábbis nálunk így működik.)
Nicolca! Szerintem a tejérzékenység már kijött volna előbb, pláne, ha ilyen sűrűn eszik.
Nem lehet, hogy a pöttyök egyszerűen csak attól vannak, hogy séta közben kifújja a szél a pofiját? Mi így jártunk, de a popsikrém nálunk mindenre jó!
Ezt is rendbe hozta. Vagy esetleg a menstruálással függ össze? Nekem kb. havi rendszerességgel jöttek ki rajta pöttyök, amikor a hasamat is érezgettem, de nem jött még meg. Aztán mikor megjött, egyértelmű lett, mert megint előjöttek. Illetve ugye a szélkifújás volt a másik ok.
Detty, Tündi, (talán Zsuzsi
)! De jó, hogy ti is szeretnétek ilyen gyorsan tesót!
Minket mindenki hülyének nézett, hogy már erről beszélünk, de mindkettőnknek korban közeli tesója (is) van, és gyerekként az hihetetlen jó volt (most is jó, csak most már annyira nem számít a kor). Én se nagyon tudom most még elképzelni, hogy megosszam a figyelmem, vagy hogy ha most ennyi energiám van, akkor mi lesz akkor... De valahogy a késztetés mégis bennem van, mert nekem jó volt, és szeretném, hogy nekik is az legyen. Meg szerintem minél kisebb a korkülönbség, annál könnyebben elfogadják egymást. De az tény, hogy embert próbáló feladat két pici egyszerre, úgyhogy csak akkor szabad belevágni, ha mindkét szülőnél megvan az elhatározás... Nekünk is egy évet javasolt a doki a császár miatt, de szerintem az még belefér.
Detty! Neked az orvos mondta, hogy három hónap rendes menstruáció kell? És mondta, hogy miért? Pont most született meg a barátaink második babája, aki úgy fogant, hogy az anyukája nem is menstruált, ezért csak az UH alapján tudták megbecsülni a baba korát.
Rögtön az első peteérést kihasználták... Én inkább attól félnék, hogy a szoptatás okozta méhösszehúzódások ne ártsanak a picinek. De valószínű, hogy a természet ezt is jól tudja kezelni. Meg nem tudom, hogy pl. a fejés, mert ugye nálatok ez a megoldás (szegény, nagyon nem irigyellek) az egyáltalán hasonlóan hat-e, pl. ezt is megmondhatná a doki.
Egyébként a dokim, annyira aranyos, ha olyat mondok, vagy kérdezek, ami nem tankönyvi eset, akkor általában az a válasz, hogy a nagykönyv szerintem nem, de ő már annyi mindent látott... És ez engem nagyon meg szokott nyugtatni, mert ő, aki ért hozzá, elfogadja, hogy esetleg másképp is lehet, és ezzel valahogy jóváhagyja az én változatomat, amitől nem leszek teljesen tanácstalan... Persze van amire széles mosollyal rázza a fejét...
De pl. nem nézett hülyének, mikor azt mondtam a 12. héten, hogy érzem a mozgást. Persze mondta, hogy nem szokták, de ő már annyi mindent látott. És igazam volt, mert ugyanaz az érzés erősödött később, és minden nap ugyanabban az időszakban, és baromi jólesett, hogy nem nézett hülyének. Meg a hat hetes kontrollon egyből mondta, hogy szoptatás nem= fogamzásgátlás, hiába mondja azt a nagykönyv, úgyhogy védekezzünk! Na tessék, most nem is tudom, ezt miért írtam le... szerintem csak az a lényege, hogy a nem tankönyvi esetet is meg lehessen vele beszélni... Jaj szóljatok már rám, szómenésem van, ráadásul mindenféle hülyeséget írkálok össze-vissza. Na megyek is, mára asszem elég volt belőlem...
További szép napot mindenkinek!