Szia Lilla!
Persze, bármit megkérdezhetsz!
Szóval először 2007 januárjában jártunk tapolcán. Akkor mindent rendben találtak, férjem tökéletes volt, hormonok ok, így elküldtek hsg-re. gondoltam, ha minden rendben akkor csak türelmetlen vagyok, így próbálkoztunk tovább. Augusztusban megcsináltattam a hsg-t. Az is jó lett. Tovább próbálkoztunk. Aztán idén januárban visszamentünk, hogy akkor legyen valami. Már az első uhun cisztát látott a doki és felmerült az endo gyanúja. Két hét múlva műtött is Pécsen laparral és kiderült, hogy az egész bal oldalam érintve van. Ptefészek letapadva a hasfalamhoz, petevezető többszörösen megtörve, csomó endosziget a hashártyán és csokiciszta a petefészekben. Amit tudott kiszedett. Aztán 6 hónap gnrh analóg injekció következett, amivel leállították a ciklusom, mert az endo a vérzésből táplálkozik.
6. szuri után kontrol műtét volt július végén, aminek szörnyű lett az eredménye. Újabb ciszta, lenövések, összetapadások, de szerencsére megint csak a bal oladalamon. A méhem és a jobb petefészek teljesen ép.
Onnan lesz a babám!
Szóval az eredmény miatt Tanár út rögtön lombikot javasolt. Azóta megjött egyszer már a mensim, tehát helyreállt magától a ciklusom és most kezdjük a szurikat.
Az egész kezelésben csak az a bosszantó, hogy fél évig feleslegesen terheltük a szervezetem és sajnos ez kliamxos állapotot okoz, sokat szenvedtem a hőhullámoktól, illetve egy csomó fogam kilyukadt, hiába szedtem kálciumot. Most már tudom, hogy rögtön ragaszkodnom kellett volna a lombikhoz.
Ja és sajnos a kis genya csokiciszta már az augusztsi uh-n újra ott volt, pedig júliusban kiszedte a Tanár Úr.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett.