Sarmon!
Én is nagyon gratulálok!!!!!!!!!!!
Laborban én egyszer jártam itt az új SZTK-ban, akkor megkérdeztem, hogy előre mehetek-e, mert a régi lakóhelyemen simán előrevették a kismamákat, de itt kb. kiröhögött a papírokat beszedő nő. Ennek ellenére a sorban állók közül néhányan rámszóltak, hogy ne ácsorogjak annyira a sor végén, menjek eléjük. Tehát a betegek néha együtt érzőbbek
Nekem itt az is új volt, hogy az eredményt nem én kapom meg, hanem egy orvos kérdezi le a rendszerből a következő vizsgálat alkalmával. Persze ha szólok miatta, mert különben a kutyát nem érdekli.
Hát, mindenhol más a szokás....
Volt egy GYED-es, TP-s kérdés is korábban. Bocsi, lusta vagyok visszanézni, hogy ki kérdezte
A GYES lejárta után, ha megint terhes vagy, mehetsz táppénzre. Sőt, a táppénz előtt egy kicsit a szabikkal is lehet húzni az időt. A GYED első évére jár a szabadság, tehát még azt is ki lehet venni. Általában elég sok szabis nap fel szokott halmozódni, mielőtt valaki visszamegy dolgozni. Ha sikerül folyamatosnak tartani a biztosításban töltött idődet, akkor biztosan járni fog 2 évig a GYED miután megszületett az új babád
Azt sajnos nem tudom, hogy táppénz alatt a munkáltató megyszüntetheti-e a jogviszonyodat. Az biztos, hogy táppénz alatt sajnos pénzébe kerülsz a munkáltatódnak, tehát nem minden munkáltató nézi jó szemmel, ha a munkavállalója táppénzen van. Viszont azt tudjad, hogy egy darabig a munkaviszony megszünése után is táppénzen lehetsz. Passzív táppénznek hívják, viszont rögtön másnap már passzív táppénzen kell lenned!
Már nem követem az eseményeket, de legutóbb azt hallottam, hogy már csak 45 napig jár, de az is valami.
Fejből ennyi tellett, a többinek utána kéne nézni. De ha nem szüntetik meg a munkaviszonyodat, akkor tutira nem lesz gond.
Üdv. mindenkinek!
Edina