Új privát üzeneted érkezett!

Istenem, de szép az a pocakos kép!!! Olyan kis "izé" vagy! Fájdítod itt a szívem...
Képzeljétek, terhesség alatt én sem híztam sokat, most viszont állandóan zabálnék, lehetőleg csak édességet, és süteményt. Remélem nem most fogok elhízni? Tudom, ilyenkor fogyizni nem lehet, de azért odafigyelhetnék mit eszek, de olyan akaratgyenge vagyok.
Pedig nem akarok az az elhanyagolt anyuka lenni.

Nóri! Nem cserélünk telefonszámot priviben? Szívesen találkoznék veled. Persze nem akarok erőszakoskodni. Lehet, hogy már régebben sajnáltattam magam, de én itt Szolnokon nem ismerek senkit (2 éve lakom itt, de Cegléden dolgozom). Bár a múltkor véletlenül összetalálkoztam egy anyukával, akivel együtt voltunk kórházban. Olyan jó volt beszélgetni egy kicsit. Na szóval ennyi a társasági életem. Szánalmas, mi? :cry:

Vica! Kitartás! Igaza van Nórinak, nem szabad félni a szüléstől! Lehet szőke vagyok és már volt róla szó, de orvosod vagy szülésznőd van?

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!
Egyben vagyunk még ez a nagy oka a hallgatásnak :-)
Az utóbbi napokban enyhe dombok már látszottak NST-n, de érezni nem érzek semmit.
gyakorlom a házipraktikákat: vasfűtea, homeobogyó, házasélet, és ma bábakoktélt is kotyvasztok...majd csak elindul...
itt ez a jó kis front is, bár azok jöttek mentek eddig is.

Jelentkezem majd, ha lesz vmi fejlemény. Addig is szívesen várom a tapasztalatokat, kinek hogy indult el a szülése...

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Szia Olga!

Nem tűntem el, 8) folyamatosan olvastam ám a hozzászólásokat csak épp olyan jól elvoltak itt a csajok....

Hát a kép alapján egyáltalán nem vagy az az elhanyagolt anyuka!!! Meg vékony is vagy! Ezt irígylem! Én már 12 kilót híztam, bár sosem voltam az a piszkafa alkat....

Egy kérdés hozzátok: Mi a véleményed a Babakötvényről? Ti gondoskodtatok róla külön?értesítést kaptatok róla hg állambácsi elindította vagy hogy van ez?
És a szülés után a TB-hez kell menni ugye a Gyed-et intézni.Milyen papírok kellenek?bérpapír stb...
Olyan jó nézni benneteket együtt Balázskával,olyan meghitt nyugalom,boldogság árad belőletek, raknál fel még képet :P

Anna, Nimród

fanna3

Sziasztok!

Olga! Köszi a gyors választ. Most akkor gondolkodóba estem, hogy vigyek be ruhát a kicsinek vagy ne. Ti hogy csináltátok? Úgy gondolom, kényelmesebb lenne a kórházi cucc, de ez nem ciki? Bocsi, ha túl nagy hülyeséget kérdeztem. :oops: Olyan érdekes, hogy te "visszasírod" a nagy pocakot, én Botonddal is akkor, meg most is olyan türelmetlenül várom már, hogy megszülessen a kicsi! Ha lehetne sürgetném az időt! :wink: Egyáltalán nem úgy nézel ki, mint egy elhanyagolt anyuka!!! A tejcsihez meg tényleg kell a kalória, úgyhogy nehogy fogyózni kezdj!

Vica! Tényleg nagyon csini vagy!!! :) Köszi a választ neked is!

Andi! Szóval még egyben? Ne izgulj, a babád úgyis tudja, hogy neki mikor a legjobb kibújni. Az NST-s vagy akár a doki előrejelzésében meg ne bízz, legalábbis nálam egyik sem jött be. Botonddal mindig azt mondták, hogy hamarabb fog megszületni, mint a kiírás, így aztán már totál frászban voltam, hogy mikor szülök. Aztán a kiírt dátum előtt egy nappal egyszer csak elkezdett csurogni a vizem...úgyhogy előtte egy perccel még én magam sem hittem volna, hogy na akkor most szülünk, mert semmit nem éreztem. Fájásom semmi nem volt.

Anna! Mi ez a negatív hozzáállás???? :shock: Szerintem mindannyian örülünk, ha valaki ír, úgyhogy gyere te is minél gyakrabban!!! Főleg, hogy mi aztán nagyon egyidős pocakosok vagyunk! Írj magatokról, hogy vagytok? Mikor mégy dokihoz? Uh-ra? Te viszel ruhát a kicsinek? Babakötvény ügyében semmit nem tudok segíteni. Gyeddel kapcsolatban, ha a munkahelyed kifizető hely is, akkor ott kell intézned mindent. Már előre elkérheted a szükséges nyomtatványokat, de mivel kell a kicsi szül. anyakönyvi kivonata is, úgyis csak szülés után tudod intézni a dolgokat. De a "friss" anyukák biztosan tudnak neked egyéb fontos infót is adni.

Botond Kép
EneseKép
swenson

Anna!

Gyönyörű nevet választottatok a kisfiatoknak! Nekünk is ez volt a befutó fiúnevünk! :wink:

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!!
Olga, most olvastalak el, miután találkoztunk! Szólhattál volna tel.szám ügyben! Persze, hogy benne lennék abban, hogy néha együtt sétáljunk és dumcsizzunk! Persze nem a szelek szárnyán... :( . De "lesz még tavasz, lesz még lágy kenyér..."
Amúgy Vicának, ha minden igaz, nincsen orvosa, szeretne minnél természetesebb módon szülni. Szülésznője sem hiszem, hogy lesz, de nem tudom... Kár, hogy csak ritkán tud már benézni hozzánk.
Ja! Én 84 kg-mal szültem, 74-gyel jöttem haza, aztán sippsz-suppsz ledobtam 3 kilót, ekkor megijedtem, mi lesz a tejemmel és elkezdtem enni meg enni. És most már 78 kg vagyok :oops: Úgyhogy most a gyerekkel együtt "fejlődök".

Anna, már én is puhatolóztam volna Babakötvény ügyben, de valaki a bankokra várnak, hátha egymásra licitálnak, én személy szerint meg Szalayra, ő azt ígérte, megduplázza, ha őt választjuk meg. Szép szavak voltak ezek is, azt hiszem...

Na, felébredt a kisasszony, tálalom az ebédjét

Nóri és az ovis...
Kép
elin

...folytatom.

Andi, neked nem kell járnod amnioszkópiára? Nekem szerintem az segített rá a dologra. 27-re voltam kiírva, de az vasárnapra esett és akkor nincsen amnio, ezért kellett előtte, szombaton bemennem. Aznap el is kezdett jönni a nyákdugó, vasárnap nem volt semmi bajom, egész nap jöttem-mentem, de a pici már nem mocorgott olyan gyakran. Elcsendesedett, gyűjtötte az erőt. A fájások meg este 9 körül kezdődtek el, de úgy, hogy 12-15-12-15 perces fájások. Aztán elaludtam, nem volt vészes a dolog. Hajnalban ébredtem, hogy akkor már 3-5-3-7-3-5 percesek voltak. Akkor kipakoltam a ruhákat a motyómból, amiket még este tettem bele (mert hétfőn reggel már bent kellett volna maradnom a kórházba amnio után), lezuhanyoztam és hívtam mentőt. 4 után értem be, előkészítőbe voltam vajúdni (nem volt kedvem bentebb menni, olyan jó volt sétálgatni ott), 1/2 6-kor aztán beparancsoltak az ágyra, 1/2 7-kor elfolyt a magzatvíz, 1/2 8-ra megszületett Lilcsim...trallallla. Álomszülés volt, ott és akkor kezdtem volna előlről az egészet.
Még most is visszasírom a pocakomat is és a szülés élményét is.

Ja, a babakötvényről még, hogy persze, hogy küldtek egy levelet, amiben gratulálnak, meg hogy mit csinálhatsz vele. Vagy otthagyod a Kincstárnál, vagy Start-számla. Még a mienk is a Kincstárnál van.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szió!

Swen: köszi a bíztató sorokat.... :D /nem akartam zavarni/
Mi most lettünk kész a lakásfelújítással (bő 2 hónapig tartott) és per pillanat a bababútor összeszerelésével is. Kivagyunk teljesen mindhárman, már "CSAk" a takarítás része van hátra. Soha többet ilyet, hg közben ott lakunk!!!!! Úgy irígylek mindenkit aki otthon élvezheti a várandósság utolsó harmadát és nem kell dolgoznia :?
Én úgy gondoltam hg viszek Niminek ruhát. Aztán majd eldöntik a nővérek mire lesz szükségünk.Meg pólyát is!

És ti hogy vagytok?Megfordult már Enese? mi még nem...:)

Lehet hülye és bizalmatlan kérdés, de a kórházban van zárható szekrény? Vagy mindenre nekünk kell felügyelni?

Elin: akkor jó, nem kell elkapkodni azt az ügyet, csak azt hittem rögtön szülés után kell dönteni, köszi
Ja még...egyik ismerősöm véleménye az hg nem kellene a mentősöket zaklatni a szüléssel és mehetnék taxival majd a kórházba....látom te is őket hívtad,akkor más a véleményed. Nem nézik rossz szemmel?, számomra is talán ez lenne a megnyugtatóbb.

üdv :lol:

fanna3

Sziasztok!

Nóri, nem volt még amnioszkópia.
Ma megvizsgált a doki NST után, még semmi különös nem látszik, bár olyan egyujjnyi a méhszáj. Kedden megyek, ha addig nem indul el a baba. Olyan menzeszelőtti érzéseim vannak, nem tudom csak mert fáradt vagyok, vagy ez már az...

Szolnok város elvileg megduplázza a 40e Ft-ot, de még előterjesztésen van a rendelet. Szalaynak benne volt a programjában, szerintem el kell kérni tőle :-)
Nekem az a félelmem nem túl jók a bankok babakötvényes konstrukciói, ha máshol gyűjtenél neki, lehet jobban járnál, de a 40e persze valahova tenni kell. Van egy ilyen oldal, ahol össze vannak hasonlítva a startszámlák, emlékeim szerint az erstenek van a legjobb hozama...de nagyon nem emlékszem.

Valakinek van még egészségpénztáras számlája? Nekem az is furán működik, eltünik róla a befizetés, vagy vmi nagyon sokat levesznek, akkor mi értelme az adókedvezménynek? Pedig azt hittem, majd jól lepelenkázzuk :-)

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Hát [/b]Andi, én ezt nem értem! Én úgy tudtam, hogy a betöltött 40. hét után már figyelik a magzatvizet is. De akkor biztosan rosszul tudtam. Hol van most Bernadett??
Amúgy én is egy ujjnyira voltam kinyílva, amikor bementem a kórházba! A következő vizsgálatnál meg már 3, utána meg meg is szültem.
Párod értesítene majd minket? Plíííz!!!

Anna, hogy te milyen helynek képzeled azt a kórházat! Nekünk nem volt zárható a szekrény, sőt, még csak be sem lehetett egyiket-másikat csukni, mindig nyitva állt.
Ha rendes pólyában szeretnéd Nimit, akkor vigyél, mert ha rendes súllyal születik, másnap kiveszik a pólyából és angolpólyát kap. Én is, mikor hoztam haza, akkor tettem megint rendes pólyába, és 5 hétig abban is volt. Szerettem nagyon.
Mentő: velem nagyon rendes volt a mentős, beszélgetett, viccelődött, terelte a figyelmemet másfelé. Aztán jött velem, hozta a pakkomat. De ez hajnalban volt, mikor gondolom kevesebb a dolguk, a forgalom is 0 volt. Mondjuk én legszívesebben kocsival mentem volna be, de mivel ott fizetős parkoló van, így ez nem volt lehetséges. Hazahozni meg nem tudom ki tudta volna.
És akkor Szalay visszamenőleg is megduplázza, vagy csak az újjaknak?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Ahány ház annyi szokás, én nem a Hetényibe járok. Gondolom ha nincs gond az NST-n és a baba jól érzi magát, meg Te is akkor nem nézik még ilyenkor...de ez a doki dolga...

szerintem nincs gond a mentővel, a vezetéssel annál inkább lehet...

Szalayt kellene megkérdezni ezügyben, tavaly ígérte, nem tudom mióta van "beiktatva" és hogy szól a rendelet és hogy van hatálya, egy kérdést megér feléjük. szolnph@ph.szolnok.hu

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Hoppá. Ki lettem oktatva
elin

Nóri,
bocs, nem állt szándékomban, biztosan félreérthető voltam és túl tömör. Csak azt akartam írni, hogy én egyikről sem tudok semmit :-( Eszembe sem jutott még megkérdezni (a vizsgálatok mondjuk nem is hiányoznak maguktól :-), meg nem is hallottam eddig a dokimtól, első babám várom nem ismerem csak azt ami ép történik, vagy olvastam valahol.

Ugyanez áll a kötvényre is, semmit nem tudok róla, csak hogy létezik ilyen előterjesztés talán, és a programjában benne volt.
Gondolom elég lesz akkor foglalkozni vele ha megszületik a babánk, viszont lehetne befolyásolni akár azt ki kap, hogy korábban szült kismamák is érdeklődnek...de lehet ez túl naiv.

Nem akartalak megbántani, bocs ha félreérthető voltam!

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Sziasztok!

Anna! Ne butáskodj már...hogy is zavarhatnál?! :) Tényleg az lenne a legjobb, ha nagyon sokan lennénk ebben a topikban! Lakásfelújítás ottlakással, állapotosan?! Te jó ég! Nagyon nem irígyellek, elhiszem, hogy kivagytok mindannyian. Szerencse, hogy már végeztetek, vigyázz nagyon magatokra és most már tényleg pihenj sokat!!! Te még dolgozol? Meddig tervezed? Amúgy hogy birod magad így a 3. trimeszterben? Én már kezdem érezni, hogy bizony lassítanom kell. :(

Egyébként jól vagyunk, élvezzük a jó időt, hatalmasakat csavargunk Botonddal. Na ezek alatt a séták alatt érzem már, hogy nehezebben mennek a dolgok. Na meg hogy állandóan pisilhetnékem van. :oops: :lol: Dec. 20-án voltam utoljára dokinál, majd a jövő hét után megyek újra uh-ra meg vizsgálatra. Fogalmam sincs, hogy Enike hogyan fekszik, az biztos, hogy mostanában egyre inkább ott alul érzem, hogy nagyon kapirgál meg bököd, nyom. De hogy milye van ott, fogalmam sincs. :oops: :lol: Bevallom én sosem tudtam megkülönböztetni, hogy milye hol van, milyét mozgatja, még így a második gyereknél sem. :oops: :lol: Ami megnyugtat, hogy elég aktív, így érzem a jelenlétét. A befordulással meg ne törődj, mert úgy olvastam, hogy a 36. hét körül veszik fel ezt a pózt a babák leggyakrabban, de ez még a szülés előtt is változhat, úgyhogy Nimród egyáltalán nincs elkésve! :)

A kórházban mikor én voltam még nem volt zárható szekrény, s ahogy Elin írja ezek szerint most sincs. Bizony minden értékedre neked kell vigyázni, ezért jobb ha nem is viszel, illetve csak olyat, amit mindig viszel magaddal. Pénzt is csak akkor vigyenek be neked, amikor azt át is adod az illetékesnek...ha szabad javasolnom. Mentővel kapcsolatban nem tudok mit mondani, szerintem érezni fogod, hogy hogy álltok a dologgal. Ha nincs probléma és Szolnokról kell a Hetényibe mennetek szerintem nyugodtan mehetsz taxival. Mi azzal mentünk. De ha neked ez a megnyugtatóbb, akkor úgy gondolom a mentősöknek is kutya kötelessége egy szülő nőt bevinni a kórházba.

Kisherczeg! Hogy vagy egyébként? Türelmetlen vagy már? Nagyon szorítok nektek!!! Annak meg csak örülj, ha a dokid nem zaklat a vizsgálatokkal, biztos minden rendben veletek ezért hagy időt a babádnak nyugodtan.

Olga, hogy vagytok?
Betti! Miért hanyagolsz minket????

További szép hétvégét mindenkinek!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Ha nem lenne túl nagy gond, szeretnék egy kicsit érdeklődni.

Kíváncsiságból olvastam bele a topikba, elvileg én is a Hetényiben fogok szülni február végén, március elején, és kíváncsivá tettetek a baba ruházatát illetően. Mit jelent az, hogy lehet, hogy visztek be ruhát a picinek. Én két éve szültem ugyanott, és a kórházi ruha volt rajta, fel sem merült senkiben, hogy viszünk be ruhát. Ez még akkor természetes volt, mint az is hogy pelenkát, popsitörlőt, és más egyéb dolgot, mint a köldökfertőtlenítőt, kamillát is kaptunk. Ez ma már nem így van!? Ezekről is nekünk kell gondoskodni?
A másik kérdésem az lenne, hogy hány napot kell bent tartózkodni, normál szülés, és a pici megfelelő súlygyarapodása esetén? Annak idején még 5 nap volt, de azóta egymásnak ellentmondó híreket is hallottam már, és hát valljuk be őszintén, mindenütt jó, de legjobb otthon!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Judit
bbj

Sziasztok!

Hát sajnos rövid úton megoldódott az irígykedésem hg milyen jó is annak aki otthon élvezheti a várandósság végét..... :?
Tegnap déltől feküdtem mert olyan hirtelen szúrást éreztem hg egyből összegörnyedtem. összeszaladt a család és erősködtek hg hívjam a dokit,bár én annyira nem szeretek zavarni.Na csak kibírtam az éjszakát és reggel a kórházban indítottam.

Swen: itt a böjtje a felújításnak + munkahely. Valamennyire megnyilt a méhszáj úgyhogy innentől 10 hét fekvés egyelőre itthon, ha a fájás nem múlik a kórházban. Lelassítunk!!
Én is úgy érzeztem ám mint te,hg nehezen bírok bármit is, (de erre nem számítottam. Úgy volt hg márciusig dolgozok) és nekem is ott lennt dübög,kicsit ilyesztő :shock: és én sem tudom megállapítani hg mikor melyik részecskéjét nyomja hozzám :lol:
Azért te már csak közelebb állsz a kérdéshez, :D nekünk ő az első babánk.
Nekem a doki 28-32 hét közé mondta a fordulást, végülis mindegy ráérünk még nagyon.
Milyen jó időtök volt eddig a friss levegőn sétálni,jó lenne ha így is maradna.Bár a lurkóknak idén nem volt hógolyózás....még...

Szóval mostantól nagyon ráérek...
Tud valaki netes oldalt, ahol babaruhák kötésének leírását találom??
lányok! bocsi asszonyok! aki ért a fényképekhez (én nem) vannak újak?

üdv :)

fanna3

Sziasztok!

Judit! Először is hatalmas gratula a bébihez!!!:)Én is két és fél éve szültem a Hetényiben, úgyhogy csak azokat az infókat próbálom itt összefoglalni, amit a frissen szült anyukáktól tudok. De ha bármit rosszul értettem kérek mindenkit, hogy javítson ki.

Szóval a kórházban ha minden rendben a szüléssel és az természetes úton történik, s a baba is meg az anyuka is jól vannak, akkor három napot kell bennmaradni, s a negyediken van hazamenetel. A babák pedig éjjel-nappal az anyukájukkal vannak, tehát nem viszik el őket, de van lehetőség arra, hogy betold a csecsemősökhöz ha kicsit pihenni vagy épp zuhanyozni szeretnél.

A kórházban adnak ruhát a kicsiknek meg minden egyéb felszerelést, ami az ellátásához kell, de vihetsz is be ruhát, s lehet a sajátotokban is. Na itt nem tudom, hogy vigyek-e be vagy ne, mennyire nézik jó szemmel ha a saját ruhájában van, illetve mennyire nem ha nem viszel. Erre még én sem kaptam választ. Arra viszont nagyon emlékszem, hogy mennyire utáltam az angol pólyát, amibe a kórházba öltöztették a picit, mert nekem folyton kilógott a kicsi lába, meg össze-vissza csúszkált benne a gyerek. Na meg hogy szoptatáshoz nem volt kispárna, s az is hiányzott, úgyhogy azt már megfogadtam, hogy a rendes pólyánkat mindenképp be fogom vinni, mert az jól is tartja a kicsit, meg a szopi is könnyebb benne. (Ezt egyébként Elin is javasolta,s én nagyon egyet értek vele.)

Tudjátok a nemét a babának? Na és a nagyobb kisfiú vagy kislány? Szolnokon laktok? Írj magatokról, olyan jó lenne ha te is csatlakoznál hozzánk!!! :)

Anna! Húúú ez elég ijesztő amit írtál, de szerencsére akkor komolyabb baj nincsen! Vigyázz nagyon magatokra s tényleg pihenj amennyeit csak tudsz, hidd el nem érdemes kockáztatni!!!! Most tényleg semmi mással ne törődj csak magatokkal!!! Nagyon szorítok, hogy ne kelljen kórházba menned!!!!!

Kötött babaruhák ügyében nem tudok segíteni, én a kézimunkához nagyon ügyetlen és türelmetlen vagyok! :oops: :lol: Remélem a többiek tudnak majd segíteni!

Olga, Betti, Elin, Vica miért nem írtok?????

Kisherczeg???????

Botond Kép
EneseKép
swenson

szia!!!

Bocsánat hogy nem írftam sokáig, de vizsgáim voltak meg a múlthéten még Betti is beteg lett
Azóta szerencsére Bettike meggyógyult nekem meg erre a félévre nincs már vizsgám :-)

Elin miért lettél kioktatva ?

Olvasgattalak titeket, de majd még ha lesz időm átfuttom teljesen
hú most megyek majd még folytattom

sok puszi

Kép
kbernadett

Bocsánat, nem tudom ki kérdezte:
(tegnap voltunk szülészet látogatáson, úgyhogy első kézből tudom)
-4 napot kell bent lenni normál esetben, császárnál azt hiszem 5
-a picik kapnak minden ruhát, de a védőnők szerint lehet bevinni, tehát nem kötelező, saját kis ruhákat is. Azt mondta, hogy aűolyan szépek, szép színesek a sok fehér között.

Most hirtelen ennyi, tényleg csak bekukk, holnap jövök hosszabb beszámolóval is.

Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
vica1982

sziasztok!!
Most nagyonmérges vagyok!!!
Most írom harmadjára újra a levelet mert mindig eltünik vagy lefagy az oldal!!!

Szóval kezdem :
Egy topicos talit lehet csinálni szerintem, aki tudna eljöhetne s pletyiznénk eg ypicit!!! Na?

A hízásról!!! Én a terheséggem alatt hivatalosan 13kg híztam de lehet hogy volt az 15-ös ezt nem mondom biztosra :-) 61kg-val szültem most 45kg vagyok!!! Szerintem ne most aggódjatok azon hogy elhííztok most a picire koncentráljatok, de ha mégis eluralkodik ez az érzés egy picit tornézhattok és máris jobban fogjátok érezni magatokat!! HA meg nagyobb lesz már a lurkó akkor bőven lesz időtök lefogyni!!! :-)

Ruhát lehet vinni a babáknak a kórházba, pelenkát adnak de ha jól emlékszem popsitörlő ninc hanem lemossák a fenekét a babáknak!!De viszont minden más babaápolási holmit biztosítanak!! Meg van fertőtlenítő is ami szerintem meg külön jó!!!A szülőszobán van zárható szekrény, de a gyerekosztályon ha jól tudom nincs, ja és egy tipp, a közös hűtőbe ne nagyon rakjatok mert nekem is anno ellopták az ischleremet meg a finom sütik amit a páromtól kaptam, mert a terhességem alatt nem ehettem ilyen a cukor miatt s hozott nekem ajándékba :-( szomorú is voltam!!!

Magzat viz vizsgálat hivatalaosan tényleg a 40.hét után csinálnak de ez egyéb téynezők is befolyásolnak, mint Elin írta, nah meg persze orvos függő!!! :-)

Judit Te mikor szültél pontosan?

Nah de most mrá megyek mert fürdés idő van, de itt vagyok most már és figyelek!!!

Sok puszi

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Köszönöm a válaszaitokat!
Én nem gondolom, hogy viszek be a bébinek ruhát, de ha ott úgy látom, hogy a többiek e szerint tesznek, akkkor lesz itthon elkészítve, majd apuka behozza.
Én is utáltam az angol pólyát, mert olyan össze-vissza van benne a picurka, hogy egy tisztába tevés 10 percig is eltart, és alig tudtam visszacsomagolni. A szoptatós párna az valójában hiányzik, mert fekve elég kényelmetlen volt, nem beszélve arról, hogy annak idején az ágyamból hiányzott a deszkalap, így állandóan belesüppedtünk!

A 4 nap bentlét az nagyon jó! Egy kis remény, hogy minél hamarabb itthon lehetünk!

Magunkról:van egy Gréta nevű kislányunk, aki 2004. október 25-én született, tehát most 27. hónapos. A második baba is kislány lesz, akinek a Letícia nevet szeretnénk adni, és előre láthatólag március 5-én (bár én remélek, hogy hamarabb) fog megszületni.

Egyenlőre ennyit, ezután én is figyelemmel kísérem a topikot!
Judit
bbj

Sziasztok!

MOst van egy kis időm. Gáz ez, hogy nincs otthon net, de igyekszem azért lépést tartani. :)

Olga!
Tényleg izé vagyok? :oops:
Ne aggódj, én meg Rád irígykedem részben, mert Te meg már babázol, engem meg még csak belülről edz a gyermek. :D
De amúgy tényleg jó hogy bent van még. Még van ideje.

Ti éreztetek leszállást, könnyebbedést?
Szerintem Nekem már lent van a pocakom, vagy nem is tudom. Igazából sosem volt nagyon fent, számomra ismeretlen a légszomj, amiről sokan beszélnek. Sokat nyilallt mostanában alul a hasam, medencecsontom, szerintem akkor állhatott be a kis buksija. Hát nem tudom. :roll:

Judit!
Üdv közöttünk. :)
A babaruhákkal én is úgy vagyok, mint Te, hogy majd hozatok be Apával, ha látom, hogy mások is hozak. Nem akarok különcködni. :P

Berni!

LÁnykád meggyógyult teljesen?

Elin!
Igen, úgy van ahogy írtad, nincs se dokim, se szülésznőm. Úgy volt, hogy majd a hétfői látogatáskor keresek valakit, de a védőnő nem akart ajánlani név szerint senkit, azt mondta, nem volna korrekt. Most már úgy vagyok azzal is mint a dokival. Majd lesz, aki lesz. Azt mondták, mind elég rendes.

Amúgy totál odavagyok hétfő óta. Ahogy végignéztük a szülészetet, a szülőszobát, meg mindent, azóta alig várom, hogy mehessek. Nem tudom, valami úgy megfogott. Persze rideg a kórház, mert mindegyik kórház az, de mégis annyira várom már.
Ez normális? :roll: :D
Biztos szép élmény lesz.
Apa is tud meglepetéseket tartogatni. A múltkor például a Kismama magazint lapozgattam, ő meg odajött és képes volt végignézegetni ő is, és még kommentárt is fűzött egy-egy aranyos képhez, amin babák voltak. Leesett tőle az állam. :shock:
Szóval imádom!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Atika is jól van, sokat mocorog, őt is imádom! :lol: :lol: :lol:

Sok pusza!

Kép
Kép
Kép
vica1982

Vica, jó hogy néha írsz! Érdekes ez a leszállás, meg könnyebbedés, amit írtál. Én sem vettem észre semmit, csak mondták, hogy lentebb van a pocakom. A pisiléssel meg úgy nézett ki a dolog, hogy még azt sem tudtam, hogy terhes vagyok, de már akkor sűrűn jártam a wc-t, úgyhogy ez sem volt feltűnő. Amúgy amikor fent volt a hasam, akkor nem fért a nyitott tenyerem a mellem és a hasam közé, mikor meg már leszállt, akkor simán. Hány cm magas vagy?
A kórházi látogatás nekem csak enyébb gyomorgörcsöt okozott, semmi várakozásteli érzést. Mondjuk én csak bekukkantottam, mikor NST-re hívott oda Balogh doki.

Judit, szia! Erősítsed csak a kis csapatot!

Babaruhát én nem láttam, hogy bárki is vitt volna be, de biztosan csak nekem nem tűnt fel. Némelyik elég toprongyos volt, de akkor kaptak újakat, amikor mi jöttünk el, áprilisban. Mondjuk az sem most volt, lehet, sőt biztos, hogy már az a garnitúra is le lett cserélve. Viszont a pólya az jó ötlet, hogy visztek be. Amúgy a mi szobánkban volt egy szoptatós fotel, abban nagyon kényelmesen lehetett szoptatni, néha közelharc folyt érte.

Hazaengedés: minket is a 4. napon engedtek haza, de volt olyan is, akit a 3. napon. Tapasztaltabb anyuka, nagyobb gyarapodás, nem tudom...

Andi, hogy vagy? Otthon lebzselsz még?

Anna. És a te pocakod? Remélem már nem görcsölgetsz! Óvatosan azzal a pakolással! Igaz, nekem is 8 hónaposan jutott eszembe, hogy ártendezem a szobát, és elkezdtem szekrényt tologatni. Aztán gyorsan abba is hagytam

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Nem vesztem ám el, csak úgy jártam, mint a Betty! Szombaton írtam egy tényleg hosszú levelet, aztán eltünt. Hát jól felhúztam magam rajta. De hogy ti mennyit írtatok!

Annyi hozzáfűzni valóm lenne még a gyermekágyas osztályhoz, hogy én a folyósó legutolsó 5 ágyas szobájában voltam (ennek ugye 2 hónapja), és ott zárhatóak voltak a szekrények. Az éjjeli szekrény nyílván nem. De megmondom öszintén, hogy mindenki csak a kabátot tette be, a csomagunk ott volt az ágy mellett. Senki nem szólt érte. Ja, és volt hűtő is a szobában. Kisruhát pedig nyugodtan vigyetek be, senki nem fog ferde szemmel nézni rátok. Igaz, elenyésző számban voltak olyanok akik vittek be, de szerintem pont ott, pont akkor ez a többi anyukát nem fogja zavarni. Az esti fürdetés után a csecsemős nővérnek oly mindegy hogy a kórházi, vagy az otthoni rucit adja a gyermekedre. Pelenkázáshoz, köldökkezeléshez volt minden. Nálunk - és gondolom minden szobában- volt popsitörlő kendő, illetve műanyag fehér kerti szék az ülve szoptatáshoz.
Judit! Nem tudom a kamillát mihez/mire használtátok, de az nincs.

Vica! Sajna én a terhesség alatt sokszor voltam bent a kórházban és nekem is az a tapasztalatom, hogy nagyon rendesek az orvosok. Szerintem nyugodtan lehet az ügyeletesnél szülni. Én is annál szültem volna, ha rendben zajlott volna a terhesség. De mivel a terhesgondozóban sz*tak a fejemre (Dr.J.T.), mi azért kértük fel a Zoboki doktor urat.

Betty! A találkozó jó ötlet, én benne vagyok!

Anna! Én úgy utáltam, mikor olvastam a magazinokban, hogy az utolsó hetekben az anyuka már tudja, hogy mije dudorodik ki a kicsinek. Hát én se tudtam. A kórházba menetelről pedig annyit szeretnék mondani, hogy én a mentőre szavazok. Az a dolga, hogy kimenjen érted és bevigyen. Meg ha elmegy otthon a magzatvíz, akkor szerintem a taxi már nagyon macerás dolog. És ahogy valaki írta legalább a holmidat is segítenek felvinni. A szülésznő is ezt tanácsolta, aki körbevezetett minket a gyermekágyas osztályon. Mondjuk én kihagytam a mentőzést, mert hajnal háromkor apukával mentünk be.

Jaj lányok! Kisherczeg Andi mostmár biztos tényleg babázik! Betöltötte a 42 hetet!

Na üdv mindenkinek!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Gyönyörű babucim

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!!!

Ma is írtam már, Juditnk leginkább de valahova megint eltünt kezd ebből elegem lenni :x

Olga le tudod nekem írni hogy kell képet kicsinyíteni?Mert raknánk én is fel de nem tudom hogy kell!!!!

Judit !!
Azt írtam neked, ogy egy hét van a tepicid meg az én picim között mert mi 2004.november 2.án születtünk!!!!! :-D

Nah valaki a találkozóban benne van?

A hütő tényleg van mindnen szobában mostmár nekem is beugrott, de a popsitörlőre nem sok helyen emlékszem s ezért mondtam ogy nincs, mert azt hittem hogy azt az anyukák vitték de akkor tévedtem :oops:

A kórházban szerintem épp ügyeletes szülésznők is szerintem elvégzik rendesen a munkájukat meglehet bennük bízni :-)

na de most megyek!!!

sok puszi

Kép
kbernadett

Sziasztok!

A kamillát a baba szemének törölgetésére lehetett használni, ha nagyon váladékos volt. Én odabent nem, de itthon naponta többször is törölgettem Grétinek, de sajnos nem úsztuk meg a könnycsatorna átmosását! Ráadásul kétszer is meg kellett csinálni!

Mit tudtok arról, hogy hogyan lehet kétágyas szobába kerülni, illetve szeretnék pro-kontra érveket is hallani róla. Annak idején amikor toltak le a 6.-ra, akkor megkérdezték, hogy hova szeretnék feküdni, van-e valami kívánságom. Akkor nem volt, de most nem tudom!

sziasztok
Judit
bbj

sziasztok!!

Hát én nem nagyon szívesen feküdnék egyedül egy szobában!!!
Én amugy is szeretem a társaságot, én ezért választanám a több ágyas szobát, nagyobb a hely ha ugy van atöbbiek esetleg még tudnak segíteni. Nekem anno nagyon jó szobatársaimvoltak, aztán kiderült az egyik a postásunknak a lánya vele még ma is tartjuk akapcsolatot :-)

Az egy-két ágyas szobák előnye nyugdotan vagy nem sírnak másoknak a babái a füledbe.

én ennyit tudnák felsorolni
hát majd olyan 4-5 év múlva ha müködik ez a topic akkor majd újságolom én is hogy mikorra leszek kiírva szülni :-) de addig csak a ti babáitoknak öülök!!!

Na de akkor ezt találkozot ényleg meg kellene szervezni nem?
De ha nem Olga Kettenmár vagyunk :-D
sok puszi
Betty

Kép
kbernadett

Sziasztok kismamák, anyukák,

gratulálok minden csemetéhez, újszülötthöz! Új vagyok itt, szinte minden tekintetben. Júniusra várjuk első pöttömünket (ma zárjuk a 19. hetünket), és mivel én nem jnszm-i vagyok, a Hetényiről és az orvosokról is alig vannak ismereteim. Meg persze úgy a szülésről általában... Örülök is rendesen, hogy rátok akadtam, már sok kérdésemre olvastam itt válaszokat. Azért kérdeznék is :D : a szülészeten milyen módon lehet "szétnézős" napra bejelentkezni (ki intézi: védőnő, a kórház, vagy az orvosom?...), illetve mikor érdemes ezt megejteni? Minél előbb, vagy elég a terhesség vége felé? Orvos témában pedig: én Jakab Tamást választottam, eddig teljesen meg vagyok elégedve vele, de szívesen olvasnék tapasztalatokat róla, illetve hallottam (ajánlották) egy Betti nevű szülésznőről, szintén érdekelne, ha valakinek van róla is véleménye :)
balwin

Helló Balwin! Mindig örülünk a "szűzeknek"! Jó, hogy bővül a csapat! És persze gratula a babához! Neme? Mozog? Remélem sokat!
Kérdéseidre válaszolva:
Kórházlátogatásra be kell jelentkezni telefonon. A szám: 503-788
Ez a kórház CSNT szobájában csörög, valószínű, hogy egy védőnő veszi fel. Ott kell kérni időpontot, Apás szülés felkészítő tanfolyam a fedőneve. :lol:
Amikor én hívtam őket akkor próbáltak a szüléshez elég közeli időpontot adni, de nyugodtan hívd fel őket, nem akarlak lebeszélni róla.
Orvos témában: nekem is Jakab doktor volt a terhesgondozóban az orvosom. De én jót nem tudok róla mondani, rosszat inkább. De ismerek olyat is aki meg van vele elégedve. Velem nagyon nemtörődöm volt. Szülésznőm nem volt, az ügyeletes volt velem. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtett, ami a kötelessége. Nagyon szimpatikus, őt Teréznek hívják. Betti nevűt nem ismerek, pontosabban egyet, de ő még hallgató.

Betty!
Na kettesben bulizunk? :lol:
FotoTagger programmal tudok én is csak kicsinyíteni, ha van telepítve szívesen megírom a részleteket!

Judit! Tehát kamilla az nincs, de ha esetleg kérsz... Mi nem használtunk kamillát, itthon sem, mert a gyermekorvos azt mondja, hogy nagyon szárítja a bőrt. Ugyhogy forralt vízzel törölgetem babuci szemét. A múlkor láttam egy dokumentum filmet, és abban azt mondták, hogy ez a könnycsatorna átmosás az esetek többségében teljesen felesleges, inkább árt, mint használ. Hál'Isten nekünk még nem kellett bajjal orvoshoz menni, egész pontosan csak tejkiütéseink voltak.
A szobákat előre meg kell beszélni. Én úgy hallottam, DE NEM BIZTOS INFÓ, hogy 7000 ft az egy ágyas szoba/nap. Én örültem, hogy több anyukával voltam együtt, mert sokmindent "lestem" tőlük.

Na üdv mindenkinek!

Olga

Kép
juhaszolga

sziasztok!!!
Olga köszi!!!
igen én annak tanulok szülésznőnek :-)

Balwin majd priviben megírom ki az akire én gondolok!!!
Többiek nem azért hogy különcködjek csak nem akarom hogy aztán meg nehogy valami illetékes eloolvassa és.....

Nah azért szerettem a többieket is!!
Hát Olga amugy nagyon úgy tűnnik hogy ketten leszünk prty képesek!!!
Nah akkor kérdezem mikor érsz rá? msned van? mert fel vehetnél!!! vagy én téged!!De a többieknek is ajánlom ha akarnak velem cseverészni :-)

sok puszi
Betty

Kép
kbernadett

Köszönöm az információkat, raktározok bőszen :)
Olga, picurom neméről még nem tudok nyilatkozni, holnap megyünk UH-ra, remélem kiderül vmi! Biztosan mozog jó sokat a drágám , csak én még nem nagyon (nem rendszeresen) érzékelem... állítólag még nem kell ezért kétségbeesnem... tényleg nem?
Betty, véletlenül nem leszel júniusig végzett szülésznő? :D

Egyébként én is Judit vagyok, láttam van már egy a csapatban :)
balwin

Sziasztok!

Nem semmi a termésünk 1 nap alatt :wink:

Judit: üdvözöllek :D Nagyon szép név a Gréta! Sokat morfondíroztam ha lányunk lenne mi legyen a neve,ez nagyon szép!

Vica: én hétfőn voltam a kórházban sajna muszály volt és én is kifejezetten jól éreztem abban a légkörben magam pedig normális esetben ki szeret ott lenni :? :? de olyan biztonságban éreztem magam....nyugtató volt, csak nem vagyunk hangyásak.....
Az én Papim is felülmúlhatatlan,ugye négy napja nyomom az ágyat szigorúan és szerzett egy laptopot hg ne kelljen a gép előtt ülnöm.
Én is olyan boldogságot érzek és várom hg végre lássam a fiunkat :lol:

Elin: teljesen normális ha ilyenkor fészeképítési kényszert érez az ember lánya,igaz kell egy kis segítség hozzá.Nekünk muszály volt a felújítás,csak szép,tiszta környezetbe jöhet az útód! :wink:

Olga: hú de magával ragadó Balázs szeme!!! Oké,nyert a mentős dolog! Ha buliztok, csináljatok képeket:)

Üdv.

fanna3

még...

Olga: miért is voltatok olyan sokat kórházban?kaptatok ott valamit?

fanna3

Sziasztok!

Betty! Nincs msn címem, mert soha nem tudom kiszámolni, hogy mennyi időm van a gép előtt ülni. Szerintem hagyjunk a többieknek egy kis időt, hogy megemésszék a találkozót, hátha kedvet kapnak többen is! Baj, hogy megírtam, hogy szülésznőnek tanulsz?

Judit! Engem a védőnő és sokan mások idegbeteggé tettek azzal, hogy a 16. héttől folyamatosan kérdezték, hogy mozog-e a kicsi. A végén már minden szörnyűségre gondoltam. Végül 19. hetesen mondtam azt, hogy ez már biztos az! Meglátod, milyen jó érzés lesz, mikor már sokat fog mozogni! (Egyébként kb. 8 hetes koruktól fogva mocorognak, de persze azt még nem érezzük.) És tényleg ne ess kétségbe! Nekem is vannak ismerőseim akik 20-24 hetesen érezték először. Ma voltatok ultrahangon. Láttak valamit? Vagy szégyelősködik a kicsi?

Anna! Nem semmi párod van! Kis drága!
Mi azért voltunk kórházban, mert 16. hetesen éles nyíllalásokat éreztem. Méhösszehúzódások voltak. Persze nem kellett volna, hogy legyen. A méhnyak megrövidült. Az optimális 3 cm helyett csak 1 cm volt, ami a 8. hónapban lévő kismamákra jellemző. Tehát sokáig úgy nézett ki, hogy elvetélhetek, korábban indul a szülés. Tehát visszatartáson voltunk bent. Kaptam sok infúziót, injekciókat, napi 11 szem gyógyszer. De megérte! Nagyon ügyesek voltunk, mert 40 hét+1 napra született meg babuci!
Úgyhogy vigyázz te is magatokra! Tessék betartani az orvos utasításait és akkor nem lesz baj. A lényeg a betöltött 36. hét!

Na üdv mindenkinek!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Tőlem a 14. héttől kérdezték van e már mozgás, én is frusztrált lettem kissé... UH-on minden rendben volt, szépen fejlődik gyerkőcünk, és egy-egy ilyen nagyobb vizsgálat után (nőgyógyászati+UH) mindig nagy kő zuhan le a szívemről :) Ráadásul most az utóbbi időben idegesített a barnás vérezgetésem, de kiderült, hogy valószínűleg a méhszájsebem a ludas a dologban.
A nemét még mindig nem tudjuk, talán majd legközelebb... :)
Már nagyon várom, hogy érezzem kicsikémet mozgolódni odabent! A felvételek tanúsága szerint elég virgonc :D

Judit
Kép

Kép
balwin

Szió!

Igen Olga te tudsz erről érdemben beszélni!
Azt mond meg hg hg csináljam a nem idegeskedést? egész nap feküdni és tényleg semmit nem csinálni csak wc meg fürdés....Közben meg szalad a lakás és éppen most kellene a babaholmikat is megvásárolni. Szörnyű,ja meg még ugye hg Nimike ott maradjon legalább 6 hétig,tudom hg stresszelni sem szabad de hát ez egy ördögi kör. meg még adjuk hozzá a hangulatingadozásokat. Neked hg sikerült elrendezni magadban?

:)

fanna3

Sziasztok!

Fanna!
A Gréta név az elég könnyen jött, mondhatni elég gyorsan beleszerettem, első pillantásra tudtam, hogy nem kell tovább keresnem! Ráadásul nem minden 10. gyereket hívnak így! A második névválasztáshoz azért kellett 2 hét, mire kiforrta magát!

Judit!
Ne izgulj azon, hogyha a picurka nem akar "kimászni" a pocakodból, eljön még annak is az ideje. Én mindkét babámnál 16 hetesen éreztem valami kis halvány jelet, hogy ott mocorog valaki, aztán napokig semmi. Meg egyébként nem minden gyerek mocorgós, vannak nyugodtabb babák is! Ha javasolhatok valamit, akkor énekelj neki, vagy meséljél. Én Grétinek minden nap elmondtam egy mesét, meg énekeltem is, amit azóta is nap mint nap megteszek, és nagyon muzikális gyerek, meg szereti a könyveket, ami a mai világban szerintem nagyon fontos. Most pedig már együtt tesszük ezt Letinek.
A baba nemét, az UH felbontásától függően persze, de a legnagyobb bizonyossággel inkább csak jóval később tudják megmondani.
Ha már nagyon kíváncsi lennél, akkor tehetsz egy próbát a kínai naptár szerint. Én sem nagyon hittem benne, de miután a család, és barátok összes lánytagjával kipróbáltam, és bejött, nálam is, így talán tud valamit ez a 700 éves tapasztalat!

Olga!

Az első szülésemkor olyan szerencsétlen helyzetbe kerültem, hogy a szobában mindenki első szülő anyuka volt. Senkinek halvány fogalma nem volt arról, hogy hogyan kell a köldökcsonkot tisztítani, meg egyébként is, egy pelenkát is több percig raktunk közösen, mire talán sikerült. Most már gyakorló anyukaként nem tartok semmilyen esetlegesen felmerülő problémától, még nincs egy éve hogy Gréti már nem szopizik, pelust pedig még mindig használunk. Bár biztos furi lesz megint olyan kis picurkát a kezemben tartani!

Sziasztok
Judit

Judit,
Kép
Kép
bbj

Köszi Judit, mostanában már nem izgatom magam ilyenek miatt :) A természet úgyis tudja a dolgát, majd érzem rendesen, ha éreznem kell. Egyébként az első moccanást a 13. héten érzékeltem, és azóta is van "valami" (tuti biztos, hogy ő az), csak éppen naon halványan, és több napos szünetekkel. Dúdolgatni is szoktam neki, de még nem találtam meg a közös dalunkat :) A könyvből mesélés ötlete határozottan tetszik, alkalmazni fogom.
Angyalkám neme természetesen izgat, de nem esek kétségbe, ha legközelebb sem derül ki :D Azért köszi a kínais tippet, meg is néztem mindjárt 8) Kisfiút "jelez"! Ami azért érdekes, mert ma először álmodtam határozottan pöttömünkkel, és mit ad isten, kisfiú volt... :) Kicsikénk "munkacíme" is fiúnév (ld. vonalzó)... ha ezek után lány lesz, át kell értékelnem az életemet :D
Már csak amiatt izgulok, hogy pottyanjon ki épen, egészségesen, és ne idő előtt :)
Kórházzal kapcsolatban: a 2 ágyas szobához (ha van olyan) tartozik külön mosdó/zuhanyzó? Megijesztettetek a higiénés állapotokkal... :) Másért nemigen, de a tiszta mosdó miatt képes lennék különvonulni a biztonságos, csecsemőgondozásban jártas, tapasztalt 5 fős "tömegtől" :D Bár, mint Judit írta, erre van ellenpélda is...

üdv:
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin

Lányok!
Mi ez a kínais dolog? Hol található?

fanna3

Anna, én pl. itt találtam egyet:

Kínai fogamzásnaptár

de ne ragadj le a táblázatnál, olvasd tovább, mer nem olyan egyszerű :)

üdv:
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Ti aztán termeltetek! :P

Baldwin!
Azt a jótanácsot hallottam, hogy ha reggel ágyban maradsz és hanyatt fekszel, akkor tedd a kezed a hasadra és olyankor szeretnek úgy mocorogni a babák, hogy érezni is lehessen.
De pl. egy ismerősöm úgy érezte először, hogy hason laudt, ami kényelmetlen volt a picikének, ezárt jó nagyot rugott.
Én 14+4 voltam, mikor először "mozgott". Azért "-jel, mert nem mozgott, hanem kidudorodott, és arrébb ment a kezem alatt. Fantasztikus volt. Azóta is imádom, ha mocorog, és már előre tudom, hogy hiányozni fog!

Fanna!
De sajnálom ezt a fekvést...nagyon rossz lehet.
Ha elfogadsz egy jótanácsot, akkor legyél meggyőződve róla, hogy nem lesz semmi bajotok, időben fog megszületni Nimike, és minden rendben lesz. A hit nagyon sokat segít!!!

Kép
Kép
Kép
vica1982

Sziasztok!

Anna! Hát igen tudom én mennyire nehéz. Igazából (orvosom beleegyezésével) én úgy csináltam, hogy amennyi időt tettem-vettem napközben, ugyanannyit pihentem, de a fentlét nem lehetett 1,5-2 óránál több egyhúzamban. És azért így csak haladtam is a "dolgommal". Megértem, mert tényleg most van itt az ideje, hogy megvegyetek mindent a babának, és abból egy anyúka sem szívesen maradna ki. Ez a fekvéses dolog arra jó, hogy rengeteg "szakirodalmat" összeolvass.

Judit (bbj)! Hát igen tipikus esete a miénk annak, hogy van akinek bejön valami, van akinek nem. De mondom én örültem, hogy többen voltunk. Persze voltak árnyoldalai is. Ja, és nekünk a kínai naptár sem jött be, kislányt jósolt! De nem baj, hogy tévedett, így is nagyon jó! Imádom a fiamat!

Judit (balwin)! Amikor az ultrahang már többször mutatta, hogy fiúnk lesz, én még sokszor akkor is kislánnyal álmodtam.
(Bár igaz, én akkor azt gondoltam, hogy kislányt szeretnék jobban).
Sajna nem tudom, hogy az 1 vagy 2 ágyas szobákban van-e zuhanyzó. De a mellékhelyiségek valóban hmmm....

Vica! Ezt a játékot a babával én is játszottam! A drágám olyan ügyes volt, mindíg mozgott a kezem után! Nagyon szerettem én is.

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Átkukkantottam hozzátok a "szolnoki kismamák-anyukák" topikból. Jó olvasgatni a terhességről és a szülésekről. Nekem jövő héten lesz 5 hónapos a kislányom. Beleolvasgattam a beszélgetésetekbe és sokmindenhez lenne nekem is hozzáfűznivalóm, tapasztalatom, de most hirtelen mégse jutnak az eszembe, biztos a túl sok infótól, amit egyszerre olvastam :oops:
Annyit mindenesetre a szülés előtt állóknak, hogy én első gyermekes anyukaként és nem volt kisgyerek a közelemben sosem, így szültem a babucimat. Azt sem tudtam a kis drágámmal, hogy mit csináljak most vele, amikor szülés után 4 órával a gyermekágyon odaadták, de minden nővérke nagyon nagyon aranyos és segítőkész volt. Rengeteget voltam kint náluk, amúgy a szobában rád se néznek, azt csinálsz, amit akarsz, de ha kimész mindig segítenek türelmesen. Utána hipsz-hopsz összeszoktunk a babával és minden ment, mint a karikacsapás.
Nemtom volt e ez kérdés, de azért megírtam :lol:

Fanna: én a 4. hónaptól szigorú fekvésre voltam ítélve, mert kőkemény volt a hasam és tágult a méhszáj, és végül 10 nappal túlhordtam.. ne idegeskedj :-) Én arra használtam ezt a rengeteg időt, hogy sokat koncentráltam a babára, játszottam vele.

Üdv: Ewa Kép
ewa

Sziasztok,

Vica, én ennek szöges ellentétét tapasztalgatom :-) Pöttömke eddig szinte csak este adta jelét (amikor nagy ritkán megteszi) bentlétének, és szigorúan a jobb oldalamon fekve :D Mondjuk az is igaz, hogy lefekvéskor jobban koncentrálok babucimra, mint reggel (a reggel nem az én napszakom...), úgyhogy kipróbálom ezt a módszert is. A "baba-kidudorodásért" irigyellek, nálam még kell néhány hét ehhez az érzéshez, merthogy növesztettem az elmúlt 3 évben némi "bájat" a hasamra :D De már várom nagyon!

Olga, én is mindig kislányban gondolkodtam, a párom viszont kisfiúban. Ez összezavart kicsit :-) Ennek tudom be, hogy most nincs határozott érzetem a baba nemét illetően, holott korábban meg voltam győződve róla, hogy nekem lányom fog majd születni. Már nem vagyok benne olyan biztos :-) Igazából tényleg mindegy, azt már most tudom, hogy mindketten szerelmesek leszünk bele az első pillanattól, akár kislány, akár kisfiú! :D

Ewa, én is így kezdek most bele az elsőbe, és bár tudom, hogy az első hetekben bénázok majd jó sokat, most még úgy érzem, hogy minden flottul fog menni :-) Valószínűleg ahogy közeledik a nagy találkozás, jönnek majd elő kétségek/félelmek is...vagy pont ellenkezőleg? Előrébb járó kismamák hogy vannak ezzel?

üdv:
Judit

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Vica,Olga
Köszönöm szépen a bíztatást, megpróbálok nem begolyózni, mert nem minden pillanat happy.
Nem tudom ti hg vagytok vele,de én magamon nagyon erősen érzem a hangulatingadozásokat :? pedig gondoltam majd én megmutatom hg nem leszek nyűgös.....hihi

A naptár szerint lányunk lesz :roll: na nem baj, majd a második vagy harmadik

Balwin: én 18+pár nap éreztem először Picurim mozgását.A párom fúrt-faragott én meg ültem az előszobában egy kényelmetlen széken és csak úgy jött. Sokat paráztam előtte hg majd nem ismerem fel milyen az,és attól kezdve csak azon a széken csinálta pár napig.lsd fentebb, tényleg nem szeretik a kényelmetlen testhelyzeteket :lol:

BBJ: én nem mertem még eddig énekelni Niminek,szerintem kinevetne tiszta erőből!! Neked biztos szép a hangod ha bírta a család :D

Szia Ewa: köszi:) én is hallottam már hg a fekvős anyukák túlhordják a babát,milyen érdekes.....azért van rengeted rémisztő hülye történet is a neten,arra sem kell mindre figyelni.

Itt a kórházban mikor rakják cicire a Babut szülés után?Azt olvastam hg közvetlenül kellene mert olyan előtejet termelünk( ami még nem a tápanyagdús tej,)ami tele van mindenféle védő anyaggal.??????

üdvi

fanna3

Sziasztok!

Baldwin: én 20 hetesen éreztem először, hogy megmozdul Zsófi. Előtte kicsi bugyorgásokat éreztem, amiket ráfogtam, hogy a baba, de amikor tényleg megmozdul az nem összetéveszthető semmivel. Én teljesen kényelmesen feküdtem az ágyban, pont márc. 15-e volt és a Kőszívű embert néztük a tv-ben :-)

Fanna: az utolsó 3 hetet 4 hó fekvés után lakáskereséssel, lépcsőzéssel töltöttük, mivel 4 emeleti lakások jöhettek csak számításba. Viszont még így sem indult meg magától a szülés! 40+10 napra indította a doki, mert már csak 110 volt a baba nst-je. Majd a burokrepesztés után sem indultak el a fájások, úgyhogy jött az oxitocin. Így viszont 7:50-kor volt a burokrepesztés és 12:35kor már a hasamon volt Zsófika :-)

Mikor kibújik, akkor rögtön a hasadra fektetik és ott hagyják picit. Akkor még nem szopizik úgy emlékszem, hanem utána elviszik megmosdatni és már pólyában hozzák vissza és teszik mellre. Így együtt lehettek sokáig. Mi apával, babával 3 órát együtt voltunk még a szülőágyon :-)

Üdv: Ewa
ewa

Ewa! Március 15-én, mikor a te babucid megmozdult, én meg mentem a kórházba NST-re! Akkor kukkantottam be a szülészetre is, ha már egyszer ott voltam. Óh, régi szép emlékeket mozdítottál meg bennem!

Én, ha visszagondolok, nem is tudom, de nagyon korán kérdezték tőlem, hogy érzek-e már mozgást. Végül is 16 hetesen éreztem először, de akkor már 2x biztosan kérdezte Jolika drága, hogy érzem-e. Fárasztó volt az is. Olyan gépszerűen kérdezett mindent. Legelőször olyan volt, mintha a szelek mocorogtak volna a beleimben, de mégsem. Na, ezt jól megmondtam... :lol: . Szóval amikor a bal oldalamon feküdtem, mindig ezt éreztem. Aztán meg már egész nap éreztem, nem volt, hogy ilyen vagy olyan testhelyzetben többet mozogjon. Este elcsendesedett, reggelente meg ébredésem után 1/2-1 óra is eltelt, mire ő is felébredt.

Nekem nem tették a hasamra azonnal, csak megmutatták, nyomtam a buksijára egy puszit és elvitték rendbetenni és megvizsgálni. Kb. 1/4 óra múlva hozták szopizni, akkor tovább ott volt, aztán megint elvitték és már csak a gyerekágyas osztályon láttam legközelebb. Mondjuk én egyedül voltam, apás szülésnél más a helyzet. De Lilcsinek azt az édes illatát sosem fogom elfelejteni!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Elin: szerintem titeket láttunk szombat délelőtt a Corában. Lilcsike gyönyörű vörös buksiját nehéz összetéveszteni :-)

Ha megengeditek még egy kicsit nosztalgiázok :-) Mivel nekem volt már egy vetélésem és egy csúnya cisztám, így nem bíztuk a véletlenre, volt fogadott orvosunk és szülésznőnk is. Nekem nagyon sokat segített és bevált mindkettő. Pl az előkészítésnél nagyon jó volt, hogy volt saját szülésznőm, mert beöntés után kaptam elég időt és nyugalmat... meg szülés közben is sokat segített, masszírozta a derekamat.. stb. A férjem hiába gyógytornász, annyira izgult, hogy csak rosszabb volt, ha ő masszírozott, úgy zavartam el szegényt, mert annyira akart segíteni, de olyan rossz volt :-) elég volt, hogy vizes ruhával törölgette a homlokom. Szóval szerintem ezért is lehettünk mi még olyan sokáig együtt és kaptam meg a babát azonnal.

Képzeljétek, hogy az első tolás után már kint volt Zsófi buksija és olyan kis belevaló csajszi, hogy már akkor felsírt! :lol:

Üdv Ewa
ewa

Sziasztok!

Ewa:Hogy oldottad meg a tanácsadásra és NST-re járást,+vérvétel stb.? Én ugyanis egyáltalán nem tudok felkelni,állni 5 percnél tovább mert rögtön fáj és keményedek. Arra pedig valahogy csak kell mennem, már csak a GYED miatt is. Annak egész más aki kórházban van,mert ott megcsinálják helyben. Örülök hg megosztod a tapasztalataidat:)

Anna

fanna3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?