Sziasztok Anyucik!
Jól eltűntem, de ismét itt vagyok!
Nem volt semmi bepótolni a lemaradásomat
Külön jegyzetlapot készítettem, hogy kivel mi van, s hogy kinél miben tudok esetleg segíteni tanácsokkal (bár ahogy néztem, már válaszokra leltek).
Judy!
Remélem a köldöksérvetek javulóban van, s a tornáztatással is haladtok. Tényleg szépen helyre lehet hozni a kötött izomzatot masszázzsal és tornával, csak kitartónak kell lenni.
Repülni szerintem nyugodtan repüljetek Zsombival. Esetleg a védőnőt kérdezném meg, hogy mit szól hozzá (de ez védőnőtől is függ).
Hát kengurunk nekünk is volt, de nem igazán használtuk. Vettem kendőt is, de azt sem használtuk. Pedig teljesen be voltam lelkesedve rá, azt mégsem. Séták alkalmával a babakocsi sokkal kényelmesebb volt. Olyan jókat aludt benne. No meg az én derekam is kiakadós fajta
Taknyosság: sajnos nincs más, mint az orrporszívó. Az viszont könyörtelenül, ha taknyos a pici. A dokink erre még a legelején felhívta a figyelmünket, hogy ezt nagyon komolyan kell venni, s nem szabad sajnálni a picit. Ez így elég brutálisan hangzik, de tényleg. Ha taknyosodás van, akkor ahogy hallja az ember hogy szörcsögés van, orrcseppezés vagy orrsprayzés, majd egy kis hatóidő után takonyleszívás, s ismét orcsepp vagy orrspray, hogy a fent lévő maradékot tovább oldja. Ha szükségét látja az ember, akkor éjszaka is többször, hogy ne legyen belőle baj. Ugyanis a manóknál mivel nem tudják még maguk kifújni az orrukat, illetve nem tudnak szólni, hogy gond van, ha nem figyelünk oda, akkor elég gyorsan a fülükre húzódhat a takony, s abból kikezelni már sokkal komolyabb gond, plusz nekik is fájdalmasabb. Plusz, a fül gyulladása ha elhatalmasodik, akkor agyhártyagyulladást is okozhat. Úgyhogy sajna ilyen esetben tényleg elő a porszívót. Picinek még egyszerű, s egyedül is magam alá tudtam fogni Balát. Most viszont már ketten kellünk hozzá. Bár már kezd rájönni, hogy ezzel tulajdonképpen segítünk rajta. Olyan aranyos. Az előkészületekből már sejti, hogy mi következik. Nézi riadt szemmel, de nem tiltakozik, csak akkor, amikor már a szipkázásnál tartunk. Aztán ahogy vége, egyik pillanatról a másikra abbahagyja a sírást, s egy sóhajjal megköszöni, hogy újra kap levegőt
Reni!
Nagyon aranyos Niki! Igazi leányzó!
A kaki miatt ne parázz, bár ezt könnyű így utólag mondani, én is ezen aggódtam napokig. Már az egész család ezt kérdezte telefonon naponta többször, hogy "Na van már kaka?" Nekünk a csúcs 7 nap volt, s a doki még akkor is azt mondta, hogy "Nyugi Anyuka! Amíg a baba mosolyog, s nem üvölt, nincs gond! Ez csak annyit jelent, hogy nagyon jó az anyateje, s mindent hasznosít a pici!"
A fürdetési időpont nekünk is ilyen későre (sőt) esett kicsiként. Mondjuk nekünk Apa eleve későn ér haza, így külön kényelmes volt. Idővel változik majd a napirend, s ha már mocorog, akkor hamarabb kifárad Niki, s kénytelenek lesztek korábban fürdetni, mert különben tiszta nyügi lesz.
Hol szoktál ruhák után böngészni?
Az 1., 2., 3., íráson nagyon jókat kacagtunk Apával és a Nagyikkal. Köszönjük!
Alon!
Hogy vagytok?
Zsóka!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök!
Anno, amikor mi csípőszűrésen voltunk, akkor egy másik babánál pont a nyakizom tornáztatását mutatta a doki. Egyszerűnek tűnt nagyon, s naponta 2x kellett tornáztatniuk a picit, s nagyon hamar fejlődés várható, ha kitartó az ember, s nem hagyja lustulni a picit. Ha parázol emiatt (bár szerintem még nincs ok parára, csak lusta a Marci), akkor kérdezd meg a védőnőt, vagy a dokit.
Kitartás a család ápolásához. Tényleg nem egyszerű, mi most másztunk ki belőle. Apa jobban szenvedett, mint a pici fia
Én meg játszottam a nővérkét
De legalább kényszerből ugyan, de együtt voltunk egy teljes hetet
S ez olyan jó volt.
Nóri!
Gratulálok nektek Farkashoz!
Remélem minden rendben nálatok! Mi van veletek?
Mircike!
Húha! Ez a gyomorbaci nagyon rosszul hangzik így leírva is! Para a köbön lett volna nálam, ha Bala valami hasonlót produkálna.
Remélem már jobban vagytok. Az antibiotikumhoz esetleg annyit tudok hozzászólni, hogy nekünk élőflórás joghurtot kell most ennünk (mármint Balának), hiszen Ő is antibiotikumot kapott a betegeskedésére, hogy a bélflórák hamarabb rendbejöjjenek.
Hú! Még mindig ennyi tejcsid van!
Mi azt hiszem most fogunk teljesen leállni. Sajnálom, de egyben örülök is. Elvoltunk négy napot Apával kettesben, s ezalatt ugye nem volt cici, de nem is hiányolta Bala. Mondjuk már jó ideje csak hajnalban volt egy kis cicizés.
Üdv mindenkinek: Timi