Szia Szilvi!
Írtam már? A képek tündériek! Mit neked szenvedés, nem is látni rajtad! Úszol a boldogságban, s a piciben! Gratula!!!
Egy picit helyesbítek: Ágiék nem mondják, hogy jelen
lehet a gyerek (szóval nem engedélyezés kérdése
), csak javasolják, hogy legyen mellette valaki. Tapasztalatuk szerint nem árt. De azt is elfogadják, ha másnak meg úgy jó, hogy nincs külön gyerekfelügyelő, csak szerintük sokkal nagyobb így az esély a szülés menetének megzavarására. Szerintük pl. nekem is leállt a szülésem a nagyok miatt, mondták is, bár meg is leptek vele, nekem ugyanis nem tűnt fel.
Ők láttak-hallottak dolgokat kívülről, én meg éltem a világom belülről.... Szerintem a gyerkőcök pont abban a "pihenő-fázisban" kapcsolódtak be, amikor felkészültem a "végső nagy csatára". Ilyenkor tűnhet úgy, hogy a folyamat megszakadt, de bennem ez fel se merült, semmi ilyesmire nem gondoltam, épp ezért volt fura Ági reakciója. Aztán persze beindult újra minden...
Számomra annyira intim, s annyira szűk családi esemény volt a szülés, hogy más kívülállót képtelen lettem volna beengedni. Másrészt keresve se találtam volna olyat, akinek a hiper fiam szót fogad. Akkor meg oly mindegy... Azt meg sose feledem, amikor a bekattant lükéje azonnal észhez tért, mikor apjuk elrobogott a budira, de nekem persze pont akkor jött egy fájás. Kire dőltem volna, ha nincs ott a fiam?
A lényeg tényleg az: ki ezért örül nagyon, ki azért! Mindenkinek a saját belső, legőszintébb érzései alapján érdemes döntenie, s nem külső behatásra, még akkor se, ha akár Ágiék mást javasolnak! Ők is tévedhetnek, illetve eleve csak javaslat a részükről ezzel kapcsolatban minden, s nem biztos, hogy neked meg úgy jó. Harag sose lesz belőle!
Papír: Miért ne a csp-vel??? Hisz most már dupla összegű!!!
Valamivel kell szívatni a jónépet, nem?
Persze, hogy Ági ellen megy! Ez nem kérdés! Viszont előbb-utóbb kénytelenek lesznek kiadni a kezükből a dolgokat, s megadni a legális választási lehetőséget, hiszen Európai Uniós tagok vagyunk, ott ez is szabályos (emberi jogok!!!!), létezik Strasbourg is!!! Igaz, hosszú a pereskedés, de tuti, hogy Ágiék nyerni fognak! Csak ki kell azt várni! (Mellesleg, ha Papp bácsi végre nyugdíjba menne, akkor sokkal gyorsabban normalizálódnának a viszonyok szerintem.)
Ha véletlenül otthon szülsz, akkor utána kórházban turkálnak, vért vesznek, stb, s minden gond nélkül leigazolják, hogy tied a gyerek.
Kérdés: mi van akkor, ha "véletlenül" otthon szülsz, pl. ott egy barátnőd, aki nem orvos, de látta, hogy belőled jött ki a gyerek, tanusítja, hogy már nem volt idő kórházba menni, stb.... Te meg utána se mentél be a kórházba (nem kötelező!!! csak lehetőség, szolgáltatás), és passz. Akkor mit csinál az anyakönyvi hivatal? Nem veszi be a mesét? Milyen alapon feltételezi, hogy hazudsz? Orvosi igazolást se kérhet, hiszen egy átlag polgár volt csak jelen... Én lehet, hogy eleve ezzel kezdeném ama bizonyos kerületekben. Nem kell azt nekik tudni, hogy tervezetten maradtál otthon, egy embert meg biztos mindenki találna, aki segít, s azt mondja, hogy jelen volt, s látta, hogy belőled csusszant ki az a bizonyos gyerek!
Ááááh, az egész úgy felháborító, ahogy van!