Új privát üzeneted érkezett!

Szisztok!
Örülök, hogy végre találtam valakit, aki ismeri a Nemeskéri dokit. Én is Vácon találkoztam vele, de már több mint 10 éve. Azóta Pestre költöztem, és most kezdünk gondolkodni a gyermekvállaláson.
Két kérdésem lenne hozzátok. Az egyik, hogy máshol is vállal-e szülést a Nemeskéri (mert nekem a Honvéd nem túl szimpatikus), a másik, hogy Pesten hol magánrendel.
Névtelen

Szia Sara01!
Ha leülök géphez, én is azzal kezdem, hogy megnézem írtál-e. Jó veled beszélgetni. Egyébként az első 3hónapban én sem híztam, de szerencsére csak émelyegtem, nem hánytam, és a 13. héten ez émelygés is elmúlt. De még most sem híztam. A Nemeskéri azt mondta, hogy nem baj, majd fogok. Ai azt illeti eszem rendesen, amikor megéhezem, (elég sokszor), csak amióta babát várok nem kívánom a húst, így abból elég keveset eszem, viszont sok tejet iszom, gyümit eszem.Néha felvágottal is próbálkozom, de mostanában, ha nem jó az illata nem tudom megenni. Az AFP tegnap jött meg a védőnőhöz, teljen jó lett. Hétfőn megyünk uh.-ra, Vácra a párommal. Ma meg a bőrgyógyászaton voltam, ahol kiderült, hogy hajlamom van az ekcémára, ami persze ki is jött a lábamon, kezemen meg egy picit az arcomon. Úgyhogy most kaptam fürdőkrémet meg egy kenőcsöt. Eddig sosem jött ki, azt se tudtam, hogy hajlamom van rá, amikor kijöttek a pöttyök, megijedtem, azt hittem hogy összeszedtem vmi nyavalyát, még az oviban, ahol eddig dolgoztam.
Mire én kisgömböc leszek, te leadod a kilóidat! Tényleg, hogy van a picur? Fiú/lány? Ezt még nem is írtad. Könnyen ment a névválasztás? Mi a fiú nevekkel gondba vagyunk. Valahogy nem találjuk az igazit.Bár még van időnk, mert csak akkor szeretnénk megtudni, hogy kislány vagy fiú, amikor megszületik. Most megint írtam neked egy regényt. Még 1 kérdés:Mi a véleményed a 3D-s uh-ról, amit a Praxisban csinálnak?
Anna
anka

Szia Névtelen!
Sajnos nem tudom, hogy van-e rendelése Pesten, és vállal-e más kórházban szülést. Dunakeszin és Vácon biztos rendel.
anka

Szia Anna!

Szóval a gyermekhelyzet: van egy 5 1/2 éves lányom, aki már komoly nő. Ovis, és kicsit megviselte a kistestvér érkezése, de már kezdünk belerázódni. A fiam pedig, mint említettem 11 hetes. Nálunk nem volt gond a névválasztás, mert az apukája nevét kapta. Én annyira nem vagyok híve ennek a dolognak, de olyan " családi nyomás" alatt álltam, hogy nem tehettem mást. Megjegyzem, a férjemnek különleges, érdekes neve van, tehát végül nem sült el rosszul a dolog. A lányomat pedig Sárának hívják, innen a felh. név.
De a fiú nevekkel én is gondban lettem volna, mert ami tetszik / Marci, Bence pl/ azok ugye mostanában elég népszerű nevek, tehát kiesve. Ha lány lett volna ; Eszter, Anna, Bori közül vál. volna.
Én is csak akkor akartam tudni, hogy milyen nemű, amikor megszül. , de mikor az orvos 20 hetesen / amúgy én is a Gyurkovicsnál voltam/ megkérdezte, hogy mondhatja-e, hát én nem bírtam ki és megtudtam, hogy fütyis./ Majd elsírtam magam, úgy örültem /
Én nem csináltattam 3D-s uh-ot, de végig gondolkodtam rajta, csak v.hogy sosem jött ki úgy a helyzet. De most így visszagondolva, azt hiszem megcsináltatnám.
Képzeld! Terhességem alatt nekem is nagyon csúnya lett a bőröm, de én pattanásokkal voltam tele, mint egy kiskamasz.
Na, ennyit mára, jó hétvégét Nektek.

Névtelen: Én nem tudok róla, hogy rendelne Pesten, más kórházban szerintem meg tuti nem dolgozik, de ha megtudok v.mit írok.
sara01

Nem rendel Pesten és csak a Honvédban vezet szülést.
Sara, örülök, h jól sikerült minden és jól vagytok. Vicces, h végig ugyanahhoz az orvoshoz jártunk, lehet, még találkoztunk is, talán pont, mikor szülni mentélKép) minden jót nektek, ápisz
ápisz

Sziasztok!
Úgy látom, lassan kezd feléledni ez a topic.
Ápisz, te is mostanában szültél?
sara01

Szia Sara01!
Szerintem még ki fogom bírni, és nem kérdezem meg a nemét a babócámnak. Amúgy milyen a Gyurkovics? Én még nem voltam nála, mert eddig a Honvédban voltam uh-n. de mintha anyám azt mesélte volna, hogy én is nála születtem(80-ban).
Jó hétvégét!
Anna
anka

Szia Anna!

A Gyurkovics szerintem nagyon kedves doki, és nagyon alaposan ultrahangoz.Vigyél videókazit, fel tudja venni.
Amúgy vicces, mert én az apjánál, az öreg Gyurkovicsnál születtem '75-ben.
Tegnap moziban voltunk a barátnőimmel, az Igazából szerelem című filmen. Aki még nem látta, nézze meg, mert rettenetesen jó hangulata van.
Természetesen mire hazajöttem itthon ordító gyerek, és kissé feszült apuka várt, de jó volt kicsit kikapcsolódni.
Mindenkinek jó vasárnapi pihit!
sara01

Szia Sara01!
Lehet, hogy én is az apjánál születtem, mert nem mondta anyám,hogy apa meg fia is doki. Majd rákérdezek anyámnál. Egyébként az Igazából szerelem szerintem is jó film, én még karácsony után láttam. Na most megyek mert megjött a diákom, akit németből korrepetálok.
További jó napot!
Anna
anka

Szia Anna!
Voltál Uh-on? Mit mondott? Minden oké?
Amúgy van még egy jó uh Pesten a Varga dr-nál / Ő is a Honvédban van/ nagyon jó uh-s orvos. Van új 3D-s gépük. A Nemeskéri meg tudja adni a számát.
Sara
sara01

Szia Sara01!
Tők jó volt az uh. A doki nagyon rendes volt. Vittünk videokazit, és kb. 4 és fél perces "mozit" vett fel, meg adott fényképet is. Egyébként minden rendben,nem talált rendellenességet a doki, nagyon jól láttuk a picurkát. Még a kis talpacskáját is. Itthon ahogy hazaértünk 2x is megnéztük a videót,de még biztos rengetegszer megnézzük. A doki mondta, hogy neki már van sejtése a nemét illetően, de mivel megkértük, ne mondja el mi lesz, így nem is árulta el.
Amíg vártunk beszélgettem egy váci kismamával, aki ide Keszire jár a Nemeskérihez. Kiderült, hogy elszámolták, így korábban küldték afp-re. Na most befejezem, eléggé elfáradtam. Köszi az infót!
Anna
anka

Szia Anna!
Örülök, hogy minden jól ment, és gratulálok, hogy kibírtad, és nem kérdezted meg a nemét.
Ez az afp dolog szerintem amúgy is elég kétséges, mert nem egy ismerősömnek volt rossz, és gyönyörű gyerekeket szültek. És azt olvastam, hogy sok országban pont ezért már nem csinálják.
Voltunk ma méreckedni, és 3160g-os szül. súlyhoz képest 11 hetesen 5700 g a fiam. Ha így folytatja, el fog gurulni.Hozzáteszem, csak cicizik.
További jó napot!
sara01

Szia Sara01!
Ez igen, jó kis vasgyúró! Remélem nekem is lesz majd elég tejcsim.
Te mikor érezted először, hogy megmozdult a pocidban a baba? Sokan azt mondják,meg olvastam is , hogy a 17-18. héttől már észre lehet venni.
Anna
anka

sziasztok
Ismeri valaki Húsvéth doktort?
Névtelen

Helló!

Húsvéth doki elég idős már, de nagyon jó dokinak tartják.
Amikor szültem a mellettem fekvő kismama dokija volt, de olyan gyorsan szült, hogy nem ért be Húsvéth dr. Kép
Hát ez nem sok de ennyit azért tudok róla.

Névtelen!
Nem olyan rossz kórház a Honvéd, én ott szültem augusztusban és nem tudok róla rosszat mondani!

Tündér
Recus

Sziasztok!

Anna, én már a 17. héten éreztem mindkét babócámat, mondjuk eleinte csak olyan érzés, mintha bélmozgásod lenne, és én csak fekve éreztem az elején.De csodálatos dolog , mert bennem akkor tudatosult igazán, hogy egy kis ember lakik a hasamban.
Mikor mész legközelebb a Nemeskérihez?

Húsvéth dr-ról én is csak annyit hallottam, hogy nagyon kedves, és jó orvos, de személyesen nem is láttam.
Sara
sara01

Szia Sara01!
Márc. 2.-án megyek a Nemeskérihez. Addigra már biztos fogom érezni a picurka mozgásait. Már a 16. hét óta figyelek minden kis mozgást, de nem vagyok benne biztos,hogy a pocilakóm tornamutatványait érzem. Van aki azt mondja, hogy olyan először, mintha csiklandozna valaki, vagy kicsi buborékok lennének a pocidban. Egyenlőre tejes gőzzel figyelek, és rögtön megírom, ha végre biztos leszek benne.
Szerinted hol érdemes kismami ruhákat beszerezni?
Ja és képzeld, megkérdeztem anyámat, és most már biztos, hogy a Gyurkovicsnál születtem.
Mostanában egyre nagyobb az étvágyam, ami főleg délután jelentkezik a legjobban, szinte óránként eszem. Kicsit össze-visszára sikerült ez a levél. Bocsi, de most én is eléggé iyen vagyok.
Anna
anka

Sziasztok!

Tudnátok nekem egy pár sort írni Bíró dr-ról,ha ismeritek?!Már egyszer "kérdeztem"de senki nem válaszolt.Kép Kezdek aggódni,hogy őt senki nem ismeri.

Előre is köszönöm:FHE
Névtelen

Sziasztok!

Ismeritek Kósa doktornőt, aki külsős? Bármi infónak örülök!!

Anna
annamár

Sziasztok!

Anna, szerintem a Brendonba /Váci úton/ nagyon szép, csinos kismamaruhák vannak, bár nem olcsó.De ha jól variálod őket, nem is kell sok kismamarucit venni szerintem.

FHE, az oszt. vez. Bíró Jánosra gondolsz?

Annamár, Kósa drnővel egyszer találkoztam, Ő ügyeletes volt, én pedig már 8. hónaposan elestem, és bementem a kórházba. Nekem nagyon szimpi volt, nagyon alaposan és fájdalommmentesen vizsgált meg, rátett a ctg-re, ott maradt mellettem , beszélgettünk, és pont arra gondoltam, ha nem szertetném ennyire a saját orvosomat / Nemeskéri dr/ Őt szívesen választanám. És persze az , hogy nő, méginkább szimpatikussá tette.
Sara
sara01

Szia Sara01!
A Brendonban már voltunk a párommal, de még akkor nem nőtt a pocim. Ami azt illeti, tényleg nem olcsók, de néhányat úgyis be kell szerezni. Majd megpróbálok jól válogatni. Kösz a javaslatot. Anna
anka

Szia Sara01!

Igen,rá gondolok!Hozzá járok már egy ideje és most tervezzük a férjemmel a "családalapítást",de szülés terén nincs nála tapasztalatom.Tudsz valami megnyugtatót írni nekem?
FHE

Szia Sara 01!

Igen,rá gondolok!Már egy ideje hozzá járok és most tervezzük a férjemmel a családalapítást,de szülés terén nincs vele kepcsolatosan infóm.Tudsz esetleg valami megnyugtatót írni nekem?

Köszönöm:FHE
FHE

Kedves Sara 01!

Köszönöm a válaszod!

Anna
annamár

Sziasztok!

FHE, sajnos nem tudok Neked sok infóval szolgálni, mert nem találkoztam a kórházban senkivel, aki nála szült volna, és én is csak a reggeli vizitek erejéig láttam.
Nekem eléggé katonásnak tűnt, dehát ez nem is meglepő, mert úgy tudom ezredes.
Esetleg menj be a kórházba, és kérdezgesd a szülésznőket. Egy barátnőm is ezt csinálta, mikor a Máv kórházban keresett orvost. Mert ugye a szülésznők tudják a legjobban, hogy milyen egy orvos szülés közben.
További szép napot!
Sara
sara01

Sziasztok!

Köszönöm szépen Sara a válaszodat!Jó ötlet amit írtál,megpróbálok tényleg beszélni a szülésznőkkel.Remélem hamarosan beszámolhatok a kismamasággal kaocsolatos élményeimről!!!
Addig is,ha nem "találkoznánk" ,sok boldogságot kívánok Nektek a Nagylányoddal és a Picúrkával!

Üdv:FHE
fhe

Szia FHE!

Tavaly augusztusban szültem a Honvédban. Amikor már megszültem és megfigyelésen voltam benn akkor jött egy kismama szülni a Kósa drnőhöz. A mellettem levő ágyon szült, úgyhogy a függönytől mindent hallottam. Kedves volt és bátorító, ugyanakkor elég határozott. Míg benn voltam 2-en szültek nála és nagyon dícsérték! Hát ennyit tudok, ja és engem is egyszer megvizsgált a szülés előtt és nagyon jól fájdalommentesen csinálta!

Hát röviden ennyit!

Üdv Tündér és a fél éves Ilang Anna
tündér

Szia sara01!
Mostmár biztos, hogy a pocilakó mocorgásai voltak azok a kis rezzenések, amiket a múlt héten is éreztem. Mert tegnap már annyira élénkek voltak, hogy minden más mozgástól jól meg lehetett különbötetni.Ezek a mozgások már sokkal hosszantartóbbak,élénkebbek, mint eddig. Este még a párom is érezte a kezével.Ő azt mondta, hogy olyan mint egy kis buborék. Nagyon jó érzés!

Anna
anka

Szia Anna!

Nagyon örülök, hogy érezted a manódat, és az is szuper, hogy a párod érezte, mert az én férjem ilyenkor még nem , csak jóval később érezte./ bocs a szóismétlésekért/
Tényleg, találtatok már nevet?
Sara
sara01

Szia Sara01!
Hát mi is meglepődtünk, hogy ő is érezte, bár nem annyira mint én. Nem gondoltam, hogy ő is észre veszi , de szinte egyszerre szólaltunk meg ahogy megmoccant a picur. Azt olvastam, hogy csak a 20. hét után lehet kívülről is érezni a mozgásokat.
A néválasztás elég lassan halad, ha lány valószínűleg Réka lesz. A fiú nevek közt még keresgélünk, talán Gergő vagy Áron, vagy kitudja mit találunk addig?
Hétfőn voltam szülésre felkészítő tanf.-on, nekem volt a legkisebb pocim, de nem zavart mert volt, akinek csak egy picit látszott jobban.A többiek meg mind elmúltak 20, vagy már 30 hetesek is.De mire véget ér az 5hetes tanf., addigra nekem is rendesen kerekedik majd a pocakom.
Hogy vannak a gyerekek?
Anna
anka

Szia Tündér!

Köszönöm a válaszod Kósa doktornőről (FHE Bíró doktorról kérdezett). Azóta már jártam nála, tényleg nagyon szimpatikus. Külsős, havonta kétszer ügyel a kórházban. Magánrendelése a Kálvin téren van.

Anna
K. Anna

Szia Anna!

Ne haragudj,hogy nem írtam eddig, de nagyon sűrű volt az elmúlt hetem.
Sajnos most kicsit megbetegedtünk, a pici szerencsére csak náthás, de én kicsit lázas is voltam, de most már jobban vagyunk.
A picikém nagyon édes, és most, hogy 3 hónapos nagyon nagyot nőtt, és rohamosan fejlődik.
Rengeteget nevet és kacag, és már próbál "beszélgetni", szóval nagyon édes. Szerencsére most már a lányom is kezd lelkileg rendbejönni.
Ti hogy vagytok? Pocaklakó dolgozik odabenn?
sara01

Szia Sara!
Gondoltam, hogy valami közbejött, de egyáltalán nem haragszom. Mostanában én is hanyagoltam a gépet, mert épp varrogatok. Pocaklakó nagyon eleven, vannak kissé nyugodtabb napok, amikor kevesebbet mocizik. Mostanában már olyan ,mutatványokat is csinál, hogy kinyomja magát és olyankor ott, ahol ő van kihegyesedik egy pár másodpercre a pocim. Tegnap voltunk mamaruhát vadászni, de csak a corában kaptunk szoknyát és felsőt, de a nadrágból nem volt a legkisebb méret, úgyhogy valószínüleg varratni kell.
Tényleg neked apás szülésed volt? Szerinted Nemeskérinél bejöhet más is a papa helyett(barátnő)a szülésnél? Mert ezt még nem kérdeztem meg, mert a párommal megbeszéltük, hogy ő nem lesz ott, nem bírja az ilyen dolgokat. De a barátnőm bejönne,hogy ne legyek nagyon egyedül.
Örülök, hogy szépen fejlődik a picur, meg hogy a lányod is kezdi elfogadni az új helyzetet. Azt mondják ilyenkor segít, ha bevonod a pici körüli teendőkbe, vagy ha a kicsi épp alszik, csak vele foglalkozol. Volt egy ovisom akinél ez bevált, persze mostmár iskolás, de két kis testvére van.Középsős volt amikor a kistestvére született. A legkisebb szinte imádja őt és viszont. Pedig a nagylány az elején nagyon háttérben érezte magát.
Abbahagyom ezt az óvó néni szöveget, biztos hallottad már eleget. Bár némi tapasztalatom nekem is van családon belül, mert 4 testvérem van.
Jobbulást kívánok nektek!
Anna
anka

Szia Anna!

Hát, ismét régen írtam, de mostanában még a gép mellé sem ülök le. Kisfiam lassan 4 hónapos, napközben a drága alig alszik, csak amikor sétálunk. Elég intenzíven igényli a társaságot, ha leteszem , általában 2-3 mp múlva bömbölés a válasz, úgyhogy cipelem elég sokat.
Emlékszem a lányomnak is volt egy ilyen időszaka, de szerencsére könőtte gyorsan. Amúgy ma fordult meg először hasáról a hátára, és néha már a kezébevesz tárgyakat, amit intenzíven tömköd a szájába.
Nekünk mind a 2× apás szülésünk volt, a férjem azt mondja, hogy hatalmas élmény volt neki, és nagyon örül, hogy ott lehetett. / Ő vágta el a köldökzsinórt/
Szerintem a Nemeskéri biztosan megengedi, hogy bent legyen a barátnőd a szülésnél.
Nálatok mi újság? Hány hetes is vagy?
Megpróbálok gyorsabban válaszolni, ha enged a fiam.
További szép babaváró napokat!
Sara
sara01

Szia Sara!
Örülök, hogy ilyen szépen fejlődik a kisfiad! A nővérkéje elfogadta már az új helyzetet?
Nálunk minden rendben. A pocak egyre jobban nő, a picurka meg nagyon eleven, már látni is lehet a hasamon, ahogy mocorog. Csütörtökön töltöttük be a 22. hetet. Te mikor kezdted el a szükséges dolgokat a babának beszerezni?
képzeld végre találtunk egy helyet, ahol van kisméretű kismamanaci, vettünk is egy vékonyabb anyagút,nagyon kényelmes, jól is néz ki, de most meg lehülést mond az időjárásjelentés. Hát ez van.
Jó babázást!
Anna
anka

Sziasztok!
Végigolvastam nagyjából az itt fellelhető archív leveleket, és -enyhén szólva- elbizonytalanodtam! Május vége felé itt fogok szülni (az orvosom dr. Kovács). Szüléselőkészítő tanfolyamon még nem voltam, de tervezem, hogy megyek. Lenne jó pár kérdésem, ha tud, vki válaszoljon!
Az állapotok azóta is ugyanolyan elmaradottak?
Azóta sincs a kórházban EDA? (A császárosokkal mi a helyzet, őket hogyan érzéstelenítik?)
Ha egy szülőszoba van 3 ággyal, akkor hogy oldják meg, hogy bent lehessen az apa? Mi van ha egyszerre 3 szülnek éppen, 3 apuka is bent van???
A törvény szerint egyébként császárnál is ott lehet a hozzátartozó. Itt tényleg nem?
Egyelőre ennyi, ha kapok választ, nagyon megköszönöm!
Ja, és aki ismeri Kovács dr. urat, kérem, hogy ossza meg velem róla a véleményét!
Köszönöm!
hello

Szia!

Én tavaly júniusban szültem a Budaiban (császár volt). Nálam spinális érzéstelenítés volt, így sajnos nem tudok semmit sem az EDA-ról. Mivel én az egyik szülőágyon kezdtem, azért van egy-két infóm a "rendes" szüléssel kapcsolatban. Azon a napon mind a három szülőágyon voltak; az én párom volt csak bent az apukajelöltek közül. Bevallom, nagyon kicsi a szülőágyak mellet a hely, így bizony szegény párom állandóan "útban volt". Az ágyak függönnyel vannak elválasztva egymástól.
Mivel én nem is készültem a császárra, eszembe sem jutott utánaolvasni a jogaimank. Örültem volna, ha bent van a párom velem, de nem jöhetett. :o( Az aneszteziológus nagyon aranyos volt, szerencsére vele végigbeszélgethettem az egészet. A szülésznők is nagyon kedvesek, bár a csaszi után kissé rosszul esett, hogy másnap meg sem ismert minket a folyosón az egyikük, holott még a szülés előtt kapott tőlünk egy kis "figyelmességet". Na, mindegy, nekem nincsenek jó élményeim a kórházban töltött napokról (persze leszámítva a kisbabámat), de ez csak egy vélemény. Van akinél minden rendben volt és semmi rossz emléke sincs a Budaival kapcsolatban.
Kovács dr.-ra nem emlékszem. Kép
szia: Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Kedves Chrissy!
Köszönöm a választ. (Nem dobott fel sajnos, de erről nem Te tehetsz...) Miért kellett normál szülésből császárra átállni a Te esetedben? Mi volt a gond? Állítólag ebben a kórházban gyanúsan magas a császárral szülők aránya...30% körüli.
Lehet, hogy ezek után más kórház után kell néznem, mert egyáltalán nem örülnék neki, ha egyszerre 2 vajúdó nő és 3 kispapa társaságát élvezném szülés közben (no meg persze a hozzájuk tartozó team-ét). Arról nem is beszélve, hogy AKAROM, hogy a párom egy esetleges császár közben is végig velem legyen (ő is akarja persze).
Szóval, nagyon elszomorodtam.
Várom mások hozzászólását is, bármilyen, a kórházzal, ill. Kovács Árpád dr. úrral kapcsolatos kérdésben!
Előre is köszönöm!
hello

hello,
na, én ezt nem is tudtam, hogy ilyen magas a csaszik száma. Kép Nekem azt mondták, hogy azért kellett a csaszi, mert az oxitocinra nem reagált jól a babám szívverése. Indított szülés volt, de egy gramm fájást sem tudtam produkálni, tágulás sem volt... pluszban a sebem is begyulladt pár napra rá (mert csak a 3. nap néztek rá), de ez már tényleg csak "hab volt a tortán". Tényleg nem riogatni akarlak, meg nem lebeszélni a kórházról - én sem örülnék, ha terhesen ilyeneket olvasnék, bár bevallom, anno én is bújtam az archív hozzászólásokat és hiába tanácsolták mások, hogy váltsak, nem tettem... pedig talán megérte volna. De kívánom Neked, minden rendben legyen nálad! Ha már így kérdezel a csasziról... várható, hogy nálad az lesz?

Chrissy

Kép
chrissy

Szia Chrissy!
Még nem tudom, de egyelőre a babám farfekvésben van (30. hét vége felé járok). Ha nem fordul meg, császár várható, amitől világ életemben nagyon féltem, és a babámnak sem kívánom az ilyen módon történő születést (kivéve persze, ha muszáj). Normál hüvelyi szülést szeretnék, és attól egyáltalán nem félek, de egyágyas szülőszobában képzelem el a dolgot! Még a végén úgy fogok dönteni, hogy itthon szülöm meg a babát (persze csak ha befordul a végére)....
Viszont mivel az orvosom itt "szüleszt" (furcsa, így mondják), nem nagyon tudom, hogyan tudnék más kórházban szülni, és főleg ki vállalna el, ilyen előrehaladott terhességgel.
Lassan kezdem megbánni azt is, hogy egyáltalán belevágtam!!! Kép Kép

Szia,
hello
hello

Kedves hello!

Ne is gondolj ilyesmire! Minden rendben lesz, mert rendben kell lennie! Az én kisbabám sem siette el a dolgokat, ő kb. a 33. héten fordult meg, de ha jól tudom, az sem késő.
Egyágyas szülőszobát viszont a Budaiban felejts el... max. ha szerencséd van és senki sem szül azon a napon, akkor tied a "szuperágy". Egyébként énvelem is jópárszor előfordult, hogy beparáztam, de sztem ez is természetes, hol fent, hol lent hangulatilag az ember.
Esetleg le tudnád írni, hogy hogyan néz ki az orvosod? Hátha ráismerek...
Kisfiad vagy kislányod lesz?
Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Elolvasgattam az utolsó hozzászólásokat, és én azért kicsit megnyugtatnálak hello, hogy annyira azért nem szörnyű a helyzet.
Én ugye két babámat szültem itt, de mindkétszer egyedül voltam a szülőszobán, és nekem a szülésznők azt mondták, hogy jóval többször van egyedül szülés, mint tömegesen.
Mondjuk könnyen beszélek, mert két sima szülésem volt, de az én dokim / Nemeskéri/ utána is minden nap bejött, és ha bármi problémám volt, segített.
Ne izgulj, az én babáim a 35. hét körül fordultak be.
Még annyit, hogy sok más kórház sem jobb, a Mávból / amit most eléggé sztárolnak/ is jöttek át ismerőseim, mert ott igaz, hogy vannak külön szülőszobák, de olyan sok szülés van, hogy sürgetik a kismamákat, állítólag olyan az egész, mint egy futószalag.
Sajnos azt le kell szögeznünk, hogy ma kis hazánkban nem szülhetünk olyan körülmények között sehol sem /kivéve a Telki magánkórházban nem kis pénzért/ ahogyan az álmainkban elképzeltük.
Szóval szerintem a Budai még nem is olyan szörnyű!
Fel a fejjel!
Sara
sara01

Kedves Chrissy, Sara!
Kedvesek vagytok, hogy próbáltok vígasztalni, de azért lássátok be, hogy egy ilyen helyen pusztán szerencse kérdése, hogy egyedül lehetek-e szüléskor, vagy sem. Még akkor is, ha ált. nem szülnek egyszerre hárman, amin nem is nagyon csodálkozom, a mai népesedési számadatok ismeretében...
Én is azok közé tartozom, akiket nem annyira a WC és a fürdő állapota, a kaja hőmérséklete és az egyéb dolgok érdekelnek, hanem a "személyzet" hozzáállása. Nekem mindegy, milyen az ágy, de az már nem, hogy hány apuka halad el előttem miközben esetleg a gátamat varrják, vagy éppen a kitolási szakban vagyok.
Chrissy, úgy néz ki, kislányom lesz (nagyon örülök neki!!). A Kovács dr. úr egy kissé idősödő (kb. 60), szemüveges, magas, halkszavú, mosolygós úriember, de ha te nem ismered, nem hiszem, hogy ettől a leírástól okosabb lettél. Kép
Most mindenesetre már azt sem tudom, miben reménykedjek inkább: abban, hogy rendesen tudok szülni, de akkor fennáll a veszélye, hogy nem leszek egyedül a szülőszobán, vagy abban, hogy császár lesz, de EDA és a párom nélkül.
Na, már megint kezd elhatalmasodni rajtam a kétségbeesés!!!
hello Kép
hello

Eszembe jutott még egy kérdés:
a babát miután kibújt, azonnal odaadják az anyukának (hasára, mellére fetetik)? Meddig lehet ott? Vagy máris viszik mosdatni? (Ez a kérdés persze normál szülésre vonatkozik, de az is érdekelne, hogy a császár után mi a "további menetrend".)
Előre is köszönöm!
hello

hello, hm... most tényleg nem jut eszembe így hirtelen az orvosod, pedig elég sokkal találkoztam (napi többszöri vizit)...
A kérdésedre válaszolva: csaszinál, amikor kivették a babámat, rögtön el is vitték fürdetni stb. csak a távolból láttam a kis testét, ahogy fogta két idegen kéz és vitte el tőlem... huh, most rámtörtek az emlékek és az érzések... na, de visszatérve a kérdésedre, én legközelebb csak felöltözve láttam, de akkor is csak az arcomhoz tették. Egy puszit adhattam neki és már vitték is el. A csaszi után 24 órát feküdnöm kellett, nekem 10:21-kor született a kislányom, legközelebb délután láttam. Szóval, én azt tanácsolom, járjál mindennek utána és ne hagyd magad! Én zöldfülű voltam (ki nem az az első szülésénél); ma már nagyon sok mindent másképp csinálnék és jobban ki mernék állni a véleményem mellett.
Sara, én örülök, hogy neked nincsenek rossz élményeid a kórházról. Kép Tudod, nekem is fogadott orvosom volt, sőt egy rakás ajándékkosarat is "mellékeltünk", ezért döbbentem le még jobban az ottani hozzáálláson... Kép Kép Kép
Félreértés ne essék, tudom, hogy nem a Telkiben szültem, nem is extra kiszolgálást vártam, csak emberibbet, mint amit kaptam. Bár lehet, hogy én voltam túl problémás eset... begyulladt sebbel, szoptatási problémákkal... ki tudja... Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!
Chrissy, én tényleg sajnálom,hogy rossz emlékként maradt meg benned a szülés, teljesen igazad van, hogy emberibb hozzáállást szeretnél, úgy látszik félreértettük egymást. Az első szülésemnél / 5 1/2 éve/ még én is nagyon félénk voltam, de most / decemberben/ már én is ki melltem állni magamért és persze a fiamért, 4.×-re is odamentem a doktornőhöz kérdezni, persze láttam, hogy a háta közepére kíván, de nem érdekelt. Ugyanígy szóltam mindenért a nővéreknek, és a második ilyen után már kedvesebbek lettek. Tele voltam csomókkal a mellemben, és nagyon segítőkészek voltak.
Hello, normál szülésnél rögtön a hasamra tették a babámat, az egyszerűen csodálatos érzés, együtt sírtunk mind a hárman. Apuka vágta el a köldökzsinórt, elvitték rendberakni, utána amíg engem varrtak apukája fogta, majd odahozta nekem, és így hármasban kb még fél órát töltöttünk el.Odajön ilyenkor a csecsemős, és rögtön segít, hogy még ott megpróbáld szopiztatni./ Mondjuk nekem a fiam nem akart szopizni/ A szülés után 2 órát kell lenni a szülőszobán, csak utána tolnak vissza.
Én most hajnali 2-kor szültem, 4-kor ugye bevittek a "szobámba" és 6-kor már hozták újra szopizni.
Sara
sara01

Szia Anna!

Örülök, hogy jól vagytok, és minden rendben. Most már helyes kis pocid lehet.Én kb ennyi idősen éreztem legjobban magam, pár hónap, amikor nemvolt semmi hányinger, itt fáj-ott fáj.
Én csak az utolsó hónapban keztem el beszerezni a szükséges dolgokat, mondjuk nekem sok mindenem volt a lányom után.
Nálatok a családban Ő az első baba?
Mi ismét náthásak vagyunk, már kezdem úgy érezni, hogy ez nem múlik el soha. Kisfiamnak a 3 hónapos oltást már húzzuk lassan egy hónapja, mert mindíg volt v.mi. Ilyen szempontból jó, hogy nyáron szülsz, a lányommal sem volt semmi betegség szerencsére.
Megkérdezted dokinkat a barátnődről?
sara01

Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Sara, ez tényleg nagyon jó, amit a normál szüléssel kapcsolatban leírtál. Én is kb. ennyivel meg lennék elégedve, csak ne legyenek mások is a szülőszobában rajtam kívül, épp akkor.
Továbbra is várom a véleményeket, ha valaki, aki érintett, idetévedne véletlenül! (Kérdéseket ld. fentebb.)
Anka, Neked ki az orvosod? Hogyan kerültél a szüléselőkészítő tanfolyamra?
hello

Hát már senki nem jár erre, hogy további infókkal szolgáljon??? Kép
Én várok!!! Kép
hello

Szia hello!

Hogy kell beszúrni ezeket a kis fejecskéket?
/ buti gyeses kismama még ezt sem tudja...:-) /
Sara
sara01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?