Kedves Kriszti és Többiek!
Én apuka vagyok, feleségem szült nemrég Telkiben Varsányi doktornőnél. Többen kértek negatív véleményt, ilyennel nem szolgálhatok.
Első babánk, így különösen izgultunk. Másik kórházban kezdtünk, talán nem kell részletezni milyen negatív tapasztalatok után mentünk át Telkibe, jól megrágva az anyagi oldalát. Mit mondjak: a lehető legjobb döntés volt.
Babánk szép méretesre sikerült, ami némi gondot okozott szülésnél. Persze eleve gondoltuk, hogy császáros szülés lehet belőle. Szépen indult a fiatalúr, viszont lassan akart csak kibújni, közben a szívhangja kicsit "billegni" kezdett. Doktornő a műtét mellett döntött, és ami a lényeg, miután ezt kimondta, a 20. percben elkezdte a beavatkozást (ennyi idő kellett az epidurálnak). Éjjel kettőkor azonnal ott volt 4 orvos (szülész + gyermekorvos amúgy is, sebész és aneszteziológus) meg az aszisztencia. A szervezettség félelmetesen jó volt. Ez után már minden rendben zajlott, babánk és anyukája is teljesen egészséges. Mindezt azért írom, mert olvastam néhány hozzászólást, hogy Telkiben mennyi mindenre nincsenek felkészülve. Persze biztosan van más eset is, de a mi tapasztalataink szerint profik. Persze lehet, hogy közkórházban is jól végződött volna, de a másik helyen az orvosok hozzáállása nem volt túl bíztató.
Egyéb plusszok: a bent töltött 6 napban én is ott lehettem folyamatosan, gyakorlatilag beköltöztem a kórházba. Így a műtét ellenére picikénk az első perctől velünk volt. A csecsemős nővérek megtanítottak mindkettőnket a baba ellátására (pelenka, öltözés, teendők hasfájáskor stb.), ill. Őt a szopizásra.
Anykönyvezés: udvarias hölgy kopogott, érdeklődött hogy zavarhat-e, felvette az adatokat, és 2 napra rá megvolt a születési.
Egyetlen hátrány: a látogatás mindenkor szabad, így a nagyszülők túlzott buzgalmát nehéz volt letörni
Összefoglalva: következő babánk is ott fog megszületni.
Sajnos az állami felügyeletek (pl. ÁNTSZ) pikkelnek a kórházra, az OEP részéről is hallani a rosszindalatú megjegyzéseket, persze egy fillérrel nem támogatnák a beavatkozásokat. Szerintem ez a felháborító, és szakmailag nehezen indokolható.
Üdv:
Endre