Új privát üzeneted érkezett!

Melcsi!
"A betegséged a teherbeesést sem befolyásolja?"
Elvileg gyógyszerszedés mellett már nem, de nálam előtte sem befolyásolta. Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Kriszta!
Bennem is dúltak at indulatok, vagy inkább a szomorúság, mikor felébredtem és azt mondta, hogy nem tudta kivenni. De a közérzetem olyan pocsék volt, azt hittem, kiszakad a hasam, meg minden, meg Dezső azt igérte, hogy akkor is megpróbáljuk, és nem lesz semmi baj. És onnantól fogva csak az lebegett előttem, hogy akkor is lesz kisbabánk. És annyiból jó is lett, hogy a vetéléstől a mütétig eltelt időben minden nap csak sirattam a picinket, utána meg mintha elvágták volna, csak arra vártam, hogy sikerüljön. És elhittem, hogy fog, és sikerült is.
Különben a vágásom nagyon szép, alig látszana, de mivel kissé eltakarja a szigetelés, ezért egyáltalán nem látszik. Eddig se hordtam 2 részes fürdőruhát, Dezső pedig egyéb részeimmel van ált. elfoglalva.

Nyanya!
Akkor tehát mindent bele! Várjuk az eredményt!

Mandula!
Ez szuper, nagyszerü hir.Mostmár pár hét, és érezni is fogod a mozgását. És tessék Rá továbbra is vigyázni nagyon!
Mostmár más a hozzáállása a dokiknak a vizekhez, de azért légy óvatos, és ne maradj vizes fürdőruhában.Azt hiszem, semmi óvintézkedést nem tehetsz a bacikkal szemben, viszont az alsó testrészek ápolásához jó ilyenkot a Lactacyd Femina, ami tejsav bakt.-okat tartalmaz, amiből állitólag a kismamáknak lehet kevesebb mint kéne.
Különben mikor Mátét vártam, eszembe sem jutottak betegségek, ártalmak és egyebek, most meg folyton utánaolvasok mindennek, kerülöm a bajokat, és félek is kicsit. De ez lehet, hogy a korral jár, na meg az ember ennyi idősen már sok-sok szörnyüséget hallott. De azt gondolom mindig, hogyha mindent betartok, nem lehet már baj.
A pici kisfiam naggggyon jól érezte magát a Balcsin, az ürgeöntés ellenére.

Paga!
Egy hét csúszás nem hiszem hogy probléma!
De azért a nyaraláskor hagyd ki a hegymászást.

Puszi Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Helló Paga, végre!

Jó tudni, hogy minden rendben veletek!
Van itt mozgás, csak néha nem arról van szó, amiről a topic főcíme - Szülészetek... - szerint szó kéne hogy legyen. Emiatt néha kissé furdal a lelkiismeretem, mert már kamasz kölkeinket is kiveséztük, és ráadásul én most még csak a korom és az álmaim miatt tartozom ide, és mennyit pofázok...
De ami veled történik, ami téged foglalkoztat, az 100%-osan ide tartozik, arra mindannyian kíváncsiak vagyunk! Írj!
A jó idő nekem már a 13-ai hétvégére is fontos lenne, úgyhogy kiszurkoljuk!

Melcsi!
Márciusban azt mondták, hogy miómák vannak a méhem izomzatában. Állítólag nem kell foglalkoznom vele, bár a méhem mérete akkor másfélszerese volt a normálisnak. (Nem a saját dokim vizsgált, mert sürgősségileg kellett bemennem a Rókusba.) Neked okozott valamilyen problémát? Vagy a teherbeesés érdekében kellett foglalkozni vele?
A Dezső meg továbbra is csak foglalkozzon veled lelkesen!Kép

Vigyázzatok magatokra!

Sziasztok!

Kriszta
Vendég

Sziasztok Lányok!
Annyi az uj "ismeretlen " név ..nem is tom jo helyen járok e?Kép
Igaz csak hébe-hoba kukkantok be ide ,de jo látni szépen megvagytok:D
tifics

Helló Tifics!

A legjobb helyen jársz! Ugye, neked van 1 év körüli kicsi lányod?
Úgy tűnik, a többiek komolyan hétvégéznek, bár Dina igazoltan van távolKép.

Tessék gyakrabban kukkantani! És írni!

Még jövök! (ez nem fenyegetés!)

Kriszta
Vendég

Mostanában olyan kevés időm van, ezért bocsi, hogy ritkán írok Csak kicsit bezsúfolódtak a programok, pedig nem vagyunk valami nyűzsisek.

Tegnap A Barni osztálytársa jött át az anyukájával, és valahogy nem sietek haza, nincsenek a párjával rendben és hát kicsit kibeszéltük magunkat, éjfél is elmúlt mire haza indultak. Ma meg már korán kicsi kertészkedés (gazolás), majd főzés és utána jöttek a nővéremék a két kicsi gyerekükkel és elmentünk a Nemzeti Galériába, megnéztük a Munkácsy kiállítást. Ajánlom mindenkinek nagyon szépek a képek, és két óra múlva úgy jöttünk ki hogy bizony, ha lett volna energiánk még egyszer végignéztük volna. A gyerekeknek voltak persze jó beköpéseik. A 4 éves Róza (nővéremé)az egyik kép előtt állva összekulcsolta a kezét maga előtt, és közölte, hogy Õ ennél sokkal szebbeket szokott festeni.

A fiam pedig, miután a portékat megnéztük, és mondtuk neki hogy régen gazdag emberek portrékat festettek magukról. A Jézus mellképek előtt megállt és azt mondta hogy ez a fickó biztosan nagyon gazdag, mert sok kép készült róla.

Most meg megyünk egy ismerősék meghívtak minket egy kis esti csevejre. Mi tényleg nem vagyunk ennyire pörgősek csak a férjem olyan sokat dolgozik mostanában hogy elmaradtak a baráti találkozások, és már nem tudunk (és nem s akarunk) egyes meghívások alól kibújni. Annyi rendes barátunk van és olyan jó velük találkozni.

Holnaptól viszont remélhetőleg több időm
lesz. A férjem megint megy dolgozni. Én meg majd kicsit megint teszek-veszek a kertben (muszáj, mert nagyon ráfér), meg főzök aztán jövök visszaolvasgatok, és írok nektek.

Jó pihenés mindenkinek!

Puszi

Paga

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Bizony én se értem rá benézni mert házavatóra mentünk. Tegnap este pedig a sok örömteli hirt ü
nnepeltük Apával... Csak velem foglalkozott...
Paga!
A beszólások nagyon jók lehettek!
Kriszta!
Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából!
A mióma eddig egyszer csinált egy kb. másfél órás erős vérzést, még jó hogy szombat este volt, mert nem tudtam a WC-től elszakadni, annyira folyt.Aztán mintha elvágták volna, és azóta nem volt vele gond. De ilyen fordulhat még elő, azt mondta a dokim. Másrészt a növekedés iránya befolyásolhatja a teherbeesést, ha befelé nő, a méhbe, nehezebb a beágyazódás, ill. vetélést okozhat. Aztán ha közel van a méhszájhoz, császár van szülés helyett. Szóval ilyen bajok lehetnek, ezért jobb megmüteni baba előtt. Mi is ezért mentünk bele a mütétbe, de sajnos hiába volt. Az enyém szerencsére kifelé nő, és a méh tetején van, de jobb lett volna megszabadulni tőle, mert terhesség alatt is nőhet. Most mikor a 20 hetes UH-n megtalálták, kb 7 cm átmérőjü volt. Egyébként nem érzem, nem fáj. Viszont úgy tudom, ha még kicsi, laparoszkóppal is eltávolitható, és akkor nem hasfelmetszés van, csak egy luk, ami 1 hét alatt meggyógyul.
Egyébként mit csináltál a Rókusban?
Szerintem ez jobb hely, mint bármelyik más topic, mert idősebbek vagyunk, és itt inkább komoly eszmecserék folynak. Már szinte személyes ismerősömmé váltatok jónéhányan, pedig még 1 hete sincs, hogy először irtam Nektek.
Puszi mindenkinek
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok Lányok!
Végre géphez jutottam, amúgy általában csak a melóhelyről tudok netezni.
Megvolt az inszem, úgyhogy két hét múlva kell tesztelni. Jaj, már alig várom!Kép
Kaptam Utrogestant, amitől úgy alszok este, mint a tej!Kép

Ez a miómás hasfelvágásos dolog engem is mellbe vágott!Kép
Amúgy nekem is van egy nagyon picurka, amire a doki azt mondta, hogy majd úgy 20 év múlva térjünk vissza. Ugyanis olyan pici, hogy nem is érdemes vele foglalkozni. Azt mondta, hogy a teherbe esést nem gátolja. Hát, remélem igaza van!

Tifics! De jó, hogy megvagy! Gyere sűrűbben, ha tudsz! Látod, KrisztaNyanya is megvan! Kép
Egyébként Így utólag én is boldog névnapot kívánok a Krisztáknak!Kép

Puszi mindenkinek! Majd holnap délelőtt jövök.
Dina
dina2004

Sziasztok Öreglányok!

Először is köszönöm a névnapi jókívánságokat!

Paga! Addig menjetek, amíg pocaklakó engedi! Használjatok ki minden percet, és legalább ő is barátkozik más hangokkal, nem csak a tiétekkel. A kertészkedéssel óvatosan, de ha sok a felesleges energiád, mutatok én is 300nöl-t, itt is lenne mit csinálni!

Melcsi! Ünnepeljetek sokatKép!
A miómáimat majd ősszel megnézetem újra, most nem okoz semmi gondot, de köszi az infokat! A Rókusba azért mentem, mert rosszul lettem a suliban óra közben, és a házidokink oda, az ügyeletes kórházba küldött. Dorka aznap utazott Londonba, őt még útnak indítottam, aztán irány a Rókus. Házidokim a panaszok okaként a nőgyógyászati és az urológiai érintettséget zárta ki, ehhez képest megállapították, hogy be van gyulladva az egyik vesém, ill. a méhem meg van nagyobbodva és "miómásodva". Egyébként István - hisztis férfi - rosszabb állapotban volt, mint én, őt akarták benttartaniKép. Mivel a laborleleteim akkor mindezzel együtt teljesen rendben voltak, és azóta sincs panaszom, inkább azt gondolom, Dorka miatt izgultam kicsit jobban a kelleténél.
Pöröntykére vigyázni! Ez se rossz név, de lehet már tudni, hogy fogják hívni, ill. anyakönyvezni?

Dina! Annyira és annyian drukkolunk Nektek, hogy sikerülnie kell!!!

Sziasztok!

Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Dina biztos minden rendben lesz én is nagyon drukkolok neked. Csak ha lehet szeretném tudni, hogy pontosan mi is az az inszem!

Kriszta, hát fölös energiám az nincs, sőt, csak valahogy már nem szívesen megyek ki a kertbe mert nem tetszik a látvány. De szerencsére csak kis részéről van szó, mert zömében fű van amit viszonylag könnyű kezelni, rendben tartani.
A mióma problémád valahogy elkerülte a figyelmemet remélem minden rendben, és a tervezett babavállalásotokat nem befolyásolja. Ami viszont Melcsi viszontagságait illeti mióma ügyben, az felháborító! Minden orvos hülye majom (tisztelet a kivételnek). És akkor még finoman fejeztem ki magam. Ha orvosokat kell szidni, akkor rám maximálisan számíthattok, mert rendelekezem saját keserű tapasztalatokkal és megvan róluk a véleményem.

Pusz-pusz mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Kriszta!

Most hallgattam a meteorológiát és már a jövő hétvégére is jó időt mondtak! Mit csináltok hogy jó idő kell? A követő hétről viszont még nem beszéltek, de reméljük a folytatás is jó lesz!

Paga

Gabi
paga

Dina!
Köszi a névnapi jókívánságokat Kép
Én már csak külső szemlélődőként olvasgatok bele néha a topikba. Úgy felpörgött, hogy már követni sem tudom. Na ez persze tök jó Kép
Majd ha megint babázok biztos aktívabban részt veszek a beszélgetésben.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Jó reggelt Lányok!

Kedves Paga!
Szerencsére a kert nagyrésze nálunk is "szép ződ gyep", és azt is Apa fűnyírózza, meg a gyümifák, de van pár tő paradicsomunk és cukkinink is. És túltermelési válságban szenvedünk: nem győzöm eltenni a lecsót, rántani, grillezni a cukkinit... És lassan érik a szilva, az is van rengeteg az idén, de még a tavalyi lekvárom se fogyott el... (és már raktam el sárgabarackot is!) Pedig igazán kezdő parasztok vagyunk...
A hétvégén elvileg megyünk a Balatonra, bár csak két napra, nagycsaládilag szülinapozni. Azért elvileg, mert István főnöke ébresztett minket egy fél órája, hogy lenne egy kis sürgős meló... Na, majd meglátjuk, lehet, hogy csak a lányokkal megyek... Hajrá, jóidő!

Még jövök!

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

De jó hogy végre valaki gépközelbe került! Már 7 óra óta dolgozom, és többször bekukkantottam ide.

Nagyon irigylem, és csodálom azokat, akik ennyie háziasak. Én elég rendetlen vagyok, és a konyhában sem tündöklök. Pl. 36 évesen kb. 2 hete főztem életem első tökfőzelékét, telefonos segítséggel. Talán éppen ezért a férjem roppant mód hálás a legegyszerűbb kajáért is, talán mert ritkán van része benne. De a fiamat ellensúlyozza e témában a két nagymamája, akik akár hajnalban is képesek neki palacsintát, vagy lángost sütni, és mindenben a kedvére tenni. Vagy egy-egy családi ebéd előtt hajnali 4-kor felkelni, hogy minden friss legyen. Ebből a szempontból fekete bárány vagyok. Ez van!

Még szerintem én is jövök!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!

Már benéztem szombaton is, de nem volt kedvem írni, mert kissé el voltam kenődve:-(
Megjöttünk Bécsből, de nem volt igazán jó....
a szálloda nem tetszett (pedig négy csillagos)
az osztrákok rideg nép, vendéglátásilag elmehetnek a fenébe!
Bennünket magyarokat meg sem közelítenek, el is határoztuk a párommal, hogy ezentúl csak Mo-n megyünk hétvégi kikapcsolódásra:-))
persze hiányoztak a gyerekek is, árvának éreztem magam nélkülük:-((
alig vártuk, hogy hazajöjjünk...

azért vásárolni jó volt, sok jó dolgot vettünk ( főleg a gyerekeknek ) és olyan finomságokat, ami nálunk nincs.

ami miatt elkeseredtem: péntek este együttlét után volt egy apró vérzésem, ( nem is igazi vérzés, inkább csak olyan rózsaszínes v.mi)
nagyon szomorú lettem, mert azt hittem: mégsem sikerült a peteéréskor teherbe esni, biztos meg fog jönni 15-én:-(((

de azóta semmi váladék nincs, igaz nem is voltunk együtt a párommal...

elnézést, hogy ilyen intim dolgokról írok, de kivel osszam meg az aggályomat, ha nem Veletek,sorstársaimmal?

viszont azóta is vacakul vagyok, ami fura, hogy fáradt vagyok és húz az ágy, és pocsék a gyomrom...
persze lehet, hogy bekélpzelem magamnak a dolgot, annyira vágyom rá...

NyanyaKriszta!

Nagyon megértelek, látod én is ebben a cipőben járok...
képzeld csináltam a hétvégén egy tesztet is, pedig TUDOM, hogy csak 15.-e után mutathat ki valamit/valakit.

ilyen hülye vagyok, három gyerekes anya létemre:-))
csak hát előre megvettem két tesztet, és csábított, hogy próbáljam meg...

Dina!

Nagyon drukkolok Neked!
Bárcsak letelne már a Te kélt heted is, akkor már mindketten tudnánk bizonyosságot...

megfogadtam, hogy türelmes leszek, de nem sikerül..megpróbálom elfoglalni magamat ( nem nehéz, mert iszonyú sok a dolgom ), majd csak eljön a jövő hétfő:-))

Paga!

Ne aggódj, én sem vagyok egy házitündér!
Rengeteg receptet gyűjtöttem össze, de csak ritkán van ihletem a főzéshez:-)
hétköznap Total-Food ebédet eszünk, bár most Patriknak külön kell készítenem kaját, mert Õ elég finnyás:-(
de ha ősszel oviba-iskolába mennek, én nagyszerűen elleszek az Alexandra fitness menüvel:-) ( talán nem hízok majd 20 kg-ot, mint Melissával:-)) )

a kertem nekem is szörnyen néz ki, pedig nálunk is főleg füves rész van, a terasz alatt sziklakert, és az előkertben virágok, de sajnos időhiány miatt hagytam elszaporodni a gyomot, most meg már akkorák és annyi van, hogy nehéz kiirtani:-((
a cserepes virágaimnak meg adott ez a viharos sz*r idő:-((

Kismamáink vajon hogy bírják ezeket a szélsőséges frontokat??
Én nagyon fagyosszent vagyok, ilyenkor legszívesebben az orromat se dugnám ki...

Puszi Mindenkinek,

este jövök: Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Jajj, majd' elfelejtettem:

a Krisztináknak utólagos boldog névnapot kívánok, és azt, hogy minden vágyatok teljesüljön!!!

Szeretettel: Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok Csajszik!
Sheila! Ne aggódj a rózsaszín v.mi miatt, mert az jelenthet beágyazódást is! Legalábbis remélem! Szorítok neked!Kép
Én nem izgulok annyira, mint múltkor, azt hiszem ez a jobb, ha nem gyötri magát az ember annyira! Bár, azt hittem, sosem fogok túl jutni a depressziós időszakomból, de hál'Istennek minden téren jobban érzem magam!

Paga! Az inszem=inszemináció, ami annyit jelent, hogy mesterséges úton történő megtermékenyítés. Az előkezelt spermákat közvetlenül a méhbe fecskendezik. Na szóval, ez megtörtént, és 2 hét múlva kell tesztelni, hogy sikerült -e!

Amúgy korábban én sem voltam valami házitündér, de ez talán az miatt van, hogy nincs még gyerek. Mert főzni nagyon szeretek, és elég jól megy. Tegnap például Halászlevet csináltam, ami nagyon fincsi lett, ráadásul abból a halból, amit én fogtam! Nem, nem, nem írtam félre: én fogtam!Kép

KrisztaNyanya! Bocs, hogy így szólítalak, de van egy másik Kriszta(Rabkri) is, és nem igazán tudom, hogy tegyek különbséget!
Gyere sűrűbben, a te tanácsaid nagyon hasznosak.
Nem tudod, mi van Gabrielával? Remélem, jól vannak! És ti? Spontánoztok?

Jaj! Szurkoljatok nekem, hogy sikerüljön!
Bár, úgy érzem, mi mindent megtettünk! Az inszem után spontánoztunk is, biztos, ami biztos!
Amúgy eléggé fájt a hasam, a gyogyik és az injekciók miatt, de hál'Istennek sok tüsző érett. Gondolom, ez miatt volt érzékeny a hasam!
Na, most már eldugulok!
Puszi, írjatok!Kép
Dina
dina2004

Helló Lányok!

Kedves Paga! Hogy én sem vagyok egy konyhatündér, bizonyítja, hogy Anyukám még mindig a jó poénok között tartja számon, amikor felhívtam, hogy mikor kell berántani a lecsót...

Sheila! Fel a fejjel! Sikerülni fog, csak ne akard olyan görcsösen! A lehető legjobb pillanatban, a legklasszabb picurka fog hozzátok beköltözni! És lehet, hogy most van a lehető legjobb pillanat!
Azt pedig én is megtapasztaltam már a nyáron, milyen, amikor a nagyon várt nyaralásból-pihenésből már alig várja az ember, hogy hazaérjen.! Sajna...Kép
Ja, és köszi a névnapi üdvözletet!

Dina! Nagyon megy a drukk Nektek!

KrisztaNyanya! Mivel én jöttem később, nevet kéne változtatnom! Elég, ha a nevem elé teszek egy R betűt? Kreatívabb ötleteket örömmel fogadok!

Sziasztok!

Kriszta
Vendég

Mégiscsak itt vagyok:-)

Dina!:-)

Én is olvastam, hogy előfordulhat beágyazódáskor is, de olyan jó Tőled is hallani.
Kb. akkor volt itt a beágyazódás ideje, talán akkor még reménykedhetem:-)

Akkor Neked most pihenned kell, vagy csinálhatsz mindent úgy, mint máskor?
Nagyon szorítok Neked, gondolok Rád!
Remélem, pár hét múlva már mindhárman a rosszullétek és álomkór miatt panaszkodunk, KrisztaNyanyát is beleértve:-)

bár az az igazság, hogy nagyon émelygek most is...és olyan enervált vagyok, még semmi érdemlegest nem csináltam ma:-(
még jó, hogy Melissa mióta hazajött a mamától v.hogy jobban feltalálja magát, bár az előbb azt mondta: " most már ne számíts, Anya:-))"

nekem sajnos nem jött be az Elevit hányingerűző hatása, már gondolkodom rajta, hogy kéne MagneB6
is...
de lehet, hogy addig megpróbálom kibírni, míg kiderül, van -e PocakManó...

ha a tüneteim merő hisztiből származnak, akkor viszont kezeltetnem kell magam:-((

Kriszta!

Köszi a biztatást, nagyon jólesik!
Az az igazság, hogy én még az elején megfogadtam, hogy laza leszek, de sajnos nem tudom betartani...legalábbis most az első ciklusban...a másodiknál már teljesen reményvesztett leszek , és már bízni sem tudok...
Melissánál így történt, és pont akkor lettem babás:-))

pussz,

S.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Sheila!
Én is a belföldi nyaralás híve vagyok, szerintem nagyon szép helyeink vannak. Szívet melengető szép, magyar tájakon kirándulni, eltölteni ott egy kis időt. Az osztrákokat amúgy sem szeretem. Ahogy a németek mondják, a nyelvet tőlük, a területet a magyaroktól lopták. Bocs, ha valakit sértek ezzel. A baba miatt drukkolok neked! AZ talán biztató, hogy amióta babát várok engem is vonz az ágy, hihetetlenül lustának érzem magam. És a nagy hétvégi pihenésekkor még lelkiismeret furdalásom is van, amiért a férjem még ilyenkor is dolgozik, én meg olyan semmitérő vagyok.

Dinának is szorítok! És gratula a halfogáshoz, meg a halászléhez. Nálunk a fiúk a nagy pecások. Én csak szenvedek a vízparton! De miattuk elmegyek, mert ők szeretnék, és megérdemlik, és azért velük lenni jó. A halat pedig nem igazán szeretjük! Csak hébe-hóba esszük inkább elajándékozzuk, de azért az ilyen 1 hetes horgász nyaralások alatt (mint amilyen a jövő heti lesz) általában egyszer főzünk halászlevet, és egyszer sütünk halat, persze csak ha fogunk annyit, de ahova most megyünk ott van hal bőven.

Pusz-pusz

Paga

Gabi
paga

Sheila!Kép De jó! Lehet, hogy tényleg beágyazódott!Kép nagyon szurkolok!Kép

Azt mondta az doki, hogy mindent ugyanúgy kell csinálnom, mint normálisan. Persze, nem lehet ugrálni, meg miegymás! De amúgy se ugrálom magam túl, ennek okán híztam is pár kilót, persze a gyogyik is közrejátszottak!Kép
Én szedem az Elevitet, bár ha éhgyomorra vettem be(most már evés után veszem be), akkor hányingerem volt tőle.
Én is remélem, hogy pár hét múlva mindannyiónk rosszulléttel fog küszködni!
Nagyon édes a kislány a profilodban. Gondolom ő Melissa.

Puszi, Dina
dina2004

Paga! Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, a pihenés jár neked!!! Punktum! Pihenj sokat, és semmi erőltetés!
Dina
dina2004

Sziasztok!

Most olvastam itt a babaneten egy cikket a Down kórról. Azt írták, hogy 35 évesen átlag minden 382. baba születik ezzel a betegséggel, 38. év felett ez a szám százvalamennyi. Valamint a vetélési kockázat ebben a kórban 16 %. Ezek nekem olyan elkeserítő hírek. Ezek után egyre inkább hajlok a genetikai vizsgálatra. Pedig az 1 %-os vetélési arány miatt nem igazán fült hozzá a fogam, de ez a betegségi % kezd meggyőzni, ez nagyon magas. Ettől most nincs jókedvem.

Lehet, hogy jobb ha nem olvasgatok mindenfélét? Jobb egy kicsit tudatlannak lenni? Sokkal nyugodtabb lehetnék!

Dina! Kösz a biztatást, de azért pihenek is eleget szerintem. Én egyébként Elevitet és más magzatvédő vitamint sem szedek,csak Folsavat. A dokim és a védőnő, akihez járok nem tartják szükségesnek. Máshol meg azt olvasom, hogy ez mennyire jó, mennyi betegséget lehet vele megelőzni. Lehet, hogy ez csak kőkemény üzlet, de mindenesetre arra jó ez az egész, hogy elbizonytalanítson, hogy biztos mindent megteszek-e a babám egészségéért!

Sziasztok

Paga

Gabi
paga

Hát, igen! ebben az 'üzlet'-es dologban lehet valami, csak hát, kérdem én, honnan lehet tudni, hogy fölösleges szedni valamit, vagy nem!
Mindenesetre én szedem. Folsavat én is szedek felváltva az Elevittel.
Én a helyedben azt a vérvételes ellenőrzést csináltatnám meg, plusz 4D UH, plusz nyaki redő, és csak akkor szúratnék hasfalat is, ha bizonytalan lenne az eredmény. Mert ha vetélés lenne belőle, azt lehet, hogy nem is élném túl!
Amúgy én is félek, nehogy baja legyen a gyereknek!
Jaj, miről is beszélek! Hiszen nekem még nincs!Kép

Dina
dina2004

Sziasztok Lányok!
Nem győzök visszaolvasni!
Míg el nem felejtem: boldog névnapot a Krisztináknak, utólag!
Most, hogy olvasok arról, hogy a mióma esetleg akadályozhatja a teherbeesést, kicsit nyugtalan lettem! Uis. a kislányomnak 8 éves korában 1 nagyobb és több apró cisztát találtak az egyik petefészkében. Az orvos azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, majd akkor vigyem visza ha megjön neki. Hát nemtudom... Lehet, hogy el kéne vinnem másik orvoshoz is? Nem szeretném ha az én (vagy az orvos) hibájából később problémája lenne.

Jaj, de írigylem azokat akiknek kertgondjuk van! Mi még csak most fogjuk kezdeni az építkezést, addig panel amit nagyon nem szeretek!
Sheila! Nekem kb. 5-6 napig volt ilyen rózsaszínes v.mi, én is be voltam ijedve,később a doki azt mondta, hogy kb. akkor volt a beágyazódás és azért! Szorítok neked! Meg persze a többieknek is akik babaát szeretnének!
Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Helló Lányok!

Mandula! Már éppen hiányoltalak!
Hogyan találták a cisztákat a kislányodnál? Panaszt okozott? A "másik orvoshoz vinni, vagy sem?" kérdésre két, egymásnak ellentmondó válaszom is létezik: 1. Több orvos többet lát. 2. Kell, hogy legyen egy olyan orvos, akiben megbízik az ember.
Persze az ellentmondás csak látszólagos, mert az út olykor nagyon hosszú a megbízható doki megtalálásáig... Keresni kell!
Én télen, hólapátolásnál nagyon irigylem a panelban élőket - ha ez vígasztalKép. Az építkezés miatt azonban nem irigyellek...
Ugye, jól vagytok, minden rendben?
És köszi a névnapi üvdözletet!

Dina! Mi az, hogy neked még nincs? És ez a hétvége?

Paga és a többi parakirálylány!
Félre a hülye gondolatokkal! Minden rendben lesz,minden rendben van!
Persze józanul gondolkodva tudom, nagyon nehéz, de tessék pozitívan gondolkodni, tudatosan elhessegetni a rossz gondolatokat! Igen, történhetnek rossz dolgok, de NEM VELEM! Ha azt érzem, hogy nálam minden oké, akkor az úgy is van.
Egyébként meg néha tényleg jobb hülyének lenni...

Egyébként tudom magamról, hogy ahogy Te, úgy majd én is ugyanezt fogom csinálni, de olyan könnyű kívülről beledumálni. Teljesen megértelek, csak olyan jó lenne segíteni, hogy belső békében, a kelleténél nem több idegeskedéssel/izgalommal várd, várjátok a picit!

Jaj, annyi minden kavarog bennem, de már most is össze-vissza írok. Abba is hagyom!

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Jó estét Hölgyek!

Dina!

Nagyon pozitív a hozzáállásod, így biztosan könyebben sikerül:-)
A folsavat az Elevittel felváltva szeded?
Milyen gyakorisággal?
Én az Elevitet kb. két hónapja szedem, most már naponta.
Én is reggeli után veszem be. Nekem azt mondta a gyógyszerész, hogy szerinte elég a folsav, amit az Elevit tartalmaz, a többi mennyiséget úgyis beviszem a kajákkal, zöldségekkel.
Igyekszem folsavban gazdag étkeket fogyasztani:-)

Paga!

Igazad van, a mi kis országunkban oly gyönyörű helyek vannak, sokat nem is láttunk belőlük...
ezt pótolandó foglaltam egy hétvégét (aug. 20-22)
az Alföldön az Almásy Kastélyban, állítólag nagyon jó hely, és bababarát:-)

Nem kell, hogy lelkiismeret furdalásod legyen, a szervezeted most ÓRIÁSI munkát végez, még alvás közben is:-)
bizony, én is megengedem majd magamnak a pihenőt, már a hétvégén is úgy tettem, ebéd után.
Ha kint lesz a Manó, úgyis le leszünk terhelve rendesen:-)
kár, hogy nem lehet pihenést tartalékolni:-)

lehet, hogy tényleg jobb lenne kevésbé jólértesültnek lenni...
a statisztika tényleg lehangoló,de ahogy Kriszta is írta, muszály az embernek optimistának lenni...
én a magam részéről az amniocentézis és a vetélés veszélyétől is rettegek, persze megcsináltatnám, ha a vérvizsgálat és a 4D UH indokolja.
Ha nem lesz gond, inkább többször megyek babamozira:-))

Dina!

Igen, Õ az én kis Melissám.
Próbáltam a profilomat frissíteni, új képet feltenni róla, mert ami most van fent, az éppen két évvel ezelőtti, és a szövegben is vannak nem aktuális részek, pl. a korom:-)

Mandula!

Neked is köszönöm a megnyugtató szavakat, remélem igazatok lesz...

Kriszta!

nagyon jól látod a dolgokat, mint mindig

puszi, és jó éjt Mindenkinek,

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok Lányok!
Hát én is ideértem, és alig győztelek visszaolvasni Benneteket.
Kedves Dina!
Gondold erősen, hogy sikerült, és kérd a babának valót, hogy nagyon erősen kapaszkodjon!
Nekem ez bevált legalábbis.
Kedves Sheila!
Remélem, a pici rózsaszin az eredményt mutatta!
Legyél türelmes, kérd hogy kapaszkodjon, és várd ki a jövő hetet, előbb sajnos úgyse megbizható a teszt.
Kedves Paga!
Riasztó a 38 év feletti adat.Ez komoly megugrás, de hátha az a baba nem tudja, hogy már elmúltál annyi.Csatlakozom Dinához, előbb veszélytelen vizsgálatokat csináljanak, és ha felmerül a gyanú, csak akkor engedd a szúrást.De tényleg nem kell ennyi rosszra gondolni,ez azért van, mert minden hülyeséggel tömik a nők fejét! Nem lesz semmi baj!
Tudjátok, mióta jönnek a jó hirek, kezdem pozitivan látni a jövőt a babám egészségével kapcsolatban is.Mikor láttam az UH-n, kezdtem megnyugodni, hogy tényleg rendben van, és szerintem a pozitiv gondolkodás segiti a fejlődését is.Ugyhogy próbálj kevesebbet aggódni,nehogy megsértődjön!
Kedves Mandula!
Hát az orvosokról nekem is megvan a véleményem,főleg ami a nőgyógy.okat illeti.Az én korábbi életemben 3 szereplő hibázott elég durvát.
Az első bennemhagyott egy kis lepénykét, amitől 10 nap mulva majdnem elvéreztem, és ugyan esküdött, hogy ettől még lehet gyerekem, de mégse lett.
A második kisegitette belőlem a picinket. Bekerültem zárt méhszájjal, görcsökkel. Ugy hallottam, és a zárójelentés is azt mondja, hogy oxitocint adott (az segiti elő a görcsöket).Másnapra kinyilt a méhszájam a szigorú fekvés és infuzió ellenére, és este elment a babám.
A 6 hetes kontrollon pedig nem vette észre a miómámat.
A harmadik áldás pedig a mióma mütétkor ért.
És mivel megvolt már a három, több nem jöhet!
A Kaális dokim pedig a világ legrendesebb nőgyógyásza, kár hogy nem lehet nála szülni, mert csak gyerekeket csinál. És a mostani dokibácsim is eddig nagyon gondos.Ugyhogy szerintem mostmár jó kezekben vagyok.
De azt a lányzót azért meg lehetne mutatni másnak is. De az is lehet, hogy a ciszták jönnek-mennek, de nem árt az óvatosság.
Kedves Kriszta!
Milyen a helyzet a szunyogfronton és a halaknál?
Ezt azért kérdezem, mert vasárnap a kies Kiskunlacházára utazunk nyaralni, pecázni 8 napra, és nem szeretem a szunyogokat, de a halakat nagyon! Nem akartunk elmenni, nehogy baj legyen az utazás miatt, de aztán találtuk ezt a közeli helyet, tőlünk kb 40 km, és ugy döntöttünk hogy a 28.héten már nem lehet baj. A pihenés már nagyon kell az uramnak, én meg elhenyélek Mellette, plusz a kutyunk is tud majd úszni. A gyermekem szigetel holnaptól, de ha vége, majd utánunk jön kicsit, és akkor béke lesz.
Mivel már nagyon nem akar velünk nyaralni, és ezt a megoldást találtuk. A Ti nagylányotok szeret még Veletek menni? Mert nálunk már állandó harc folyik, hogy elvan itthon, sőt!!!
Én meg azt gondolom, hogy kicsi még ehhez, aztán persze rájövök, hogy onnantól kezdve, hogy megismertem Dezsőt (16 még nem voltam), már én se mentem sehova az anyuékkal. De az más!
Lányok ezt ki hogy oldja meg? Ha itthon hagyom, aggódom, ha elviszem, ki van akadva!

Na hagyok mostmár mást is érvényesülni, nehogy letiltsanak a litániák miatt!
Puszi mindenkinek
Melcsi

Ui: A nevek terén vita van.
Emese-Árpád. De Máté felvilágositoot, hogy a 21.században élünk, adjunk "rendes" nevet. Pl: Fanni, mert ugy hivják a barátnőjét is!
Kihagyjuk a választásból? Azt nem akarom, viszont nem lesz Fanni! Magyar gyereknek magyar név kell.Ebből nem engedek, Apa egyetért.

melcsi1967

Sheila!
Mi még csak 2 hónapja próbálkozhatunk, de már 3 tesztet elhasználtam feleslegesen.

Dina!
Jó a Nyanya is meg a KrisztaNyanya is, a lényeg, hogy magamra ismerjek Kép
Gabinál volt genetikai vizsgálat, meg terhességi cukra is volt. Talán március környékére volt kiírva, de régóta semmit nem tudok róla. A genetika eredménye jó lett ez az utolsó hírem róla. Remélem jól van Õ is és a baba is.

Kriszta!
Nyugodtan maradj Kriszta én nem csinálok problémát a megszólításon. Végül is nem egy ritka név a Kriszta, Nyanya viszont csak 1 van itt Kép

Bocs, hogy csak szűkszavúan válaszolok, ez nem jellemző rám, de rossz a monitorom és percenként kell ki/be dugdosni, mert elmegy a kép. Így elég idegesítő netezni, úgyhogy csak a nekem szóló üzeneteket olvasgatom, a többin meg csak átszaladok. Egyenlőre kínlódok vele, de már tervben van az új monitor vásárlása.

Főzéssel kapcsolatban örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a tudatlanságommal. Én 37 évesen csináltam életemben először rántást. És egyetlen főzelék a borsófőzelék, amit csináltam. Valahogy nem sikerült megszeretnem a főzést, pedig amiket csinálok, azok állítólag nagyon finomak. Szerencsére a férjem szeret a konyhában tüsténkedni én meg cserében szerelek. Miért kell evidensnek lennie, hogy a nő főz? Én szeretek falat fúrni, polcokat felszerelni stb. A csavarboltban pl órákig elnézelődnék, de a konyhából fél óra múlva menekülök Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Hu, de sokáig fent voltatok az este, én meg most itt ülök a munkahelyemen, és gondolom egyedül vagyok még!

A vizsgálattal kapcsolatos véleményeteket, hozzászólásotokat köszönöm. Két hét múlva megyek a dokihoz, még vele is átrágjuk ezt az egész témát. És az is igaz, hogy túl tudom reagálni a dolgokat. Tényleg találó rám a Kriszta által kitalált parakirálylány név, és még aranyos is, de legalábbis ahogy olvasom nem vagyok egyedül. Majd meglátjuk ti mennyire lesztek lazák.

Melcsi! Nevek terén nálunk sincs még összhang, de igazából, talán babonából elég keveset beszélünk még erről. Mint már írtam a fiam Mercédeszt szeretne, a kedvenc Forma1 csapata után, de hát mi sem vagyunk elragadtatva az ötlettől.

Na most masirozok dolgozni, aztán még jövök!

Paga

Gabi
paga

Csajok, micsoda élet volt itt este!

Mi (egy)mással voltunk elfoglalvaKép. Bár a romantikának majdnem kereszbetett, hogy kiszaladt Apjukom a fürdőbe, és mikor visszajött, megjegyeztem, milyen finom illata van . Erre közölte, hogy akkor az a WC-spray...

Már tegnap du. megbeszéltük Apával, hogy ha már ennyi pecás van kis társaságunkban, akkor nem múlhat el anélkül a jó (?) idő, hogy ne találkozzunk Nálunk (Csepel-sziget déli csücske, Makád, Bp-től 1 óra)! Természetesen nem csak a peca-ügyileg érintettekre, hanem mindannyiótokra, családostól gondolunk, talán egy szeptember eleji szép hétvégén. Meg egyébként is, addigra mindenki tudni fog a pocaklakójáról, én leszek az egyetlen, akinek nem árthat semmilyen nyüzsi! Várom a véleményeket! (Mandula! Nem érv, hogy Miskolc messze van! Sheila! Merre laktok? Többiek: Pest és környéke - nem távolság!)

Kedves Melcsi!

Először is, ha már itt lesztek a szomszédban, ugye, átjöttök hozzánk!
Ami a halakat és a szúnyogokat illeti, mindkettőből akad bőven - legalábbis Makádon. De ne higgyetek nekem, gyertek, nézzétek meg!Kép

Ami kamaszainkat illeti, Dorkát még nem zavarja a társaságunk, holnap is együtt Állatkertelünk (hogy szeret-e velünk jönni, az más kérdés - még elviseli). Te mióta engeded ki a fiadat a Szigetre? Kisasszony már kb. 2 éve rágja a fülem, hogy ha majd betölti a 14-et, ugye, kiengedem... Most betöltötte, de még mindig nem merem elengedni. Nincs is a baráti társaságában olyan idősebb fiú vagy lány, akiben megbíznék ebből a szempontból.

Tegnap este kicsit elkenődtem: rá kellett jönnöm, nem vagyok jó anya. Már tegnapelőtt is észrevettem, hogy Lili szinte semmit nem ivott egész nap. Tegnap viszont már nem is evett, és ez csak vacsoránál tűnt fel. Egész nap kint kutyáztak és homokoztak Lucával, legelték a szilvát és a körtét, Lili néha beszaladt, megevett néhány Medve sajtot (sztori: múltkor kérdezi, mit jelent az, hogy cimbora. Mondom, hogy barát, és ellenőrzésképpen, hogy érti-e, visszakérdeztem: Neked ki a barátod?, erre közölte, hogy a Medve sajt.) Ebédelni sem jöttek be, mondván, nem éhesek, de Luca legalább kutyafuttában bekapott néhány falatot.
Soha nem voltak gondok nálunk az evészettel, ezért nem is kerítek neki nagy feneket. De most egy kicsit el kell ezen gondolkodnom!

Ez megint kisregény lett!
Várom a visszajelzéseket!
Mindenki vigyázzon magukra!

Szép napot, még jövök!

R.Kriszta
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!
Hú de pörgött a topic az este!!KépKép

RKriszta! Tényleg, de hü.ye vagyok! Most már van!Kép
Nálad mi a helyzet?

Paga! Nyugi! Bár, pont én mondom ezt, akire ugyanúgy 100% illik a parakirálylány. Nagyon találó szó!Kép
Annyi biztos, hogy ha már a helyedben lennék,Kép, akkor én több orvossal is ellenőríztetnék!

Mandula! Egy kicsit ledöbbentem azon, amit írtál! Létezik ilyesmi, hogy egy 8 éves kislánynak cisztálya van, nem is egy! Én is osztom a véleményt, hogy több szem többet lát! Úgyhogy amint lehet, orvoshoz!!!!!!

KrisztaNyanya! Kép Hát, remélem Gabi jól van!
De ami a lényeg, hogy te visszajöttél hozzánk!Kép Gyere sűrűn, jó??Kép

Sheila! Én egyik nap Elevitet, másik nap folsavat szedek. Anno a Doki nekem is azt mondta, hogy elég az Elevit, csak a Parakirálylányosdi dolgozik ám rendesen!Kép és inkább szedem a plusz folsavat. Ja, és állítólag nem árt cinket is szedni! Azt is szedek!
Úgyhogy mostmár jönnie kell a babókának, vagy nem??

Melcsi! Oké, mondogatom neki, hogy kapaszkodjon jó erősen!Kép Veled minden rendben van?
Amúgy a szúnyogokat én is utálom, ámbár nem hiszem, hogy van aki szereti őket! A halat én is annál inkább szeretem! Pecázni is szoktam, mint korábban írtam, és utána megfőzöm!Kép

Tifics! Hol vagy? Mi van veled/veletek??

A névválasztáshoz hozzászólva, én is sokat gondolkodom már most, hogy milyen nevet válasszunk majd, ...lehet, hogy nem kellene még most ezzel foglalkoznom?? Na, mindegy! Nekem tetszik a Georgina, Angelina, Melissa, Anita, fiú nevek közül idáig csak két név került szóba: Roland és Attila.

De a kórház is foglalkoztat már most! Több kollégámtól hallottam, hogy a Tétényi elég jó, szép a szülészete, és az orvosok is jók! Tud Valaki erről mondani többet?

Na, most már elkezdek dolgozni, mert baj lesz!
Puszi, Dina
dina2004

Most látom, míg írtam, RKriszta te is írtál!Kép
Én benne lennék ebben a pecásos dologban!Kép
Ha Lili ma sem eszik, meg kellene nézetni orvossal, hogy nem -e kapott el valamit, és azért nincs étvágya!
Dina
dina2004

Drága Kriszta!

Nem vagy rossz anya, vagy ha igen , akkor én is.
Ilyeneket én is szoktam észlelni Patrikkal kapcsolatban, elég lusta a fiatalúr, ha nem teszik elé a kaját, inkább nem eszik:-(
általában kiszolgálom, de ha mégsem, azért nem hal éhen-szomjan, tud magának készíteni.
Az nem csoda, ha nem éhesek, az enyémek is alig esznek.
Mármint ebédet:-)
Egyébként tudnak Õk szólni, ha kell valami, sőt már a 3,5 éves Melissa is kiszolgálja magát a hűtőből:-)
Evészetből én sem csinálok nagy ügyet, ha éhes, úgyis eszik, ha nem, én nem kényszeríthetem...
sajnos velem azt tette apám gyerekkoromban, így aztán gyomorgörccsel ültem az asztalhoz vasárnaponként:-(

Mi Vámosszabadin lakunk, Győrtől 8 km-re, a szlovák határ mellett:-))
az én párom szegény már évek óta készül Patrikkal pecázni, de v.hogy soha nem jutnak elKép
kedves ötlet az összejövetel, én a magam részéről benne lennék:-)

volt a Babaneten egy miskolci barátnőm (Kata007),
együtt vártuk a lányainkat, írogattunk a "friss kismamák" topicba.
Tavaly erre jártak és találkoztunk.
Nagyon jó volt beszélgetni személyesen is, de hamar elrepült az a szép júliusi nap:-((

Melcsi!

Köszönöm a tanácsodat, megfogadom:-)
próbáltam hatni a leendő PocakManóra, hogy kapaszkodjon erősen, remélem hatásos volt:-)
egy hét múlva ilyenkor, már biztosat tudok...

az már nem is olyan sok idő, ugye??

Paga!

Nekem tetszik a Mercédesz név, de itt a faluban van egy kislány , akit így hívnak...
ez nem is lenne baj, de a vezetékneve is az, mint a miénk: Müller.
Nekem nagyon tetszik, ha a vezeték és keresztnév ugyanaz a betű, így "M" betűben gondolkodunk most is.
Most a Marcell ill. Melani tetszik.:-)

Akartam már kérdezni: keresztszemezik valaki közületek?
Én nagyon szeretem, a babavárás alatt is azzal szeretném elűzni a "parázós" gondolatokat:-)

puszi,

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Dina!

De jó, hogy Te is itt vagy:-)
Akkor megyek is folsavért a gyógyszertárba, és én is úgy szedem, mint Te...
cinket is veszek:-)

ezeket egyébként nem lehet túladagolni?
( én is esélyes vagyok ám a parakirálylány címre:-)

örülök, hogy Neked is tetszik a Melissa név:-)
elég ritka, én legalábbis talán egy-kétszer találkoztam vele, akkor is újságban, babahoroszkóp, v. ilyesmi...

igaz, Melissza-ként anyakönyvezték, de mi Melissának írjuk...

képzeld, a lányom ovis csoportjában ősztől lesz egy Vanessza, és egy Denissza nevű kislány is:-)
szegény gyerekek és óvónénik, hogy fogják Õket keverni:-)

a nagyobbik fiam pedig Roland:-)

puszi,

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Sheila!Kép
Napi egy db Elevitet kell bevenni, másnap 1 db folsavat, és mindkettő mellé cink. Szerintem ebből nem lehet baj! Én így szedem!
Úgy látom, hogy ugyanazok a nevek tetszenek nekem is, mert a Melani-n is gondolkodtam!Kép
Vanesszát biztos nem akarok, Denisszát most hallom először. Hát igen! Biztos fogják őket keverni!Kép

Puszi, Dina
dina2004

Helló Lányok!

Kedves Sheila!
Örülök a pozitív hozzállásnak! Akkor Rátok számítunk!
Képzeld, a nagybátyám Győrben lakik, a SZIE-en tanít, két cikluson át parlamenti képviselő volt (rohadt politika), a felesége pedig gyógypedagógus. Az ő szülinapját ünnepeljük a hétvégén a Balatonon.
Ma kegyetlen anya voltam: mindenkit asztalhoz parancsoltam ebédnél. Ebédelt is mindenki, Lili és Luca is rendesen.
Aztán olyan jó volt nézni a három lányt, nekiálltak gyümölcstortát készíteni... A dupla adag pudingból alig jutott a tortára, addig kóstolgatták. A gyümölcsökből arcot formáztak, nagyon jópofa lett.
Egyébként ha bent van a lakásban, Lili is kiszolgálja magát, önti az ivólevet, nyitja a joghurtokat. De hogy tegnap egész nap miért nem vettem észre, hogy nem evett - ez bánt, de nagyon! Persze vacsoránál bepótolta, de akkor is!
Rolandnak boldog névnapot!

Dina! Akkor Titeket is várunk!
Ha még kórház-választás előtt állsz, én csak megerősíteni tudlak: a Szt. Imre szerintem nagyon jó! (Máshol ugyan még nem is jártam, de nem is kívánkozom.) Talán hülyeség, de én hiszek abban, hogy a szülészeteken kialakult légkör akár a demográfiai adatokat is befolyásolhatja - és ez a Tétényi úti kórházon nem múlik: látod, én is már negyedszerre szeretnék visszamenni...Kép Az én dokim Balogh Tibor volt, sőt most is az, '90 óta. Nem akarom se őt, se a kórházat magasztalni, mert még azt hiszed, fizetett emberük vagyok, de csak jót tudok mondani. Ha bővebben érdekel, majd még visszatérünk a témára!

Olyan jó belegondolni, hogy Melcsi, Mandula és Paga már (bőven) tud a pocaklakójáról, Dina, Sheila és DruszámNyanya meg bármikor megtudhatja... Csak én lógok ki a sorból, a fene egye meg! De talán nem sokáig!

Lányok! Kérek visszajelzést! Ugye, mindenki jön az I. Öreglány Találkozóra!?

Még visszajövök! Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!
R.Kriszta! Köszi a meghívást, remélem élni tudunk vele! A férjem és a kisfiam is szeret horgászni, bevallom én inkább nézem!
A kislányomnál úgy találták meg a cisztát, hogy fájt a hasa, vakbélre gyanakodtak és csináltak hasi uh.-ot. Azt hiszem keresek egy másik gyerek-nőgyógyászt is és kikérem a véleményét!
Lányok! Most már én is úgy izgulok, hogy mikor írja már valaki, hogy SIKERÜLT!! Nagyon szorítok!!
A névválasztás nekünk is elég nagy gond, sehogy sem találtunk a Gáboron kívül fiúnevet ami mindkettőnknek tetszik. Csak a férjem is Gábor és azt mondják, hogy ez kötelezi a gyereket, hogy olyan legyen mint az apja! Szerintem ez nem így van, de ha igen akkor miért baj? A lánynév az egyenlőre Janka. Ez meg a gyerekeknek nem túl szimpi, ők valami ultra-modern nevet szeretnének. Na de még van időnk bőven gondolkozni!
Melcsi! Az Emese és az Árpád nekem is tetszik!
Ja, muszáj leírnom milyen elátkozott napom volt!
Reggel kiléptem a lakásbol és azt látom, hogy a szomszéd az ajtónk elé seperte az összes szemetet! Õ egy idős néni és sajnos iszogat! Mindegy felsepertem, béke- párti vagyok! Ezután elindultam az OTP-be befizetni és mikor odaértem vettem észre, hogy otthon hagytam aszámlaszámot. Haza-vissza. Na, utána elmentem a lányommal a városba, kiszálltam az autóból és bezártam a kulcsot!!!! Hát itt sírtam el magam! Nem volt jó napom!
Na, megjött apa, megetetem!
Puszi mindenkinek! ( most látom regényt írtam)

KépKép
mandula35

Sziasztok Lányok!
Mennyi minden történt ma Veletek! Alig győzöm olvasni.
Kedves Mandula!
Micsoda peches nap! Hogy szedted ki a kocsiból a kulcsot?
Az én gyerekem is modern nevet akar,de talán dülőre jutunk egyszer, bár a maga részéről tett annyi megjegyzést, hogy kár vitázni, ugyis én leszek bent a szülőszobán, tőlem kérdezik.

Tényleg, szült valaki a párjával már közületek?
Olyan furcsa, hogy mindig minden bajomban ott volt ez az ember, még a visszaültetést is megnézte, és nem akar bejönni a szülésre. De reménykedem, hogy hátha még meg tudom győzni.

Kedves Kriszta!
Nagyon köszönjük a meghivást, biztosan elmegyünk.
Főleg hogy lehet pecázni, igy legalább a férfiakat is le tudjuk kötni amig megy a pletyó.
Különben az evés miatt ne aggódj, hiszen evett gyümölcsöt, mint irod, és az a szomjúságot is oltja.És nem is volt valami meleg, nem száradt ki.Semmi baja nincs, ha lelkesen ette a pudingot.
A gyermek tavaly ment először a Szigetre, próbaképpen 3 napra, de egy barátjánál aludtak, nem volt sátorozás.Idén viszont mindenki kint sátorozik, és ha aggódva is, de elengedtük. Remélem nem rabolják ki, azt hallottam, nagy a rendőri népsürüség. Azt hiszem a drogtól nem kell féljünk, itt a suli sarkánál árulják, ha akarta volna, már kipróbálta volna.e a legjobb barátjával fogadalmat tettek, ha vmelyik elkezdi, a másik soha többé nem áll szóba vele, és nagyon ragaszkodnak egymáshoz óvoda óta, ez is visszatartó erő lehet. Sört pedig iszik néha itthon is, szerintem ott nem ez lesz a lényeg, hanem a BULI. Különben lányok is mennek velük, de mindennap haza kell menniük bemutatkozni.
Kivittük őket, hát rengeteg fiatal volt már 12-kor ott, és ugy láttam, zömmel középiskolás korúak. Majd felhivom úgyis minden este, meg mondtam Neki, hogy irjon emilt a netes sátorból.

Kedves Sheila!
Remélem hatott a biztatás a babusnak!
Nagyon drukkolok Neked!
Én keresztszemezek és gobelinezni is szoktam, van elég sok képem meg kis használati dolgok.Hozzánk is eljöhetne a csapat, bár pecát nem tudok ajánlani, de a himzéseket megmutatnám szivesen. Egy gyönyörü keresztesem van Velencéről, gondolákkal, egy 2.nászut emlékére készitettem. Oda vitt az uram tavaly felejteni egy kicsit. Tiszta romantika volt, hálókocsis vonatozás és 4 nap a városban, és a Szt.Márk tértől 3 percre volt a szállodánk. Bár én is a hazai utazás hive vagyok, de ez az út csodálatos volt, a bánatom ellenére örök emlék marad. Ott kezdtem kijönni a depresszióból, csak az zavart, hogy nem tudtam egy templomba se bemenni sirás nélkül. Mert én erre nem szolgáltam rá, akkor miért büntetett meg az Isten?
Azóta nem voltam templomban... Pedig előtte mentem.
Na, szóval imádok himezni, van is készlet bőven amit csinálni lehetne, csak mióta velem van ez a Pöröntyke, nagyon álomkóros vagyok, régen pedig imádtam ágyban himezni.

Kedves Dina!
Remélem a gondolatátvitel Rátok is hat, és megy a drukk!
Jól vagyunk szerencsére, a Pöröntykém nagyon aktiv életet él, és ha elmúlna ugy egy hajnal, hohy nem kell pisilni, képes felébreszteni. Félek hogy az életritmus már odabent kialakul, és a folytonos éjjeli felkeléseink miatt hiszik azt a babák, hogy a sötét az nem is éjszaka!
A folsavról azt mondta a Kaális dokim, hogy még a vetélést is gátolhatja, és a fejl., rendellenességek esélyét is csökkenti, igy már 1 hónappal a lombik előtt elkezdtem a tanácsára. Hol csinálták Neked az inszemet?
Ez Sheilának is szól.Mármint a folsav.

Kedves Nyanya!
Hogy raktad bele a levbeledbe ezt a helyes kis boszit? Meg a jeleket? Nem tudom hogy kell.

Kriszta!
A mostani meghivást is köszönjük, szerintem váltsunk tel.számot és megbeszéljük.

Na hagylak Benneteket érvényesülni, ez megint hosszú lett, pedig többre is képes lennék.
Melcsi

melcsi1967

Kriszta!

Ránk is számíthatsz!

A gyerekek kajálásának én nem tulajdonítok nagy jelentőséget, talán azért sem mert mi a párommal mindketten súlyproblémákkal küzdünk, s azt nem szeretnénk, ha a gyerekünk kényszeres evő lenne. Bár biztosan nem a rendszeres evéstől lesz azzá, de nincs kötelező kajálás nálunk.

Dina mit jelent az, hogy kórház választás előtt állsz! Nincs dokid? Ha van , akkor azt hittem, hogy vele együtt a kórház is adva van!
Én a Schöpf-Méreibe járok a dokihoz és szülni is ott fogok. Még nem feküdtem itt, de vegyeseket hallok róla. A Szent Imréről viszont én is jókat hallottam.

Nekem sem volt túl szerencsés a napom, de mostanra kezdek lenyugodni. Végül is semmi különös, csak a dédi üresen maradt lakását kiadtuk albérletbe, és volt egy is összezördülés az albikkal. A probléma abból adódott, hogy kipakoltak minket a sját lakásunkból. Amit úgy gondoltak, hogy felesleges nekik, azt dobozba rakták, és kipakolták a teraszra. Még a férjem mondta is tegnap hogy milyen rendetlenséget csináltak. Én meg védtem őket, hogy hát a költözködéskor keletkezett dobozokat, stb nem tudták még eltüntetni majd biztosan elviszik valahová. Ezután este jön be a férjem, és közli, hogy a dobozokban a mi (a dédi) cuccai vannak. Magyarul kipakolták, amit ők feleslegesnek tartottak. De legalább utólag szóltak volna hogy bocs, de ezek még útban voltak, próbáljátok valahová elrakni. Bár a legtisztább az lett volna, ha előre megbeszéljük hogy mit tudunk még elvinni, vagy uram bocsá mi pakolhattuk volna ki (más ne nyúljon a cuccainkhoz) a dolgokat. Főleg ha olyan szekrényről van szó, amit előzetesen úgy beszéltünk meg, hogy nem akarják használni. Na mindegy egy kicsit helyre tettem őket! De azt jobb az elején tisztázni a dolgokat, most biztosan csúnyákat gondolnak rólam! De azt hiszem ne volt vészes az összezördülés, este még a pici babájukat is megnéztem, nagyon édes. És már jobban vagyok, de muszáj volt konfrontálódnom velük és tisztázni a helyzetet!

Bocsi az ide nem tartozó sztoriért de kikivánkozott!

Pusz, pusz

Paga

Gabi
paga

Kriszta!

Lehet, hogy ismerem a nagybátyádat, vagy a feleségét? esetleg már hallottam a nevüket...
Ugye mégsem halt éhen LiliLány?:-)
nemsokára Te is kismami leszel meglátod, és majd
értekezünk pelenkákról és popsikrémekről:-)
köszi a jókívánságot Roland nevében:-)

Mandula!

úgy sajnálom szegény kislányt, én is nagyon aggódom nőgyógyászati dolgok miatt mióta lányom /is/ van...
az jó, ha látja más orvos is, estleg Uh-n, és megnyugodhattok...
a Gábor és Janka nagyon szép nevek, és most is divatosak:-)
szegény, jó kis napod lehetett...
ugye milyen érzékenyek vagyunk pocakosan?
ettől én is tartok...

Dina!

köszi szépen a tanácsot a bogyókkal kapcsolatban:-)

Melcsi!

Az Emese és Árpád szép magyar nevek.
Talán a fiacskád is megbékél velük:-)
Nálunk úgy volt, hogy apás szülés lesz.
Hozzáteszem, párom a kórház látványától is rosszul van:-)
Bementünk szülni, előkészítés, rámtették a CTG-t...
páromra rájött a hasmenés:-)
a vajúdás alatt velem volt a folyosón, masszírozta a derekam, aztán mikor éreztem már, hogy jönnek a tolófájások és nem bírok talpon maradni, megszántam...
mondtam, üljön le a folyosón, fél órán belül úgyis hozzák a babát...úgy is lett:-)
most megígérte, hogy a kistesónál bent lesz, de úgy gondoltam, nem kényszerítem, és nem haragszom meg, ha mégsem.

a hímzéseidet boldogan megnézném, különös tekintettel a velencei képre:-))
Nekem is nagy vágyam oda eljutni...
talán majd egyszer, házassági évf. alkalmából...
szoktál vásárolni a Criss-Cross Design-tól?
nekem innen vannak készleteim, nagyon várom már, hogy belevethessem magam:-)
de lehet, hogy inkább én is alszom majd a pocilakóval, amikor csak tehetem...
az előző várandósságaimból ha kellemes dolgokat akarok előhorgászni, először a nagy-nagy édes lustálkodások jutnak eszembe...
kérdés, hogy energiabomba Melissa mellett mennyire tudom ezeket megvalósítani?
majd néha átpasszolom a kisasszonyt anyukámnak:-)
patriktól annyit pihenhetek, amennyit akarok, csak kaját kell adnom, egyébként Õ jól elvan a számítógépével és a könyveivel
( kezd zárkózott kamasszá válni:-)
Paga!

Igazad van, de ne mérgelődj, gondolj a PocakBabára:-)
Õ is nagyon édes lesz:-)

na ez is regény lett,

puszi,

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Melcsi!
A jeleket egyszerűbb.
Monitorod jobb oldalán, ahol most a Dokumentáció szöveg látszik válaszd a Formázás-t és ott sok jó dolgot találsz, pl. hogy melyik parancs milyen jelet eredményez. Pl a kettőspont és zárózárójel a mosoly Képa kettőspont és nagy O betű a széles mosoly Kép
A boszi egy gif fájl azt a mellékletek feltöltésénél szúrtam be

Kép

KépKép
nyanya67

Kép Kép Kép Kép

A gigeket Te is elmentheted a gépedre, ha jobb egérgombbal ráböksz a képre megjelenik egy ablak és ott válaszd a kép mentése más néven parancsot, majd add meg a mappát ahova mented

Kép

KépKép
nyanya67

gigeket = gifeket

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!Kép

RKriszta! Én is hallottam már Balogh dokiról. Szerinted, vállal még új betegeket?
Én az Istvánba jártam eddig, de nem igazán akarok oda menni több okból is, nem akarom részletezni; a lényeg, hogy a Tétényiről azt hallottam, hogy jó szülészete van. Na, meg nem árt egy jó Orvos is, aki nem egy darab húsnak nézi az ember lányát, sajnos, volt már benne részem! Nem is tudom, a Tétényiben van koraszülött osztály? Hát, remélem, nem fog kelleni, de mindenre fel kell készülni(tudod, a mi korunkban...)

Melcsi! A folsavról én is hallottam azokat, amit leírtál. Úgyhogy hajrá folsav!Kép
A drukkot köszönöm, én is nagyon sokat gondolok Rád és a kis Manóra.Kép Mekkora már hasad? Bírod a munkát? Bocsánat, de már nem emlékszem, hogy írtad -e, hogy csináltattál chorionbiopsiát, vagy csak UH volt?? Ha nem gond, akkor leírnád a részleteket?Kép

Puszi mindenkinek!
Dina
dina2004

Sziasztok!

Hát én apás szülést szerettem volna. Az első is az volt. De igazából vannak még bizonytalanságok, hiszen a fiamat nem ennél a dokinál szültem, ezért vele még nem beszéltem erről, nem tudom, hogy esetleg van-e olyan doki aki ezt nem szereti? A másik bizonytalanságom oka a férjem, akinek az elsőnél természetes volt, hogy bejön, de épp a hétvégén, barátok is rákérdeztek erre, és ott legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta, hogy nem akar bejönni. Szerintem látta a meglepetést az arcomon, mert azért hozzátette, hogy ha én akarom, akkor azért bejön. Hát még nem dolgoztam fel magamban ezt a témát. És persze jó lenne négyszenközt megbeszélni ezt, csak még nem volt rá lehetőség.

A Folsavat jó, hogy emlitettétk, mert nem találom és egy pár napja nem szedem már, mindjárt kiugrok a gyógyszertárba és veszek.

A Szigetre visszatérve az én fiam még csak 10 éves múlt, de már most nyavajgott, hogy szeretne menni a szigetre, de montam neki, hogy erre a témára majd pár év múlva térjünk vissza.

Pusz

Paga

Gabi
paga

Helló Lányok!

Megjöttünk az Állatkertből! Nagyon jó volt, kivételesen még István is jól érezte magát. Olyan jó érzés volt, jobban nézte a babákat, mint az állatokat: mindig szólt, hogy nézzem, milyen jó fej, meg milyen aranyosKép.

No, a tegnapi "termést" még este elolvastam ,de reagálni nem tudtam, mert fájt Apa lába, borogatást meg gyógyszert meg némi együttérzést kellett nyújtanom néki.

Már tegnap is örültem, hogy szinte mindenki visszajelzett az Öreglány Találkozó ügyében. És jöttök!Kép
KrisztaNyanya, Druszám, nektek is itt a helyetek, Dinával Ti vagytok a törzsgárda, nem kimaradni, irgum-burgum!!!
Időpontra az első ajánlatom: szeptember 10., szombat, 9-10 órától, amíg jólesik. (esőnap: szept. 17.) Véleményeket kérek!

Melcsi (és a többieknek is)!
Akinek megvan a profiljában az e-mail címe, annak küldöm a telefonszámomat, akinek nincs, vagy küldjön telefonszámot az én e-mail címemre, visszahívom, vagy rakjon fel e-mail címet. Ide feltenni nem merem - gondolom, sejtitek, miért...

Dina!
Szerintem a Balogh dokinál próbálkozni kell, miért ne vállalna? Én nagyon kedvelem. A Szt. Imrében tudtommal nincs koraszülött osztály, de 1. ne is gondolj arra, hogy szükséged lesz rá!
2. Lilivel a 26. héten rettenetesen begörcsöltem. Nem tudtam, mi ez (akkor kettő, de most már három gyerek után se tudom, milyen egy fájásKép), szülni fogok, vagy valami más. Hívtuk a mentőket és a Balogh dokit. Õ azt mondta, ne a kórházba menjek, hanem oda, ahova a mentő visz, mert ott van koraszülött osztály, ott vagyok a legjobb helyen. Más fórumokon olvastam, hogy volt, aki emiatt megsértődött, de az nem normális. Egyébként a vesém görcsölt be, valahogy úgy feküdt a kisasszony.
Szóval a lényeg, hogy ha gond van, akkor úgyis átirányítanak a legjobb helyre, a Te és a babád érdekei az elsődlegesek! Akkor azonban szerintem a saját érdekeit, a kényelmi szempontokat minden normális nő háttérbe szorítja, és csak a baba minél magasabb szintű ellátása érdekli.
De nyugi, nem lesz gond, ezzel ne is foglalkozz!

Remélem, szép napotok volt-van!!! Még jövök!

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Kriszta!

Az e-mail címem paga@citromail.hu, mert azt hiszem a profilomban nem szerepel. Hogy te milyen kis rendes szervezkedő vagy. Jó hogy vagy, és van rá energiád.

Paga

Gabi
paga

Lányok, ez szörnyü! Ennél rosszabb ma nem is történhetett volna velem!
Irtam 1 hosszú levelet és valamit megnyomtam és elveszett! Kezdhetem előlről!
Sziasztok tehát!
Nem volt semmi ez a nap.
Ügyintééézééés, elhúúúzóóódááás.Én szóóótam! Ez volt ma.Veszünk egy házat, ami kezd bonyolult müveletnek tünni, mert árverés alatt volt, nem a tulaj lakik benne, szóval hosszú. A benne lekó most személyes sértésnek veszi hogy pont megveszi vki ezt a házat, és minden módon keresztbe tesz. Nem fizette be az áramot, kikapcsolták, stb. szóval van gond bőven. De nekünk sok ok miatt kell ez a ház, főleg mert nincs kertünk, de van Pöri, kutyus,tehát kell.
Közben a hitelügyintézéshez is kell egy csomó irat. Szóval ma felkerekedtünk ügyintézni, és a hosszú autosorban egy fiatal nyikhaj a csikokról akart betolakodni elénk. És bemutogatott az uramnak, amiért nem engedte be.
Hazafelé meg én vezettem, szépen be a körforgalomba, de lassú lehetett a manőver, mert a mögöttem jövő meg lekurvaanyázott ahelyett hogy levette volna a gázról a lábát.
Milyen emberek vannak? Miért ilyen türelmetlenek és udvariatlanok?
Én megállok a zebránál ha látok vkit, a mögöttem jövő meg dudál és majdnem belémjön. A rendőrök miért nem e veszélyes helyeken állnak? Azt meg bepontozzák, aki 5-tel többel megy.Borzasztó!

Kedves Nyanya!
Hát megtaláltam a dokumentációt, kiváncsi vagyok hogy fogom használni Kép ugy látszik nem igy.
A figurákat is elmentettem vhová, csak nem tudom milyen mappába kellett volna. A segitség meg szigetel, de csak jöjjön haza!
Szerencsére 10 éves korában még nem hallott erről a banzájról.

Kedves Sheila!
Azt hiszem a velencei kép Criss-Cross. Csak nagyon drágák sajna!
Azt hiszem az öregebb férfiak bátortalanabbak mint a fiatalok.Félnek a szüléstől. De mit érez a nő?

Kedves Mandula!
Kicsit félek hogy lány lesz!
Pedig lehet.A fiúkkal nincsenek ilyen problémák, de egy szegény nőnemüre ezer baj támadhat.

Kedves Kriszta!
ALig várom hogy meglegyen az a Pörönty, már tavasszal kivisszük az állatkertbe, majd elmesélem Neki mi látható. Régen sokat jártunk, Máté imádta, évi 4-5-ször is elmentünk, de már cikinek tartja.De azt mondta, hogy majd a Pörit kiviszik a barátnőjével...
Remélem jó lesz az időpont a talihoz. Az uram kanpecára megy majd szept.-ben 2 barátjával, de remélem nem akkor akarják.
Megirom az emilemet, mert látom hogy nincs a profilomban, pedig nagyon igyekeztem betenni.
melcsi1967@citromail.hu
Igaza van Pagának, milyen jó hogy vagy nekünk,köszi!
Nem azért, de van egy szomszédunk, szintén tanár, és ő is ilyen szervező tipus. Ez nem szakmai ártalom? Ne vedd sértésnek!
Apa lába az állatkert miatt lett beteg? Gyógy-gondolat rája.

Kedves Dina!
Régen én is parakirálylány voltam.Biztos a vetélésem miatt. Ugy mentem mindenhová, hogy nem akarom a szúrást, de szerencsére minden doki megértette. Volt tarkóredő UH, AFp és genetikai UH, és mikor minden rendben volt, mondta a dokim, hogy csak a korom miatt nem. Egyébként a Kaális dokim ugy fogalmazott, hogy nagyobb a vetélés kockázata mint a betegségé.
Tájékozódj, mielőtt rábólintasz, csak a kor miatt ez nem kell.
Különben sok ismerősöm-barátnőm túlélte, semmi baja nem lett senkinekj, kivéve az inszemes barátnőmet, akinek az első inszemből 3 babája lett. 3 szúrást csináltak neki a külön burkok miatt, aztán hazaengedték az I.Női Klinikáról helyhiány miatt!!!!! Otthon persze begörcsölt, alig birták megállitani neki, és azóta (2 hónapja) FEKSZIK BENT! És akkor rögtön lett hey????? Csak WC-re kelhet fel. De rajta kivül senkinek nem lett baja.
Bár már ott tartanál, ezek a könnyebb gondok közé tartoznak.A várakozásnál nincs rosszabb, ezt tudom. De már csak pár nap és remélem jó hirekkel jössz, addig is gondolatátvitel a babónak!
Az én hasam nem tulságosan nagy, igaz már előtte se volr kicsi. De azért már látszik persze. Jól birom magam, az én testem be van rendezkedve erre a súlyra. Le is tudok hajolni, a lépcső is megy, meg minden.
Betegállományban vagyok, de a férjem vállalkozó, alkalmazottja vagyok. Van egy kisebb üzletházunk, alu 4 bérlő, fent bútorbolt ( figyelem, fa bútorok boltja, csecsemőágy, stb!) (ez volt a reklám helye), annak a teljes adminisztrációja az enyém, meg a vevők, nem dobom ki őket... Délelőtt lent vagyok, aztán főzök (mindennap leves-második), közben teregetés, pakolás,stb, aztán ebéd után a henyélés napestig. Az üzlet fölött lakunk, ezért nincs kertünk, de pár lépcső és a munkahelyemen vagyok.
Nem azért, de még Pécsről is jöttek egyszer hozzánk biomatracot venni, és mindenfelől érkeznek a vevők, tehát várok mindenkit szeretetttel! Na a reklám mostmár befejezve.
Szóval úgy tervezem, hogy ez az állapot maradhat akár az utolsó napig, nem is akarom nagyon kiadni a kezemből a papirmunkát mert a férjem nem az a papirzseni, és még összekavar vmit mig helyettem csinálja.
Ha meglesz Pöröntyke, majd Õ vigyáz rá addig mig papirozok, ez kb napi 1-2 óra. A ház amit veszünk, szemben van az üzletünkkel, ezért is akarjuk annyira, és akkor tökéletes lesz a komfort.
Na mostmár befejezem, és remélem nem fog ez is eltünni.
Puszi mindenkinek
Melcsi

melcsi1967

Látom hogy sikerült a jel Kép Kép Kép
Ez jó jel!
Hogy lehetne zölddel irni, az a kedvenc szinem?
Melcsi

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?