2002.04.11 07:57
Szerző: muter
Szia Krizsi!
Nekem is volt egy nagyon rovid idoszak, amikor picit megingott benne a bizalmam, de akkor en mindenkit utaltam, leginkabb sajat magamat, ugyhogy valoszinuleg ez is kozrejatszott benne.
Nagyon rendes szules kozben, mar az egesz terhesseg alatt is megrendesebb volt, mint egyebkent.
En marc. 27-re voltam kiirva, de mar a 36. heten eleg nagynak mutatta az UH, ugyhogy sejteni lehetett, hogy elobb jon. 19-en delelott voltam nala es sugalltam, hogy nem bannam, ha elobb jonne a baba :-) Ezt o is igy gondolta, ugyhogy nekifutasbol vizsgalt meg, ez kicsit drasztikusnak hangzik, de tenyleg hasznalt! Egyebkent a vizsgalatkor az addig teljesen zart mehszajam mar 1 ujjnyira nyitva volt, ugyhogy valoszinuleg magatol is beindult valami, de o azert rasegitett. Ez volt reggel fel 10 korul.
Delutan 2-re 5 perces fajasaim voltak, bementem a klinikara (nem emiatt, hanem szules-felkeszito tanfolyamra) es ha mar ugyis ott voltam, megkerestem, hogy most akkor mi legyen. Megint megvizsgalt, azt mondta, haladt a dolog, ugyhogy dontsem el, hogy hazamegyek es 8 korul bejovok, vagy maradok.
Ugy dontottem, hazamegyek, este fel 8 korul bementunk, vizsgalat, borotva, beontes es irany a szuloszoba. Onnantol kezdve o nem volt vegig ott, egy nagyon rendes szuleszno foglalkozott velem. Vermes dr bejott kb. orankent megvizsgalni es megnezni a CTG-t (rossz volt a kicsi szivhangja, ezert vegig a CTG-n logtam), aztan este 11-kor mivel 1 perces fajasok mellett semmit nem tagultam, burkot repesztett. Nagyon rendes volt, megnyugtatott, mondta, hogy ez nem fog fajni es ne ijedjek meg a magzatviz szinetol (fekete volt), o sem orul neki, de ha valami baj van, azt a CTG mutatja.
Na innentol beindultak a dolgok, ejfelkor megvizsgalt, akkor mar bo 3 ujjnyira ki voltam tagulva. Atmentunk a szuloszobara, megkert, hogy szoljak, ha ugy erzem, hogy nyomni kell. Amikor szoltam, megint megvizsgalt, es a kovetkezo fajasnal mar nyomhattam. Mivel rossz volt a szivhang, sietni kellett, ugyhogy segitett nyomni (a hasamat nyomta). Ez is eleg drasztikus latvany lehet, de nagyon sokat segitett. Kozben vegig mondta, hogy jol csinalom, mindjart meglesz a baba.
Amikor megszuletett Balazs, elmagyarazta, hogy nem azert nem sirt fel azonnal, mert baj van, hanem azert, mert nem hagytak, hogy felsirjon (le kellett szivni a magzatvizet a legcsovebol), ugyhogy ne aggodjak, amelyik babanak ekkora hangja van, az tuti, hogy tok jol van.
Utana osszefoltozta a gatamat, gratulalt nekunk es elment.
Szules utan mindennap bejott, megdicserte a fiamat, hogy milyen aranyos.
Szoval tenyleg nagyon rendes volt vegig es a szules is egy nagyon jo emlek (ha rajtam mulna, mar szulnem a kovetkezot :-)).