Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Köszönöm a tanácsokat Pálffyval kapcsolatban. Közben több helyről is hallottam ezt a fiú gyerek nem gyerek problémát.
Adri, meg lehet kérdezni milyen durvaságokra utaltál? Persze csak ha publikus!

Györeyről annyit hallottam, hogy tényleg em vezethet már több szülést.
Clara

Czeiner még mindig a Margitban dolgozik.

Clara
Névtelen

Sajna a szülés után semmi jóra ne számítsatok a Margitban ,mert a csecsemőosztály katasztrofális volt 10 éve is és tavaly nyáron is.
Névtelen

A Pálffyról csak annyit hogy a hír igaz, miszerint egy "modortalan tuskó", a stílus tudvalévőleg pedig maga az ember.

gabi
Névtelen

Kedves Gabi,

Nekem személy szerint semmi bajom a Pálffyval. Mindkét szülésem alkalmával volt szerencsém hozzá, bár nem nála szültem. Kedves volt és egészen emberi. ( Mindazzal, ami az embert azzá teszi! Neked nincsenek rossz napjaid vagy állandóan mosolyogsz, jókedvü vagy? ) Az igaz, hogy hangulatember. ki lehet fogni nála rossz napot, nem kérdéses, de szakmailag nagyon jó.

Off: Szerintem nem a stilustól függ valakinek az "embersége". Közelitsük meg inkább lelki oldalról. (Nem láttál még angyalbörbe bujt kigyót?)

Bóbita
Bóbita

Kedves Iboly!

Én a Ruzsvánszkyhoz járok több, mint 7 éve. Nekem soha semmilyen problémám nem volt vele, amit mondott az mindig szó szerint úgy történt később. A kisfiam méreteit a születése előtt 2 nappal grammra pontosan megmondta. Sajnos, hogy hogyan lehet nála szülni, azt nem tudom,mert én császárral szültem, de akivel beszéltem az azt mondta, hogy viccelődik, jó fej szülés közben.
De ami lényeges, hogy legyen akármilyen a stílusa (nekem nincs vele gondom) szuper jó szakembernek tartom, aki abszolut odafigyel a pácienseire.
Rita
ritasol

Dr. Ruzsvánszky szakmailag megbízható, emberileg korrekt orvos. Nem mindíg mosolyog, de ettől még rendes.
"egy margitos orvos"
Névtelen

Kedves Bóbita!

Nem hiszem hogy egy orvos megengedheti magának,a gorombaságot egy beteggel vagy egy szülő nővel szemben, akkor sem ha rossz napja van , ennyi -minimális-önfegyelmének lennie kell.
Én egyébként nem az általunk emlegetett orvos paciense vagyok, hanem több mint 10 éve Szép doktoré, akiben "stílusos" megbízható embert ismertem meg. 2 szülésem és ezen túlmenő kórházi tartózkodásom alatt a Margitban orvossal kapcsolatban rossz tapasztalatom nincs, de nem tudnék érzelmek nélkül beszélni arról a számos megalázó esetről amelynek résztvevője vagy szemtanúja voltam Pálffy doktorral kapcsolatban.

Gabi
Névtelen

Szia Gabi,

Én sem hiszem, hogy egy orvos megengedheti magának, hogy goromba legyen bármely beteggel is. Pláne nem egy szülész, nögyógyász esetében, ahol több empátiára van szükség. Ugyanakkor óriási szakmai felelösségük van, ebböl kifolyólag talán néha jobban "eleresztik" magukat. Nem is szaporitom a szót, és tiszteletben tartom a véleményed. Az én véleményem pedig más, mert másképp látom a dolgot.
Ami igazán felbosszantott az a "stilus az ember" mondatod. Szerintem ha valaki csak egy oldalról ismeri az valakit és nem beszélgetett vele el úgy istenigazából, nem is ismeri igazán. Mindenki azt az oldalát mutatja, amit meg akar ismertetni a másikkal. Lehet, hogy a Pálffy doki azt akarja, hogy igy ismerjék, ki tudja milyen okból. (Én el tudok képzelni egyet-kettöt).

Na szia, Bóbita
Bóbita

Sziasztok!

Most hallottam egy olyat, hogy magam el sem hiszem. Méghozzá Szép doktorról. Legjobb barátnőm barátnője ott szült volna nála, de mivel probléma akadt a szülésnél hamar kiderült, hogy császározni kell, s Szép doktor akkor inkább azt mondta hogy csinálja meg az ügyeletes, mert hogy ő nem megy be. HOGYAN LEHET EZ?
Manka2
Manka2

Bár inkább név nélkül, de azért erröl a dokiról (Szép) én is hallottam egy-két cifrát.
Pl. az egyik szülö nöjének "elfelejtett" idöben szólni, hogy szabdságra megy, majd utána mikor elmondta, akkor "elfelejtette" öt átadni bármilyen kollégájának. A lány ennek megfelelöen az ügyeletes dokinál szült. Szerencsére nem volt gond.
Ja és a szabija elött azért elmondta, hogy " a 6 hetes kontrollon várom ám magát" Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy a pénztárcáját hozza magával, vastagon teletömve. Meg persze a borítékot is.

NN
Névtelen

Kedves Bóbita!

Alapvető a különbség a durvasághoz való hozzáállásunk között.
Tapasztalataim szerint konfliktusokat szítani egyáltalán nem nehéz és nem szükségeltetik hozzá semmiféle emberi érték.
A kétségbeesett, estleg bizonytalanságban lévő kiszolgáltatott emberek humánus "kiszolgálása" már inkább igényelne ilyesmit, de nem olyan teljesíthetetlen feladat. ( Számosan megteszik az egészségügyben és azon kívül is.)
Csak sajnálni tudom azt az embert aki olyannak szeretné láttatni magát a külvilággal amilyennek neki sikerült megmutatnia magát. (Ezek szerint mégsem rossz napjai volnának hanem szándékosan viselkedik így?)

Üdv.:
Gabi
Névtelen

Szia Gabi,

Nem a durvasághoz való hozzáállásunkkal van a probléma, hanem az embereket látjuk alapvetöen másképp. Te a Pálffynak csak egy oldalát ismered - én is, de én hajlandó vagyok elhinni, hogy van több is.
Még egy dolog: nem védeni akarom a Pálffyt, baromira nem érdekel, hogy kinek mi a véleménye róla. Azt próbáltam leirni, hogy egy embernek - mégha orvos is - több oldala van. Van családja, gyermekei, akik egy kicsit máshogy látják a öt. (Akkor sajnálnám igazán, ha a családja is azon a véleményen lenne, amint Te róla! ) Mindemelett elhiszem, hogy van eset, amikor a Pálffy valaki szerint "bunkó", de ebböl én nem következtetnék soha az emberre és nem általánositanék, hogy a "stilus az ember".

"Tapasztalataim szerint konfliktusokat szítani egyáltalán nem nehéz és nem szükségeltetik hozzá semmiféle emberi érték. " Na ezt a mondatodat nem értem! Hogy jön ez a Pálffyhoz?

Bóbita
Bóbita (bóbita)

Szia Bóbita!

Azt gondolom -és így van ez jól-, hogy beszélgetésünk már nem az adott személyről szól, hanem inkább alapfokú etikai és személyiségfejlesztő studiummá nőtte ki magát.
Bizonyos vagyok benne hogy vitakulturámnak jótt tesz.( mentségemül szolgáljon, hogy a durva jelző nálam idézet, de talán valóban finomabb eszközökkel is visszautalhattam volna az előttem szóló véleményére...)
Az általad kevéssé érthető mondat pedig azt a véleményemet szeretné jelezni, miszerint egy nyilvánvalóan bizonytalan helyzetben lévő kiszolgáltatott embert ( és a kórházi környezet ennek tipikus példája )olyan hangon megszólítani, hogy attól megnyugodjon, hogy egy orvos láttán ne a megaláztatástól való rettegés fogja el az orvosban személyiségében rejlő értéket képvisel.Ugyanakkor az ezen helyzetekben nyilvánvalóan tipikusan megjelenő konfliktushelyzetek továbbélezéséhez semmiféle higgadtság, bölcsesség nem szükséges ezek önjáró folyamatok.
szia :

gabi

Ilyen éjszakai bagoly vagy?
Névtelen

Gabi: Tetszik az eddzett és kimunkált beszédstílusod. Mivel foglalkozol? Érdekel.
Megpróbáltam segíteni mindenkin, elsősorban magamon / mint megannyi férfi: egoista / és meghívtam az " Anyaság - mp / topicba Szép József Dr-t, a Margitból. Nem kell felszisszenni, hiszen mindenki a Margitban " szamizdatban" olvassa az itt megjelenteket / nem én voltam!/. Pl. Dr.Mousa, amikor megjött a zsabiról és első nap megjelent a kórházban, azt válaszolta kérdésemre, hogy ne b....gassam, mert már elolvasta. Sok sikert mindenkinek a jövevényhez illetve a már elérkezett utód felneveléséhez. mp
Névtelen

Kedves Péter!

Köszönöm kedves szavaidat, jobbkor sem jöhetett volna, mert jogász vagyok és mivel kicsi lányom is elmúlt már egy éves, épp a napokban kezdem belegyötörni magam a munkába.
Mi több bébit nem tervezünk ( persze volt ez márígy vagy 7 évig a nagylányom születése után ,aztán mégis minden észérvet elsöpört a vágy egy Emberke után ), de mégis tisztelettel és érdeklődve figyelem itteni munkádat. Egyrészt azért mert mit nem adtam volna egy ilyen lehetőségért 9 évvel ezelőtt, mikor az első babámat vártam ,részben azért mert minden esélyem megvan rá hogy egyszer nagyi is leszek.
Ígyhát minden jót kívánok Neked ( és Szép doktornak is)!
Gabi
Névtelen

Sziasztok
Érdeklödnék mit tudtok Miklós Gábr orvosrol ?
Köszi za infokat
Névtelen

Gabi: Köszi, ittam a szavaidat !
Nemtudomki: Nem nyert! Ilyen a Margitban nem dolgozik. Keress tovább! mp
Névtelen

Kedves Kismamák!

Változatosság kedvéért egy kispapa is hozzászól, de most csak két témát érintenék.

1. Megdöbbentő, hogy idáig egyetlen egy kismama se mondott pozitívat a csecsemős nővérekről. Azt hiszem, ez nyilván nem véletlen. Mivel én teljesen biztosra veszem, hogy ezeket a hozzászólásokat olvassák az orvosok, felmerül a kérdés, hogy ezen a többek szerint is már évek óta fennálló helyzeten miért nem változtatnak? Én azt gondolom, hogy pénzhiány és alacsony fizetés nem lehet magyarázat azokra a történetekre, amiket itt olvashatunk. Megjegyzem érdekes lenne, ha egyszer ezen a fórumon az érintettek is hozzászólnának, talán mindenki sokat nyerhetne vele. Ki tudja.

2. Ez egy nagyon profán kérdés lesz: mekkora összeget szoktak adni a szülésért? Egyáltlán az orvoson és a nővéreken kívül szokás másnak is pénzt adni?

Sherlock Holmes :-)
Névtelen

Sziasztok!

Ismeri valaki Dr. Sávay Györgyöt a Margitból?

Nagyon érdekelne, köszi előre is az infót!

Évici
Évici

SH: ad 2: Sajnos nem ! És ez válasz az előző kérdésedre! Én évente kb. 50-100 császármetszés érzéstelenítését végzem. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor kaptam paraszolvenciát. 16 éve dolgozom a kórházban. Nem sírok, de erről ennyit. mp
Névtelen

Kedves Kispapa!
Az orvosnak én összesen a szülésért és az terhesség alatti vizsgálatokért (mindig a terhesgondozóba mentem, nem magánrendelőbe) 40 ezret adtam, és a szülésznőnek 5 ezret. Neki szívem szerint többet is adtam volna, de többre sajnos nem volt keret. Az orvosnak meg szerintem az elvégzett "munkájáért" ez megfelelő összeg volt.
A csecsemősök közül pedig szerintem a leírás nem mindenkire igaz. Nem emlékszem a hölgy nevére, de mindig úgy vártuk, hogy végre ő legyen szolgálatban. És nem hiszem, hogy neki több lett volna a fizetése a kollégákénál.
Üdvözlettel: egy áprilisban szült kismama
Névtelen

Kedves MP és áprilisi kismama!

MP: egyetértek a panaszoddal, de azt gondolom, hogy a pénz szétosztásában talán az orvosoknak együtt kellene "mûködni". Eleve elképesztõ, hogy állami intézményben fizetünk az orvosnak, mintha privát praxist folytatnának közpénzen, de még azt is be kell vállalni, hogy szelektálni kell közöttük: ki kapjon pénzt és ki nem. Ha már ez az egész rendszer így mûködik, akkor sokkal tisztességesebb lenne, ha a páciens ad egy összeget és ezt az orvosok maguk között lerendeznék (beleértve a nõvéreket is természetesen). Egyébként pont pár napja beszélgettünk arról, hogy milyen elképesztõ különbség van egy mûtõ orvos és egy aneszteziológus között abban a tekintetben, hogy míg az elõzõ mindig kap pénzt, az utóbbi a feledés homályába vész.

Áprilisi kismama: na, ez jó hír :-)

A feleségemmel együtt nekünk idáig csak kitûnõ tapasztalataink voltak a Margitban. Legyen az orvos, vagy nõvér. Persze a tapasztalatok nagyon szubjektívek. Amit rossz szemmel nézünk az az, hogy a kórházi mûködtetés számomra látható részében milyen buta módon folyik el az a minimális pénz, ami a kórház rendelkezésére áll. Közgazdász lévén szinte fáj, amit látok.

SH
Sherlock Holmes

SH: Ad3: Ha közgazdász vagy és fáj amit látsz, kb. 1 év múlva szívesen elbeszélgetnék veled, mert lehet, hogy a Margitot addigra privatizálják. Nekem is van valamilyen elképzelésem a dologról, mert évek óta mellékesen vállalkozóvá is kellett válnom / plasztikai sebészet-anaesthesia/, és érdekelne, milyen ötleteid vannak. Hátha tudunk közösen valami okosat kitalálni?
Ad1: Szeretném, ha csak 1/3 annyi nettó fizetést vihetnék haza, mint német kollégáim. Szerintem a tapasztalatom és a szakmai múltam alapján megérdemelném ezt. És akkor més mindig nem érném el néhány manuális kolléga adómentes pénzét. Én nem a paraszolvenciában látom a megváltást, de sokan vannak, akiknek ez a jobb alternatíva / lásd még: kerékkötők!/. mp.
Névtelen

Szerbusztok
Érdeklödnék tud e valaki valamit Kraft Miklós doktorrol ?
Köszi
Névtelen

Kedves Névtelen!

Nem Raft?Ha igen, a barátnőm januárban szüli nála a második gyereket, kérdezz, továbbítom a válaszokat!
Szia, Rita
ritasol

Szia Rita
De igen bocs Raft doki erdekelne hogy milyen mert mi meg csak 1* talakoztunk vele de nekunk szimpatikusvolt.
Névtelen

Sziasztok!

Voltam terheléses vércukron, és a terhesgondozóban megkérdezték, hogy nem volt receptem? Néztem bután miért lett volna bármilyen receptem is, köszönöm, jól vagyok. Erre elmondták, hogy mostanában az a szokás, hogy az orvosok adnak a kismamáknak egy-egy receptet, ami alapján a kismama szépen megveszi magának a gyógyszertárban azt a 45 gramm (?) szölöcukrot, ami a trutyiba kell. Azért ez nem semmi! Lehet ekkora pénzhiány egy egészségügyi intézményben?!?! Mennyibe kerülhet az a fél marék szölöcukor??? Olyan filléres dolognak tünik... Mostmár kezdem elhinni, amit a Friss kismamák topikban írtak a lányok, hogy a Margit kórházban 3 (vagy 5?) pelenkát kap egy újszülött egy napra, és azt be kell osztani (vagy vinni kell sajátot), mert nincs több. Azért ez elképesztö! Csak tudnám hová teszi Állam Bácsi azt a marhasok pénzt, amit TB járulék címén az "ingyenes" orvosi ellátásért levon a fizetésünkböl... Kép

mp! A magam részéröl örülök, hogy nögyógyász is lesz azok között, akik szóba állnak velünk! Sajnos még nem volt idöm elolvasni a te topikodat (kicsit betegácsiban voltam, és nagyon lemaradtam), de biztosan nagyon sok hasznos és érdekes infót kapunk majd töle. Köszönet neked, hogy meghívtad, és neki is, hogy elfogadta!
Igazából nem is értem, miért olvassák olyan sokan anélkül, hogy írnának is! Pl. akit megvádolunk valamivel, az nagyon jó lenne, ha megírná a saját nézöpontját. Hiszen mi csak az érem egyik oldalát ismerjük.

BMárti
BMárti

Kedves Márti!

Előrebocsátom egyrészt, hogy nem igazán vagyok otthon az eü. finanszírozásban, másrészt hogy bizonyára nincs könnyű dolguk a kórházaknak (így a Margitnak sem),de...
Feltételezem, hogy ha az ominózus cukrot receptre írják, akkor az Tb. támogatott. Ergo nagyrészt a "levont fizetésünkből " való. Tehát a fennti megoldással nem állam bácsi tb alapjából spórolunk, hanem a kórház költségvetésén segítünk " ügyesen".
Ha tévednék előre is bocsi mindenkitől de valahogy így tűnik nekem logikusnak.
Gabi
Névtelen

Kedves Márti!
Az a napi 5 pelenka bőven elég volt, plusz fürdetésnél a nővérek pelenkáztak, tehát az az 5 az valójában 6. És ha mégis elfogyott valakinek, akkor mindig adtak pluszban. Továbbá szerintem jó, hogy ennyit is adtak. Egyrészt más kórházakban még ennyit sem adnak (Rókus: 3 db), másrészt szerintem ez nem az alapellátás része, akár vihetnénk is magunkkal.
Szőlőcukor ügyben Gabival értek egyet. Segítsünk inkább a kórháznak, tényleg rendesek és tényleg küszködnek minden fillérért.

Kedves "mp"!
Ugyan nem a privatizációhoz szeretnék hozzászólni, de lenne egy javaslatom a terhesgondozó "jobbítására". Nagyon kellene egy helység a nagyobb tesó pelenkázására, öltöztetésére, szoptatására, esetleg ételének melegítésére, mint a csecsemőgyógyászati ambuláns rendelésen. (Bár az a látogató szoba, de teljesen korrekt ebből a szempontból is). Mert van, akinek ilyenkor magával kell vinnie az összes többi gyerekét is, és a hosszas várakozás során néha nagyon nehéz a "nagyokkal".
Üdvözlettel: Adri
Adri

Sziasztok!

Gabi, Adri! Félre értettetek! Nekem nem az a bajom, hogyha meg kell vennem a szölöcukrot, vagy éppen a pelenkát, hanem az, hogy ilyen helyzetben lehet ma, a XXI. században Magyarországon egy kórház. És ez nem a Margit kórház, hanem Állam Bácsi büne (szerintem).

BMárti
BMárti

Olvassátok a napilapokat, és megtudjátok, hogy a Margit Kh-ban szigorú takarékossági intézkedéseket vezettek be az csőd elkerülése érdekében. Ez nem nyerte meg a jelenlegi kormányzat tetszését, de érdekes módon, októbertől kb.4%-kal megemelték a kórházak, pontszám alapján történő OEP-finanszírozását.Lehet, hogy nemsokára a Margitban is ingyen jár a pelenka / és még sok más is lesz!/. Bízzatok. Egy optimista: mp
Névtelen

Sziasztok!
Csak egy rövid hozzászólás, friss Margit kórházi tapasztalataim alapján:
Az a furcsa ebben a "pelenka ügyben", hogy amig nem mentem át a baba-mama szobába, addig popsi kenöcs is "járt". Elsö önálló pelenkázásomnál kértem a csecsemöstöl popsi krémet (megjegyzem, hogy eleve ugy mentünk be a korházba, hogy pelenkát, száraz és nedves popsi törlöt, vattát, hintöport, alkoholt vittünk, a popsi krém sajnos nem jutott eszembe, tehát szinte mindenre készültünk) és közölte, hogy az a rooming in-ben lévöknek nem jár. Azért ez egy kicsit furcsa...
A takarékossági intézkedésbe azért ez nem igazán fér bele, hogy az egyik paciensnek jár, a másiknak meg nem...
Sziasztok Phaedra
Phaedra

Ne haragudjatok ha közbe szólok, nekem egyáltalán semmi közöm a Margithoz. Olaszországban élek és itt szültem a lányom. Itt nincs se pelenka, se krém a kórházban, mindent itthonról kellett vinni. A bébi ruhákat is, mert a kórházban azt sem adnak. Hálóinget meg pláne nem (mint ahogy egyes kórházak topicjában olvastam). Hál'Istennek szőlőcukrot nem kellett vinni, az volt nekik is. Senki nem okolja Állam bácsit. Mindenki elfogadja, hogy így van.
Szerintem az otthoni helyzet egyenesen luxus. A kórházak helyzetét is meg kell érteni. Ja, és EDA ...
Ha van benn altatóorvos, akkor is próbálnak meggyőzni, hogy inkább ne.
Luca
Névtelen

Szia Luca!

Szerintem ez csak szokás kérdése, hogy hol adnak pelenkát, és hol nem. Igazából nem is ez a fontos, hiszen évekig fogom még pelenkázni a kisbabámat, az az 5 napi pelenka "fogyasztás" igazán nem oszt nem szoroz. Amit én szerettem volna megfogalmazni (de úgy látszik, képtelen vagyok úgy leírni, hogy érthetö legyek Kép), az az, hogy mekkora anyagi gondjai lehetnek annak a kórháznak, ahol ez a pénzkérdés miatt gond. Nem hiszem, hogy Olaszországban azért nem adnak pelenkát a kórházban, mert a kórház anyagilag nem engedhetné meg magának. Gondolj bele, 25-30 pelenka, egy fél tubus popsikrém, vagy egy fél marék szölöcukor... Olyan kis összegek ezek egy kórház müködési kiadásához képest, vagy akár ahhoz képest is, amennyibe a baba a szülöknek kerül. De milyen lehet úgy dolgozni, hogy ilyen pitiáner problémákkal kell megküzdeni nap mint nap?!?! Phaedra popsi krémes történetében se az a szomorú, hogy a saját költségén kell a babája popsiját krémeznie, hanem az, hogy kisegíteni se akarták (tudták), amikor rájött, hogy valami fontosat elfelejtett. Ha szerinted luxus helyzetben van az a kórház, akinek ilyen szintü anyagi gondjai vannak, akkor nagyon mást értünk a "luxus" szó alatt... KépKép

BMárti
BMárti

Igen, valószínűleg úgy van, ahogy te mondod. Egy olyan dologról van szó, amely századrendű kérdés. Mármint nekünk. Nekünk nem oszt, nem szoroz az a pár pelenka. A kórház pedig ezzel is pénzt takarít meg. Nem akarok részletesen belemenni mennyit. Plusz még ruhácskákat is ad valamennyi újszülöttnek + néhány helyen hálóing a mamának. Pénzbe kerül azok tisztíttatása + fertőtlenítése is. Nem azt akarom mondani, hogy nincsenek anyagi gondok a kórházzal. Persze, hogy vannak. De sok helyen így van. Itt is. Annak ellenére, hogy itt fizetek társadalombiztosítást is (nem is keveset), stb. és bármilyen egyéb vizsgálatért (pl. labor vizsgálatok) még pluszba is. Jó nem annyit mintha privát mennék, de fizetni így is kell. Ha terhes vagy akkor csak egy minimális összeget, ha csak az előírások szerinti vizsgálatot végzed. De mondjuk, ha az orvosod azt mondja, hogy valami mást is meg kell nézni, azért már rendesen fizetsz. Én tökéletesen megértem mit akarsz érzékeltetni (ide most egy mosolygós fej kéne)mégis úgy gondolom, hogy annak ellenére, hogy szerény anyagi lehetőségekkel rendelkezik a kórház, azért elég sok mindenben a lehetőségeihez mérten segít. Az hogy krémmel nem is próbálták kisegíteni, hát igen ott már a dolgozók jóindulatán is sok múlik. Bocs, hogy a luxus szót használtam. Mint minden ez is relatív. Talán idézőjelbe kellett volna tennem. Bár én a luxust nem a kórházra értettem, hanem arra a tényre, hogy pelenkát, ruhácskákat és hálóinget adnak arra az időszakra amíg benn vagy. Itt az egyes kórházak előírják milyen ruhát kell vinned a gyereknek. Például nem rugdalózót, hanem külön alsó és felső részt. Amit én később elég kényelmetlennek találtam, úgyhogy alig használtam. De azért meg kellett venni!
Mindennek ellenére a kórház, ahol voltam kitünö volt, jól felkészült "csapattal". Végül is ez a legfontosabb. Bocs ha ezzel untattalak. Főleg pedig ha nem tudtam érzékeltetni amit pedig én szeretnék modnani és csak elkanyarodtam az eredeti témától. Lehet, hogy csak elfogult vagyok. Vagy pedig azt is látom ami nálunk jó és itt viszont kevésbé, de amit ha csak otthon élnék valószinüleg nem vennék észre.
Még valamit ami viszont már egyáltalán nem ide tartozik. A babaneten több helyen is olvastam a védőnő problémáról. Itt az is nagyon jól megoldott, mivel nincs, úgyhogy fel sem vetődik a probléma.
Luca
Névtelen

Kedves Márti!

Úgy gondolom, hogy a Margit csecsemőosztályán valóban inkább a segíteni akarás hiánya a nagyobb probléma, nem az anyagiak hiánya. És ezt tartom súlyosabb hiányosságnak, a fontos dolgok elég nagy része nem elsősorban pénz kérdése.
Dia
Névtelen

Sziasztok!

Luca! Azt hiszem tényleg kicsit elbeszéltünk egymás feje mellett. Kép

Dia! Igazából nem tudom, az elsö babát várom, így nincs személyes tapasztalatom. Egyszerüen csak elképedtem ezen a szölöcukor dolgon, mert számomra annyira filléres dolognak tünt. Ebböl vontam le azt a következtetést, hogy ahol filléres gondok vannak, ahol pl. ki kell számolni a pelenkákat, ott nehéz lehet a segíteni akarás. Persze sok minden lehet, ami a jószándékon múlik, és nem a pénzen, ebben biztosan igazad van.

BMárti
BMárti

Sziasztok!
Petra vagyok én még csak most fogok szülni de nem a Margitba. Ezt a rovatot csak egy barátnőm miatt olvasom.
Csak annyiban szeretnék hozzászolni a nővérek viselkedése miatt, hogy a pénz hiány az egészségügyben nem makeletű probléma. Tehát aki nővérnek megy az pontosan tudja, hogy nem fog sokat keresni. Tehát nem lehet magyarázat a pénzhiány a segiteni nem akarásra. Azok a nővérek akik nem rendesek akkor se lennének azok ha miliókat keresnének. Akik pedig segítenek és mindent megtesznek értünk abban a pillanatban biztos, hogy nem a várható fizetségen jár a fejük. Ez emberi kérdés. Inkább az a gond, hogy a korházak az ember hiány miatt nem válogathatják meg, hogy milyen osztályra milyen alkalmasságú embert tegyen.
Petra
Névtelen

Petra!

A szívemből szóltál, pontosan ezt gondolom én is, beleértve a kontraszelekcióról általad elmondottakatis.
dia
Névtelen

BMárti

Márti: mindentől függetlenül gondold végig, hogy naponta legalább 15-20 kismam iszik ott cukros löttyöt. Naponta legalább 10-15 babának kell a napi 5 pelenka.
Én mindezekröl lemondanék szívesen, ha ezt a pénzt pl. a növérek fizetésének emelésére fordítanák.
A Margitban kifejezetten jó a babák ellátottsága - pelenka, kisruha. Sok helyen még ennyi sincsen.

És egyátalában nem gondolom, hogy ezek a plusz juttatások az Állam bácsi feladata lenne. A világ sok országában nem is maradhatsz bent a szülés után csak max. 1-2 napig.

Piglet
Piglet

Oké, feladom. Úgy tünik, képtelen vagyok érthetöen fogalmazni. Kép

BMárti
BMárti

Nekem olyan munkám van ahol az embereknek kell segíteni. Hiába teszek meg értük mindent ritka az, hogy azt mondják köszönöm, pedig nem egyszer a hidalá kerüléstől óvom (óvjuk) meg őket. Ezért hálapénz mem jár és nem is várhatjuk, mert tőlük kapjuk a fizetésünk, amit szerencsére mi szabhatunk meg másoknak meg csak el kell (vagy nem kell)fogadni. Szóval elhihetitek, hogy tudom mit jelent az, hogy ha emberileg segítesz valakin és még csak egy köszit se nyög oda.
És én is kifogom a szülés után osztani a hálámat és köszöneteimet valamilyen formába. De az is biztos, hogy szónélkül elküldöm a francba azt aki velem úgy bánik ahogy azt nem kéne.
Én nem várok többet senkitől, de kevesebbet sem.

Petra
Névtelen

Sziasztok!
Sávai doktorról tudtok valami közelebbit?
Köszi
Névtelen

Szia Névtelen!

Én is őt "hajkurászom", hozzá járok magánrendelésre, de sajnos még nem írt ide senki róla. Kép De mi kicserélhetnénk a tapasztalatainkat vele kapcsolatban, OK?

Évici
Évici

Szia Évici!
A Sávait nekem csak ajánlották, úgyhogy egyelőre annyit tudok róla, hogy jó doki, rendes és nagyon sármos, aszerint, aki ajánlotta.
Nóri
Nóri

Rendes, megnyerő külsejű,"sármos"-ahogy írtátok, és tapasztalt szakember. Nyugodt szívvel ajánlom őt! Biztonságban lesztek. mp
Névtelen

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy kit válasszak a Margitból. Szakmai és emberi szempontok egyránt fontosak.
Ha tudtok valakiről, kérlek írjatok.
Előre is köszönöm,
panka
Névtelen

Panka,

Én Dr. Sztanyik Lászlóhoz járok, öt merem ajánlani neked, a többieket nem ismerem. A barátnöm 2 hónapja szült nála, nekem ö ajánlotta, mivel új orvost kellett keresnem. Eddig meg vagyok elégedve vele, és másoktól is csak jókat hallottam róla. Ha kíváncsi vagy valamire vele kapcsolatban, kérzdezz, ha tudok, szívesen válaszolok! Velem és a párommal is mindig nagyon kedves és figyelmes volt.

zsuzs
Zsuzs

Kedves mp!

Kálmándy dokiról nem írnál valami bíztatót. Nekem nagyon szimpatikus, de hallottam már elgondolkoztató történeteket vele kapcsolatban.
Előre is köszi,

Naca
Naca

Sziasztok!
Margit Kórház, Szülészet, de nem szülés.
A héten vittem be a babámat kontroll vizsgálatra. Az asszisztens egy unott, lelketlen, rideg, ebböl következöen majdhogynem durva no személy. Az ilyen miért megy asszisztensnek, különösen gyermekorvos mellé?
Ennyi…
Phaedra
Phaedra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?