Connie,
képzeld, a Veres Gábor írásában az van, hogy a refluxos babákat 30 fokkal megemelt matracon, hason kell fektetni. Nem tudom, neki van-e igaza, csak remélem, mert Livi nem hajlandó más pózban feküdni, úgyhogy megnehezítené a dolgunkat, ha nem tehetnénk hasra. De a 30 fok szerintem túlzás, ha belegondolok, hogy a derékszög harmada. Egy kicsit magas szerintem. Olvastam a felnőtt kori refluxról is, hát eléggé meg tudja keseríteni az ember életét, remélem nálad azért nem vészes.
Tegnap megint sokat bénáztam a szoptatással, egyszerűen képtelen vagyok eltalálni, mennyi ideig hagyjam enni. A mérlegnek sem hiszek, egy össze-vissza ficánkázó gyereket nem lehet mérni! (Hold-funkció ide vagy oda!) Volt olyan, hogy evés előtt többet mértem, mint utána, meg olyan is, hogy majd félóra szopizás után 10 grammot hozott ki. És evés után általában elégedetlenkedik a lányzó, én meg nem tudom, hogy még éhes, vagy pont hogy túlette magát. Tegnap este megelégeltem, és a lefejt tejet cumisüvegből adtam oda neki kimérve, azóta (bár lehet, hogy nincs összefüggés, csak véletlen egybeesés)nem bukott, és kaja után egy kis sétálgatás és bömbizés után békésen elalszik. Lehet, hogy tényleg a kajamennyiséggel volt a gond?
ÉN is egyre kevesebb ideig tudom tartani Líviát, bár még csak alig több mint 3 kiló, pedig nagyon szeretem a karomban tartani. De az én 40 kilómnak úgylátszik ez is sok. Te nem vettél észre Ákoson olyasmit, hogy Apucinál hamarabb megnyugszik? Nálunk ez a helyzet. Talált a férjem egy olyan pózt (hasonlít a büfizősre), amiben a legvadabb hiszti közben is elszenderedik. Én ugyanúgy megfogom, de semmi hatása. - Közben Lívia egyre lejjebb csúszik az ágyban, igazítok egyet rajta.
- HÁt igen, ez az a bizonyos apa-lánya kapcsolat!
Tök aranyos lehet az a hátrafelé kúszás!
Neked nem volt eleged az első hetekben, hónapokban a sok orvoshoz járásból? Mert nekünk igen! Az ortopédiára nem is tudtunk eddig eljutni a csípőszűrésre, mert legalább harmincan vannak mindig és nem vagyok hajlandó 2 órát ott szobrozni egy ilyen pici gyerekkel. Azért is bosszantó, mert a rendelő 2 percre van tőlünk. Próbáltam üzletelni velük, hogy megbeszélt időpontra mehessünk, de úgy látszik, tiltja a vallásuk, mert nem mentek bele. Én meg hasraütésszerűen benézek oda séta közben, hátha elcsípünk egy laza rendelési napot, de eddig még nem sikerült. Ráadásul közbejött a Heim Pál 3 napja is, oda is vissza kell még menni a jövő héten kétszer is.
Nem szórakoztatlak tovább az izgalmasabbnál izgalmasabb történeteimmel, keltegetem a Törpét, mert 5 óra óta nem ettünk.
Szia!
G.
U.I.: Mindenkinek köszi Lívia nevében a dicsérő szavakat!