Kedves Mindenki!
Köszönöm szépen a gyors választ és a gratulációkat. Majd teszek fel képeket, ha odajutok (válogatni és kicsinyíteni kell még).
Pénzügyben nagy segítség, amit leírtatok! Úgyhogy a 30-at fogok adni (eddig kicsit féltem, hogy ciki, amikor ilyen tarifák vannak!).
Nicolca
Hát igen, megelőztelek és egy másik anyukát is, aki a környéken lakik és nov. 30-ra van kiírva, de a 35. héttől már erős (!) összehúzódásai/fájásai vannak. Biztos voltam abban, hogy tutira hamarabb fog szülni, mint én. De másképp alakult.
A kórházi körülményekről
Mindenki nagyon-nagyon rendes volt!!! A nővérkék, akik engem láttak el, a csecsemősök, akik a babát, a vizitelő orvosok, sőt a szülészeten a többi személyzet is, akik a beérkezéskor körbevettek (szülésznő, növérke).
A csecsemősök szerintem nagyon rendesek. Sokan voltak a három nap alatt, de egyik rendesebb volt, mint a másik. Nem tolakodtak a tanácsadással, inkább megvárták, hogy kérdezzünk.
Első nap feküdnöm kellett és még éjszakára is bent volt a katéter, én így bevitettem a babámat. De utána végig kint volt, viszont többször kérdezték, hogy jól vagyok-e, mert beviszik, ha kell, hogy tudjak pihenni. A második nap délután megkérdezték, hogy a köldököt ugye tisztogatom, de bevallottam, hogy elsumákoltam
(ez harmadszor is a gyengém), és nagyon rendesen csak azt mondták, hogy azt pedig muszáj minden egyes pelenkázásnál rendbe tenni.
A fürdetéshez este 7 körül beviszik a piciket és meg lehet nézni az attrakciót (kb. 1 perc az egész füri).
A BCG oltáshoz is beviszik, de mindig mindent mondanak. A PKU levételénél én pl. bent is voltam, de nem néztem oda amikor megszurták a sarkát.
Babacuccok:
mi nadrágpelust, popsitörlőt és popsikenőcsöt vittünk. Sapit, kesztyűt adtak, bár állítólag azt is vinni kellett be és textilpelust is, de mivel minket váratlanul ért a korai érkezés, így, bevallom, nem voltak ez utóbbiak összekészítve, úgyhogy másnap hozta be a férjem. Ruhát adtak, mert volt, pedig elég sok szülés történt.
Szobák
Én a bejáratnál rögtön jobbra lévőben voltam (3,4,5 kórterem) ahol egy kis beugróból 3 szoba nyílik (1 ágyas, 2 ágyas, 3 ágyas). A három ágyasba kerültem. Első nap csak egy szobatársam volt (nagyon rendes), másnap érkezett még egy csaj, de vele sem volt gond. A másik két szoba nagyon pici!!! És nagyon meleg van állandóan. Gyakran szellőztettünk, a csecsemősök még külön bíztattak is erre,de ált. negyed óráig tartott a hatása, amikor becsuktuk az ajtót.
Az ágyak kényelmesek, legalább is a mi részlegünkön jó ágyak voltak. Kényelmes matrac, távirányítóval állítható az ágy magassága és a fejtámla!!!
A három szobához (max. 6 fő) tartozik egy pici vizesblokk (tusoló, WC, mosdó, tükör) ami kulcsos. Általában nem volt tülekedés, talán kétszer volt foglalt, amikor mentem, de ugyanott van egy nem kulcsos WC is, ha csak pisilni kell. Ja, és tiszta volt. Úgy láttam hogy reggel-este takarítják. Persze tőlünk is függ, hogy mennyire koszolódik!!!
Látogatás
Bevallom, hogy tényleg nagyon zavaró az állandó nyüzsgés és határozottan fárasztó is. De úgy van, ahogy már sokan leírták: bármikor bárki jöhet! Nálam főleg a férjem volt és a szűk család, de a rokonok csak max. 1 órát. A férjem persze sokat velünk volt és ez a része nagyon klassz. A másik csajhoz is hasonlóan jöttek, de a harmadikhoz tömegével: 8-an naponta 3x. Viszont többnyire kimentek a folyosóra, mert ott tágasabb. Amikor bent voltak, akkor pedig nem zavartatták magukat azzal, hogy éppen szoptatunk. De nem voltak bunkók, ha szólok, biztosan kimentek volna. Úgyhogy én egyszerűen fekve befordultam a falhoz, ülve pedig letakartam a cicimet egy textilpelussal. Úgyis a saját rokonukkal voltak elfoglalva, de el tudok képzelni rosszabb felállást is!!!
Hazamenetel
Nekünk azt mondták, hogy délelőtt mehetünk, de végül elég nehezen jutottunk ki.
A gyerekorvos 9 helyett n11-kor jött. Sorban megvizsgált 8 babát, utána megírták a zárókat és f1 elmúlt mire végeztünk!!! Ez a délelőtt nagyon lassan telt. A babacsomagot az utolsó napon adják, de nálunk elfelejtették, úgyhogy szóltam. A csecsemős elnézést kért, de tényleg volt egy kis kapkodás, mindenki menni akart már haza. A csomag egyébként elég vacak, a nagyokkal sokkal tartalmasabb volt anno. De erről nem a kórház tehet és nem is lényeges.
Ha egyéb kérdés van, szívesen írok. Ha valaki a császárról érdeklődik, akkor arról is, de ált. kevesen tudják, hogy biztosan az lesz nekik, többnyire úgy alakul menet közben. De ha valaki lelkileg fel akar készülni, akkor leírom a saját „élményeimet”.
A babánkról legközelebb írok. Napról napra szebb és ügyesebb. Egész jól kezd alakulni a napirendünk és szopizik is szépen!!!
+ egy dolog.
A szülés napján, amíg engem a szülészeten vizsgáltak, a férjem lement bejelenteni a felvételin (először mindenképpen a szülészetre kell menni - ezt valaki kérdezte). És kapott egy praktikus kis csomagot, amit gondolom mindenkinek adnak: műa. evőeszközök, wc-papír, fogkefe + pici fogkrém, fésű. Ezt nagyon jónak tartom, mert pl. wx-papír nálam sem volt, de az kitartott amíg hoztak be.